Wij gaan niet opzij

Verkuilen: "Aan één ding doen we geen concessies en dat is kwaliteit"

Das Phantom

Sebastian Verkuilen gaf gisteren in de Gegenpressing Podcast meer tekst en uitleg over het aanstellen van Toon Gerbrands en de vervolgstappen. Geduld lijk nog altijd het toverwoord, aldus Verkuilen in gesprek met de mannen van BN DeStem. "We willen wel zo snel mogelijk gaan, aar we doen één ding geen consessies: dat is kwaliteit."

Verkuilen geeft in de podcast aan dat Gerbrands en de nieuwe eigenaren enthousiast werden van elkaars ideeën en plannen tijdens de gesprekke die zij hadden toen er advies werd gevraagd bij de ervaren bestuurder. "Zo is het gekomen dat we nu het nieuws kunnen brengen dat hij als adviseur aan de slag gaat op de achtergrond om ons te ondersteunen om de organisatie naar het volgende niveau te trekken." 

Gerbrands gaat in eerste instantie meekijken met de benoemingen van de eerste posities zoals het stichtingbestuur, de Raad van Commissarissen en de algemeen - en technisch directeur. Daarnaast krijgt hij een advies rol met de inrichting van de rest van de organisatie van de club. "Iedereen die bij NAC werkt moet energie krijgen van zijn werk en doen waar die goed in is."

Verkuilen legt uit waarom ervoor is gekozen om eerst Gerbrands aan te stellen voor er andere stappen werden genomen. Gebrands heeft volgens Verkuilen ervaring met het stichtingbesturen en daarmee kan hij een belangrijke rol vervullen. "Het bouwen van een voetbalorganisatie is heel specialistisch. We willen gewoon voorkomen dat we in de topdown-structuur met de eerste benoemingen, dat we daar heel domme fouten gaan maken. Dan vinden wij het logisch dat je eerst een extern adviseur aantrekt die gepokt en gemazeld is als bestuurder en dat je dan die organisatie verder van boven naar beneden gaat inrichten." 

De twee HR-adviseurs, Sebastian Verkuilen en Toon Gerbrands gaan samen het stichtingsbestuur kiezen. Gerbrands adviseert vervolgens het stichtingsbestuur met het aanstellen van een RvC en de RvC met het aanstelle van een algemeen directeur, aldus Verkuilen. 

"We willen wel zo snel mogelijk gaan, maar we doen één ding geen consessies: dat is kwaliteit. Mocht het zo zijn dat het een aantal weken langer duurt omdat we net even dat extra gesprek willen doen, dan gaan we die weken wel gewoon nemen. Het is niet zo dat we ons opgejaagd voelen, zo van: dan en dan moet het staan. We hebben intern wel gezegd dat komend seizoen alles goed moet staan om goed te gaan presteren." Het stichtingsbestuur moet komende maand worden geïnstalleerd. In de maanden daarna worden de andere posities ingevuld. 

Luister hier de hele aflevering van de Gegenpressing Podcast waarin Verkuilen ook meer uitleg geeft over het huidige seizoen en hoe hij de start van het seizoen heeft beleefd. 

 

Bron:
B-Side Rats, Gegenpressing Podcast
Terug naar overzicht
93 Reacties
260   16  
[email protected]ce

Ik snap werkelijk waar niet waar mensen het idee vandaan halen dat bij akkoord van overname de gehele organisatie al moet staan. Hebben zij echt geen idee hoe het er in de echte zakenwereld aan toe gaaf?

Het bedrijf waar ik werk is jaren geleden overgenomen door een investeringsmaatschappij. Nu na een jaar of drie, vier zie ik de structurele organisatorische veranderingen doorsijpelen in de organisatie. Nou is een multinational niet te vergelijken met een BVO als NAC, maar bij akkoord van een overname ligt er meestal alleen maar een (gedegen) plan en de invulling volgt altijd pas in de (lange) periode daarna.

Dus mensen, heb eens een beetje geduld. Het is al jaren afzien bij NAC en te veel overhaaste beslissingen hebben in het verleden geleid tot enorme emotionele en financiële aderlatingen. Ben blij dat NAC = Breda zijn tijd neemt om de organisatie fatsoenlijk op te tuigen.

24   291  
PN

Klinkt wat mij betreft niet fijn, helaas.

Had allemaal al gebeurd moeten zijn. Als je een overname als deze doet, dan moet iedereen in de startblokken staan om onmiddellijk van acquit te kunnen gaan.

Ik had verwacht dat N=B binnen uiterlijk een week of twee na het tekenen van de stukken het hele zwikkie (dus: stichtingsbestuur, RvC, AD en TD) had gepresenteerd.

87   9  
Mo

Klink top beter wat langer en goed,dan we weer jaren aan iedereen en vanalles vastzitten voor jaren

26   173  
Ben

De mannen hebben helaas geen diepe zakken dus de centjes zullen op zijn. Even pas op de plaats maken. Dat is de reden dat het langer gaat duren. Dat is het nadeel van deze deal. Maar goed respect voor de mannen en hopelijk komt het goed.

23   58  
Ernie

Prima uitgangspunt.
Ben alleen bang dat er dan geen geld meer over is voor goede spelers.

34   30  
Wanny

@ BEN

Dus ze kunnen vrijwilligersfuncties in het Stichtingsbestuur niet invullen vanwege gebrek aan geld?

Maar ze stellen wel Gebrands aan voor pak em beet 600 euro per uur?

89   15  
Das Phantom (BSR)

Had misschien in mijn hoofd sneller actie verwacht, maar ben blij dat er wat uitleg wordt gegeven. De term opbouwjaar kan nu wel met pen worden geschreven, prima. Weet ik waar ik aan toe ben.

