Wij gaan niet opzij

Odysseus Velanas officieel speler van NAC

Praatpapegaai

Het zat er al even aan te komen maar nu is de inkt ook droog onder het contract van Odysseus Velanas. De 23-jarige middenvelder komt over van FC Utrecht en tekent een contract voor één jaar met een optie tot nog een jaar.

Velanas speelde in het jong team van FC Utrecht waar hij 109 wedstrijden in de benen heeft. In deze wedstrijden wist hij 16 keer te scoren en 14 keer een assist te geven. Hij mocht zelfs tot drie keer toe bij het grote FC Utrecht meespelen. Dat bleef helaas voor hem tot slechts 45 minuten op het veld. Tussendoor speelde hij ook een half jaar voor Helmond sport als huurling. 

Velanas over de overstap: “De club is ambitieus en volgens mij wordt het tijd dat we naar het hoogste niveau gaan. Ik ben een speler die goed aan de bal is, een goede dribbel heeft en goed is in de passing. Hopelijk wordt een jaar met een hoog rendement voor mij, met veel goals en assist." 

Van harte welkom Odysseus, dat het een mooi huwelijk mag worden!

Bron:
B-Side Rats, NAC.nl
51 Reacties
121   4  
Dun Henk

Het gaat ineens vlug haha, welkom Ody! Zeer benieuwd naar je!

121   4  
Dun Henk

Het gaat ineens vlug haha, welkom Ody! Zeer benieuwd naar je!

50   2  
Geraldo

Mooi. Welkom en succes!

Op naar de buitenspeler en andere type spits!

32   61  
Rubenac

En wie bepaalt die optie?
Vind een jaar maar krap, zal vast over nagedacht zijn( mag ik hopen)

22   0  
Rade

Hier zit wel potentie in. Jaar contract met optiejaar (eenzijdig? Alleen verlengd bij promotie?) is een zegen wanneer deze jongen mislukt, maar een miskleun wanneer hij de verrassing van het seizoen gaat worden..

Maar op zich logisch dat er geen n huidige situatie niet met langjarige contracten gestrooid wordt

22   2  
Fritske d'n Olifant

Welkom Odysseus!

16   12  
Tante Annie

@rubenac, geheel mee eens.
Is namelijk een jonge speler met potentie, dus eer hij eenmaal goed in vorm is loopt zijn contract af (mits hij de optie tot verlenging niet verkiest)

32   5  
Ivo

Mooi! De opvolger van Fiorini is ook binnen.

Nu nog een echte rechtsbuiten. En ik zou er ook heel graag een goede linksback bij hebben.

13   4  
Bredarat

Is er iets bekend over een transfersom?
Veel succes ody

11   2  
Scheppioni

Welkom Velanas !!! Succes 💛🖤⚽️

19   0  
NL10

@ Bredarat na verluid wordt er geen transfersom betaald. Verwacht wel dat er een doorverkooppercentage door Utrecht is bedongen.

13   4  
Marco van bavel

Ik ben het ook eens met Rubenac. Toch wel vertrouwen in deze jongen! Succes!!

9   42  
Europa league

Nu graag een technische buitenspeler die een man uit kan spelen !! Cv en een spits want met Bilate ga je geen potten breken alleen te gebruiken als breekijzer

55   3  
Wanny

Hoe vaak hebben we geen 3 jarige contracten gehad, waar we vervolgens mee in onze maag zaten?

Neem alleen al Kali.

63   5  
Da Pope

Welkom! Erg benieuwd naar Velanas. Hoop alleen wel dat deze Odysseus met NAC wat sneller terugkeert in de Eredivisie dan die andere Odysseus nodig had om vanuit Troje terug te keren op Ithaka 😄

19   1  
Ouwe spionkop

Mooi dat ze deze jongen hebben gehaald. Wel heel vreemd maar voor 1 jaar.
Hij heeft bij Utrecht nog contract voor 1 jaar.
De td van Utrecht zegt passende oplossing met NAC hiervoor te hebben gevonden.
Zou dat iets met dat 1 jarig contract te maken hebben?

