Wij gaan niet opzij

Ons NAC coöperatie officieel opgericht

F8Hipster

De Ons NAC Coöperatie is een feit. De werkgroep die voorheen als Ons NAC door het leven ging is vanaf heden een officiële coöperatie. Dit is van belang om de mogelijke volgende stappen te kunnen zetten om NAC terug te brengen waar het hoort, bij de supporters. We nemen het nieuwsbericht van Ons NAC hieronder één op één over van www.onsnac.nl.

We zijn blij nu officieel als coöperatie aan de slag te kunnen gaan. De Ons NAC Coöperatie heeft als doel om van NAC een stabiele eredivisieclub te maken, waarin continuïteit en duurzaamheid gewaarborgd worden. Dit willen we doen door supporters en sponsoren (mede-)eigenaar te maken van NAC Breda, vanuit de visie dat zij de meest stabiele factor en het hart van de club zijn.

In het oprichtingsbestuur nemen Sebastian Verkuilen, Ton Louwers en Arjan van Toor plaats. Alle drie zijn al jarenlang fervent NAC-aanhanger en dus ook op de tribunes te vinden. als NAC speelt. Door deze invulling heeft het bestuur van de Ons NAC coöperatie UA naast het NAC DNA ook onder meer ervaring met acquisities, verandermanagement en het leiden van organisaties in zich. In hun kielzog komt een (inter-)nationaal netwerk van voetbal-, financiële- en juridische kennis, alsook supporters en sponsoren mee,. Bovendien borgt Ons NAC coöperatie met dit bestuur van ras NAC’ers de kernwaarden en beleving van de club, zoals we die in Breda graag zien. In een later stadium zal bekeken worden of het bestuur anders ingevuld of aangevuld moet worden.

Ons NAC feliciteert de drie heren van harte met hun voorlopige benoeming.

Nu de Ons NAC coöperatie officieel gemaakt is kan er vol gas doorgegaan worden met het realiseren van onze ambities. Achter de schermen wordt druk gewerkt en worden gesprekken gevoerd met andere betrokkenen en partijen, is er contact met Commside maar bijvoorbeeld ook met de KNVB. We kunnen hier verder nog niet dieper op ingaan.
We gaan vooral voor het realiseren van een stabiel en duurzaam NAC, waarin de continuïteit van de club gewaarborgd wordt. Onze ambitie is om binnen 3 jaar blijvend in de eredivisie te staan en zo snel mogelijk structureel in het linkerrijtje mee te spelen. De jeugd moet hierin een grote(re) rol gaan vertolken, wat dus inhoudt dat de opleiding een belangrijke pijler binnen NAC moet zijn. Het stadion moet eigenlijk altijd uitverkocht zijn, mede door een attractief en herkenbaar spelend NAC.
Tegelijkertijd moeten de normen en waarden van NAC en haar aanhang geborgd worden en moet de voortgang van de club nooit (meer)in het geding komen. Een sluitende begroting is van belang.

De verdeling van het eigendom van de club met een eventuele andere partij is derhalve niet zo belangrijk, zolang we afspraken kunnen maken over de zeggenschap en die voor onze achterban, supporters en ondernemers, kunnen vastleggen. Dit is een organisch proces. We willen hier absoluut niet star, maar wel flexibel in zijn. Elk ander initiatief willen we graag onderzoeken en kijken of er een kans van slagen is om elkaar te kunnen versterken. Het belang van NAC staat hierbij altijd voorop.

Bron:
B-Side Rats, Ons NAC
Vorig bericht
De klapper van BSR #6 28 reacties
Volgend bericht
'NAC wil Danny Bakker vastleggen' 39 reacties
Terug naar overzicht
55 Reacties
123    
Ouwe Spionkop

Lijkt me ook goed als OnsNAC en Kees Vrolijk met elkaar om te tafel gaan zitten.

26    
Gert

Hoop dat het werkt!
Hup NAC💛🖤

7    
Sjak

Mooi initiatief, misschien kan ook gestart worden met fan tokens, dat gegenereerd snel geld voor de club. Ons NAC zou voor mij de partij zijn om dat toe te vertrouwen. Ik weet niet alles van deze tokens maar mij lijkt het een prima start.Lijkt me ook wel gaaf om via die tokens een stukje NAC in mijn bezit te krijgen.

