Wij gaan niet opzij

'NAC wil Hyballa als nieuwe trainer' (update)

Masthow

NAC wil graag Peter Hyballa als nieuwe trainer. Dat meldt BN DeStem vanochtend. Volgens de krant is de Duitser topkandidaat om Ruud Brood op te volgen.

Peter Hyballa is in Nederland vooral bekend van zijn tijd bij NEC, waar hij in het seizoen 2016/17 trainer was. Zijn laatste klus was bij het Slowaakse FC DAC 1904. Daar werd hij deze maand nog ontslagen omdat hij en de ploeg het niet eens werden over contractverlenging. 

Volgens het dagblad zijn er twee goede en constructieve gesprekken gevoerd tussen Hyballa en NAC. Hierin groeide het gevoel dat de onlangs ontslagen trainer de juiste keuze is op dit moment. Maar ook de trainer wilt graag weer aan de slag in Nederland. “Nederland is mijn moederland en Duitsland mijn vaderland: daar kennen ze mij. Dus natuurlijk sta ik daarvoor open”, vertelde hij na zijn ontslag aan VI.

Toch wist Hyballa toen nog niet dat er een dienstverband bij NAC voor hem in zat. “Als je in de absolute top werkt, dan kan je als trainer je loopbaan plannen. Wanneer je in mijn categorie zit, dan weet je nooit wat er komt.” In Breda kan de trainer een contract tot medio 2021 tekenen.

 

Update 24/01 18:22 : Inmiddels meldt Voetbal International dat NAC en Hyballa de laatste plooien aan het gladstrijken zijn, en dat de oefenmeester na het weekend definitief de opvolger is van Ruud Brood. De gesprekken met Hyballa lopen al een tijdje, al mocht Kees van Wonderen op voorspraak van de groot aandeelhouders als eerste concrete interesse genieten. Toen duidelijk werd dat NAC en Van Wonderen niet dé match bleken, heeft men direct doorgepakt met Hyballa. Met hem komt NAC er dus naar alle waarschijnlijkheid een dezer dagen wel uit.

Wie zien jullie het liefst als nieuwe trainer?
Bron:
B-Side Rats, BN DeStem, VI
Terug naar overzicht
72 Reacties
45    
Mot van den Eleebba

Helemaal prima!

Typetje Vreven en Tacticus Weijs ernaast en dan over 1,5 jaar Willem het stokje laten overnemen.

Die van Gangelen zat er goed neffe met dunne krullenbos

42    
Boom

Gemengde gevoelens over zijn tactische vaardigheden, heeft wel een enorme NOAD mentaliteit. Willem Weijs heeft dat tactische wel. Als ze goed samen kunnen werken kan dit nog wel eens goed uitpakken.

10    
dippo

Het zou toch zeker een Nederlandse trainer gaan worden ? In ieder geval lijkt me dit een prima trainer overigens !

-13    
D'n Wim

Sehr gut!!

10    
Boom

@Dippo dat is eigenlijk ook wel zo. Hij heeft een Nederlandse moeder en spreekt soort van Nederlands.

10    
RaraNAC

Kan iemand mij meer vertellen over hem? Waarom is dit een goede trainer?
Waarom geld uitgeven als we en alternatief in huis hebben.
WW of Hyballa? Ik zie persoonlijk liever WW. Tijd voor zijn diploma’s...

Ik snap echt niet waarom iedereen zo verliefd is op Vreven. Met de selectie die hij had is 5de woorden in de Juup echt zeer matig. Dat hele Noad verhaal is allemaal leuk en aardig, maar ook Vreven haalde er geen punten mee.

Een trainer die de poppetjes op de juiste plek zet, dat is voldoende.

17    
TpT

Heb hier weinig vertrouwen in eerlijk gezegd. Lijkt me een ongelooflijke acteur dit. Zolang hij iedereen meekrijgt in zijn enthousiasme is er wel wat mogelijk maar de kans bestaat ook dat dit heel snel is uitgewerkt. Dan blijft er weinig over ben ik bang.

-7    
Sjak

Nou daar gaat je kans om te promoveren, weer een trainer die zijn stempel wil zetten op het elftal. Hoe debiel kan je zijn als technische staf.
Ook weer typisch NAC, weer zo'n kerel binnen halen ie nog niks gepresteerd heeft.
En alle hijgers hier die zo positief zijn. De mooiste wedstrijd van het seizoen was gisteren, ga maar niet denken dat het beter gaat worden onder deze pipo. En al je goede spelers, die eindelijk onder Weijs gaan laten zien wat ze kunnen zijn weg. En ik voorspel Hyballa ook volgend jaar met de kerst.

