Overal waar we komen

Olij: “Het moet weinig uitmaken of de trainer er wel of niet is”

DeWeesJr

Nick Olij moest noodgedwongen twee wedstrijden vanaf thuis bekijken maar staat morgen weer onder de lat als de wedstrijd tegen NEC op het programma staat. Maar in aanloop naar de wedstrijd tegen de directe concurrent ging het bij NAC weer over alles behalve voetbal.

Olij zat de afgelopen weken thuis met Corona maar is inmiddels weer helemaal hersteld. Hij had naar eigen zeggen het gematigd te pakken. “Alleen een beetje verkouden en hoofdpijn.”

In de periode dat de sluitpost thuis zat zag hij NAC maar één punt pakken in twee wedstrijden. “Ik ben iemand die onwijs meeleeft met het team en kan tijdens wedstrijden niet rustig op de bank zitten. Dat we niet de zes punten pakken vind ik dan ook verschrikkelijk.”

Na een eerdere coronagolf werden er twee weken geleden opnieuw vier besmettingen geconstateerd. Terwijl drie van de vier spelers deze week terugkeerde zat trainer Maurice Steijn op Ibiza. Later werd bekend dat hij niet in quarantaine zou gaan. Op deze beslissing kwam de club vrijdagavond terug.

Je zou zeggen dat het extra gevoelig ligt bij iemand die zojuist is teruggekeerd van een coronabesmetting, maar niets is minder waar. Olij houdt zich op de vlakte: “Er is al zoveel hierover geschreven en iedereen vindt er iets van, dat mag ook. Alleen die keuze is nu gemaakt en daar verander ik niks aan. Dus laat ik er dan ook niet te veel meer over zeggen.”

Invloed heeft het volgens hem niet op de spelersgroep. “Natuurlijk heb je het als spelers onderling het er wel over, dus ik zou liegen als het niet leeft binnen de spelersgroep. Maar Hans en Edwin hebben het goed op zich genomen en dus hebben we gewoon een optimale voorbereiding gehad. Het moet weinig uitmaken of de trainer er wel of niet is. Uiteindelijk moeten wij het zelf doen.”

Olij zal morgen naar alle waarschijnlijkheid weer terugkeren onder de lat. Dat doet niks af van de prestatie van Roy Kortsmit. De tweede doelman was een uitstekende vervanger zag ook Olij. “Roy heeft het prima gedaan, maar zijn rol is duidelijk. Ik ben de eerste doelman en volgens mij heb ik daar ook naar gepresteerd.”

“Roy heeft laten zien dat hij er is” , vervolgt Olij zijn verhaal. “Aan mij nu de taak om mijn niveau te halen. Dat is volgens mij het niveau dat ook wordt nagestreefd.”

 Morgen staat de uitwedstrijd tegen NEC op het programma. De virtuele tegenstander in de play-offs. Voor NAC is het taak met een resultaat weg te komen uit Nijmegen zodat NAC het thuisvoordeel heeft in de nacompetitie.

“NEC ruikt bloed en wil het thuisvoordeel van ons afnemen. Aan ons de taak morgen en de andere twee wedstrijden nog alles te geven. Mogelijk zijn de play-offs weer met publiek, dan is een thuisvoordeel voor ons cruciaal.”

Tot slot blijft NAC zoeken naar het juiste systeem en speelwijze. Voor Olij is dat als keeper aan ondergeschikt belang. “Voor keepers maakt het niet uit hoe we spelen. Het is ook zaak het goede gevoel te creëren richting de nacompetitie. We hebben slechte wedstrijden gespeeld daar zijn we niet blind voor maar niet alles was slecht, dus naar morgen gewoon de positieve dingen meenemen.”

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
24 Reacties
43    
Tip

Dat Roy een goeie keeper is was al bekend toen hij tekende. Hij is volgens mij niet (veel) minder dan Olij. We hebben twee uitstekende keepers op ere niveau.
Ben zeer benieuwd naar deze avond. Hoop dat NAC niet verdedigend gaat spelen voor 1 punt en om niet te hoeven verliezen. In mijn beleving moet qua tactiek en opstelling het roer om. Op de huidige weg voort ploeteren is zinloos. Gewoon de gok wagen en aanvallender spelen.

-22    
Scheids!

