Wij gaan niet opzij

´NAC gaat voor Nederlandse trainer´

DeWeesJr

Na het ontslag is NAC op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In tegenstelling tot andere jaren is het nog angstvallig stil en zijn er nog maar weinig geruchten te lezen. Vandaag kwam dan het eerste kleine nieuwtje naar buiten dat NAC geen buitenlandse trainer gaat aanstellen.

"Ze zoeken voornamelijk een Nederlandse trainer, het gaat geen buitenlander worden. Iemand die de competitie kent en weet hoe het is om met veel jeugd te werken." Dat wist clubwatcher Yadran Blanco te melden in een video op BN DeStem. Hierdoor lijken namen als Hyballa en Marc Brys af te vallen. 

Voorlopig zal trainer Willem Weijs nog als eindverantwoordelijke voor de groep staan. Wij spraken hem vandaag over zijn eerste week als interim-trainer. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeSt
Vorig bericht
'NAC bindt jeugdspeler Vanacker' 23 reacties
Volgend bericht
Telefonisch interview met Willem Weijs 27 reacties
34 Reacties
128   10  
malpolon

Toch had ik een zwak voor onze laatste buitenlandse trainer.

81   19  
Mike076

Jerrel Hasselbaink heeft sinds November (ontslag bij QPR) ginne club meer. 2 x achter mekaar gepromoveerd met Burton Albion.
Nederlandse trainer, gemotiveerd en winnaarsmentaliteit! Lekker aanvallend Engels voetbal spelen!

38   16  
Sanseveria

Goed om te horen! En nog beter: Willem Weijs voldoet aan al die criteria.

NAC heeft vast nog wel iemand met de juiste papieren die voorlopig even als stroman wil fungeren totdat Willem klaar is met zijn cursus in Zeist.

49   10  
Pietjepils

Ik vind het een beetje dedain en misplaatst. NAC moet net als bij het bepalen van spelers blij zijn met een trainer die hierin stapt. Waarom zou een Nederlandse trainer de voorkeur moeten hebben. Die Duitser laat Heracles leuk voetbal spelen en is keurig voor de camera.

128   10  
malpolon

Toch had ik een zwak voor onze laatste buitenlandse trainer.

10   11  
geelzwartwit

Maakt mij niet uit NL of niet als die trainer maar dezelfde spelopvatting als Weijs heeft

13   3  
T5t

Nederlands of Nederlandstalig maakt ook al veel verschil.

13   10  
Nonkel Frans

Brabant is een regio. Doe ons een ( Zuid) Brabantse Belg aub.

3   15  
7Hills

‘Iemand die de competitie kent’. Lijkt me dat ze daarmee bedoelen iemand die reeds werkzaam geweest is in die competitie en niet dat ze bedoelen dat die persoon weleens potjes in de KKD gezien heeft. En dat zou dus betekenen dat van Wonderen ook afvalt.

Willem gaf in de podcast van gisteren al aan een Fortuna scenario, dus met een stroman, niet echt te zien zitten. Anders zou je er bijvoorbeeld Jan Wouters ofzo bij hebben kunnen zetten. Koeman voelt zich te groot voor de KKD, net als Streppel en al die ervaren trainers. Denk dat ze uiteindelijk toch bij John Lammers uitkomen...

28   7  
Dun Diëe

Ik zie Hyballa eigenlijk wel zitten. Moet hij ook willen natuurlijk, maar om elke buitenlandse trainer uit te sluiten is hetzelfde als geen enkele speler van 28+ in de selectie willen hebben. Beetje met oogkleppen op rondkijken.

7   5  
Michel

Mag van mij gerust een zuiderbuur zijn hoor als er daar bekwame van zijn en in Nederland niet. Ook een Jürgen Klopp adept (als hij een keer een uitdaging wil mag hij zelf komen, kan Virgil direct mee ?) is welkom. Die pressie en van Liverpool is fantastisch!

Nationaliteit is geen criterium, kwaliteit wel.
Wat we nu moeten doen is Willem steunen, die man is goed in zijn vak, vernieuwend voor ons.

Hoop zo dat er een keer gedegen plannen komen qua aandeelhouders. Redden is één, doorontwikkeling is een tweede.
En niet nog iets: vind het altijd jammer dat we zo snel zijn met het roepen om iemands hoofd als het een NAC’er is. Zoveel zijn er daar niet en kritisch zijn mag, maar koester die mannen ook. Als je voor NAC bent als supporter zijnde of je werkt voor de club, dan heb je ballen.

24   24  
Peter

Maakt allemaal geen zak uit. Met deze RVC en td promoveren we toch niet: stelletje amateurs!

21   4  
Peerke

Hoezo Willem? Waar word dat op gebaseerd?
De overwinning op amateurs?
Als er een trainer de laan word uit gestuurd zijn de eerste trainingen altijd beter dan het is geweest, dat horen we altijd. Frisse wind!
Laten we eerst Helmond en eventueel jong az afwachten hoe ze die wedstrijd spelen. Zie we verandering in het spel (positieve zin slechter kan haast niet) dan kan je iets vinden van Willem lijkt me.

