Wij gaan niet opzij

'Nog altijd geen contact tussen NAC en Lokhoff'

Raskolnikov

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat Ton Lokhoff terugkeert als technisch directeur. Na zijn vertrek een kleine twee weken geleden is er geen contact meer tussen club en clubicoon geweest, zo meldt BN DeStem.

Noch vanuit Mattijs Manders, noch vanuit de RvC is er na het vertrek van Lokhoff contact gezocht om een hernieuwde samenwerking te bespreken. Hoewel de club bezweert dat er een goede werkrelatie tussen algemeen en technisch directeur was en Manders voor het vertrek van Steijn nog de opdracht kreeg om iedereen binnenboord te houden, zou NAC op dit moment niet van plan zijn Lokhoff te vragen terug te keren.

Manders is bezig met de vorming van een technisch hart en lijkt de aanstelling van een nieuwe (of een terugkeer van de oude) technisch directeur voorlopig voor zich uit te schuiven. Een terugkeer van Lokhoff lijkt van een afstandje bezien een logischer optie dan de vorming van een technisch hart: Lokhoff heeft de organisatie de afgelopen maanden al doorgelicht, weet waar het elftal versterking behoeft, ligt uitstekend bij achterban en sponsors en hoefde niet weg bij de club.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
90 Reacties
349   22  
Chris W.M.

De heren aandeelhouders zijn op hun p*k getrapt door Ton en de supporters. Wij moeten gewoon een kaartje kopen, geld storten, en verder ons mond houden. Dankzij hun bestaat de club immers nog. Die mannetjes zijn zo klein, dat ze uit rancune nooit Lokhoff terug zullen vragen. Het zijn pubers die een blauwtje hebben gelopen, hun ego's zijn gekrenkt. Ego's die belangrijker zijn dan het NAC belang. Bah.

93   10  
AvL

Snapt Manders het nu nog niet?!?!

87   7  
Kinderkaartje


Ze leren het nooit.

Jaar in jaar uit dezelfde fouten. Halverwege de eerste competitie helft hebben we het team een beetje op orde, rond kerst vliegt de trainer eruit en in de winterstop worden er nog wat niet renderende paniek aankopen gedaan.

De oplossing ligt voor het grijpen maar men is te blind of te eigenwijs om het toe te geven.

Wat een stel sukkels. Een parodie op een professionele voetbalclub.

21   87  
Tegel

Stan Valkcx komt . Let maar op. En Petrovic als trainer.

349   22  
Chris W.M.

De heren aandeelhouders zijn op hun p*k getrapt door Ton en de supporters. Wij moeten gewoon een kaartje kopen, geld storten, en verder ons mond houden. Dankzij hun bestaat de club immers nog. Die mannetjes zijn zo klein, dat ze uit rancune nooit Lokhoff terug zullen vragen. Het zijn pubers die een blauwtje hebben gelopen, hun ego's zijn gekrenkt. Ego's die belangrijker zijn dan het NAC belang. Bah.

76   14  
Snipes

Tijd voor nog een ultimatum

33   6  
Heksenketel

Het is heel lastig om hier iets van te zeggen. Mijn gevoel zegt zo snel mogelijk Ton terug. Maar ik besef me ook dat ik dit vanuit mijn gevoel zeg en vanaf een grote afstand. Ik weet gewoon simpelweg te weinig van wat er zich precies heeft afgespeeld.

68   17  
Maarten

Die Manders jongen echt. Wat haalt hij het bloed onder mijn nagels vandaan zeg. Die smerige trekpop blijft maar zitten.
Bier drinken met de supporters, ga toch weg man, gek!!

56   9  
Pannelap

En wederom krijgen de zelfingenomen passanten Manders en de RvC leden - die niets met de club NAC hebben en er slechts werknemer zijn - het voor mekaar om vanuit hun ivoren toren de club verder te beschadigen.

Ik ben hel-le-maal klaar met die zelfingenomen Haagse blaaskaak en diens marjonetten in de RvC!!

28   6  
ele

Zouden de supportersorganisaties die zo graag de rust prediken niet weer eens uit de stoel komen? Of gaan we lijdzaam toezien en straks samen polonaise lopen? Gezellig

62   3  
Da Pope

Er zijn wat mij betreft slechts twee redenen te bedenken waarom Lokhoff niet terug wordt gevraagd:

1. De club vindt Lokhoff niet geschikt voor de functie van technisch directeur. Er gaan geruchten over het feit dat Lokhoff zijn zaken helemaal niet op orde had en duidelijk ervaring miste. Of dat waar is, is moeilijk van een afstandje in te schatten. Daarvoor ontbreekt inzicht in de dagelijkse werkpraktijk. Je kunt echter wel zonder enige moeite bedenken welk kamp er baat bij had die geruchten te voeden.

2. Er zitten ego's in de weg. De club wil niet 'buigen voor terreur van de supporters'. Het is duidelijk dat de aandeelhouders bepaald niet gediend zijn van druk van buitenaf. Zie hiervoor onder meer het persbericht over het vertrek van Steijn. Als je Lokhoff terugvraagt, geef je de achterban zijn zin. Ook al gaan de aandeelhouders daar niet over, je zult hen wel uit moeten leggen waarom je luistert naar 'bloeddorstige idioten'. Het is, zeker aangezien de aandeelhouders willen verkopen, nu makkelijker om de relatie vriendelijk en overzichtelijk te houden. Daarnaast heeft Manders natuurlijk een nederlaag geleden met het vertrek van Steijn. Ik vraag me ernstig af of hij in staat is daar overheen te stappen en het clubbelang te laten prevaleren boven zijn eigen belang. Als we weer even kijken naar het persbericht (waarin alles en iedereen de schuld kreeg om zelf maar geen fouten te hoeven erkennen) en de daaropvolgende tamelijk slappe excuses van afgelopen week, dringt de conclusie zich op dat het clubbelang niet per se op één staat.