Het maakt in dit geval alles uit of Steijn er wél of niet is!
Liever vandaag dan morgen zijn bureau leeggeruimd en, neem die laffe Manders met zijn luchtkastelenverhalen ook gelijk mee! Beide functie ver weg van Breda!

4    
Vliegende hollander

Idd roy heeft echt goed gekeept,had van mij gerust weer tussen de palen gestaan ipv olij.
Of olij moet weer volledig beter zijn en conditioneel in orde.
Maar de meeste mensen die ziek zijn geweest zijn meestal niet gelijk 100%.

-30    
NAC!!!

Hoe, zijn die 2 Haagse mafkezen er nog?

Manders met zijn mooie praatjes oprotten!!

Steijn de slechtste trainer ooit bij NAC gezien en slechtste “voetbal” ooit, oprotten!!

Willen we nog iets van kans maken op promotie (al heb ik er totaal geen vertrouwen in) moet er iemand anders voor de groep.

PS: de 3 hoofdschuldige die al 10 jaar rotzooi aanbrengen bij onze club, mogen ook oprotten!!

2 positieve punten:

Weekend is niet verkloot door NAC met kut voetbal

Bart Verbruggen stond onder de lat in de Belgische topper!

43    
Tip

Dat Roy een goeie keeper is was al bekend toen hij tekende. Hij is volgens mij niet (veel) minder dan Olij. We hebben twee uitstekende keepers op ere niveau.
Ben zeer benieuwd naar deze avond. Hoop dat NAC niet verdedigend gaat spelen voor 1 punt en om niet te hoeven verliezen. In mijn beleving moet qua tactiek en opstelling het roer om. Op de huidige weg voort ploeteren is zinloos. Gewoon de gok wagen en aanvallender spelen.

21    
Peerke

Als het toch weinig uitmaakt stuur hem dan aub weg. Hij heeft een cultuur gecreëerd van we praten alles recht wat krom is. De trainer is de oorzaak van alle negativiteit, niet de supporters.

28    
Rob

Off topic: Anderlecht / Jelle hebben wel een goede keuze gemaakt om de talentvolle keeper Verbruggen naar Brussel te halen. Die is nu in de Play-offs gewoon de eerste keus bij Anderlecht op het hoogste niveau in België. Hier zou hij nog steeds de derde keus zijn op het tweede niveau in Nederland. Iets met visie en talentontwikkeling inclusief geld op het veld...

11    
Nonkel Frans

Matchday! Zin in, en zo te lezen Olij ook:

"We zijn optimaal voorbereid en NEC ruikt bloed"
We gaan het zien.

Hup NAC !

2    
Stefan-nac

Even een vraagje...
Er wordt gesproken over thuisvoordeel..
Betekend dit dat er maar 1 wedstrijd per playoff ronde gespeeld wordt of is het t voordeel dat je de 2e wedstrijd thuisspeelt?

6    
Chris W.M.

@Stefan-nac

Per ronde wordt er maar 1 wedstrijd gespeeld.

6    
Geelzwartwit

Succes vanavond hup NAC!

6    
Ivo

De periode tussen de vorige wedstrijd en deze had mooi gebruikt kunnen worden om de koppen weer fris te krijgen. Helaas kwam daar Ibizagate overheen. Jammer.

Ik ben benieuwd of de selectie kan reageren op de slechte reeks waar we in zitten. Als we nog iets willen halen uit de nacompetitie, moet het vanaf nu wel beter gaan. NEC is een goede test.

23 mei is de nacompetitie al klaar. Nog 20 dagen, waarin je maximaal 6 wedstrijden speelt. Dat Rutten en Bilate niet fit zijn, helpt zeker niet mee.

1    
Donkey

NAC nekt NEC

4    
de generaal

Inderdaad Olij, het maakt helemaal niets uit of Steijn er wel of niet is.

11    
fvf6

NAC is nu nog , nu het seizoen bijna voorbij is aan het zoeken naar de juister speelwijze en systeem zegt Olij . Dat zegt mij meer dan voldoende , en dat de trainer gefaald heeft . Een door hem zelf samengesteld elftal niet aan het voetballen krijgen wil zeggen dat hij er geen kijk op heeft welke spelers bij elkaar passen en in wat voor systeem ze het beste renderen .

6    
Oosterhout076

Het lijkt mij toch wel wat uitmaken hoe je speelt. Ook voor een keeper.
Het is nogal een verschil of je met 5 verdedigers speelt of met 3 of 4. Met 5 ben je heel afwachtend, wat voor een keeper niet fijn is. Liever 3 verdedigers en volop druk naar voren. Dan is de druk ook bij een keeper weg. Spelen om te winnen is echt anders dan om niet te verliezen .....

