Wij gaan niet opzij

Nieuw uniek NAC-boek voor seizoenkaarthouders die afzien van compensatie

Thiestemberg

Supporters die komend seizoen afzien van compensatie voor de gemiste wedstrijden van dit jaar ontvangen van NAC een exclusief boek. Op de knalgele kaft van het boek prijkt de titel ‘Wij Zijn NAC’, geschreven door Sjoerd Mossou samen met sportfotograaf (en NAC-supporter) Reijer van Kasteren.

Afgelopen seizoen zijn er in totaal zeven wedstrijden geweest waar geen of slechts een deel van de supporters welkom waren. Kies je voor compensatie ontvang je de door jouw gemiste wedstrijden als korting op je kaart van volgend jaar.

Wie de compensatie dus niet neemt ontvangt als dank een uniek NAC-boek. Tien jaar eerder schreef Sjoerd Mossou ook al een NAC-boek het inmiddels wel bekende ‘Avondje NAC’.  Op de site van NAC staat ook een klein inkijkje in de inhoud van het nieuwe boek: “In 110 portretten geeft het boek een treffend en oprecht beeld van de mensen achter NAC, van jong tot oud, van Klundert tot Dongen en van Tuinzigt tot het Ginneken."

Mossou onderzoekt in ‘Wij zijn NAC’ ook de diepe band tussen de club en zijn achterban: "vaak onstuimig, soms venijnig, maar altijd onvoorwaardelijk. De fraaie portretten van Van Kasteren maken het boek tot een uniek document." Het boek staat dus in het teken van de trouwe achterban in Breda, daar wordt nog een leuk extraatje aan toegevoegd. Supporters die hun kaart voor 24 mei (zonder compensatie) verlengen krijgen namelijk de mogelijkheid om met hun eigen naam achterin het boek te staan.

Bron:
B-side Rats, NAC
Vorig bericht
Liveblog: NAC - TOP Oss 79 reacties
Volgend bericht
Nog maar 500 kaarten voor NAC-Top Oss 31 reacties
Terug naar overzicht
26 Reacties
60   7  
Tonn

Goede samenwerking van NAC en Mossou. Ben benieuwd naar de inhoud van t boek.

24   3  
Linie

Mooi initiatief!

37   18  
Bier halen

Na m'n gouden seizoenkaart en het jaren lang aanmodderen ben ik niet zo happig op een boek. Die compensatie geeft mij toch maar net het zetje om toch een seizoenkaart te halen in deze dure tijden.

Hopelijk nog twee potten winnen en alles geven in de play offs.

HUP NAC

60   7  
Tonn

Goede samenwerking van NAC en Mossou. Ben benieuwd naar de inhoud van t boek.

17   6  
Wanny

Eerst zeker weten dat we geen onderdeel worden van een andere voetbalclub. Daarna wordt er natuurlijk verlengd.

8   77  
Meldrum

Graag ook compensatie voor de QR-wedstrijden.

31   7  
Sanseveria

Prima deal. Was eerlijk gezegd alweer vergeten dat er dit seizoen ook wedstrijden zonder publiek zijn geweest. Hoef geen compensatie, tenzij City de club overneemt 🙂

20   26  
Nonkel Frans

Afzien van compensatie, betekent dat dan dat mannetje manders beloond wordt voor zijn geweldige inzet, puike acties, juridische kennis, personeels- en communicatiebeleid plus uiteraard richting ons zijn innemende en voorkomende optreden en relatiebeheer?

Ik snap het allemaal niet meer. Ik was goud waard maar nu krijg ik een boek.
En alles wat ik echt wil krijg ik nie: mijn club terug en een goede pot voetbal op t veld.
Mossou man wat is dit?

13   12  
Breda F2

Ik weet het nog niet. Gaan zal ik altijd en afgelopen jaar heb ik m'n compensatie aan de club gegeven. Ik heb veel wedstrijden gemist vanwege MIJN EIGEN keus om niet te vaccineren of te testen.

Ik vind het lastig omdat ik mijn club wil blijven steunen echter hoe het huidige beleid ons supporters heeft behandeld doet me twijfelen.

