Wij gaan niet opzij

Olij beste NAC-speler eerste periode

Italo

Doelman Nick Olij is door jullie verkozen tot beste speler van de eerste periode. Op basis van alle beoordelingen in de MOTM-verkiezing na afloop van de wedstrijden, heeft Olij het hoogste gemiddelde.

De eerste periode verliep qua speelrondes wat rommelig. Door het uitstellen van het duel tussen De Graafschap en NAC werd de eerste periode pas vorige week woensdag afgerond. Intussen zijn er al drie duels (NAC-NEC, MVV-NAC en NAC-Telstar) gespeeld in de tweede periode.

Vorig seizoen eindigde Nick Olij op de tweede plaats in het Man of the season klassement. Winnaar JP van Hecke is inmiddels vertrokken, en dus ziet de kersverse vader zijn kans voor dit seizoen schoon. Met gemiddeld een 7,4 kan de goalie terugkijken op een uitstekende eerste periode.

De overwinning bij Jong FC Utrecht (0-2 zege) werd door jullie vooral op het conto van Olij geschreven. Voor die wedstrijd ontving hij een 8,7 , zijn hoogste beoordeling.

Heel comfortabel is de voorsprong overigens niet. Thom Haye staat namelijk nipt tweede met gemiddeld een 7,3. Het virtuele podium wordt verder nog gevuld met verdediger Moreno Rutten (6,8).

Morgen publiceren we de gehele ranglijst met de gemiddeldes per speler over de eerste periode.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
19 Reacties
60    
d'n henk

Denk ik heel terecht, hoop stiekem dat deze man nog een aantal jaar bij NAC te bewonderen is, betrouwbare keeper geeft toch een stuk meer rust voor spelers (en supporters).

26    
P

Terecht, heeft ons al menigmaal behoed voor meer tegengoals.

Moet echter wel oppassen dat ie niet te overmoedig word, zat er toch 2x naast ( en dat mag gerust een keer) tegen Telstar.

Oppassen voor arrogantie, Nick

Verder hoop ik dat ie enkele jaren bij ons clubke blijft

60    
d'n henk

Denk ik heel terecht, hoop stiekem dat deze man nog een aantal jaar bij NAC te bewonderen is, betrouwbare keeper geeft toch een stuk meer rust voor spelers (en supporters).

10    
Ouwe Spionkop

Prima gedaan, laatste week iets minder scherp.
Zal misschien te maken hebben met zijn blije en ook trieste familie omstandigheden.

16    
Janus

Met Olij mogen we in onze handen knijpen. Fantastische keeper voor een club als NAC. Daarnaast ook maatschappelijk betrokken en altijd in voor een praatje, foto met alles en iedereen. Is qua NOAD een voorbeeld in deze ploeg.

Ben bang dat hij moeilijk te behouden valt voor ons NAC als we dit seizoen niet promoveren. Zeker als ik kijk naar het aantal prutsers in de Eredivisie, is hij eigenlijk nu al veel te goed voor ons.

Hopen dat hij nog lang aan zal blijven!

9    
Dutchbird

Keept prima maar de voortzetting is helemaal weg. Dat ligt vooral aan de aanspeelbaarheid van de aanvallers maar ook aan het zelfvertrouwen van Olij. Telkens weer met veel snelheid naar de rand 16 en dan stopt het. Dat ging in de eerste wedstrijden zo lekker. Kwestie van afspraken maken, je daaraan houden en veel op trainen. Hopelijk komt het snel weer terug want het brengt kansen.

6    
Ratjeduneerste

Harstikke verdiend, zou bij menig Eredivisieclub ook onder de lat staan.

Dat zorgt ervoor dat hij na dit seizoen transfervrij de deur uit zal gaan lopen.... en neem het hem eens kwalijk.
Dit is helaas de positie waarin we al jaren verkeren.

Geen promotie betekent dat het riedeltje gewoon weer van voren af aan begint.

Maar laten we voor nu nog genieten dat deze jongen hier bij NAC speelt!

14    
Ratjeduneerste

Zegt overigens alles dit. Dat de keeper de beste man is bij een kampioenskandidaat.

Heeft helaas alles te maken met ons saaie, verdedigende spel... triest om te zien en iets wat niet zou zijn getolereerd als we met 19.000 man in Breda hadden gestaan.

