Overal waar we komen

NAC wil Van Hecke en Agougil een contract aanbieden

Das Phantom

NAC wil Sabir Agougil en Jan Paul van Hecke een profcontract geven. Het tweetal uit NAC onder 19 presteert dusdanig goed dat de technische staf ze graag wilt belonen.

In de winterstop heeft NAC in gesprek met het tweetal de intentie uitgesproken om ze een contract aan te bieden. BN deStem weet dat dit om een driejarige verbintenis gaat. Met deze aanbiedingen wil NAC een signaal afgeven aan andere talentvolle jeugdspelers, die de afgelopen tijd vaak voor een andere club kozen. De meest recente overstap was die van Oualid Agougil, het 13 jarige broertje van Sabir, die de overstap naar Ajax. Mocht er nog budget zijn wilt de club ook kijken of ze Mohammed Amissi een contract aan kunnen bieden. De aanvaller is op dit moment actief op de Afrika Cup voor spelers onder de 20 jaar, waarna hij bij terugkomst een gesprek met de clubleiding kan verwachten

 

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Vorig bericht
Mossou: 'Er moet een vibe ontstaan' 63 reacties
Volgend bericht
Een update uit de ziekenboeg 57 reacties
Terug naar overzicht
64 Reacties
0    
Mickj

Het verstand komt dan toch met de jaren.
Niet meer niet minder.

0    
Han Mulders

Ik wil, NAC wil, jij wilt, wij willen. Hup NAC.

0    
Bart

Loshi?

0    
BVV

Hoeveel kost zijn contract(je)? Kan namelijk wel een aantal andere spelers benoemen die we kunnen vastleggen: Loshi, Van Gestel? Een prima zaak trouwens.

0    
Arie

Geef Loshi nou eens een kans én een contract inderdaad. Die gast klopt al jaren op de deur, maar wordt keer op keer straalhard genegeerd.

0    
Arie

Je zou dit natuurlijk al kunnen zien als het feit dat men al voorbereid, zich neergelegd heeft bij, op degradatie. Volgend jaar een team met alleen jeugdspelers, mochten we degraderen. Dat lijkt me dan wel weer fantastisch.

0    
BATI

De echte talenten kan NAC echt niet houden ben ik bang. Zie die 13 jarige jongen en die keeper die vorig jaar naar Feyenoord ging.

Wat er overblijft aan talent verhuur je aan de nummer 19 van de jupiler leaque waar ze nauwelijks opvallen tussen de rest....

Dus ja, we kunnen wel 8 talenten uit de eigen opleiding onder contract hebben staan bij de 1e selectie maar ga je het daar mee redden??? Of nemen ze hiermee al een voorschot op de degradatie?

0    
Wanny

Budget mag geen reden zijn om talentvolle jeugdspelers geen contract aan te bieden. Als je denkt dat ze genoeg potentie hebben om het eerste te halen, dan moet daar gewoon geld voor vrijgemaakt worden.

0    
10Diego

@arie, NOAD

0    
van Flieger

Niet doen. We hebben nog genoeg van die gasten in de selectie die ook nog niets gepresteerd hebben op eredivisieniveau.

0    
JP

Lijkt me uitrol plan B, degradatie. Al zijn de echte talenten al afgeroomd helaas. Ik vind het sowieso een goede zet, lopen er nig meer rond waar wat van te maken is. ?

0    
Hupnac!

On topic: eindelijk begint nac daar ook eens mee! Anders krijgen die spelers ook maar het gevoel dat er niet naar ze wordt omgekeken.

Ik denk dat de meesten mensen wel naar ajax gekeken hebben. Sorry dat ik het zeg maar ik ben toch al wel een beetje bang voor het weekend..

0    
Los Pollos Hermanos

Loshi ook aub! Voordat hij straks naar Den Bosch of RKC wandelt, waar hij misschien wel een klein prof-contract krijgt. Snel handelen NAC!

