Wij gaan niet opzij

Morning After Poll: Zijn we klaar voor Dordt?

Thiestemberg

De laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding was niet tegen een aansprekende grote club als Panathinaikos zoals op afgelopen maandag maar tegen een Belgische eerste-klasser (3deniveau). Dit was ook te zien aan de bezoekersaantallen, alleen de B-side was open en hier zaten een kleine 2.000 NAC-supporters. Aan de andere kant van het stadion in Vak I zaten de meegereisde RWDM-supporters die er met 150 man een groot feest van zouden maken.

De fans in het stadion zagen een matige eerste helft waar in NAC de bovenhand had maar niet echt kansen kon creëren. RWDM stond goed georganiseerd achterin maar was aan de bal ook onmachtig, pogingen van de Belgen om hun aanvallers in stelling te brengen met diepteballen uit de counters werden gemakkelijk onschadelijk gemaakt door een sterk spelende NAC-verdediging. In de 16 van RWDM werd een kopbal van Kudimbana geblokt door een verdediger, Riera kopte uit een corner rakelings over en Mounir El Allouchi probeerde het met een spectaculaire omhaal die uiteindelijk een makkelijke prooi was voor de keeper. Na deze kansjes had RWDM de zaakjes prima voor elkaar achterin. Totdat Filipovic zich 5 minuten voor rust met een mooie aanname vrijspeelde en direct de trekker overhaalde, zijn poging vloog richting korte hoek maar zijn schot werd weer goed gekeerd door de keeper van RWDM.

Na de rust zorgde de ingevallen broertjes Ilic, Schouten & Stokkers voor een (aanvallende) kwaliteitsinjectie. Met name Luka viel erg op als hangende rechtsbuiten, de Belgen waren het hier mee eens wat binnen een half uur moest de behendige Serviër al 4 overtredingen incasseren. De 1-0 kwam echter vanaf de linker kant, Filipovic gaf een prachtige voorzet achter de verdediging die door Stokkers in een keer knap over de keeper heen werd getild. Na de 1-0 gaven de bezoekers uit Molenbeek automatisch meer weg, zonder veel te creëren.  Deze ruimtes hadden tot gevolg dat er twee goals snel achter elkaar van El Allouchi en L. Ilic de eindstand op 3-0 brachten. Beide goals waren goed uitgespeelde aanvallen over meerdere schijven waarin bij de goal van El Allouchi vooral de knappe assist van van Hooijdonk opviel. De spits hield tussen twee verdedigers knap het overzicht en zetten met een goede pass El Allouchi vrij voor de keeper, die vervolgens gedecideerd afrondde.

Dat de Belgen de wedstrijd hadden verloren mocht voor de uit fans de sfeer niet drukken, ze zongen heel de 90 minuten en vonden het warm genoeg om dit de hele tweede helft zonder shirt te doen. In minuut ’87 werd er zelfs nog een fakkel afgestoken en na afloop van de wedstrijd bleef de Molenbeekse ploeg net zo lang als NAC op het veld staan om uitgebreid de supporters te bedanken. Overigens was vandaag ook het afscheid van onze Scoreborden, NAC gaf eerder aan dat in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport de nieuwe LED-borden voor de eerste keer boven de korte zijdes zullen hangen. Dit afscheid was geheel in stijl want het bord boven Vak-G stond nog steeds maar half aan en de thuisdoelpunten veranderde af en toe nog steeds in de inmiddels welbekende 8.

Zijn we klaar voor Dordt?
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Man of the Match: NAC-RWDM 35 reacties
40 Reacties
64   9  
HenkTank

Is Dort klaar voor ons?


Wij gaan niet opzij!

5   2  
Chris W.M.

@BsideRats

Klopt dat laatste nog wel? In BNDeStem valt te lezen dat het (wellicht) november wordt? https://www.bndestem.nl/breda/nac-komt-binnenkort-met-led-schermen-in-stadion~aca9da4b/

64   9  
HenkTank

Is Dort klaar voor ons?


Wij gaan niet opzij!

17   8  
Breda-Loyal

Geen 1 club is 100% klaar voor de eerste competitiewedstrijd met de selectie

Wel denk ik dat NAC een van de betere papieren heeft in de kkd kwa selectie

16   162  
Gjoewie

BSR > Op de mobiele versie worden de duimpjes naar beneden niet geteld...

15   7  
MolotoV

Afgelopen maandag speelden ze meer dan prima en verdiend gelijk gespeeld. Kijkende naar gisteren was de 1e helft matig en de 2e helft een stuk beter.

