Wij gaan niet opzij

Hellemons over directe promotie: "Dat is wel onze doelstelling"

Das Phantom

Eric Hellemons vormt sinds kort met Edwin de Graaf, Lex Schoenmaker Junior en Mattijs Manders het technisch hart van NAC. Naast zijn taken als hoofd jeugdopleiding is hij nu dus ook deels verantwoordelijk voor het eerste team. In gesprek met BN DeStem geeft Hellemons aan dat directe promotie de doelstelling moet zijn.

"Dat is wel onze doelstelling. Het lijkt mij een gezond uitgangspunt dat wij meedoen voor de bovenste plaatsen", aldus Hellemons. "We hebben straks hoe dan ook een goed elftal staan voor de competitie. Een tussenjaar. Een pas op de plaats. Dat zijn termen die niet bij NAC horen." 

Toch is Hellemons ook voorzichtig in het interview. Wat je op papier bedenkt, hoeft namelijk niet altijd zo uit te komen. Het elke dag beter willen worden is voor hem belangrijk. "Word je uiteindelijk derde en je hebt er alles aan gedaan, maar twee andere teams zijn toevallig beter, is dat vervelend. Maar het is wel zoals het is." 

Hellemons gaat verder in het gesprek nog in op de samenwerking met Manchester City, waar hij verwacht één speler te kunnen huren, de overige versterkingen en over zijn nieuwe functie binnen het technisch hart. Zo vertelt hij onder meer nog steeds contact te onderhouden met Ton Lokhoff. Lees hier het hele interview op BN DeStem

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
41 Reacties
125   5  
Mika

Heel mooi om te horen hoeveel waardering Hellemons voor Ton heeft. Hellemons betaalt t vertrouwrn uit en nu is t hopen dat Lokhoff zsm terugkeert.. Fijn gast die Hellemons, goede uitspraken. Op naar n mooi jaar💛🖤

125   5  
Mika

Heel mooi om te horen hoeveel waardering Hellemons voor Ton heeft. Hellemons betaalt t vertrouwrn uit en nu is t hopen dat Lokhoff zsm terugkeert.. Fijn gast die Hellemons, goede uitspraken. Op naar n mooi jaar💛🖤

46   9  
Baosje

oke de doelsstelling is duidelijk .


ik denk wel dat we als publiek zijnde de lat , en daardoor de druk op de selectie , niet te hoog moeten leggen dit seizoen.
laat onze mooie club eerst bestuurlijk in rustig vaarwater komen , en dit seizoen gaan bouwen

beter nu een goed fundament wegleggen dan bij een evt promotie het seizoen erop weer als een kaartenhuis in elkaar zakken

op naar betere tijden !!
HUP NAC !!
opdat het NOOIT VERLOREN GAAT !

33   8  
RV

Het is toch jammer dat een Hellemons niet door kan pakken met Lokhoff aan zijn zijde.
Hellemons heeft nu een klankbord die volledig buitenspel is gezet door de club.
Eigenlijk is het echt ongelofelijk dat Manders er nog zit, maar de storm lijkt te zijn gaan liggen en iedereen houdt de adem in voor de overname.

Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.
Althans voor de heer Manders zelf, bij de echte NAC mannen (zoals ook Hellemons) zal het intern hard rommelen maar naar de bühne blijven ze (zeer terecht natuurlijk) correct.

Welke spelers je ook haalt...
Ik geloof niet in een overgangsjaar, rustig bouwen naar de Eredivisie bestaat naar mijn mening niet. Je moet er zien te komen en technisch beleid hebben om dan de vervolgstap te maken.

Dit jaar zijn er denk ik een stuk of 7 a 8 ploegen die om 2 plaatsen kunnen gaan strijden, mooie competitie wat dat betreft. Maar NAC heeft nog steeds een hoger budget dan de meeste van die concurrenten en al een redelijk fundament staan (ook een Haye kan gemist worden, evenals Olij). Met een vol stadion moet directe promotie altijd de doelstelling zijn.

13   0  
Johan Apeldoorn

Die verwijzing naar het interview in De Stem komt uit op een premium artikel. Kan het niet verder lezen. Wat zegt hij over verdere versterkingen? We moeten doelpunten "inkopen"!!

6   2  
Enkhuizer rat

Helder verhaal

14   8  
Des NAC's

Dit tekent natuurlijk wel hoeveel waarde het heeft voor de organisatie om dit soort doelstellingen te uiten voor een seizoen. Logisch ook want er wordt nooit iemand op afgerekend. Tenzij je de doelstelling wél haalt natuurlijk zoals Vreven.