0    
am

Goeie zaak eindelijk toekomstgericht denken.
Als al die jeugdspelers, net als de laatste jaren bijna gratis wegwandelen, kan je net zo goed stoppen met de jeugdopleiding. Ook ik zou het een prima idee vinden om nu al een aantal van die spelers een kans te geven in het 1ste. Op dezelfde manier doorgaan heeft ook geen zin.

0    
Frietjemet

Ik vraag met altijd af waarom mensen zo hard om Loshi roepen een contract aan te bieden. Ik gun het hem van harte, maar er zijn trainers dag in dag uit met die jongen bezig. Zij zullen toch wel weten wanneer het tijd is voor een profcontract?

Verder top dat er weer jongens uit de eigen opleiding een contract krijgen.

0    
Eric verwij

Goede zaak, die Sabir Agougil is een goeie is pas 17 jaar en scoorde al in beloften elftal.

0    
Linie

Als je kijkt naar de exponenten vanuit de NAC jeugdopleiding welke in de afgelopen jaren een contract kregen, dan was het toch veelal net niet... of soms helemaal niet.

Eindniveau is toch veelal (onderkant) eerste divisie, denk aan Snepvangers, Sprangers, Brusselers, Niemczycki, Demon, Glim, Damen, van Bezooijen en (tja...) El Allouchi.

Benieuwd naar de jonge honden, maar heb bij een bericht als deze toch altijd enige gereserveerdheid.

0    
van Flieger

Eens in de 10-12 jaar komt er iemand voorbij die wel bruikbaar is. En die verkopen ze dan voor een habbekrats aan AZ of iets dergelijks. Het Geld voor Gudelj was binnen no time opgegeten, het zijn allemaal parels voor de zwijnen.

0    
Wolfmanjack

Doen! Wat kost het? Ooit zal er een parel tussen zitten.

0    
Marti

En krijgen ze ook daadwerklijk een kans om staks in het 1’ste te spelen , dat is bij NAC nog maar de vraag , i i g niet bij van de gaag , maarja die is er wat ik hoop over 2 jaar niet meer bij ons zo geliefde NAC .

0    
Cool Hand

Loshi... technisch zeer begaafd, maar dat is Touzani ook. Loshi is juist het type speler dat door de NAC supporters wordt afgeslacht. Technisch, vol truukjes, 2x de bal onder zijn voet doorhalen voordat hij aan een actie begint, niet fysiek, kleunt er niet in. 2x balverlies en hij is de kop van Jut. Ja, die ja.

0    
Sanseveria@Eddy W

Allereerst bedankt voor elke bijdrage die jij en alle andere vrijwilligers leveren aan deze prachtige site. Maar net als Han Mulders en meerdere lezers met dezelfde taalfetish valt ook mij jouw fout met het werkwoord "willen" op.

In dit artikel weer twee keer:

"dat de technische staf ze graag wilt belonen."
en
"Mocht er nog budget zijn wilt de club ook kijken"

Alleen in de jij/u vorm gebruik je "wilt", anders gewoon "wil"

Voor de rest zeg ik in goed Nederlands: Keep up the good work!

0    
nacman

@van flieger

ik denk dat jou baas zo blij is dat jij gratis de deur uit mag

0    
Denzz

@Flieger
Als ik voor mezelf spreek dan zie ik liever 'eigen' spelers een foutje maken dan gasten die geen binding met de club hebben en er ongeïnteresseerd bij lopen

0    
Wanny

Verschil is wel dat de jeugdspelers die zich nu aandienen, in sterkere competities zijn opgeleid dan de namen die hierboven genoemd worden. Een paar jaar terug speelde de onder 19 nog op het derde niveau, dan is de stap naar NAC 1 wel heel groot.
Tegenwoordig spelen alle jeugdteams op het hoogste of op het tweede niveau, dus zul je ook betere spelers af gaan leveren.

0    
Linie

@ Wanny: Yes, daar heb je gelijk in! Ik hoop ook echt dat ze kunnen aanhaken, eigen jongens zijn belangrijk voor de interactie tussen publiek en elftal.

