Wij gaan niet opzij

Neelen: "Doel is een vaste plaats bij de selectie te bemachtigen"

Da Pope

Door blessures bij Van Anholt en Schouten kreeg Wout Neelen afgelopen weekend in de oefenwedstrijd tegen Kortrijk een kans. Het was voor de 18-jarige jongeling, die ook al mee mocht op trainingskamp, de volgende mooie stap in zijn ontwikkeling. Neelen hoopt dit seizoen een vaste plek in de selectie af te dwingen.

Het was even wennen voor Neelen om weer eens als rechtsachter te spelen: "Dit was eigenlijk de eerste keer sinds de C1 dat ik rechtsback heb gespeeld. Normaal gesproken sta ik op het middenveld of centraal achterin." Ondanks dat hij niet op zijn natuurlijke positie werd gebruikt, genoot Neelen met volle teugen: "Het verbaast mij dat het zo snel kan gaan en dat ik door twee blessures in de basis sta in een profwedstrijd. Aan de andere kant verbaast het mij niet echt omdat ik vertrouwen in mezelf heb." Het is sowieso een mooie zomer voor de in Wouw geboren speler, die al sinds zijn twaalfde voor NAC uitkomt: "Ik vond het super mooi dat ik mee mocht op trainingskamp. Mijn volgende doel is een vaste plaats bij de selectie bemachtigen."

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Vorig bericht
NAC oefent tegen KVC Westerlo 8 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Korte voor twee jaar naar SC Cambuur 83 reacties
29 Reacties
0   0  
Geelzwartwit

Heel fijn om te zien dat de technische staf ook spelers van 18 jaar durft in te zetten. Tussen de 18 en 21 moeten die gasten toch laten zien of het talent omgezet wordt naar vaste waarde en dan kan alleen als je serieus genomen wordt en meters mag maken.

0   0  
Heksenketel

De beste remedie om alles uit jezelf te halen: Genieten en vertrouwen in jezelf hebben! Geen idee wie deze jongen is, maar dat doet hij goed!

0   0  
derooijm

Schouten al geblesseerd? :-O

0   0  
Tombola Breda

@derooijm, lichte blessure en uit voorzorg uit de basis gelaten. Maar hij traint gewoon mee. Lijkt dus wel mee te vallen. Ze nemen tijdens een trainingsperiode gewoon geen enkele risico's.

0   0  
Dolf

Ben wel gecharmeerd van deze gast.
Talent voor de toekomst.

0   0  
Kees

Een speler met toekomst

0   0  
Henri

Goed ontwikkelingsplan maken voor deze jongen. Multifunctionaliteit is een groot voordeel. Wellicht staat de opvolger van Verschueren al klaar.

0   0  
Arie

Van Anholt is toch geen serieuze optie meer mag ik hopen?

Hoe meer van deze jonge gasten we komend seizoen aan het werk kunnen zien/laten ruiken, hoe beter.

0   0  
Sp1

Heb hem niet zien spelen maar als ik de mensen mag geloven die hem wel hebben zien spelen dan doet hij de juiste dingen..


Gezonde ambitie... Een basisplaats afdwingen.

0   0  
Mo

En traint onze nieuwe spits nog mee?

0   0  
Buurman

Prima.

0   0  
Dutchbird

Ik heb hem nog niet in actie gezien, maar wat ik over hem lees en hoor geeft de burger moed.

0   0  
ome cor

Prima instelling, deze jongen.
Hopelijk kan hij het waarmaken.
Succes !

0   0  
Dun Naccer

Ik heb m zien spelen en het is een jonge gast die graag wil. Vond m tijdens kortrijk wel vaak tikkie terug spelen waardoor het leek alsof de centrale verdedigers hem niet meer zo snel in wilde spelen. Maar is logisch op zo'n moment wil je als jonge gast ook niets fout doen. Vond m wel degelijk dus wie weet! Wel leuk om zo de eigen jeugd weer te zien voetballen, loopt nog veel talent rond.

0   0  
Tante Annie

@henri, en dan gelukkig wel een opvolger die daadwerkelijk op rechstback kan staan

0   0  
Nestor

Volg Wout al langer bij de jeugd. Rustig, bijna stoïcijns, met uitstekende timing. Alle vertrouwen in deze gast.

0   0  
ton

al nieuws van boris ze kunnen die gast toch niet langer laten. wachten of moet ie zich tegen lokeren nog eens bewijzen?