58   38  
Ronald

Waar komt toch die adoratie voor de TD Lokhoff vandaan?? Als voetballer begrijp ik het volkomen. Ook ik heb op de Beatrixstraat genoten van de voetballer Lokhoff. Maar kwalificaties als “hij ligt zo goed bij achterban en sponsors” zijn toch niet voldoende om TD te spelen bij je favoriete club? Lokhoff heeft nu eenmaal niet de kwaliteiten om een organisatie weg te zetten, ja, op het veld als nummer 10 maar dat is iets heel anders dan een structuur in een bedrijf wegzetten, een beleidsplan op papier zetten, vergaderingen leiden etc. Ton wilt “met zijn poten in de modder staan”. Tijdens de trainingen er tussendoor lopen, dat heb ik nog nooit een TD zien doen. Een ander NAC icoon heeft geroepen: “wij krijgen het als club voor elkaar om iedere keer de verkeerde mensen aan te stellen”. En dat is wat de achterban nu weer precies het liefste zou zien. “Het was een geweldige voetballer dus het zal ook wel een goede TD zijn” en “hij ligt zo goed bij de achterban”. Dat is handig natuurlijk maar dat maakt je toch nog geen goede TD?

11   4  
sjef de gevulde koek

Zucht!!

24   19  
Mika

Mannen tijd voor n ultimatum. Dit kan niet verder zo!

34   6  
Maarten

@ Chris W.M,

Je verwoord het precies goed. De kleine pikkies van de aandeelhouders zijn gekrenkt.
Ze zijn zelf ten onder gegaan aan wanbeleid, afkoopsommen, RVC-Ja knikkers. 7 jaar aan de macht maar ontelbare ontslaggolven van trainer, speler( ga maar gratis weg want dat scheelt salaris), TBś en AD;s.
RVC een open duiventeel met wat ik net zei talloze ja-knikkers.

Ach ja, ze doen wel hun best. We geven ze liever een aai over hun bol dan een trap onder hun reet.
Wensmuurtje plaatsen door de supportersverenigingen( Geen enkel effect). Nee, het is bar en boos.

24   7  
Paulus

Het is echt ongelofelijk. Wat een corrupte benden is het bij mijn club bijna 11000 seizoen kaarten en ze houden iedereen in de zeik .je word er stront ziek van .wat word het deze week penders weg helmons weg .dit gezeik hou nog wel een lange tijd aan .

40   7  
Chris W.M.

Hoppa, en Penders heeft ook het zinkende schip verlaten...

30   71  
Karel

Snappen jullie het nog steeds niet.?


Ik 10 weken tijd heeft Ton zijn hel krediet verspeelt. Zijn manier van communiceren was beneden pijl en een manager moet juist met managers die dwars liggen de confrontatie aan gaan!!! Niet weglopen. (Hoorde ook bij de tactiek van de onruststokers van H, Peek en vriendjes)
Ik ben blij met een rvc die eindelijk eens stopte met het strooien van afkoopsommen. Nee eerst een conflict proberen op te lossen.
Overigens met een nieuwe TD en trainer begint die colonne in de loop van het jaar weer te stoken!!! Alleen hebben ze dan geen jongen van 20 jaar die ze konden misbruiken....

Het beste voor NAC is een stadionverbod voor de groep Peek, van Hooijdonk, van Nijnatten en Haarman!!
Dan heb je voorlopig rust...

8   2  
Pik

En Penders naar Eindhoven

2   1  
Paulus

Dat bedoel ik

22   11  
Scheppioni

Prima verwoord Chris wm !
Vooral punt 2 Da Pope !!!
En die manders mag maar doorgaan met vernielen gvd 🤨🤨🤨

36   4  
Chris W.M.

@Karel

Wanneer een AD en RvC accepteren dat een trainer je negeert en zijn eigen plan trekt, wat voor confrontatie moet je dan nog aangaan?

20   3  
Marco van bavel

Ik hou mijn hart vast. Dit gaat niet goed komen

13   3  
Wanny

Misschien is het ook niet onverstandig eerst te wachten op de nieuwe aandeelhouder(s). Daarna komt er toch een nieuwe RVC en Manders zal er ook wel uit gaan.

Anders heb je weer de verkeerde volgorde en staat Ton straks weer op straat.

18   11  
Peer

Ik denk dat er een frisse wind moet waaien.
Dus geen bemoeizucht meer van die ouwe hap. Met nostalgie kom je er niet.
Geen bemoeizucht meer van oude spelers, zoals oproerkraaier Van Hooydonk, met leiden club. Waren prima als voetballer.

12   7  
Cool hand

Het kan toch ook zo zijn dat de RVC, Manders EN Lokhoff niet capabel zijn?

57   24  
Tip

Mag ik zes vragen stellen om de 'tunnel discussie' wat breder te trekken ? Het zijn niet meer dan vragen die ik me stel.

1. Indertijd hadden we een technisch hart. Pierre kreeg 500.000 van van Aalst en had uiteraard ook 'een lijntje' met Ton Lokhoff. Waarom is er toen geen fatsoenlijke (Duitse) speler gekomen ?? En ik druk me nu heel netjes uit.
2. Onze Ton was al enkele maanden in dienst en wist al lang dat hij voor NAC ging werken. Is er ergens een lijstje met interessante voor NAC haalbare (Duitse) spelers ? Ik heb geen naam gehoord.
3. Waarom heeft TL bij zijn sollicitatie niet goed uitonderhandeld dat hij de BAAS van de technische staf zou worden ? In ieder geval dat daar duidelijkheid over was. Dat mag je toch van een toekomstig TD verwachten?
4. Hoe weet iedereen in hemelsnaam dat onze beste voetballer ooit, waar ik veel respect voor heb, ook een geschikte TD is. Hij heeft verdomme dit werk nog nooit gedaan.
5. Op basis waarvan menen wij te mogen, moeten bepalen wie NAC in dienst neemt ?
6. In je opinie ook meenemen dat Steijn wilde samenwerken en Ton vrijwillig is vertrokken. Kennen wij de rol van Pi-air op de achtergrond wel precies ?