17    
Becherovka

Mooie ambities. Het lijkt me machtig mooi om als supporters de club in handen te krijgen.

Ik sta er klaar voor om erin te springen als het kan!

123    
Ouwe Spionkop

Lijkt me ook goed als OnsNAC en Kees Vrolijk met elkaar om te tafel gaan zitten.

39    
enaaceebreda

Ik wens Ons NAC alle succes, maar ben erg sceptisch over.

Voornaamste reden is natuurlijk dat ze niet de enige partij zijn, en er (zo lijkt het althans), toch wel wat tijdsdruk staat op de overname. Helaas is er nog geen idee hoeveel geld erop gehaald kan worden, en ik neem aan dat de huidige aandeelhouders garanties willen zie. Dus geen schattingen adhv enquêtes, zeker niet aangezien daar natuurlijk vooral geïnteresseerden op reageerden.

Uiteindelijk zie ik ook nog wel wat beren op de weg mbt hoe het nou echt in zijn werk gaat. Gelukkig zijn er in het buitenland wel wat voorbeelden, maar om het echt goed te krijgen is gewoon tijd nodig wat er niet is. Daarnaast vraag ik me af of er genoeg geld opgehaald wordt om niet alleen de aandelen over te nemen, maar ook nog een kapitaal injectie te doen. Anders schiet het namelijk nog niet op.

Ik wil echt niet overkomen als negatieveling, en had ook gewoon niet kunnen reageren, maar ik hoor om me heen zoveel enthousiasme dat het mi alleen maar fout kan gaat. Dat enthousiasme mag wmb best wat getemd worden.

Ik hoop dat ons NAC mijn ongelijk bewijst!

6    
Dun Diëe

De plannen klinken heel mooi. Om deze doelstellingen te kunnen realiseren zijn er twee zaken noodzakelijk:

1. Genoeg budget
2. Rustig bestuur dat zich niet laten leiden door emoties.

Zonder miljoenen van een miljardair achter de hand wordt dit dus een hele uitdaging. En het betekent ook dat verantwoordelijken niet meteen de laan uitgestuurd moeten worden als ze niet al hun doelstellingen halen. Als je een stabiele club wilt worden zul je stabiel beleid moeten voeren. En iedereen te pas en te onpas de laan uitsturen hoort daar niet bij.

Kortom, ben heel benieuwd hoe zich dit gaat ontvouwen.

-56    
den hulk

nac heeft elf duizend supporters betalende ze weten niets van aantrekken nieuwe spelersde graaf belooft allemaal maar komt niets dan nog geen td en nieuwe directeurandere clubs hebben alles al in orde de competitie begint over twee weken

21    
Marc

Worden de bestuursleden nog aan ons voorgesteld? Bijvoorbeeld door uitgebreide 1 op 1 interview verslagen op BSR? Ben wel benieuwd naar hun achtergronden en expertise.

5    
Sjef de gevulde koek

Ziet er allemaal mooi uit. Ik denk alleen dat er eerst een goede juiste partij gevonden moet worden. Verder weet ik niet goed wat ik er allemaal van moet vinden. Meerdere mensen straks weer die allemaal een mening hebben en iets anders willen.

19    
F8Hipster (BSR)

@Mark ik heb het voorgesteld aan de groep. Wordt vervolgd.

16    
Eljé

Je gaat een poging doen veel geld op te halen bij de achterban. Ik zou het iets minder anoniem doen (@onsNac) en een foto en persoonlijk introductie van de bestuursleden op je site zetten.
Dat wekt vertrouwen, nu is het voor velen nog redelijk onbekend wie wat men hun geld gaat doen.

-21    
PietP

Leuk en aardig allemaal, maar ik zoek eigenlijk nog een kkd voetbal poule om aan mee te doen.
Iemand een suggestie?

-6    
RaraNAC

Ik zou m’n geld nou niet inzetten op Kees Vrolijk. Veel praatjes. En ja, veel omzet. Maar dat kan ik ook hebben als ik alles tegen inkoop doe.

De overname door 1 persoon heeft alleen zin als diegene een bodemloze put met geld heeft.

