Wij gaan niet opzij

NAC wil geen lege tribunes en is voor verplaatsen duels

Italo

Vanavond werd door het kabinet bekengemaakt dat er tijdens de komende drie weken geen publiek welkom is bij sportwedstrijden. De voetbaltak ziet niets in het spelen van wedstrijden in lege stadions. NAC schaart zich hier via een statement achter.

Op de clubsite laat NAC weten dat het voorstander is van het verplaatsen van de wedstijden die zonder publiek gespeeld zouden moeten worden. Concreet gaat het om de ontmoetingen tegen Jong FC Utrecht (19-11) en Helmond Sport (27-11).

Een klein stukje uit het statement: NAC is een club van het volk en wil te allen tijde spelen voor publiek. Om deze reden is de club dan ook voorstander van het verplaatsen van wedstrijden. Dat wil zeggen dat de wedstrijden die gepland staan tijdens deze aankomende lockdown, op een later moment in het seizoen zullen worden afgewerkt. Dit om de kans te vergroten dat er publiek bij deze wedstrijden aanwezig mag zijn. Wij hopen zo snel mogelijk uitsluitsel te kunnen geven over het uiteindelijke besluit en wat dit betekent voor NAC. 

Tot slot verzoeken we jullie nadrukkelijk om in de reacties niet op de coronamaatregelen in te gaan. Dit is een voetbalforum en geen coronadiscussiepunt. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
38 Reacties
97   3  
Mos de Aad

Prima actie van NAC. Kunnen ze zich de komende weken op het regelen van contracten en het brengen van nieuws over de overname.

97   3  
Mos de Aad

Prima actie van NAC. Kunnen ze zich de komende weken op het regelen van contracten en het brengen van nieuws over de overname.

32   1  
Zekers

Zeker weten! Heb al genoeg wedstrijden moeten missen vorig jaar!

Als we gaan, gaan we met zen allen!!!

27   1  
Ouwe spionkop

Niet alleen NAC wil dit maar ook de KNVB. Die hebben het voor het zeggen dus ik ben positief gestemd over de kans van slagen.
3 weken rust, overname club, versterkingen en gaan met die banaan.

14   8  
noAD

Inhalen na de winterstop en hopen dat de overname dan rond is en de 4 a 5 huurtoppers die de Amerikanen willen halen al binnen zijn.

11   1  
Dun Henk

Volledig met NAC eens !

14   100  
Rubenac

Wat is er aan de hand dan?
Ons stadion is toch veilig?

Is dit , omdat er bij nec stadion problemen zijn?

Moeten daardoor alle stadions 3 weken dicht?

Probeer het te begrijpen allemaal, maar snap er niets van meer.

42   10  
Paul

@Ruben, doe ze de groeten onder de steen waar je leeft 😅

On topic; groot gelijk, NAC voetbalt veel te lelijk om op TV te bekijken en zo goed als zonder publiek voetbalt helaas al de helft van de eerste divisieclubs… maar dat hoort inderdaad niet bij NAC. Bij NAC is het nu eenmaal een gezellig avondje uit, en met een beetje geluk met een aardige pot voetbal. Misschien klinkt het wat sarcastisch, maar iemand die naar NAC gaat puur om het voetbal is dan al 15 jaar flink de pineut …. En gelukkig en vreemd genoeg vind ik dat geen enkel probleem…Proost en Hup NAC!

6   18  
Reflektor

Door wie of wat komt dit nu eigenlijk.

6   36  
Buddha

Gewoon niet spelen, schrijven ze maar een reglementaire 0-3 op. Seizoen is toch al verloren.

17   28  
Rade

Gemakkelijk proberen te scoren bij de achterban met een statement terwijl de bond bepaalt of er gespeeld wordt en niet de club..

16   7  
Benn076 (BSR)

@rade

De bond is ook duidelijk hierover.. en steunt het standpunt van NAC.