16   11  
Opa Alex

En dit gaat maar door zo.
Die Manders heeft echt een plaat voor zijn hoofd. Hij kan toch wel lezen?

24   22  
Ome Cor

Manders is een lul, de RvC zijn sukkels, maar als Manders opgestapt was, wie was er dan opgestaan die nu stilletjes in het riet aan de waterkant blijft zitten ?

En laten we heel eerlijk zijn:
Lokhoff had natuurlijk ook kunnen blijven zitten en zn poot stijf houden ipv snel de handdoek in de ring te gooien.

Persoonlijk vind ik het een gebrek aan NOAD van Ton dat hij als eerste op stond en de deur uit wandelde.

Waarom zou de club hem terug halen als je het risico loopt dat hij bij de minste of geringste weer zo maar kan weglopen ?
Daarnaast weten we dat Ton naast kind van de club, man met een NAC hart en respectabel oud-speler ook vooral een hele goede assistent is. Maar of hij inderdaad de fanatieke doorzetter en teambouwer is de we als TD nodig hebben, weet niemand zeker. Dat hopen we alleen omdat hij door zijn verleden zo mooi in het plaatje past.

22   9  
Ivo

@chris WM / Da Pope

Wat nu als Lokhoff zijn hand ook overspeeld heeft? En dat zijn ego toch ook wel in de weg zit?
TL wordt hier weggezet als een heilige, maar de kans is groot dat hij toch wel een rolletje had in het hele gebeuren rondom Steijn.

Daarnaast kost een TD geld, een technisch hart is goedkoper, de aandeelhouders willen niet meer bijstorten.

8   1  
Paulus

Zo er werkelijk geen vermogende man bedrijf zijn die nac wil overnemen en met een duidelijke beleid een eind maakt aan deze benden .je word er triest van de afgelopen 7 jaar hebben Jan en alle man voor bij zien komen maar we zijn er geen kloten verder mee gekomen

3   1  
Ronald

@Da Pope,
Kan het ook een combinatie van 1 en 2 zijn? Of dat 1 uiteindelijk de doorslag heeft gegeven voor 2? Je zou ook nog kunnen denken dat 1 aangegrepen wordt om 2 te verklaren maar ik heb werkelijk niet één aanwijzing waarom 1 niet zou kloppen.

10   6  
MickJ

Die RVC wat een geweldig team NIET DUS ,
Snappen die het nu nog niet, elke dag langer van Manders
kost geld.
Geld kelderend van de aandelen .
Nee laat Manders zijn gang maar gaan , wat een drama deze
man.
Hij weet donders goed dat dit zijn laatste kunstje is, dus
haalt hij alles uit de kast om te overleven.
Ton terug is een definitieve ondergang voor hem .

22   4  
Dun Diëe

Ik voorzie een Roda scenario voor onze club. Dit wordt helemaal niks meer.

17   21  
Ronald

Maar we hebben wel met ons ultimatum gewonnen!!! 💪🏻💪🏻💪🏻 😤🤮

23   5  
Chris W.M.

@Ivo

Natuurlijk heeft Lokhoff ook een rol in het geheel. Waar 2 vechten hebben 2 schuld. Alleen is Lokhoff een kind van de club, die weet wat de supporters graag willen zien. Dat is in ieder geval niet wat we onder Steijn te zien kregen. Je stelt hem aan, laat hem de organisatie evalueren, hij komt met een lijst pijn punten terug, is in gesprek met spelers en zal al een trainer achter de hand hebben gehad voor het geval Steijn eruit ging; dan is het toch veel logischer om Lokhoff nu terug te vragen zodat hij verder kan gaan waar hij gebleven was? Nu heb je niets en moet je helemaal opnieuw beginnen met een technisch hart wat geen enkel of maar een heel klein netwerk heeft.

Lokhoff is 2.5 week geleden opgestapt, lijkt me sterk dat er nu ineens geen budget meer voor een TD is.

15   5  
Willem 4,5

@ome cor. Wat is er met jou aan de hand vent. Je begint onderhand een ouwe
zeurende zuurpruim te worden. Als er een grapje gemaakt wordt zoals in mijn vorige reactie op het vertrek van Dinsdag sta jij gelijk weer klaar om mij er op te wijzen dat ik me eerst moet verdiepen in de geschiedenis, slap gelul hoor. Je kunt een aantal reacties met ook met een korreltje zout nemen en niet alleen zeuren en doen alsof jij het allemaal weet met je analyses. We zullen de komende jaren onze humor moeten aanwenden om overeind te blijven in de beerput waar we in zitten.
Misschien is een voorzitterschap of TD iets voor jou? Grapje ome cor!

9   16  
Ome Cor

@Willem 4,5
Jou met een korreltje zout nemen is niet zo moeilijk, maar sommige vergelijkingen zijn niet grappig, maar dom en ongepast.

16   19  
Mo

TIJD VOOR ERN ULTIMATUM AAN MANDERS EN......


A C T I E !