Zoals we allemaal weten is het altijd lastig spelen tegen tegenstanders die achteruit lopen zie vele beker wedstrijden als voorbeeld. Dat we dan nog 3 keer scoren stemt me wel tevreden.

Tegen Dordt zullen we zien of we er voor het "echie" klaar voor zijn!

10   8  
BENN076 (BSR)

@Gjoewie

Het aantal duimpjes is het saldo van alle + en - duimpjes. Het klopt dat je geen getallen ziet.

@Chris WM

Het aller- allerlaatste klopt, het was een afscheid in stijl ;-) je hebt een punt ..

16   6  
HenkTank

@BSR,
Op mijn iPhone zie ik geen hoeveelheid percentage bij de pol. Just saying.

5   2  
MolotoV

@BSR

CHRIS W.M. plaats in zijn reactie een link die niet direct aan te klikken is via website of mobiel.

Is het mogelijk dat dit aangepast wordt zodat je de link niet hoeft te selecteren om te openen?

12   20  
J nac

Nee ik denk het niet.
Het basis elftal heeft nog niet 1 keer samengespeeld.
Want er moeten nog zeker 2 ervaren scorende spelers bij die deze te jonge gasten bij de hand nemen.
Er is best wel kwaliteit gehaald maar we zitten echt nog op het niveau van jong nac.
Deze groep is veel te jong om met het kampioenschap van de kk divisie mee te gaan doen maar met nog bruikbare aanvulling kan het zo anders zijn.
Want nogmaals goede spelers hebben we wel.

8   3  
Breda-Loyal

Verwacht naast die jongen van Rangers die nog komt dat er een ervaren linksback komt om ook Mashart te begeleiden en een middenvelder met voldoende wedstrijden in de benen

23   9  
Arie

Op zich kan het er mee door voorlopig, mits Damen NIET speelt.

7   16  
Cees

NAC kan nooit “optimaal” klaar zijn, dat heeft te maken met het grote aantal mutaties. Spelers die in de loop van de steeds korte wordende voorbereiding binnen kwamen druppelen. En o.a. Ruud Brood is daar debet aan. Hopelijk komt men er mee weg, pakweg de eerste vijf wedstrijden. Daarna moet het normaal gesproken een hechter elftal worden, en waarvan we hopen dat ook o.a de individuele kwaliteiten voldoende naar boven komen.

En dat laatste valt ook nog te bezien, maar we gaan het meemaken. Succes!

2   2  
benn076 (bsr)

@molotov

Nemen we mee!

5   2  
derooijm

Hoe staat het elftal van Dordt er voor dan?

10   2  
Ivo

Dordt heeft ook weer een heel nieuw team, zelfs nog jonger dan dat van NAC. Zo'n eerste wedstrijd is lastig, maar ik vind het achterin al best wel solide staan met Olij, Riera en Monsalve. Ik hoop op een mooie uitslag, dat zal het team vertrouwen geven.

Wel uitkijken voor de nieuwe spits van Dordt, die komt van Sporting Portugal en schijnt best goed te zijn.

16   1  
Pemmetje

Ik zie wel weer een team staan in plaats van 11 eilandjes.. en dan ook nog eens een team met potentieel, waarbij aanvullingen nog wel nodig zijn. Ik heb zin in het nieuwe seizoen!

6   2  
Lamington

De procentuele aantallen vallen mobiel weg. Zie alleen de % en ben te lui voor hoofdrekenen.

13   10  
Scheppioni

Ik zeg nee, er blijkt dus logischerwijs nogal wat onenigheid te zijn tussen td en trainer !!!! Weer teveel ego's boven NAC, geval Damen komt nergens voor alleen dus weer bij ons NAC ?

9   4  
Rat0162

Naar mijn idee komt dordt te snel. Ondanks dat het voor iedere ploeg misschien geld dat de selectie niet compleet is, vind ik het toch een zwakte dat er eigenlijk nog niks van een basis 11 staat en dat de sterkste opstelling te weinig minuten samen heeft gespeeld.
Ben heel erg benieuwd naar komende week. Wat zal er gebeuren met Damen? Mijn gevoel zegt dat hij een contract krijgt. Of is Brood sterk genoeg en houd sentimenten en zakelijk gescheiden.

We zullen tegen dordt zien of we er klaar voor waren

2   3  
Harrie

Eerlijk gezegd denk ik wel dat we klaar voor Dordt zijn, maar we zijn zeker nog geen team voor promotie. Aanvallend hebben we veel moeite om een muur te slechten en moet het creatiever en verfijnder. Dit is het moeilijkste om te verbeteren, dus zullen we het in eerste instantie vooral moeten hebben van een counter op razend snel tempo. De snelle counter heb ik in de voorbereiding helaas nog weinig gezien. Verdedigend heb ik vooral mijn twijfels op het middenveld en op de rechtsback positie. Schouten en van Anholt kunnen me niet bekoren. Mashart op links word steeds beter en moeten we het vertrouwen geven. Centraal achterin en keeper wil ik nog wel eens zien tegen de betere teams in de competitie, maar vooralsnog voldoen ze.