Ik heb wel vertrouwen in Ons NAC. Alleen ben bang dat het vechten tegen de tijd is. Iets kopen en beloven dat het geld er komt zal geen doorgang vinden… dit moet geconcretiseerd worden voor half augustus.

7    
geelzwartwit

Heel veel succes met het mogelijk maken van een aantrekkelijk plan en voorstel!
Nu al veel respect voor alle tijd en inzet die erin is gaan en nog gaat zitten.

13    
Ere

Bsiderats is wel erg bevooroordeeld wie het moet gaan worden!

15    
Nonkel Frans

Vragen nav dit bericht :

1. Waar is de ALV - vreemd dat hier niet over gerept wordt.
2. Wanneer en waar kunnen belangstellende leden zich melden?
2. Geen melding van aanwezige kennis en daarmee bewaking cooperatie beginselen en organisatie. De cooperatieve gedachte ontbreekt in zijn geheel in dit bericht.

OnsNAC zet iemand op je communicatie alstublieft.

4    
RICHARDPRAHA

Ik weet niet precies waarom maar ik krijg soms het idee dat BSR een kleine voorkeur heeft voor ONSNac als potentiële koper van de aandeeltjes....

7    
Peerke

Tot enige tijd terug heerste er nogal vrij veel geheimzinnigheid rondom ONS NAC. Nu worden er voor het eerst wat namen genoemd, maar geen idee hoe men bij die mensen is gekomen. Ideeën zijn prima maar mijn vertrouwen moeten ze nog winnen.

18    
Ouwe Spionkop

Begrijp niet dat mensen die namen zo belangrijk vinden. Laat ze eerst de ideeën allemaal maar eens concreet uitwerken en kijken of het echt levensvatbaar is.
Dit draait om het collectief. Dus namen doen er veel minder toe.

2    
Braze

Een coöperatie oprichten is niet zo moeilijk. De miljoenen bij elkaar harken om voldoende overnamekapitaal te hebben en nog eens miljoenen om een serieuze exploitatiebegroting en een positieve balans voor elkaar te krijgen lijkt me een stuk moeilijker. De afstemming tussen bestuur en leden van de coöperatie zal minstens net zo moeiijk blijken als in de huidige sructuur. Voetbal is emotie en er verdwijnt heel veel geld in bodemloze putten.
In de cooperatie zijn er heel veel eugenaren die daar iets van gaan vinden.
Misschien zie ik het te somber en het is pas het begin

-11    
Ouwe Spionkop

off topic: Michiel Kramer naar RKC.
Het duurt nu wel erg lang voor er bij ons versterkingen worden aangekondigd.

-6    
anoniem73

Waren er niet 3 goede kandidaten beschikbaar ?

8    
F8Hipster (BSR)

@Ere ja dat klopt. Dat hebben we al in meerdere podcasts onder andere uitgelegd ook waarom dat zo is.

0    
Scheids!

Persoonlijk ben ik geen voorstander van supporters die NAC gaan kopen, gevalletje van de drup in de regen.
Het allerbeste is 1 eigenaar die niet teveel supporter is en een absoluut zakelijk instinct heeft door NAC naar een hoger plan te tillen.
Binding hebben met de club is een must, maar wel afstandelijk en rationeel kunnen denken, zonder de kernwaarden uit het oog te verliezen.
Meneer Vrolijk is welkom,echter als hoofdsponsor of iets dergelijks, maar niet als de gewenste eigenaar!

6    
fvf6

Met geld alleen kom je er niet , je zal een gedegen plan moeten hebben en weten wat en hoe het er aan toegaat in een betaald voetbal b.v.. Je supporters hart laten spreken klinkt mooi ,maar dat dachten de grote 3 ook en je ziet als er geen kennis is van een betaald voetbal club leiden , komt er niks van terecht en kan je ieder jaar opnieuw de kas aanvullen . Je kan roepen we moeten meer met eigen jeugd doen klinkt mooi , maar dan zal je ook met jeugdcontracten over de brug moeten komen anders lopen ze weg naar clubs waar ze wel betaald krijgen . En als er jeugdspelers bovenuit steken gelijk een goed contract geven zodat je ze kan vasthouden . En dat is iets wat de afgelopen 10 jaar niet mogelijk was . Dus wat ik ermee bedoel te zeggen is ,steek niet al je geld in de selectie , maar zorg dat goede jeugdspelers blijven en komen naar NAC .