Voor iedereen die zegt dat er niet genoeg geld is ben ik vooral benieuwd waar jullie dit op baseren. Maken jullie de jaarrekeningen voor alle investeerders of weten jullie al precies hoeveel er extra is opgehaald?

10   35  
Dennis

Wat me opvalt: 2 HR-adviseurs. Hoop dat dit geen fulltimer zijn, lijkt me wat veel.

Hup Toon!

38   6  
Wanny

@ ERNIE

Er is al genoeg geld om spelers onder contract te hebben waarmee je kunt promoveren. Het probleem is dat dit geld jarenlang is uitgegeven aan, vaak oudere, spelers zonder meerwaarde. En allerlei afkoopsommen.

Op dit moment hebben we bijvoorbeeld Maria, Ligeon, Mashart, Rutten, Cagro onder contract staan die geen enkele meerwaarde hebben voor het eerste. Dat zal al 20 a 25% van je spelersbudget zijn.

De laatste jaren promoveren er genoeg clubs die minder spelersbudget hebben dan NAC.

260   16  
[email protected]

Ik snap werkelijk waar niet waar mensen het idee vandaan halen dat bij akkoord van overname de gehele organisatie al moet staan. Hebben zij echt geen idee hoe het er in de echte zakenwereld aan toe gaaf?

Het bedrijf waar ik werk is jaren geleden overgenomen door een investeringsmaatschappij. Nu na een jaar of drie, vier zie ik de structurele organisatorische veranderingen doorsijpelen in de organisatie. Nou is een multinational niet te vergelijken met een BVO als NAC, maar bij akkoord van een overname ligt er meestal alleen maar een (gedegen) plan en de invulling volgt altijd pas in de (lange) periode daarna.

Dus mensen, heb eens een beetje geduld. Het is al jaren afzien bij NAC en te veel overhaaste beslissingen hebben in het verleden geleid tot enorme emotionele en financiële aderlatingen. Ben blij dat NAC = Breda zijn tijd neemt om de organisatie fatsoenlijk op te tuigen.

36   8  
Wanny

@ [email protected]

Wat hier nog bij komt is dat NAC=Breda pas heel laat in het overnametraject is gestapt. Die hebben ook nog niet heel veel tijd gehad om alles in te vullen.

We moeten het belang van goede mensen in bestuur en RVC ook niet onderschatten.Straks heb je weer een Willem van der Hoeven op die stoel zitten.

79   5  
Beter de Laat dan nooit

Prettig dat er regelmatig een update wordt gegeven. NAC=Breda heeft nooit gezegd dit jaar al te moeten promoveren. De mensen die N=B die verwachting hebben opgedrongen reageren nu het meest ongeduldig en blijven maar roepen om diepe zakken.
Het zijn niet de diepe zakken die ons terugbrengen naar de eredivisie, maar goed beleid.

50   7  
scheppioni

Duidelijk verhaal !
Eindelijk lijkt ons NAC echt voor stabiliteit en professionaliteit te gaan......
De weegschaal stond al een tijd niet meer in perfecte balans, nu te hopen dat Sebastian met Toon de perfecte keuze gaan maken voor het stichtingbestuur !
De juiste mensen op de plaats dat is een goed begin, dan gaat dit ook lonen in de gehele organisatie. Op sportief gebied hoop ik dat Robert en Ton nu ook vast stappen zetten, dus vrijdag meteen bij de les graag !

59   7  
LemmingS

Ik zag de term opbouwjaar voorbij komen.. Laat ze maar lekker de tijd nemen om een fatsoenlijk bedrijf op te bouwen. Het is nu al 20 jaar een puinhoop bij NAC (stiekem al veel langer), dus een opbouw jaar of járen is geen overbodige luxe.

45   48  
Da Pope

Net nog even de podcast met Sebastian teruggeluisterd, die we een kleine drie maanden geleden opgenomen hebben. Daar wordt een heel ander en veel korter tijdspad geschetst. De verwachting werd gewekt dat we nu, eind augustus, al een heel stuk verder zouden zijn. De belofte/verwachting was dat organisatie rond deze tijd al goeddeels zou staan, terwijl we nu in praktijk eigenlijk nog niet eens begonnen zijn. 


Ik sta best open voor redelijke argumenten waarom alles veel langer duurt dan verwacht, maar dan wil ik die argumenten wel horen. Nu wordt alleen gesteld dat 'kwaliteit boven snelheid' gaat, maar er wordt niet uitgelegd waarom de door NAC=Breda zelf gewekte verwachtingen achteraf niet blijken te kloppen. 

Natuurlijk gaat het uiteindelijk om succes op de lange termijn en ik vind dat je daar de tijd voor mag nemen, maar ik vind dat onduidelijk blijft waarom alles nu langer duurt dan verwacht. Ik vind dat zaken daar best wat beter uitgelegd kunnen worden. Niet in de laatste plaats omdat NAC=Breda vanaf de start stelde sterk in te willen zetten op communicatie met de achterban.

50   12  
Wanny

@ DA POPE


Toen was de verwachting nog wel dat de goedkeuring vanuit de KNVB sneller zou komen. Een deel van de vertraging zit hem dus al in een latere verkrijging van de aandelen.

23   28  
Da Pope

@Wanny

Die vlieger gaat niet helemaal op. NAC=Breda stelde duidelijk dat het zoeken van de juiste poppetjes parallel zou lopen aan het goedkeuringstraject. Dat dat traject langer heeft geduurd, zou dus in principe geen invloed moeten hebben gehad op het zoeken van de juiste mensen. Althans, dat was niet de indruk die gewekt werd.

9   23  
Otjes

Klinkt een beetje als optuigen kerstboom. Hopelijk blijft er niet te veel aan de kerststok hangen.

Kapitaal hoort op het veld.

