Wij gaan niet opzij

Olij: "Nu ontbreekt een doel"

DeWeesJr

Het zijn onzekere tijden in Nederland. Niemand weet hoe de situatie er na 6 april uitziet. De verwachting is dat er morgen meer duidelijkheid komt maar tot die tijd werken de spelers van NAC zonder doel voor ogen.

Voor keeper Nick Olij heeft het geen zin om 12 kilometer hard te gaan lopen. In het bos doet hij een krachttraining met de fysiotherapeut en loopt verder een halfuurtje hard. Meer is voor een keeper ook niet nodig. Het is een lastige situatie voor de sluitpost. 

Toch is de doelman realistisch. Hij benadrukt dat juist nu duidelijk wordt dat er zoveel dingen belangrijker zijn dan voetbal. Olij denkt vooral aan de mensen in de zorg en de ondernemers die nu zonder inkomen zitten. 

Toch gaat het in het interview voornamelijk over voetbal. Olij sprak met voetballers uit het hele land en laat weten dat zeker niet iedereen graag weer wilt gaan spelen (dit gaat niet specifiek over zijn teamgenoten). Het enige wat haast alle voetballers willen is duidelijkheid. 

Maar zolang er niet gevoetbald wordt is de sluitpost zijn structuur kwijt. "Hoe eerder we weten waar we aan toe zijn, hoe beter. Maandag tot en met vrijdag was ik op de club, zaterdag uitlopen en zondag vrij. Opstaan, ontbijten, sporten, gezond eten, naar bed. Nu ontbreekt een doel."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
7 Reacties
39   2  
Da Huge

Keeper OLIJ: "NU ONTBREEKT EEN DOEL."

PADOEM PATS!

39   2  
Da Huge

Keeper OLIJ: "NU ONTBREEKT EEN DOEL."

PADOEM PATS!

5   2  
scheppioni

Tis maar te hopen dat er echt een eerlijke standpunt komt !
Verder is het saai zo zonder ons NAC aan de bal !
Hopen dat het volgend seizoen maar weer voluit kan gaan rollen de bal !

4   1  
Halfvol

Haha Da Huge, je bent me voor.
Zou dit een bewussie zijn?

5   14  
B

Jammer genoeg zijn de doelen tot dusver ook mislukt. Promoveren middels plat-Offs is niet duurzaam maar geluk. Wat mij betreft gewoon de wonden likken en volgend jaar serieus voor de doelstelling promoveren gaan.

Enige wat knvb moet doen is de tv gelden een jaar evenredig verdelen. Kleine clubs vallen dan minder snel om en de financiële pijn bij clubs als NAC een stuk verkleind.
Op sportief vlak hebben we het er helaas in betere tijden zelf naar gemaakt.

12   3  
Buurman

Ik snap de duimen omlaag bij de reactie van @B niet. Wat willen we nu, we liggen een straatlengte achter op graafschap en Cambuur. En dan zit Volendam er ook nog tussen.
Maar we willen wel weer graag mee doen aan de loterij die nacompetitie heet. Om via veel geluk wederom te promoveren ? Knap hoor.

Verder denk ik dat het onverantwoord en onverstandig is om weer heel snel te gaan spelen in stadions waar veel mensen dicht op elkaar gepakt zitten gezien de omvang van de epidemie. Ook de hoofdrol spelers , de voetballers, trainers en scheidsrechters lopen gevaar in deze omstandigheden te moeten gaan werken. Met mondkapjes en wegwerphandschoenen gaan voetballen ? Bij NAC zou ik als tegenstander sowieso weigeren om te gaan ballen, we staan erom bekend dat we regelmatig stevige fluimen naar de spelers blazen.

En dan als laatste. Is het niet een beetje raar ergens eind april weer te gaan voetballen en uitbundig te gaan zitten (of staan) zingen en springen , of als er niks gebeurd is, terwijl er pas minimaal honderden doden zijn gevallen en er nog steeds mensen gevaar lopen.

Laat voetbal dit seizoen astemblieft voor wat het is. En accepteer grootmoedig dat Graafschap en Cambuur terecht promoveren.

Ben stik blij als de spelers ergens in juli weer veilig kunnen trainen en wij in augustus weer veilig wedstrijden kunnen bezoeken. En creëer op deze wijze ook tijd voor een fatsoenlijke rouwverwerking.

Spelers en trainers moeten zorgen dat ze er volgend seizoen staan en nu niet gaan liggen te memmen dat ze de wei in willen. Volgend seizoen is over drie maanden, waar praten we over. En eerst maar eens afwachten of dan echt alles onder controle is. Dat is nog niet eens zeker.5   3  
Henri

Beste Buurman, volledig met je eens. Ook ik snap niets van vele reacties op dit forum. Onder een ander item vroeg ik waarom het beleidsplan nog niet was gepresenteerd. Dit zou eind februari plaats hebben moeten vinden. Het is nu bijna april. Krijg je duimpjes omlaag. Lig ik niet wakker van, maar ik kan de gedachtegang niet volgen. Laat de verantwoordelijken maar een sterke selectie samenstellen die per 1 augustus compleet is. Niks last minute "aankopen" van mij mag het seizoen ook morgen worden beëindigd. Het seizoen is voor mij voetbalbreed helemaal naar de knoppen. Ik heb ook alle abonnementen op Fox en Ziggo opgezegd. Kampioenschap, Champions League het interesseert me helemaal niets meer. Kijken hoe het met de jobs gaat over enkele maanden. In mijn omgeving goede en op zich gezonde bedrijven met op het ogenblik een omzetverlies van 85-100%, tel uit je winst.

1   0  
Brabo-xF1

Helemaal met Henri en Buurman eens. Een Re-Set is niet zo slecht. Het zou NAC sieren de volledige selectie bijeen te houden en er een ge-oliede vechtmachine van te maken. Dat is idd beleid.

Laad alle berichten na dit bericht in