Wij gaan niet opzij

NAC zegt zes contracten op

Eddy W

Betaald voetbal organisaties moeten voor 1 april duidelijkheid geven over de aflopende spelerscontracten. NAC heeft besloten om vier contracten niet te verlengen, waarmee niet uitgesloten is dat één van de vier spelers volgend jaar toch nog voor NAC speelt. Het gaat om de contracten van Chiel Kramer, Pele van Anholt, Jordan van der Gaag en Boris Kudimbana en om de contracten van de uitgeleende Daan Klomp en Diego Snepvangers.

Volgens BN deStem maakt op dit moment alleen Van Anholt kans op een nieuw contract, maar is dit nog afhankelijk van waar NAC volgend jaar speelt en hoe de club de begroting rond gaat krijgen de komende maanden. De overige speler kunnen alvast opzoek naar een nieuwe werkgever.

Bron:
B-Side Rats, NAC, BN deStem
23 Reacties
93   11  
nac fan

jammer van van der gaag, had hem graag wat vaker gezien! hoop voor hem dat andere club hem oppikt....

93   11  
nac fan

jammer van van der gaag, had hem graag wat vaker gezien! hoop voor hem dat andere club hem oppikt....

52   5  
Verlegh

Begrijpelijk keuzes. Van Anholt kan me het laatste half jaar zeker bekoren, de andere spelers die mogen vertrekken zijn niet van toegevoegde waarde... Jammer voor v/d Gaag en Klomp, ik had bij beide heren wel verwacht dat zij uiteindelijk twee basisspelers zou gaan worden

12   3  
Quinn

Begrijpelijk, hoewel Chiel Kramer was 2e keeper toch achter Olij?
Is nog maar 28 jaar, onze andere keepers zijn allemaal nog erg jong voor deze belangrijke positie.

Vd Gaag en van Anholt zouden nog wel meekunnen, afscheid van de rest is meer dan logisch.

44   2  
Wanny

Van Anholt zou ik ook laten gaan. Je hebt Schouten als rechtsback en daarachter kun je een jonge gast zetten.

Links heb je Noblejas en Masjhart.

Dan kun je het geld voor Van Anholt, die vast niet de goedkoopste is, beter in een goede aanvaller steken die wel scoort.

Van der Gaag is wel apart, want die maakt toch veel minuten. Anderzijds breekt ie ook niet echt snel door.

12   12  
Michel

Ik denk dat je Daan nog niet hoeft af te schrijven, niet iedereen heeft direct de impact van JP van Hecke...Stel dat JP dan toch besluit te gaan, kun je meer beter iemand achter de hand hebben. Tenzij je weer echte pareltjes kunt kopen maar dat is ook maar afwachten. Daan houden is dat niet.

7   4  
Nac bredaa

Opzich logische keuzes. Van anholt zou wat mij betreft mogen blijven maar is misschien duur en vd gaag is nog steeds jong en heeft zich echt wel een paar keer laten zien

24   10  
Henri

Ik kan me in de namen wel vinden op twee na dan. Het is onzinnig om eventueel het contract van Pelle van Anholt te verlengen. Over één maand wordt hij 29 jaar, dus waar blijf je als beleidsbepaler dan met je stelling dat je alleen spelers met goeipotentieel en een stijgende marktwaarde in je selecie wilt hebben. Je haalt je eigen beleid onderuit. Pelle heeft de afgelopen twee jaar in beide comoetities laten zien van geen enkele meerwaarde te zijn. Zelfs dit KKD seizoen ging hij weer enkele keren opzichtig in de fout. Wat Diego Snepvangers betreft snap ik dan weer niet dat ze deze jongen niet nog een kans geven. Hij speelt twee seizoenen in het eerste van HS en heeft zich ontwikkelt tot een polyvalente speler die heel de linkervleugel kan bestrijken als back, middenvelder en linksbuiten. Hij speelde tot dusver 53 wedstrijden voor HS waarin hij 7 keer scoorde en heeft ook aardig wat assists op zijn naam staan. In mijn visie heb je in een selectie die zal worden ingekrompen meer aan een polyvalente speler als Snepvangers dan bijv. aan een Mashart die meer georiënteerd is op één positie en heeft aangetoond het KKD niveau niet of nauwelijks aan te kunnen.

6   60  
sjef de gevulde koek

Ik kan er nog wel 15 opnoemen die niet ik aanmerking komen. Olij, van de Hecke, Verschuren, zijn echt van meerwaarde. Monsalve en Azzagari twijfel en de rest kun je wel concluderen zijn gewoon niet van enige meerwaarde laat staan eredivisie niveau dat is de conclusie die je wel kan trekken.

23   2  
Breda

Contracten moeten opgezegd worden, maar wil niet zeker zeggen dat spelers vertrekken. Lijkt mij dat NAC met vd Gaag misschien nog wel om tafel gaat.