Succes

74   10  
Golan

@Da Pope,

Sebastiaan’s valkuil ligt zoals bij velen heel erg dicht bij zijn kracht. Hij kan als de beste communiceren en zaken vanuit een positief daglicht benaderen (zoals het een voorlichter/spreekbuis betaamt). Jij vraagt om realisme en argumenten waarom het nu alsnog langer blijkt te duren, maar volgens mij ben je vooral op zoek naar de wat rauwere waarheid. Iets wat je bij de beste man gewoon weg niet gaat vinden. Sebastiaan gaat nooit hardop zeggen dat er grotere tegenslagen zijn geweest op het gebied van werving en selectie dan verwacht. Bijv. omdat NAC er nou eenmaal bij de gemiddelde voetbalbestuurder / stichting vrijwilliger / medemens niet zo heel tof voorstaat. Want dat is voor Sebastiaan en Co veel teveel weg bij het positieve verhaal en de sfeer die er momenteel heerst (of moet heersen vanuit zijn perspectief + waar hij verantwoordelijk voor wordt gemaakt door de nieuwe eigenaren). Daarbij hoor ik Sebastiaan ook vrij duidelijk zeggen in de podcast dat de mensen waarmee N=B nu praat niet over één nacht ijs gaan. Iets wat als muziek in de oren klinkt, want laten we eerlijk zijn.. we hebben toch helemaal geen zin in een glibberig type Manders 2.0 die met een stijve plasser echt alles roept en zegt om maar een voet tussen de deur te krijgen bij NAC als bestuurder of onderdeel van het stichtingsbestuur. Zo’n Toon Gerbrands raakt pas geïnteresseerd na weken sparren en praten en zijn latere/huidige vaststelling dat er echt goede mensen bezig zijn met ons NAC. Voor mij is de commitment van Toon hèt toonbeeld van een nieuw NAC wat zoals Sebastiaan aangeeft echt gaat voor kwaliteit binnen de organisatie. Ik kan er alleen maar gelukkig van worden. Ik vind het nu echt niet nodig om op zoek te gaan naar die rauwe randen. Waarvoor zouden we dat willen? Je bent naar mijn idee een persoonlijke behoefte aan het botvieren op welwillende nieuwe eigenaren die echt wel een beetje vertrouwen verdienen. Maar hè dat is mijn mening haha. Zo hebben we er allemaal een! Ik hoop vooral dat ik gelijk krijg en niet net als 2 jaar terug val voor een charme offensief in de eerste weken Manders. Maar mijn gevoel zegt dat dit echt heel anders gaat lopen!

58   15  
Sjaak

@da pope waarom nu gelijk onrust zaaien geef die gasten de tijd en laten we vooral de rust bewaken

32   3  
fvf6

Ik vind het juist goed van NAC=Breda dat zij Toon Gerbrands als onafhankelijk persoon het nieuwe bestuur laat samenstellen ,zonder dat zij daar zelf inspraak in willen hebben. Zo kan men de overname partij naderhand niet betichten van vriendjes politiek

14   5  
Barry

Volgens mij gaf Sebastiaan vorige week aan dat er weer een aantal mensen op vakantie waren na de officiële overdracht. Je kunt van alles hebben klaar staan. Maar contract onderhandelingen kun je pas beginnen wanneer de club ook echt in jou bezit is.

4   1  
Barry

*jouw

26   26  
Chris W.M.

@Sjaak

Ik zie niet in waarom terugkomen op eerder gedane uitspraken van Verkuilen door Da Pope gezien moet worden als onrust zaaien. Het is een feit dat Verkuilen eerder aangaf dat na goedkeuring door de KNVB ze spijkers met koppen wilden slaan. In een eerdere podcast gaf hij aan dat een termijn van 6/7 weken (half juli goedkeuring, 1 september de poppetjes op de plaats) een ‘realistisch scenario’ was. Nu hebben we het over ongeveer 20 weken zonder dat zeker is dat dan daadwerkelijk iedereen op zijn plek zit.

Natuurlijk moeten ze in alle rust kunnen werken, en de tijd nemen om de juiste personen te nemen. Maar inderdaad zoals Da Pope zegt; als je aangeeft de communicatie met de supporters te willen verbeteren dan vind ik persoonlijk ook dat hier meer over gezegd had kunnen worden. Het is toch een paar maanden minder dat de nieuwe AD en TD de tijd krijgen om te bouwen, en een paar maanden meer waarin het huidige MT beslissingen moet nemen en tijd moet investeren in zaken waar ze eigenlijk niet geschikt voor zijn.

21   12  
Da Pope

@Golan 


Ik deel je mening voor een groot deel. Ik heb vertrouwen in het feit dat iemand als Gerbrands NAC kan helpen een stabiele organisatie neer te zetten en ben blij dat hij potentie in de club ziet. Het is ook evident dat het in het belang van de club is om de juiste mensen aan te stellen. 

Ik ben niet met je eens dat ik een persoonlijke behoefte botvier. Er zijn de afgelopen jaren talloze malen verkeerde verwachtingen gewekt. Doorgaans uit enthousiasme, soms uit misplaatst zelfvertrouwen, een enkele keer om de boel bewust te misleiden. Een deel van de problemen, die als gevolg van die verkeerde verwachtingen zijn ontstaan, had voorkomen kunnen worden als er eerlijk gecommuniceerd was over het feit dat de praktijk wat weerbarstiger bleek dan vooraf gedacht. 

Juist omdat NAC=Breda zo expliciet stelde het anders aan te willen pakken en vanaf de start hamerde op openheid en transparantie, vind ik dat je op dit soort momenten moet laten zien dat dat geen loze belofte was. Het is een kleine moeite om te zeggen: 'Jongens, het duur allemaal wat langer dan we ingeschat hadden. We zijn wat te enthousiast geweest. Dit zijn de gevolgen van het feit dat het langer duurt.' 

