Wij gaan niet opzij

Nijhuis: “Buiten de vijf-meter was het een ander verhaal geweest”

Italo

Het zat NAC gisteravond niet mee in Volendam. Halverwege de tweede helft dacht Ralf Seuntjens de gelijkmaker gescoord te hebben. Scheidsrechter Nijhuis keurde de treffer echter af. Het was na afloop het meestbesproken moment van de wedstrijd. Tegenover ESPN deed scheidsrechter Nijhuis na afloop zijn verhaal.

Terwijl Nijhuis de beelden voorgeschoteld krijgt, geeft de leidsman aan dat hij direct zag dat Seuntjens vooral oog had voor de keeper. De aanvaller bracht de doelman vervolgens uit evenwicht, waarna Nijhuis floot voor een overtreding.

Helemaal zeker van zijn zaak leek Nijhuis echter niet direct te zijn. Naar eigen zeggen bevestigde zijn assistent zijn eigen lezing op het veld: “Ik neig naar een overtreding. Daarna kwam de assistent er overheen die tegen me zei dat het voor hem ook een overtreding was. Toen was het duidelijk.”

Nadat Nijhuis vervolgens aangeeft dat een licht contact in de vijf-meter ook voldoende is voor een overtreding, komt de positie van de overtreding ter sprake. Het duel tussen Seuntjens en doelman Stankovic vond namelijk plaats buiten dit beschermde keepersgebied. Iets dat door de scheidsrechter anders is gezien, getuige zijn reactie: “Buiten de vijf-meter is een doelman natuurlijk minder beschermd. Dat is een ander verhaal. Maar dit is voor mij duidelijk.”

Bron:
B-Side Rats, ESPN
51 Reacties
206   3  
Kvdc

Leuk Nijhuis, probleempje want het was buiten de 5 meter schele!

83   8  
Judge M.

Dit is gewoon recht lullen wat krom is voor gevorderden. Zou Nijhuis wellicht een positie in de nieuwe regering ambiëren..?

99   2  
Beek

Gewoon lekker je fout niet toegeven en komende week weer Popie Jopie gaan zitten doen bij VI.
Geef mij maar Makkelie!

206   3  
Kvdc

Leuk Nijhuis, probleempje want het was buiten de 5 meter schele!

4   4  
Divine Naahcompetitie

Nijhuis schijnt fan te zijn van de welbekende tijgersprong

62   5  
Wanny

Het was gewoon een goal, klaar. Buiten de 5 meter en er gebeurt niet veel. De keeper maakt eigenlijk een lichte overtreding, want die springt tegen Seuntjens op.

Maar ons probleem is dat we van dit soort toevalligheden afhankelijk zijn. Gisteren eigenlijk ook weer vrijwel geen kans gezien die voortkomt uit een mooie aanval. Een goede voorzet of een scherpe steekbal zie je bijna niet.

Dan ben je dus afhankelijk van een rommelige situatie waar de keeper van de tegenstander compleet mis zit. Of spelhervattingen net als tegen Jong AZ.

21   120  
Ard

Daarom kom ik al jaren niet meer bij het voetbal. Wijven sport is het geworden. Met veel ruggegraatloze papa's op de tribunes. Heb zelf heel mijn leven vechtsporten gedaan en gekeken met daarnaast voetbal. Dat hele voetbal is een grote meisjes/ kinder sport geworden. Lopen rollen bollen als een klein mietje. Wijven sport is het!

31   1  
Maarten

Seuntjens stond met zijn rug naar Stankovic. Hoe in hemelsnaam kan je t afkeuren??

25   2  
SjorsNAC

Dat hij veel door laat gaan vind ik prima, de wedstrijd wordt dan ook leuker om naar te kijken maar hij zit hier gewoon fout die lul.

68   4  
Karbonkel

Nou Ard,
Lekker mma kijken dan maar.
Half naakte mannen die op elkaar lopen te knuffelen.
Ik blijf dat "wijvensport" wel kijken.