2    
Badeend

@Nonkel Frans

Parttime Perry bijvoorbeeld?

1    
Tip

( Vrolijk heeft ook te weinig eigen vermogen. ). Nogmaals ; OS moet een deugdelijk onderzoek doen hoeveel geld er minimaal wordt opgehaald. Gewoon seizoenkaarthouders en sponsors met een goed verhaal aanschrijven en vragen wat ze kunnen en willen missen. Het hoeft niet op 10.000 euro nauwkeurig.

0    
Nonkel Frans

Badeend - wablief? Mis ik iets als ik zeg dat ik die Perry niet ken..... :-)

Misschien zitten er tussen de huidige BSR crew sollicitanten nog wat pareltjes die de Ons NAC kunnen helpen met hun " coming out" boodschappen en website.

11    
Henri

Wie het uiteindelijk ook voor het zeggen gaat krijgen. Naast beschikbare financiële middelen wordt succes maar door één aspect bepaald.Dat is de kwaliteit van de mensen die het beleid gaan bepalen en uitvoeren. Gewoon de juiste man op de juiste plaats. Scheringa had daar bij AZ toch gewoon een neusje voor. Haalde top managers/trainers binnen die de organisatie steeds weer naar een hoger niveau brachten. Bij FC Groningen doen ze het nu met jonge gasten die zichzelf al wel bij een eerdere werkgever hebben bewezen. Een Willem II doet het met mensen die al elders op een ander vlak met elkaar hebben samengewerkt. NAC is kapot gegaan door het binnenhalen van de verkeerde personen. Als dat niet verbetert dan al het eindresultaat helaas hetzelfde blijven.

7    
Nicky

Dit plan kan werken als er daadwerkelijk professionals mee aan de slag gaan. Uit deze communicatie blijkt alsnog het tegendeel. Gebrekkig en vol fouten.

Maar dat is ook wel een beetje het probleem bij NAC samengevat.. Geen professionals. Dat past ook niet bij de club en de stad op een of andere manier. Zoals zovaak in het leven is de grootste kracht tevens de grootste valkuil.

7    
Luc

Klinkt allemaal leuk, maar krijg je dan niet weer teveel meningen en roering van verschillende mensen en groepjes binnen de club?

5    
Linksbuiten

Prima initiatief, vanaf het begin gesteund. Club van en voor de supporters. Moeten grote stem in het kappitel hebben. Investeren - groot en bescheiden - is verbinding tonen, offertje brengen, meer dan roepen vanaf de zijlijn. Ben juist huiverig voor één eigenaar met zijn of haar grillen. Teveel macht op een plek. Supporters zijn er en blijven er. Waar kan ik mijn zakgeld kwijt?

-3    
Harry

Komt er nog iets van city?kunne we wel gebruiken met een halve selectie

2    
Semsi

Volgens mij hebben we geen contract meer met City?

0    
Maarten

Ik plaats ondanks de goede bedoelingen toch mijn vraagtekens. Hoe zit t met de bemoeinissen met t beleid en de financiele positie. Als in het kader is van de club is van "ons"zonder enige belang en daadwerkelijke financiele kracht juich ik dit toe. In dit alles ben ik niet, nog niet overtuigd.

3    
Breetjeda

Wat gebeurd er met sponsoren die zich aansluiten bij de coöperatie?

Laten die dan niet een groot gat achter in de begroting van de sponsoren kant?

Moeten er dan nieuwe sponsoren gezocht worden, omdat de huidige sponsoren nu eigenaar ipv sponsor gaan worden

7    
Ivo

Poolse landdagen met honderdduizend meningen en geen geld. Ik heb liever een eindbaas met veel geld als eigenaar. Een type Boekhoorn met de zus Cabau van Kasbergen aan zijn arm. Dat komt toch anders over dan wat MKB'ers met goede bedoelingen en een paar euro's. Ieder seizoen weer kromliggen voor geld. Hou toch op.

