Wij gaan niet opzij

Nick Olij over vertrek Ten Rouwelaar: "De gunfactor overheerst"

Praatpapegaai

Jelle Ten Rouwelaar zijn tijd bij NAC komt na dertien jaar ten einde. Wij gaan hem natuurlijk missen, maar voor de keepers betekent het vertrek dat zij de trainer kwijtraken waarmee ze het afgelopen jaar mee op het veld hebben gestaan. Daarom vroegen wij Nick Olij om een reactie op het vertrek van zijn keeperstrainer.

Allereerst vroegen we Nick natuurlijk wat hij van het vertrek vindt. Olij: Ik vind het jammer dat hij gaat, want het is een goede keeperstrainer. Ik wist dat er wat speelde, dus je weet dat er misschien een mooie stap voor hem aan zit te komen. Maar ik gun het hem van harte.” 

Olij kwam afgelopen zomer mede om Jelle ten Rouwelaar naar NAC. Ondanks het feit dat hij graag nog wat langer met Ten Rouwelaar had gewerkt, gunt Olij hem zijn transfer: Ondanks dat ik het jammer vind, overheerst de gunfactor. Je gunt iemand deze stap. Hij wil de beste keeperstrainer worden en dan hoort zo’n stap daar ook bij. Dat is eerder bewonderenswaardig."

De doelman roemt Ten Rouwelaar om zijn mentaliteit en methodieken: "Hij is zo bezig met zijn vak, met voorbereidingen van trainingen. Dat deed hij niet een dag van tevoren, maar je merkte dat daar veel meer achter zat. Hij is niet het type dat met je het veld op gaat om zomaar wat te trainen. Alle keepers zijn gelijk bij hem en we worden op dezelfde manier ontwikkeld. We kijken met zijn allen naar beelden en gaan altijd met een plan het trainingsveld op om onze zwakkere punten aan te pakken en onze goede punten verder te versterken. Daarnaast traint hij bijna alles in wedstrijdvorm, waardoor je constant scherp aan het trainen bent."

Natuurlijk roept dit de vraag op of het vertrek van Ten Rouwelaar invloed heeft op zijn eigen toekomst. De sluitpost zegt daarover het volgende: "Dat vind ik meten met twee maten. Dit is de eerste keer dat er een keeperstrainer weggaat, dus dit is sowieso een nieuwe situatie voor mij. Voor mij is het vertrek van Jelle hetzelfde als wanneer ik naar een andere club was gegaan en hij bij NAC was gebleven. Dat staat los van elkaar. Dus om een lang verhaal kort te maken: nee.”

Ondertussen is de positie van keeperstrainer al weer razendsnel ingevuld. Gabor Babos, ook een legende in Breda, gaat nu de taken van Ten Rouwelaar overnemen. Kent Olij zijn nieuwe trainer al een beetje? Olij: “Ik heb vandaag te horen gekregen dat hij de nieuwe keeperstrainer is. Ik heb me meteen een stukje ingelezen over Babos als keeper. Als keeperstrainer heb ik daar nog geen beeld bij. Binnenkort zal ik vast en zeker kennis met hem maken. Dan verwacht ik een beter beeld te krijgen bij wat hij als keeperstrainer voor me gaat betekenen. Ik heb al wel gezien dat hij ook een echt NAC-icoon is, dus dat is al een goed teken.“

Olij heeft zich naar eigen zeggen afgelopen jaar ontwikkeld onder Jelle Ten Rouwelaar. Gevraagd naar welk onderdeel hij het meest verbeterd heeft dankzij zijn leermeester, vertelt Olij: Aanvallend keepen, veel van mijn lijn afkomen en natuurlijk gewoon ballen tegenhouden, haha. Positie kiezen en de manier waarop ik met corners en voorzetten omga heeft Jelle bij mij enorm veranderd. Als je kijkt hoe ik dat deed bij Top Oss en nu bij NAC, is dat een enorm verschil. Dat heb ik echt van hem geleerd.

Bron:
B-Side Rats
10 Reacties
58   1  
Henri

Leuk dit over JtR te horen. Ik heb altijd wel een zwak voor die vakidioten.

58   1  
Henri

Leuk dit over JtR te horen. Ik heb altijd wel een zwak voor die vakidioten.

8   9  
Bart

Nac ontvangt geld voor ambrose! Lekker meegenomen natuurlijk! (Sorry ivb met topic)

Om topic: nu ben ik bang dat olij ook naar Anderlecht gaat.. zou mooie stap zijn voor hem maar laat ze nu maar dik geld betalen

19   2  
fvf6

Mooie woorden van Olij over Jelle, ook Brondeel heeft in de zelfde termen over Jelle uitgelaten , wat aangeeft dat hij kennis van zaken heeft betreffende het keepersvak . Dus hij verdiend een stap hogerop.

17   0  
Sanseveria

Iedereen gunt Jelle deze stap die hij niet alleen verdiend heeft onder de lat, maar ook door zijn trouw aan de club. Hopelijk blijft Nick onze club ook nog even trouw zodat we met hem naar de eredivisie kunnen!

8   4  
geelzwartwit

Het zou best een stunt zijn als Olij voor een aardige som niet naar AZ maar naar Anderlecht gaat en Babos Karol Niemczycki meteen een goede eerste keeper laat zijn en daarmee alle investeringen in Karol tot waarde maakt.

Waarom niet?

10   0  
Wanny

Babos was vooral erg sterk in zijn doelgebied. Corners, voorzetten, dan wist je bijna zeker dat de bal voor Gabor was.

Als ie dat kan overbrengen op Olij, wordt het een goede eredivisiekeeper.

2   4  
Scheppioni

Ik gun Jelle het beste, maar as Olij zegt dat hij geleerd heeft 'van zijn lijn af te komen' dan gaan bij mij toch wel de wenkbrauwen fronsen, maar goed ... hup Olij, hopelijk blijft ie !

3   2  
Peerke1984

@scheppioni
Je trekt een scheve vergelijking. Dat je zelf als speler op sommige punten niet uitblinkt wil niet zeggen dat je het een ander niet kunt trainen.

2   0  
Scheppioni

Ik denk uit eigen ervaring ef toch anders over, tactisch zou je een punt hebben, maar hier gaat het over een kwaliteit !

4   0  
Belgische Naccer

Babos was in zijn beste tijd bij NAC onoverwinnelijk. Grote sterke keeper. Hij pakte iedere corner en bij 1 op 1 situaties pakte hij ook vaak de bal.

Ik zal nooit vergeten dat hij een keer een vrije trap met 1 hand uit de kruising pakte...

Maar dat niveau van NAC heeft hij eigenlijk nooit meer ergens gehaald.

Ik ben blij dat hij terug is. Ik herinner me trouwens ook 2 houdbare ballen bij NEC die hij doorliet, zodat NAC niet degradeerde...;-)

Welkom Terug Gabor!

Laad alle berichten na dit bericht in