0    
van Flieger

De jeugdopleiding is niet rendabel. Dat is het grote probleem. Van de 100 gasten die daar uiteindelijk doorheenkomen gaan er 90 naar de amateurs en 10 naar iets wat op betaald voetbal lijkt, voornamleijk Tweede Divisie en Eerste Divisie. Bij de eerste selectie zitten er dan 2 of 3 en daarvan is er dan 1 of geen basisspeler.

Vroeger was alles beter. Uit het jeugdelftal van bijvoorbeeld JP van Gastel gingen er uiteindelijk 5 naar het betaalde voetbal. JP van G en Ulrich van G werden zelfs nog weggestuurd na de B-jeugd uit de jeugdopleiding (UvG vanwege criminele handelingen en JPvG omdat ze zijn agressieve vadertje langs de kant niet pruimden en vonden dat hij te klein was).

De cijfers laten zien hoe slecht de jeusgopleiding de afgelopen 10 jaar heeft gefunctioneerd, ondanks alle juichverhalen van springende clowns op websites en langs de lijn.Dat de kruiken binnenlopen op de Jong is overigens totaal toeval en heeft weinig met het handwerk van jeugdvoetbal te maken. Maar het steekt wel dat bredase jongens nog dagelijks worden opgepikt door de kruikenbusjes om daar te gaan trainen en er zelfs een bredase jeugdtrainer rondloopt daar.

0    
Badeend

Je typischd kortetermijn bankiersgewauwel (want dat is het, en niet meer dan dat) geeft precies aan waar het mis gaat. Er wordt gejaagd op succes, en dat wordt NU "geëist". Terwijl ieder normaal denkend mens snapt dat het opbouwen van een jeugdafdeling tijd kost - zeker nadat die dus jaren genegeerd en bewust verwaarloosd is.

Überdom, want een club als NAC kan alleen maar groeien door een functionerende jeugdopleiding. Als je dat niet snapt, hoeft niemand je andere gezever meer serieus te nemen.

0    
Denzz

@Flieger

Eens, alleen de jeugdopleiding kun je rendabel(er) maken door te laten zien dat jeugd (mits goed genoeg) vaker de kans krijgt. Gevolg kan zijn dat je jeugdspelers eerder geneigd zijn om langer te blijven (eerste halen is dan realistischer).

Nu zie je dat de echte talenten er heus wel zijn, maar allemaal vroegtijdig weggehaald worden door de grotere clubs.

0    
am

@Badeend
Helemaal eens. Hij is nog van het type bomen groeien tot aan de hemel, luchtkastelen, zeepbellen etc.
De geschiedenis heeft uitgewezen dat je dan fout bezig bent. Zie Twente en NAC zelf. We hebben er nu nog steeds last van.

0    
Ivo

Meijers, Snepvangers, Sprangers, Brusselers, van der Gaag, Carolina, Niemczycki, Reuvers, van Hooijdonk, Klomp, Mashart, en dan vergeet ik er vast nog een paar.

We hebben voor een godsvermogen aan jeugdspelers onder contract en geen een haalt NAC 1. Voor wie doen we dit dan?

Nog een keer: kies kwaliteit, geen kwantiteit.

0    
Jamack

@Von Flieger
Wil je mij s.v.p. uitleggen waarom NAC zou moeten stoppen met de eigen jeugdopleiding, terwijl vrijwel alle andere clubs die in stand houden. Ik zie het niet. Help me het te begrijpen. Bij voorbaat dank

0    
Otjes

Nog even en we hebben 50 contract spelers.

Concentreer graag op 16 Eredivisie spelers met goede salarissen. De rest is aanvulsel. Jeugd alleen aanbieden als exceptioneel is.

We hebben er al 5 in Helmond. Ik ben erg benieuwd of er bij nieuwe contract aanbiedingen al rekening wordt gemaakt met wat er in de KKD (erg fysiek) wordt verwacht volgend jaar.