13   3  
Nicky

Die optie voor een extra jaar is natuurlijk voor NAC.. Doet hij goed plakt NAC er een jaar aan vast. Ook als ze hem wegdoen hebben ze zo recht op een transfersom.. Of hij blijft en ze proberen een verlenging te onderhandelen.. Is te kut dan kan hij gewoon move na 1 jaar.. Prima

22   8  
Ernie

Op zich prima, maar ik hoop toch ook dat Azzagari en andere jeugdspelers een eerlijke kans krijgen.

7   4  
Adriaan

Zeker nog 2 buitenspelers erbij
Haye zal wel vertrekken

8   1  
Roel

https://youtu.be/xdiaeNwEamw

15   1  
JimGoose

Prima zo. Mocht hij hier de sterren uit de hemel spelen dan is er verkeerd gegokt, maar dat is een goedkopere gok dan nu zonder TD met meerjarige contracten strooien. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een nuttige speler kan worden en wens hem alle succes bij onze prachtige club!

24   0  
Semsi

Odysseus is toch de man achter het paard van Troje? Die moet vast goed tot zijn recht komen in de stad van het turfschip!

Succes Velanas!

10   1  
Kisku

Welkom bij nac

3   1  
Maarten

Kijk! Hij is weer heerlijk Coby.

34   13  
Tip

Ik heb sterk het gevoel dat het helemaal goed komt althans sportief. Dat gevoel had ik al einde vorig seizoen. We waren heel dicht bij promotie. We kwamen aanvallend echter tekort en Corona had een negatieve invloed. Daar bovenop is NAC geen NAC zonder publiek, dat is een vet compliment voor de supporters.

Nu is er publiek. Ik ga er vanuit dat Kaj het gaat laten zien. En als Seuntjens opleeft in Breda prikt hij er 15 in. Bakker is een prima aankoop en Velanas mogelijk een verrassing. Nog een goeie buitenspeler- en voor Haye wellicht nog een routinier erbij en we gaan met de Graaf wellicht promoveren. En dat was onder Steijn ook gelukt. Het was m.i. allemaal kouwe opgeblazen drukte voor niks waarbij alle partijen wel iets valt te verwijten. Nu astemblieft weer vooruit met de geit zonder gezeik.

14   69  
Frank

Jeej een 23(!) Jarige speler die nog als zogenaamd talent gezien wordt! Alleen in een team gespeeld wat zonder druk kan voetballen en hier dansen we de horlepiep alsof het de Verlosser is.

8   0  
Rat uit Rijen

Welkom Odysseus! Hopelijk speel je de sterren van de hemel en verleng je na een succesvol seizoen, want een jaarcontract vind ik maar vreemd. Snap heus wel dat niet iedereen direct voor 3 jaar vastgelegd moet worden (hebben we genoeg slechte voorbeelden van gezien), maar dit is wel ineens een hele andere kant uit...

24   0  
NL10

@ Frank - Pogba en Foden waren helaas niet beschikbaar...

9   0  
NAC Vooruit!

Welkom en succes Odysseus!

Hup NAC! 💛🖤

10   10  
Nonkel Frans

We gunnen die jongen alles en wensen gem en hett team veel succes.

Tegelijkertijd zitten we nog steeds verlegen om een Ton Lokhoff - visie en lange termijn beleid doelen stellen lijben uitzetten net de jeugd en mooi scoutingsplan met goede staf ....vastigheid.

6   2  
Eastwood

Heel blij met deze aankoop! Goede speler met potentie. Wel krijg ik hier het idee dat dit een zelfde soort transfer is als Lundqvist.. ook een zeer goede speler in potentie maar ook een zeer kort contract en uiteindelijk transfervrij de deur uit.

Laten we hopen dat dit een eenzijdige optie is in zijn contract en dat de keuze aan NAC is.

Toch moet ik wel bekennen dat ik zeer tevreden ben met beide aankopen en dus ook met het technische hart!

HUP NAC

3   0  
Ad B uit Roosendaal

Odysseus, veel succes bij ons NAC!!

3   0  
Bundy Geeren Noord

Dit is wat we zoeken.
wordt ik vrolijk van.

4   9  
Ronald

@ Nonkel Frans

😂😂😂😂. Word wakker. Nog nooit zo veel onzin in 1 zin gelezen. 😂😂

4   22  
Cool hand

Als je je zoon Odysseus noemt, heb je als ouders zijnde vast heel hoge verwachtingen. Nu speelt hij in de kkd voor NAC. Niet alles in het leven loopt volgens plan.