Ik sta volledig achter de plannen van NAC=Breda, maar vind dat ze het in hun plannen gestelde vertrouwen nog wel een beetje moeten verdienen. Wat mij betreft doe je dat het beste door je eigen beloftes na te komen of uit te leggen waarom je ze niet nakomt.

21   4  
Golan

@Da Pope,

D’accord en ik snap wat je zegt. We zijn het inderdaad grotendeels eens alleen kan ik dan momenteel ‘nog’ even leven met de woorden: “We zijn ermee bezig en doen geen concessies op het gebied van kwaliteit”. Voor mij hoeft daar nog niet achteraan “en sorry dat we ons hebben vergist in de doorlooptijden”. Je moet ook niet te snel sorry gaan zeggen want dan is dat woord helemaal niks meer waard. Ik ben ook wel fan van de stevigheid waarmee Sebastiaan een positieve boodschap kan blijven vast houden als Yadran (niet onrecht) probeert wat kritischer en realistischer te zijn in de podcast. Als de intenties en bedoelingen goed zijn (waar ik nog steeds vanuit ga bij N=B en consorten) dan vind ik het vanuit hun perspectief niet verkeerd om de geledingen nog even zoveel mogelijk te sluiten!

17   4  
Cambridge

Kan ook een gevalletje voortschrijdend inzicht geweest zijn. Je vertrekt met een plan, je komt een betere oplossing tegen (kennis en ervaring kunnen benutten van Gerbrandts) en stelt je plan bij. Dat is totaal niet verkeerd. Het was alleen handiger geweest als dat eerder werd gecommuniceerd, of een toelichting was gegeven rondom de aanstelling van Gerbrandts.

5   15  
Dutchbird

Als ze verder waren gevorderd met de bestuurlijke invulling was Gerbrands niet meer nodig geweest. Wat mij betreft beter wat later beginnen maar dan met de begeleiding van Gerbrands.
Denk wel dat Verkuilen even zijn broek moet laten zakken vanwege te positieve verwachtingen.

6   74  
steven73

HOezo is dit een goede keuze. alle clubs die hij heeft verlaten hebben daarna beter gepresteerd ?? AZ JA zaker PSV ja zeker.
dus vanwaar deze optimisme.

7   2  
RV

De keuzes vind ik allemaal te verantwoorden tot op heden. En wij hebben daar op dit moment ook even niets over te zeggen, uiteraard moeten we kritisch blijven. Maar op het moment dat Toon Gerbrands wordt aangesteld vind ik dat altijd tweeledig met deze (advies) functie. Enerzijds kun je zeggen waarom in een adviesfunctie, anderzijds kun je ook gebruik maken van zijn expertise en factureert hij zijn uren / resultaten en kun je weer open afscheid nemen zodra het loopt onder leiding van de AD en TD.

Ik vind het niet zo erg dat er tijd wordt genomen in de organisatorische kwesties.
Nog steeds vind ik dat we met het budget voldoende perspectief hebben om kans te maken op promotie (al is dit wel een lastig jaar met een hele sterke KKD) en ook met dit elftal is het nu aan de technische staf om er het maximale uit te halen. Zo niet om al te bouwen aan het fundament voor volgend jaar. Zo lang we niet teveel inperken op het spelersbudget moet meedoen om promotie ieder jaar mogelijk zijn.

Organisatorisch is er wel ruimte.
Sportief moet er ook gewoon gepresteerd worden (organisatorische veranderingen of niet, de fundamenten met een gezond spelersbudget, redelijke selectie met talent en elke wedstrijd volle bak).

42   7  
ome cor

De meeste mensen hier wilden graag dan NAC=Breda de club overnam.
Waarschijnlijk iedereen hier wil niet dat NAC weer snel terug valt in oude ellende.

Dus dit seizoen lekker ballen en de organisatie klaar stomen om volgend seizoen een promovendus op het veld te zetten.
Ongeduld en dit jaar al hopen op prijzen en topspelers is jezelf voor gek houden en voor de muziek uit lopen.

Geef NAC=Breda een kans en ga niet meteen lopen zeuren alsof je zelf ooit een bvo gerund hebt in je leven.
Hup NAC

19   4  
TpT

We willen allemaal dat er top down een degelijke organisatie wordt weggezet, maar tegelijkertijd moeten nu ook alle poppetjes er al staan. Dit is een onrealistisch verwachtingspatroon. Top down duurt gewoon even. Vandaag is Toon Gerbrands er. Het pad voor de volgende stappen is voor mij 100% helder. Dat het even duurt is begrijpelijk, de club is net 3 weken van de nieuwe eigenaren.

Ik neem het ze niet kwalijk dat ze de tijd nemen voor kwaliteit. Welke meerwaarde heeft het nu nog om 1 september een nieuwe AD in functie te hebben t.o.v bijvoorbeeld 1 november? Die 2 maanden tijdwinst wegen niet op tegen verkeerde beslissingen waar je vervolgens jaren aan vast zit. Als er 1 november iemand zit die vervolgens verkeerde beslissingen gaat nemen hebben we pas rede tot klagen voor mij.

En eerdere uitspraken in podcasts: ik heb ze geluisterd en de benadering was kritisch. De antwoorden waren voor mij gewoon realistisch. Ik heb ook eerdere podcasts en interviews gezien met bijvoorbeeld met Manders werd gesproken waarbij zijn luchtkastelen er als zoete koek ingingen. Ik snap dat dit beschadigde vertrouwen nu leid tot een kritische houding, maar deze nieuwe bewindvoerders beginnen voor mij echt op 0. Zij hebben geen schuld aan het wanbeleid van de afgelopen jaren.

31   5  
H.V.M.