24   2  
Paddy

Zou er nog ooit een wedstrijd komen waarin Nijhuis niet ter discussie staat. Naaihuis is een betere naam. Maar Bassie is er blij mee. Mag weer met zijn gezicht op tv verschijnen en verklaren waarom hij deze 100% geldige treffer af moet fluiten.

20   10  
Geelzwartwit

@wanny

Precies dat. Nu gaat het weer over de scheidsrechter en dan weer over fitter worden. Of dat we met jonge spelers spelen enz enz blabla. Allemaal waar maar daar hebben de 14 clubs boven NAC ook mee te maken. We zijn 1q wedstrijden op weg. Hebben een prima mix van routine en talenten. En veel spelers met ervaring.

Het is echter allemaal niet best. Waar het aan ligt zou ik niet weten. Maar dat we moeten ophouden met.. Ja maar talent.. Ja maar ziekenboeg.. Ja masr scheidsrechter... Weet ik wel.

Als je kijkt naar de technische staf en selectie dan mag er wel eens een goede serie neergezet gaan worden.

En nee dat heeft niks te maken met wachten op een overname. Voor KKD en gezien waar de andere clubs het mee moeten doen hebben we het goed genoeg voor elkaar. Nu de punten nog.

8   17  
scheppioni

Typeert zo'n walgelijke wijf van een scheids !!!
Het was dik buiten de vijf meter, dit was een schande weer voor het betaald voetbal, naaihuis zal vrijdag wel weer bij zijn vriendjes gaan liggen zeveren !!!
Elimineren die kut naaihuis !!!!

25   2  
Eekhoorn

Tuurlijk was dit geen overtreding, was direct al duidelijk. Gewoon een keepersfout.
Maar als je er zelf gewoon een paar inschiet wordt deze discussie niet zo groot. Probleem is dat er te weinig echte winnaars in het veld staan en dan verlies je dit soort wedstrijden. Als je niks verandert gaat de volgende pot ook op deze manier. Middelmatigheid is de norm op dit moment.

11   3  
NAC4EVER

Zuur van de fout van de scheidsrechter, maar het feit dat we hier weer eens van afhankelijk zijn, zegt genoeg.

Het ligt altijd ergens aan. Als de " ja maar" de norm gaat worden qua topsport cultuur, dan houd ik mijn hart vast.

17   17  
Bredafun

Seuntjes loopt terecht te piepen op de beslissing, maar wat heeft De Seun de laatste wedstrijden laten zien? Helemaal niks!
hij loopt erbij alsof zn pamper vol zit.
Waar blijft die ouwe strijdende pitbull Seun??
Pas commentaar geven, als je zelf 100% gepresteerd heb!

8   15  
Kipiani

Niet zeiken, het blijven 0 punten erbij. En dat is geen scorebordjournalistiek.
Op naar vrijdag en dat wordt met dit aanvallend krachteloos elftal weer een heel, heel lastige opgave.
Met dank aan de grote drie en hun loopjongens van de afgelopen jaren.

4   22  
Dun Diëe

Ik kan het mis hebben maar volgens mij mag je niet tegen een springende speler oplopen, of het nou een keeper of veldspeler of binnen of buiten de vijf meter is. Net zoals iemand niet bij een lopende speler in zijn nek mag springen. Maar dit was volgens mij andersom.

Dus was het jammer maar helaas hoe dan ook een overtredingen van Seuntjens. Dat Nijhuis vervolgens aangeeft dat het binnen de 5 meter was lijkt me een verspreking. Vervelend voor ons maar het is niet anders.

17   1  
Ed

Schele het was er buiten

8   39  
Johnny1912

Lekker makkelijk de scheidsrechter de schuld geven.

Je kan zelf amper scoren. Misschien is naar die kut trainer kijken en naar zijn lievelingetjes. 11 wedstrijden kkd, 15e plek NAC onwaardig en elke pannekoek kan met dit materiaal minimaal 6e staan na 11 wedstrijden. Er zijn niet veel teams met een betere selectie.

