Wij gaan niet opzij

Online forumavond met Mattijs Manders en Maurice Steijn

Das Phantom

NAC organiseert op 17 december een online forumavond waar Mattijs Manders en Maurice Steijn de vragen zullen beantwoorden van aanwezige supporters. Dat meldt de Clubraad van NAC vandaag op Twitter.

De forumavond wordt aangekondigd daags na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Na het doelpuntloze gelijkspel was er de nodige commotie rondom Steijn, het laat inbrengen van Sydney van Hooijdonk en de reactie van de trainer voor de camera van FOX Sports.

Op Twitter vroegen veel mensen om uitleg van algemeen directeur Manders en trainer Steijn, die op dit moment ook verantwoordelijk zijn voor het technische beleid van de club. Die uitleg lijkt er nu te gaan komen door middel van een forumavond. Toch is de forumavond niet ingelast naar aanleiding van gisterenavond. De Clubraad was al bezig met het organiseren van het evenement. 

De Clubraad komt later deze week met meer informatie over de avond en hoe supporters zich kunnen aanmelden om digitaal deel te nemen aan het vragengesprek.

Bron:
B-Side Rats, Clubraad NAC
72 Reacties
101   14  
Ouwe spionkop

Hier ben ik benieuwd naar.
Behalve die schandalige invalbeurt viel me gister nog iets op.
De geïrriteerde Steijn vond dat ze goed hadden gespeeld omdat ze niks hadden weggegeven.
Die zin geeft al aan dat Steijn en NAC niet bij elkaar horen.
Niet snel afscheid nemen van Sidney maar van Steijn!

23   14  
Gast

Voordeel van deze tijd.Niet meer face to face maar je lekker verschuilen achter een schermpje.

101   14  
Ouwe spionkop

Hier ben ik benieuwd naar.
Behalve die schandalige invalbeurt viel me gister nog iets op.
De geïrriteerde Steijn vond dat ze goed hadden gespeeld omdat ze niks hadden weggegeven.
Die zin geeft al aan dat Steijn en NAC niet bij elkaar horen.
Niet snel afscheid nemen van Sidney maar van Steijn!

22   10  
Fred1

Edit BSR: er is altijd ruimte voor emotie, maar let een beetje op je woorden

27   16  
BREDA 1965

Ik zal het kort houden...OPSODEFLIKKEREN

26   12  
Wolfmanjack

Manders. Gegokt en verloren. Populaire inhoudsloze hansworst.

18   2  
Pep

Pappen en nathouden. Geen beleid is ook beleid.

47   3  
ome cor

Geef eerst maar eens de trainer op z'n sodemieter die een niet fitte vriend opstelt zonder warming up.

Die een niet fitte vriend laat staan om zo maar Riera op de bank te houden.

Die de topscorer op de bank houdt ten koste van een spits die nog nooit ergens een noemenswaardig aantal goals heeft gescoord.

Die ( net als zijn voorgangers) niet in staat is om Dogan te gebruiken zoals bij Top in zijn hoogtijdagen.

Die privé en werk gescheiden moet leren houden. ( Dag Lex, dag Dion, dag Edwin)

Die eens ff goed moet graven in z'n geheugen hoe NAC ook alweer in elkaar zit. Dit is NAC Breda, niet FC de vrienden van Maurice Steijn.

En Manders... laat dat los. Vertegenwoordiger de club en ga er niet als zaakwaarnemer of advocaat van Maurice Steijn zitten.

6   13  
Beest

Edit BSR: Er is altijd ruimte voor emotie, maar behandel elkaar met respect

37   2  
Das Phantom (BSR)

Houden we het enigszins vriendelijk in de reacties? Ik stel voor dat je zowel hier als volgende week inhoudelijk de vinger op de zere plek probeert bij Steijn en Manders. Daar hebben we denk ik meer aan dan nu als gekken op je toetsenbord tikken achter je eigen schermpje.

Dit is je kans als supporter om keihard erin te gaan en te vertellen/vragen waarom het zo slecht gaat en hoe het beleid in elkaar zit. Pak die kans!

23   39  
Beest

@das phanton

Dat zou ik graag willen.

Wordt jij niet pislink van dat structureel altijd dezelfde mensen al 6 jaar lang hier alles tegen elkaar opzet.


Het zijn altijd de zelfde reageerder omdat een jongen uit Breda niet speelt. Sentimenteel kut gezeik . Alle trainers hebben Sydney nooit opgesteld. Misschien omdat hij gewoon te kort komt?

