Wij gaan niet opzij

Onduidelijkheid troef bij Benin

Raskolnikov

Hoewel NAC ervan uitgaat dat Moïse Adilehou komend weekend ontbreekt, is nog altijd niet definitief duidelijk of de centrale verdediger is opgeroepen voor het nationale elftal van Benin. De Beninese voetbalbond weigert vooralsnog een definitieve spelerslijst te publiceren. De bond hoopt namelijk in Frankrijk actieve spelers te kunnen selecteren.

De Franse clubs lieten afgelopen week weten niet bereid te zijn Afrikaanse spelers af te staan voor de komende interlandperiode. Een flinke tegenslag voor Benin, aangezien ongeveer de helft van de selectie zijn brood verdient in de Ligue 1 of Ligue 2. De Beninese voetbalbond stelde de bekendmaking van de selectie daarom tot tweemaal toe uit, overwoog een selectie met louter in Afrika actieve spelers en besloot uiteindelijk maar helemaal niets meer los te laten over wie er nu wel of niet opgeroepen is. Hoewel Benin al over vijf dagen aantreedt tegen Nigeria, is nog altijd onduidelijk welke spelers geselecteerd zijn.

Ondertussen kwamen de Franse spelersvakbond, verschillende Afrikaanse voetbalbonden én de FIFA in verzet tegen de beslissing van de Franse clubs om geen spelers af te staan aan Afrikaanse landen. De clubs kwamen daarom dit weekend terug op hun eerdere beslissing. Afrikaanse internationals mogen toch afreizen.

Voor Benin betekent dit dat bondscoach Michel Dussuyer in grote lijnen vast kan houden aan zijn oorspronkelijke selectie. Het zou daarom zomaar kunnen dat Adilehou toch niet geselecteerd wordt en komend weekeinde aan kan treden tegen De Graafschap. 

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron:
B-Side Rats, Herald, Soccernet, Chris W.M.
7 Reacties
108   1  
Talent

Moïse moet gewoon even bellen naar de bond en zeggen: ‘Benin Breda, Adilehou-doe-en-bedankt!’

37   2  
JoepV

Goed nieuws voor NAC, jammer voor Moise. Alhoewel hij zich wel onsterfelijk kan maken door Ralf Seuntjes en consorten in de broekzak te hebben!

14   0  
Nacnacnac

Laten we voor NAC hopen dat hij toch niet zal worden opgeroepen. Buiten het feit dat Adilehou sowieso een betere centrale verdediger is dan Malone hebben we tegen de Graafschap (met een grote sterkte spits in de naam van Seuntjes) juist een grote en kopsterke verdediger nodig. Ik vrees dat Rosler en Hendriks de duels anders op zeker gaan verliezen.

Voor de jongen zelf gun ik het hem uiteraard om voor zijn land uit te komen maar laat dit dan maar een keertje zijn als we tegen jong psv of mvv spelen :)

6   1  
den hulk

laat de spelers die opgeroepen zijn toch in der land blijven moet je weer met corona worden geconfreteerd met het oog op nacompetitie

108   1  
Talent

Moïse moet gewoon even bellen naar de bond en zeggen: ‘Benin Breda, Adilehou-doe-en-bedankt!’

9   3  
Bredafun

Ik verwacht niet dat seuntjes zal spelen tegen nac.

2   12  
Molenschot Loco

Ik zou mocht Adilehou niet kunnen spelen Immers op Seuntjes zetten Ralf is natuurlijk niet de snelste ......

4   2  
scheppioni

The Seun of God uitschakelen moet hem wel lukken, wel opbouwend graag de bal afgeven mits dat hij in BREDA is aankomende zondag !
Maar waarom zou hij afbellen want bij een goede pot weer zit Moise toch weer op de bank want Malone is onomstreden !???

Laad alle berichten na dit bericht in