Overal waar we komen

Officieel: Lokhoff nieuwe technisch directeur van NAC

Italo

Ton Lokhoff is per 1 april de nieuwe technisch directeur van NAC. De club bevestigd zijn aanstelling op de clubsite.

Hiermee komt er een einde aan een lange zoektocht naar een geschikte opvolger voor Tom van den Abbeele. De Belg vertrok in juli bij NAC. Tot op heden was hoofdtrainer Maurice Steijn verantwoordelijke voor de technische invulling van de directie. Met Ton Lokhoff haalt NAC een echte clubman in huis. Zijn nog lopende contract bij VFL Wolfsburg wordt met wederzijds goedvinden eerder opgezegd. Hierdoor kan Lokhoff vanaf 1 april aan de slag voor NAC.

Zowel Manders als Lokhoff reageert verheugd. Allereerst Lokhoff: “Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen. De afgelopen jaren heb ik natuurlijk veelal in het buitenland gewerkt. Om dan na al die jaren terug te keren naar NAC voelt als thuiskomen. Thuiskomen in Nederland, maar bovenal thuiskomen bij mijn club. Ik zie er naar uit om aan de slag te gaan bij onze club. Samen gaan we hard aan de slag om de club terug te brengen naar waar het hoort. Hopelijk mogen de supporters snel naar het stadion en zien we hen tijdens een ouderwets Avondje NAC.“

Ook Manders is uiteraard erg te spreken over de aanstelling: “Met Ton halen we een Technisch Directeur binnen die de club van binnen en buiten kent. Hij weet als geen ander welke spelers bij ons kunnen slagen. Ton beschikt over een groot netwerk en heeft een duidelijke voetbalvisie. Het is een echte liefhebber en zal dus met zeer grote regelmaat langs de velden te zien zijn. Een belangrijke kwaliteit van Ton is zijn talent om jeugdtalent tijdig te onderkennen en de ontwikkeling te stimuleren, zodat ook de jeugd een kans krijgt om door te breken in ons eerste elftal.”

Wij heten Ton een zeer hartelijk welkom terug bij NAC, heel veel succes en plezier in deze prachtige rol. Hup NAC!

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
70 Reacties
141    
sjef de gevulde koek

Super nieuws !!!!

63    
Tante Annie

Heerlijk, fijn om weer eens zo'n belletje te krijgen!

37    
D'n opletter

Mooi nieuws, zojuist ben ik ook gebeld door Ton! Wederom een mooie actie vanuit NAC!

-5    
steven73

Het zal mij benieuwen....

47    
Bwienet

De bieromzet zal weer toe gaan nemen in ieder geval.

19    
WiSe1979

Toch fijn dat Ton even zelf belde!
Goed nieuws na al die Haagse invloeden!

79    
Vrouwke

Goed nieuws! En nu Lokhoff en Steijn eens jaren laten zitten en laat ze bouwen aan onze club. Nu hebben we wat we willen 2 mannen met een groot nac hart aan het roer

22    
Zjost

Wat een geweldig bericht! Hup Ton, hup NAC

13    
Keesje

Ben ook gebeld.
Goed nieuws.

19    
The Don

Welkom thuis mr. NAC

18    
NAC4Ever

Erg blij mee!
Of hij zal slagen zal natuurlijk nog moeten blijken. Maar hij heeft in mijn ogen twee voordelen. Hij kent de club en weet dus wat NAC nodig zou kunnen hebben. Dat geldt natuurlijk voor meer mensen in en om Breda, maar hij heeft ook een groot netwerk.

Welkom terug!

30    
Per

Tony Sixback!

6    
Willemf5

Doe mij maar een lekker pilske..

11    
Badeend

Geweldig nieuws voor onze club!!