24   8  
Ivo

@chris WM

Misschien is Lokhoff wel als een botte boer tekeer gegaan, waardoor NAC geschrokken is en nu denkt: laat maar. We weten het niet. Er is heel veel geïnsinueerd over Steijn, maar over Lokhoff een stuk minder, die heeft de gunfactor dus daar twijfelen we niet over.

Ik denk zelf dat de aandeelhouders/RvC/Manders zoiets hebben van: dat moeten de nieuwe eigenaren maar oplossen. Ik verwacht ook weinig nieuwe spelers. De knip blijft gesloten.

11   1  
den hulk

het word tijd het is vijf voor twaalf voor het aanstellen van de open staande functies de competitie begint zo

21   8  
Noppes

Het is inderdaad lastig te zeggen of Ton Lokhoff een geschikte TD is. Hij heeft namelijk in de 2,5 maand dat hij er zat totaal geen kans gehad om dat te ontplooien. Alles wat hij wilde doorvoeren werd geblokkeerd door de Haagse clowns. Het is te triest voor woorden hoe dit is gegaan. Mannen van 40+ die elkaar wegpesten. Bij NAC kan alles!

11   7  
Geelzwartwit

1 ding wat ze bij NAC nou echt eens een keer moeten gaan toepassen is verwachtingsmanagement.

In dit geval zou het wel zo respectvol en professioneel zijn om bij Ton iets aan te geven.

1.
Ton we hebben gelezen dat je eventueel nog beschikbaar bent. Daar zijn we blij mee. We zijn vanwege alle chaos van afgelopen weken eerst alles aan het inventariseren maar willen ook binnenkort met jou om tafel om te kijken of we tot een hernieuwde samenwerking kunnen komen.

2.
Ton we hebben gelezen dat je eventueel nog beschikbaar bent. Daar zijn we blij mee. We zijn vanwege alle chaos van afgelopen weken echter niet van voornemens om jou op korte termijn in de nieuwe plannen te betrekken. De eerste gespreken met een nieuwe TD lopen al.

Communicatie en verwachtingsmanagement...

Al is het maar om alleen Ton duidelijkheid te geven. Dan kan hij ook door.

16   6  
henk

De laatste twee keer dat Manders spelers haalde was ook al zo'n groot succes. Er was toen drie miljoen aan transferopbrengsten en nu is er dankzij zijn eigen wanbeleid niks. Er is een half miljoen betaald voor een pupil die niet presteert. Er is een leger aan niet presteerders binnengehaald en een aantal overbetaalde spelers die zichzelf vedette wanen maar ondertussen amper nog het niveau aankunnen. Daarbovenop zijn onze topscorer en assisten-koning vertrokken. Daarvoor terug is de oude Seuntjens die er met mazzel 15 gaat maken.

Het lijkt me voor Manders verstandig om over zijn ego heen te stappen en TL terug te vragen. Als hij dat niet doet dan kan hij de selectie gaan samenstellen samen met De Graaf, Hellemons, Visser en Babos. Dat lijkt me niet de basis om op te bouwen. TL heeft zijn huiswerk gedaan en weet wat er nodig is. Maar de korte termijn paniek politiek regeert weer aan de Stadionstraat. De oude tijd, zoals onder Mommers, herleefd. Maar deze keer is het anders, aldus de volgzame loyalisten van Manders. De supporters weten wel beter.

32   8  
Spreco

Ik wil eigenlijk niet de "kijk mij Ton Lokhoff eens goed kennen-kaart" spelen; echter wil ik wel mijn opinie geven :
Ton is een voetbaldier met zeer veel voetbalkennis.
Ton is terecht Mister NAC.
Ton is een aimabel mens.
Ton heeft een gruwelijk groot NAC -hart.
Ton is een kerel opgegroeid in een hechte familie die graag samenwerkt met gelijkgestemden.
Ton is een man van het "wij-gevoel"

Ton is geen manager.
Ton wil niet graag zijn visie of voetbalopvatting verdedigen tov mensen die er niks van begrijpen of zelf niet op niveau gespeeld hebben.
Ton is geen harde zakenman die bij zware onderhandelingen buigt , of het gestrekt been zet.
Hij heeft een gedachte, en wil die effectueren, hij heeft immers de kennis en heeft geen zin om zieltjes te moeten winnen.

Conclusie: Ton Lokhoff moet absoluut bij NAC betrokken worden in het technisch hart, als klankbord, mister NAC met beslissingsbevoegdheid mbt technische zaken, maar met een juridisch onderlegd persoon erbij die ervaring heeft bij het onderhandelen met zaakwaarnemers en spelers.

Geef hem de titel van TD of van Klankbord of van Six Pack maar zorg dat zijn kennis en liefde nooit verloren gaat voor NAC.
Gebruik hem zoals hij gebruikt wil worden en waar hij het best tot ontplooiing komt.

Ego's de deur uit.
Lokkie heeft geen groot ego, hij wil slechts zijn kennis en liefde inbrengen.

Hup NAC!

24   5  
Fred1

Je hebt te maken met twee misplaatste ego's die beiden geen krimp geven.
En een RVC die echt te lomp en incompetent zijn om voor de duvel te dansen.
Ik ben het er mee eens, Ton had ook gewoon zijn poot stijf kunnen houden en dan was ratje Steijn ook opgestapt en had hij alle touwtjes in handen.
Ik ben geen wegloper zei Ton maar enkele dagen later …..liep hij weg, daar kunnen we alles van vinden , ik vond het ook een zwaktebod en waarschijnlijk was het een move waarvan de uitkomsten anders zijn afgelopen dan gedacht.
Bij narcisten als Manders is er blijkbaar geen weg terug en ik denk dat daar een misrekening vanuit kamp Lokhoff zit.
Kortom, er is geen enkele beslissing genomen ten goede van NAC , ook mister NAC heeft het zinkende schip verlaten.
Het zijn net kleine kinderen, ga als volwassen mensen rond de tafel, praat het uit en ga godverdomme aan het werk.
Niet uit eigenbelang maar uit belang van NAC.
Ondertussen moeten we hopen dat de incompetente RVC en de incompetente Manders alsnog opstappen en dat Lokhoff laat zien dat hij écht mister NAC is, voorlopig ken ik nog wel mensen die eerder voor die titel in aanmerking komen.
Om met de Nerds te spreken, geen woorden maar daden!
Kleinzielig gedrag moet eens afgelopen zijn.