De selectie is alles behalve op niveau en de bestuurlijke onrust tekent zich al af voor komend seizoen. Maar nee hoor, er zijn 2 spelers aangetrokken waaruit je nog niks kan concluderen en iedereen heeft er ineens een "goed gevoel" over.

Mensen, temper die idiote verwachtingen nou eens. Dit jaar door zien te komen en schietgebedjes doen voor het jaar daarop aangezien we niet weten wat nieuwe eigenaars met de club willen.

24   2  
Ivo

Ik vind dat we een beetje een vlees nog vis selectie hebben met weinig echte uitblinkers.

Olij en Haye zijn onze beste spelers, maar het is mogelijk dat ze vertrekken. Het feitelijke rendement van Haye, qua assists en goals, is ook nog vrij laag, maar hij is vorig seizoen gebruikt als stofzuiger, dus dat kan je hem niet kwalijk nemen. Als hij op de helft van de tegenstander kwam begon Steijn al te piepen.

Mannen als Maria, Mashart, Rutten, Schouten, Malone zijn hooguit nuttige spelers, maar zij maken te weinig het verschil. Tegenover een goede actie staat ook altijd weer een fout, ze zijn niet compleet genoeg.

De Rooij rendeerde vorig jaar niet, hopelijk gaat dat dit seizoen beter. Seuntjens is ervaren en brengt goals mee, maar kan het niet alleen. Bilate is ook geen spits die er 25 per jaar maakt.

Velanas en Bakker lijken me ook nuttige spelers, zij mogen me verrassen, maar ik mis nog rauwe kwaliteit, spelers die er echt bovenuit steken.

Of was het dan toch het betonvoetbal van Steijn waardoor het er echt helemaal niet uitkwam, en kunnen deze mannen veel beter?

9   3  
La matanza

Als directe promotie de doelstelling is zal er echt nog wat bij moeten komen anders is het weer een verloren jaar ben ik bang

10   3  
scheppioni

Het verhaal oogt goed en voor mij is nu namen betreft spelers niet het belangrijkste, zie vorig jaar aan het eind van de competitie bv fc den bosch, dat ging onder een andere trainer ineens draaien, dus alle hoop gevestigd op Edje dat hij daadwerkelijk er een frivool NAC van maakt, ik ben zo klaar met dat tikkie breed passief gebrei al leverde dat vorig seizoen met het nodige geluk nog vaak punten op ! Je kunt op geluk nooit voortborduren ..... HUP NAC, wij gaan gvd niet opzij !

8   3  
DunErwt

Idd, met die "tussenjaar" roepers en pas op de plaats..... En let op ze zelfs nu het hoogste woord willen hebben.

14   0  
Perino

Directe promotie is een optie , maar er zijn meer kapers op de kust , de nummer 8 wint de vorige nacompetitie , dat zegt genoeg !!!

13   1  
Breetjeda

Laten we hopen dat deze nu al clubicoon een 2e van Bilzen wordt en over 43 jaar ook op de seizoenskaart gedrukt staat

8   2  
Real Robert

Met het hogste budget moet je ook in staat zijn de beste spelers voor de 1e divisie te halen!

En indien Malone, Olij en Haije nog vertrekken komt
er nog een behoorlijke hoeveelheid geld binnen voor die laatste twee.

Voor de vrijkomende salarissom moet je toch 1e klas aanvallers en middenvelders kunnen laten komen?

Een goede keeper hebben we dan zowiezo nog over!

8   0  
fanneke

Goede gast voor NAC Hellemons. Is realistisch.
Wat promotie betreft die komt er als je het niet verwacht. Heeft ook met druk voor de spelers te maken. Men voetbalt makkelijker als het mag en niet moet.

3   5  
Thierry14

Is al vroeg gezellig op t terras 🍻maar lijkt me heel erg hoogg gegrepen met deze groep?. Paar potjes verliezen en de paniek breekt weer uit...

11   4  
ome cor

Promotie is de ultieme droomwens.
Echter heeft dat alleen nut al de club dan inmiddels verkocht is en er een goed plan ligt voor de toekomst.
De heen-en-weer pakken is geen optie.

Maar het liefst zie ik weer voetbal op de mat wat het stadion bezoek (desnoods een wedstrijd op tv) zo leuk maakt.
Een strijdend NAC, aanvallend, spelend voor winst...
Als ik een bus geparkeerd wil zien ga ik wel naar de BBA of hoe heet dat tegenwoordig ? Ariva ?