5   4  
NAC4Ever

Voor nu volledig eens. Maar als de maatregelen worden verlengd denk ik dat je niet bezig kunt blijven met verplaatsen.

21   27  
Arie

Haha die maatregelen duren maar 3 weken. 3 maanden. Tot april. Seizoen is alweer afgelopen man. Slaap lekker verder allen.

17   8  
Kees

Verzetten geen optie denk ik.
3 weken gaat m echt niet worden gaat veel langer duren.

3   1  
Ad B uit Roosendaal

Het moet in het seizoenprogramma te regelen zijn dat een gering aantal wedstrijden worden verplaatst.

De coronaregels zijn een gegeven en daar dient de KNVB op te acteren.
Het uitgangspunt: dient te zijn: verplaatsen van wedstrjjden zonder publiek waar mogelijk.

8   2  
Bash (BSR)

Volledig eens met het statement van NAC en de KNVB. De voetbalbeleving is niet compleet zonder supporters, uit- & thuis-publiek graag.

Ik zou graag zien dat de komende 3 weken uitgesteld worden en er daarna hervat wordt, ik hoop dat tegen die tijd er weer wat meer mogelijk is qua publiek maar vrees dat de maatregelen wel wat langer duren dan 3 weken, wedstrijden zonder publiek zullen we dus sowieso krijgen maar hoe minder hoe beter!

#hupNAC #YellowArmy

10   3  
SjorsNac

Right, net alsof we over 3 weken weer volle bak naar het stadion kunnen, geloof je het zelf. Ik zeg speel maar gewoon want dit gaat minimaal tot de winterstop duren en daarna zul je nog geen volle stadions hebben. Je kunt het nooit meer inhalen.

9   1  
Tja...

Nog even volhouden 😂😂😂

17   2  
Ivo

Mee eens, onzin dat de competitie begin mei al klaar is. En interlands of grote toernooien hebben toch geen impact op de KKD. Lekker voetballen in juni, zonnetje er bij en genieten ipv dat driekwart van het seizoen in kutweer of kou wordt afgewerkt.

5   7  
Ernie

Wat een gelul.
Dit gaat natuurlijk veel langer duren dan 3 weken. En bovendien hebben we bijna heel het vorige seizoen zonder publiek gespeeld.

3   2  
Pannelap

Goed zo! De bekerwedstrijd in Breda zonder publiek, voelt als 0-1 achter staan.

Hup NAC!

15   1  
fvf6

Lekker voetballen tweede kerstdag boxing day net als in Engeland .Of in de week tussen kerst en nieuwjaar dan zijn de meeste mensen vrij en hebben zin en tijd voor een extra avondje NAC

3   1  
Badeend

Tja.
Met publiek is sowieso honderd keer mooier. Daar is het ook voor bedoeld, betaald voetbal. Zeker bij NAC.

Erg jammer want dit is juist de mooiste periode, eerder donker, kunstlicht, af en toe een vieze bui - dat zijn de avondjes NAC. Niet dat suffe zomermiddagvoetbal. Dat is echt alleen maar leuk als er écht iets op het spel staat, de finale van de play-offs bijvoorbeeld. Anders is daar echt geen ene reet aan.

7   5  
Tip

NAC is geen club om zonder publiek te voetballen. Dat is als een derde amateur elftal op een koud winderig veld in de gereformeerde polder die onderaan staan en die er eigenlijk geen van allen geen zak zin meer in hebben. Maar dat nog net niet voor elkaar toe willen geven.

Kijk naar de resultaten dit seizoen. Thuis goed, uit erbarmelijk. En dan hebben we gelijk het verschil met vorig seizoen te pakken, toen zat er thuis geen publiek om NAC naar voren te brullen en ze net dat beetje extra te geven.

Op zich goede beslissing van NAC. Maar ik vrees dat het over een paar weken met Corona niet is verbeterd. Met de winter in aantocht wordt dit, ben ik bang, een langere periode zonder publiek. Maar ook nu hoop ik ongelijk te krijgen.