-34    
BREDA 1965

GEWELDIG dat ie terug is.NAC HELD.Gelijk ff een voorspelling hierbij zetten.....dat gaat botsen met pannekoek steijn,kan niet anders

16    
Nacman

Beste nieuws in deze zware tijd van carnaval welkom thuis ton breng wat goeie Duitsers mee

13    
Wanny

Hopelijk brengt ie in elk geval wat gezond boerenverstand en inzicht wat voor figuren hier wel of niet passen mee. Dat zou al een hoop helpen om te voorkomen dat we jongens als Kali en Dogan contracteren.

17    
Tico

Erg blij met dit nieuws!
Ik ben ook gebeld, leuke actie!!!

14    
Scheppioni

Super nieuws !!!! Doet mij in ieder geval heel goed, hopelijk wordt er van zijn (duits) netwerk goed gebruikt gemaakt te samen mi eige jeugd !!

23    
Sanseveria

Ik kan dit inmiddels ook bevestigen. Ton belde me namelijk net hoogstpersoonlijk om het goede nieuws door te geven!

Welkom thuis Ton!

-21    
den hulk

goed nieuws voor brabantse spelers gebr seuntjes schalk van hooydonk

26    
Talent

...dat we eindelijk maar eens mogen gaan bouwen aan een stabiele club met een mooie toekomst 💛🖤

11    
Rubenac

Iets met een spijker en een kop.
Dit is hedendaags dus nog steeds Zo.
Kom op ton, breng ons stabiliteit

https://youtu.be/Rknxy-cpmwA

17    
Marti

Ton van harte gefeliciteerd met deze stap in de goede richting naar NAC , denk dat er Zichtbaar betere tijden aanbreken voor de club NAC , en zeker niet in mindere maten voor vele suporters van deze of liever gezegd onze club NAC , en zeker weten dat er meer sponsoren zijn die weer aanhaken , en NAC tot ouderwetse hoogte doen stijgen, Ton veel sucses samen met het bestuur en sponsoren en suporters krijgen we een CLUB te zien waar we alweer tijden naar verlangen , samen maken we NAC weer wat het in het verleden was ,

20    
Tip

Perfect. Ook van Manders eerlijke goeie zet. Of het gaat werken moet uiteraard de praktijk gaan bewijzen.

28    
sjef de gevulde koek

Je kan altijd op alles en iedereen zeiken en dat doe ik vaak ook hier. Maar Met Steijn en Ton heb je wel gewoon 2 mensen die veel verstand hebben van voetbal en gewoon normale mensen die heel goed bij ons NAC passen. Nuchtere mensen met voetbalverstand klaar.

1    
Maarten

En bij de eerste fout gaan we m zeker weer afbranden?

-32    
Wolfmanjack

Heel blij met Ton. Van Manders, onze luchtfietser, een toevalstreffer. Hij was het namelijk eerst helemaal niet van plan.

2    
willem 4,5

ik was voor de terugkeer van Smulders, maar dat is nu te laat, GRAPJE HOOR! Zal het zelf maar zeggen voordat een aantal zonder humor die op deze site zitten weer schrijven dat ik het niet snap of nog erger.

13    
H.V.M.

Hopelijk is het nu afgelopen met te veel matige onbekende exoten die de laatste jaren door zijn illustere voorgangers, via dubieuze kanalen de voordeur zijn binnen gelopen en even later door de achterdeur met stille trom zijn vertrokken.

3    
Noord Mokumse NAC'er

2021.. Een kut jaar.

Tot dit moment: laat het aub de ommekeer zijn voor ons clubke!

Hup NAC, Hup Ton

-6    
Real Robert

Voor het technische hart goed nieuws.
Maar Steijn en Lokhoff beiden mensen met een NAC-hart noemen, zoals op dit forum gedaan wordt, doet geen recht aan Lokhoff!

Manders komt zo uit zijn Steijn en Haagse kliek spagaat!
Maar heb echt mijn twijfels of Lokhoff die Steijn en Schoenmaker onder controle krijgt.
Hij mag het nu wel opknappen voor de gladde luchtfietser Manders.

6    
Leurenaar

Succes Ton! Erg blij dat je terug bent. Zet hem op, hup NAC!

