Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Korte voor twee jaar naar SC Cambuur

Eddy W

Giovanni Korte komt dit seizoen uit voor SC Cambuur. De aanvaller maakt transfervrij de overstap naar Friesland omdat zijn contract in Breda niet werd verlengt. Voor Korte ligt er, na zijn medische keuring een contract klaar voor twee seizoenen.

Korte kwam in 2016 transfervrij over van ADO Den Haag, maar wist ondanks zijn werklust nooit een onbetwiste basisspeler te worden. Desondanks heeft de aanvaller bijna 100 wedstrijden in NAC 1 gespeeld. Technisch manager van SC Cambuur, Foeke Booy, is blij met de komst van de aanvaller. “Giovanni is zo’n speler die we al langer volgen en waarvan wij vinden dat hij goed bij SC Cambuur past. Hij speelt met lef, bravoure, kan scoren en brengt het nodige gif.”

Bron: B-Side Rats, SC Cambuur

 

83 Reacties
1   0  
Talentje

Mooi ventje! Leuk dat hij een nieuwe club heeft gevonden! Veel succes en bedankt voor je inzet! Massaal toezingen in Breda komend seizoen!

1   0  
Talentje

Mooi ventje! Leuk dat hij een nieuwe club heeft gevonden! Veel succes en bedankt voor je inzet! Massaal toezingen in Breda komend seizoen!

0   1  
Realist

Jongen naar mijn hart. Uit het juiste hout gesneden. Succes Gio!

1   0  
Johan o

Mooi voor hem. Succes.

0   1  
Jeroen Remie

We kunnen Cambuur iig van het lijstje concurrenten afhalen lijkt me. Die hebben blijkbaar geen enkele pot van ons gezien van vorig jaar. Jammer dat Rosheuvel onder de pannen is, anders hadden ze helemaal een voorhoede kunnen hebben die niks, maar dan ook niks, klaar kon spelen.

1   0  
Nacman

Succes korte maar niet tegen NAC

0   0  
drsMarcellus

Dit is een van de weinige jongens van het afgelopen seizoen die ik, ondanks zijn "beperkte" kwaliteiten, alle goeds toewens bij zijn nieuwe club.

0   0  
Sjak

@Talentje

Kom op man.. Elke pass.. loopactie..met de kop naar beneden zonder een idee. Typisch voorbeeld van hij wil maar hij kan niet..
Goed ventje maar gewoon te weinig basis kwaliteiten.

0   0  
Wanny

Gun hem het allerbeste want aan zijn inzet lag het niet.

Wel onvoorstelbaar dat iemand met zo weinig kwaliteit prof kan zijn.

0   0  
Ivo

Bijna 100 wedstrijden bij NAC1. Heeft altijd zn best gedaan, aan zijn inzet lag het zeker niet. Veel succes bij je nieuwe club.

0   0  
TheBeek

Kan scoren......... hahaha dat heeft tie nooit laten zien. Een fatsoenlijke voorzet geven was al te veel gevraagd.

Loopt hard, werkt hard maar 0 rendement. Leuk voor de amateurs. Komen ze bij cambuur vanzelf achter

0   0  
DunErwt

Wens deze echte NAC man al het succes bij zn nieuwe club.
Bedankt Gio het ga je goed ?

0   0  
DunErwt

Van mij mag de term "beste supporters van het land" wel opgeheven worden na het azijn over een speler die meer dan 100 wedstrijden inzet heeft getoond voor onze club.

0   0  
Wolfmanjack

Wat kletst zo'n Booij onzin. Kan scoren. Misschien kan hij het wel maar hij deed het bijna nooit.

0   0  
JN

@Sjak
Zijn z’n beperkingen een reden om hem niet toe te zingen en niet te bedanken voor zijn tomeloze inzet? Ja, hij liep vaker de bal over de zijlijn dan dat ie een voorzet op maat gaf, maar ik zal ook zijn onderschepping thuis tegen NEC niet vergeten. Dankzij zíjn onderschepping scoorde Dessers de 1-0.

