Wij gaan niet opzij

Olij over mogelijke transfer: "Op dit moment is het rustig"

Raskolnikov

Nick Olij sluit niet uit dat hij NAC voor het einde van de transferperiode verlaat. De doelman heeft het naar zijn zin bij NAC, maar is ambitieus. Als zich een kans voordoet, staat hij daar daarom niet per definitie afwijzend tegenover. Van concrete interesse is echter nog geen sprake.

Olij durft niet te beloven dat hij ook komend seizoen het shirt van NAC draagt. "Dat gaan we zien", zegt hij in gesprek met BN DeStem. "Weet je, ik heb in december bewust een driejarig contract getekend. Ik voel me hier goed en ben belangrijk. Op een gegeven moment moet ik wel een stap maken in mijn carrière, omdat ik wil doorgroeien. Als er wat voorbij komt, dat hebben we ook besproken met elkaar, bekijken we wat de opties zijn."

Eén van die opties wordt waarschijnlijk Sparta, dat doelman Okoye mogelijk verliest aan AZ. Olij heeft echter nog niets van de Rotterdammers gehoord. "Op dit moment is het rustig", stelt de doelman. "Zolang er nog niks getekend is, ben ik speler van NAC. Vorig jaar hebben wij (Olij en zijn zaakwaarnemer) inderdaad contact met ze gehad. Nu is het vooralsnog niet aan de orde. En volgens mij is Bizot nog niet weg zit Okoye bij Sparta."

Het liefst gaat Olij met NAC de Eredivisie in, maar dan moet dat wel snel gebeuren. "NAC is nog steeds een ideaal podium om mezelf te laten zien. Alleen moet ik op een bepaald moment door."

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
38 Reacties
100   10  
Chris W.M.

Meest opmerkelijk vind ik wel dat er geen clausule is. En dat is mooi.

41   5  
Bekerkampioen

Dat kan ik wel begrijpen Nick ! Altijd 100 procent inzet , dit wordt jou gegund

27   5  
drsMarcellus

Het liefste zie ik Olij gewoon bij NAC blijven maar ik snap die jongen wel. Hij heeft de ambitie om door te groeien en met alle respect, dat zie ik bij NAC het komende jaar in ieder geval niet gebeuren.

100   10  
Chris W.M.

Meest opmerkelijk vind ik wel dat er geen clausule is. En dat is mooi.

27   71  
Vliegende hollander

Goede keeper,maar heeft in het afgelopen seizoen toch ook wat steekjes laten vallen.
Ik snap dat hij een stapje hoger wilt,maar hoe dan ook.......het is graag bij nac of anders niet.
We hebben in ieder geval een hele goede reserve keeper.

14   5  
Sjef de gevulde [email protected] W.M

Die is er wel degelijk ook bij Haye.

7   5  
Ed

Voor een goeie prijs mag hij gaan.

13   20  
Sjef de gevulde [email protected] W.M

De kans dat Haye en Olij ons shirt dragen komend seizoen is 1% dacht dat jij dat wel wist.

15   16  
ELH

Nog tot 2024 onder contract, dus voor 3miljoen op te halen. Goede keeper maar Kortsmit is een prima vervanger.
Niet voor een appel en een ei laten gaan. Hij is jong en kan nog door groeien.

22   6  
Chris W.M.

@Sjef

Ben ik ook van overtuigd. Haye en Olij hebben niets meer te bewijzen in de KKD en de leeftijd om een stap te maken zoals ik al eerder heb gezegd. En wanneer je het interview met Haye hier gisteren ziet en het stuk met Olij in de krant leest dan weet je dat zij ook uitgaan van een transfer.

13   2  
Eddie_V

Heerlijk eerlijk. Niet erom heen lullen. Maar gewoon zeggen hoe het zit. Geef hem groot gelijk maar hoop vurig dat er niets leuks zich komt melden voor hem.

24   3  
Klundert

Goede keeper, echte puntenpakker voor ons geweest. Af en toe slordig in de uittrap maar dat hebben de meeste keepers. Toch denk ik dat we met Kortsmit een goede vervanger in huis hebben. Laat NAC wat geld pakken voor Olij en zet lekker Kortsmit erin.

