Wij gaan niet opzij

O21: Lars Mol: ‘Hier minuten maken om fysiek sterker te worden’

Masthow

Geboren en woonachtig in Waalwijk legt hij veel kilomaters af naar Breda voor trainingen en wedstrijden. Middenvelder Lars Mol heeft zichzelf in zijn eerste seizoen bij de O21 geruisloos in de basis gespeeld. Hij had dit seizoen nog voor de O18 mogen spelen, maar greep zijn kans en ontwikkelt zich razendsnel. Mede dankzij de concurrentie, die naar het eerste elftal is doorgeschoven.

NAC O21 speelde een prima wedstrijd tegen Vitesse met vlot en aanvallend spel. Achteraf was een gelijkspel een terechte uitslag, al was NAC in de slotfase nog dichtbij een treffer. Kan je dan na afloop tevreden zijn met een punt? “Nee”, antwoordt Lars Mol in eerste instantie. Als hij vervolgens de wedstrijd nog een keer naloopt, kan hij zich toch meer vinden in het behaalde resultaat. “Ik vond onszelf wel de betere ploeg. We hebben kansen gecreëerd, maar het is ook goed dat je de wedstrijd niet verliest want je ziet hen ook nog grote kansen krijgen. Dus we mogen opzich wel tevreden zijn met een gelijkspel.”

Na een sterke fase voor rust werd het achterin bij NAC uit het niets rommelig. De opbouw van achteruit werd slordig en de spelers leken het even kwijt. Daarbij viel ook de gelijkmaker. “Het was niet eens een kans, een vrije trap van ver die goed valt”, blikt Mol terug op het moment. “Dan zeg je in de rust tegen elkaar ‘doorzetten deze lijn, die goal gaat nog wel vallen’. Uiteindelijk gebeurt dat dan niet, maar je creëert wel kansen in de tweede helft.”

Bij winst en puntenverlies van NEC had NAC promotie al kunnen veiligstellen. Volgens Mol zat het in de hoofden van de spelers, maar leidde het niet af. Het speelt automatisch mee, maar in principe heb je elke wedstrijd wel de wil om te winnen.”

Verantwoordelijkheid

Door het gemis de meer ervarene Marijnissen, Brandt en Kotzebue voelde Mol deze wedstrijd meer de verantwoordelijkheid om zelf het initiatief te nemen. Voor rust had hij moeite om het spel te maken, vooral omdat hij door zijn directe tegenstander geschaduwd werd. “De middenvelder bleef een beetje aan mij geplakt. In de tweede helft kon ik meer mijn vrijheid vinden. Dan kom ik meer aan de bal en meer in mijn spel.” Dat was te zien, vooral aan het aantal meters dat hij zowel aanvallend als verdedigend maakte.

Zelf noemt hij het ook zijn favoriete positie. Op een driemans middenveld met de punt naar voren als rechtermiddenvelder. “Als box-to-box speler, dat ik naar voren en naar achter kan in een vrije rol.” In het verleden speelde hij in de jeugd van NAC als ‘nummer 6’. Daar kan hij nog steeds op uit de voeten, maar hij focust zich het liefst op zijn huidige rol. Daar kan hij het best zijn kwaliteiten tot uiting brengen.

“Ik lees het spelletje goed, heb overzicht en ik heb opzich wel een prima pass en crossbal in huis.” Ondertussen is zijn belangrijkste verbeterpunt volgens hem zijn fysiek. Het is goed dat ik hier minuten maak om fysiek sterker te worden. Ik ben ook naast het krachthok bezig met extra krachttrainingen.”

‘Mooie ervaring’

Op zijn 11de stroomde hij in bij de jeugdopleiding van NAC. In september vierde hij zijn 18de verjaardag en maakte hij zijn debuut bij de O21. Daar stond hij tot nu toe elke wedstrijd in de basis. Een paar weken geleden mocht hij zelfs al voor het eerst met NAC 1 meetrainen. “Dat was wel een mooie ervaring, ook omdat ik in de oefenwedstrijd tegen RKC 45 minuten mocht spelen.”