Geen speler die NAC naar de subtop van de eredivisie brengt, maar wel een speler die wij mogen bedanken voor zijn inzet, passie en strijd. Daar konden die mooi-weer-voetballers van vorig jaar nog wat van leren.

Succes bij Cambuur! Leuke club voor hem.

0   0  
Paulus

Succes. Hij had dit seizoen voor Nac wel iets toegevoegd werkte altijd had in dat zaad elftal.

0   0  
willem 4,5

Het ga je goed Gio, je hebt altijd alles gegeven en er alles aan gedaan om te winnen. Dit in tegenstelling tot een aantal lamzakken die liever lui waren dan moe, succes bij Cambuur.

0   0  
10diego

Leuk voor hem. Heeft de boel nooit laten zakken.

Moeten maar afwachten of de nieuwe spelers beter zijn.

Succes !

0   0  
Pep

Bedankt voor je inzet. Goals tegen Feijenoord en NEC waren doelpunten om nooit te vergeten.

0   0  
Eljé

De man van de onderschepping en de assist op Dessers voor de 1-0 tegen NEC.

Kwalitatief natuurlijk niet zo goed als veel van bovenstaande toppers in hun vakgebied.

0   0  
Zwampie

sjak
kort geheugen zeker, of was je ook stil toen hij door zijn werklust de bal veroverde en de goude pass aan Dessers gaf.

Ja ,hij is niet een van de beste spelers van NAC geweest,maar je kan hem weinig verwijten geven van zijn werklust. Als hij te min was om in de basis of opgesteld te worden moet je toch bij de trainers zijn, die het kennelijk wel in hem zagen om wat voor reden dan ook.
Hij deed wat er verwacht werd van hem zo goed als hij kon.

Gio bedankt en succes bij cambuur.

0   0  
Poppelinho

Het is je gegund Gio! Altijd kei hard blijven werken alleeb kwalitatief te min. Succes bij Cambuur en tot 23 augustus!

0   0  
ome cor

NAC heeft het aflopende contract niet verlengd, dus bij ons is tie weg.
Prima, Korte kan ergens anders gaan ballen en heeft een plekje bij Cambuur weten te bemachtigen.
PUNT.

Waarom moet je dan als NAC supporter deze jongen dan nog en schop nageven.
Een heel seizoen zitten balen van veel spelers die geen greintje NOAD in hun lijf hadden, Korte was 1 van de uitzonderingen. Die Haagse gifkikker kon het dolende elftal ook niet 180 graden draaien, maar hij ging er tenminste voor.
En hier hebben ze dan allemaal een grote smoel over kwaliteit of het gebrek daaraan en maar afzeiken die jongens...... pffft....misschien eens naar de kwaliteit van de NACsupporter kijken.
Met een scc kopen en veel bierdrinken tijdens de wedstrijden ben je nog niet automatisch een goede supporter !

0   0  
Mitchel

Vergeet nooit zijn interceptie tegen NEC, waar hij door zijn tomeloze werklust de bal kreeg, aan Dessers speelde en de 1-0 de aanzet bleek voor een onvergetelijk moment in de NAC-historie. Zelfs als we die tweede wedstrijd verloren hadden vergeet ik nooit de ontlading van dat moment.

0   0  
ibio

Er zat geen verbetering in, heeft zijn top al gehaald

0   0  
Castle

Sucses en bedankt gio jij was een van de spelers die echt noad had het ga je goed ..

0   0  
Henri

Leuk voor hem, maarhij heeft al snel zijn eisen bijgesteld. Wilde een paar weken geleden nog niet aan KKD clubs denken. Zelf denk ik dat hij als middenvelder, box to box speler, het best tot zijn recht komt.

0   0  
7Hills

@Henri

Gezien zijn lengte denk ik niet dat hij in de as moet spelen. Als opkomende rechtsback had hij wellicht nog jaaaren bij NAC kunnen spelen....