Als we leuk voetbal spelen dan leeft de club weer. Daar komen supporters en sponsors op af. En hopelijk een gulgevende nieuwe eigenaar.
Promotie komt er, als alles klopt, vanzelf.

5   1  
Sjak

@ JOHAN APELDOORN

Alle premium artikelen kan je lezen in BNdeStem of AD door de link van de pagina te kopieren en die dan te plakken in een prive venster.
Bij Firefox is dat CRTL SHIFT P.

5   9  
Kisku

Zal er wel een speler of 5 bij moeten met kwaliteit

10   2  
Maarten

Helkemons verdient alle waardering. Is enorm goed bezig lijkt me. Deze man moet je koesteren en wellicht een verbeterde contract aanbieden. Als Helkemons ooit zijn biezen pakt dan blijft er een gapend gat over

4   3  
Mike

Die spits en middenvelder van den Bosch erbij en een frivole buitenspeler en je doet gewoon weer mee hoor. Basis staat al wel redelijk. Haye en Olij zouden we enorm gaan missen (hoop uiteraard dat ze blijven, maar met Kortsmit hebben we al 1 goede vervanger.

2   4  
Gjoewie

Aan het begin van het seizoen 2019-2020 gebruikte ik het t-woord. En ik kreeg gelijk... :-(
Aan het begin van het seizoen 2020-2021 gebruikte ik het t-woord. En ik kreeg gelijk... :-(

Dus gebruik ik het maar niet meer. ;-)

6   3  
Henri

Goed te horen dat hij gebruik maakt van TL zijn kennis. Misschien nog beter om ook gebruik te gaan maken van TL ijn netwerk. Hoe meer input, hoe meer goed overwogen besluiten genomen kunnen worden.
Dat er ambitie is, is goed en normaal. Er is geen bedrijf dat tegen medewerkers zegt we verwachten komend jaar minder van jullie. Werk maar low profile.
Mbt de concurrentie, ieder seizoen zijn er de vaste favorieten met altijd één team dat positief opvalt en één team dat negatief opvalt. Het eerste jaar in een lagere divisie is altijd zwaar. VVV, ADO en Emmen hebben selecties die voor meer dan 60/70% zijn gewijzigd. Dan is het ook gewoon afwachten hoe het in elkaar valt. Daarnaast heeft Dordrecht een Turkse investeerder die het spelersbudget met 1 miljoen heeft verhoogd en FC Den Bosch een Amerikaanse investeerder. ADO en NAC hebben nog geen nieuwe eigenaar. Veel onzekerheden dus, meer dan in andere seizoenen. Zelf had ik die Amerikanen ook wel graag bij NAC gezien. Hebben een eigen visie over het samenstellen van selecties en die werkwijze blijkt bij de huidige teams zeer succesvol te zijn. Bovendien is de eigenaar van PMG ook aandeelhouder bij AZ. Kunnen zo gebruik maken van de PMG database. Slimme jongens daar in Alkmaar. Wat de competitie betreft is Almere voor mij de grote favoriet voor het kampioenschap. De Graafschap en Volendam de grootste favorieten voor plek twee. Maar volgens mij heeft NAC daar geen onoverkomelijke afstand op. Belangrijk is het om de eerste periode goed door te komen.

5   10  
Nr. 20

Belangrijkste is steun. En niet ja 1 verloren wedstrijd of een moeilijke eerste periode op de grond gaan liggen janken en vragen om nieuwe spelers, nieuwe trainer etc etc etc. Dat zijn de NAC supporters de laatste jaren. Zeker hier op internet.

8   29  
jvt

Hoe kan het keren. Hellemons werd als interim destijds volledig afgemaakt en steevast "De bouwvakker" genoemd. Velen jonkies hier weten dat niet.

Van veel doorgesproken spelers uit de jeugd is geen sprake, anders dan 'de zoontjes van de trainer'. Maar die werden door papa extra begeleid. Van Hecke kwam van buitenaf en ontwikkelde zichzelf. Blijven over wat eeuwige talenten, vaak te klein van postuur, te licht van gewicht, te lief en nooit een echte versterking die anderen op sleeptouw namen. Wij doen het nu met een "talent" van Utrecht die Utrecht laat gaan. Dat zegt veel. De Vlo was ook zo'n product en onze rechtsbuiten van afgelopen seizoen. Dat voorspelt niet veel goeds.

