Wij gaan niet opzij

DJ Buffonge op weg terug, Bilate langer uit de roulatie

Italo

De voorheen overvolle ziekenboeg van NAC wordt leger en leger. Deze week zette DJ Buffonge de volgende stap in zijn herstel. Voor Mario Bilate is de situatie minder rooskleurig. De aanvaller ligt er waarschijnlijk nog wel even uit.

Er is een periode geweest, eind augustus, dat trainer De Graaf niet kon beschikken over Rutten, Malone, Bakker, Maria, Kotzebue, DJ Buffonge, De Rooij en Bilate. De ziekenboeg was overvol. Van dit achttal is inmiddels nagenoeg iedereen fit. Ook DJ Buffone is op de weg terug. De aanvallende middenvelder speelde eerder deze week twinig minuten mee in de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle (2-4 verlies). Het waren zijn eerste wedstrijdminuten sinds 20 augustus, De Graafschap-uit.  

Er zijn geen nieuwe blessuregevallen bijgekomen. En dus is de kans groot dat Mario Bilate straks nog in zijn eentje de ziekenboeg bemandt. De spits blijft kwakkelen met zijn achillespees. Eerder was er nog de hoop dat Bilate spoedig zou aansluiten bij de groep. Die verwachting heeft inmiddels plaatsgemaakt voor hoop, zegt trainer Edwin de Graaf tegenover BN DeStem: “Zoals ik het nu zie, ben ik bang dat we hem kwijt zijn tot aan de winterstop. Alles wat eerder is, is mooi meegenomen. Maar ik reken er niet op.”

Door de absentie van Bilate speelt Ralf Seuntjens in de spits. Op die positie rendeert de Bredanaar minder goed dan als aanvallende middenvelder. Alternatieven voor de spitspositie heeft De Graaf eigenlijk niet. Kosiah heeft nog niet het gewenste niveau. Ook de naam van Banzuzi wordt door supporters weleens genoemd, maar dat is een box-to-box middenvelder. Wellicht brengt de winterse transferwindow een oplossing.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
37 Reacties
122   7  
Ouwe spionkop

Je kan ook Adilehou omtoveren tot spits.
Ik zou dat wel eens willen zien.

66   9  
Wanny

Heeft iemand bij NAC de brieven al verstuurd om het contract van deze 2 jongens formeel op te zeggen? Zodat we er niet aan vast blijven zitten.

34   10  
Tip

Ik vrees dat Bilate lang gaat duren en het een steeds terug kerend probleem wordt. Kan Bilate geen zak aan doen, vooral ook rot voor hem zelf. Beterschap Marco ! In de winterstop een goeie spits halen prioriteit 1. En Seun achter de voorhoede.

Banzuzi is geen echte spits inderdaad maar volgens mij kan hij er wel spelen. Of hij daaraan toe is dient de Graaf en zijn technische staf te beslissen.

122   7  
Ouwe spionkop

Je kan ook Adilehou omtoveren tot spits.
Ik zou dat wel eens willen zien.

19   0  
Graham Arnold

@ouwe spionkop, een 2de Mark Schenning 😂

22   10  
Kipiani

Met een gemotiveerde en deskundige laptop scout als Lex jr. onder de vleugels van Manders, gaat dat helemaal goed komen Tip.
Prioriteit 1. Zozo.
Goede suggestie van je, waren wij nog niet opgekomen.
Dan houdt Ralf het ook langer vol. Maar dat zie jij natuurlijk ook al weken in het veld gebeuren.

29   7  
Scheids!

Ik zou zéker niet gaan roeptoeteren dat Bilate hier een tweede Kali is, maar heel veel plezier heb je absoluut niet aan deze grootverdiener!
Iéts is er in ieder geval niet goed met hem, of het herstelprogramma dat hij moet volgen. Ik hoop dat ie snel weer wedstrijdfit is, want een fitte Bilate kan zeker goed van pas komen!
Ná dit seizoen wél afscheid van nemen, want té blessuregevoelig!

17   7  
JvD

Als Seuntjens op 10 gaat spelen waar komt van Schuppen dan te staan?? Ik zie toch echt liever van Schuppen op 10 als Seuntjens.

33   17  
Willem 4,5

Laten we vooral lekker cynisch reageren op iemand die geblesseerd is en daar ook niets aan kan doen en liever elke week speelt!, Ben benieuwd wat voor onzin hier weer gaat verschijnen. Veel beterschap Mario en hopelijk gaat het snel beter.

10   1  
Kopspion

Als er niet echt een goede spits bijkomt in de winterstop dan idd Adilehou daar maar laten spelen !

23   5  
Willie nac breda

Hoeveel marcel konings hebben we inmiddels al gehad... man man man hoe krijgen ze het toch steeds voor elkaar om mannen van glas te contracteren

20   34  
Belgische Naccer

De kapstok die zonodig moest komen van "toptrainer" Steijn, begint zo langzamerhand KALI 2.0 te worden.