21   3  
H.V.M.

Deze popie jopie scheids begint steeds meer zijn eigen regeltjes toe te passen.
Nijhuis weet inmiddels wel dat hij grof fout zat, maar gaat dit natuurlijk niet toegeven.
Krijgt wekelijks rugdekking van de "alles wetende" zeik Snor.
De pedante Nijhuis begint met de week irritanter te worden.
Ook vorig seizoen vestigde hij de aandacht opzich bij een paar wedstrijden van NAC door ook al met vreemde, zelfs verdachte beslissingen in het nadeel van NAC te fluiten.
Oké, dat gebeurt natuurlijk ook wel eens bij andere scheidsrechters.
Soms zit het mee, soms tegen!
Maar gisteren hing er echt een zware stank rondom Nijhuis.
Het zij hem vergeven, maar niet vergeten.
Ooit, bij een thuiswedstrijd gaat hij een warm onthaal krijgen!
Het moet nu eindelijk maar eens afgelopen zijn dat deze man steeds vaker zijn eigen (spel)regeltjes er op los laat.

23   1  
Fred1

Het probleem is dat deze man zich onschendbaar acht en vind dat hij verheven is boven de plebs die zich in zijn beleving onder hem begeven.
Hij heeft schijt aan regels , schijt aan eerlijkheid en schijt aan zijn werkgevers én schijt aan de voetbalsport.
Hij vind uitsluitend zijn eigen ego en FC Twente belangrijk.
Niet voor niets breekt hij internationaal niet door omdat hij zich niet aan regels houdt, marchandeert en onbetrouwbaar is.
Nijhuis is in essentie een goede scheids maar zijn ego en haat tegen volksclubs is te groot om er iets goeds mee te doen.
Natuurlijk was dit een loepzuivere goal, en je maakt je volkomen belachelijk als je dat na het zien van beelden nog steeds ontkent, dat geeft ook weer aan wat voor een rottig gitzwart karakter die man heeft.
En dan ook nog reppen over het 5 meter gebied.
Hij naait gewoon wederom NAC.
Hoe onbetrouwbaar hij is daar kan Stijn Vreven over meepraten.
Ik was gisteren bij de wedstrijd en in de BC en ik vond dat hij zich ronduit onbeschoft gedroeg na de wedstrijd tegen iedereen die bij NAC hoorde.
Zelfs de mensen van Volendam waren verbaast over het afkeuren van deze goal en zijn recalcitrante gedrag achteraf.
Hij maakt er altijd de Nijhuis show van en dat is zó jammer.

2   1  
Willem 4,5

@ard .Wat doe je dan op deze site?, moet jij dan niet op de site ' heerlijk tegenaan

3   6  
Scheppioni

Mede door zo'n waardeloze gast als deze, ben ik dus gestopt met fluiten Fredje, de grootste varkens vroeger in het veld wordt gezegd dat dat de beste scheidsen zijn ...... vergeleken daarmee is naaihuis dus een barbiepop !

1   1  
Willem 4,5

Was nog niet klaar, verkeerd knopje .Wilde zeggen:heerlijk tegenaan rijen dat is pas lekker.nl. wat een slap gelul man!

5   2  
NAC4Ever

Het was er buiten.
Seuntjens staat buiten de vijfmeter en steekt niets uit. Dan kan hij nooit de 'overtreding' in de vijfmeter hebben begaan.

7   3  
Nacdictive

Aparte scheids.. maar goed ik kijk liever niet naar de scheids zijn beslissingen.
NAC heeft gisteren een alleraardigste match gespeeld. Buiten de 2e helft van de 1e helft waren we de betere partij.
Met deze instelling en dito voetbal komen we in de top 5/6 en dus play offs.
We speelden zeer volwassen: centraal duo was goed, eerlijk is eerlijk Malone speelt gewoon goed. Met Ligeon hebben we een goede flankverdediger. Op links is wel een zwakte van dit team, wellicht kan Maria dit invullen. Het middenveld staat behoorlijk, Velanas is zeker niet zo slecht als beweerd wordt. Voorin hebben we redelijke opties, Antonia vind ik ook steeds beter en gevaarlijker maar zat er gisteren volgens mij doorheen. Enige grote probleem is dat we te weinig doelpuntenmakers hebben: met Bilate out, El Allouchi weg, Fiorinin weg, Venema weg, SvH weg, is het een raadsel wie die moeten gaan maken voor ons buiten Ralf en in mindere mate Boris.