7    
H.V.M.

Ton is al dertig jaar dikke maatjes met Pi-Air, dus Sydney blijft normaalgesproken bij NAC!!!

2    
RichardPraha

Kijk...iets in mijn NAC hart maakte wel een sprongetje hoor, en schitterend om onze Tonneke terug te zien waar hij thuis hoort, bij de mooiste club vd heule wereld....maar wel in de verkeerde functie natuurlijk.

Assistent trainer was mooi geweest, wellicht iets met scouting...maar TD? Echt waar joH? En Manders heeft het dr over dat Ton een "groot netwerk" heeft? WAAR dan? met welke spelers makelaars? bij welke clubs? Dat blijkt namelijk uit helemaal NIETS als je naar zn CV kijk vd afgelopen jaren.

Ik hoop echt van Harte dan Ton wel wat mensen om zich heenkrijgt/verzameld welke ECHT op een technisch-technische analytische manier eventuele aankopen kunnen bekijken, vakkundig zijn met opbouwen van een schaduw elftal, spelers data begrijpen,etc,etc.

Want als Ton op basis van zijn "gevoel" voor aankopen moet gaan zorgen dan heb ik er een erg zwaar hoofd in.....het voetbal is veranderd in de afgelopen 20h en ik vraag me sterk af in hoeverre Lokhoff capabel is om eindverantwoordelijk te zijn voor het technische beleid van een Eredivisie club.

11    
canaar

Welkom Thuis Ton, maak er wat moois van!

7    
frans

welkom thuis lokkie

13    
Chris W.M.

@RichardPraha

" Ik hoop echt van Harte dan Ton wel wat mensen om zich heenkrijgt/verzameld welke ECHT op een technisch-technische analytische manier eventuele aankopen kunnen bekijken, vakkundig zijn met opbouwen van een schaduw elftal, spelers data begrijpen,etc,etc. "

Peter Maas en Lex Schoenmakers Jr.

4    
Ome Cor

Blij dat Lokhoff, een NACman in hart en nieren weer voor NAC komt werken.

Je moet hier overigens wel direct in de hoera-stemming zijn, anders krijg je duimpjes omlaag of erger...

Sommigen krijgen spontane herinneringen aan mooie momenten van de speler Ton Lokhoff. Andere lui komen niet veel verder dan Tonny sixpack of iets over de bieromzet.

Persoonlijk vind ik Ton en NAC een twee-eenheid, maar of hij een goede TD is kunnen we met z'n allen nog niet oordelen.
Dat is hij nog nergens geweest, dus een beetje pas op de plaats maken zou netjes zijn.

Dezelfde hoera-roepers schelden hem straks de huid vol als een aankoop niet rendeert.

Veel succes, Ton !

-7    
Cornelis

Hopelijk net zo succesvol als de vorige keer ! succes Ton

9    
Wanny

@ RichardPraha

Je kunt het ook omdraaien. Misschien is er de laatste jaren met TVDA, Smulders en Rutjes wel teveel naar data gekeken en te weinig met eigen ogen en gezond verstand.

Voorop staat nog altijd dat jongens een potje moeten kunnen voetballen en als persoon in het Bredase moeten passen. Daar heb je allemaal geen data analyse voor nodig. Risico daarvan is dat je de hele wereld op je scherm te zien krijgt en als een kind in de snoepwinkel allerlei exoten gaat aantrekken, zoals hier de laatste jaren gebeurd is.

Ik heb liever iemand die zelf gaat kijken en de spelers zoveel mogelijk uit de buurt haalt.

17    
Mike

Laat dit trio nou eens een paar jaar zitten en hun werk doen. Liefst langer. Ze zullen goed doen en fouten maken. Dat is menselijk namelijk.

Wereldwijd bewierookte Marc Nettomars maakt ook wel een eens voutjes (onana en Haller) of een Argentijnse mispeer van een paar miljoen.

Hier in het west brabantse schreeuwen we al om een hoofd als het een paar keer niet goed gaat of na een mindere fase. Gelukkig zijn ze zelf allemaal zo stabiel en foutloos.