Zoals in het stukje van de Trouw al naar voren komt waarin Sydney zei: 'We zouden uitgefloten zijn met dit spel.'

Triest maar waar...

7    
Amarilla Negra

Eens met zowel @Janus als @Dutchbird

Ik vind niet dat Olij onder doet voor ook maar één keeper van de onderste helft van de Eredivisie, en daarbij is hij ook nog een transfervrij aan het eind van dit seizoen, dus we hebben er voorlopig niks over te zeggen of hij blijft of niet. Vraag me eerlijk gezegd ook af of hij op dit moment bij gaat tekenen, een transfervrije keeper die meerdere keren uitgeroepen is tot beste keeper in een periode is gewild.

Het valt mij inderdaad ook op dat zijn spelhervattingen erg matig zijn de laatste tijd, iets waar ik hem vooral vorig seizoen heel sterk in vond.

7    
NAC!!!

geweldig nieuws voor hem! Echt top!!

Maar nu even verder kijken.. Het is toch ergens wel dieptriest dat uw keeper de beste speler is.
Hoe gaan we dan promoveren man?
Eigenlijk zou hij minder te doen moeten hebben en soms is moeten ingrijpen, maar neen.. Een geluk dat we hem hebben, of bestonden veel lager. Volgend jaar is ie weg.. Dag sterkhouder zal het worden.

Blij voor onze doelman, maar zegt veel over de rest!

8    
Scheppioni

Eens samen met Haye, maar twee is echt te weinig om in ieder geval bij de eerste vijf te eindigen !!! Met name het nauwelijks creeeren van kansen is het grootste aandachtspunt !!!

5    
Wanny

Prima keeper voor NAC.

Laatste weken is ie wel minder dan in het begin. Heeft nog steeds elke wedstrijd wel 1 of meerdere cruciale reddingen. Maar hij zit er bij corners en vrije trappen geregeld naast en zijn spelhervattingen zijn vaak balverlies. Dus ook nog genoeg te verbeteren.

13    
C'mon NAC

Voorlopig lekker bij NAC blijven. Heeft nog genoeg leerpunten en kan zich het best ontwikkelen in een klimaat waar hij veel te doen krijgt en gewaardeerd wordt. Bij NAC dus.
Kijk naar bijvoorbeeld een Brondeel. Die had achteraf ook langer moeten blijven. Is toch behoorlijk van de regen in de drup gegaan. Mijn advies is dus: lekker bijtekenen Nick!

0    
Willem 4,5

Mooi voor Nick, gefeliciteerd. Echter het feit dat de keeper de beste speler is zegt veel over de prestatie van het elftal. Dit bevestigt dat het op dit moment nog naatje pet is met ons NAC.

6    
SjorsNac

Gouden keeper voor NAC, snel verlengen.

-3    
Noad1976

Goede lijnkeeper. Echter matig bij hoge ballen, maar voor NAC degelijke keeper!

-4    
Joris

Het zou beter zijn dat hij binnenkort een paar blunders maakt, zonder dat het punten kost, voordat hij opgeroepen gaat worden voor nl-elftal en we hem kwijt zijn voor onze wedstrijden die tijdens oranje worden gespeeld.

-7    
Theoden King

Vorig seizoen stonden we na 12 speelronden ook 4e, met een punt minder dan nu, maar mét een periodetitel op zak.

Wat dat betreft kan het nog alle kanten op. Alleen heb ik momenteel het idee, op basis van de laatste wedstrijden, dat het alleen maar slechter zal gaan. Er is geen vorm, geen plan, geen gogme.

Als we niet de volle buit uit de komende drie wedstrijden halen, is het weer eens ouderwets crisis in Breda en staat Steijn voor de feestdagen z'n bureau alweer leeg te maken.

11    
Cool hand

Nee Theoden. NAC wint zaterdag en komt in de flow. Gestaag gaat het beter. Ik voel het. Wederom mijn voetbalinstinct.

2    
NAC4Ever

@P

Als ik mij niet vergis vertelde ze in de Gegenpressing podcast dat de opa van Olij is overleden. Dat zou een mogelijke verklaring voor zijn spel tegen Telstar kunnen zijn.

Laad alle berichten na dit bericht in