1   2  
Fritske d'n Olifant

Mensen die dit onzin vinden of roepen dat we tot aan de winterstop in een lockdown zitten snappen niet de gedachte achter dit statement van de knvb en van NAC. De knvb is van mening dat in de stadions nauwelijks besmettingen plaatsvinden. Ook dankzij het over het algemeen strikt handhaven van de qr code aan de poort. Het (betaald) voetbal wordt op deze manier in hun ogen onevenredig hard gestraft. Door dit statement in te nemen willen ze de overheid dwingen om na te denken over een oplossing zodat er op korte termijn weer (beperkt) publiek bij de wedstrijden kan zijn.

2   0  
Wanny

@ FRITSKE D'N OLIFANT

De bond en clubs moeten even grote jongens zijn en accepteren wat de situatie is. En kijken wat je wel kunt doen. En dat is de boel een paar weken opschuiven. Zeker voor de KKD moet dat te doen zijn.

Betaald voetbal zonder publiek spelen slaat nergens op. Dat is hetzelfde als een theatervoorstelling voor een lege zaal of een winkel zonder klanten.

Wellicht kan de KNVB die tijd gebruiken om zelf eens orde op zaken te stellen zodat er een einde komt aan al die wanordelijkheden rondom wedstrijden dit seizoen.

32   14  
Luisindepels

EVEN OFF TOPIC....

SINTERKLAAS is in Breda aangekomen!

Het mag natuurlijk weer niet want er mag NIKS meer. En al helemaal niet ZWARTE PIET. Dus was er in het park een tegen demonstratie van het 'kick out' volk. Zojuist heeft de politie een confrontatie kunnen voorkomen met de harde kern van NAC. Lees ik. Deze boys willen dat de stad vrij blijft van dit gespuis. Dat volk, dat Sinterklaas wil verbieden voor onze kids!

TROTS op de harde kern van NAC die op deze grauwe dag Breda willen schoonvegen! Wegwezen met die mafklappers!

4   7  
ome cor

De mensen die het verhaaltje van gisterenavond geloven zijn gelukkige mensen. Drie weken geen voetbal....ach dat overleven we wel. Soort van vervroegde winterstop of zo ?

Over drie weken vertelt Rutte met een beteuterd gezicht dat ze de wetswijziging er niet door gekregen hebben in de 1e kamer en dat de 2G samenleving niet door gaat.
Dus mensen met een bewijs van vaccinatie of genezing kunnen de rambam krijgen.

Hoe zeer het hem ook spijt voor de horeca, evenementen branche, sport en andere ondernemers, maar er zullen ander maatregelen genomen moeten worden om de cijfers terug te brengen tot acceptabele hoogte.

Niemand degradeert er dit jaar en niemand promoveert er dit jaar. Einde competitie en misschien mogen we in april-mei weer naar de kroeg. Omdat er gewoon dik 85% van de bevolking wel gevaccineerd is.

Dan hebben we dus nu tijd zat om de club te verkopen een plan te schrijven voor de toekomst en de juiste poppetjes op de juiste plaatsen te installeren.
Misschien kan onze NACwatcher zich dan eens richten op de status van de overname ipv Azzagari steeds maar lastig te vallen.

4   2  
Felix

Dream on… het blijft helaas echt niet bij 3 weken.

7   4  
Nonkel Frans

@Luisindepels - inderdaad off topic en niets te maken met voetbal. Excuus @BSR.

Dat Bredanaars een - eigen - mening over maatschappelijke kwesties hebben is een gegeven. Als Bredase burger en individu kun je hierop aanslaan maar om hier nu je identiteit als NAC supporter in de strijd te gooien - dan haal je zaken door elkaar.