0   0  
Vrouwke

Die jongen moet het niet hebben van zijn voetballende talent maar compenseert heel veel met zijn werklust. Het is een echte keuken kampioen divisie voetballer waar het veel op werklust aankomt. Maar voor de eredivisie komt hij tekort. Cambuur dus een mooie club voor hem

0   0  
Kiwiratz

Als er één speler de afgelopen jaren over het zogenaamde NOAD beschikte, was het Korte wel. Tuurlijk kun je over kwaliteiten van alles over roepen. Maar als alle spelers van NAC goed konden voetballen en NOAD van Korte hadden, speelden we elk jaar voor Europa League.


Is nu eenmaal zo dat we kwalitatief altijd maar af moeten wachten wat ze ons in Breda voorschotelen, maar iemand met vechtlust, zal je mij nooit horen afkraken of uitfluiten. Gio het beste, wens je alle goeds bij je nieuwe club!

0   0  
NAC... what else?

23 augustus maar een mooi applaus geven. Heeft hij wel verdiend.

0   0  
Marti

Ik denk dat foeke gelijk heeft , let maar eens op als NAC tegen cambuur speelt .

0   0  
Dun Diëe

@ibio,

Was getekend: ibio.

Jezelf voor paal zetten is nog net niet zo'n kunst als iemand bij de paal vrijspelen.

0   0  
Henri

@7Hills
Een box to boxspeler speelt ook niet in de as, maar komt vanuit een rechts/linkshalf positie. Zoals vroeger bij NAC een Edwin de Graaf.

0   0  
BredaParel

Echte NOAD-speler. Zonde dat hij in de KKD niet mocht blijven!

0   0  
Wanny

Als box to box speler mist ie overzicht en loopvermogen. Korte sprintjes daar is ie sterk in. En hij is verrassend goed in de lucht.

Denk dat ie als midvoor of als tweeede spits rondom een targetman op zijn best is. Als buitenspeler mist ie een actie en voorzet.

0   0  
Tico

@The beek

Jij hebt dan veel wedstrijden met stront in je ogen zitten kijken vent! NAC gaat er nog spijt van krijgen dat ze Gio niet hebben gehouden! In de kkd is dit een hele goeie! En voor Nac is hij ook belangrijk geweest in de juup maar jou geheugen gaat volgens mij niet verder dan twee weken terug!

0   0  
Tico

ome cor
15 juli, 2019 - 13:29

Inderdaad!!!! 150% mee eens!

0   0  
Cees

Zoals menigeen al aangeeft, Korte was qua inzet, c.q. werklust een lust voor het oog. Een geweldige drive. Voor de Ere Divisie kwam hij op andere vlakken veel tekort. Bij Cambuur, een niveau lager, hmm, ......"........., zal ook lastig worden, maar?

Ik wens hem oprecht succes, omdat hij in ieder geval, alles gaf bij de Bredase-club.

0   0  
Henk

Wat een onzin allemaal. Iedereen heeft kunnen zien dat Korte te weinig kwaliteit had(zie ook de statistieken). Dat hij veel inzet had staat buiten kijf, maar dit betekent niet dat je niet kritisch mag zijn op zijn voetbalkwaliteiten.

0   0  
Tram

Heel veel succes Giovanni. Het ga je goed!

0   0  
Arie

Zonder die onderschepping en pass op Dessers waren we inderdaad nooit per toeval gepromoveerd. Iedereen die dat al vergeten is gelieve thuis te blijven voortaan. In de uitwedstrijd ook de 0-1 versierd. Daarvoor alleen verdient hij al alle lof.

Gio het ga je goed! Met Leigh de enige 2 positieve punten die ik uit vorig seizoen haal.

0   0  
Davy Schollen

Ik gooi hem er maar in ''hij had tenminste wel NOAD''.

0   0  
JACKYSAN

ik gun hem het allerbeste noad mentaliteit

0   0  
kopspion

succes daar Gio !
enne....kun je niet een goed woordje doen bij Booij voor Kali ?
misschien willen ze die ook wel hebben als jij zegt dat het een hele goede collegiale speler is ?

0   0  
Rubenac

Kali en aanholt mogen jullie ook hebben.
Aangezien jullie nu al twee spelers hebben, die vorig jaar bij ons op de loon lijst stonden.
Fijne gozer deze gio, maar we moeten door.