En nu moeten dezelfde vakmensen de juiste spelers voor NAC 1 zoeken en selecteren? De ex-td wordt geraadpleegd? Een sneer naar Manders, de man die Lokhof niet wilde behouden. Iedereen doet maar wat. De AD moet bezuinigen vanwege zijn eigen falen. Minder betaalde seizoenskaarten, minder sponsorinkomsten, meer afkoopsommen en vorstelijke salarissen voor het "management". De trost van Breda is heel ver weg. Wij hebben mensen nodig die het klappen van de zweep kennen, ook een solide kopende partij die je natuurlijk zelf benadert ipv die zich aandienen want dat zijn nooit de beste. Het gaat hier weer net zo fout als die nationale sponsorwerving.

7   32  
steven73

zo blij dat LOKHOF er niet meer is. wat een onrust stoker is dat. het is zijn manier of helemaal niets. viel me zwaar tegen dat deze man niet kan middelen. we zitten niet in Duitsland HERR Lokhof.

4   12  
Cees-2

Hellemons tracht met deze uitspraak goede sier te maken bij de achterban. Zoiets gaat er in het algemeen in als malse zoete koek. Liever hoor ik allerlei verantwoordelijken, “nu al” praten over hoe men denkt over een nieuw op te zette structuur, na dit overgangsjaar! Echter is het doodstil daarover. Korte termijn babbeltjes, die ken ik zachtjes aan wel. Als die in het verleden allemaal waren gekomen, speelde NAC nu elk seizoen Europees voetbal. Niets van dat alles, we spelen KKD, toch totaal iets anders. Advies, zet een goede toekomstvisie, beleid, structuur op, i.p.v. praatjes voor eigen gewin.

8   3  
Wanny

JVT krijgt veel negatieve reacties, maar wat betreft de jeugd heeft ie wel een valide punt. Hoeveel jaren zijn we nu al bezig met veel middelen in te zetten voor de jeugdopleiding (ton of 7 per jaar)? En hoeveel eigen jongens zijn in die tijd vaste basisspeler geworden in NAC 1?

Om precies te zijn geen eentje.

7   16  
NixNACNix

Sinds wanneer doet van het voorzitter technisch hart / hoofdopleidingen uitspraken over de organisatie doelstellingen? Is meer voor AD en RvC..

Mogen we hem ook er ook op afrekenen als de doelstelling niet gehaald wordt? Of vlucht hij dan weer?

Is het niet heel makkelijk scoren bij de achterban om te roepen dat je met Lokhoff overlegd? Zouden Bakker en die jongen uit Utrecht 2 uit de koker van Lokhoff komen of al bij Schoenmaker, Steijn en De Graaff op lijstje gestaan hebben?

Hellemons als boegbeeld van het technisch beleid, pffff. Dat is nivo rechterrijtje KKD, gelijk aan het nivo wat zijn €800k per jaar kostende opleiding aflevert.

11   1  
Fan uit Zevenbergen

Mooi dat hij
Nog steeds met Ton Lokhoff over nac en voetbal praat

7   0  
Henri

Knap hoor al die nergens op gebaseerde negativiteit. Als het erop aankomt weet niemand van ons de echte ins en outs. Veel is gebaseerd op het van horen zeggen en het maken van aannames.
Ik begin het steeds meer eens te worden met forumleden die van mening zijn dat NAC ten gronde gaat aan de immense negativiteit binnen een deel van sommige geledingen van de club.
Het glas is altijd half vol of half leeg.
Voordeel is wel dat, mocht NAC ooit een Coöperatie worden de negatievelingen onder ons dan in ieder geval geen aandelen zullen aanschaffen. Je wilt iets nieuws tenslotte vanuit vertrouwen en positiviteit opbouwen.

4   8  
@nixnacnix

Ik wil niet vervelend zijn maar over het nivEAU van een ander praten en dan nivo op deze manier spellen?…

4   4  
NixNACNix

Je hebt gelijk. Oefen jij even op het gebruik van komma’s en leestekens?

5   1  
Belgische Naccer

Naast de spelers en de opstelling van de trainer, mis ik nog een derde pijler, die vorig jaar volledige Ka U Tee was namelijk de FITHEID van NAC.

Zijn ze nu wel in staat om 95 minuten te knallen?
Ik hoop dat De Graaf ze zijn eigen loopvermogen aanleert, dan komt alles goed! Want met een fitte ploeg haal je punten, zeker in de KKD, waar geknokt wordt!

Dus Edwin, Komop! Maak ze fit!
En niet die slappe hap van vorige seizoen onder Steijn, met na een uur iedereen bekaf, zonder dat ze wat gedaan hadden...op Fiorini na dan.

