Wij gaan niet opzij

Omar Mekkaoui wint Syrenka Cup met Oranje onder 17

Gerrit

Vandaag heeft Oranje onder 17 de finale van de Syrenka Cup gewonnen.

In het Municipal Stadium OCSiR in Ostroda, Polen won Oranje onder 17 van de leeftijdsgenoten van Engeland. De wedstrijd werd met 3-2 gewonnen en onze eigen Omar Mekkaoui mocht in de 83ste minuut invallen. 

De eerdere wedstrijden werden gewonnen met 2-0 (Tegen Noorwegen) en na Penalty's (Tegen Polen) 

Gefeliciteerd Omar!

23 Reacties
70   0  
Rob

In alle wedstrijden minuten gemaakt tussen voornamelijk spelers van de topclubs en daarmee dus bij de beste 20 spelers van Nederland op dit moment van het geboortejaar 2005. De laatste NAC speler die rond die leeftijd uit wist te komen voor oranje was Bart Verbruggen, overigens zonder speeltijd, en die werd zonder een minuut voor NAC te spelen voor een habbekrats verkocht. Ik zou zeggen vastleggen en af en toe wat minuten laten maken in het Rat Verlegh stadion, als een wedstrijd is gespeeld, zodat je in ieder geval de prijs kan opdrijven.

5   81  
Nep Han

Inshallah paar minuutjes mee mogen doen. Wahed enge speler

19   0  
Dj buffonge

Toppertje! Ben benieuwd wat hij kan brengen in de toekomst…..

70   0  
Rob

In alle wedstrijden minuten gemaakt tussen voornamelijk spelers van de topclubs en daarmee dus bij de beste 20 spelers van Nederland op dit moment van het geboortejaar 2005. De laatste NAC speler die rond die leeftijd uit wist te komen voor oranje was Bart Verbruggen, overigens zonder speeltijd, en die werd zonder een minuut voor NAC te spelen voor een habbekrats verkocht. Ik zou zeggen vastleggen en af en toe wat minuten laten maken in het Rat Verlegh stadion, als een wedstrijd is gespeeld, zodat je in ieder geval de prijs kan opdrijven.

30   2  
Henri

Zo'n jongen een contract aanbieden en meteen bij het eerste betrekken en langzaam aan kansen geven. Maar door het gebrek aan een TD zal het wel weer problematisch worden om dit snel en efficiënt af e handelen.

12   0  
Peetjevanetten

Een oud nac pareltje ook van de partij oulid agougil broertje van. Gaat een grote worden zijn bij Ajax lovend.

23   0  
Wanny

@ Henri

Aangezien Hellemons die rol (deels) op zich neemt, zou je juist verwachten dat dat wel goed komt. Als er iemand is die de talenten op de juiste waarde kan schatten, zou het Eric moeten zijn.

14   10  
Die ne gast

@Henri
Is ook een kwestie van geld. NAC heeft het geld niet om elke jeugdspeler een contract aan te bieden. Er zijn genoeg jongens die in de Jong Oranje van O16 en O17 hebben gespeeld en uiteindelijk geen glansrijke profvoetbal carrière krijgen.
O17 is voor NAC gewoon nog te jong om contracten aan te geven. Je betaalt 2-3 jaar, terwijl hij in die periode 0 minuten in NAC-1 zal spelen. Daarnaast krijg je er ook scheve gezichten van in het O17-team van NAC. Iedereen is bezig met de droom van profvoetballer, maar een medespeler heeft al een contract(je) op zak.

20   3  
Arie

Die ne gast

Heb je enig idee wat een jeugdspeler aan salaris krijgt?
Met al het budget wat we vrij hebben moet dat er gemakkelijk vanaf.

4   36  
den hulk

ik heb sydney van hooydonk niet gezien bij jong oranje of was hij misschien toeschouwer waar blijven de twee versterkingen van de graaf

9   1  
fvf6

Gefeliciteerd Omar.
Laat NAC er eens een keer alles aan doen om dit soort talenten te behouden , en niet voor een opleidingsvergoeding de deur uit laten gaan. Zorg dat je andere clubs voor bent met een contract voor deze talenten .

3   1  
Tante Annie

Ik zeg niet dat je hem geen contract moet aanbieden, maar ik ben het wel eens met die ne gast. Hij geeft namelijk aan dat je anders een contract voor 2-3 jaar geeft en hij misschien max enkele minuten speelt. Toch is het wel belangrijk om de echte pareltjes zsm aan je te verbinden voor enkele jaren. Puur om het attractief te maken voor ze om te blijven en zodat andere clubs ze minder snel voor een appel en een ei wegplukken. Maar Omar springt in ieder geval al wel in het oog

16   1  
N1912

Natuurlijk moet je Mekkaoui een profcontract geven, nog liever vandaag dan morgen. Heb je daarmee de zekerheid dat hij een absoluut succesverhaal gaat worden? Of dat hij überhaupt door gaat breken in het profvoetbal? Nee zeker niet, dat is van vele factoren afhankelijk. Maar feit is wel dat Mekkaoui als jeugdinternational de aandacht van iedere zichzelf serieus nemende scout op zich gericht heeft staan. Daarmee vertegenwoordigt hij behoorlijk wat kapitaal.