Als je perse alleen Bredase jongens wilt zien ga dan naar baronie . Ik wil goede spelers zien , waar ze vandaan komen intreseert me geen moer

10   16  
Diep Holland

AZ-coach Slot: 'Hoop ooit trainer van NAC te zullen zijn'

Coach Arne Slot, dit seizoen uitstekend presterend als hoofdtrainer van AZ, heeft een opvallende uitspraak gedaan in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen van komend weekend.
( bron rtl nieuws , vorig jaar )

Slot inmiddels niet langer op slot !

En ook lockhof is niet in lockdown.

De beide hagenezen, enkeltje den haag.

20   8  
BREDA 1965

Beest kap eens met je onzin

3   0  
sjef de gevulde koek

Dit is wel positief natuurlijk ben zeer benieuwd naar de vragen en antwoorden. 1tje kan ik al wel invullen en dat is het woord corona.

8   4  
Diep Holland



Met Ton Lokhoff ligt de oplossing om de hoek: ‘NAC is en blijft mijn club’ | NAC | bndestem.nl


https://www.bndestem.nl/nac/met-ton-lokhoff-ligt-de-oplossing-om-de-hoek-nac-is-en-blijft-mijn-club~a6b6f36e/

SLOT , noch Lokhoff , zitten op slot.

Organiseer met hen, een toetje, na de beoogde ronde op 17 dec.

Diep Holland

Ps, er blijken aldaar immer een categorie mensen tussen te zitten, die allergisch lijken, voor benaderingen buiten het stramien. Loop daar niet steeds mee te koop.

11   4  
Real Robert

Ga je tijd maar verdoen met de te verwachten obligate antwoorden en open deuren.
Haagse zetbazen van Rotterdamse eigenaren.
Dat is er van een Brabantse volksclub overgebleven!

22   3  
Pressing boven winnen

Hoe moet ik deze actie van M&M zien?

Oei, we bluffen ons al maanden overal doorheen. Mss was gisteren niet zo slim. Kijk al die mensen uit Brabant eens boos zijn.

Laten we een forumavond doen. Spreken we af dat we af en toe een beetje toegeven en daarna wat bluffen over de kansen die we nog hebben en de pech die we hebben gehad.

Denk je dat we dan genoeg kunnen maskeren?

Het is het proberen waard.

Oh ik ben bijna in Den Haag. Ik moet ophangen. Mazzel.

25   0  
Sjak

Ik snap de emoties hier heel goed, links of rechtsom willen we allemaal hetzelfde, een stabiele club voor de Bredase achterban.
Ik zie de opmerkingen dan ook als uitingen van onmacht.
Welke invloed hebben wij als supporters in deze tijd. Helemaal niks.
We zijn na het bijna failliet afhankelijk van aandeelhouders die ons gered hebben. Ze willen nu alleen hun geld terug hebben, ze houden de club inleven omdat ze anders hun geld kwijt zijn, er zit geen visie of wat dan ook achter! NAC is een club met een labiele organisatie die als een speeltuin dient voor passanten. Er is geen technisch beleid, de jeugdopleiding staat op knallen etc...

We werden bij aanstelling van Manders al door ADO supporters al gewaarschuwd voor deze man. Alles wat hun toen hebben aangegeven komt nu uit.
Bij Steijn precies hetzelfde, je wist wat je ging krijgen.

Gaat er wat veranderen, ik denk het niet, je krijgt wat sociaal wenselijke antwoorden van de heren, dat kan ook niet anders, zeker Manders heeft gewoon niet de competenties om NAC te transformeren in de club die wij graag zouden willen hebben.
Steijn is al bezig met zijn afkoopsom, die is zich onmogelijk aan het maken. Hij kan er ook gemakkelijk mee weg komen, NAC is een trainerskerkhof, iedereen weet dat en de trainers hebben ondervinden daar weinig schade van.

Veel plezier met je forumavond, echte antwoorden ga je daar echt niet krijgen.

27   1  
geelzwartwit

Vroeger hadden we von flieger die een mooie reactie plaatste als er een forumaankodiging was.

Dan kwam er een post met de te verwachten antwoorden van Smulders en trainers en zelfs aandeelhouders

Gezien de interviews met Steijn weet ik al welke antwoorden er gaan komen. Die gaf Steijn in zijn interviews eigenlijk al.

Dat we die antwoorden neit snappen of niet als antwoorden willen horen dat zal wel onder de noemer het is onze taak en jullie zijn supporters vallen.