Gelukkig hebben we Van Hooijdonck nog...
O nee wacht...

De erfenis blijft duren..

24   4  
Frits

Hoe zit het nu met de overname? Het duurt allemaal nog al lang! Is er nog nieuws?

28   10  
Martinus

Echt zonde van Bilate. Ik heb echt het idee dat hij een goede speler kan zijn voor NAC. Idee dat hij ook goed in de groep ligt. Hij kan hier weinig aan doen, aan zijn inzet ligt het nooit, maar hij is gewoon zo weinig fit... Ik vind het oprecht sneu.

18   1  
Vlag

Moet echt een nieuwe spits komen die er gelijk staat, seuntjens houd dit niet vol als nr 9, gaat met de week slechter spelen, kan het gewoon niet meer belopen. En als ie eerstdaags ook geblesseerd raakt, hebben we niemand achter de hand.

22   10  
RV

Heel jammer, ik vind een fitte Bilate echt een meerwaarde voor NAC. Lijkt me een jongen die uit het goede hout gesneden is. Had vorig jaar prima met Sydney kunnen spelen en ook nu met Seuntjens.

Seuntjens moet eigenlijk snel terug naar de nummer 10, hij is de laatste wedstrijden volledig uit zijn doen.

De zwakste posities liggen duidelijk op de back posities. De backs krijgen het meest de bal maar leveren hem ook het meest weer in.
In het overgrote deel van de wedstrijden zou je ook prima met drie centrale kunnen spelen (ik vind het een gemist dat Adilehou zo weinig speelt...) en het middenveld versterken met jongens als Agougil, van Schuppen en Azzagari. Buitenspelers eerder in positie brengen en voetballen vanuit het middenveld in plaats van via de backs.

17   23  
Fan uit Zevenbergen

Gewoon Sidney van Hooijdonk terug halen die ken de club

11   17  
Tip

Tsja . Best humor eigenlijk. Je hebt mensen zoals @Kipiani die schrijven maanden dezelfde berichten over Lex jr. etc. en betichten dan de ander dat hij met niks nieuws komt.

13   9  
Nacman

Sidney zou een optie zijn voor huur Mischien heeft de Amerikaanse eigenaar brengt een super spits mee.

8   6  
Nonkel Frans

@Wanny: Ton Lokhoff bellen?!

15   3  
Tram

Erg sneu voor Bilate natuurlijk maar vooral voor NAC dat al een heel seizoen betaalt voor blessureleed.

19   2  
Dbare

Pff en een eindhoven staat voor rust al 4-0 voor tegen Dordrecht. Makes you think

36   11  
Fred1

Ik haalde het al aan toen bekend werd dat NAC Bilate ging halen , sowieso erg merkwaardig als je twee goede spitsen hebt om er dan eentje te halen die geen goede cijfers kan overleggen en nooit veel heeft gescoord.
Maar ja dat kwam omdat die NAC destroyer Persé Stokkers en Van Hooijdonk wilde lozen.
Er werd niet gekeken naar statistieken naar vorm en naar de fysieke toestand van de speler , er werd gewoon een speler binnengehaald die van het begin af aan niet aan kon haken bij een eerstedivisie ploeg waarbij van het gros na 60 minuten voetballen de pijp leeg was door de slechte conditie onder luilak Steijn waar ze in verkeerden.
Bij RKC ( en dat weet ik van insiders ) waren ze stomverbaasd dat NAC Bilate wilde .
Geloof dat daar achteraf enorm gelachen is in Waalwijk en dat ze niet wisten wat ze meemaakten.
Je kunt maar één ding doen, steek geen energie meer in deze jongen en probeer hem niet klaar te stomen voor de basis hij komt in alle opzichten zwaar tekort.
Zijn postuur en zijn gebluf verbergen heel veel hoe hij fysiek en mentaal werkelijk in elkaar zit.
Je kunt als een idioot aan apparaten gaan hangen en de stoere jongen spelen maar het is natuurlijk een regelrechte ramp als je je eigen lichaam niet kent en niet weet wat je beperkingen , mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.
Het is triest maar ik wist en met mij velen vooraf al dat dit een probleem zou worden en nooit de spits voor NAC zou worden.
Wat heeft die Steijn een berg verneukt beste mensen dat gaan we nog een hele tijd voelen.

25   6  
Sjonnie

Wat een trainer Rob Penders!!!!!!!!
Vorige week 6-0 en nu 5-1 tegen een club(Dordrecht) waar NAC met 2-1 van verliest.
Ze hebben weer liggen slapen bij NAC om zo,n goede trainer te laten vertrekken.