8   5  
Belgische Naccer

@NACDICTIVE

Hoe kun je nu zeggen dat ligoen goed speelde...
Hij stond lucht te dekken bij de goal van Volendam.

Maar hij is niet de enige. De hele eerste helft stond nagenoeg iedereen lucht te dekken. Ze gaven veel te veel ruimte weg. Hyballa zou helemaal gek zijn geworden. Geen Gegenpressung te zien...

De tweede helft was dit stukken beter verzorgd, en zijn er ook geen kansen meer weg gegeven. Maar je creëert zelf ook niets, omdat je voorin niemand hebt die een actie maakt of een goed schot heeft.

Schuppen en Kotzebue zijn wel al 10 klassen beter dan Velanas en Kestens. Dus daarmee beginnen voortaan. En graag ALTIJD de mentaliteit van de tweede helft en niet dat oude wijven gedoe van de eerste helft, want dan win je van niemand in de KKD.

2   13  
den hulk

ze zijn toch niet nac waardig neem nou mashart laat die man gewoon vrij staan kersten velanes kotzebeu azzAGARI ZE MOETEN FLINK INVESTEREN WILLEN ZE MEE KUNNEN WORD TIJD DAT DE MANNEN MET GELD KOMEN ANDERS RAAKT NAC IN VERVAL

7   0  
fvf6

Heel de wedstrijd door laat Nijhuis van alles doorgaan , en in het geval van Seuntjes ziet hij ineens een overtreding binnen de vijf meter terwijl die er duidelijk buiten was . Boven dien loopt hij dan autoritair weg van de situatie en duld geen tegenspraak . Jammer voor ons NAC een punt in deze wedstrijd was zeker verdiend geweest .

5   17  
Cees-2

Nijhuis en zijn assistent zagen het vrij goed, ook ik heb al eerder aangegeven dat Seuntjes meer oog had voor de Volendam-doelman dan de bal. De duimpjes naar beneden waren het gevolg. Maar het is zo het is, niet anders. Binnen of buiten het vijfmetergebied. Hij had meer oog voor de doelman, dus de beslissing valt te billijken. Hoe sneu het ook moge zijn voor NAC. Dus niet simmen als een klein kind, je verlies nemen.

12   3  
Willem 4,5

Lees weer veel gescheld op de trainer, treurig en triest. Ik zeg, zijn contract verlengen! Hij laat de ploeg voetballen naar de mogelijkheden. Als Steijn ze zo had laten voetballen, die had veel beter materiaal, waren we met 2 vingers in de neus kampioen geworden. Maar nee, tikkie terug met angsthazenvoetbal, gelukkig zijn we van die pruser af. Zelfs al zet je van Gaal, Advocaat en Koeman samen voor de groep, dan wordt het nog helemaal niks. Het tekort aan talent is in de groep is duidekijk. Dit is (weer) een overgangsjaar, linkerrijtje is ver weg, wen er maar aan!

3   18  
Johnny1912

Willem 4,5

Staat die 45 voor je IQ?

Je hebt nog minder verstand van voetbal dan mijn buurmeisje van 8. Dus reageer aub niet inhoudelijk! Dan sta je voor lul, je praat onzin.

4   1  
nacfire

Kom op zeg. Iedereen zag dat Nijhuis fout zat. Met alle respect voor Bas Nijhuis hoor. Als je een fout begaan hebt, geef het dan toe en niet op deze manier.

