Wij gaan niet opzij

Notulen Clubraad: Forumavond in oktober, shirtverkoop en bierprijzen

Das Phantom

De Clubraad van NAC is 18 augustus weer bij elkaar gekomen om te vergaderen. De notulen van deze vergadering verscheen gisteren online. Een aantal opvallende zaken uit de notulen vind je in dit nieuwsbericht.

Forumavond in oktober 
Nu de overname rond is, wil de Clubraad graag dat er een forumavond wordt georganiseerd. Men streeft er naar om deze avond in oktober te organiseren en de definitieve datum zo snel mogelijk te communiceren met de supporters. Eric Matijsen gaat de komende tijd in overleg met de investeerders van NAC=Breda om te kijken wie van hen aanschuift op de avond. "Idee is daarnaast om na de wintertransferdeadline een technische forumavond te organiseren", valt er verder te lezen in de notulen. 

Shirtverkoop 
De verkoop van de nieuwe shirts gaat goed, stelt Matijsen. "Online worden er heel veel shirts verkocht. Wel is er nog een leveringsprobleem, waardoor de huidige prijsactie met één maand verlengd gaat worden. De verwachting is dattijdens de wedstrijd tegen Eindhoven alle shirts binnen zijn. Deze actie geldt alleen voor seizoenkaarthouders en club van 1912-leden." 

Bierprijzen
De gesprekken tussen NAC en NHG zullen na de zomerperiode weer worden opgepakt nu de overname volledig is afgerond. "Door aanwezigen wordt benadrukt dat de prijsverhoging als een serieus probleem wordt gezien, omdat elke NAC-supporter in de gelegenheid moet zijn om een biertje te kunnen drinken en wat te kunnen eten. Afgesproken is dus dat dit onderwerp onder de aandacht blijft bij NAC en de Clubraad", is er te lezen in de notulen. 

Verder wordt er melding gemaakt van het soms asociale gedrag van het personeel. NAC weet van de problemen. "Dit is door de club ook opgemerkt en met NHG besproken", aldus Matijsen. "Zij geven als reden personeelstekort aan, maar gaan zich de komende periode hier op focussen door het verzorgen van opleidingen e.d.”

Lees hier de volledige notulen van de vergadering met onder andere ook nog informatie over busprijzen, uitwedstrijden en de feestavond voor de Club van 1912.

Bron:
B-Side Rats, Clubraad NAC
21 Reacties
72   6  
Mo

Waarom niet in eigen beheer de drank ,nu verdienen derde partijen tonnen aan de drank en eten...in eigen beheer kan goedkoper en verdien nac zelf ook meer 100 procent zeker

6   3  
Rubenac

En de witte uitshirts?

72   6  
Mo

Waarom niet in eigen beheer de drank ,nu verdienen derde partijen tonnen aan de drank en eten...in eigen beheer kan goedkoper en verdien nac zelf ook meer 100 procent zeker

5   14  
no-AD

@MO,

Omdat NHG ook alles in het hoofdgebouw doet en dus ook alle aankleding etc verzorgt. Dit zou betekenen dat NAC ALLES opnieuw moet aanschaffen tot vloerbedekking etc aan toe en hier hebben ze momenteel volgens mij het geld niet voor beschikbaar.

13   4  
Pietjebel

Weet zeker dat de in-bev veel hoger inzet dan de NHG

13   2  
Molenschot Loco

Zou fantastisch zijn als Toon die avond gaat aanschuiven!

44   1  
Danny

Het excuus voor asociaal personeel: Het personeelstekort.
Wat zijn het toch mooie tijden. Gaat het niet goed? Personeelstekort.

12   2  
Sanseveria

@pietjebel

Inbev is een drank leverancier, geen cateringbedrijf.
Het contract met Amstel loopt nog even en staat los van wie de catering verzorgt.

20   3  
fvf6

Voor personeelstekort is een snelle oplossing n.l. een redelijke vergoeding betalen.

9   1  
zwampie

Personeels te kort, hoe dan.
als ik kijk dat er op de ere genoeg personeel rond loopt kan dit het probleem niet wezen.
Het personeel uit leggen wat ze moeten doen en voornamer hoe ze het moeten doen is veel belangrijker, maar ja dat zijn hun eigen fouten en dat wil me niet toegeven.

5   0  
Molenschot Loco

MO....deel jou mening van harte..maar kun je specifieker worden hoe jij dit voor je ziet?

1   0  
Noahd

Welke leuningen?