13   11  
J nac

Hoe kunnen ze Lokhoff nu nog niet benaderd hebben wat een teringzooi is het bij nac.
Ik hoop dat dit Manders niet hoeft te doen want die heeft ook zijn langste tijd bij nac gehad mag ik hopen
Dus rvc maak er eens werk van een haal mister nac terug.
OH ja scheelt ook nog 1000 extra seizoenkaarten extra die ze verkopen.
Opschieten graag.

7   7  
Willem 4,5

@ome cor Ik heb geleerd kleine kinderen en oude mensen altijd gelijk geven, bij deze dus. Misschien kun jij in de raad van bestuur plaatsnemen. Weer een grapje hoor ome cor!

22   3  
Henri

IK kan me goed vinden in het verhaal van Spreco en Ronald. Je moet mensen gebruiken op hun kernkwaliteiten. Echter voor sommige functies heb je meerdere kwaliteiten nodig.
Manders verklaarde dat TL met zijn voeten in de klei wilde werken. Ook bij Wolfsburg was hij nog veel op het veld te vinden heb ik begrepen. Laat Ton dat dan ook doen. Laat hem eigen jeugd begeleiden en coachen, laat hem scouten en maak gebruik van zijn ervaring, kennis en netwerk. Kortom, maak van Ton een hoofdscout of technisch adviseur. Zet daarboven iemand, die ism een Lokhoff en Hellemons een beleidsplan schrijft, een vergaderagendamaakt, de zaken financieel en juridisch afwikkelt en in staat is dit ook klip en klaar binnen en buiten de organisatie te communiceren. Een technisch gezicht van NAC.

16   0  
Geraldo

Een wedstrijdje ver-pissen. Dat is waar we met z’n allen in terecht zijn gekomen, zelf net zo hard aan deelnemen en de club een ongekende schade door gaat lijden.

10   2  
Cees-2

Zoals ik al jaren roep, “het grootste deel van de leiding bij NAC Breda is een complete chaos. Als men daar niet begint met screenen en dan dat naar beneden toe in zijn geheel uiterst secuur uitvoert, blijft het een beleid van pluk de dag. Te bewijzen hoef ik dat niet meer, de talloze berichten spreken overduidelijk voor zich! NAC Breda is zwaar de dupe van dit chaotische beleid. Als men niet over de volle breedte keihard doorhakt, of om wat voor redenen dat niet “wil” doen, blijft men trekken aan een dood paard. De chaos zal blijven voortduren. De huidige groep, is niet capabel om daar verandering in te brengen. Nogmaals, de frieten spreken voor zich, het blijft dweilen met de kraan open.

13   11  
ctk

En de grootste rotte appel Manders blijft rustig zitten waar hij zit.
Heb de ballen en flikker die Haagse mongool er nu eens uit!

13   6  
fvf6

Dit gaat een heel heet seizoen worden voor NAC als Manders het voor het zeggen blijft hebben , ik voorspel grote onrust onder de supporters als er nu niet flink wordt ingegrepen door de r.v.c. Laten ze nu weer een man (Manders) regeren en bepalen . Wanneer leren ze eens een keer uit het verleden bij ONS NAC .

13   14  
Geertruidenberg

Mathijs Manders is geen Hagenees/Hagenaar maar een echte Brabo, Mathijs komt uit HEEZE!! Brabant!!

13   11  
Spionkop

Schop die Manders er uit voor het te laat is!

11   8  
henk

Mattijs Manders woont sinds zijn 18e in Den Haag en ziet zichzelf als Hagenees en niet als Brabander. Dat zijn wieg in Brabant stond is dan minder relevant.

9   5  
Nonkel Frans

Echte Brabo? Teveel eer.

mannetje manders is geboren te heeze - in een brabantse familie bemen we aan - maar "verhuisde op zijn 18 de naar den haag.
nooit teruggekeerd - trouwde met een haagse en voelt zich een echte hagenees"

Citaat - ADOratie clubblad geelgroene.

13   6  
NACPB

Er sijpelen nu toch wat verhalen naar buiten dat het niet alleen Steijn was die tegenwerkte.
Wie er begonnen is laten wij even in het midden, maar dat ook Lokhoff mee heeft gedaan aan dit spelletje is overduidelijk.

11   5  
Gjoewie

Tja, ook weer een gepasseerd station. Hierboven worden enkele van mijn eerdere uitspraken herhaald, het is interessant om ze even samen te vatten.

Waar twee vechten, hebben twee schuld. Je creëert een kromme situatie als je een wel handhaaft en de ander niet. En dat doe je helemaal als je een terughaalt die zelf is weggelopen.

TL heeft in de affaire met Steijn geen NOAD getoond en heeft daarmee veel goodwill ingeleverd. Erg jammer. Ik denk daarom dat er geen goede grond meer is om hem opnieuw als TD aan te stellen.

Wat niet wegneemt dat hij een echte NACcer is en met zijn kennis en ervaring van groot belang kan zijn bij onze club. Mijn voorstel: laat hem de plaats van Haarman innemen in de RvC. Juist omdat hij contact zoekt met spelers en technische staf is hij snel op de hoogte van wat er gebeurt binnen de club en kan dan gepaste actie (o jee, wat schrijf ik nu weer...) ondernemen.