Wil NAC eindelijk eens structureel stappen in de goede richting gaan zetten, dan moeten zulke jongens hoe dan ook worden vastgelegd. Veel liever daaraan je geld besteden dan aan de zoveelste verzadigde selectiespeler op zijn retour die nog eventjes een balletje komt trappen in Breda.

5   1  
Nero

Zaken doen anders is ie weg

9   3  
Pik

Die gaat zomaar NAC niet verlaten, heeft verstandige ouders ( vader is wiskunde leraar op het graaf, de school van onze jeugdspelers)
En Eric zal er echt alles aan doen om
Hem binnenboord te houden.

Dat contract komt vanzelf wel.

Broertje van Sabir gaat inderdaad ook een mooie toekomst tegemoet.
Wetende dat hij in eerste instantie niet doorv de scouting dagen kwam maar uiteindelijk, door iemand die toch niet wilde komen toch, mocht instromen bij NAC. Hoe mooi kan een ontwikkeling van een kind zijn.

7   1  
Wanny

Hij heeft in de voorbereiding ook al bij het eerste meegespeeld. Dat zijn ook wel belangrijke dingen voor jonge talenten. Zo zien ze dat je bij NAC kansen krijgt. Net als al die andere jongelingen nu.

5   11  
Veerse naccer

Waar is die jeugd opleiding nou voor? Om spelers voor andere clubs te opleiden? Zo snel mogelijk contract geven en anders kap er mee en stopt dat geld in de eerste om zo snel mogelijk te promoveren

14   3  
sjef de gevulde koek@BSR

Misschien een idee om ook wat aandacht te geven aan de kaartverkoop van uitwedstrijden. Zijn nog 150 kaarten over voor vrijdag!!!!!!

8   2  
Henri

@Die Ne Gast
Als je als club aan je opleiding geld wilt gaan verdienen zul je moeten beginnen meer meer vergoeding te krijgen dan de vastgestelde opleidingsvergoeding. Dit kan alleen maar door een speler een contract aan te bieden en een POP met hem te maken. Een groot talent van 16/17 jaar moet zeker meters kunnen maken in de KKD. Ronald Koeman speelde als 17 jarige Johan Cruijff uit de wedstrijd in het Groningse Oosterpark. Ajax en Bayern laten spelers van 18 jaar in de Champions League debuteren. Martien Vreijsen debuteerde ook op zijn 17e als rechtsbuiten in de ere-divisie bij NAC. Als de een in een selectie wel een contract heeft en de ander niet is dat gewoon het gevolg van topsportbeleid waar beloond wordt en "bestraft". Financiële verschillen in beloning en waardering komen overal in de maatschappij voor. Het kan dus nooit een reden zijn om een talent maar geen contract aan te bieden. Als ze bij NAC daadwerkelijk een succes van hun opleiding willen maken moeten ze er toch anders in moeten gaan staan. Kijk eens naar AZ en Ajax. Ik ben benieuwd wat de visie van de nieuwe eigenaren in deze is en hoe zij deze financiële levenslijn gaan oppakken.

3   13  
Vlag

En weer een transfervrije spits waar een streep door heen kan.
Hugo Botermans tekent bij Excelsior

6   1  
Peetje

Mis ook wel de tijden dat 17 jarige talenten de kans kregen in het Nederlands voetbal.

13   2  
Chris W.M.

Filipovic gepresenteerd bij Partizan Tirana. Wordt ploeggenoot van Damcevski.

2   4  
Ivo

Filipovic terughalen leek me geen goed plan. Die jongen heeft zeker NOAD, maar ik vond het een erg beperkte voetballer.

Paul Gladon lijkt me nog steeds de beste optie. Als Bilate weer uitvalt heb je echt een redelijke backup nodig. En soms wil je een 2e spits kunnen brengen om iets te forceren.

3   0  
Barbapapa

@IVO

In de wedstrijd tegen Emmen heb ik me mateloos geïrriteerd aan die Gladon. Die hoeft van mij echt niet ons shirt te gaan dragen.

Zie dan liever Kosiah voor de leeuwen gegooid worden. Als die jongen straks zijn eerste erin heeft liggen volgen er echt wel meer. Heeft vorig jaar amper wedstrijden gespeeld en doet het mijn inziens best aardig.

Laad alle berichten na dit bericht in