3    
Trouwe supporter

Ik vind Kortsmit de betere keeper bij NAC de wedstrijden die hij keepte vond ik hem beter dan Olij nu is

5    
Bertus

Kortsmit is inderdaad beter.
Heeft meer body en een langere reach.
Ook meer vent in de 16 meter.
Dus wat mij betreft konden ze hem gewoon laten staan zéker met deze zwakke verdedigers geen overbodige luxe.
En het maakt wel degelijk uit of die maffe Steijn wel of niet op die bank zit.
Het is één dot ellende wat er zit.
Als ze op die bank nu ook gewoon de telefoons uitzetten dan maken we wellicht nog een kleine kans.
Elke minimale inbreng van deze man is een kans minder op succes.
Ondanks dat de tweede plek halen zeer gering is moet je met betrekking tot de NC zien dat je hoger eindigt dan waar je nu staat.
Maar ja kijk je ook naar die Visser dan denk je ook dat hij op weg is naar een crematie, die vent straalt ook niks uit alleen maar triestheid.
In de Graaf heb ik wel meer vertrouwen die weet als speler wat er gevraagd wordt bij NAC.
Nee mensen snel afscheid nemen van Steijn en een eerlijke fatsoenlijke trainer aanstellen met normen en waarden en met werklust.
Alles wat Steijn niet heeft.
Verder maak ik me met Steijn geen illusies de trainingsintensiteit is zo laag conditioneel leg je het tegen elke ploeg af , en dan hebben we het nog niet over het tactische onvermogen en de slechte verhoudingen in de spelersgroep.

4    
Bas

Bn de stem:...Steijn kan via telefoon....

Tsjonge jonge: nu nog trainen op ‘aanvallend voetbal’...
Het is een zooitje, amateurs.
Manders en Steijn zijn de oorzaak

‘We moeten Nec op 4 punten houden..’ Nec scoort nauwelijks goals, namelijk 8 in de laatste 7 duels. Wél stellen ze zo’n 5 jochies uit eigen jeugd op. Steijn beschermt zijn vriendjes Malone en Immers, die evenveel verdienen als de hele Nec-selectie..

2    
Hanssie

Met deze begroting had nac al kampioen moeten zijn nu.
Hoe zit het trouwens met de precieze cijfers? Eerst 2 miljoen budget, toen riep Manders 2 en een half, straks blijkt het financiële tekort nóg groter!
Wanbeleid

2    
Ton

Jammer dat Maria, Jansen, Maatsen, Venema en Azarkan niet spelen vanavond. Toch aankopen die de eigen jeugd blokkeren!
Gelukkig hebben we Moise en Malone....

2    
scheppioni

Juist Scheids!
Zo is't en nie anders !!
Het zou voor vandaag al een zegen zijn nu vanavond dan maar alvast voor de zege !

11    
Balletje

Speel alsjeblieft niet met meer dan 2 verdedigers. Flikker er voor de rest gewoon aanvallers in.
5 verdedigers...om je kapot te schamen.
En Haags? Ik ben ook hagenaar, niks mis mee, Maurice mist gewoon ballen, heeft niks met Haags te maken.

4    
Kisku

Hij kan er beter niet zijn die angsthaas

3    
Dutchbird

Als je eerste keeper al zegt: "Het moet weinig uitmaken of de trainer er wel of niet is" dan is wel duidelijk dat Steijn ook bij de meeste spelers zijn krediet heeft verspeeld.

Die ongeïnteresseerde, uitgebluste en geïrriteerde Ibiza-ganger krijgt dit team echt niet meer aan de praat voor de nacompetitie. Dus Manders; stap over je eigen schaduw heen en neem afscheid van de meest tegenvallende trainer van de laatste tien jaar. Lokhoff hoeft echt niet op de bank om de assistenten in de goed richting te laten bewegen.

Na de nacompetitie pas een nieuwe trainer zoeken. Maar wel zorgen dat het voor de groep duidelijk is dat de lijn Steijn per direct moet worden verlaten. Alleen dan is er een kans dat het team zich herpakt en met strijdlust en zelfvertrouwen de nacompetitie ingaat.

Laad alle berichten na dit bericht in