Voetbal draait nu eenmaal om geld. We leven niet meer in de jaren 80 en 90. Time to move on. Ik wil een NAC 2.0, geen 1.1. Ik ben het gekloot zo zat!

10    
ome cor

Ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen.
Duim-omlaag-gevers opgelet: ik ben tegelijkertijd ook sceptisch. Ik loop niet zo maar als een blinde achter de muziek aan.

<Quote>Ons NAC feliciteert de drie heren van harte met hun voorlopige benoeming.</quote>

Dit klinkt wel een beetje als "Wij van wc-eend adviseren wc-eend"

De ambities zijn mooi, daar valt niks op af te dingen. Maar ik zet mijn vraagtekens bij originaliteit. Een klein clubje (RvC, grote 3) wilde ook graag mensen halen om een stabiele eredivisionist te maken van NAC.

Voor Smulders kwam waren er mensen enthousiast over zijn kwaliteiten. Hetzelfde geldt voor trainers die voor hun aantreden opgehemeld werden.
Niemand wíl het zich herinneren, maar Steijn en Manders klonk ooit ook beter dan vandaag de dag.

De coöperatie mag met fans en sponsoren heel veel geelzwart bloed bezitten, het patent op louter goede mensen voor de nodige functies aantrekken heeft niemand. Ook deze groep niet. De geschiktheid moet blijken na aanstelling.

En de doelstelling dat de eigen jeugd een grote rol moet spelen bij de structureel in het linker rijtje spelende eredivisionist....mensen come on....
Niet denken dat we een soort van Ajax zijn of zo.

Als je hier al de verschillende meningen ziet, dan zal dat binnen een coöperatie echt niet opeens een gemoedelijk geheel worden. Waar supporters nog wel eens primitief kunnen roepen dat iemand er uit moet, zal NAC gerund moeten worden als een professionele bvo, niet als een ruziënde meute in een café voetbalteam.

8    
Maarten

sceptisch zijn , dat mag toch? We wten immers de in en outs niet. Luchtkastelen kan iedereen bouwen.

11    
Geelzwartwit

Wellicht dat iedereen en ook bsiderats er rekening mee kan houden dat het ook mogelijk is dat een andere partij anders dan ONS NAC de nieuwe eigenaar wordt? En dat dat ook goed kan zijn?
Niet dat als het een ander wordt er aan alle kanten weer gezeik en moord en brand geroepen wordt.
Wellicht kan Bsiderats ook enes wat positieve alternatieve scenario's belichten. Met iig als uitgangspunt dat wij de supporters NAC zijn en mede verantwoordelijk zijn voor behoud van sfeer/cultuur/support

Wellicht handig om straks een hoop negativiteit te voorkomen of te beperken.

Overigens is het doel van ONS NAC gelijk aan 1 van de overname eisen van de huidge aandeelhouders. Een plan beleid kunnen overleggen en uitvoeren waarin continuïteit en stabiliteit gewaarborgd wordt.

"De Ons NAC Coöperatie heeft als doel om van NAC een stabiele eredivisieclub te maken, waarin continuïteit en duurzaamheid gewaarborgd worden"

Ik hoop dat het ONS NAC lukt maar alleen als er ook echt zicht is op continuïteit in groei. Progressie op financieel en sportief vlak. Als het financieel allemaal maar net aan is dan weet ik niet of het het beste voor NAC zal zijn.

5    
Baptist

Het is Karel Vrolijk, niet Kees Vrolijk.
Of hij voldoende financiële buffer heeft geen idee. Is wel een type “straatvechter”. En die lukt in de regel veel.

6    
Sjef de gevulde koek

Tuurlijk mag je sceptisch zijn. De laatst 12,5 jaar is alles mislukt waar het woord Nac voor staat. Maar dan ook echt alles met elke periode weer een nieuwe Mongool die opstond of aangenomen werd. Nee ik denk als je niet sceptisch bent dat er dan iets goed mis met je is na al deze ellende en debielen.

-13    
pirke12

Ben oprecht benieuwd naar de uitwerking. Complimenten voor de mensen die er al.hun vrije tijd insteken . Schrijf je nog ff in

https://links.voetbalpoules.nl/3Rzrg6UBfrygV87n6

5    
Lamington

Ik ben benieuwd welke kant dit opgaat, in welk tempo en hoe het collectief een eenduidige stem gaat krijgen.