We begrijpen dat het voor jullie supporters vreemd overkomt, we hadden het ook graag anders gezien, corona heeft ons natuurlijk getroffen, er wordt hard getraind, de beste speelt en in Steijn zijn ogen is dat voor de huidige speelstijl Bilate, Sydney weet dat we hem nodig hebben, we voorzagen een belangrijke rol voor Immers maar corona wierp hem terug, met Lokhoff hebben we nog geen koffie gedronken maar staat op de agenda corona gaf ons andere prioriteiten en een TD of tm komt als aangegeven pas eind seizoen.
We starten na de winterstop met een tweede orientatieronde TD. We hebben nog steeds als doel promotie en dat lukt alleen door hard te blijven werken en er samen in te geloven, we hebben jullie als supporters ook hard nodig. De tegenstander zal nog wel steken laten vallen en de tweede plaatst is altijd nog in zicht. Het is een raar seizoen. We hebben voor 60% een nieuw elftal en dat kost tijd om tot de juiste formatie te komen.

Zoiets. En geen speld tussen krijgen.
Ondertussen veranderd er weinig. Supporters mogen weer terug in het hok. En de show goes on.

De antwoorden zijn prima als iedere week progressie is en logica in de gang van zaken. Maar dat is er niet.

Misschien zeggen ze wel. We gaan niet verder met Sydney. We zien voor Ton wel een belangrijke functie bij NAC maar niet als TD en de afspraak is al gemaakt.

En misschien hebben ze wel een paar nieuwe worsten voor het publiek. Dat er in de winterstop zeker drie versterkingen bijkomen...

14   9  
SjorsNac

Ook ik ben helemaal klaar met het spel en de resultaten maar nu alweer gaan roepen om het hoofd van de trainer en Manders vind ik echt geen goed idee.
Precies de reden waarom het nooit iets gaat worden met onze club. Te hoge verwachtingen en geen tijd gunnen aan de mensen die de club proberen te runnen, speler als de rooij moet meteen torenhoge verwachtingen inlossen maar loopt er verloren bij.

Ik vind daarbij ook dat we eens kritisch naar de spelers moeten kijken, tenslotte zijn zij minstens net zo verantwoordelijk hiervoor.



7   0  
TpT

Wat ik hoop te horen: We zijn de mist in gegaan en hadden de selectie moeten samenstellen met hulp van een TD. In januari sluit Lokhoff aan. Kwestie Sydney: Dit valt volgens mij niet uit te leggen aan de achterban.

Wat ik verwacht echter is een hoop gedraai om de hete brei heen.

Ik ben bang dat met name Manders het leiden van onze club ziet als een leuk “project”. Lukt het niet, neemt hij een borrel en sluit het hoofdstuk af, waar wij vervolgens weer een x aantal jaar tegen de rokende puinhoop aankijken.

In de mens Steijn heb ik iets meer vertrouwen, al maakt ook hij fouten. Hij komt er nu ook achter dat NAC geen VVV is en dat hij het zichzelf onmogelijk heeft gemaakt door deze dubbelfunctie aan te gaan.

Met een TD erbij mag Steijn wat mij betreft laten zien dat hij kan samenwerken en openstaat voor de visie van een sparringpartner.

Qua Manders hoop ik slechts dat hij niet al te veel brokken maakt en dat we aan damage control kunnen doen. Geen vertrouwen in die man.

23   2  
Boxer

Iedereen die hier Steijn weg wil hebben, vergeet het. De man heeft een contract voor 3 jaar wat veel te duur is om af te kopen bovendien zit vriendje Manders er nog.
Zolang Manders er zit gaat Steijn niet ontslagen worden Wil je van ze af wordt het dus een soort package deal.

Van mij hoeft Steijn niet weg maar heb toch wat kritische vragen. Natuurlijk is Steijn aangesteld om sportieve keuzes te maken maar waar de vorige 2 TD's te veel inzette op waardevermindering en de jeugd vergaten ze even dat de jeugd pas beter wordt met routine om zich heen.
Deze trainer/TD doet het precies andersom waardoor spelers als Sydney weglopen en Azzagari en Mashart geen kans krijgen, sterker nog de selctie is over 2 jaar oud en zonder restwaarde.

De transfersommen van van Hecke, Verschueren en Verbruggen wordt er in rap tempo doorheen gejaagd dus als we binnen 2 jaar niet promoveren hebben we een probleem (en misschien zelfs wel weer een schuld)
Ik had mijn twijfels bij Steijn maar had me neergelegd dat we na 1 seizoen slecht voetbal op de Grote Markt konden staan en dan is zo'n seizoen snel vergeten.