We wilden een trio aan het roer met ervaring, inzicht en 1 doel. Nac terug en liefst linker rijtje.

Daar zijn ze dan na 10 jaar wanbeleid.
Hoop dat ze het gaan laten zien en supporters geduldig zijn.

Vamos!

5    
d'n henk

Eindelijk is wat positief nieuws in deze verschrikkelijke tijd, welkom thuis Ton! Veel succes!

5    
Kipiani

Er valt veel over te zeggen en voorspellen. Niet vandaag.
Maar dit is hartstikke mooi nieuws.
Succes Tonnie en we zijn blij dat er weer bent.

2    
Barbapapa

Gewoon mooi om zo’n voetbaldier met NAC hart in je organisatie te hebben. Ook een mooie tegenhanger voor de Haagse kliek.

11    
Dutchbird

Sublieme zet van Manders.
1) Wie nu nog durft te zeiken over een Haagse kliek wordt ontoerekeningsvatbaar verklaard.
2) Ton kan binnen de club repareren wat van den Abbeele heeft gesloopt.
3) Ton heeft in Duitsland veel kennis en ervaring opgedaan en een netwerk opgebouwd dat NAC goed van pas kan komen.
4) Mocht er al sprake zijn geweest van irritatie tussen PvH + friends en NAC dan is Ton de ideale man om dat gat te dichten.
5) Ton kan ook heel nuttig zijn bij het herwinnen van het vertrouwen bij regionale sponsoren die door toedoen van Edelenbosch en Eisenga waren afgehaakt.
6) Bovenal is NAC in een klap een club die het clubicoon bij uitstek een stoel in de directie geeft.

Natuurlijk hadden we de vorige keer ook hoge verwachtingen. Maar toen werd hij genaaid door Mommers en co. Manders is gelukkig geen Mommers. Genoeg geluld, nu als de wiedeweerga naar de eredivisie.

10    
Bor de Wolf

Hoe lang zal het duren wanneer de azijn nep supporters gaan zeiken op Ton.
Het is vandaag 15-02-2012, let op.
Ik tel de dagen.
Hetzelfde gebeurde toen Ton trainer was ondanks zijn status.
Zolang het goed gaat omarmen en als het minder gaat zeiken over zijn aankoopbeleid.
Geen een TD weet van te voren of de aankopen.
Was het maar zo.
Dat is van zoveel factoren afhankelijk.
Wat wel van een zekerheid is dat Nac een geweldig publiek heeft en dat is nergens afhankelijk van!!
Welkom terug Ton.
En ik steun je net als alle echte supporters in goede en slechte tijden👍👊

-17    
BREDA 1965

Ik verwacht een nieuwe trainer met de kerst.Met dun deze halen we de eredivisie niet.Lokhoffs voetbalvisie staat haaks op die van steijn.Manders redt alvast zijn eigen hachje door ons te pleasen.Helemaal eens met TON als td maar dat gaat niet samen met steijn,totaal verschillende ideeen over NAC.Dat zien we toch op het veld,of niet?

5    
Steefl

Succes Ton!

Die man heeft een schat aan ervaring, een groot netwerk, man van de stad, maar is wel nieuw in deze functie.
En dan bij NAC beginnen is heftig. Lopen bij NAC zoveel lijntjes van zich overal mee bemoeiende mensen.

Hoop zo dat het goed gaat.
Hup Ton
Hup NAC

6    
Ad B uit Roosendaal

Uitermate goed nieuws!

Een echte NAC man met een groot (internationaal) netwerk en goede technische kennis.

Hij was als voetballer bij NAC al gewaardeerd en ik laat me graag verrassen door zijn TD capaciteiten in de komende tijd.

Ook goed voor de uitstraling van de club.

Mattijs: de complimenten!!