0   0  
Vaque Geej

Voor zijn inzet zou je 11 spelers zoals hem in de basis willen hebben. Juiste mentaliteit en een prima vent voor in de groep en voor de teamgeest. Qua voetballer komt hij simpelweg te kort voor NAC. Schoten, acties en voorzetten waren veelal matig tot dramatisch.

Veel succes bij Cambuur! Ik gun je een leuke carrière bij de juiste club voor jou.

0   0  
Van Bins

Mensen vergeten hier de goal tegen Feyenoord uit! Geweldige historische overwinning was dat zeg.
Gio het ga je goed

0   0  
willem 4,5

@ome cor, mee eens, goed gesproken. Snap ook niet als je iemand die alles gegeven heeft voor de club en door velen succes wordt gewenst bij zijn nieuwe club er nog duimpjes omlaag omlaag gegeven worden. Dat zijn; of verstandelijk gehandicapten of k.. supporters, of stillem 2 supporters die niets anders te doen hebben, wat overigens niet zo verwonderlijk is, want wat moet je anders in die k..stad.

0   0  
H.V.M.

Giovanni kwam duidelijk te kort, maar deze jongen was eigenlijk de enige het afgelopen seizoen, die er nog tweehonderd procent voor ging.
Was in ieder geval niet de slechtste.
Als je die tomeloze inzet van Korte vergelijkt met die lamlul Kali, dan heeft hij die nieuwe kans bij Cambuur zeker verdient.

0   0  
NAC4Ever

In de historische wedstrijden tegen NEC en Feyenoord had hij inderdaad een groot aandeel. Dat zal ik nooit vergeten.

Heeft alles voor ons gegeven. Daar verdiend 23 augustus zeker applaus voor.

Bedankt voor alles en succes met de rest van je carrière! (Behalve tegen ons natuurlijk).

0   0  
Sp1

Goede drive, helaas voor ons weinig rendement opgeleverd.

Succes in Leeuwarden Gio!

0   0  
Boxer

"Kan scoren"
Mwhaha hebben wij het over dezelfde?

Ik ben nooit fan van hem geweest maar werkte zich altijd het apelazerus, dit is hem gegund.

Succes Giovanni

0   0  
Dirk

Lees net dat kabouter Lamprou (feyedinges) gaat tekenen bij stadsgenoot Sparta. Zou Tim Coremans deze kant op willen komen ?? We hebben niemand met ervaring achter Olij, of zijn er meer of andere opties voor keeper-stand in ??

0   0  
Boxer

Booy: “Het zegt iets dat een speler van zijn kaliber voor onze club en ons plan kiest. Dat is een mooi signaal en dat geeft nog maar eens aan dat we op de goede weg zijn.”

Wat kan die Booy een onzin uitkramen zeg.

0   0  
Cees

Ome Cor,

“Een schop nageven, afzeiken, grote smoel”, zo nog wat teksten.

In “elke” sport, zeker op een iets hoger niveau wordt je met regelmaat beoordeelt en tja, ook veroordeelt.
Ook jij doet daar volop aan mee, betreft spelers en tegenover anderen!

Maar nu het over De Korte gaat, raakt men bij jou schijnbaar een gevoelige snaar. Mogelijk heeft De Korte bij jou een streepje voor? Dat mag. Iedereen heeft bepaalde spelers die hij wat meer in zijn hart draagt. Maar om nu de supporters, of een deel daarvan plots op deze manier de wacht aan te zeggen.

In het verleden zijn er al meer spelers “vreselijk” geschoffeerd, maar dat raakte jou schijnbaar niet iedere keer. Omdat die een slechte inzet hadden misschien? Dus dan mag wel haast alles?

Ik geef aan, je hebt bij een aantal reacties zeker een punt, maar het gros geeft gewoon aan dat hij een goede inzet had, wenst hem ook nog eens succes, wil hem zelfs een applaus geven als Cambuur hier komt, maar nu komt het, dat hij kwaliteit tekort kwam, mag schijnbaar niet aangegeven worden. Dan heb je in jouw ogen een grote smoel!

Wat is er toch met deze reacties mis? Noem jij dat ook natrappen?