Nog even en we kunnen 11 spelers naar Helmond sturen.

0    
van Flieger

Stoppen mag niet eens van de KNVB. Samenvoegen wel, maar daar komen de meeste clubs van terug. Schijnt alleen bij NEC/Top Oss naar tevredenheid te werken. NAC zou DE BVO magneet moeten zijn voor alles ten westen van Gilze-Rijen tot aan Vlissingen. Maar dat zijn we niet, Breda wordt zelfs leeggegeten door Philips en Kruiken.

Het is bij NAC onrendabele business de laatste 10 jaar. Heeft zeker te maken met hoe de diverse besturen met de jeugdopleiding zijn omgesprongen. Altijd als sluitpost op de begroting. Eerst die wijven op kantoor zich laten volvreten en dan pas aan de core business denken.

0    
Befke

@BVV
Goed gezien. Van Gestel moest na een prima voorbereiding plaats maken voor ene Mühren. Die is duur en mag wekelijks laten zien wat hij niet kan. Loshi heeft zoontje van voor hem. Zo werkt het blijkbaar . Twee talenten die geen kans krijgen. Ze noemen dat bij NAC, die uit beeld zijn. Vallen allebei op door hun harde werken en goed voetbal.

0    
Yup

In het betreffende artikel staat ook dat NAC het in alle stilte wil doen om te voorkomen dat ze worden weggekaapt door grote clubs. Dus is Yadran Blanco er als de kippen bij om het in de krant te zetten....
Thanks 'NAC-watcher', alles voor de publiciteit.

0    
Pietjebel

Hoe zit het onderhand met het contract van te vrede ?

0    
N1912

Wauw, dat mensen zelfs onder zo’n bericht nog negatief kunnen zeiken zegt wel heel veel. Deze lui zouden eigenlijk een verbod om te reageren voor op de hele site moeten krijgen, want die tonen hier glashelder aan er de ballen verstand van te hebben.

De NAC jeugdopleiding zit duidelijk in de lift en langzamerhand gaan wij daar de vruchten van plukken. Diep respect voor het werk dat Gilissen, Hellemons en alle andere betrokkenen neerzetten. Ook Smulders mag hier genoemd worden. Terecht afgerekend op zijn functioneren mbt de selectiesamenstelling, maar qua lange termijn visie was hij gewoon goed bezig.

Een goedlopende jeugdopleiding met voldoende doorstroom is de levensader voor een club als NAC. Heel erg mooi en positief dat daar na al die jaren ook eindelijk naar gehandeld wordt.

0    
Ed

Goeie voetballers. Daaromheen nog ervaring binnen halen en je kan een prima team smeden.

0    
van Flieger

De NAC jeugdopleiding zit al 15 jaar in de lift als je die blije padvinders met hun fake news moet geloven. Gejuich toen we 4 sterren kregen van de KNVB, polonaise toen Gudelj werd verkocht.

En dat was het in 15 jaar. We hebben 4 sterren. We zijn geweldig.

0    
N1912

Verschil is dat er de afgelopen jaren ook daadwerkelijk wordt gehandeld om de jeugdopleiding op een hoger plan te krijgen Van Flieger. Kijk alleen al naar de competities waarin onze vertegenwoordigde jeugdelftallen actief zijn momenteel, veelal het hoogste niveau en anders hard op weg daarnaartoe.

En dat terwijl alle jeugdlichtingen van NAC voorheen maar ergens structureel rommelden in de kelderdivisies. Dan is de kans niet bijzonder groot dat er daadwerkelijk talent doorbreekt en moeten we het inderdaad hebben van een sporadische Gudelj of Ronnie Stam.

De laatste jaren is onze jeugdopleiding in zijn geheel op een hoger plan geraakt en is het dus ook aannemelijk dat we steeds meer en steeds beter talent zien doorstromen.

0    
Sjef de gevulde koek

Ten Vrede staat weer op het veld hopen dat hij er tegen Groningen weer bij is.