4   6  
Scheppioni

Dat durft Ed helaas niet ouwe spionkop, daar is ie teveel een beginneling voor, we zitten met een behoorlijke dure zwakke steijn erfenis en de overname gaat het dit jaar niet worden, ons NAC slaapt en sssssst verder, kost kapitalen dit 😞😞😞

1   16  
sam

Beide spelers verdienen contract verlening, goede investering voor de toekomst .
Jammer dat ze nog steeds geblesseerd zijn.

6   12  
Tip

Laten we naar de feiten blijven kijken. Bilate is voor de keuken een redelijke spits en begon bij NAC niet slecht. Voor de ere komt Marco tekort en Sidney waarschijnlijk ook. Sidney kan nog groeien. Ik persoonlijk zie in hem geen ere spits , voetballend kan hij te weinig. Het conflict tussen de van Hooijdonks en Steijn is door Blanco al breed genoeg uitgemeten. Twee vechten twee schuld is mijn mening. We hebben voor SvH vier ton gevangen , dat is niet verkeerd. Sidney wens ik oprecht alle goeds. Voor mij is het een afgesloten hoofdstuk. Dat er een goeie spits bij moet komen is dus al vanaf begin seizoen bekend. Met een nieuwe eigenaar komt dat wel goed. Dat is het enige waar ik zweetdruppels van op mijn voorhoofd zou krijgen betreffende NAC ; dat de overname alsnog vast loopt. Maar daar ziet het gelukkig niet naar uit. Tot aan de overname is het een kwestie van het beste er van maken. Zeker thuis gaan we wedstrijden winnen , zonder publiek wel veel moeilijker en uit moet het gaan verbeteren. Corona gaat wederom een schaduw over het huidig seizoen werpen. Mooi nieuws daartegenover is dat enkele jeugdige spelers het heel goed doen waaronder Banzuzi die pas 16 is en dat Haye eindelijk laat zien wat hij kan. NAC komt echt wel terug maar het gaat nog even duren.

6   8  
ome cor

Bilate en NAC......dat is nooit een goed huwelijk geweest.

Hij kwam en raakte geblesseerd.
Als Sydney een keer niet scoorde werd er meteen om Bilate geroepen.
Als Bilate niet scoorde werd de ruil met Stokkers weer discussiepunt en moest Sydney maar weer gaan spelen.

Nu is Sydney weg en onze vriend Bilate geblesseerd....Bilate mensen. Bilate !
Er zijn mensen die doen alsof het good old Bobby Latchford is waar we over praten ....

13   1  
SjorsNac

Toffe kerel die Bilate en redelijk spits maar in het belang van NAC afscheid nemen van beide. Probeer in de winterstop een goede spits te strikken en ga voor die playoffs plek. Het gebrek aan een echte spits heeft ons al aardig wat punten gekost.

11   1  
Ivo

Vorig seizoen was Bilate ook niet 100% fit, maar hij liet af en toe aardige dingen zien. Het is geen spits die er 20 per jaar in schiet, maar wel een die verdedigers bezig houdt, aanspeelbaar is en zo ruimte creëert voor anderen.

Die dombo van een trainer van vorig jaar begreep niet dat hij met de combi Bilate-Sidney goud in handen had. Helaas stonden ze maar zelden samen op het veld. 2 spitsen op het veld, dat was allemaal veel te gewaagd voor onze toptrainer.

Toen kwamen de blessures, nu lijkt de kans van Bilate voorbij. NAC zal op zoek gaan naar een andere spits, en Bilate zal geen contractverlenging krijgen.

9   2  
DunErwt

@ivo

Hier maak je TIP niet blij mee. De vorige trainer is zijn idool, de slaapkamer van TIP hangt vol met MS en MM. En natuurlijk de kaart van Den Haag😉

11   3  
ben

waarom huren van hooijdonk niet .
zit toch maar op de bank

van hooijdonk in de spits ralf er achter

10   0  
DunErwt

@Ben

Dan lijden er een paar personen groots gezichtsverlies als ze dat doen😉

10   1  
Bertus

Laten we eerlijk zijn.
Bilate is een ramp gebleken en een regelrechte aanslag op het spelersbudget.
Ik weet ook niet wat ik er van moet denken en hoe je als mens dan in elkaar steekt als je in die conditie en die attitude bij een club binnenstapt en een transfer afdwingt.
Maar dat zegt natuurlijk eigenlijk alles over het gebrek aan kennis bij NAC en met name Steijn maar die kennis is er nog steeds niet.
Heb die Schoenmaker en onze top directeur niet hoog staan.

0   1  
Vlag

Marcel Koning, Mark Looms, Mike Zonneveld, Mario Bilate.

Illuster rijtje, laten we geen spelers meer nemen wiens voornaam met M begint 😂😂

1   7  
cs

En nog een paar... kent u deze nog???