0   0  
Noadinho

Één van de weinige spelers die zelf baalt dat zijn contract niet is verlengd in Breda. Kwam misschien kwaliteit tekort maar NOAD had hij iig wel.

Het ga je goed Gio

0   0  
ome cor

@Cees
Waarom zouden we hier kritisch moeten zijn over spelers van sc Cambuur ?
Waarom moeten er berichten komen die eigenlijk stellen: goed dat ie weg is, want hij werkte wel hard, maar het ontbrak hem aan kwaliteit ?

Ten eerste denk ik dat er helemaal niemand in het zootje ongeregeld van afgelopen seizoen het beste van zichzelf kon laten zien.
Ten tweede speelt Korte komend seizoen met Cambuur bij 1 van de eerstedivisieclubs.
Net als alle spelers die op ónze elftalfoto staan gaan doen. Dus zo hoog van de toren blazen hoeven we nu ook weer niet.

0   0  
Sp1

@Cees

Het gaat erom dat er een nieuw seizoen voor de deur staat, en dat het nergens voor nodig is om Sidney bij Helmond onder te brengen, grad damen moet maar op darten, kali in de ballenbak, El allouchi moet op paardrijden en ga zo maar door... Een geintje is wat anders maar spelers kun je ook zonder schoffering succes wensen.

Durf te wedden dat de meeste dromen om het tricot van onze club te dragen als speler maar na een keer naar de overkant rennen al omvallen van ellende... Ook de jonge goden onder ons :) beetje respect is dan wel zo netjes.

Laten we ons gif bewaren voor de tegenstander... Ipv eigen mensen voor lul te zetten op internet.

0   0  
De Lange

Een eigen speler als Gio zeik je niet af, heel simpel , als ze allemaal de instelling van Gio hadden afgelopen seizoen , waren we niet gedegradeerd

0   0  
Buurman

Gio bedankt !! Je werklust en assist op Dessers vergeet ik nooit meer. Ik denk dat Cambuur een goeie club is voor jou. Succes.

0   0  
Nacman

Van abeele naar city om spelers te bekijken

0   0  
Nee toch

@ de lange
Als alle spelers de kwaliteiten hadden van de kort wel
Hij was voorhoedespeler, dan red je het niet met alleen hard werken en veel lopen

0   0  
Johanac

Succes gio

0   0  
Schrikbarend

Gebroeders ilic al speelgerechtigd morgen woensdag?hahahaha

0   0  
scheppioni

Ook volkomen met ome cor eens !! Ik had Gio er nu nog graag bij gehad dit seizoen !! Belangrijke historische goals gemaakt onze Gio ! Tot ziens in ons BREDA !!??

0   0  
Nacdictive

Ome Cor heeft zeker gelijk, er wordt altijd heel makkelijk iets geroepen over een speler/trainer, waarom? En vervolgens wordt het klakkeloos nageroepen.. misschien kan iemand mij de statistieken bezorgen van Korte in vergelijking met gelijkwaardige spelers?

0   0  
Babosje

Gio bedankt man!
Je was mede verantwoordelijk voor de promotie!
Suc6 bij Cambuur!
ps, we gaan jou toezingen!
Jou wel!

0   0  
Nacdictive

@Henri: wat een onzin.. we noemen het een box-to-box speler, maar hij komt vanaf links of rechts... ik vind dit echt tenenkrommend..

0   0  
Belgische Naccer

Beperkte speler. Maar wel de enige speler, van de gehele selectie vorig seizoen die geen lambal was.
Hij verzaakte als enige Nooit! Succes Korte!

0   0  
willem 4,5

Schijnbaar krijgen de supporters die commentaar hebben op 'supporters' die een NAC speler als Gio het beste wensen de wind van voren, goed gedaan jongens!, ga zo door met jullie negatieve gezeik, veel succes het komende seizoen! Het komende seizoen kunnen we natuurlijk weer een paar spelers onderuit schoffelen, El A zal weer wel als eerste aan de beurt komen denk ik, dat is nu al begonnen heb ik al gelezen.