9   3  
nb

Ik vind persoonlijk het nieuwe filmpje dan echt gewoon waanzinnig sneu vanuit NAC... Seuntjens reageerde vanuit emotie, dat is prima. Laat het dan ook gewoon daarbij.
Iedere keer dat hij dit nu opnieuw voor de camera gaat doen, gaat hij door heel Nederland belachelijk gemaakt worden. Het is namelijk al niet de eerste keer dat hij het doet.

Zowel Seuntjens als Nijhuis vinden dat ze gelijk hebben, nou prima zo gaat dat soms nou eenmaal. Maar dat terugkrabbelen is echt waanzinnig zielig om te zien...

6   1  
scheppioni

Idd NB, never terugkrabbelen !!! W.G.N.O. valt me ook wat tegen dit !

7   1  
Kopspion

Ik zou bijna durven wedden dat Bassie op zijn eigen wedstrijden gokt….

4   1  
Dutchbird

Die verhalen over een van de hoogste spelersbudgetten in de KKD geloof ik niet meer sinds is gebleken dat Manders ons een oor aan naaide. Hij heeft het nieuwe budget afgestemd op de stand van de werkelijke salaris- en bonus uitgaven en bovendien een deel daarvan cadeau gedaan aan Lex Immers. Die speelt niet maar wordt wel betaald uit het spelersbudget. Wie zegt dat de vertrekpremie van Steijn ook niet uit dat budget is betaald?

Wie hebben een redelijk salaris? Malone, Bilate, Seuntjens, Olij en Haye (en mischien Rutten). De rest zit daar behoorlijk ver onder. Het is dan ook onmogelijk dat de optelsom van de salarissen van de contractspelers in de top van de KKD zit. Dus is het logisch dat je in het rechterrijtje staat en is de kans niet groot dat je daar weg komt. Dat is meestal zo. Behalve dan bij ADO dit jaar.

0   2  
Cool hand

Ik heb niet alle reacties gelezen, maar waar staat het in de regels dat er andere regels gelden voor binnen het 5 meter gebied? Of verzint Nijhuis dit ter plekke?

11   0  
Willem 4,5

@ sjonnie 1912. We lezen hier regelmatig wat jouw manier van communiceren is. Ik heb medelijden met jou en je omgeving!

6   1  
Ad B uit Roosendaal

Een uitermate zwak moment van een overigens goede scheidsrechter.

Kom er dan eerlijk vooruit dat je een fout gemaakt hebt.

Toch heb ik een goed gevoel na deze wedstrijd. Eerst gewonnen van nummer 1, daarna van nummer 4 en gisteren tegen nummer 2 minstens gelijkwaardig.

Op naar de volgende wedstrijden, NAC komt eraaan en de competitie is nog 23 wedstrijden.

5   0  
Reflektor

Ga toch weg met je hyballa zeg .

4   1  
Nacdictive

@belgische NACcer: wanneer kom jij aan het roer van NAC?
Er staat nergens dat Ligeon gisteren goed speelde.. begrijpend lezen?
Hyballa, is dat niet die trainer, die nu nergens meer aan de bak komt of buiten gegooid wordt.?
Kotzebue 10 klassen beter? Daarom start ie niet?
Ik heb zelden zo weinig droevige clichés in een stukje gezien? Kom onder die steen vandaan en zie dat we geen wonderteam hebben maar de eerste helft enkel lucht hebben staan dekken? Dan sla je de plank echt gigantisch mis.

0   0  
Cool hand

Velen denken ook dat '2 man' een regel is. Heeft iemand het antwoord op mijn eerdere vraag?

6   8  
Ernie

Ik heb zelf jaren gevoetbald maar ik heb nooit lopen zeiken op de scheidsrechter. Dat heeft ook geen zin want een beslissing wordt niet terug gedraaid. Wat Seuntjens achteraf zegt vind ik ook slap. Hij weet natuurlijk zelf ook wel dat hij een slechte wedstrijd speelde.

5   5  
Dos

Het moment speelde zich af in de 53e minuut, daarna voldoende tijd gehad om alsnog de gelijkmaker te maken.
Zuur van de onterecht afgekeurde goal, maar daardoor verlies je niet.