3    
Rednas

Super!

Vanaf dag 1 al meteen mijn eerste keuze.
Prima trainer. Kan goed met jonge spelers omgaan en lopen met hem weg, kleurrijke man wat ook goed bij de club past. Betrokken, energiek en komt sympathiek over.

Nog niets officieels maar dit soort nieuws komt vaak uit als het op een haar na al rond is. Dus succes Peter en laten we er in positieve zin een memorabele periode van maken!

27    
Eljé

Nu maakt een enkele zwaluw nog geen zomer, maar wat WW laat zien is best hoopgevend. Welk voordeel heeft NAC met een andere trainer nu? Deze Hyballa zal wat meer ervaring hebben maar maakt dat het gebrek aan kennis van de club en -nog belangrijker - de spelers goed?

Seizoen lekker met WW afmaken met een soort prestatie overeenkomst; bij promotie een verlenging van contract als hoofdtrainer. Iedere plek die we omhoog gaan vanaf 6, een tegenprestatie.


28    
sjef de gevulde koek

Wat heeft Hyballa de laaste 10 jaar gepresteerd ? Ik vind het maar een schreewerd. Als ik gister Weijs voor de camera zie word ik alleen maar vrolijk. Ook na afloop Bousaid was lovend en deelde een flinke sneer hier door uit na Brood. Kleurrijk is hij zeker maar ook paar keer bij Studio Voetbal gezien en dan weet ik het allemaal niet zo goed. Helemaal omdat de spelers nu blij zijn en zich begrepen voelen

36    
Cool Hand

Of Weijs voor de lange termijn de juiste man is, geen flauw idee, maar voor nu wel. het combinatievoetbal dat resulteerde in de rode kaart is hoe hij NAC wil laten voetballen, gecombineerd met snel druk zetten. Daarvoor heeft hij balvaardige spelers nodig, vandaar de absentie van v Hooijdonk. Die past gewoon niet bij Weijs' manier van voetballen.

20    
Vreven4President

Op basis van wat? Hij heeft mij nooit overtuigd en schijnt in het verleden regelmatig met jonge spelers in de clinch te hebben gelegen. Mijn gevoel zegt dat dit geen succes gaat worden, maar ik hoop dat hij het tegendeel kan bewijzen.

23    
Chris W.M.

Prima keuze. Man met ervaring, pedagogisch zéér goed onderlegd wat met zo'n jonge selectie heel belangrijk is, en heeft een voetbalvisie die volgens mij naadloos aansluit op die van TvdA en Weijs. Ik ben er van overtuigd dat Willem een betere trainer gaat worden door de samenwerking met Hyballa.

Ik weet ook, hij zal bij een aanzienlijk deel van de supporters niet in het pulletje vallen. Die zien in hem, net als ze bij Vreven deden, een clown, een acteur, iemand die ze niet serieus nemen. Maar verdiep je in de man zou ik zeggen, dan zie je waarom hij zo goed past bij het NAC van dít moment. (voorbeeld; https://www.tussendelinies.nl/peter-hyballa-anders-is-anders)

TvdA - Hyballa - Weijs - Molhoek. Dat zijn 8 handen op 1 buik. Alle neuzen dezelfde kant op, geen strijd en wrijving zoals met Brood wel het geval was. Geen halfbakken oplossing, maar eindelijk 1 visie waar vol op ingezet wordt. En mocht nu blijken dat dit toch niet werkt, dan zijn er in ieder geval geen excuses. Alles is gedaan om deze visie te laten slagen.

4    
Henri

Hoewel mijn voorkeur,ook uit financiele overwegingen, uit gaat naar stroman Hellemons kan ik de keuze van Hyballa wel begrijpen. Hij heeft na zijn NEC periode toch weer wat meer ervaring opgedaan. Hij heeft posiiteve bevlogenheid, als je zo'n Faber gisteren ook weer ziet.
Hij heeft ervaring met het werken met jeugdspelers en zal die dan ook durven in te passen mag ik aannemen. Dit zal toch duidelijk met hem zijn gecommuniceerd. Dat was natuurlijk o.a. het probleem met Brood. Dat is net als Cocu en Advocaat een trainer die het met ervaren spelers wil doen. Verder staat hij een aanvallende speelstijl voor en zorgt hij in iedergeval voor een fysiek topfitte selectie zoals ik hier van een NEC supporter las. Modern voetbal is veel loopwerk, diepgaan, vuile meters maken. Het tikkie terug en tikkie breed moet definitief uit Breda worden uitgebannen.