4   2  
7Hills

@Dun Diëe

Weet ook niet of het een echt criterium is. Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat ze enkel met Nederlandse kandidaten in gesprek zijn wat toevallig is, en niet iets waar ze specifiek naar op zoek zijn.

17   4  
Naccie1912

Jammer dat er alweer geroepen wordt dat het per se een Nederlandse trainer moet zijn. Deze week werd ook bekend dat de voertaal onder het team vanaf nu Engels is. Begrijpelijk met zoveel buitenlandse jongens, maar waarom mag de trainer dan geen buitenlander zijn?

5   23  
Nacman

Dan zal het wel streppel worden

9   8  
Peer

Ik ben het met Peerke eens. Laten we de prestaties eerst maar eens afwachten. Onze verwachtingen worden toch al vaak getemperd bij NAC. En komen heel vaak niet uit.
Rust in de tent zou prettig zijn. Ik wil graag NAC-voetbal zien en promotie zou leuk zijn, maar voor mij geen must. Hebben we momenteel geen recht op vind ik.
Ik vind het geweldig als je merkt dat alle supporters achter het team staan tijdens de wedstrijd. Die sfeer wil ik graag terug zien.
De chemie tussen onze jongens en wij als supporters is De NAC-force. Dat is NAC.

Ik heb het al een keer gezegd (en ja, lach me maar uit), maar de eerste vouwelijke trainer in het mannen voetbal bij NAC zou ik sensationeel vinden.
Sarina Wiegman weet wat aanvallen is en weet spelers te verbeteren. Daarbij weet zij een team te creeren. Na de EK is ze wellicht haalbaar.

6   18  
geelzwartwit

Om het ongeloof qua keuzes er een beetje in te houden denk ik dat ze bij Van de Looij uitkomen.

14   28  
Kipiani

NAC Breda gaat godverdomme nergens voor.
Nergens.
Amateurs en een stelletje zakken bij elkaar, die hun maand
salaris ophalen of te veel geld hebben.
Slappe, ongemotiveerde zooi.
Zonder rigoreuze wijzigingen:
Dead end street.
En dan halen we Nicole weer binnen.

26   12  
Mick j

Zal toch niet waar zijn ,
ene Streppel of v d Looi
God bewaar me .
Dan is het voor mij EINDE VERHAAL

17   10  
Fritske d'n Olifant

Zet Jan Poortvliet maar naast Weijs op de bank. Heeft een karrenvracht aan ervaring in de kkd, heeft de afgelopen jaren prima gepresteerd bij Goes en Nuenen en laat zijn teams aanvallend spelen.

9   6  
Sjorskee

@Fritske d'n Olifant

Dat zou ik echt een hele goede oplossing vinden.
Jan Poortvliet heeft met al zijn elftallen in de KKD aanvallend voetbal gespeeld en resultaat geboekt (altijd met beperkte middelen).
Heb nooit zo gesnapt dat er geen club uit de Eredivisie voor hem kwam.

Lijkt me echt een hele mooie combinatie.

5   3  
Breda 1965

Belangrijkste lijkt mij een fatsoenlijk elftal,met dit elftal promoveert geen enkele trainer,ja,enkel en alleen als we bingo hebben in de nacompetitie

6   7  
ECG

Dat wordt dus Maurice Steijn!

2   2  
Mul

De nieuwe trainer zal morgen wel op de tribune zitten bij Helmond

3   2  
Henri

@Sjorskee
Wat alcohol consumptie betreft zou JP perfect bij NAC passen. Dat is waarschijnlijk ook een reden voor eredivisieclubs om niet met hem in zee te gaan. Ik twijfel verder niet aan zijn voetbal knowhow.

7   4  
scheppioni

Blijft helaas pappen en nat houden met deze td en ad, het geval van Grad Damen een half jaar geleden tussen trainer en td zei eigenlijk al genoeg, was te gek voor woorden, wij zitten er mee !
Maar ja hoop hebben we altijd ! HUP NAC !

3   4  
Gman

@peer

Dat zou in ieder geval tegendraads zijn!
Slechter dan brood, vd Gaag, aandewiel en Maaskant kan niet. Dus je kunt eigenlijk weinig fout doen met wiegman. Maarja, waaaaarom zou zij in hemels aan instappen!.

Maar die vraag geld voor iedere trainer. De THT bij NAC is vaak niet langer dan 1 jaar helaas

8   2  
Toontje

Behalve geen geld heeft NAC ook een hele slechte naam gekregen onder het trainersgilde. Eigenlijk ben je gek als je bij NAC instapt is de mening

11   3  
Bertus

Let op straks staat Hans Kraay jr voor de groep

8   1  
Cool hand

Hans Kraay is de enige die af en toe nog iets zinnigs zegt bij VI. Hij heeft best een goede kijk op het spelletje.

2   0  
NuFfNie

Deze criteria hadden ze vorig jaar moeten hanteren, toen ze nieuwe bestuurders zochten.

0   1  
Patje

Weet iemand toevallig hoelang weijs het eerste mag trainen/coach?

3   0  
kasper

je moet niet denken dat goede trainers in de rij staan voor nac

1   3  
Los Pollos Hermanos

Hans de koning is de beste man voor NAC

Laad alle berichten na dit bericht in