0    
Badeend

N1912: Amen.

0    
DunErwt

@van Flieger

Misschien ist beter om een klaagbrief te schrijven naar NAC ipv de supporters op te zetten tegen het huidige bestuur.

0    
Ivo

7 jeugdspelers onder contract is een mooi aantal. één jeugdkeeper, die meteen 3e keeper is, 2 verdedigers, 2 middenvelders, 2 aanvallers.

Die moet je kortlopende contracten aanbieden van 1, maximaal 2 seizoenen. Geen progressie is geen verlenging. Wel progressie dan kan je doorgroeien naar een volwaardig profcontract.

NAC heeft er nu teveel en dat je er moet stallen bij Helmond en Oss is van de zotte. Daarnaast merk je ook dat ze niet het gewenste niveau hebben. Als je streeft naar eredivisieniveau moeten je jeugdspelers in de KKD wel wat kunnen laten zien. Dat valt vooralsnog tegen.

0    
Daan

Prima dat er oog voor de jeugd is .
Maar om eerlijk te zijn met jongens als Van Hecke en van Gestel gaan we geen potten breken .
Waarom Loshi die eigenlijk als 1 van de weinige constant presteert compleet wordt genegeerd is een klein raadsel .

0    
Fritske d'n Olifant

Over de afgelopen 20 jaar jeugdopleiding kan ik Flieger alleen maar gelijk geven. Stam en Gudelj hebben de top in NL gehaald en dat was t. Dat neemt niet weg dat er al een aantal jaar flink aan de weg getimmerd wordt maar het kan en moet natuurlijk nog beter. Te beginnen met een vaste plek voor de jeugd, betere faciliteiten, een groter en beter netwerk. Het feit dat PSV in Gilze zit en allerlei Bredase en Tilburgse jongens aantrekt zou eigenlijk niet moeten kunnen. Enfin, hopelijk is deze lichting NAC jeugd uiteindelijk wel goed genoeg voor het eerste en gaan we er nog veel plezier aan beleven.

0    
Breda-Loyal

Jan Paul van Hecke is de meest complete centrale verdediger die ik de afgelopen jaren binnen de jeugd bij NAC rond zie lopen.

Is mss niet 2 meter lang , maar maakt dat goed met zijn duelkracht , positioneren en drive naar voren. Als NAC bij eventuele degradatie de kosten wilt besparen op een cv heb je de toekomst al in huis. Die jongen komt er wel

Agougil is een leuk voetballertje met veel snelheid en techniek. Altijd handig om erbij te hebben.

Amissi idd zo snel mogelijk ook een contract aanbieden. Dat is ook zeker wat

Wrm NAC jeugd het bijna nooit waarmaakt is gewoon simpel : ze krijgen niet zo snel de kans ( wat naar mijn mening onrechtvaardig is )

Hup NAC en hup de jeugd

0    
Hosternokke

Zoals ik u al aankondigde deze zomer. In JP van Hecke hebben we een parel in huis. Moeiteloos van de zondag derde divisie richting NAC 1 (binnen 2 jaar!)

0    
Breda

Flieger vergeet de spelers die geen contract is aangeboden of niet op tijd is verlengd.

2 haalden de Turkse top. 1 is spits bij AZ. Weer een andere de beste van ado.

Niet allemaal vroege jeugd, maar NAC is meester in het te snel afschrijven van spelers. Dan liever een paar kleine contractjes te veel.

Ik heb wel vertrouwen in Gilissen.

0    
Dirk

Wim Beekman stopt per 1 maart als directeur van FC Emmen. Dat heeft de club bekendgemaakt via de officiële kanalen. Voorzitter Ronald Lubbers gaat de functie van Beekman ad-interim invullen.

Beekman is sinds 2013 directeur van de club die dit seizoen debuteert in de eredivisie. Hij gaf destijds aan niet langer dan vijf jaar verantwoordelijk te willen zijn voor het directeurschap. Lubbers stelt dat Beekman veel heeft betekend voor de club. “Als je het moet samenvatten, dan heeft Wim een enorme bijdrage geleverd aan het FC Emmen van nu" vertelt Lubbers op de website van de club. "Mede door zijn inzet spelen we nu voor het eerst op het hoogste niveau van Nederland.”