1    
Leurenaar

Ik geef hem het voordeel van de twijfel. Vond het bij NEC maar een schreeuwlelijk. Maar dat vond ik van Vreven ook... daar denk ik nu wel anders over.

21    
The Cosmic Gate

Ik weet het niet, heeft nu niet echt een bewezen track record. Is vooral vaak ontslagen omdat een ploeg ergens onderaan bungelde . En natuurlijk heeft hij bij NEC ook laten zien (tegen ons NAC) hoe het niet moet.

Als je het mij zal vragen, schuif er iemand bij met diploma's en laat WW lekker zitten . Wat een genot om zo iemand te horen praten ipv dat gezwets van hiervoor . Ook vanuit de spelers blijkt toch alleen maar tevredenheid enz

-2    
Chris W.M.

@sjef de gevulde koek

"Wat heeft Hyballa de laaste 10 jaar gepresteerd ?"

Hier heb je een overzichtje;

https://www.transfermarkt.nl/peter-hyballa/profil/trainer/4853

Heeft bij heel grote Duitse clubs gewerkt, vooral in de jeugd, nadat hij ontslagen is bij NEC heeft hij coaches opgeleid voor de Duitse Voetbalbond. Afgelopen anderhalf jaar in dienst bij Dunajska Streda. Vorig seizoen eindigde hij als tweede in de Slowaakse Eredivisie, wat de hoogste eindklassering van de club in zestien jaar was. Dit jaar stonden ze derde en stonden ze in de kwartfinale van de beker. Maar omdat ze het niet eens konden worden over contractverlenging heeft de eigenaar besloten per direct afscheid te nemen en direct met een nieuwe trainer te beginnen.

35    
Buurman

Ik wil sowieso mijn goed humeur niet laten bederven. Verdimme mede supporters wat ben ik gelukkig met die dik verdiende 2-0 Van gisteren. Eindelijk een resultaat waar we vet trots op mogen zijn , winnen van de nummer 4 uit de ere. Ben zowaar gaan hopen op een stunt in Alkmaar. Waar ik nu op reken is dat WW met zijn elftal tegen Eagles de goede lijn doortrekt. Als je daar kansloos verliest staan we weer op zero. Trainers maak ik me even niet druk om, ik heb er toch (terecht) geen zak over te vertellen. Gestemd heb ik op WW en Hellemons. Hou je geld over voor nog een ervaren goeie speler en je maakt tijd voor goeie beslissingen. We zien het wel. Op naar Eagles !

19    
Arie

Gewoon Weijs en Hellemonds in een Fortuna opzet. Laat Weijs het maar beweijsen, pun intended heuj heuj, tot het einde van het seizoen.
Als we het spel van gister op kunnen leggen aan al onze tegenstanders worden we alsnog fluitend kampioen.

4    
Janus

Ik weet het niet. Past als figuur goed bij NAC. Hij is explosief, eerlijk en straalt NOAD uit. Echter, hij heeft nergens nog iets gepresteerd. Leuk en aardig dat hele ervaring verhaal, maar vooralsnog is het geen geslaagde trainer.

Hopelijk bewijst hij het tegendeel!

3    
sjef de gevulde [email protected] W.M.

Bedankt ik heb een raar beeld van hem in me hoofd. Van schreeuwen en die ellende bij NEC. Ook bij studio voetbal vond ik hem raar overkomen altijd.

13    
J nac

Hyballa?
Nee liever niet lijkt me geen trainer voor nac.

4    
since1912

De laatste dorpsgek die we als trainer hadden was zeer geliefd, dus wat mij betreft welkom!

Met Weijs als assistent lijkt me dat een prima combo

22    
TheBelg

@BSR : Zet Hyballa + Weijs ook maar bij in de poll. Dan ga je een correcte weergave van de wens krijgen.