21   6  
Hugo

Prima keeper. NAC hart. NOAD. Kortsmit heeft bewezen een meer dan goede stand in te zijn. Cashen, bouwen, TL binnenhalen, promoveren.

Alle goeds Nick!

Hup NAC

11   7  
Ibio

Als he hem kan verkopen dan moet je dat doen.

30   12  
steven73

Zijn Tom, nick en Roy niet gehaald door onze vergruisde Belgische TD die teveel met zijn data bezig was ???

7   7  
Maarten

Ik heb liever dat hij blijft maar snap hem wel. Ik hoop alleen dat als hij vertrekt niet voor een paar grijpstuivers vertrekt. Minimaal 1,5 miljoen

10   18  
Wanny

Prima keeper voor ons in de KKD.

Echter wel al paar keer rare dingen gedaan als het er echt om ging. En hij is niet groot voor een keeper.

Dus clubs als Sparta zijn wel een beetje zijn plafond nu denk ik.

23   2  
Maarten

@ Steven,
Olij is op verzoek van Ten Rouwelaar gehaald

21   7  
Chris W.M.

@Maarten

Realistischer zal een bedrag van ergens rond de 300.000 - 400.000 zijn. Voor een keeper van (bijna) 26 uit de KKD een normaal bedrag. En ik denk dat NAC niet heel andere keuze heeft hem te verkopen. Olij wil graag, en NAC kan het geld goed gebruiken om andere, minder goed bezette posities in te vullen. Kortsmit en van de Merbel doorschuiven en je bent er.

15   6  
Maarten

@ Chris W.M.,

Olij heeft wel een meerjarig contract en is een sterkhouder voor NAC. Heeft meer bewezen dan v Hecke. Keepers leveren in de regel minder op maar 4 of 5 ton vind ik wel schraal.

13   6  
H.V.M.

Het is te hopen dat Olij nog een seizoen blijft.
Langjarig contract of niet, de hoofdprijs gaat deze jongen niet opleveren.
Uiteindelijk zal dat bedrag maximaal tussen €250.000 - €300.000 opleveren.
Is voor een KKD keeper een net bedrag.
Zeker in deze (Corona) tijd.
Een club als Sparta zal zwaarschijnlijk bovenstaand bedrag niet eens overmaken naar NAC!

9   4  
steven73

@Maarten Ja klopt maar uiteindelijk wel binnengehaald door. En wil er eigenlijk maar mee zeggen dat wij als NAC supporters iemand soms te snel afschieten of te snel hand boven het hoofd houden omdat we niet het hele verhaal kennen. BSR is een gevaarlijk podium voor de gemoedsrust van een bedrijf.

8   6  
Tip

Ik vrees dat Haye en Olij vertrekken. Die jongens gun je dat van harte. Maar voor ons een fikse aderlating als ze gaan. Gelukkig hebben we een prima reserve keeper. Het geld van van Aalst en cs. was toch wel gemakkelijk geweest om de selectie te versterken. Voor ElAl heb je ook nog geen vervanger en ik had Leemans voor de keuken een prima speler op het middenveld gevonden. Ben benieuwd waar we over een wedstrijd op tien staan, gelukkig is het niveau van de keuken niet te hoog. Beste van hopen. Hup NAC.

25   9  
Fratelli

Ik geloof niet dat clubs in rijen van 3 staan opgesteld voor Olij en Haye.

Olij maakt in de grote wedstrijden (Feyenoord beker, NEC thuis) een slechte indruk en dat zijn de wedstrijden waar hij op beoordeeld wordt. Daarnaast vind ik dat hij wordt overschat door de NAC supporters omdat het een leuke gast is.

Haye is al 3x mislukt bij een eredivisie ploeg en is dit seizoen ook totaal niet constant gebleken. Mist wat fysiek en loopvermogen en pakt serieus wat kaarten in een seizoen.

5   6  
Willem 4,5

Natuurlijk gaat ie weg, dat is niet zo moeilijk.
Het grote probleem is dat we geen TD hebben, wie gaat alles regelen in deze voetbalpandemie bij NAC. Manders?, help!, Edwin de Graaf, dan krijgen we dezelfde situatie als met ons toppertje Steijntje. Een tijdelijke TD, waar vind je die?, kortom een groot probleem,, zoals gewoonlijk bij onze club. Geen problemen bij NAC bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal in de toekomst niet bestaan.