0   0  
Buurman

Ik lees voor 95 procent reacties waarvan de inhoud ongeveer is. Gio bedankt voor je inzet en werklust en assist op Dessers. En iedereen wenst Korte het beste bij Cambuur. Een aantal reacties maakt gewag dat daarnaast Korte kwalitatief helaas tekort komt. Perfecte en eerlijke reacties toch ?

0   0  
Ivo

Hoe zit het met onze transfers? Het is alweer een tijdje stil.

Op de "must have" lijst staan nog:
- een reservekeeper
- een linksback
- een centrale verdediger
- een rechtsvoor
- Boris!

0   0  
Nachoreca1

Lijkt me een aardig manneke en zijn inzet is idd fantastisch. Daar is ook alles meegezegd. Blind paardje, geen overzicht, techniek of scorend vermogen...tja...dan wordt het lastig op een voetbalveld. Ik denk dat je spelers met 1,5 ton salaris best hard en realistisch mag beoordelen hoor. Het is toch geen liefdadigheids vereniging ?

0   0  
Leurenaar

Hij komt te korte jalalala hij komt te korte jalalala! Succes bij Cambuur lekker hollen en je best doen! Heeft mij iig nooit kunnen bekoren.

0   0  
JanvO

Hij was degene met NOAD. Voor mij een echte Naccer.

0   0  
Henri

@Nacdictive
Pijnig jezelf niet jongen. Gewoon niet lezen. Hoef je ook niet te reageren. Zonde van je tijd die je waarschijnlijk veel beter kunt besteden.

0   0  
B

Gio en Koch zijn eigenlijk de enige twee spelers van vorig seizoen die ik persoonlijk nog kon luchten.

Hebben altijd hun stinkende best gedaan.

Wanneer Gio een beter schot had gehad kon hij veel meer goals maken. Waren vaak helaas pis ballen. Wel stond hij dan toch goed gepositioneerd.

Wens hem alle succes toe bij Cambuur, ook tegen NAC. Moeten we maar laten zien dat we sterker zijn geworden door hem te laten gaan......

0   0  
Dutchbird

Goede keuze van Cambuur, Korte gaat zijn draai wel vinden in de eerste divisie.

0   0  
Nacdictive

@Henri: tja je kunt het over die boeg gooien maar ik ben zeer benieuwd naar je inhoudelijke reactie..

0   0  
De Bolle Damen

De personificatie van het feit dat NOAD geen garantie is voor succes.
Aandoenlijk goede instelling. Kwalitatief veel en veel te mager.
Als spelers als Korte "de openbaring" van een seizoen zijn, zegt dat heel veel over de selectie van dat seizoen en heel weinig over de kwaliteiten van Korte.

Het ga je goed, goed manneke!

0   0  
Cees

Ome Cor,

Kijk de reactie van Leurenaar, dat is afzeiken, iemand schofferen. Dat is iemand te kakken zetten. Maar als je gedegen de voordelen en nadelen van een spelers aangeeft, wat het gros bij Korte “ook”” tijdens het seizoen heeft gedaan! Ja ook tijdens het seizoen! Dat moet, als je normaal analyseert toch gewoonweg kunnen. Ook als hij vertrekt! Maar verder draai jij toch enigszins om de brei heen, want heb jij je nooit schofferend uitgelaten over spelers? Maar bij die spelers was dat niet zo relevant misschien?

0   0  
Sia

Prima instelling maar is nooit echt van meerwaarde geweest, zelfs niet in de waardeloze selectie vorig seizoen. Komt gewoon tekort voor het niveau dat wij willen maar al jaren niet halen. Een type Alex Schalk of Kenny Van De Weg.

Geen hard feelings natuurlijk want hij gaf altijd 100%. Succes, Giovanni!

0   0  
Badeend

Prima inzet, kwaliteiten als buitenspeler wat mij betreft ook onvoldoende helaas. Had er hogere verwachtingen van maar deze man had - gegeven de selectie van vorig seizoen - al lang omgeschoold moeten worden tot rechtsback. Dan hadden zijn 'NOAD', 'drive' en 'gif' hem én NAC écht geholpen. Succes bij Cambuur, en met Robert Mühren.

Laad alle berichten na dit bericht in