3   3  
Guuske

is begrijpelijk. er komen veel spelers transfervrij op de markt, er gaan nog clubs in Nederland en België omvallen. Dus er is straks veel verkrijgbaar.

21   2  
Judge M.

@Quinn: We hebben Karol ook nog he.. Ik vermoed dat die komend seizoen weer terugkomt en die sla ik hoger aan dan Kramer.

Van der Gaag begon veelbelovend in de voorbereiding, vooral in de wedstrijd tegen Panathinaikos was hij fenomenaal. Ik kan me voorstellen dat er nog onderhandeld gaat worden hier. Wellicht zit er toch nog te veel blessurevrees in nu...

En eens met Henri wat betreft Snepvangers. Die heeft wellicht de beste trap in de de benen van alle contractspelers. Zou Hyballa hem al eens aan het werk gezien hebben?

2   2  
Scheppioni

Sluit me bij Wanny aan !!

5   3  
JN

Jammer! Gaag en Klomp zijn nu voor in de breedte prima (goedkope) spelers bij top KKD. Beiden geen basisspelers waarmee je kampioen wordt komend jaar, maar wel nuttig op lange termijn.

En ik had het niet verwacht, maar: ik hoop dat Pele wordt verlengt. Ontpopte zich de laatste weken/maanden tot een belangrijke basisspeler.

Komend jaar onze Poolse goalie als back-up van Olij?

7   1  
Wanny

Keeper zou ik altijd voor de jeugd gaan als tweede man. Ervaren keeper is duurder en NAC zal de broekriem aan moeten halen.

Liever 13 goeie dan 22 halve.

10   7  
Buurman

Een met Henri en onze Sjef DGK. Ik denk dat je moet versterken er vanuit gaande dat we weer snel in de ere spelen. Dus volgend seizoen promoveren. Dit seizoen aftikken. Hebben mensen nu echt zin om bv. in juni , vlak achter , hopen we, de besmettingspiek, in een voetbalstadion te gaan zitten ? Met mensen voor , achter en links en rechts van je. In mijn optiek moeten clubs dat nu juist niet willen. Wel goed in kaart brengen tegen welk verlies je oploopt. Nagaan welke overheidssteun mogelijk is. En voor de rest allemaal iets doen. Ik wil bij mijn nieuwe seizoenkaart best , pak hem beet, 250,00 extra betalen in deze noodsituatie. Als dan naast de supporters ook de sponsors , spelers en personeel mee doen komt NAC er wel. Mogelijk ook een startpunt voor Ons NAC.

22   1  
Scheppioni

Riera is ook zeker van meerwaarde !

4   1  
Ric

Dit zegt helemaal niet dat NAC niet met van der Gaag door zou willen.

3   2  
ome cor

Contract opzeggen is een formaliteit.
Het zegt niks over een eventueel langer verblijf bij NAC.
Dus er is nog niks jammer voor iemand.
Het is sowieso lastig om de selectie voor komend seizoen samen te stellen als je niet eens weet wat er met dit seizoen gaat gebeuren.

In de JL kun je vd Gaag en Klomp nog noemen als goedkope optie voor de breedte, maar wat als je promoveert ?
Jammer dat het met op te zeggen contracten moet ipv verkoop voor nog een paar centen....

5   5  
DunErwt

Als je promoveert?!! Wanneer volgend seizoen? Manmanman

1   1  
Ivo

Dit zijn kansen om je op die posities te versterken. Van Anholt is een basisspeler, de rest niet.

Kramer is niet meer nodig als de Poolse keeper Niemczycki terugkeert. En 3 keepers is genoeg voor NAC.

Klomp en Snepvangers hebben de stap naar een hoger niveau niet laten zien. Snepvangers heeft wel pech gehad met blessures.

Kudimbana is ook te licht. Van der Gaag heeft nog groeimogelijkheden, maar NAC heeft meer jonge middenvelders onder contract (Agougil, VanAcker en natuurlijk Azzagari), 4 is echt te veel. Daarnaast heb je, als je volgend seizoen wil promoveren, gewoon absolute klasbakken nodig. Geef je geld daar aan uit.

2   2  
Chapuisat

Geen idee wat zijn status op dit moment is, maar ik mis de naam van Kali?

0   1  
Braze

Belangrijk is dat er ruimte komt voor meer ervaring als we tenminste dan volgend jaar wel willen promoveren.
Jonge twijfelgevallen en oudere twijfelgevallen kunnen weg om plaats te maken voor betere.
Werk voor de TD is begonnen.
Jammer dat de competitie door het Corona als een nachtkaars is uitgegaan.Het is niet anders.

0   1  
Badeend

Chapuisat, ik zat me hetzelfde af te vragen. Heeft die überhaupt een seconde gespeeld of getraind in de Ardennen? Of überhaupt huisvesting in die richting?

Laad alle berichten na dit bericht in