10   4  
ArnoldUno Breda

Ik weet ondertussen echt niet meer wat ik hiervan moet denken. Natuurlijk neig ik meer naar het terughalen van Lokhoff. Maar tegelijkertijd wacht ik nog steeds op het verhaal vanuit de kant van Manders/Steijn. Of beter nog, van een neutraler persoon die beide kanten van het (eerlijke) verhaal kan toelichten. Maar wie zou dat moeten zijn? Hellemons (kamp Lokhoff)? Edwin de Graaff (kamp Steijn)? Edwin van Baal (aan de ketting van aandeelhouders)? Conclusie: het echte eerlijke verhaal zullen we helaas nooit te weten gaan komen.

Dan is het volstrekt logisch dat wij als supporters dus onze mening baseren op feiten die we wel weten. En die feiten spreken naar mijn mening in het voordeel van Lokhoff. Er wordt getwijfeld aan zijn capaciteit als TD, omdat het geen harde zakenman is. Maar hoeveel mislukte TD's heb je in Nederland wel niet gehad die meer bezig waren met kantoortje spelen maar het technisch inzicht hadden van een radijsje?

Lokhoff is jarenlang succesvol assistent-trainer geweest bij topclubs en is door een club die dit jaar als 4e is geëindigd in de bundesliga gevraagd als technisch adviseur. Dan veeg je hiermee wat mij betreft alle andere "mindere" punten van Lokhoff direct van tafel. Sterker nog, zijn specialisatie is jeugd succesvol laten doorstromen naar het eerste. De enige echte levensader voor een club als NAC.

Terug naar de realiteit: wat de keuze voor TD ook gaat zijn, blijft Lokhoff in hemelsnaam wel actief bij de club betrekken. Wellicht ook als technisch adviseur tussen de jeugd en het 1e zoals hij bij Wolfsburg deed. Of desnoods als extern adviseur. Of als dat technische hart er dan toch moet komen, maak dan Lokhoff er dan onderdeel van. Maar negeer hem aub niet.

6   2  
geelzwartwit

@arnolduno breda

Het echte verhaal is natuurlijk bij Haarman bekend.

13   13  
Richard

Laten we als supportersgroepen de handen weer ineen slaan,
en ons NAC weerrrr een ultimatum stellen!

Ton terug en rap un bietje!

14   20  
Ibio

De alwetende heilige verlosser Lokhoff hoeft van mij niet terug te komen!

9   8  
Bertus

Ik vraag me wel af wat er met die petitie van Lokhoff is gebeurt of gaat gebeuren.
Onaangenaam stil hieromtrent.
Dit gedoe kent bovendien uitsluitend verliezers.
Rancune en machtswellust voeren de boventoon en is de poreuze kurk waar NAC nu op drijft.
Supporters en sponsoren stellen geen fuck voor bij de beleidsbepalers.
Die RVC is een lachertje van de eerste orde, wat daar in zit is te schandalig en belachelijk voor woorden, niksnutten van de eerste orde, die er puur voor zichzelf en hun ego zitten.
Uiteindelijk zijn dit de hoofdverantwoordelijken voor deze escalatie , niemand anders, puur omdat ze geen kennis, geen ballen , geen empathie en inlevingsvermogen hebben.
Die Geert van Poppel die de zaken van de supporters zou moeten behartigen is een regelrechte farce en een charlatan.
Schandalig hoe die zich manifesteert, de ruggengraat van een slak.
Het enige waarop die kerel zich voorstaat is dat hij 25 jaar een seizoenskaart heeft, zullen we hem dan maar voordragen voor een lintje bij de koning?
Deze man heeft zijn werk gewoon totaal niet gedaan, zo simpel is het, als echte supporter laat je de boel nooit zo klappen en escaleren en stem je al zeker niet in met zo'n achterlijk voorstel om twee aartsvijanden er samen uit te laten komen.
Als echte supporter heb je respect voor een ( zoals velen beweren ) een NAC icoon en is het jouw taak om voor hem te gaan liggen als lid van de RVC!
De meest achterlijke “oplossing “ die je maar kunt bedenken.

7   1  
ArnoldUno Breda

@GEELZWARTWIT, absoluut. Maar de kans dat wij op korte termijn iets vanuit zijn kant gaan horen is nihil. Ik ben geen jurist, maar naar mijn weten heeft een RvC altijd te maken met een geheimhoudingsplicht. Haarman zal voorlopig nooit vrijuit kunnen spreken zonder toestemming van de huidige RvC en aandeelhouders. En die toestemming gaat er natuurlijk nevernooit komen.

Hooguit dat hij wat ongedetailleerde zaken kan lekken die niet direct naar hem leiden. Maar dat kun je dan meteen weer onder roddel & achterklap scharen.

8   3  
Dabbert

Lokhoff zou zaakjes niet op orde hebben???
Heeft Manders de eerste keer zo zitten slapen dan? Zeker net als met contract verlengingen van Van Hooydonk en Allouchi?

Lokhoff lijkt mij eerste keus toch?

En waar blijven de versterkingen? Gaan we die weer halen als seizoen 4 rondes ver is?

9   4  
Martinus

Had niet anders verwacht. Alsof Manders met hangende pootjes naar Ton gaat, zo lang die de scepter zwaait zal contact uitblijven.

En nu is Ton niet de enige oplossing, mogelijk wel de beste. Maar alles wijst er wel op dat NAC weer dezelfde fouten gaat maken. En dat frustreert enorm.

Manders, excuses maken is één maar leren van je fouten is een vereiste tweede.