5   0  
wie? @eastwood

Voor lundqvist hebben wij toen nog een afkoopsom van 150.000,- gekregen. Maar snap de vergelijking wel, beide gevallen een 50/50 kans.

5   1  
Hedde'um

Heel goed, jonge gasten met een kort contract en een optie! Dat moet je hebben. Wij supporters kunnen het voor deze gasten het verschil nu maken! Dan willen ze wel. En is t niet goed genoeg? Dan zijn we er meteen vanaf!

13   4  
Ratje

Jesus , wij hebben gewoon de koning van Ithaka in huis de leider van Trojaanse volk tevens de bedenker van vh paard van troje.
Dit gaat m worden.

5   9  
Nonkel Frans

O wacht zo juist in BNde Stem interview - het is Eric Hellemons die met zaakwaarnemers praat en er daar strucuur in probeert te krijgen.....dat is 1 stukje van de puzzel maar wie legt het grote geheel ?

Een TD wordt node gemist.


8   1  
Tante Annie

Het grote geheel doen ze met z'n drieën, het technisch hart.

5   14  
Gjoewie

Ik heb hier een beetje gemengde gevoelens bij. Eerstens vind ik hem wel een mooie naam hebben. Daar kun je iets mee.
Ze hebben hem vast al een poosje in de gaten gehouden, hij heeft als het goed is vier keer tegen NAC gespeeld in de afgelopen twee seizoenen. Bij de jonge Trommels lopen best wel aardige spelers, Boussaid hebben we ook daar gehaald (en weer terug moeten geven).
Maar van de andere kant: hij is inmiddels 23 en nog steeds niet doorgebroken in het eerste elftal. Komt dat omdat de Trommels zo veel goede middenvelders hebben? Of is zijn rendement te weinig? 109 wedstrijden in het tweede elftal, dat zijn drie seizoenen, misschien wel meer. Daarin 16 doelpunten gemaakt en 14 assists. Het is dus niet echt de nieuwe El Allouchi.
In het half jaar dat hij bij Helmond Sport zat, speelde hij slechts 6 wedstrijden, vanwege een hamstringblessure.
Ik hoop dat hij me kan overtuigen en ik wens hem veel succes.

23   2  
Jf

Af en toe is het best wel vermoeiend om het commentaar te lezen.
Contract voor 1 seizoen is te weinig wordt er geroepen. Als hij voor drie jaar vastligt is het weer te lang voor een speler die nog niet doorgebroken is.

andere hebben het over dat hij nog niet doorgebroken is terwijl er bij Utrecht in het eerste mannen als Maher, Overheem en Ramselaar spelen.

De cijfers worden vergeleken met Mounir maar die was pas in zijn laatste seizoen echt goed qua doelpunten.

Al met al in mijn ogen zeuren om te zeuren ik zie namelijk een talentvolle lopende speler die technisch is en af kan maken .
Welkom en zet hem op

6   14  
Luisindepels

Na een seizoen waarvan het schaamrood nog steeds op de kaken zou moeten staan is de geboorte van het nieuwe geloof daar. In plaats van nederigheid en passend gedrag daarbij blaast men wederom hoog van de toren. Meteen weer het woord promotie. NAC zit erbij voor de promotie. Zo een grote club mag en moet. Spelers met onbekende namen die nog niets hebben betekend. De nummers 134 en 135 hier tekenen. Maar straks is het uit tegen Telstar. En dan? Bij NAC is het weer als vanouds. Over een maandje of wat gaat we het zien.

12   0  
Sjef de gevulde koek

Met bakker en deze Velanas heb je in ieder geval 2 frisse gasten die er vol voor gaan. Geen spelers die al een half jaar clubloos zijn of einde carrière is en dat is toch wel een groot pluspunt. Beter als dit kunnen wij ook niet halen. Hopen op een leuke snelle speler van city en dan gewoon er vol tegen aan gaan.

6   1  
RV

Alsof iedereen vantevoren van Fiorini gehoord had en hem had zien voetballen.
Als je ieder jaar zo'n frivole aanvallende middenvelder (hetzij via City, hetzij via huur, hetzij via een 1 jarig contract) kunt binden dan is het alleen maar goed. De eigen jeugd zal eerst naar een hoger plan getild moeten worden om uit die vijver te vissen.

