Wij gaan niet opzij

Olij hoeft niet te rekenen op transfer: "We laten hem niet gaan"

Raskolnikov

Nick Olij is bezig aan een goed seizoen. De doelman hoefde dit seizoen pas 23 keer te vissen en werd verkozen tot Beste Keeper van de Eerste Periode. Logisch dus dat er gespeculeerd wordt over zijn toekomst. Trainer Maurice Steijn is echter duidelijk: NAC laat Olij deze zomer niet gaan.

Als NAC komend jaar Eredivisie speelt, is er voor Olij sowieso weinig reden om zijn heil elders te zoeken. Maar zelfs als NAC er niet in slaagt te promoveren, houdt NAC de doelman in Breda. "Dat hebben we met elkaar doorgesproken", vertelt Maurice Steijn in gesprek met BN DeStem. "Nick heeft voor drie jaar getekend en gelooft in het verhaal dat wij hebben. Als het nu niet lukt, gaan we de ploeg volgend jaar nog meer versterken en moet het dan wel lukken. We laten Nick ook gewoon niet gaan."

Het spreekt voor zich dat Steijn ontzettend tevreden is met de prestaties van zijn keeper: "Hij is ongelofelijk belangrijk in het hele verhaal. Pakt punten en is een leidend figuur. De samenwerking met Kortsmit, wat ook een eredivisiekeeper is, is geweldig."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
27 Reacties
146   1  
Kobus

Is gewoon een geweldige keeper voor NAC,op het veld en naast het veld.

44   1  
Tante Annie

Kijk, dat is mooi nieuws!

146   1  
Kobus

Is gewoon een geweldige keeper voor NAC,op het veld en naast het veld.

39   2  
Niels

Voor het eerst in jaren dat we een keeper onder de lat hebben die zichzelf alleen nog maar verder kan ontwikkelen en kan bijdragen aan een positieve toekomst voor onze mooie club
Nick is toch ook echt wel een leider en laat zien dat hij dit ook uitstraalt die gaat straks hoe dan ook met nac de ere in waar ik zeker weet dat ie makkelijk mee kan doen in de toekomst voor een plekje bij bijvoorbeeld feye of az maar nu eerst nog een aantal jaar genieten van het feit dat we Nick tussen de palen hebben staan

17   71  
Viking

Stoere praat van de trainer, maar als we niet promoveren met dit afbraakvoetbal en er komt een goed bod dan kun je hem niet houden.

32   2  
The Cosmic Gate

Na al die jaren van keepers ellende en drama, eindelijk iemand waar we echt trots op mogen zijn . Begrijpelijk dat hij dan niet zomaar te krijgen is.

25   1  
Bart

Olij is gewoon een fantastische keeper en dat heeft Jelle destijds goed gezien! Zou makkelijk meekunnen draaien in de subtop eredivisie maar heeft het pech dat hij niet de langste is en daar word in de eredivisie toch ook naar gekeken.

Des te beter voor nac natuurlijk want ik durf wel te zeggen dat Olij de eerste waardige keeper voor nac is na Jelle en dan niet de Jelle van de laatste seizoenen natuurlijk.

Deze man verdiend echt een eigen nummer wanneer er weer publiek bij mag zijn natuurlijk want nac heeft eindelijk weer een leuke gast op doel staan die ook nog eens veel punten pakt voor ons!

Hup NAC en Hup Nick!11   25  
F8Hipster (BSR)

Nog meer versterken als het niet lukt? Een selectie van 40 man straks? Als je met deze selectie niet weet te promoveren moet Steijn misschien eens in de spiegel kijken.

Fijn dat Olij blijft, scheelt zo enorm veel, Nick pakt punten voor NAC.

15   1  
Henkie

F8Hipster,

Versterken is niet per definitie kwantitatief. Ik gok dat Steijn kwalitatieve impulsen bedoelt.

Volgens mij vertrekt er ook best een aantal (dure en overbodige) spelers.

3   2  
Adje

Het gaat gelukkig de betere kant uit met NAC
Breda's trots Onze keeper pakt punten
Dus natuurlijk moet hij blijven
Oma adje

8   1  
Keesje

Als de juiste club in de ogen van Olij komt met het juiste bod in de ogen van NAC, dan is hij niet te houden.

5   1  
Nacdictive

Ik hoop van harte dat hij blijft en we met hem promoveren.. Echter als er een x bedrag (marktconform of hoger) wordt neergelegd kan Maurice van alles zeggen maar dan moet NAC hem verkopen.

5   4  
BATI

Ik vind hem de laatste tijd erg onrustig. Hij moet meer rust uitstralen. Niet iedere bal zsm naar voren willen gooien of schieten.

Dat afbraakvoetbal met NAC heeft er ook mee te maken dat er totaal geen opbouw van achteruit is omdat alles op hoop van zegen maar naar voren word getrapt.

Vorige week maandag ging alles in 1 streep naar voren. Daardoor heb je steeds totaal geen grip op de wedstrijd en heeft elke tegenstander van NAC meer balbezit. Ik snap dat niet.

Voor de rest een fantastische keeper die NAC echt punten oplevert natuurlijk.