Niemand in Breda wil gedoe en herrie rond een kinderfeest. Beheers jezelf waar de kinderen bij zijn, zou mijn motto zijn.
En als dat niet lukt laat je NAC lidmaatschap erbuiten aub. De media staat ook nog eens vooraan en gaat nu dus met heel NAC aan de haal. Daar zitten vele supporters helemaal niet op te wachten.

Oftewel Jij bent trots - ik dus helemaal niet.

Hup NAC!

6   4  
Luisindepels

@NonkelFrans

Ik begrijp je punt, zeker. Echter...de pers maakt melding van..'harde kern NAC'. Dan moet het maar zo zijn. Of het nu verweven of door elkaar halen is, maakt mij niets uit. Zij staan er! Ik niet. Jij niet. En een hoop anderen ook niet. Altijd komen ze negatief in beeld. Vandaag hebben ze gestreden net als de horeca in Breda. Niks sluiten! Niks advies volgen. Strijden....net als de club moet doen...altijd maar strijden. Nogmaals..... Trots op de harde kern van NAC! En overal waar ze komen!

EXCUUS aan Bside Rats redactie.

4   0  
SjorsNac

Ik zat me ook kapot te irriteren aan die lui vanmiddag, het was intimiderend voor die kids daar, demonstreren ok, maar niet op die plek en op die manier, dat de depla daar toestemming voor heeft gegeven is onbegrijpelijk. Hij had ze wat mij betreft beter een plek op het Nelson Mandelaplein toegewezen, dan was het rap afgelopen. Maar laat Nac erbuiten isd.



5   3  
D'n Klaagmuur

Ach ja: Nederland, Nederland, politiek correct en tolerant, zoals Hans Teeuwen ooit zong.

Laten we niet naïef zijn, over 3 weken wordt er ook niet gevoetbald in volle stadions. Het OMT heeft nooit lege stadions geadviseerd en tóch wordt het gedaan. Zal vast niks te maken hebben met de onrust de laatste tijd op de tribunes en dat voetbal al eeuwig het makkelijkste doelwit is bij het klootjesvolk om als eerste aan te pakken, want alle Gerda's staan daar meteen achter...

Enfin de tickets naar Londen liggen klaar, over 2 en over 4 weken lekker 5 potjes Brits voetbal kijken, de pubs en stadions in mogen zonder een QR code te laten zien en genieten van de opkomende kerstsfeer aldaar.

Ik heb er zin an. Fijn weekend en we zien elkaar weer ergens in februari/maart allemaal waarschijnlijk! Hup NAC!

4   2  
Nonkel Frans

@Luis - nooit " strijden" waar kinderen bij zijn. Je doet dan hetzelfde als waar je de andere partij van beschuldigt.
Beter om verhaal te halen bij de burgeneester - die gaat over demonstratierecht en de locatie. Was gister een zeer ongelukkig besluit van hem.

Ik wist overigens niet dat wij een harde NAC kern hadden. En strijden? Hoezo - is er een oorlog gaande? Dat is dan weer wel onnodig harde taal.
Beste @Luis blijf en ben aub die Luis die prikt!
"Strijd" zacht jongen, strijd zacht , voor een goede pot voetbal en een mooie club.

Hup NAC !


3   1  
Luisindepels

@ Nonkel

Zeker blijf ik prikken. En ja, kinderen in de nabijheid dan iedereen in het gareel. Zij mogen nooit geweld aanschouwen. Miljoen andere kinderen moeten dit dagelijks wél!

Het gaat om NAC, inderdaad. Harde kern? Blijkbaar! DEPLA had er nooit toestemming voor mogen geven, voor die tegen demonstratie. Gedane zaken....:-(

We moeten vooruit, Nonkel. In een tijd, hoogst onzeker. Laten we positief blijven.

Fijne zondag.....

1   1  
Wallie

De slaven van Rutte lopen nog steeds in pas .

0   0  
kees bouw

dat moet de knvb eerst aan ajax vragen die maken hier de dienst uit

0   0  
Nero

Manders outtttttt

Laad alle berichten na dit bericht in