De aanpak van N=B is voorlopig prima.
De mens is van nature ongeduldig en als daar ook nog een (voet)bal aan te pas komt, dan verliezen er nóg meer, sneller hun geduld.
Maar we weten dat haastige spoed zelden goed is.
Een verantwoorde en verstandige aanpak kost nu eenmaal wat meer tijd en het daarbij horende geduld.
Vergeet niet dat vooral de RVC tijdens de overname een uitermate onsmakelijke, dubieuze én sterk vertragende rol heeft gespeeld.

De 'vijf' hebben hun (financiële)nek uitgestoken en ons uit de monsterlijke, dodelijke klauwen van de City Group gered.
Prima gedaan, petje af.

Kijk ook eens wat voor ellende de Turkse eigenaar bij Fortuna Sittard inmiddels teweeg brengt.
Daar is het nu een puinhoop van jewelste.
Zie onderstaand artikel.
Bron VI, 23-08.

De invloed van Burak Yilmaz wordt daags na het ontslag van Sjors Ultee al groter bij Fortuna Sittard. Op het trainingsveld neemt de 37-jarige Turk de leiding al in handen, melden bronnen in de spelersgroep.

Ultee werd maandag aan de kant geschoven door de Fortuna-leiding. De 35-jarige coach moest na nul punten uit duels met Ajax, FC Twente en SC Cambuur vroeg in het seizoen vertrekken. Daags na de bekendmaking van dat nieuws trainde Fortuna besloten. Achter de schermen deed Yilmaz nadrukkelijk een stap naar voren.
De blikvanger acteerde al als speler-trainer en baarde opzien door overgebleven stafleden openlijk te corrigeren.

Laten wij in ieder geval opgelucht en tevreden zijn met de huidige situatie bij NAC!
Tuurlijk, het voetbal moet véél beter en uiteindelijk is promotie een must.
Maar geef de 'vijf' de tijd om het een en ander succesvol op te bouwen.


13   49  
Nacdictive

Is de goed nieuws show al een beetje bedaard..?
Ik hoop voor NAC het allerbeste maar er zijn gewoon forse kanttekeningen..:
1. 01-09 zou er een voorzitter voor het Stichting bestuur worden aangesteld. De gesprekken vonden destijds al plaats, staat zelf op NAC.nl
2. Gisteren is Toon Gerbrands aangesteld als externe adviseur en hij gaat meekijken wie waar moet komen etc .. (wat zeer begrijpelijk is maar vervalt daarmee 1. en zijn de plannen dus ineens gewijzigd

En mooie teksten word ik niet warm of koud van:"aan kwaliteit doen we geen concessies".. nee, iemand haar zeggen:"we doen concessies aan kwaliteit.."

22   2  
Wanny

@ STEVEN73

Het is juist de bedoeling dat NAC beter gaat presteren als Gerbrands weer weg is. Dus dan hebben we precies de juiste man te pakken als ik jou mag geloven.

11   9  
Ivo

Liefst deze transferperiode nog 2 leuke speulerkes erbij zodat we meer aan voetballen toekomen. De sleutel naar succes ligt op het middenveld. Ondertussen lekker doorbouwen aan de organisatie en in januari alvast wat doorselecteren voor het nieuwe seizoen.

Dit seizoen clubs als Heracles, PEC en ADO er uit en Excelsior, RKC en Volendam terug. Of Fortuna, dat is ook een tikkende tijdbom. Volgend seizoen dan vol voor P1 of P2 gaan.

23   5  
ELH

Hier word ik nou wel vrolijk van 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

34   11  
Cees-2

Het verhaal van Sebastian Verkuilen, is ook mijn verhaal. Ik sta daarvoor 100% achter. Het verhaal klinkt logisch, het kan ook moeilijk anders. Ga zo door mannen, ga zo door!

13   9  
Cees-2

Bn Destem: Deze lokalekrant heeft weer een snel kopje boven hun verhaal verzonnen, om lezers te trekken. Alleen daarvoor. Dat had moeten zijn, "Alle ogen zijn nog steeds op het compleet nieuwe bestuur gericht, nu met nieuwe aanwinst Toon Gerbrands"!

Alle mensen die zich momenteel inzetten voor het "nieuwe NAC", daar zijn en moeten alle ogen in de toekomst op gericht zijn en ook blijven. Zij verdienen deze aandacht, zij "allemaal". Toon Gerbrands is "daar" een nieuw onderdeel van.

Samen moeten zij de aandacht blijven krijgen, nooit anders. Niemand mag "alleen" de aandacht krijgen. Dat is fout!

8   4  
Das Phantom (BSR)

@Cees-2

Ik vind het fijn om te lezen dat we het niet altijd oneens zijn :)

9   15  
Charles

Hoeveel geld zit er inmiddels in het (niet aan spelersbudget uit te geven, maar wel voor de langere termijn een stevig financieel fundament geeft) investeringsfonds?

Is deze vraag onlangs nog eens gesteld door ons leden van ons lokale suffertje danwel anderen?

Gerbrands is wel een naam, maar of ze er ook naar gaan luisteren?

14   26  
Nog jaren kkd

Of je kwaliteit heb binnen gehaald weet je pas over een jaar of 2 na binnenkomst persoon. Dit alles gaat veel tijd kosten. Binnen 2 jaar na de eredivisie was het verhaal van de nieuwe eigenaren. Dat men de tijd neemt prima maar zeg dan ook dat NAC nog minimaal 4 jaar in de kkkd speelt. Dan ben je realistisch en eerlijk.

11   5  
Bas

@Nog jaren

Wat een warrig verhaal. Gaat het wel goed met je? Wat moet er binnen twee jaar na de eredivisie gebeuren? En wanneer hebben we het over de periode na de eredivisie volgens jou als we eerst nog vier jaar in de eerste divisie blijven hangen?

@Charles

Als al het advies van Gerbrands wordt genegeerd dan is hij zo weg. Ze luisteren of hij vertrekt zelf. Dat is evident voor iemand van zijn statuur.