0    
Chris W.M.

@sjef de gevulde koek

Graag gedaan. En ik snap dat veel mensen hem oordelen op zijn gedrag wat zij zien op TV. Maar ga je puur op de inhoud kijken, dan is het écht een vakman die heel goed is in het beter maken van spelers. Hij is niet voor niets gevraagd door de Duitse Voetbalbond DFB om trainers op te te leiden. Dan moet hij toch wel wat kunnen als ze hem vragen zijn visie te delen. En nu gaat hij dus Weijs bij de hand nemen.

Ik snap ook het opportunisme, Weijs doet het goed, het elftal begint te draaien, PSV verslagen. Maar Weijs is nog steeds maar een beginnend trainer die echt nog wel fouten gaat maken. En dan kan het sentiment wat heel positief is zomaar weer omdraaien. Dan liever een ervaren trainer voor de groep die die fouten al gemaakt heeft en waar Weijs nog veel van kan leren.

-1    
Big John

Ik zie hem graag komen. Een coach die de spelers met de juiste spirit het veld in stuurt. Precies wat we nodig hebben, denk ik.

Deze reactie hieronder van een NEC supporter zegt veel:

"Neeeeeee, ik wil hem terug in Nijmegen. Deze clown was echt fantastisch! Misschien gek langs de lijn, maar de spelers liepen zich 90 mimuten lang het snot voor de ogen. Dat we met zijn elftal degradeerden is niet zo gek, de spitsen hadden toen gezamelijk 10(?) goals gemaakt in het hele seizoen. Ik denk dat dit echt de perfecte combinatie is. Het fanatieke publiek in Breda zal hem wel kunnen waarderen, en hij zorgt echt voor de vechtersmentaliteit. Of zoals Hybala het zou zeggen: voetbal mit power!"

2    
Nonkel Frans

De Duitser heeft ook iets met Wolfsburg gehad. Heeft hij een aanbeveling van Ton Lokhoff?

Ik volg Buurman. Nu eerst rustig doorwerken met W&H en spelers en supporters niet gek maken. Focus. Spelers goed inkopen - zet daar je geld op .
Die trainer: is dat wat je van ver haalt altijd lekkerder? Ik betwijfel het.
En Vlaams Brabant vind ik dan toch wel iets dichterbij dan het verre oosten regio Pruissen. ....We krijgen via onze zuiderburen sympa Vlaamse jeugdspelers aangedragen. In welk Duits netwerk komen we straks weer terecht. Via Ton L komt er ook niks deze kant uit toch en die werkt daar. Gisteren stuurden we nog een Duitser van t veld af ........😀 maar goed die speelt dan ook in Oost Brabant. En dat is nu toch wel effe heel ver weg !!! Hup Nac !

24    
[email protected]©

Ongelukkige timing. Het zou vanochtend over Weijs zijn prestatie moeten gaan. Het gaat nu over Hyballa.

Zijn er al spelers verkocht trouwens, de transferperiode loopt namelijk bijna af.

13    
H.V.M.

NÉÉ!
Dit gaat uiteindelijk een drama worden.
In Nijmegen is het overgrote deel dolblij dat deze Mafkees weg is.

Willem Weijs heeft gisteravond bewezen tactisch uitermate sterk te zijn.
Bijkomend voordeel is dat de spelersgroep door het vuur gaat voor WW.
Zet er een stromannetje naast en ga voorlopig eens voor 18 maanden in zee met WW.
Bespaart een hoop geld, waardoor er ook nog wat geld overblijft voor een paar versterkingen.

-10    
Dbare

Ik zeg doen!
Met alle respect, laten we niet doen na de winst tegen psv dat het lek nu boven is. 1.5 week geleden was het nog kommer en kwel in Helmond.
Weijs er naast en meer ervaring op laten doen

11    
Misterbean

@ Chris W.M.
als het zo'n perfecte trainer voor NAC is, waarom dan eerst 2 weken met van Wonderen overlegd?

0    
Cool Hand

Het is wel zo, dat als Hyballa nu trainer wordt, dan kan Weijs in alle rust zijn diploma's halen, zich doorontwikkelen als trainer - in de schaduw van Hyballa - en het over een paar jaar van hem overnemen. Dan hebben we het wel over echt beleid. Dat is wat.
Zo voorkom je wel dat Weijs nu al faalt - dat risico is zeker aanwezig gezien de onevenwichtige selectie - en voor altijd voor NAC verloren gaat.