De aftredend directeur neemt afscheid met een goed gevoel. “Sinds mijn aanstelling in juni 2013 heb ik met ontzettend veel liefde en plezier gewerkt om Emmen weer op de kaart te zetten”, zegt Beekman. “De afgelopen zes jaren met alle collega’s, vrijwilligers, sponsoren, supporters en het bestuur hebben mij veel energie gebracht.”

Wat zijn volgende klus is, dat weet hij nog niet. “Tot 1 maart ga ik me nog volledig inzetten voor FC Emmen. Daarna als supporter genieten van de wedstrijden van FC Emmen en genieten van een vakantie. Dan zien we daarna wel wat er op me afkomt.”

Misschien ff bellen of ie NAC wat vindt ???

0    
scheppioni

Niet alleen een contract maar geef ze ook eens wat kansen, zeker als je nu de verdediging o.a. ziet schutteren !!! Hier gaat ons NAC aan ten onder !!!

0    
Nacdictive

Ik vind dit een goede ontwikkeling! Maar er wordt door een aantal heel simpel geredeneerd: jeugd krijgt(te) weinig kans.. Dit zou deels juist kunnen zijn maar laten we eerlijk wezen, er geldt ook een beetje: goed genoeg is oud genoeg.
Damen, Van Bezooijen, Van Wanrooij, Hofstede etc.. noem ze maar op, die zijn er nooit gekomen, is ook geen kwestie van geen kans..

0    
Harrie

Van Hecke en Agougil is een goede zaak. Behoren wekelijks tot de beste van O19 op eredivisie niveau. Amissi is een ander verhaal, lijkt heel dreigend maar komt al jaren nauwelijks tot doelpunten en assists. Er zijn wel andere pareltjes die in aanmerking komen, wie dat zijn weet iedereen die regelmatig eens komt kijken bij de jeugd.

Het is prima als een NAC supporter deze wedstrijden overslaat, maar ga hier dan ook niet dom lopen roepen.

0    
Ojee

Ik wilt ook graag dat zullie een aanbieding krijgen

0    
Nacman

Die Mohammed ammisi is trouwens wel uitgeroepen tot beste speler van het toernooi wat hij speelde dus zal geen verkeerde zijn hoelang blijft hij bij nac of gaat hij gelijk naar een grootte club

0    
nac bredaa

yassine azzagri en gianni vandepitte mogen ook wel een contractje krijgen als het budget het trekt

0    
Gvd

NAC moet doorpakken met eigen jeugd. Jaartje uitlenen kan geen kwaad maar doodzonde dat je wellicht je beste cv uitleent om zelf Palmer Brown door te ontwikkelen. Enkel om City maar te paaien.
Btw, van Hecke zie ik ook graag spelen.

0    
Dutchbird

NAC staat aan de vooravond van een langdurig verblijf in de KK divisie. Geen aanlokkelijk perspectief voor een toptalent in de jeugd.

0    
Henri

Het door laten stromen van jeugdspelers verloopt bij NAC zoals bijna alles nooit echt soepel; Dit itt clubs als Ajax, AZ, Sparta en Heerenveen. Bovendien wordt meestal na een paar weken de hakbijl op oa dit forum gehanteerd. Spelers als Schalk en Seuntjens werden met de grond gelijk gemaakt. Niet bevorderlijk voor hun verdere ontwikkeling. Als NAC meer jeugd wil inpassen zal er ook in de as van het elftal routine moeten staan die in staat is sturing te geven. Verder zal er minder naar leeftijd gekeken moeten worden. Goed genoeg is oud genoeg. Agougil is nu 17 jaar, Jantje Peters was ook 16/17 jaar toen hij heel NEC mee op sleeptouw nam, Martin Vreijsen was nog net 16 met zijn debuut en Ton Lokhoff 20. Het is dan wel noodzaak niet te degraderen. De praktijk leert dat talentvolle spelers in de KKD:Jupiler Comp, na een jaar worden overgenomen door eredivisieclubs die zo voor een dubbeltje op de eerste rang zitten want een gedegradeerd NAC zal nooit die salarissen aan een talent kunnen betalen die een flinke transfervergoeding mogelijk maken, Dus in de KKD wordt je binnen 1 à 2 jaar voor een fooi compleet leeggeroofd.

