Wij gaan niet opzij

Noblejas kijkt uit naar duels als linksback

Italo

Vlak voor de start van de competitie was hij ineens daar. Verdediger Javier Noblejas werd uit de hoge hoed van technisch manager Van den Abbeele getoverd. De linksback speelde de helft van zijn duels noodgedwongen centraal achterin, maar hoopt zich zo snel mogelijk op te kunnen gaan maken voor wedstrijden vanaf zijn favoriete positie.

Tot dusverre koos trainer Ruud Brood er, bij absentie van Monsalve, steevast voor om Noblejas naar het centrum van de verdediging te halen. De Madrileen maakt vanaf minuut één een sterke indruk en bewees ook direct als centrale verdediger uit de voeten te kunnen. Al ligt daar zeker niet zijn ambitie: ''Mijn hele leven heb ik linksback gestaan en anders linkshalf. Op links voel ik mij het meest op mijn gemak.’’

Dit laatste bewees Noblejas afgelopen maandag, toen hij in de laatste 35 minuten vanaf zijn favoriete linkerkant de beste man van het veld was. Hij verving op die positie Jethro Mashart, die op basis van uitspraken van Brood voorlopig even in de luwte wordt gehouden. De jonge back werkt enorm hard en heeft veel vlieguren kunnen maken, maar is natuurlijk niet als basisspeler voorzien voor dit seizoen. ''Ik kijk niet naar een speler: je bent jong, jeugdig, je mag fouten maken. In zo’n wedstrijd moet je vanaf de eerste seconde alert en scherp zijn. Tegelijkertijd, wat is de concurrentie en welke opties hebben we? Die hadden we lange tijd niet’’ , aldus Brood.

Vanavond tegen Roda lijkt Brood dus voor een andere oplossing te gaan. Dit kan zijn met Noblejas als linksback. In dat geval zal Rösler of van Hecke centraal staan. Een andere optie is om met van Anholt als linksback te spelen. Robin Schouten speelt in dat geval vanaf de rechterkant, terwijl Noblejas nog een duel langer moet wachten op zijn verhuizing naar links.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
14 Reacties
11   0  
Ivo

Achteraf bezien is het altijd makkelijk praten.

Maar was het niet beter geweest om Mashart te verhuren aan Helmond, en Leigh hier te houden, ipv Leigh te verhuren? Ik denk dat Leigh in de KKD echt wel goed uit de verf was gekomen.

Dan had je met Leigh en Noblejas echt 2 bazen op links gehad, die ook op linkshalf nog wel uit de voeten kunnen.

Ik snap dat de huurdeal van Leigh wat geld oplevert, maar je beste spelers moeten gewoon op het veld staan.

3   2  
DVP

Wij ook!

3   2  
PVG

Inderdaad!

8   2  
Ouwe Spionkop

Ik ben erg benieuwd hoe het gaat lopen met Rösler centraal achterin. Ik vind vind hem voor een cv aan de kleine kant en fysiek ook niet geweldig.
Maar hij zal wel wat kunnen want komt van
City en speelt in jong Noorwegen.
Ook heel benieuwd naar Dogan!

15   8  
T5t

Hulde voor de nieuwe site mannen, maar ik erger me dood aan al die foto's waarbij het net lijkt of we op een berg spelen.

7   1  
Wolfmanjack

Wat zag je meteen een klasseverschil met Mashart afgelopen maandag.

3   0  
Signase

Het is weer genieten van onze Spaanse enclave. Wel op een ander niveau dan met Angelino, Garcia en Mari (die de finale van de Copa Libertadores gaat spelen met Flamengo). Maar dan nog: genieten.

2   2  
sjef de gevulde koek

Weet iemand hier hoe ver monsalve is ? Idd alle respect voor Mashart maar dat kan echt niet.

11   0  
Ivo

Achteraf bezien is het altijd makkelijk praten.

Maar was het niet beter geweest om Mashart te verhuren aan Helmond, en Leigh hier te houden, ipv Leigh te verhuren? Ik denk dat Leigh in de KKD echt wel goed uit de verf was gekomen.

Dan had je met Leigh en Noblejas echt 2 bazen op links gehad, die ook op linkshalf nog wel uit de voeten kunnen.

Ik snap dat de huurdeal van Leigh wat geld oplevert, maar je beste spelers moeten gewoon op het veld staan.

5   1  
Breda-Loyal

@Ivo

Leigh is vanwege familieomstandigheden verhuurd omdat hij dicht bij zijn familie wilde zijn

3   4  
ome cor

Leigh is ook geen goeie linksback. We hebben ons dood staan ergeren aan die jongen.
Toen we cynisch reageerde werkte dat bij hem als Red Bull en ging tie als de brandweer. Maar verdedigend was hij ook niet veel bijzonders.

Mashartje had wat meer support mogen krijgen vanaf de tribune, als het Leigh-effect bij hem had gewerkt had ie misschien beter gepresteerd of toch zeker beter in z'n vel gezeten.
Mashart, Leigh, Carolina, Kenny vd Weg.....het is allemaal eerste divisie niveau. Goed genoeg voor nu, maar waar je bij promotie afscheid van moet nemen. Zo eerlijk moet je dan ook weer zijn.

Noblejas lijkt me meer een back die je er wel bij kunt hebben op het hoogste niveau (in Nederland).

Brood heeft Mashart terecht de kans gegeven en nu probeert hij (even zo terecht) een andere optie.
Drei Punkten für NAC Breda heute abend

1   0  
Nacfan

Zoo en ik ook. Wat speelde hij goed zeg maandag in de 2e helft als linksback. Lekker opkomen en goede voorzetjes. Heerlijk!!

5   10  
Henri

Dat Mashart het niet in zich heeft was vorig seizoen al duidelijk. Die jongen komt niet alleen fysiek veel te kort, maar ook psychologisch. Hij heeft een totaal gebrek aan personality. En we spreken over de KKD hè. Bij Brugge debuteerde afgelopen dinsdag in de Champions League de 18 jarige De Ketelaere tegen Paris SG. Hij was meteen de beste speler aan Brugse kant. Topsport is niet alleen technische en fysieke kwaliteiten, die Mashart overigens ook ontbeeert, maar zeer zeker ook psychische. Je moet tegen de druk kunnen en tegenstanders durven afbluffen. Wie is er hier de baas? De mentaliteit van de straat. Waarom braken er vroeger zoveel spelers uit de Gampel door bij NAC? Ze hadden schijt aan alles! Als je die kwaliteiten niet hebt speel je iedere bal breed en terug of je levert deze bij de tegenstander in, want je bent de balliever kwijt dan rijk. De 18 jarige Des speetl ook gewoons Ch. League. Misschien kunnen ze bij NAC eens wat meer belang aan het psychologische aspect hechten zodat spelers meer gehard zijn of veel eerder afvallen.

2   0  
Brecht

Er wordt hier nogal stevig kritiek geuit op Mashart. Zo'n jongen van 18 moet er maar ineens staan volgens hierboven. Grote onzin! Het zijn de uitzonderingen die er op die leeftijd ineens staan; de rest moet je rustig brengen. dat Mashart echt wel de kwaliteiten heeft om er te komen zie je wel. Alleen er ligt nu teveel druk op. Beter is nu om hem even in de luwte te houden; Noblejas op links en dan rustig soms in laten vallen. Talenten moet je ook laten groeien: het is niet alles of niks

0   0  
Henri

@Brecht
Op grond van welke criteria beschouw jij Mashart als een talent?

Laad alle berichten na dit bericht in