21    
H.V.M.

Geef ze bij NAC een grote zak met geld en ze draaien het er nog sneller doorheen dan een gokverslaafde.
Met WW heb je geen zekerheid dat het op termijn alsnog goed blijft lopen.
Dat heb je uiteindelijk met Hyballa óók niet.
Persoonlijk denk ik dat de druk om te presteren met WW lager ligt dan met die onberekenbare Hyballa.
WW heeft gisteren bewezen tactisch zeer sterk te zijn!
Communiceren gaat hem evenzeer goed af.
Ligt ook goed bij de spelersgroep.
Gisterenavond hebben we kunnen zien dat ze alles geven!
Dat was onder RB zeker niet het geval.
WW zou een prima verantwoorde keuze zijn voor 18 maanden!

1    
Chris W.M.

@Misterbean

Perfect is niemand.

Bij het volgende topic op deze site komt naar voren dat de gesprekken met Hyballa parallel aan die met van Wonderen gevoerd zijn. Alleen is de naam van van Wonderen door Blanco achterhaalt, en dus werd hij als topkandidaat bestempeld.

21    
Adrisan

Laat WW zijn diploma halen en zet er Hellemons maar naast Effectief en goedkoop
WW doet het goed met het team


13    
Bruske

Weet niet of die jeugd van tegenwoordig zon schreewerd nog pikt.
Ik vind weijs wel een goede indruk maken, laat hem het seizoen maar afmaken en kijk in de zomer verder.

10    
scheppioni

Na alle terecht euforie van gisteren, eerst maar eens zondag in Deventer afwachten, zo stabiel is ons NAC namelijk nu ook niet ! Mooie overwinning, maar ja nu az uit, ik zou zeggen alles maar op de eventuele promotie en dit het liefst met Weijs en ook een ervaren brok ernaast.
Ik zou de combinatie Lokhoff/Weijs wel eens willen zien, al ben ik na vd Gaag en Brood ook maar afwachtend want tegenvallen kan het zomaar, geen hyballa dan gaan we verder zakken in het moeras en wordt het nog een groter zooitje !

0    
Pizzabakker

Ik heb niet echt een voorkeur, maar iedere combinatie waarin Weijs is opgenomen is voor mij prima.
Ik verbaas me overigens wel dat Chris hier zoveel duimpjes omlaag krijgt! Wat mij betreft komt hij altijd met constructieve en onderbouwde commentaren. Of je het er nu wel of niet mee eens bent!

0    
H.V.M.

@Pizzabakker: Constructieve en onderbouwde commentaren geven wil niet zeggen dat de desbetreffende persoon gelijk heeft.
Daar kunnen nog een hoop missers, halve waarheden en hele leugens inzitten.

0    
Van "taajlaand

Net als Pizzabakker vraag ook ik mezelf af of Chris W.M. hier iets misdaan heeft.
Onderbouwd steeds zijn mening, respecteer ik énorm.
Heb overigens wel, middels onderbuikgevoel voor Hyballa gekozen.
Is niet bang om in onze slangenkuil te stappen, en kan een ansoluute versterking zijn voir Willem .
Daarnaast mag ik de Duitse mentaliteit wel.

17    
nec nijmegen

Ik ken de heer Weijs niet goed maar als het een tactisch meesterbrein is heb je nog een kans.Hyballa is dat niet,dat is een uitstekende veldtrainer die de groep superfit gaat krijgen.Twee voorbeelden; thuis tegen PSV wilde der Peter PSV 'verrassen' door zeer aanvallend te starten.na 25 minuten stond het 0-4 en als PSV niet Europees moest spelen was het 0-10 geworden.Later in het seizoen,Excelsior thuis,die moesten we winnen.Peter startte zeer defensief met 5 verdedigers en 2 controleurs,beschamend.Dat was die beruchte wedstrijd waarin hij na afloop als een fuhrer op het voorplein de supporters stond toe te schreeuwen. Is nog wel op you tube te vinden.Zogenaamd om de menigte te kalmeren.Peter Hyballa is een hele matige coach die het uitstekend doet bij de media.Jullie hebben een zeer jonge groep,misschien werkt het dan.Oudere spelers kunnen beter gelijk hun spullen inpakken want dat wordt geheid bonje want Peter duldt geen enkele tegenspraak of afwijkende mening.

10    
Mark Bieritieti

Nee niet die neuroot, heeft het nergens echt goed gedaan en dat accent gaat echt irriteren na 10x verliezen

1    
H.V.M.

@NEC Nijmegen, bedankt voor je reactie!
Ben in het Nijmeegse ook een beetje bekend.
Heb er o.a. ook familie wonen.
Het overgrote deel was met die schreeuwlelijk helemaal klaar.
Heeft nog weinig bewezen.
Vriendje van Johan Derksen.
Volgens peiling wil tweederde hem niet in Breda hebben.
Zegt al genoeg!