We zullen zien. Eerst maar eens vanavond beleven. Hopelijk een strijdlustig NAC dat gas er op geeft!

Tot vanavond.

36   3  
Nm

We zouden compensatie moeten krijgen voor de wedstrijden waar wel publiek bij mocht. Wat een drama dit seizoen. De wedstrijden waar gene publiek bij mocht waren stiekem een zegen .

22   4  
Tinus076!

Na mijn gouden kaart vorig jaar en klakkenloos verlengen dit jaar, ga ik er dit jaar niet klakkenloos vanuit zomaar te verlengen!

Ben al blij dat de city deal van tafel is, maar ik wil eerst duidelijk waar de club naartoe gaat en ik weiger nog te betalen aan manders zijn salaris!

Zodra deze weg is verleng ik zonder na te denken maar zolang hij er zit en denkt iedereen een boek te geven en de supporters daar mee te pleasen.

Dat boek komt in de verkoop en de opbrengsten gaan wss naar het nac museum of iets in die trant doe ik liever dat dan dat er met mijn geld een deel van manders word betaald!

Manders rot op!

15   3  
Scheids!

Uiteraard zou ik in dit geval kiezen voor én geen scc én geen boek!
Eerst maar weer eens bewijzen dat “zij” er ook voor ons zijn!
Ik kijk naar voetbal en kom naar het stadion om profvoetbal te bekijken, maar ik weiger nog langer een soort van sponsor te worden van “iets” wat alleen maar ellende en bedrog naar de achterban uitstraalt!
Eerst mijn club terug, dan kan álles weer!

7   11  
Tip

Toch een prachtig initiatief ? Dit boek gaat over het verleden tot het heden maar staat los van de overname. Mossou kan prachtig over dat NAC gevoel schrijven. En dat is wat hij moet doen en niet politiek op de achtergrond allemaal bezig zijn samen met Chrisje etc.

7   4  
Snacbar

Ik kan niet lezen, dus mijn geld terug

11   4  
Scheids!

@Tip

Natuurlijk is dit een prachtig initiatief en geen haar op mijn hoofd zou erover peinzen dit boek “gewoon” aan te schaffen.
Enkel de koppeling dat het verkregen kan worden ter compensatie als je weer een scc koopt zonder poespas gaat er bij velen, zoals je ook kunt lezen, niet meer in!
NAC kan en mág altijd winnen en verliezen, maar ten alle tijden met het huisbeleid: NOAD
Daarnaast geef ik geen cent meer uit , zolang dat paupervolk daar boven in dat kantoor gehuisvest blijft!

12   4  
Gampel

Niet op ingaan mensen...
Ik neem aan dat het bod van een overname kandidaat niet in beton is gegoten en dat dit ook afhangt van de lijken die nog uit één van de kasten bij NAC komen tuimelen.
Volledige compensatie eisen (koop daar dat boek maar van in de winkel) en daarmee het geld uit de broekzak van de grote drie houden.
De uiteindelijke kosten voor de nieuwe eigenaar blijven gelijk (je neemt de schuld aan supporters over) maar waar het geld naar toe gaat is een ander verhaal.
Het is wel een boek dat ik heel graag zou willen hebben. Mossou is een prima schrijver en ik ben heel benieuwd naar wat hij hiervan gemaakt heeft.

13   11  
Lamington

Flikker op met je boek.
Meldrum heeft gelijk.
Compensatie en niks minder.

De tering dat ik dit (organisatorische) NAC iets van mijn centjes gun. He-le-maal niks. Alles waar Manders aan kleeft is bedorven en verdient niks aan extra's of gulheid.

Fatsoenlijke overname, ordentelijk op tijd geregeld en Manders plaatsen waar hij hoort: op straat bij het restafval.

5   2  
RaraNAC

1912, gouden scc,
Leuk dat ik een boek krijg, maar ik heb liever een (locale)overname en een plan hoe wij binnen 3 tot 5 jaar gedegen promoveren.

5   5  
Scheppioni

Manders is kut, boek lijkt me zeer de moeite waard !

3   28  
Meldrum

Veel QR-slaafjes hier helaas aan de minnetjes te zien.

10   3  
Nonkel Frans

@Tinus precies dat. En wie verzint toch die acties. Waar is de logica?
Bij ons thuis hebben we destijds een paar gouden kaarten aangeschaft en daarmee afgezien van compensatie als ik me goed herinner. En dan kregen we daarvoor om de beurt wat voorrang bij de beperkt bezette coronatribunes. Dat is welgeteld 2 keer gelukt.
Nu worden degenen die destijds voor de gewone seizoenskaart kozen verleidt met zo n boek om alsnog af te zien van de compensatie. Op wat voor grond eigenlijk?
En ook volgt de vraag waarom de goudenkaart houders dan niet zo n boek krijgen.?
Ik volg het echt niet meer.

9   2  
Geelzwartwit

Een boek als waardering voor de supporters voor het blijven komen ondanks de verkopen van Haye Seuntjens etc. Ondanks de waardeloze potten tegen ploegen als Dordrecht. Ondanks wedstrijden die niet doorgingen. Ondanks de ongekende jarenlange soap.

Oh nee het is de waardering voor het afzien van compensatie. Dus eigenlijk wederom eenrichtingsverkeer. En de supporter paaien met een boekje.
Wat zou het anders geworden zijn? Als jullie afzien van compensatie dan hoeven wij Olij niet te verkopen en maak je kans op een lunch met Olij op de middenstip?

Manders en co zorgen er zelf maar eens voor dat de club overeind blijft met normaal bestuur. Plus tekorten zijn in een overname mee berekend, eventuele nieuwe eigenaren hoeven zo'n actie niet te doen.

Waardeer de supporters die weer een ssc nemen met een boek. Prima. Maar vraag er niks voor terug. Dat zou waardering zijn naar een publiek - wat goud waard is -.

Nog beter zou ik vinden. We hebben weer een echte open dag. Voor bezoekers hebben we een toffe actie.
Sjoerd signeert zijn boek en op de dag zelf koop je het voor 19,12 euro. Dan gaat daar 9,12 euro van naar het NAC museum.

Anyway op naar de play-off die winnen en rap een nieuwe eigenaar.

0   3  
Hertog Jan

Boek

8   6  
Semsi

Vanuit mijn gezin geen Euro meer naar NAC. Ik pas er voor om nog langer bij te dragen aan het (belachelijke) salaris van Manders (17.500 bruto p/m).

7   2  
Wanny

Wat wel raar is, is dat compensatie afhangt van verlengen.

Compensatie is toch voor dit seizoen.? Dan zou je gewoon geld terug moeten krijgen voor die besloten wedstrijden als je dit jaar een scc had.

Ik weet ook niet of iemand met een scc wettelijk recht heeft op die compensatie. Zo ja, dan lijkt het me niet dat je die aan verlengen mag koppelen.

4   0  
Nonkel Frans

Velen wachten met het verlengen van de seizoenskaart tot de verkoop rond is. Dit is geen gebrek aan loyaliteit aan onze club maar een helder signaal dat er doorgepakt dient te worden. Eerst zien dan geloven: zolang er geen nieuw beleid en dito team op kantoor - in Zundert en bij de jeugd zit zijn we nog niet zeker van onze zaak. Schooien bij de supporters om geld om een uitvoering van een wankel en desastreus beleid op de laatste benen te houden deugt niet. Daar trappen velen niet in.

Ik begrijp niet dat Mossou hier aan meewerkt.
Maakt hem minder geloofwaardig als supporter. Vermoedelijk en hopelijk een foutje wat snel herstelt wordt. Voorstel van Tinus om deel van de opbrengst naar museum te sturen is veel mooier en logischer.

2   5  
Fanneke

Hoe is het mogelijk zeg, 80% van de reacties is weer eens negatief en in veel gevallen valt de naam van Manders weer.
Dit geeft de staat maar weer eens aan waarin NAC zich op dit moment begeeft.

Laad alle berichten na dit bericht in