9   8  
Karel

Welke bedoeling zou die BERTUS met steeds maar weer op te ruien. Hij lult uit zijn nek met zijn 2 hersencellen. De RVC steekt ontiegelijk veel onbetaalde uren in NAC. Als alle onruststokende nac beschadigende figuren met 2 of 3 hersencellen nou eens een paar weken rustig waren en werk zouden gaan zoeken zou het heel goed zijn voor ons NAC.

10   2  
PatjeR


Dat er iets vreselijk mis is gegaan met kamp v Hooijdonk/Lokhoff/Peek etc en Andere kant Steijn en Manders lijkt zo te zijn, maar niemand weet hoe het echt gegaan is.

Ik denk dat de reden dat Manders er nog zit iets heel anders is:

De club staat te koop. Voor 100%. Dat betekent dat je wel een functionerende RvC en AD nodig hebt minimaal, al is het maar om het verkoopproces te begeleiden. Je kunt geen volledige implosie verkopen.

Dat is, naast wellicht andere zaken (ik kan niet binnen de muren kijken) zeker de reden waarom Manders er nog zit.

14   3  
Fritske d'n Olifant

Niemand weet hier exact wat er zich daadwerkelijk heeft afgespeeld tussen Lokhoff en Steijn en Lokhoff en Manders. Maar feit is dat Lokhoff was aangesteld als Technisch Manager en dat Steijn Lokhoffs beleid had uit te voeren. Dat er bonje ontstaat over het wel of niet halen van bepaalde spelers (volgens de media) is dan natuurlijk volstrekt belachelijk. Lokhoff bepaalde het technische beleid en hem staat het dan ook volledig vrij een bepaalde speler (Leemans) niet te willen. Andersom moet Steijn dan niet rancuneus gaan doen in het geval van een andere speler die Lokhoff wilde halen. Feit is ook dat Manders deze hele situatie volstrekt heeft laten escaleren en in de media steeds Steijn de hand boven het hoofd hield en dat er door de RvC niet adequaat is ingegrepen. Dat zegt niets over de goede bedoelingen van de RvC of hoe hard ze werken.

Dan kunnen we nu wel een clubicoon als Lokhoff weer bij de enkels afzagen door te roepen dat het een wegloper is, maar we weten helemaal niets van de situatie. En we weten helemaal niets over de exacte beweegredenen van Lokhoff om op te stappen. We weten ook helemaal niets over het functioneren van Lokhoff. Maar omdat mensen het blijkbaar niet kunnen hebben dat veel supporters vertrouwen hebben in hem moet er natuurlijk iets verzonnen worden. Dus worden er allerlei roddels over het functioneren van Lokhoff de wereld ingeslingerd. Maar waarin Lokhoff dan niet goed functioneerde en wat de bron daarvan is wordt niet bekend gemaakt. Ik hou me liever bij mensen uit de organisatie zoals Peter Maas en Eric Hellemons die aangeven perfect te hebben samengewerkt met Ton en hem roemen om zijn visie en deskundigheid. Daarom pleit ik ook voor de terugkeer van Ton. Natuurlijk is Ton geen heilige maar wat hij steeds van bepaalde lieden hier over zich heen slaat echt nergens op.

1   5  
die ne gast

We kennen de details niet, maar ik kan me voorstellen dat men zich, vanwege continuïteit / tekenbevoegdheid financiële consequenties, gedwongen voelt nog (heel even) met Manders te moeten doorgaan.
En ik kan me ook voorstellen dat zolang Manders er zit Ton er geen zin in heeft en vice versa. Daar is er waarschijnlijk te veel voor gebeurd.

En wellicht ziet Ton de bui ook wel hangen dat het samenwerken met Manders weer niet gaat lukken en dan loopt hij twee keer binnen zes maanden bij NAC teleurgesteld de deur uit.

Het zal wachten zijn op de nieuwe eigenaren en dan vind ik het wel geruststellend dat we dan meteen met een goede TD zouden kunnen beginnen.
Komend seizoen is toch al verloren, waarom zou Ton nu in zo'n kansloze missie moeten stappen?

13   4  
Ad B uit Roosendaal

Onbegrijpelijk dat geen contact wordt opgenomen met Ton Lokhoff. Hij kan heel veel voor NAC betekenen.

Welke dubbele agenda zit daar achter??

14   1  
MdH

Tijd voor actie.

Heb niks toe te voegen aan da pope en chris.

Wel wil ik reageren op de mensen die beweren dat Ton niet goed genoeg zou zijn als TD.
Ten eerste weet niemand dat. Waarom mag juist hij geen kans krijgen?
Ten tweede weten we allemaal zo onderhand wel hoe het zo grof fout ging vorig jaar. Manders en de RvC stonden centraal achter al die slechte beslissingen. Maar nu moeten we geloven dat ze het ineens wel goed gaan uitvoeren?

Wat het mij betreft kunnen die mensen beter oprotten. We hebben Manders en de RvC echt niet nodig om de shop te runnen.

16   1  
H.V.M.

Manders en de RVC willen pertinent Lokhoff niet meer terug zien bij NAC.
Het zijn twee mislukte handen op een buik.
Het ergste is dat de huidige gevallen RVC clowns zich het komend half jaar met belangrijke beslissingen gaan bemoeien.
Van die meelopende minkukels zijn we dus voorlopig nog niet af.
De onrust waaraan de RVC helaas een groot aandeel heeft gehad, blijft voorlopig nog aanhouden.
Komend seizoen dreigt hierdoor grotendeels verloren te gaan.

3   1  
Dutchbird

@Da Pope
Jouw eerste optie luidt: "1. De club vindt Lokhoff niet geschikt voor de functie van technisch directeur. " Dat zou wel heel raar zijn als ze Lokhoff zorgvuldig en bewust selecteren en verleiden tot het opzeggen van zijn baan in Wolfsburg zodat hij op 1 april kan starten bij NAC.