1   1  
Dbare

Voor minder doen we het niet ;-)

Hophop, heb er weer zin in mensen, vergeet afgelopen seizoen, kijk naar voren, nieuwe ronde nieuwe kansen. HUP NAC!!!

1   1  
Pik

@cees-2

Laat het zien man, stuur ff alles door naar de burelen zodat ze exact weten hoe het moet.

3   4  
Cees-2

Niet meteen wat kribbig worden pik. Luister, NAC, dat in zijn algemeen, is er totaal niet mee gediend dat verantwoordelijken, puur om “ eigen” sier, iets trachten te creëren, doormiddel van leuke open deur intrappende uitspraken. Nee, dat soort uitspraken, daar zijn we inmiddels mee doordrenkt, met het bekende resultaat, namelijk KKD. Dat zijn de feiten! Niet anders, helaas. Stop nu eens een keer daarmee, en ga voor het totaalplaatje. Daar bedoel ik mee NAC, NAC en nogmaals NAC. Daar gaat het om , verder niets. Stoppen met leuke open deur intrappende praatjes. Opnieuw om jezelf populair maken, nee NAC moet “weer” sterk worden, als het dat in dit opzicht ooit is geweest? Maar nu is dat het ultieme doel. En hier laat ik het bij.

1   4  
Die ne gast

Als je ziet wat NAC mee neemt naar Sparta is plaats 5 of 6 in de KKD het hoogst haalbare. Kwalitatief te smalle basis. Jeugd is leuk, maar gaan we het niet mee redden. Alle ballen zijn dus weer gericht op geluk hebben in de play-offs. Alleen deze keer weten we het van te voren. Ik snap daarom niet waarom Hellemons zegt dat we mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Dat is onnodig druk erop leggen en nu al weer de zaadjes planten voor de volgende cyclus van onvrede en onrust.

Zou Manders daarom blijven zitten? Dan blijven we tenminste voorlopig nog in een oude cirkel van onrust en onvrede hangen ipv over te stappen op een nieuwe… ;-)

2   7  
NixNACNix

Het kan gewoon niet wat Hellemons doet.

De trainer zegt te wachten met doelstelling te roepen tot selectie rond is en Hellemons schroeft de druk even op maar heeft zelf een baantje in de luwtje waar hij al jaren weinig van bakt. En nog ff scoren door tassendrager van Stevens en latere assistent trainer van een opgeheven jeugdteam te noemen.

Dat hij te licht is voor het echte werk bewijst hij met dit interview wederom.

3   2  
Barbapapa

@nixNACnix

Erger me dood aan je. Je probeert bewust mensen op de kast te krijgen met je onzin. Daarnaast straal je in alles uit geen NAC supporter te zijn. Anders haal je Ton niet zo door het slijk en ga je een paar Haagse passanten verdedigen. Die Haagse passanten hebben in een jaar tijd iedereen voorgelogen en bedrogen. Vriendjes banen gegeven en middelmatige oude spelers dure contracten gegeven. Daarnaast de jeugdopleiding een klap gegeven door geen enkele jeugdspeler een serieuze kans/ begeleiding te geven. Er is geen enkele andere ad en trainer die hun topscorer en eigen kweek transfervrij laten vertrekken zonder een aanbieding te doen. Zelfs al zou de vader een lul zijn. Talenten denken nu wel twee keer na voordat ze naar NAC gaan. Terwijl we juist hier in de regio net onze naam opgepoetst hadden.

Ton had op zeker een paar talenten uit Duitsland gehaald. Het onder 23 team is gestopt en daar zat echt wel wat tussen. Veel spelers hadden de jeugd elftallen van hun land doorlopen. Had er graag een paar van die jongens bij willen hebben.

Eric heeft wel de jeugdopleiding van NAC weer op de kaart gezet. Jaarlijks worden er door de top 3 spelers weggehaald. De teams zelf presteren redelijk tot goed. De jeugdopleiding binnen NAC is nou juist het enige orgaan binnen de organisatie wat stabiel opereert. Onze topscorer van vorig jaar kwam uit onze eigen jeugd…….

0   1  
Ronald

Er ontstaat een machtsvacuüm en onmiddellijk staan er mensen op om zich te profileren. De lijntjes naar BN de Stem worden opengezet waardoor zij over je gaan schrijven en hoe meer informatie je ze geeft hoe positiever ze over je schrijven. Als onze club iets niet kan gebruiken dan is het iemand die veel met de pers praat en naar de pers lekt omwille van zichzelf.

2   0  
Rijen

Iedereen weer positief! Mooi. Kunnen we over twee maanden weer ontslag eisen!

Laad alle berichten na dit bericht in