8    
TpT

Ik vertrouw op de goede bedoelingen en het ideaal achter Ons NAC.

Wat me wel enigszins zorgen baart is het feit dat alles me laat op gang lijkt te komen. Ons NAC bestaat nu een aantal jaar, maar er is blijkbaar nu pas een bestuur, welke kwaliteiten er intern aanwezig zijn is een vraagteken voor mij en ook is volstrekt onduidelijk of er überhaupt voldoende geld gegenereerd is om een bod te kunnen doen. En als er niet genoeg geld is gegenereerd, waarom zijn ze dan niet eerder met de pet rond gegaan? NAC wordt nu actief te koop aangeboden, maar er had toch al veel eerder geld opgehaald kunnen worden om een openbare verkoop voor te zijn?

Ik ben benieuwd of de mensen achter Ons NAC capabel zijn om met miljoenen om te gaan en de verantwoordelijkheid aankunnen om een club als NAC in handen te geven.

Nogmaals, alle vertrouwen in de goede bedoelingen maar er is serieuze kennis nodig om dit echt kracht bij te zetten. Overtuig ons en overtuig de verkopende partij!!

4    
HupNAC

Morgen nieuwe speler gepresenteerd!

7    
Wanny

Dat de club niet van supporters/leden is, maakt meteen duidelijk wat er mis is gegaan met het professionele voetbal.

Mensen die BSR een voorkeur voor OnsNAC verwijten. Dit is samen met dhr Vrolijk ook de enige partij die in de publiciteit treedt. Ik ben er zeker van dat BSR ook zou berichten als andere partijen op de voorgrond willen treden.

2    
Heksenketel

Leuk om ambities te hebben. Echter op dit moment is het veel interessanter om te vertellen hoe je het aan wilt gaan pakken. ik ben een vurig voorstander van supportersparticipatie, maar dit persbericht valt mij tegen. Geen idee wat nu eigenlijk het plan is en hoe ze het aan willen pakken.

3    
Die ne gast

Aan al die mensen die denken dat het niet gaat werken:
Hoeveel slechter dan de afgelopen jaren zou het nog kunnen gaan dan???

Als je zelf verantwoordelijkheid moet dragen, dan denk je wel iets beter na over de consequenties…
En beter 20.000 mensen laten beslissen dan 3. Wisdom of the crowd heet dat.
En het zal best dat als NAC in handen van de supporters komt, dat sportief succes halen moeilijker is dan als een rijke sjeik erin stapt.
Ter herinnering: degradatie-voetbal hoort meer bij NAC dan sportief succes en ik wil dat NAC NAC blijft en geen speeltje van een of andere rijke malloot. Beste garantie daarvoor is dat NAC in handen komt van de supporters.

Binnenkort eerste inschrijving voor Ons NAC a 50 euro, zodat er een ALV georganiseerd kan worden en er een eerste startkapitaal opgehaald is?
Kunnen de mensen die zich ingeschreven hebben meteen aangeven hoeveel ze nog meer zouden willen bijstorten, heb je meteen een eerste indicatie hoeveel Ons NAC onder supporters zou kunnen ophalen.
Ik doe in ieder geval mee met een deel van mijn spaargeld (maar zeker niet al mijn spaargeld ;-)).

2    
Scheppioni

Prima ons NAC !!!
Ene ding nu as eerste gebeuren, onze club terug dus .......

1    
F4

Kan gelijk de naam terug naar NAC inplaats van nu NAC Breda

-1    
D’n directeur

Danny Bakker vrijwel zeker naar NAC, transfervrij en meerjarige verbintenis.
Bron https://mobile.twitter.com/joost_blaauwhof/status/1417714691992850436

-1    
Breda-mike

Danny bakker echte NAC speler! Welkom

4    
Nonkel Frans

F4 ja graag !!!

-2    
NixNACNix

@ouwespionkop

Vrolijk is een kapitaalkrachtige ondernemer die gewend is zelf beslissingen te nemen. Die zit niet te wachten op de een paar centen uit de collecte bus en het daaraan verbonden beslissingsmodel van een coöperatie.

Laad alle berichten na dit bericht in