Dus blijft alleen optie 2 over.

7   1  
n@©

Om de twee dagen graag een update. Is er inmiddels al contact met Lokhoff opgenomen?

5   4  
Ronald

@dutchbird, dat ze Lokhoff bewust en zorgvuldig hebben geselecteerd is dus niet waar.
Waar haal jij vandaan dat Lokhoff onze club vooruit gaat helpen als TD?

6   0  
Des NAC's

@ Pope

Je mist een derde reden: nu de rest van de aandelen ook de verkoop zijn gegaan ligt er met het ontbreken van een trainer en TD een ideaal plaatje voor potentiële investeerders om goedkoop in te stappen, de koers te bepalen en eigen mensen neer te zetten. Besef goed wat de aandeelhouders hiermee hebben willen beogen: ook wij zijn nu overgeleverd aan roekeloze durf kapitalisten. Iets wat ze zelf (naar hun zeggen) eerder hebben willen voorkomen. Wij maar janken hier dat Lokhoff niet teruggevraagd is terwijl dit het grote gevaar is wat zich momenteel ontvouwt. Vond je nu al dat de club zich vervreemdde van de achterban? Zet je schrap de komende periode.

8   3  
Ruud

Ik snap er helemaal niets van dat sommige supporters nog begrijpen dat Manders blijft zitten.

Hij heeft gelogen en daar zijn zelfs bewijzen van..
Hoe kan het toch zijn dat er mensen zijn die het toelaten of toe willen laten dat juist MM voor nieuwe mensen binnen onze vereniging gaat zorgen.. en straks als het wéér niet klopt pas vertrekt.
Gooi die gast er aub uit, liefst vandaag nog!!! Of stap zelf op!!

Ik sluit me volledig aan!!
Tijd voor actie!!

Het grootste gedeelte (6500 alleen al op internet) is het vertrouwen kwijt en dat komt niet terug dmv een biertje ... ga toch weg, huichelaar!!

Ohh ja, excuses maken via een provinciale nieuwsomroep... bah

Manders out!!!

4   6  
NixNACNix

Ga er heen met taart en vuurwerk.

6   7  
NixNACNix

Chris, je mag voor je €250 per jaar ook de trainer wegjagen.

Wat wil je dan nog meer lieve jongen, de TD en trainer benoemen en de selectie samenstellen?

3   2  
Ernie

Logisch hij is ook onderdeel van het probleem.

9   9  
NixNACNix

Ik vind wel dat de nieuwe aandeelhouders en de nieuwe TD eerst even langs jongens als Chriswm en HoekieB en de spandoekophangers moeten.

Kan niet zo zijn dat zij niet in de beslissingen gekend worden. Zij zijn NAC, in ieder geval de hardste schreeuwers.

4   1  
Samson

Ik moet echt kotsen van de insinuaties aan het adres van Ton Lokhoff. Hij wil alleen maar helpen. Hij komt niet om zijn zakken te vullen zoals die andere kwalletjes.

8   5  
NixNACNix

Een beetje overname kandidaat die op deze site kijkt is snel klaar. Je voor € 8 mio laten beledigen door onder andere zo’n zichzelf heel serieus nemende sneuneus als WM.
Kun je je geld beter in iets stoppen waar je energie van krijgt.

2   2  
Ernie

Nixnacnix

6   4  
Samson

Ga je lekker met je clubje Den Haag bezighouden sneuneus.

5   5  
NixNACNix

Samson cs ga lekker zo door. De investeerders en spelers staan in de rij om naar dit NAC te komen. Kun je straks de Hagenezen de schuld geven van de chaos. Maar het overgrote deel van de chaos is veroorzaakt door mensen die onder de noemers clubliefde en bezorgdheid de hele zooi in de fik gestoken hebben.

3   4  
Ome Cor

Don't worry mensen....

Als de aandeeltjes verkocht zijn dan kan Manders vertrekken en dan hebben we opeens een paar gaten te vullen.
Lokhoff, Peek en zelfs Pierre die dan opeens het geelzwarte licht heeft gezien schuiven zichzelf naar voren en met de indekclausule wij doen het omdat niemand anders het doet.

Dan hebben ze het hoogste woord en.... vooral dat: geen tegenstand.
Het volk blij (niet meteen met Pierre, maar na direct resultaat uiteindelijk ook met hem)

Tot NAC na een paar seizoenen weer degradeert. Dan moeten al die eigenheimers er met pek en veren uit.
En dan begint het geneuzel weer opnieuw.

Als de eigenaar van City NAC koopt om alle aankochte tweede en derde keuze zich toch in de kijker te laten spelen, dan zijn we binnen 2-3 jaar subtop eredivisie.
De jeugdopleiding kunnen we dan sluiten en de naam Breda kunnen we ook verwijderen, want er is niks Bredaas meer aan. Zoiets als Vitesse zeg maar.

Een rijke Bredanaar (bv Tiësto) gaat er zijn handen niet aan branden. NAC kost geen 5 miljoen, want voor die prijs heb je alleen de club, maar geen succes gekocht, geen selectie die promoveert, geen selectie die zich het jaar erna in de eredivisie weet te houden.... helemaal niks heb je voor die 5 miljoen. En daarom zijn mensen als Tijs Verwest wijzer dan dat en kopen ze NAC niet.

0   2  
Piet

Aub....aub.....Lokhoff blijf weg . Huidige bestuurders ga zo door en maak van NAC weer een gezonde club. Complimenten

0   0  
Felix

@Ronald

Hoe weet jij dat Ton daar niet toe in staat is?

Laad alle berichten na dit bericht in