6    
NAC4Ever

Ik vind alles prima. Zolang Weijs maar invloed blijft houden.

5    
Nonkel Frans

"Voetbal mit Power" alstublief zeg. De geluiden uit Nijmegen zijn interessant. Dat Vreven temperamentvol was weten we. Maar is dat een competentie waar wij onze trainers op gaan selecteren. Andere kwaliteiten gaan voor. Voor je het weet gaat deze nieuwe - en let op het is een heel andere!!! - druktemaker de media beheersen en zijn we meer met de trainer dan met team bezig.

9    
Dutchbird

Zal allemaal best dat hij goed met jonge jongens kan omgaan. Maar zo iemand hebben we al en die heet Willem Weijs. Die heeft het team van Brood aan het voetballen en werken gekregen omdat hij perfect met die jonge gasten kan omgaan. Zijn band met de spelers is van topklasse en dat zorgt voor een groot wederzijds vertrouwen.

Met Hyballa haal je dus geen complementariteit binnen. Hij wordt de baas van Weijs en daardoor is het risico erg groot dat de wisselwerking tussen de spelers en Weijs door het putje wordt gespoeld. Ik ben bang dat VDA dit niet begrijpt en een funeste fout gaat maken (met Hyballa of een ander). Want VDA heeft al bewezen dat hij echt 0,0 begrijpt van zaken als groepsdynamiek en leiderschap. Zijn baas Eisenga overigens ook niet.

11    
nec nijmegen

Ik voorspel een prima eerste 3,4 maanden. De jonge groep zal niet weten wat hen overkomt.En ik weet niet of jullie trainingen vrij toegankelijk zijn.Zo ja,ga een kijkje nemen,zeer interessant.En dat meen ik oprecht.Afwisselend,hoog tempo,conditioneel,alles is tip/top in orde.
Totaal on-nederlands.
Gaan de resultaten tegenvallen vervalt deze man in zijn oude fout en verliest hij volledig de controle over zichzelf.
En dan wordt het een dictator die door zijn uitbarstingen niet meer helder kan analyseren.
Mocht NAC in de Goffert met Peter komen zal hij denk ik best met respect ontvangen worden.
Inzet valt deze man nooit en te nimmer te verwijten.
Succes!

0    
zininbier

dn duitse versie van stijntje vreven. himmel prima met weijs ernaast. zin om te zuipen tot zondag

10    
fvf6

Mijn eerste optie is Weijs en Hellemons , Mocht het Hyballa worden dan wel met de kanttekening dat hij op de nu ingeslagen weg verder gaat met NAC en niet weer alles overhoop gaat halen .

5    
1grotegrap

Deed het geweldig bij NEC man, waren helemaal geen toestanden zoals afkraken nederlandse mentaliteit en jeugdspelers. en dan dat accent..ga daar maar na luisteren iedere analyse..

3    
Theoden King

Complete waanzin dit. De man heeft nergens iets gepresteerd. Heeft een tijdje bij studio voetbal mogen aanschuiven ter zelfpromotie, maar eindigde desondanks bij een obscure club in Slowakije.

Willem Weijs doet het uitstekend en is overduidelijk in staat deze groep te bereiken. Waarom geen stromanconstructie totdat hij zijn papieren heeft?

Dat kan met Eric Hellemons als formele hoofdtrainer of voor mijn part John Karelse. Die laatste onbezoldigd uiteraard.

6    
Moppernac

NEC of NAC het scheelt maar 1letter voor Hyballa.
Maar als ik het voor het zeggen had werd het Weijs/ Hellemons.
Is financieel ook beter en voor dat geld kan je al EEN versterking erbij nemen.

0    
Sp1

De trainers waar de meeste blij van worden komen niet naar NAC.

Dit is de beste van alle namen die ik heb gehoord.

-3    
ome cor

Hyballa, Weijs (met Hellemons), Been, van Wonderen, van Gaal, Steijn.....er zullen altijd pro's en anti's zijn.
De eerste keer dat de trainer niet weet te winnen is er wel twijfel ergens.

Belangrijkste is of Yadran het ziet zitten. Anders schrijft hij hem kapot.