14   7  
Buurman

Ik trek pas voorlopige conclusies na Dordrecht en Helmond. Weet ook niet wat we van Dordrecht kunnen verwachten. Ander punt. Is een nieuwe prachtige site niet het moment om “amnestie” te verlenen aan degene met een ban ? Het is maar een vraagje. Fijn weekend allemaal.

7   16  
Breda 1965

Als we deze niet winnen,doen we niet mee,zo simpel is het.Bij de seizoensopening moet je je elftal gewoon compleet hebben,en niet pas eind januari.Ik denk dat we geen rol van betekenis spelen,triest maar waar

12   4  
sjef de gevulde koek@SCHEPPIONI

Trainer is een passant als TVA Z'n poot stijf houd is dat meer dan terecht. Hij is de baas Brood niet. Maar brood ziet echt wel dat damen te slecht is dus zal allemaal wel mee vallen en word het flink opgeblazen. Ik heb er idd geval niks van gehoord dat het echt hommles is.

9   7  
Scheppioni

@ sjef de g.k.
Het staat al op voetbalprimeur en ergens is dit ook logisch ook, dit duurt al weken, de td zegt geen contract en de trainer houdt vol dat hij bepaald, dit is absoluut wrijving en zeker geen positieve zaak !! Dit zie je echt nergens, ik heb het tenminste wat ik me kan herinneren nooit meegemaakt in het bvo gebeuren !!! Dit is hoe dan ook schadelijk en nooit optimaal !

4   1  
DunErwt

Zijn we klaar voor dordt?

Volgens mij weten we al een tijdje dat we op die datum (zover) klaar moeten zijn voor wie dan ook.

3   2  
Zwampie

Wat is klaar en wat niet.
Win je de eerste wedstrijd van dordt wil het helemaal niet zeggen dat je klaar bent en je elftal staat.andersom idem.
Na een aantal wedstrijd zie je pas hoe je ervoor staat en beyer gezegd in welke flow je terecht komt.
Speel je slecht maar win je wel ,kan dit positief uitwerken waarbij je automatisch dan ook beter gaat spelen en vertrouwen kweekt.
Speel je goed maar verlies je kan je vertrouwen een knak krijgen waardoor je in een negatieve spiraal terecht komt.
Dus alles staat met elkaar en laten we in ieder geval hopen dat je de 1e uitwedstrijd meteen wint waardoor intern en extern ( mede de media) alles rustig blijft en je kan bouwen

3   0  
Dun Diëe

Naar omstandigheden zijn we er wel klaar voor denk ik. Al is het niet ideaal. Ik denk de eerste wedstrijden een flink aantal uitslagen met minimale doelpunten. Omdat we het achterin wel voor mekaar hebben alleen voorin nog niet. Dus een aantal 0-0 of 1-0 winst, met hopelijk na 5 wedstrijden een plek in de top 5. Daar teken ik voor.

5   5  
Fvb

Worden onder brood gewoon kampioen??

6   1  
Sanseveria

@ scheppioni

Voetbalprimeur is gewoon een copy paste site zonder ingang/bron binnen NAC.

7   5  
Scheppioni

@ sanseveria
Ik heb daar eigenlijk voetbalprimeur ook niet voor nodig, zo'n geval tussen trainer en td spreekt voor zich ten nadele van ons NAC ! Te gek voor woorden, zo'n betreffende speler en voorbereiding op nieuw seizoen !!

6   4  
Briljant

Die van Panathinaikos zijn zondagavond gesignaleerd op de Wallen en Westerlo is vergelijkbaar met tweede divisie. Na Dordrecht en Helmond weten we meer. Als we ook Cambuur verslaan gaat het een schoon seizoen worden.

3   2  
Nachoreca1

Over een maand weten we wat voor seizoen we kunnen verwachten. Mijn gevoel zegt een grillig.....

12   11  
jvt

Het is echt te gek voor woorden. Damen mag dan meetrainen, had ook bij Jong NAC gekund, en mag alsnog halverwege aansluiten bij het trainingskamp terwijl dat toen de teamspirit gekweekt moest worden terwijl hij geen speler is. Had hem dan na het trainingskamp laten aansluiten en thuis gehouden. Brood maakt allesbehalve een sterke indruk, na het debakel van vorig jaar. Je start met je beste 11 want ook je tegenstander doet dat. Leuk om in te vallen als de helft van de tegenstander gewisseld of moe is. Spelen met weerstand heet dat.