0    
Harrie

Goed om te lezen dat sommigen weten welke talenten er rondlopen in de jeugd en niet zomaar wat roepen.

0    
Ivo

Het hele idee van de jeugdopleiding is dat er - na jaren opleiden en doorselecteren - jongens doorstromen naar het 1e. In de praktijk lukt dit maar zelden omdat NAC 1 altijd onder hoogspanning staat. Of men MOET promoveren of men MOET niet degraderen. Er is geen ruimte voor experimenten.

Situaties waarbij we met 3-0 voorstaan en eens lekker wat jeugd in kunnen brengen, komen bij NAC niet vaak voor. Als een jeugdspeler invalt, heeft hij geen tijd om te wennen, want er moet direct gepresteerd worden. Denk aan de invalbeurten van Sydney van Hooijdonk. De druk zit er vanaf de 1e minuut vol op.

Dan helpt het ook - zoals Henri zegt - dat er spelers op het veld staan met voldoende ervaring en leiderschap om jongere spelers te coachen. Ook dit is bij NAC al een paar jaar een probleem. Spelers die het team op sleeptouw zouden moeten nemen (ik noem uit de afgelopen seizoenen Haemhouts, Nijholt en Koch) hebben hun handen vol aan hun eigen spel en presteren.

En zo is er bij NAC eigenlijk een heel slecht klimaat om jeugd te laten doorstromen.

NAC kiest ook heel slecht. Het lijkt me beter om 3-4 echte toptalenten in de selectie te hebben, dan 10 of 11 jonge spelers die er eigenlijk niet bijhoren en nooit aan spelen toekomen. Of na een jaartje Helmond terugkeren met amper perspectief op speeltijd.

Ga je voor kwantiteit, dan is het beter om een O23 team (Jong NAC) in te laten stromen in de voetbapiramide. Maar dit is voor NAC op dit moment te kostbaar.

Ga je voor kwaliteit, dan moet je doorselecteren en gewoon duidelijk durven te zijn, en afscheid nemen van jongens die niet goed genoeg zijn. En durven doorgaan met de echte talenten, maar die dan ook echt speeltijd geven.

0    
D'n Portugees

Alles met een beetje echte kwaliteit wordt vrijwel onmiddellijk uit de vijver gevist door de grote clubs. Niet zozeer omdat ze denken dat het écht grote talenten zijn, maar simpelweg omdat de sterren van de toekomst ook moeten spelen in een team van 11 man. "Teamvulling" heet dat onofficieel. En de grote clubs zien graag dat hun toptalentjes met zo goed mogelijke teamgenootjes spelen en dus worden de talentjes van overal vandaan geplukt. En die jongetjes dromen van een grote toekomst, terwijl de begeleiding van die teams als ze eerlijk zijn gewoon toegeven dat ze vrijwel uitsluiten met een doel zijn gehaald: "teamvulling".

En dus vertrekken de talentjes van clubs als NAC naar grote clubs met de droom "in het eerste te komen" terwijl ze eigenlijk alleen maar worden gehaald omdat een team op te vullen.

0    
Harrie

@D’n Portugees; daarom heeft Troost een contract getekend en speelt El Moussaoui intussen niet meer bij zijn leeftijdsgenoten maar in Feyenoord O16 met een Nike contract en willen Nederlandse en buitenlandse clubs hem overnemen. Inderdaad om het team te vullen, hahaha

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja