Overal waar we komen

Nieuwe positieve testresultaten in de selectie

Benn076

Zojuist is op de website van NAC de volgende update verschenen rondom de COVID-19 besmettingen binnen de selectie.

Maandagochtend is de gehele selectie en staf wederom getest op het COVID-19 virus middels sneltesten. Inmiddels zijn de resultaten van deze tests binnen. Helaas zijn er naar aanleiding van deze tests nieuwe positieve testresultaten teruggekomen. Uit voorzorg en op advies van de GGD, is daarom besloten vooralsnog de trainingen niet te hervatten.

Normaliter wordt er bij NAC eenmaal per week getest, bij voorkeur twee dagen voor de wedstrijddag. Vorige week werd de wedstrijd tegen De Graafschap omwille van meerdere besmettingen afgelast. In de berichtgeving omtrent de afgelasting werd al vermeld dat iedereen in thuisquarantaine ging, totdat er nieuwe tests werden afgenomen.

Gisterenmiddag zijn er sneltesten afgenomen om te zien of het verantwoord was de trainingen te hervatten. Inmiddels is gebleken dat dit niet het geval is. Aanstaande woensdag staan er nieuwe, reguliere tests (zogeheten PCR-testen) op het programma. De uitslagen van deze tests zullen doorslaggevend zijn voor het verdere verloop van de week.

Ondanks de strikte protocollen en de naleving ervan, alsmede toezicht hierop is het dus niet gelukt het virus volledig buiten de deur te houden. Wij zullen strikt blijven toezien op de naleving van deze protocollen en begrijpen dat deze situatie, in de eerste plaats voor de positief getesten zelf, uitermate vervelend is. Wij wensen hen gezondheid toe en een spoedig herstel.

Momenteel doen wij er alles aan, in overleg en samenspraak met de betrokken partijen, om het virus zo goed mogelijk te bestrijden en verdere besmettingen te voorkomen.

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
72 Reacties
175    
Ouwe Spionkop

Zet maar een kruis door NAC Cambuur.
Zelfs als morgen de testuitslagen wel goed zijn (lijkt me stug) kan je donderdag hoogstens nog 1x trainen voor die wedstrijd.
Cambuur heeft al de hele week doorgetraind.
Van mij mag het zsm worden afgelast.

33    
dbare

dit schiet niet op zo, ook al gaat het door, dan hebben niet eens samen getraind afgelopen 1,5 week.
Gaat toch nergens over, is kansloze missie dan

-25    
Nachoreca1

Da's nog eens positief nieuws......

37    
Ouwe Spionkop

Als ze het allemaal zo'n beetje hebben gehad zijn we er ook in klap vanaf voor de rest van het seizoen. Dat is wel een voordeel.

38    
Ideetje

Zou het niet verstandig zijn dat de KNVB de wedstrijd z.s.m. verzet naar zondag, maandag of dinsdag?

22    
Ivo

Kijk naar de giro, het voetballen, het gaat overal fout. Leg alles stil tot 1 januari en kijk daarna verder. Op deze manier heeft het geen zin. Spelers hebben schoolgaande kinderen of vrouwen of vriendinnen die werken. Jongere spelers wonen thuis met broers en zussen. Besmettingen zijn gewoon niet te voorkomen.

Al die interlands zijn natuurlijk ook van de zotte. Zorgt alleen maar voor onnodige verplaatsingen.

8    
Judge M.

@Spionkop:

Helaas zijn er al genoeg gevallen bekend van besmette personen die het virus inmiddels, zij het al dan niet in een gemuteerde variant, onder de leden hebben gehad. Het immuniteitsverhaal waar in het begin zo op gestuurd werd, blijkt dus helaas geen oplossing...

Maar goed, BSR mag wat mij betreft Mattijs Manders wel eens aan de tand voelen waarom die sponsorbijeenkomst nu zo nodig heeft moeten plaatsvinden.. Dat had een kleuter kunnen bedenken dat dat in deze tijd een heel slecht idee is..

-1    
Dromer

Het zijn barre tijden en ook sporters worden behoorlijk getroffen. Vraag me af wat er bij NAC nu precies verstaan wordt onder quarantaine en hoe daar op gecontroleerd wordt.

5    
Hoofdtribune

Zijn jullie ook niet allemaal benieuwd naar de namen vd spelers die positief zijn?
Maar moeten we niet eens harder op gaan treden naar groeperingen die Corona als totale onzin bestempelen? En dat niet iedereen laks met de regels moet omgaan? Zo komen we er nooit van af...

3    
Galileo

NAC stelt wéér dat het strenge protocollen hanteert en deze naleeft, maar de beelden van de spelerspresentatie voor de sponsoren tonen een ander beeld. Laten we hopen dat die situatie eenmalig was en dat het "toevallig" gebeurde toen er camera's bij waren. Mijn NAC-hart schreeuwt om uitstel van de wedstrijd tegen Cambuur, maar met die foto's in het achterhoofd kun je in mijn ogen ook geen vuist maken als de KNVB op haar strepen staat en we vrijdag met een veredeld jeugdelftal spelen.

12    
scheppioni

Shitzooi zeg !
Ik mag aannemen dat Henk de Jong nu niet zo'n brulaap gaat zijn als snoei.
We citeerde al dat dit een raar seizoen gaat worden, gelukkig staat er ook veel op het spel wat de knvb deze week meldt om niet zomaar de hele competitie meteen plat te gooien.
Hopelijk zo snel mogelijk toch weer voetballen met ons NAC en dat de mooie reeks door wordt geknald ! HUP NAC, sterkte ieder met het virus !

14    
Andre Vermeulen

Ronaldo ook positief getest.Als er iemand goed voor zichzelf zorgt is hij het wel.Dus iedereen kan het krijgen ,ook al ben je voorzichtig Niet meer verder zeiken over die bijeenkomst met sponsoren.

-30    
Ernie

Zet maar een kruis door het seizoen 20/21!!

4    
Nac

Ik denk dat ze het voetbal ook 2 weken stil moeten leggen

-46    
Ohout

Omdat Hoofdtribune vindt dat dit alles geen onzin is moet iedereen dit vinden . Andere meningen zijn bij deze beste man strafbaar....tja....

13    
Vrouwke

Bij een teamsport ontkom je hier niet aan. Je kunt niet continu 1,5 meter uit elkaar blijven. 1 iemand neemt het mee vanuit de thuissituatie en voor je door hebt dat je besmet bent is het al als een lopend vuurtje door de selectie gegaan. Tis niet de eerste en zal niet de laatste wedstrijd zijn die niet doorgaat

3    
PietP

Kijk, dit was natuurlijk te voorspellen. Vanmiddag ook nog in de reactie onder het podcast topic geplaatst.
Op het moment dat ze in quarantaine zijn gegaan hebben degene die toen positief getest hebben al de kans gehad om het virus over te dragen.
Deze nieuwe positieve testen kunnen dan ook niet als verrassing komen.

Volgens de regels van de KNVB moeten teams met een selectie van minimaal 13 spelers gewoon aantreden.
Ik hoop van harte dat de wedstrijd verplaatst wordt, maar ik weet niet hoeveel mededogen de KNVB kent.

Hopelijk treft het nu maar een paar spelers en blijft ons daarna verdere ellende bespaart. Alleen de tijd zal het leren.

Hup NAC

-55    
TH

Losstaand van alle bovenstaande reacties vind ik dit toch echt zeer onprofessioneel vanuit NAC. Indien de er buiten trainingen e.d. voldoende maatregelen zouden zijn genomen lijkt het me stug dat er een dergelijk aantal spelers besmet zou zijn.

En ik vraag me nog maar af of de KNVB akkoord gaat met nogmaals een wedstrijdverplaatsing.

De uitleg van Manders heb ik het dan nog niet over. De man spreekt altijd alsof hij de wijsheid in pacht heeft maar zegt niks. Grote mond met weinig inhoud.

8    
Belgische Naccer

NAC zal heus niet de enige ploeg zijn, waar corona toeslaat. Met de dagelijkse toename van het aantal besmettingen, kun je erop wachten dat de KNVB alle competities stillegt.

Dat is ook de enige optie helaas. Zolang er geen betrouwbaar vaccin is, is er namelijk geen oplossing voor dit probleem. Daarom zal alles binnen afzienbare tijd weer gewoon in volledige lockdown gaan. Dat kan toch geen verrassing meer zijn.

Het is hopen op betere tijden.

Hup NAC!

25    
BREDA 1965

Willen we van dit virus winnen,dan is het noodzakelijk om ook te kappen met dingen die er enkel zijn om ons leven wat plezieriger te maken.In de oorlog gingen ze ook niet elk weekend op stap,of om te voetballen of wel.Een vergelijking van niks,maar ik bedoel maar...ik heb geen zin om het loodje te leggen door mensen ,die alleen maar aan plezier maken denken....fuck covid 19,en domme mensen

7    
Stoep

Dit kan je alleen voorkomen als je net zoals bij de NBA playoffs in volledige bubbel gaat, wat natuurlijk niet mogelijk is met het voetbal. Rare opmerkingen ook weer van supporters. Bij elke teamsport kan je besmettingen hebben. Kan je niet voorkomen.

0    
Ed

Leg maar stil voordat er nog meer besmet raken. Is niet anders.

10    
sjef de gevulde koek

Dit is gewoon heel slecht nieuws. Je bent goed bezig en nu dit. Vrijdag zal inderdaad wel niet door gaan. Als NAC slim is dan zorgen ze dat het niet door gaat. Een week niet trainen en dan zo'n wedstrijd kan gewoon niet. Vanavond rutten nog op tv en dan zijn we met die kut corona bijna weer terug bij af.

13    
FES

De wedstrijd gewoon door laten gaan... En dan 10 dagen later verrast reageren als KNVB op een uitbraak in Friesland. Vanuit Cambuur zou ik niet eens willen spelen in Breda. Die gasten van 20-25 zal het een rotzorg zijn waarschijnlijk, maar de directie en bestuurders zullen dit risico toch niet met vol verstand willen dragen? Gezellig met z’n allen in de bus terug...

0    
Bruske

Aiai verschrikkelijk

6    
ABC

In de eerste plaats akelig. Ook jonge mensen kunnen zeer ziek worden van dit virus , laten we dus hopen dat dit onze NACers bespaard blijft. Dus : beterschap allemaal !!

Hoorde deze ochtend een Belgische voorzitter van een handbalclub op de radio. Een verademing om deze man te horen. Hij stelde als de overheid niet had ingegrepen hij met een aantal voorzitters hun clubs uit de competitie had terug getrokken. Contact sport , en al helemaal binnen, is nu totaal onverantwoord. Zijn dochter werkte in de therapie in Nederland om mensen die beter zijn van covid19 te begeleiden. Veel van die mensen, ook voorheen jonge gezonden mensen, zitten nog op de helft van hun longcapaciteit. Als je dat van nabij meemaakt dan roeptoeter je niet meer dat het allemaal niks voorstelt.

Gewoon kappen met dat voetbal over heel de lijn voor een aantal weken. Gezondheid voor alles. Het raakt iedereen. Vrijdag terug voorlopig mijn laatste partijtje gevoetbald, zelfs schaken wordt (terecht) afgelast. En dat stelt geen fuck voor , want maar genoeg mensen worden ook economisch zwaar geraakt, sommigen moeite om aan eten te komen. Dus wat niet echt hoeft voor een aantal weken stil leggen. Dat besmettingsgetzl moet omlaag. Wat een kloten tijd, we dienen solidair tegelijk.

-58    
Schrikbarend

Voetballen godver!!!!

60    
Hugo

Op het cambuurforum, al eerder gemeld, wordt er gesproken dat NAC de besmettingen veinst om maar niet te hoeven spelen as vrijdag. Die friezen zijn het echt naar hun hoofd gestegen. Wat een belachelijk dom volk. Hup NAC !

13    
ABC

In mijn vorige reactie nogal wat vertypingen. De tablet kiest regelmatig eigen woorden. Lastig. Sorry.

Mensen die roepen dat het niks voorstelt en dat het gepland is ,zoals die idioten van Cambuur die stellen dat NAC het veinst, niet op reageren m.i. Je blijft dat toch houden.

12    
Noord Mokumse NAC'er

Helaas maar te verwachten.

Uiteraard doet NAC er alles aan en kan er ook door niemand met een vinger worden gewezen.

Wijs die vinger maar naar de mafkezen die denken dat het nep is. Hoe dom moet je dan zijn? Stel kneuzen.

Wat hierboven al wordt genoemd: stil leggen en nu gewoon afwachten op de lockdown. Het is niet anders.

Voetbal is de tweede belangrijkste zaak in het leven. Op 1 staat de gezondheid.

Hup NAC, beterschap

62    
Martijn

@Hugo: ik ben Cambuurfan en distantieer me van die opmerkingen: wat wel steekt is dat we bij Cambuur ook al onze Corona gevallen hebben gehad en wel hebben moeten spelen (zonder de hier zo geliefde Muhren o.a :)). Overigens heb ik ook gewoon liever een westrijd tussen de beste spelers van beide teams en niet een wedstrijd tussen een verdeld jeugdelftal van jullie en onze sterkste opstelling. We hebben al 4 jeugdelftallen te veel in deze competitie. Oh en tenslotte: Leeuwarders zijn geen Friezen, die spelen DKV

16    
Harrie

Wat zal Mike Snoei hiervan vinden?

11    
H.V.M.

Die gekkies in dat Friese dorp houden er inmiddels allerlei compleet gestoorde complotten op na.
De verstandelijke vermogens op cambuuronline lijken wel, in meerdere opzichten, op een héél laag niveau te liggen!

24    
De staantribune

Off topic: snoei kan zich beter drukmaken om zijn elftal, wat is die wedstrijd slecht zich van Eagles-Graafschap.

16    
Cambuurfan

Ik begrijp de reacties en had zeer waarschijnlijk ook zo gereageerd. Maar toch even een paar nuances aanbrengen. Cambuur heeft al een wedstrijd gespeeld waarbij het met moeite 13 man op het wedstrijdformulier kreeg. Onder meer ontbrak de helft van de standaard achterhoede. . Mühren en Schouten zijn ook al een keer tegelijk afwezig geweest. Bij het duel tegen Dordtrecht stond bij Dordtrecht een veredeld b-elftal op het veld. Kortom, bijna alle ploegen krijgen er mee te maken. Het reglement van de KNVB is klip en klaar. 13 man speelgerechtigd op papier.....wedstrijd gaat door. Ik ben benieuwd hoe het vrijdag gaat....

-16    
De Baviaan

Tja wederom corona bestemming.
Hmm denk dat competitie geheel stil valt. En daar zitten we dan met een dure selectie. Dagelijks verdampt het kapitaal van de club.
Ik begrijp de honger naar sportieve successen echter niet de ogen sluiten voor de actuele corona ellende.. dat is een serieus punt van aandacht voor de huidige directie.. ach ja zonder succes zijn ze snelle passanten en blijft onze club met de Financiele ellende achter

20    
Nac

@cambuurfan

Er zit een verschil of je contact heb gehad met een corona geval buiten de selectie zoals het bij Muhren het geval was.

Bij NAC zijn er coronagevallen binnen de selectie maarliefst 6 stuks en daar komen er nu nog bij.


Deze vergelijking komt dus niet helemaal overeen.

32    
sjef de gevulde koek

Die snoei kan wel een grote mond hebben inderdaad maar met alle respect en je kan nooit in de toekomst kijken. Maar heb de graafschap nu een paar keer zien spelen en nu ook weer. De kans dat wij daar gewonnen hadden wij natuurlijk 90% want wat spelen die slecht momenteel.

0    
Nacdictive

@Sjef: op papier heb ik nog nooit een wedstrijd gewonnen.. zinloze mededeling derhalve.

13    
Sjef de gevulde [email protected] NACDICTIVE

Dan heb jij nog nooit gevoetbald. Ik heb zelfs een keer onze kampioenswedstrijd op papier gewonnen. 3-0 ingevuld en de kantine in.

6    
PietP

@Sjef
En een bak bier in de kleedkamer van de tegenstander geschoven?
Zo deden wij dat.

23    
Marti

De graafschap heeft weer twee punten laten liggen in deventer ,

15    
Tegel

@marti , Mike Snoei hard teruggepakt 🤪

-5    
ABC

Als je erover nadenkt beste mede supporters is het toch te triest voor woorden. Als je de pech hebt dat het virus in je selectie hard toeslaat moet je als je 13 spelers op de been kunt brengen toch spelen. Althans zo begrijp ik het. Dat betekent toch dat het virus gaat bepalen wie kampioen wordt en wie promoveert. Besmet raken is natuurlijk een percentage onvoldoende discipline, maar volgens mij voor het grootste deel puur statistische pech. Dus de eindstand wordt uiteindelijk bijna voor 100 procent bepaald door pech/geluk.
En als dit in je hoofd zit moet je nog eens kijken naar die sombere rare ambiance zonder publiek. Dat er gespeeld wordt is puur op basis van economische belangen ofwel geld. En ik begrijp dit uiteraard best maar het botst langs alle kanten met sportiviteit. Zitten we ons met zijn allen niet gigantisch voor de gek te houden? Als je kampioen wordt heb je waarschijnlijk het geluk gehad dat het virus je niet te gek veel heeft bezocht. En je hoort nu al de geluiden van de concurrentie , " ja maar wij hebben wel tien keer met een B-elftal moeten ballen...." . Ik ben gek van voetbal maar juist daarom mogen ze van mij met dit gekunsteld gedoe per direct kappen tot er een vaccin is. Ik denk dat de KNVB zich veel meer moet gaan verdiepen in de vraag " hoe slepen we de meeste van de clubs economisch door deze crisis ? " Ik zou bv. de stadionhuur voor 1 seizoen over laten slaan. Ik zou ook de echt rijke clubs eenmalig belasten met een solidariteit-crisis heffing om de kleinere clubs financieel te steunen en zo de bedrijfstak voetbal zien te redden etc.

-3    
Cool hand

Je moet wel iets hebben om naar uit te kijken ABC. Elke dag een stukje wandelen gaat ook vervelen. Ben blij dat de jeugd iig nog mag blijven sporten. The cure is worse than the disease.

-2    
ArieKanarie

En in de sportscholen staat iedereen bovenop elkaar te zweten. Lekker man.

18    
Spionkop

De Graafschap speelt gelijk. Dat is ook positief.

3    
Traaise Tat

De concurrentie laat punten liggen en ik heb echt veel vertrouwen in dit elftal.

Waar ik me meer druk om maak is het volgende:

- seizoen tot 50% uitgespeeld.
Mocht de competitie worden gestaakt op het moment er minder dan 50 procent van de competitie is voltooid, dan wordt de competitie volledig geschrapt

- seizoen 50-85% uitgespeeld.
Is de competitie tussen de 50 en 85 procent voltooid dan degradeert en promoveert er niemand, tenzij een club op dat moment al kampioen of gedegradeerd is. De Europese tickets worden verdeeld op basis van de ranglijst.

Ik ben stiekem al bang voor hetzelfde scenario als afgelopen seizoen ...

-8    
Schrikbarend

Gewoon voetballen je hebt toch wel 13 man

1    
F7nac

@schrikbarend

Dan krijg je klop vrijdag

0    
Moppernac

[email protected]

Dat krijg je mss toch wel

-19    
Toontje

Heel logisch toch

Waar zijn de positieve besmettingen het hoogst...Amsterdam...Rotterdam en DEN HAAG

En waare hebben wij een behoorlijk aantal mensen vandaan gehaald juist DEN HAAG

1+1=2 zo duidelijk is het

11    
Cool hand

Neem er nog 1 Toontje. Mooi man.

-2    
TvB

Enige positieve dat ik kan bedenken is dat we na dit weekend nog 1e kunnen staan zonder te spelen

4    
SjorsNAC

De wedstrijd tegen Cambuur kunnen we wel vergeten, dit wordt komende weken helemaal niks meer. Baal er ontzettend van nu het zo lekker ging.

4    
Chris W.M.

@ TOONTJE

Toch zou je (gedeeltelijk) gelijk kunnen hebben. De mannen van BNDeStem weten de namen. Die wilden ze in de Gegepressing podcast niet hardop uitspreken. Maar ging om 2 van onze beste middenvelders, waarvan er 1 in Amsterdam woont. Die laatste is dus Haye. Dan blijven Malone en Immers nog over in mijn ogen. Ook noemden zij als vervangers Fiorini en De Rooij. Dan zou El Allouchi op 10 komen, en Fiorini ipv Haye (mijn idee, niet uitgesproken in de podcast) Dan ga ik toch voor Immers als besmette speler nummer 2. Dezelfde Immers die 3 weken geleden al in thuisquarantaine zat omdat z’n vrouw klachten had meen ik.

Uiteindelijk maakt het niet uit wat de namen zijn, al wonen beide heren wel in een regio waar heel veel besmettingen zijn. 1 keer boodschappen doen of ze thuis uitpakken zonder daarna je handen te wassen kan al funest zijn.

-8    
Schrikbarend

Gewoon voetballen nu hebben wij pech andere wedstrijden hebben andere clubs wat wij nu hebben aan 16 man kunnen we wel komen vrijdag tegen cambuur

4    
[email protected]©

De vraag is of deze besmetting valt te verklaren door de eerdere besmettingen in de groep, of dat de bewuste personen op een andere manier zijn besmet. Indien dat laatste het geval is, dan zijn de voorschriften van quarantaine niet bepaald goed nageleefd en heb ik geen moeite met een boete voor de bewuste spelers. Ze zijn zelf hun goede seizoensstart aan het verprutsen op deze manier.

1    
Dun Kees

Er zijn weer nieuwe besmettingen bij onze club vastgesteld.
Volgens mij betekent dat: heel de selectie in quarantaine
Hoe kun je dan 13 spelers bij elkaar krijgen?
Volgens mij zou de competitie 4 weken stil gelegd moeten worden anders krijg je straks een hoos aan inhaalwedstrijden en een vertekend beeld in de stand. In de KK-competitie lijkt het mij geen probleem deze in de zomer met b.v. 5/6 weken te verlengen.

2    
Piet

@Cambuurfans ik begrijp jullie redenering maar het is niet helemaal vergelijkbaar.
Bij NAC zit de gehele selectie al een week in quarantine, niemand kan dus trainen.
En ik snap ook wel dat jullie hopen dat de wedstrijd vrijdag doorgaat.. ;)

Als er 3-4 besmet waren en er kon getraind worden moet er idd gevoetbald worden.

Maar nu zou NAC vrijdag moeten aantreden met hooguit 1 trainingsdag?
Verzet het dan naar maandag en dan gewoon voetballen, mits de quarantine na vandaag wordt opgeheven!

En nogmaals als er dan 3-4 ontbreken is dat idd pech voor NAC.

9    
Per

Bij Cambuur (online) zijn ze echt knettergek, een citaat:

"De meesten staan alweer op het veld, zijn de afgelopen dagen elke dag getest... Het ging om 2 spelers waarvan iemand van het thuisfront positief waren getest en 1 het daadwerkelijk ook had ,dit meldde Sjoerd Mossou die wist ook te melden dat NAC voor de wedstrijd tegen de graafschap met wat blessure gevallen kampte.
Het schijnt ook dat ze bij NAC de regels niet zo nou nemen, o.a. ze zitten daar met 8 man aan 1 tafel te eten. Rijden met 4 man in 1 auto naar de training en na de training gezellig met z'n 4en terug richting Den Haag. Dus mochten er voor vrijdag bij nac blessures zijn, dan trekken ze de corona-kaart weer, want achter de bekende namen daar hebben ze alleen maar jonge gastjes."

Waarom denken de supporters van onze tegenstanders toch allemaal dat we niet tegen ze willen voetballen, want een sneue mensen zeg. Snapt men niet dat de GGD onze spelers thuis houdt, HET IS GEEN KEUZE! Manmanman.

11    
Ki Utsuri

Het is niet voor niks dat Jumbo-Visma en Michelton-Scott besloten om de volledige wielerploeg terug te trekken uit de Giro. Dat doe je voor je ploeg maar ook voor de overige renners in het peleton.

Voor NAC en Cambuur geldt hetzelfde. De hele selectie zit in quarantaine. Ook als Cambuur zijnde zou je niet moeten willen om as vrijdag te voetballen (ivm incubatietijden). Eerst uitdammen en dan weer de training en het speelschema hervatten.

3    
ABC

Even terug naar de basis. Waarvoor spelen we in de kern voetbal ? Er treden wekelijks 22 artiesten op. Dat doen ze omdat er publiek is dat graag komt kijken. Supporters. Dus volgens mij draait heel ons voetbal om de supporters. Uiteraard is er een regelende organisatie, de KNVB. Maar als niemand naar voetbal ging kijken waren de acteurs en die KNVB niet nodig.

En waar zitten we nu precies , buiten het stadion !, naar te kijken? Een competitie zonder publiek waar de ene na de andere wedstrijd uitvalt. Steeds onzekerheid of het wel doorgaat. Een grote kans dat je puur willekeurig door een virus een ongetrainde ploeg moet laten ballen of zelfs een stevig verzwakte ploeg op moet stellen. Wat stelt die competitie nu precies nog voor ? En dan misschien nog wel het belangrijkste punt ; het gevaar voor de gezondheid.

Ik begrijp als beste dat men ondanks alles toch perse wil spelen. Economische belangen zijn enorm groot en mensen willen bijna ten koste van alles hun cluppie wekelijks aanmoedigen. En daar hoor ik ook bij. Maar laten we nu niet gaan denken dat het allemaal normaal is. Ik zou liever hebben dat het stil ligt tot alles weer onder controle is. En dan eerlijk en heerlijk weer een pot voetbal gaan kijken met publiek. Ik vind dit nu gewoon helemaal niks.

0    
Dos

Volledig eens met ABC.

0    
Wanny

Volgens mij is een belangrijk verschil ook dat de regels strenger zijn geworden sinds het begin van de competitie. Een positief geval in je omgeving betekent dat je zelf ook in quarantaine moet. Zeker de voetballers, die niet op 1.5 meter blijven en geen mondkapje op hebben tijdens de uitoefening van hun sport.

Dus 1 positief geval en je hele selectie ligt er meteen uit.

2    
Johan Apeldoorn

Ik denk dat het belang om te voetballen, of het nu met 18 of 13 KKD-waardige spelers is, volledig ondergeschikt is aan de volksgezondheid.

Het is ongepast en zelfs redelijk debiel om de schuld van de corona haard bij NAC aan de club toe te kennen. Een groot deel van de zieken wordt in de huiselijke kring besmet.

Als de GGD adviseert om niet te gaan spelen, doe dat dan niet.

4    
Da Huge

@los Pollos

Zonder er heel ver op in de te gaan lees eens de post van de zanger van Fleddy Melculy. Jonge vent. Natuur is inderdaad hard, maar het zijn echt niet alleen bejaarden die er onderdoor gaan.

https://www.hln.be/showbizz/fleddy-melculy-frontman-besmet-met-corona-hou-u-gewoon-aan-de-regels-het-zal-nodig-zijn~a26c19f2/?fbclid=IwAR02WPzAHyRpBZeUwbhPKsBllnCZCadYA1T7XqbLWk9oKnBjcunrBUl3ZV8&referrer=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F

En ook al was dat. Dat is het allemaal ver van je bed show totdat het je ma of pa betreft. Of degene met kanker die nu geen zorg krijgt omdat de ziekenhuizen vol raken.

3    
Ivo

Er zijn gesprekken gaande met Cambuur. Die zitten ook niet te wachten op besmettingen in Breda en dan lekker dik 2 uur met de bus terug. Dan weet je zeker dat je hele selectie het haasje is.

Ik ga er van uit dat het niet doorgaat.

3    
Beultje

NAC - cambuur uitgsteld

-4    
Los Pollos Hermanos

Huge,

Dank voor uw reactie. Zoals ik al aangaf, zijn er altijd gevallen te bespeuren van topsporters en 'fitte 30-tiggers' Die gevallen zijn echter spaarzaam, zeer spaarzaam. De link die u doorgeeft is zo'n spaarzaam voorbeeld. De tientallen miljoenen die helemaal niets merken, daar hoort u niets over. Dat heeft blijkbaar niet het gewenste effect. U mag het zeggen.

Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat GEEN ENKELE NAC speler ook maar iets voelt van de besmetting. Ze begrijpen er niets van. Besmet? Ik? Dat moet een fout zijn. Dat zijn serieus de verhalen die onderling worden gevoerd.

De Duitse media is de eerste die over de brug is gekomen. Wat lezen wij hierover in Nederland? Niets.

Typisch? Laat mij niet lachen.

Nogmaals, de gehele familie Pollos heeft Covid-19 gehad. Geen van allen (vrouw 36, zoon van 9 en ondergetekende, 41 en veel te zwaar) hebben ook maar iets gemerkt. Ik kwam erachter omdat ik voor zaken naar Italië moest. De kachel moet blijven branden hier, corona of niet. Een maand geen inkomsten is funest voor mijn business. Compensatieregelingen zijn een pleister op de wonden.

-1    
Reflektor

Schrikbarend ik ga het weer tegen je zeggen ....je bent een lomp vervelend ventje, een niets voorstellende kleuter .

1    
Gjoewie

Da Huge > Helemaal mee eens.
Bij de weg, ik heb die Fleddy Melculy wel eens live zien spelen. Daar wil je zonder corona eigenlijk ook niet bij zijn.
Yes, I survived a Fleddy Melculy concert!

Laad alle berichten na dit bericht in