Ik zeg: voordeel van de twijfel geven !

8    
Nr. 20

Een compliment dat ik weijs wil geven is EINDELIJK en dan meen ik EINDELIJK gewoon de poppetjes op de juiste plek en vertrouwen aan vast elftal! Los dat ik paar andere namen liever zie maar hij traint met ze elke dag. En warempel er komen patronen en zelfs mooie aanvallen. Daarnaast zie je ook dat NAC EINDELIJK druk naar voren zet en weer werkt voor elkaar (op paar na). Echt compliment. Ik weet niet of het te vroeg is voor de Weijs. Maar deze dingen bevallen ik goed. Ik hoop met deze niet weer nieuwe trainer die met afwachtend en poppetjes verkeerde plek komt want dat hebben we al jaren gehad.

-4    
Michel

Lijkt me vet om dan een spandoek te zien met ‘Kein Geloel, Fussbal Spielen’ 😆

Ik denk dat dit een winning combi is, Peter voor het conditioneel aspect en de motivatie, Willem als tactisch meesterbrein

1    
Filip

Gezellige jongen, die Peter:

"Donderdag ging ik naar de sportschool in Kleef. Daar doen we twee per week met een groepje aan spinning. Maar nu was er helemaal niemand. Ze zaten allemaal in de tent ernaast carnaval te vieren. Toen was ik kwaad.''

3    
ome cor

@ Michel
En dan ook nog geen woorden maar daden zingen zeker.

Dat spandoek hoeft er niet te komen.
Dat is wel heel slecht gejat.

5    
Nonkel Frans

De stemuitslag van deze poll vragen om handhaving huidige trainers. Als het kan en mag qua diploma's laat Weijs en zijn mannen dit seizoen afmaken. En daarna wellicht verder.
De kwaliteit van de Duitser die steeds genoemd wordt is - hij laat ze werken. Alsof deze ploeg dat al niet doet. De Noad zit er lang in daar ligt het niet aan. Weijs heeft de sleutel met de ploeg gevonden . Rust in de tent en nu lekker en met plezier doorwerken. Ik vrees met grote vrezen dat de nieuwe energie en aanpak van genoemde kandidaat meer kwaad dan goed gaat doen. Zonde van het geld en gedoe. Scout en koop een mooie speler ipv een bullebak trainer. We zijn voorzien. Hup Nac.

6    
7Hills

Opportunisme ten top natuurlijk om nu ineens vast te houden aan Weijs, ondanks dat ik groot fan van hem ben. Er zit een stijgende lijn in het spel en we winnen overtuigend van PSV, en dan moeten we hem meteen ‘ de voordeel van de twijfel geven’ ? Lees voor de gein nog eens de commentaren terug onder de wedstrijdverslagen na Helmond Sport en Jong AZ.

Het risico dat hij het niet red is gewoon te groot. En we moeten nu niet doen als Hyballa als dictator aan het werk gaat. Zij zitten op 1 lijn, dus Willem zijn invloed zal echt wel merkbaar blijven. Hyballa met zijn ervaring als mentor samenwerkend met Weijs en Molhoek, ik zie het zitten.

1    
Nonkel Frans

Zevenbergen ik begrijp je punt en gun je je gelijk straks. Wat ik vreemd blijf vinden is dat ad hoc gedoe met trainers. De onrust die dat geeft !
Zou er iemand al iets gevraagd hebben aan de spelers en trainersteam zelf. Of hebben die geen mening en invloed die telt? Wij als supporters hoeven er immers niet mee te werken.
Misschien vind Weijs het zelf ook fantastisch en leerzaam om met dit Duits kanon aan de slag te gaan..... Dan zwijg ik en hoop ik het er beste van.

1    
Bommetje

Een trainer zit toch per definitie op een schopstoel, daarom zie ik liever een buitenstaander dan WW. Zodat die langer voor de club behouden blijft

1    
NECsupporter

Bij NEC liepen mensen of met hem weg of hij juist het omgekeerde. Vast staat dat hij spelers individueel beter maakt. Door hem staat Kadioglu in de basis bij Fenerbace, Groeneveld en in Premier League. Wel vergelijkbaar met Vreven, en iemand die helemaal voor de club gaat en binnen notime op handen wordt gedragen. Van mij zou die hier zo terug mogen komen.

2    
jimcp

Ik zou erg blij zijn met een trainer met NOAD-mentaliteit. Hyballa voldoet zeker aan die eis.