3   4  
Scheppioni

Wat Hugo zegt, volledig mee eens !

9   9  
RICHARDPRAHA

Om een typische Wim Kieft uitspraak te gebruiken: Hij is wel iets teveel in zichzelf gaan geloven.

Prima lijnkeeper maar toch met corners en voorzetten vanaf de zijkant vindt ik hem best middelmatig, geen echte leider van de defensie ook. Wel in maniertjes en praten maar niet in acties en neerzetten van de verdediging.

Kortsmit is echt niet heel veel minder dus als bv die Sparta keeper naar AZ gaat voor en Sparta daar 2-3 miljoen voor krijgt en dan voor 750k-1 miljoen bij NAC komt voor Olij: DIRECT verkopen.

8   5  
PN

Gewoon, praktische vraag.

Waarom kan NAC wél spelers verkopen / halen, terwijl het aanstellen van een (niet statutair) TD kennelijk onmogelijk is?

Een niet-statutair TD is ook slechts werknemer; waarom TL niet nu jaarcontract geven? Astie het goed doet, zal een nieuwe aandeelhouder er geen seconde aan twijfelen hem vervolgens ook statutair te maken.

2   7  
Kees

2 a 3 ton is minder dat waarvoor hij in totaal op de loonlijst staat tot 2024. Dat gaat dus echt niet gebeuren. Het zal om een bedrag tussen de 4 en 6 ton gaan mocht dit gaan spelen.

3   1  
Snipes

Begrijpelijk...maar oh wat hebben we hem komend seizoen hard nodig. Een speler die altijd levert en nooit door de ondergrens zakt.

En als ie vertrekt....laat het dan een mooie stabiele middenmoter zijn in de eredivisie en niet een ga eagles ofzo.

5   4  
Jantje b

Goede keeper voor nac, laat alleen in de belangrijke wedstrijden wel wat steken vallen. NAC-nec ging hij in de fout en in de halve finale tegen Feyenoord zat hij er ook vaker naast

5   5  
Otjes

Is niet goed genoeg voor de ere.
Vooral bij spel hervattingen zwak

4   2  
fvf6

Dat er iets speelt kun je tussen de regels doorlezen . Maar goed dat er geen clausule in zijn contract staat ,daar is NAC toen der tijd mee gestopt , dus als men Olij wil komen halen zal men een aardig bedrag op tafel moeten leggen . Bovendien hebben we met Kotsmit een goede vervanger . Dus NAC kangferust het onderste uit de kan eisen zonder bang te zijn zich een buil te vallen .

2   2  
Dabbert

Graag of niet bij NAC. Maar weer niet voor een appel en een ei. Gewoon volle mep vragen. Hij heeft toch met volle verstand een duur contract getekend. NAC kan geld goed gebruiken. En Kortsmit is minstens net zo goed.

2   2  
Ernie

Als je een beetje talent hebt moet je wegwezen uit deze slangenkuil. De Eredivisie is ver weg voor Nac. Dus begrijpelijk dat Olij en Haye weg willen. En het zal niet bij deze 2 blijven.

0   0  
Nero

Fratelli heeft gelijk tom begon goed en zwakte ook af ,maar voor nac goede spelers

0   1  
Ben

Kijk of je een miljoen kan beuren.
Evt in samen werking met ruil van speler .
Je hebt een goede 2cde keeper

1   1  
Bertus

Dit is nu zo’n mooi voorbeeld zeer goed voor de KKD maar letterlijk en figuurlijk tekort komend voor de Eredivisie.
We hebben een prima eredivisie waardige vervanger in Kortsmit dus een vertrek van Olij daar maak ik me geen zorgen over.
Cashen en laten gaan.
Kortsmit is gewoon de betere keeper, completer en meer reach.

2   0  
Ralph

Nick Olij is sinds vandaag Sparta gaan volgen op Instagram, misschien zegt het niks maar meestal natuurlijk wel.

Laad alle berichten na dit bericht in