Dit kan alleen bij NAC.

Je kunt niet stellen na een potje tegen een derdeklasser te winnen, dat je er klaar voor bent. Twente stak er vorig jaar bovenuit maar dat gevoel is er nu bij lange na niet. Uit tegen Cambuur, Den Bosch, GOA, Volendam, MVV, Roda, De Graafschap, Excelsior... We gaan het meemaken. We missen hardheid, body muv de Spanjaarden, en we hebben nog teveel aanhaken spelers die feitelijk naar Helmond moeten.

4   0  
NAC4Ever

@BSR
In de poll kan ik op de mobiele versie geen cijfers voor het procent teken zien.

3   1  
NAC4Ever

Denk dat we klaar zijn voor Dordrecht.
We zijn nog niet op volle oorlogssterkte, maar volgens mij ziet het er aardig uit. Bovendien is nog geen enkele ploeg op volle oorlogssterkte.
Maar we kunnen denk pas echt iets zeggen na een paar wedstrijden.

3   3  
Belgische Naccer

@jvt

De spijker op zijn kop. Het middenveld gaat overlopen worden door een sterke tegenstander. Net zoals dat vorig seizoen het geval was.

Want in die linie is juist niks veranderd. Daar sta je nog steeds met lichtgewichtjes Allouchi, Damen en Ilic en Daar ga je de slag niet mee winnen. Tuurljk is Ilic aanvallend een aanwinst maar bij balverlies en in de omschakeling van de tegenstander, gaat er niet 1 van bovengenoemde spelers een tegenstander van de bal zetten. Daar ligt de zwakte van dit NAC. Zet Tommy van der Leegte er maar in ipv Allouchi. Dat zou zoveel meer balans en vooral rust brengen.

Ik hoop daarom nog steeds op 2 versterkingen op het middenveld ter vervanging van Damen en Allouchi maar dat doe ik al maanden en tot op heden worden ze iedere wedstrijd nog steeds gewoon opgesteld door Brood...

Zeer zorgwekkend! Maar dat zal na de eerste nederlaag tegen pak m beet Cambuur of Eindhoven of de Graafschap vanzelf pijnlijk duidelijk worden. Misschien dat City nog een Garcia en een Angelino stuurt? Dan zou ik er een stuk meer vertrouwen in hebben. Op dit moment ben je gewoon te zwak om kampioen te worden, en dat is jammer.

Maar we hebben nog een weekje....

2   1  
Dr.

Jaja, als we punten verliezen tegen dordt moet alles eruit...td, ad, trainer...heel het elftal eruit flikkeren. Je ziet het nu al in de eredivisie na de 1e ronde...Ajax, PSV, Feyenoord...allemaal degradatiekandidaten volgens onze voetbalzieners hier op ons mooi forum...wij hebben nog geen wedstrijd gespeeld, maar volgens onze godenzonen hier gaan wij helaas hetzelfde lot tegemoet als bovengenoemde clubjes....

0   5  
Falco

Wat een slechte selectie hebben wij. Baal nu al van mijn seizoenkaart

1   0  
janus

Merk dat het aantal azijnzeikers al is afgenomen ten opzichte van 2 weken terug. De selectie word beter, zeker gezien het resultaat van maandag. Na Cambuur weten we pas waar we staan. Vooralsnog is er eigenlijk geen peil op te trekken. Ik heb vertrouwen in Brood en TvdA. De interviews die ze geven en de spelers die gehaald worden vind ik een verrijking vergeleken met die pipo's van de afgelopen jaren (los van Vreven). Ik denk dat het een mooi seizoen word, wel vrees ik voor een stroeve start. Hoop op een Twente scenario...

HUP NAC!

4   1  
De Bolle Damen

We gaan gewoon een mooi seizoen tegemoet. Alleen vanwege het feit dat er heel veel NAC onwaardige spelers en een waardeloze trainer zijn verdwenen. De karakterologische samenstelling van deze selectie is 100% beter. Echter moet er nog wel wat degelijkheid bij komen. Een linksbenige verdedigende middenvelder met body. Die niet in paniek raakt, rust uitstraalt, in het veld de juiste (tactische) beslissingen neemt en er af en toe flink opklapt.

Dan nog een goede 2e keeper en een linksback.

Met deze (complete) selectie kan je kampioen worden, maar ook als 4e eindigen. Maar de spirit die in het elftal zit zal bepalen hoe hoog we eindigen. En daarom denk ik dat we meedoen voor het kampioenschap.

Laad alle berichten na dit bericht in