20   1  
Stan

Hopelijk worden alle heilige huisjes omver geworpen.

4   12  
Charles

@bas

Daarom verwacht ik dat toon snel weer weg zal zijn

10   22  
076

“Gerbrands gaat in eerste instantie meekijken met de benoemingen van de eerste posities zoals het stichtingbestuur, de Raad van Commissarissen en de algemeen - en technisch directeur. Daarnaast krijgt hij een advies rol met de inrichting van de rest van de organisatie van de club. "Iedereen die bij NAC werkt moet energie krijgen van zijn werk en doen waar die goed in is."


Deze man gaat dus alles bepalen. Prima, maar laten we dat wel even helder hebben. En als het puur om sportief resultaat gaat hadden we de tent beter aan City kunnen verkopen.

NAC moet vooral eens gaan bedenken wat NAC is. Waar de club voor staat. Wat is NAC, wat maakt NAC anders. Wat wil je zijn. En daar mensen bij zoeken.

Dat moet van binnenuit komen. Anders mislukt het weer. En pas als dat helder is kan Gerbrands prima binnnen die kaders adiviseur zijn.

13   20  
Nog jaren kkd

Beste Bas,

Ik begrijp dat je het verwarrend vindt. Jij bent veel kkd niveau gewend en dan wordt het al snel verwarrend.
Ik wil NAC naar de eredivisie en geen gezeik horen van de nieuwe eigenaren.
Wat wil jij?

8   2  
Reflektor

Klinkt heel gezond dit , het zou bijzonder mooi zijn als de slapende reus wakker wordt , en laat deze gasten in alle rust hun werk doen .

20   2  
Die ne gast

Denk dat Golan gelijk heeft als hij zegt dat er vast al capabele mensen benaderd waren, maar men niet meteen enthousiast gereageerd heeft om hun hoofd op het NAC-hakblok te leggen. Afbreukrisico is bij NAC bewezen groot.
Aantrekken Toon Gerbrands is wat dat betreft een goede zet / noodzakelijk kwaad. Daarmee geef je meer geloofwaardigheid aan het verhaal dat het nu wel echt anders en stabieler gaat worden.

14   48  
Noad1976

Nac is Breda heeft de hoofdprijs moeten betalen om City buiten de deur te houden en ze hebben geen miljoenen over ofzo daarom Wolfsburg connectie en alleen transfervrije spelers. Toon Gerbrands wel een goeie zet.

11   39  
Bredaaaaa

Verkuilen is de man van het tussenjaar. Volgens mij heeft hij t geïntroduceerd. Helaas hebben de lokale mannen niet veel geld. Jaren lang opbouwen. Jaren lang kkd. We hebben geen keus. Geduld. Maar ja, bestaat er geduld in de voetballerij???

12   64  
NOAD1976

Even buiten de ellende die nac is breda heet, kan iemand even zwart op wit op tafel leggen wat die amateurs nou eigenlijk te besteden hebben
..wat is het financiële plan, doelstellingen en budget voor de komende...laten we zeggen, 1, 5 en 10 jaar? Want ik zeg wel vanalles maar eigenlijk weet ik helemaal niets.....

42   7  
PietP

Ik kom niet meer bij, deze woorden van noad1976:
"Want ik zeg wel vanalles maar eigenlijk weet ik helemaal niets....."

18   22  
Cees-2

NOAD1976: Besef jij wel dat jij met je reactie van 21.13 jezelf finaal onderuit haalt. Besef jij dat? Lees deze reactie tot op de letter eens zeer goed door. Jij zegt, "eigenlijk roep ik van alles, maar ik weet helemaal niets". Weet je wel hoe je dat kunt intrepeteren? Dat je tot heden complete kletspraat hebt verkocht. Anders kan "ik" het niet samenvatten. Misschien lees jij het anders, maar, echt, zo staat het er naar mijn mening.

7   22  
Cees-2

Tja, ik ga het niet herhalen, maar dan krijg je ook nog twee......naar beneden. Kap toch eens met die toegevoegde waarde. Je lacht je namelijk een slag in de ..........

16   8  
Geelzwartwit

@dapope

Het lijkt erop dat NAC uiteindelijk gewacht en ingezet heeft op de toezegging van Toon. Dat kost ook tijd aan gesprekken etc in het voortraject.

Toon begint op 1 september

Voor mij is het wel duidelijk waarom het langer duurt dan eerder uitgesproken. Toon was eerst een wens en nu een feit. En dat lijkt me sowieso beter dan de route die men eerst voor ogen had.

Gerust gesteld?

4   8  
PN

@[email protected] Je hebt er dus echt duidelijk geen idee van hoe overnames en zeker die door investeringsmaatschappijen werken.

19   6  
RoJo

Voor het eerst sinds hele lange tijd het gevoel dat er iets constructiefs staat te gebeuren. Hup NAC=Breda

23   4  
D'n Klaagmuur

Zullen we vanaf nu gewoon allemaal onze irritante "vriend" NOAD hier negeren? Lijkt me beter, dan bloedt het vanzelf dood. Laatste post die ik aan deze minkukel besteed.

18   1  
Bas

@Nog jaren
Jouw eerste reactie begrijp ik nog steeds niet. Dat komt vooral door je gebrekkige Nederlands. Dat is niet eens van kkd-niveau. Maar ik ben blij te horen dat jij ook wilt dat NAC naar de Eredivisie gaat. Dat wilt immers iedere NAC'er. Dan moet je ook tevreden zijn dat er voor het eerst in tenminste twintig jaar beslissingen lijken te worden genomen die niet slechts voor de bühne zijn. Al deel ik dat het na Manders (+ Steijn), Edelenbos, Eskens, Rutjes, Mommers en anderen wat vroeg aanvoelt om nu op voorhand al veel vertrouwen te hebben in het nieuwe NAC. Maar m.i. zijn de voortekenen goed. Iemand als Gerbrands verbind zijn naam niet aan een kansloos project, zelfs niet als adviseur.