0   0  
Buurman

En uiteindelijk is dit ook de manier om als BVO geld te gaan genereren. Ik heb op een of andere manier het gevoel (!) gekregen dat onze Tom dit in de vingers heeft. Op zich ook een heel innovatief idee om een enorme database van talentvolle spelers te gaan maken. En hij heeft het niet alleen bij een idee gelaten maar het ook uitgewerkt. Hij is een ieder geval een jonge vent die vooruit wil. Beste mede supporters. Ik begrijp ook best dat het eigenlijk veel te vroeg is om deze positivo tekst te schrijven. Misschien valt het straks allemaal vies tegen. Maar mijn gevoel zegt steeds meer ; Yes ! En dat is het tegengestelde van vorig seizoen. Wat was dat een lamme en verziekte bende.

0   0  
Buurman

in ieder geval

0   0  
Ed

Goed bezig Neelen

0   0  
Geel/Zwart

Buurman - mooi toch dat je aan alles voelt dat het best eens iets zou kunnen worden dit seizoen. De signalen zijn ook goed. Vanwege dat positieve gevoel en hoop ben je supporter. Ondanks al zo vaak teleurgesteld te zijn op onze club, word je toch steeds weer verliefd. Ik hou ervan.

Weet iemand of er al kaarten tegen Panathinaikos te koop zijn? Of zit ik er al een paar weken enorm naast te kijken?

0   0  
buurman

Zo ist Geel/Zwart.

0   0  
Henri

@Buurman
Ik ben het tot op heden met je eens. Na de eerste acht competitiewedstrijden en een bekerronde weten we meer. Ik heb me ook niet bemoeid over die discussie mbt Tom zijn databasebedrijfje. Ik ken in het zakeleven ook enkele directieleden die naast deze functie nog een eigen onderneming hebben. Je kunt het positief en negatief bekijken. Ik bekijk het vooralsnog positief, het is altijd prettig een goede database met interessante spelers op je laptop te hebben staan. Als het een goede is die ook wordt geupdate, levertvhet bergen geld op. Ik lees vandaag dat Haller ex FC Utrecht nu via Frankfurt naar West Ham United gaat. Utrecht betaalde destijds 8 ton en ving van Frankfurt 7 miljoen en dan nu nog eens een % van 50 miljoen. Toch een transfer waar Utrecht zeker méér dan 10 miljoen euro aan over gaat houden. Als Tom er samen met Peter Maas in slaagt een goed scoutingsnetwerk op te zetten en dat doet met reeds bekend netwerk als Peto, Feher, Salmon, Zwaanswijk, Arnold dan kunnen we wellicht over een jaar of 3-5 ook over dergelijke NAC transfers lezen met af en toe een goed doorgebroken eigen talent. Ik ben benieuwd hoe het scoutingsapparaat er van NAC uit gaat zien, wie zitten er in en wat worden de prioriteitscompetities. VVV wn WII scouten vooral in delagere Bundesliga's en Utrecht in de lagere Liques in Frankrijk.Ik wacht af en ben zeer benieuwd naar de plannen die nu gemaakt zullen gaan worden en binnenkort worden gepresenteerd, mag ik hopen.

0   0  
Castle

Mooi dit soort jongens

0   0  
jvt

Vooralsnog letterlijk te licht voor het KKD werk. Bij een kopduel tegen Seuntjes Graafschap is ie gevlogen. Niet goed genoeg voor onze Kampioensploeg en weer eentje die het niveau van de trainingen niet structureel omhoog brengt.

We hebben na het vertrek van Van Anholt, Kali en El All een paar sterhouders nodig die het niveau werkelijk omhoog brengen. Die hun mannetje staan en ontzag op het veld uitstralen. Iedere junior is natuurlijk blij als ie mee mag doen, niks nieuws onder de zon maar daar win je de prijzen niet mee. Terug naar een selectie van 18 - 21 betere spelers. Voor meer zekerheid. Fijne dag.

0   0  
Graham

@jvt, wat ben jij een ontzettende zeikstraal. Zou bijna medelijden met je krijgen.

0   0  
Sjef de gevulde koek@jvt

Zou je mij aub uit kunnen leggen wat jij in godsnaam op deze site doet ? Je verhalen of wat je wil zeggen kloppen nooit en slaat werkelijk nergens op. Ook altijd negatief geraaskalk . Ik ben wel echt serieus benieuwd wat jij hier nu werkelijk doet of wat je wil bereiken met je onzin ?

0   0  
Peter13

Sommige mensen kicken erop om boze reacties te krijgen. Jolanda Van Tilburg is zo iemand. Gun haar ook een lolletje, jongens...

0   0  
Peter13

OT: leuk dat die jonge gasten ook aan het echte werk mogen ruiken. Ze moeten natuurlijk nog wat tijd krijgen.

Laad alle berichten na dit bericht in