1    
Joop

Kan je nagaan hoe stom je kan zijn je hebt nu iemand die de jeugd kan zet er iemand bij net als bij Fortuna en dan ben je klaar maarnee hoor nac zalnac niet zijn om de moeilijke weg te gaan bewandelen dus mijn vraag is aanalle supporters mail en bel zoveel mogelijk om de directie te overtuigen om w de weijs te behouden a het bespaart ook weer euro. S

0    
GB

Mooi he? We trekken meteen conclusies terwijl die vent er nog niet eens is en we zien weer alleen negatief. Gek toch dat sommige spelers beter worden bij NAc of juist als ze weggaan. Gek toch dat een trainer die bij NAC verguisd werd het bij Ajax prima doet. Waarom zou dan een trainer die bij NEC wellicht minder geslaagd is het bij NAC niet kunnen? Slechter als onder brood wordt t moraal niet dus eerst maar ff afwachten....Vooral belangrijk Weijs binnen te houden. Hoop dat directie daar vol op inzet. Das wel de toekomst. Hoop dat Weijs und die deutscher mooie dingen kunnen doen samen.......

U zijt gegroet!

1    
Diep Holland

Zolang hij Weys niet in de weg zit. Weys kan wel weten waar deze Indiaan, nog power kan toevoegen. Het is Weys, die de gasten bijbrengt wat ze voortdurend tot hun beschikking moeten hebben. Wanneer die indiaan , daarvoor voortdurend alle ruimte laat, dan zal het een ieder een rotzorg zijn wie met de eer gaat strijken. Ik zou in een interview van Weys willen horen , waar deze indiaan , nog een plus kan toevoegen .

4    
Betweter

Tis allemaal koffiedik kijken. In Nijmegen waren ze ook allemaal enthousiast over Brood. Die heeft ze kampioen gemaakt (zonder nederlaag als ik me niet vergis). Die seizoen denk je met Brood de juiste trainer binnengehaald te hebben. Helaas 1 grote farce, na zijn ontslag vingerwijzend naar de schuldige(n), maar aan Brood lag het niet als je zo iedereen mocht geloven. Willem Weijs zet de poppetjes anders neer, geeft druk naar voren, en laat de spelers in elkaar geloven. Willem heeft de onzekerheid (vele positiewisselingen van Brood) omgezet in een duidelijke visie. En hoppa; dezelfde spelers die 2 weken geleden moesten oprotten van iedereen, staan nu te voetballen alsof het de top van Nederland betreft. Raar he ? Waarom zo Hyballa dan geen goede aanvulling zijn in de technische staf ?

3    
10diego

@chris, jij was al een tijdje groot voorstander van Hyballa. Als je TVDA als TD ( of manager) aantrekt omdat je vertrouwen in hem hebt moet je hem de trainerskeuze laten maken. Als ik hem probeer te begrijpen dan zoekt hij een moderne trainer die tactisch sterk is en jonge spelers beter maakt. Dat verklaart ook zijn voorkeur voor Grim ( vind ik echt een goede trainer en wordt onderschat) Van Wonderen en Hyballa.

Laten we zien wat het wordt, zijn start bij NEC was overigens indrukwekkend.

Wat ik nu hoop is dat er iemand vanuit NAC de verbinding maakt tussen Hyballa en Lokhoff. Ton kent zeker Duitse talenten ( of andere nationaliteit uit 2e of 3e bundesliga, of jeugd bij Wolfsburg) die NAC sportief en financieel verder kunnen helpen. Een trainer die de taal spreekt en cultuur kent is een pre. Als je ziet wat W2, Heracles en VVV uit Duitsland halen dan heb ik daar meer geloof in dan in de database van Tom zijn vrouw. Maar ja, eerst Kudimbana, Stokkers, Filipovic enz maar eens kwijt zien te raken. Ik neem aan dat Hyballa niet de tovenaar is die hier sterren van maakt.

Ik denk wel dat Dogan eind februari beter in zijn shirt past en een lager vetpercentage heeft.

1    
Nonkel Frans

BSR bel Lokhoff ff en vraag eens hoe hij hier tegen aan kijkt.

1    
10diego

Weijs zijn contract loopt af en hij haalt binnenkort het grote diploma.

Het zou mij niet verbazen als AZ hem vraagt om bij Jong AZ ervaring op te doen om hem tzt door te schuiven.

Laad alle berichten na dit bericht in