9   11  
Rubenac

Noad1976,al aangegeven wanneer je jezelf kenbaar gaat maken in bv de podcast?

Heb je de burgemeester al gevraagd om je veiligheid te waarborgen?
Zo ja, staat niets je meer in de weg…


Nu stoppen met praten en daad bij woord voegen gaarne.

24   1  
Das Phantom (BSR)

@Cees-2

Dat komt omdat die reactie niet geschreven is door Noad1976, maar iemand die hem even voor schut wil zetten. Die reactie daarvoor is wel van de persoon achter NOAD.

Ik wil iedereen oproepen niet bewust elkaars nickname te gebruiken. Dank jullie wel :)

17   1  
WillyG

@BSR

Is het sws niet eens leuk om een BSR-Meet-and-Greet te doen. Wie zijn de gezichten achter de Nicknames. Want zonder dat Thijs 1 (= das phantom??) het weet stond bij met WillyG "overal waar we komen" te zingen op LowLands bij the Opposites. Ik herken hem, maar hij kent mij niet. Verder denk ik ook dat het na zo een samenkomen wat vriendelijker aan toe gaat onder de topics ;)

2   0  
The Cosmic Gate

@WilliG : i'am in ! Ik ben erbij (als het kan in de agenda)

15   2  
Da Pope

@WillyG

In een heel grijs verleden zijn er weleens BSR meetings georganiseerd. Samen bier drinken en over voetbal ouwehoeren. Lijkt mij tof om dat nieuw leven in te blazen. Gok dat niet álle bezoekers willen laten zien wie ze zijn, maar het is natuurlijk leuk om de gezichten achter de nicknames te leren kennen.

6   4  
scheppioni

Ik wel Da Pope, al moet ik van ver komen !
Prima idee WillyG !

7   10  
Livingthedream

Ik zou zeker aanwezig zijn. Ik heb met 98% van de reageerders geen enkel probleem.

En met mensen waar ik wel een probleem mee heb zullen vliegertje en noad toch niet aanwezig zijn;)

22   7  
Belgische Naccer

Alles valt of staat met een goede organisatie.

We moeten af van het hap-snap beleid van de afgelopen 10 jaar. Contracten met daarin gelimiteerde transfersommen, of juist weer het ontbreken van een contract, of het niet tijdig aangaan van contractbesprekingen.

Onder Steijn en Manders zijn er voor miljoenen aan potentiele transferinkomsten verkwanselt, en zijn tegelijkertijd een batterij spelers aangetrokken, zonder transferwaarde en die ook nog eens niets toevoegden. Dat dus NOOIT MEER!

Beter nu dan de tijd nemen, voor goede mensen aan te trekken dan weer alle beginnersfouten en amateurisme van de afgelopen 10 jaar.

Ik hoop alleen dat er genoeg geld vrijkomt om volgend jaar voor de titel te gaan in de KKD. Het is een hele lange weg, na de molestatie van onze club onder Manders en Steijn.

11   6  
Stan

Ik vind het wel leuk dat de mensen die na drie verloren wedstrijden roepen om een andere trainer. Nu juist het lange termijn beleid toejuichen. Verstand komt met de jaren zullen we maar zeggen. Alhoewel ik daar bij sommigen mijn twijfels over heb.

1   6  
Cees-2

Das Phantom: Ik had al een zeer licht vermoeden, dat er iets niet in de haak was. Maar, wat moet je met zoiets? Je kan het in de toekomst erbij vermelden, dat je denkt dat er iets niet helemaal pluis is.

10   4  
@livingthedream

Ken een erwtje die jou heel graag wil ontmoeten.

4   0  
Dos

Listparty café de Pint was legendarisch, heul lang geleden en vriendschappen ontstaan.

9   0  
Ivo

Een BSR meeting, dat is een topidee. Misschien voorafgaand aan een wedstrijd? Of combineren met een forumavond?

25   0  
Henri

Op alle niveaus binnen en rondom NAC wordt er gedacht aan verbeteringen binnen de organisatie(s) voor een totale herstart. Ik vind dat het wat betreft de Supportersvereniging van NAC wel erg stil blijft. Ik zou me kunnen voorstellen dat men daar ook de huidige organisatie aan het doorlichten is en kijkt wat er zoal kan worden verbeterd. FC Twente wordt alom geprezen om zijn supportersvereniging. In de Twentse gemeenschap is de betrokkenheid, zowel financieel als emotioneel groter als waar dan ook. Ik ben van mening dat als er één club in Nederland is waar eenzelfde regionale betrokkenheid en verbondenheid kan ontstaan dat wel bij NAC is. Vooral de regionale verenigingen binnen Twente maken het verschil. Gezien het achterland van NAC ligt hier volgens mij ook een enorm potentieel voor NAC-Breda-ZWN. Ik ben benieuwd naar de ambities van de supportersvereniging van NAC. Of blijft daar alles zoals het decennia lang al is?

6   7  
Livingthedream

@livingthedream

Ah ja kan me zo iemand herinneren. Iemand die scheld met een ziekte waar jaarlijks honderdduizenden mensen aan overlijden.

Die wil ik ook graag ontmoeten

9   42  
Nieuwe spionkop

Jortje in de spits morgen heeft Molenaar verklapt. Logisch ook natuurlijk, Hermann is de slechtste speler in een NAC shirt afgelopen 20 jaar. Eindelijk snap Molenaar het!!!!

11   7  
The Don

Weet iemand of mr. RBC nog met vakantie is?

5   2  
scheppioni

@ Ivo
Inderdaad vooraf aan een wedstrijd zou helemaal perfect zijn !