2    
JimGoose

Goed nieuws wat mij betreft. De "TD ervaring" is inderdaad beperkt, maar voor de rest klopt het plaatsje natuurlijk.
Mijn grootste zorgen zijn of hij van Manders en Steijn de ruimte en hulp gaat krijgen die hij nodig heeft en hoe hij met de situatie rondom Sidney van Hooijdonk omgaat. I.t.t. tot sommigen hierboven verwacht ik van een TD een objectief oordeel passend in een groter plaatje... en juist geen handjeklap for old times sake.

3    
Tip

Een van de punten is dat NAC te weinig balbezit heeft en te weinig dominant speelt. Maar gaat Ton zich daar ook mee bemoeien of mooier gesteld adviseren ? En wat gaat Steijn daar vervolgens mee doen want die maakt de opstelling ? Staat Ton hiërarchisch boven Steijn of is dat nog onduidelijk ? Ik ben een super fan van de oud-speler Lokhoff en ik hoop echt dat dit goed gaat lopen. Maar de praktijk zal dit moeten uitwijzen.

3    
geelzwartwit

Welkom terug Ton!

Ik juich dit enorm toe! Blijf maar eens minimaal 10 jaar bij NAC zitten nu.
Je hebt mensen om je heen, je hebt scouting, je hebt toetsing, je hebt je netwerk. En je hebt Manders voor de slimme contracten. Prima positie om geen kop van jut te worden. Je kent de taal van het voetbal, de supporter en NAC. Als jij een vriendje binnenhaalt als een Remie of Lammers is het bij voorbaat al win win mbt cultuurbehoud, band met de achterban en sponsoren. Een goed mix van Haagse zakelijkheid en directheid en de Bredase Cultuur. Dit wordt hopelijk een mooie periode. En waar gewerkt wordt maakt men fouten, in dit geval ben ik in ieder geval blij dat er met een NAC hart gewerkt wordt.

#dropendrover!

3    
Willemf5

https://www.youtube.com/watch?v=wTrdYNcD9Fk

Een van de heerlijkste momenten van Tonny..

3    
NAC BVB

Hopelijk word dit een clubicoon die wel lang mag zitten!
Ene Rob Penders was er eentje die vorig jaar eruit gegooid werd.
Gelukkig voor hem heeft hij onderdak gevonden bij een club waar het voor hem allemaal begon!

Maar goed ,
Welkom terug op het oude nest Ton Lokhoff!

5    
Tip

Een heel mooi stukje geel/zwart/wit. Inderdaad moet je hopen dat twee culturen bij elkaar komen. De cultuur van een man met een enorm NAChart ,met veel verstand van voetbal , en zijn omgeving en de cultuur van de Haagse bluf die volgens mij ook met prima bedoelingen naar Breda zijn gekomen. Als alles goed uitpakt kan het een heel sterk geheel gaan vormen. Maar in alle eerlijkheid kan andersom ook. We gaan het zien.

6    
Henri

Ton Lokhoff heeft 1 jaar in Griekenland/PAOK Saloniki gewerkt, 2 jaar bij RB Salzburg en 7 jaar bij Wolfsburg. Met name bij RB en in Duitsland worden er prestaties op topniveau geeist, anders kun je vertrekken. Grundlichkeit en arbeidsethos staat bij onze oosterburen centraal. Dat Ton het daar zolang heeft volgehouden zegt in mijn ogen meer dan genoeg. Voeg daarbij dat hij als speler in de top van Nederland heeft gespeeld PSV, Feijenoord en het Nederlands Elftal, waar hij met toptrainers heeft gewerkt, ja als deze man nog niet geschikt is voor NAC dan weet ik het eerlijk gezegd niet meer. Ik hoop dat Ton met name de scouting opleiding / het gehele voetbaltechnische en inmidels wereldberoemde voetbalmodel van RedBull Salzburg in Breda kan implementeren. Dan maak je als voetbalbedrijf echt stappen vooruit.

-5    
Ome Cor

Een beetje lachwekkend is het dat mensen hier pretenderen de voetbalvisie van Lokhoff te kennen en daar conclusies uit te kunnen trekken.