Ik blijf er bij dat we actiever moeten samenwerken met clubs als Feyenoord of PSV (of inmiddels zelfs Sparta gezien het niveau waartoe we afgedaald zijn). Lokale clubs met een goede jeugdopleiding, veel spelers die niet het eerste gaan halen bij hun club maar wel een boost in hun carrière nodig hebben. Maar ook spelers die (in tegenstelling tot City jeugd) niet hoeven te wennen aan een nieuw land en een nieuwe omgeving.

Goede aanwinst weer!
Voorin moet er ook nog creativiteit bijkomen (voor de buitenposities) en concurrentie voor de Rooij als die het niet laat zien. Zeker als Bilate de eerste spits wordt moet er ook productie van de zijkanten komen.

6   3  
Johan Apeldoorn

Dit technisch hart zit er bij gebrek aan visie of beleid, maar is puur uit nood geboren. Dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe, puike spelers komen, maar met Ton Lokhoff had NAC een man met uitstraling, netwerk en NAC-hart die een plan had kunnen "bouwen". Na een paar maanden had hij gezien dat conditioneel nog veel te winnen was. De jeugd en de aansluiting met het eerste elftal etcetera. Waar is onze td eigenlijk? Gaat hij nog eens excuses maken en ons eens betoveren met visie?

2   0  
Johan Apeldoorn

Sorry, ik bedoel ad ipv td

12   0  
Zak hooi

De beste speler van DGS, Jong Utrecht en Roda al gehaald. Frisse boys en de wil om te winnen. Oude spelers (met alle respect) Immers, Janssen en Kali eruit. Ik zie het positeif in zo ver.
Nu nog hopen dat Haye en Olij blijven en een team smeden.
Positiviteit wint altijd.
Hup NAC!

4   1  
Ivo

De klapper van Ivo: de rechtsbuiten.

Voor een rechtsbuiten kan je kijken naar Bilal Ould-Chikh. Geen makkelijke jongen, die heeft op 23-jarige leeftijd al veel clubs versleten, maar mannen als Seuntjens en Bilate kunnen zo'n jongen wel coachen en aansturen. Hij zal nu ook wel inzien dat als hij nog door wil als prof, dat hij het anders moet doen. Klein contractje aanbieden voor een jaar met een optie. Dan ligt het bij hem om er wat van te maken.

Verder hebben we de Belg Loris Brogno. 28 jaar, Ex-Sparta, kan op iedere positie in de voorhoede spelen, ook op rechtsbuiten, maar ook op links of centraal. Zeer goede speler voor de KKD, lijkt me. Zou bij NAC een basisspeler worden en dan kan hij weer veel spelen.

Gino van Kessel (28) heeft de halve wereld rondgereisd, maar wil misschien wel settelen in Nederland. Een rechtsbuiten uit Curacao die erg productief was in de Slowaakse competitie. Moet KKD niveau aankunnen en brengt ervaring mee. Is ook op meerdere posities inzetbaar.

0   0  
Wanny

@ Luisindepels

In beginsel doen alle clubs, muv de Jong teams, toch mee voor promotie? Anders kunnen we de beter helemaal niet meedoen.

1   0  
NACHouten

Nu nog een Ilias en dan hebben we Homerus compleet

0   0  
Luisindepels

Wanny,

Ja, daar doen ze voor mee. Promotie. Mee eens. Echter....vind ik dat het collectief eerst iets moet laten zien. Het team is maar weer een keer bij elkaar geraapt. De zoveelste keer. Weer zogenaamde namen die het moeten gaan doen. Het moeten gaan brengen. En dat moet allemaal weer in de Fabeltjeskrant vermeld worden. Sausje eroverheen en ze staan alweer in de top 3. Gepast gedrag. Integer gedrag. Bescheiden gedrag. De spiegel voorhouden.

Gisteren liep Wijnaldum door Rotterdam centrum. Lachend met iedereen op de foto. Minder dan een maand na het debacle. Hé, het leven gaat door. Niet? Maar ja, na Liverpool-Barcelona, 2 jaar geleden kan hij niet meer stuk. En terecht.

Laad alle berichten na dit bericht in