Maarten Atmodikoro (1971)
Maarten de Jong (1962)
Maceo Rigters (1984)
Magno Mocelin (1974)
Mahamadou Diarra (1981)
Maikel Renfurm (1976)
Mamadou Zongo (1980)
Mamadou Zongo (1980)
Mamadou Zongo (1980)
Mamadou Zongo (1980)
Manfred Burgsmüller (1949 – 2019)
Manfred Kaltz (1953)
Maniche (1977)
Manuel ‘Garrincha’ dos Santos (1933 – 1983)
Manuel Sánchez Torres (1960)
Marc Gabriel Degryse (1965)
Marc Jozef Emmers (1966)
Marc Overmars (1973)
Marc Wilmots (1969)
Marcel Akerboom (1981)
Marcel Benjamin Peeper (1965)
Marcel Boudesteyn (1971)
Marcel Cas (1972)
Marcel Desailly (1968)
Marcel Meeuwis (1980)
Marcelo Bordon (1976)
Marcelo Salas (1974)
Marciano Vink (1970)
Marco Bode (1969)
Marco Bode (1969)
Marco Bode (1969)
Marco Bode (1969)
Marco Boogers (1967)
Marco Gentile (1968)
Marco Koorman (1967)
Marco Materazzi (1973)
Marco Simone (1969)
Marco Tardelli (1954)
Marco van Basten (1964)
Marco van Hoogdalem (1972)
Marco van Hoogdalem: van verdediger tot herbergier
Marcos Senna (1976)
Marcus Allbäck (1973)
Marek Citko (1974)
Marian Damaschin (1965)
Mariano Bombarda (1972)
Marinus David (Rinus) Israël (1942)
Mario Basler (1968)
Mario Been (1963)
Mario Jardel (1973)
Mario Kempes (1954)
Marius Lăcătuș (1964)
Mark de Vries (1975)
Mark Farrington (1965)
Mark Krommendijk blikt terug op leven van zijn broer: “Tom was mijn grote held”
Mark van Bommel (1977)
Mark Verzijlberg (1968)
Mark Viduka (1975)
Marko Pantelić (1978)
Markus Münch (1972)
Mart van Duren (1964)
Martijn Meerdink (1976)
Martijn Reuser (1975)
Martin Dahlin (1968)
Martin Drent (1970)
Martin Koeman (1938-2013)
Martin Koopman (1956)
Martin Pieckenhagen (1971)
Martín Palermo (1973)
Mateja Kežman (1979)
Matthew Paul Le Tissier (1968)
Matthias Sammer (1967)
Matthias Sammer (1967)
Matthias Sammer (1967)
Matthias Sammer (1967)
Matthijs van Toorn (1950-2007)
Maurice ‘Mucki’ Banach (1967 – 1991)
Maurice Graef (1969)
Maurice Graef (1969)
Maurice Graef (1969)
Maurice Graef (1969)
Mauro Tassotti (1960)
Max Huiberts (1970)
Medunjanin, Riquelme en andere aartsluie spelmakers om van te watertanden
Mehmet Scholl (1970)
Mendel Witzenhausen (1976)
Menno Willems (1977)
Michael Ballack (1976)
Michael Buskermolen (1972)
Michael Laudrup (1964)
Michael Mols (1970)
Michael Owen (1979)
Michael Reiziger (1973)
Michael Zorc (1962)
Michel Adam (1968)
Michel Boerebach (1963)
Michel Kreek (1971)
Michel Langerak (1968)
Michel Platini (1955)
Michel Valke (1959)
Michel van de Korput (1956)
Michel van de Korput (1956)
Michel van de Korput (1956)
Michel van de Korput (1956)
Michel van Oostrum (1966)
Michel van Oostrum opent restaurant De Polderpannenkoek
Mika Lipponen (1964)
Mika Nurmela (1971)
Mike Mampuya (1983)
Mike Obiku (1968)
Mike Werner (1971)
Milco Pieren (1971)
Mile Krstev (1979)
Milko Djurovski (1963)
Miodrag Belodedici (1964)
Miroslav Klose (1978)
Mischa Rook (1973)
Mitar Mrkela (1965)
Mitchell van der Gaag (1971)
Mladen Ramljak (1945 – 1978)
Mohammed Allach (1973)
Mohammed Sylla (1971-2010)
Mooiste goals EK 1980 t/m 2008
Mourad Mghizrat (1974)
Márcio Santos (1969)

2   6  
Bredaaaa

Wel jammer dat onze topscoorder even absent is. Hopelijk zal Edje er voor zorgen dat Mario een contract verlenging krijgt. Mario is superbelangrijk voor dit NAC. Zeker met de goede weg die we zijn ingeslagen.

5   3  
Bertus

@ Bredaaaa en @ CS daar bestaan pilletjes voor hoor.😉

Laad alle berichten na dit bericht in