Of mensen de denken te weten wat voor netwerk Ton heeft.

Of mensen die nu doen alsof ze het geduld in bezit hebben en zeggen dat Lokhoff eerst een paar jaar moet bouwen...

Op 1 april start het dienstverband en op 8 april zijn er al mensen die gaan piepen omdat Lokhoff nog geen Duitse Messi heeft binnen gehengeld.
En mocht Ton wel iemand binnen halen vanuit zijn netwerk dan "zal het vast niks zijn", want waarom staan andere clubs dan niet in de rij voor die speler ?

De komst van Lokhoff is mooi, maar zal het gezanik niet doen verstommen.
En dat heeft helemaal niets te maken met Lokhoff, zijn rol en de mate van zijn kwaliteiten op dat vlak.

5    
geelzwartwit

@ome cor

Gelukkig reageren hier niet alle 20k + supporters die NAC een warm hart toedragen met allerlei aannames of kort door de bocht afbraak reacties.

Belangrijkste punt bij NAC met een onrustige achterban blijft voor mij de eigen communicatie. Als die helder, duidelijk en frequent is dan ben je van heel veel aannames en gezeur af.

Succes Ton! Maak er wat moois van!

1    
Atleet

Heel goed nieuws!!

Heel veel succes Ton 👍👊

2    
Dutchbird

@ome Cor,
azijnpissen is ook een vak.

4    
Ice

Het boeit me niet of Ton zijn netwerk wel groot genoeg is

Het boeit me niet dat hij geen ervaring als TD heeft

Het interesseert me helemaal niets dat hij misschien niet hard en zakelijk is

Eindelijk, na vele jaren, staat er een echte NAC man aan het roer wat betreft het spelers beleid. En of hij nu faalt, gloreert, of er echt helemaal niets van valt, Ton heeft in elk geval het beste voor met NAC. Het is lang geleden dat er iemand aan het roer stond in watvoor functie dan ook bij NAC, waarbij ik daar zeker van was.

0    
Tram

Heel veel succes Ton. Welkom thuis! Hup NAC!

0    
Sp1

@ome cor,

Vind jou post zoniet lachwekkende!

Ton is niet ondergedoken en iedereen weet waar en met wie hij heeft gewerkt, de meeste mensen hebben hem zien voetballen, hebben hem als trainer meegemaakt en hebben zijn visie op voetbal al decennia lang voorbij zien komen in kranten en bladen...

Ben blij dat het voetbaldier Lokhoff terug is in Breda, een TD met een netwerk zorgt ervoor dat je serieus word genomen in voetbal land.

2    
Bas

Steijn en eigen jeugd de kans geven: iedereen in voetballand weet dat dat niet samengaat!
Dat bewees hij met zijn handbalverdediging bij VVV met alleen maar reuzen.

Steijn wil de bal niet hebben terwijl ze op Boeimeer juist leren voetballen...

Succes Ton!

1    
DunErwt

Welkom thuis Ton!!

1    
Mark

Welkom thuis Ton, heb er alle vertrouwen in dat je er iets moois van kan maken!

10    
Fritske d'n Olifant

Hoewel het al een tijdje in de lucht hing ben ik toch blij verrast met dit nieuws. Ton wordt vaak onderschat, ook getuige een aantal reacties hier, vanwege zijn voorkomen, zijn Bredaose tongval en zijn goedmoedige uitstraling. Ik vind dat triest.