7   4  
Tip

Ik vond het niet zo gemakkelijk te zien. Seun draaide wel zijn rug in naar de keeper. Toen ik de herhaling zag, was mijn mening dat Seun de keeper totaal niet raakt en dat het een keepersfout was. Dus goaltje. Ik vond het overigens geen handige actie van Seun, hij kan die bal toch gewoon binnen koppen.

Maar daar zit het niet mensen. In de tweede helft werkte NAC zich kapot en won daardoor duels. Maar vervolgens ontbreekt ieder idee om een aanval goed op te zetten. Het enige wat NAC bereikt is dat ze enorm veel energie verspelen.
We missen in iedere linie kwaliteit. En dat gaat ook ten koste van onze Seun. Die begon dit seizoen met zo'n enorm enthousiasme, maar dat houdt geen paard vol. Je zag gisteren zelfs Haye lopen te ploegen. Het frivole was er helemaal af.

We gaan nog wel punten pakken (en verliezen) en mogelijk zijn de eerste acht toch haalbaar. Maar we moeten echt efficiënter gaan ballen. De Graaf moet een onsympathieke beslissingen nemen.

Ik denk dat we dit jaar inderdaad als overgangsjaar moeten accepteren. Als de vermogende eigenaar komt hebben die ook minimaal 1 seizoen nodig om zaken naar hun hand te zetten. Die tijd moeten ze krijgen. Ze zullen eerst goeie mensen moeten benoemen.
Overigens begreep ik begin seizoen dat een overgangsjaar met veel jeugd geen enkel probleem zou zijn......

De grootste fout die we (opnieuw) kunnen maken is zondebokken zoeken, het ligt op de loer dat de Graaf en ook Seun op de korrel worden genomen na nog een paar nederlagen.

Maar ik zie het pas echt heel donker in als die vermogende Amerikanen afhaken.

3   1  
Fritske d'n Olifant

Slap verhaal van Nijhuis. Arrogantie ten top! We hebben allemaal kunnen zien dat het een loepzuivere goal was. Of Seuntjens nu wel of niet met die keeper bezig was, hij stond buiten de 5 meter.

Geef gewoon je fout toe, klaar. Hebben we nu niets meer aan en heeft ook geen zin. Iedereen maakt fouten, maar wees gewoon een vent. Dat NAC meer kansen had moeten creëeren en afmaken tegen dit zwakke Volendam de tweede helft staat overigens buiten kijf. Maar dat maakt deze situatie niet minder frustrerend.

1   1  
Jos lucas

Bas Nijhuis is vrijwel altijd tegen nac geweest en zal zo ook wel blijven ,gezien de wedstrijden die hij in Breda floot zijn allemaal slecht voor een leidsman

2   0  
gjoewie

Afgaande op de foto in het AD, was het buiten het 5-meter gebied. Dus geen overtreding. Seuntjes staat bovendien met zijn rug naar de keeper toe en heeft dus letterlijk geen oog voor de keeper. Fout van de scheids.

Maar zeg eens eerlijk: dit zou toch het allerlelijkste doelpunt in de geschiedenis van NAC zijn? Blij dat ie niet telt!

Ik kan me nog een megalelijk doelpunt van Ton Sprangers herinneren, tegen de Trommels volgens mij, NAC won met 1-0. Toen was ik er wel blij mee.

2   1  
The Cosmic Gate

die is in de les geweest bij Manders .. da's wel duidelijk .

Kunnen beide liegen alsof het gedrukt staat

2   0  
F. Molemans

Waarom biedt de scheidsrechter Nijhuis zijn excuses niet aan. Het is buiten het 5 meter gebied en er is geen sprake dat Seuntjes een ernstige overtreding heeft gemaakt tegen de keeper. Seuntjes beweegt zich nauwelijks, terwijl de keeper op snelheid naar Seuntjes rent.

Laad alle berichten na dit bericht in