7   0  
WillyG

Voor een wedstrijd, hoe zien jullie dat dan? Dan moeten we om 17u á 18u al ergens zijn om af te spreken. Dan heb je wel een korte tijd voor de wedstrijd. Een uitwedstrijd in de stad kijken is wellicht ook een optie... ALS! ESPN hem uitzendt.

Aangezien het idee al een tijdje in mijn hoofd spookt wil ik jullie best uitnodigen en iets regelen.

6   4  
witzwartgeel

NAC met Van der Sande in de spits tegen Roda JC
Vrijdag (20.00 uur) Roda JC en volgende week FC Eindhoven. Twee ploegen die na drie duels zonder puntverlies zijn. ,,De komende wedstrijden worden we volop getest”, zegt Robert Molenaar. Gelukkig stroomt de ziekenboeg leeg en kan de NAC-trainer weer beschikken over Jort van der Sande, Javier Vet en Danny Bakker.

Yadran Blanco 25-08-22, 15:00 Laatste update: 15:18 Bron: BS


Ik hoopte zelf op Van der Sande naast Hermann en een 4mans middenveld maar goed. Top dat hij wedstrijdfit is (en Vet en Bakker ook).

7   2  
scheppioni

Ik haal dat vaak niet op een vrijdag WillyG maar wil graag een keer aansluiten.
Mooi dat jij zoiets wilt regelen, voor de 'verre' NAC fans is het lastig, maar ga mijn best doen.
Want ik heb het zelf op het werk met leveranciers, met gezicht erbij is alles veel beter de converseren ! HUP NAC ! morgen 1-3 !!!

7   13  
Molenschot Loco

Ik zou het liefst een forum avond willen mee maken met de volgende mensen achter de tafel.....afgevaardige namens NAC=BREDA...Afgevaardige namens de trainerstaf....Afgevaardige namens RVC...Afgevaardige namens de spelers...Afgevaardige Toon Gerbrands...Afgevaardige namens Bside Rats...Afgevaardige names de Rat....Afgevaardige namens BN de Stem...blanco....afgevaardige namens de supportersclub...Afgevaardige van de trouwe sponsoren...en dan afvuren in insturen de vragen...das mijn wens!

6   0  
EBonline

@Willyg
Al enkele dagen is op de site van ESPN te zien dat Roda JC - NAC op ESPN 3 live wordt uitgezonden.
Dit ter geruststelling.

3   0  
WILLYG

@EBONLINE

Nou voor morgen ga ik niks meer regelen haha!

3   4  
Ert @livingthedream en @@livingthedream

Hoop niet dat jullie mij bedoelen, want als iemand zoiets niet uit z'n strot kan krijgen, ben ik het. Dus ik vermoed van niet, maar vraag het ff voor de zekerheid :-)

4   7  
Livingthedream

Ert.

Nee het gaat niet om jou

4   1  
Ert

Dank u :-)

6   1  
Ert

Zal mn mening hier ook maar geven aangezien zelfs Livingthedream duimpjes omlaag kreeg op mijn reactie (dat is satire..)

Ik ben zeer sceptisch (sorry @Henkie, zie vorige post onder die van Gerbrands) over wat weer een nieuwe afslag lijkt te zijn in de encyclopdie die NAC heet.

Tuurlijk hoop ik dat we de weg omhoog inslaan, maar op het moment dat de aandeelhouders geen gezag over hun zelf gekochte aandelen willen hebben (geven ze zelf aan) maar in de STAK gooien en zelf niet publiceren wie achter dit STAK zit, wie mag dan de financiële besluiten nemen aan het eind van het boekjaar?

Helaas ben ik op dit moment nog steeds niet in de gelegenheid de KvK te raadplegen, maar als iemand me kan zeggen wie dit is, graag zelfs.

Mede ook omdat Kasparov, Vrolijk en Brand Masters mij niet de miljoenenclub LIJKT (leest u mee: In hoofdletters.. ik weet het echt niet) te zijn om een enigszins bodemloze put als NAC Breda te kunnen dempen na jaaaaarenlang mismanagement.

Ik DRINK (gooi er niet mee over andere personen) er geen halve liter minder om.

6   3  
SjorsNac

16 laatste wedstrijden nul doelpunten voor hermann, voorbereiding niet meegerekend. Ik hoop echt dat vd sande morgen de hele pot kan spelen en dat hermann op termijn ook zn puntjes meepakt zou zonde zijn als hij niet slaagt hier want we hebben echt meer scorend vermogen nodig.

5   9  
Subnactief

@sjorsnac

Gelukkig hebben we een koopoptie op dit enorme talent uit Lokhoff zijn fantastische netwerk.

10   6  
Ben

We gaan het zien en ervaren. Na 40 jaar nac heb ik alle verhalen al wel 40 x gehoord. Nu is het deze vrienden kliek weer, die voorheen al zaken met elkaar hebben gedaan. En “sponsors” die ook Aan nac verdienen of verdiend hebben. Als je een bedrijf gaat overnemen maak je wel overwegen besluiten en heb je in achterhoofd echt wel kandidaten klaar staan, athans zo ben ik het gewend bij overnames. Het Zoveelste tussen jaar, terwijl vele roepen dat we de 5e club van Nederland zijn. Eigenlijk kan je dit de sponsors en supporters niet aan doen. Ik hoop van ganse harte dat ze het gaat lukken, maar gezien de schimmige deals sta ik nog niet te juichen.

2   2  
Transfervrij

Luc Castaignos (29 jaar) is transfervrij op te halen. Zou dat niet wat voor ons zijn?

1   0  
Subnactief

Trek die lijn alsjeblieft door naar het veld.

3   1  
scheppioni

@ Transfervrij
Die voelt zich helaas te groot.......

Laad alle berichten na dit bericht in