Ton speelde al op jonge leeftijd in het eerste elftal van NAC. Ging naar PSV en was daar basisspeler in een kampioensteam met Gullit, Van der Gijp, Arnesen etc. Speelde daarna in Frankrijk en bij Feyenoord om als de patron van een heel succesvol NAC zijn carrière af te sluiten. Als trainer haalde hij spelers als Mendes da Silva, Zonneveld, Zwaanswijk en Elshot binnen. Hij had ook bijna Demy de Zeeuw al op jonge leeftijd naar Breda gehaald maar Mommers wilde geen 50k voor hem aan Go Ahead betalen. Daarna haalde AZ hem op. Onder Lokhoff maakten jonge spelers als Stam, Jenner en Mendes veel minuten waardoor zij later voor NAC veel geld in het laadje brachten. Een van de mooiste wedstrijden die ik NAC heb zien spelen (qua voetbal) was onder Lokhoff de helaas verloren halve finale in de beker uit bij FC Twente. Wij hadden toen echt recht op die bekerfinale. Na zijn ontslag bij NAC heeft Ton na avonturen bij VVV en Excelsior overal in Europa in de keuken mogen kijken bij clubs als Stuttgart, Red Bull en Wolfsburg en werd daar zeer gewaardeerd. Dat er mensen zijn die Lokhoff dan nog te onervaren vinden in een leidinggevende rol of die hem van de oude stempel vinden en niet geschikt voor deze rol bij NAC snap ik echt niet.

NAC mag in zijn handen knijpen met iemand als Ton Lokhoff. Ik hoop dat het echt een succes wordt en dat NAC ooit weer dat voetbalbolwerk wordt van weleer.

1    
Bejaarde NAC-fan

Eindelijk hebben we een technisch directeur !

Ton Lokhoff gefeliciteerd met je aanstelling.

Toch vind ik het een risico, omdat zijn ervaring als technisch directeur minimaal is.
En krijgt hij een eerlijke kans in de slangenkuil bij NAC.
Hij voldoet grotendeels aan het profiel, dus geef ik hem voordeel van de twijfel.....
Maar iets in me zegt dat het straks weer ouwe jongens krentenbrood gaat worden.....

Stap 1 : ga alsjeblieft met Steijn bespreken dat het voetbal/beleving anders moet.
Graag zien we een fitte selectie die voetbalt met druk naar voren ipv dat angsthazenvoetbal.

NOAD !!!!

3    
Badeend

Zelf ben ik van de generatie begin-jaren-90-gloryhunters. Ik reken mezelf daar niet per sé toe, omdat ik iets vind van gloryhunters, maar goed, ik moet eerlijk zijn en toen is mijn NAC-gevoel wel aangewakkerd - om niet meer weg te gaan. Dat is dus bijna 30 jaar geleden.

In 1993 bij de promotie was ik een tiener. Het eerste seizoen Eredivisie staat me nog goed voor de geest, al waren tijden toen nog compleet anders. NAC speelde nog in de Beatrixstraat, we mochten nog naar het stadion, in plaats van niemand binnen anderhalve meter omtrek had je toen zo een man of 20 binnen anderhalve meter.

En internet was nog iets van de toekomst. Netflix bestond nog niet.

Dat laatste feit heeft me een geweldige herinnering opgeleverd. Op 10 december 1993 (ik moest de datum wel even opzoeken) ging ik met een (nu nog steeds) NAC-maatje van me naar de videotheek (!) in de Groenstraat te Prinsenbeek. Nog vóór ik goed en wel binnenwas, had die maat van me zich al omgekeerd om te zeggen "kijk eens wie daar staat". En jawel: Ton Lokhoff. Op zijn slippers (in december - hoeveel is het klimaat precies veranderd in 27 jaar tijd?) en richting de hoek met films waar wij eigenlijk nog niet mochten komen, en zeker niet gezien durfden te worden.

Wij zijn uiteindelijk met een willekeurige Steven Seagal / Dolph Lundgren / Jean-Claude van Damme (die andere Jean-Claude leerden we pas 3 jaar later kennen) actiefilm naar buiten gegaan, maar niet voor Ton met een flinke stapel videobanden (google dat maar eens) op die legendarische slippers de deur uit stiefelde.

Die zondag speelde NAC uit in Utrecht. Na 20 minuten 0-3, aan het einde 0-5 met 2 doelpunten van een uitblinkende Lokhoff.

Had Netflix bestaan in 1993, dan was de uitslag misschien hetzelfde geweest, maar mijn herinnering héél anders.

Welkom Thuis!

Laad alle berichten na dit bericht in