11   7  
Molenschot Loco

Ik heb werkelijk het scheit wat voetballend nederland en de pers zeggen over onze club met name over onze supporters.....dat wij alleen maar de beste zijn in zuipen...ect ect...feit is nu anno 24 augustus dat we zijn overgenomen door mensen met een groot❤NAC hart...we weer de 5de club en al jaren op de 5de plaats staan met het aantal seizoenkaarten ....een groot achterland hebben en nu een man hebben binnengehaald in de persoon van Toon gerbrands die net als ik er van overtuigd is dat we nog steeds een sleeping giant zijn...en ik voorspel dat het gewoon goed gaat komen als wij trouwe suporters trouw blijven en vertrouwen uitspreken in het beleid wat nu wordt uitgevoerd in slechte maar vooral goede tijden!💛💛💛!!

34   4  
SjorsNac

Ik zou echt serieus kijken naar een samenwerking met Frontaal, zij groeien gigantisch en openen straks een nieuwe grote brouwerij. Lokale ondernemers die samenwerken is goed. Wie weet zelfs wat sponsoring? Dan heb je goed bier, lokaal bier, rechtstreeks vanuit de brouwerij naar t stadion. Ook goed voor t mileu de korte afstand en co2 neutraal met een gasloze brouwerij. Wellicht kun je het assortiment dan ook wat uitbreiden. Ik heb moeite om meer voor amstel te betalen. Nhg is waarschijnlijk een one stop shop maar volgens mij kun je er in eigen beheer meer uithalen.



6   2  
Wanny

Je hebt een partij nodig die drank levert en je hebt een partij nodig die de rest verzorgt. Het eten, zorgen dat er buiten een frietkar staat, dat de counters bezet zet, betalingsverkeer.

Contract met Amstel loopt volgens mij nog ff door. Als dat afloopt kun je er voor kiezen om met een andere brouwer in zee te gaan. Ik neem aan dat NAC niet van plan is zelf een bierbrouwerij te starten. Dus dat kun je niet in eigen beheer nemen.

Al het andere kun je wel in eigen beheer nemen, maar de vraag is of we daar veel beter van worden. Je zult daar een paar goede mensen op moeten zetten om scherp in te kopen en je personeel scherp in te plannen. Volgens mij hebben we dat in het verleden weleens geprobeerd en toen moest er geld bij omdat de personeelskosten zo hoog opliepen.

Ik zou zeggen schoenmaker blijf bij je leest en concentreer je voorlopig op het voetbal. Wel proberen om het meer lokaal uit te besteden aan partijen die vergelijkbaar zijn met NAC. Zodat we voor zo'n bedrijf belangrijk genoeg zijn om topservice tegen een goede prijs te leveren. Een Amstel zal wat minder flexibel zijn richting ons dan een wat kleinere brouwer.

8   1  
Hoge Vucht

Fijn om te lezen dat de shirts binnenkort worden geleverd. Volgensmij is er veel vraag (bijna alle maten zijn met regelmaat uitverkocht op de site). Ik maakte me hier wel zorgen over.

@sjorsnac. Als de clubraad de prijs een probleem vindt lijkt het me sterk dat Frontaal een goed alternatief is. Die richten zich op lekker speciaalbiertjes die juist wat duurder zijn dan pils. + het is geen cateringsbedrijf.

8   7  
Sjak

@Hooge Vucht

Laat die gasten van Frontaal een NAC of NOAD pils brouwen en zorg dat een paar taps zijn met speciaal bier. Ik denk dat NAC bier ook flink thuis gedronken gaat worden. Zou super uniek zijn. Volgens mij hoeft het dan ook niet duurder te worden.
Ik zou als ik de marketingafdeling was van NAC dat nog eens goed gaan onderzoeken.

3   2  
Molenschot Loco

Wij zijn uniek! In alles dus is het aan ons om daar gestalte aan geven! In alle gelederen van Nac is breda! Het is een overgang jaar!

1   7  
Maarten

Blikske schultenbrau, ik hou van jou maar drinken. Niks minder dan dat Amstel.

9   0  
Sjak

@Maarten, dat is bier dat ze s' ochtends om 10 uur het meeste verkopen aan een specifieke doelgroep.

6   4  
Arie

Personeelstekort ammehoela. De bezetting is gewoon kut met peren. 2 man staat 7up en sinas in te schenken voor de katse kut, er zijn maar 2 normale taps en 1 grote op 6/8 kassa's per counter. Dan klopt er gewoon geen klote van.

2   1  
Wossol

@sjak ooit al eens naar het assortiment van frontaal gekeken? NOAD bier bestaat al een tijd. Ik zou zeggen probeer een eentje 😜

Laad alle berichten na dit bericht in