21   1  
die ne gast

@F8Hipster
Het contract van Kali loopt af. Met elke willekeurige speler die je daarvoor in plaats haalt, heb je de selectie al meteen versterkt. ;-)

5   3  
Belgische Naccer

Het enige wat hem hier kan houden is promoveren. Anders komen ze hem ophalen voor pak hem beet 1 miljoen.

Dus vanavond niks anders dan 3 punten.

Balen dat De Graafschap in de 91e minuut de 1-0 maakt. Anders was het al billenknijpen geworden voor De Graafschap...

3 punten tegen jong AZ!
en nu NIET verzaken maar gewoon erop en erover!

HUP NAC!

3   0  
henk

Erg goede keeper voor NAC op dit niveau. Al lijkt er (tot nog toe) geen interesse te zijn van hogerop. Afgelopen zomer was hij goedkoop op te halen en meerdere Eredivisieclubs hadden een keeper nodig, toch wilde geen enkele club die paar ton op tafel leggen. Geen idee waar dat mee te maken heeft, wellicht zijn gebrek aan lengte?

5   2  
Hedden-um

Godzijdank! Niet alleen een hele goede keeper voor NAC, maar ook de manier hoe hij het spel voortzet. Gooit en trapt toch zeer secuur naar altijd een ventje met een geel zwart shirt.

9   0  
Ix

@hedde-um: dat ze m dan in de uitwedstrijd tegen Roda beter niet opstellen dan..

3   2  
Bou

Moraal van dit verhaal is dat Olij alleen op te pikken is voor de absolute hoofdprijs. En terecht.

2   1  
fvf6

Zorg wel dat je hem op tijd weer een verbeterd contract aanbied , want deze jonge heeft volgens mij een aardige marktwaarde opgebouwd , en het zou zonde zijn dat hij met een aflopend contract gratis de deur uitgaat .

6   3  
J Breda

@DIE NE GAST

Alle vlaggen weer naar buiten als die dikke Kali eindelijk vertrekt?

4   3  
scheppioni

Is een zeker prima keeper maar mocht er zomaar 5 miljoen geboden worden, zou ik met Kortsmit er toch goed over nadenken, Kortsmit heeft bewezen ook een prima keeper te zijn, al moet er dan achter Kortsmit ook een goede stand in zijn natuurlijk !

4   7  
Cees-2

Steijn heeft niets te “beslissen” over het versterken van de spelersgroep, of Olij, of welke speler dan ook. Hij mag meedenken, wel op gepaste afstand. Het TH die de lange termijn dient te bewaken beslist dat uiteindelijk. Dus Steijn ken je plaats.

1   3  
Kisku

Iexereen is te koop,alleen geven ze wel aan voor de hoofdprijs en zo moet het

5   3  
Wanny

@ Cees-2

Vooralsnog is Steijn tezamen met een aantal anderen verantwoordelijk voor het technisch beleid, aangezien we geen TD hebben. Dus hij heeft hierover wel degelijk iets te zeggen. Nu vraagt een journalist naar de situatie van Olij en geeft Maurice daar keurig antwoord op. Niks mis mee.

En ook na 1 april heeft Steijn een zeer belangrijke stem in de samenstelling van de selectie. Als Lokhoff spelers haalt die Steijn vervolgens niet opstelt, komen we ook nergens.

Dat de selectie versterkt gaat worden, zal iedere trainer zeggen. Hij kan moeilijk zeggen dat we van de zomer eens gaan proberen de selectie flink te verzwakken.

3   4  
Bladran Yanco

@f8hipster
Is de azijn in je baard blijven hangen vanmorgen?

1   2  
Maarten

Tot er een zak geld komt. Niks is zeker in de voetbalwereld. Dat hij uitermate belangrijk is kan je niet omheen.

5   2  
nec nijmegen

Niemand moet zich rijk rekenen volgend seizoen.Dit seizoen zullen we ondanks dat het de laatste weken beter draait geen rol spelen.
Volgend jaar ziet het er een stuk beter uit met van Leeuwen als TD en Fred Rutten die de boel aan het doorlichten is.En niet te vergeten is er geld om te investeren.
Vliegt ADO eruit en misschien met een beetje pech Willem2 wordt het weer heel moeilijk.
Roda wat zich gaat versterken en volgend jaar wil terugkeren.
De Amerikanen die waarschijnlijk Den Bosch over gaan nemen en volgend jaar willen promoveren,daar kan je zeker van zijn.
Dit jaar is de kans voor jullie ,de Graafschap , die mazzel moet een keer afgelopen zijn,Almere zit in een dip en de Eagles hebben een kwalitatief te zwakke selectie om te blijven winnen.

Ik denk nog steeds dat jullie het nu moeten doen en dan bedoel ik directe promotie.Die kansen liggen er.Volgend jaar is volgend jaar,dat gelul van directeuren en trainers ,altijd weer hetzelfde liedje.

Let maar op,volgend jaar krijg je een ijzersterke top 6 (met geld)die niets voor elkaar onder gaan doen.En wordt het weer een grote tombola.

Succes!

Laad alle berichten na dit bericht in