Die ervaring smaakt natuurlijk naar meer, maar Mol blijft realistisch over zijn weg naar het profvoetbal. “Dit jaar wil ik vooral minuten maken en volle bak trainen bij de O21. Misschien een keertje meetrainen bij het eerste of weer een oefenwedstrijd meedoen. Dan hoop ik in de voorbereiding voor het volgende seizoen meer bij het eerste mee te kunnen doen.”

In de tussentijd is hij naast het voetbalveld ook bezig met de Mbo-opleiding Sport en Coaching. Daarvoor kan hij alvast meekijken met de trainer, die hem soms al om zijn mening vraagt. “Af en toe krijg ik al te horen ´hé Lars, hoe zou jij dit doen?’ Niet per se alleen vanwege mijn studie, maar omdat ik tactisch denk ik ook wel sterk ben.”

Bron:
B-Side Rats, (Foto via Owen Metz)
Terug naar overzicht
14 Reacties
20   3  
Martinus

Off: Die Graham Arnold heeft het wel goed voor elkaar met Australië, klasse hoor.

24   12  
Bredaaaaa

Goeie speuler. Goed gescout.

17   0  
gjoewie

Goed gescout of goed opgeleid? Hij zit al sinds zijn elfde bij NAC...

Hij speelt op zijn 18de al alle wedstrijden in de basis bij de O21. Wil dat zeggen dat we een bijzonder talent hebben of zegt dat iets over het niveau van de O21?

20   3  
Martinus

Off: Die Graham Arnold heeft het wel goed voor elkaar met Australië, klasse hoor.

8   3  
Scheppioni

Geweldig mooi he Martinus !💪💛🖤⚽️🏆 come Super Graham !

19   4  
Matc

Mooi dat Graham en Tony Vidmar de nieuwe trainers van NAC worden komende zomer.

7   2  
Kopspion

Gra-ham Arnold lalaalalalalaa
Graham Arnolds Yellow Army

2   12  
Arnold

Dus Graham Arnold heeft succes met Australië en hier loopt men alweer een polonaise. Mss krijgt hij door dat succes wel betere aanbiedingen slimpies.
Maar de gloryhunters lopen polonaise om een gerucht. Echt wat is er toch met het volkse van NAC gebeurd.

5   6  
Beest

Is Vrolijk al begonnen met het nieuwe stadion op het terrein van de suikerfabriek. 🤣🤣

5   1  
Tegel

Veel KMs ? Waalwijk is toch niet het einde vd wereld? 😊

10   1  
Henkie

Mensen die het nog opbrengen om de nr 15 van de KKD te supporten, “gloryhunters” noemen.

😂

3   3  
Matc

@Arnold, geen gerucht hoor. Na de WK zal het bekend worden gemaakt.

0   2  
Geelzwartwit

Goed bezig die Lars ben benieuwd wat Van Hintum van hem zou vinden

Van Hintum benaderd door NAC om technisch directeur te worden
NAC is tijdens het WK druk in de weer om een sterke voetbalbaas te vinden en had zijn oog laten vallen op een oud-international.

Yadran Blanco 01-12-22, 07:00
Bron: BS

3   0  
gjoewie

Haha, mooi avontuur van Graham Arnold, het is hem van harte gegund. Australie door naar de volgende ronde, dat had niemand en vooral niet in Australie zelf verwacht.
Maar hoorde ik daar gisteren tijdens de wedstrijd de commentator niet de term "betonvoetbal" gebruiken?
Was dat niet wat we onder de twee vorige trainers verafschuwden?
Die Harry Soutar zou het bij NAC wel goed doen! Maar ja, hij kostte voor het toernooi al 4,5 miljoen. Dat zal nu ook wel meer zijn.

1   4  
Beest

@henkie

Mensen die polonaise gaan lopen om een coach die niet naar Breda gaat komen. Ja in woorden zoals alles bij Vrolijk in woorden zijn. Hoe zit het met die topper van een TD. van Hintum henkie een kruik wat voor NAC mens bende dan. Maar gij zel er weer een polonaise om lopen he (gekke) henkie.
#weggejorist

Laad alle berichten na dit bericht in