Oude spelers krijgen wekelijks de ruimte om te verzaken terwijl jonge spelers na 1 slechte wedstrijd weer op de bank mogen.
Niet vreemd dat spelers als Sydney 2e spits achter de 29 jarige Bilate (wie?) is, wiens beste prestatie ooit 7 doelpunten bij RKC is geweest en verder voor clubs als Den Bosch en Emmen heeft gespeeld. Is dat nu de hoop van onze voorhoede van het eens zo roemruchte NAC
We hebben liever een rechtspoot op de plek van onze linksbenige rechtsback die de laatste weken steeds beter ging spelen en Azzagari mag meedoen als we echt niemand anders meer hebben.

Door het interview bij Fox af te breken waar de presentator kritische maar terechte vragen stelde heeft Steijn aangegeven schijt te hebben aan de supporters, zij zijn het tenslotte die dezelfde vragen hebben.
Tevens geeft hij daarmee aan geen idee te hebben wat er onder de supporters leeft

4   0  
Boxer

Ik bedoelde natuurlijk waarde vermeerdering en linksback ipv rechtsback

13   1  
Sjak

@sjorsnac

De situatie met de Rooy is het gevolg van het ontbreken van technisch beleid. De Rooy is een goede voetballer, maar heeft nog wel babyvet.
Pas je dan in een team dat betonvoetbal speelt?
Zo ging het ook met Muhren, prima spits, maar wel in zijn tijd bij NAC geblesseerd en hij kreeg geen aanvoer vanaf de zijkant.
Past hij dan bij NAC?
Het gekke is dat Seuntjes, die wel bij dit betonvoetbal past afgewezen werd.

Zo zie je, ze doen maar wat.

8   4  
Scheppioni

Een lullo uit den haag, lekkerrr dan zeg .....

9   0  
Tegel

Alles komt goed vd winterstop. Lex Schoenmaker Jr. heeft al pareltjes klaarstaan!

14   0  
geelzwartwit

Het zou van klasse getuigen als Manders het gesprek bepaald met dat we flink achterlopen op de doelstellingen. Dat we om diverse redenen niet staan waar we moeten staan. Dat de RvC al aan de bel getrokken heeft over de eerste seizoenshelft.
Dat Steijn en spelers beter moeten. We hebben een doelstelling. Manders als directeur om de club financieel en organisatorisch vooruit te helpen. Steijn en staf en spelers om promotie te bewerkstellen.
De invulling vanaf de winterstop zal wederom afhankelijk zijn van wat er gebeurd. Sydney en x en x en x mogen een club zoeken. Sydney houden we er graag tot eind seizoen bij maar als er deze winterstop een club komt en hij wil weg dan begrijpen we dat.
Mbt de koffie met Lokhoff. Ik ga met hem zitten over een functie bij NAC of dit dan een tm of TD functie of een andere functie zal zijn kan ik hier nu niet aangeven.

Manders laat zien dat je de baas bent en spreek als eindbaas uit dat je geen boodschap hebt aan corona blessures of wat dan ook. De eerste seizoenshelft is er te slecht gepresteerd door de sportieve kant van NAC. Laat zien dat je de baas bent.

Steijn hoeft er dan eigenlijk helemaal niet bij te zitten. Die mag zich aan Manders verantwoorden. En Manders aan de supporters.

Als ze er samen gaan zitten en Manders de hand boven Maurice zijn hoofd houdt weten we meteen waar we staan en wat voor Directeur Manders is.

11   2  
@....

Het gaat erom dat je gisteren zeker kans hebt om te winnen. Daarom was het inbrengen van SvH, van beroep midvoor , 25 minuten voor tijd niet anders dan logisch geweest. Dat had iedere trainer gedaan. En het is volkomen onlogisch en denigrerend Sidney 1 minuut voor tijd nog te laten spelen. Wat was hiervan in Godesnaam de bedoeling ?

Een forumavond , juist met de huidige emoties, zie ik niks in. Ik blijf er in ieder geval buiten.

Maar waar het me meer over gaat. Wat is eigenlijk de bedoeling van een BVO als NAC Breda ? Zoals iedere club gaat het volgens mij om sportiviteit, humor, lol, vriendschap(!) en een spannende liefst mooie pot voetbal, met pint en broodje worst, passend bij de club. In ieder geval trainers en spelers die daar hun best voor doen.

Maar wat is daar bij NAC nog van over ? Irritatie, onvriendelijkheden, politiek gekonkel , dubbele agenda's , intollerantie, veel mensen die ontslagen en vernederd worden , onwaarheden waarmee wordt gegrossierd, scheldpartijen, hypocretie, voetbal dat niet past bij de club, al jaren onder-presteren in de keuken etc. etc.
Je moet er nog maar zin in hebben.

Het is een onoplosbare kluwen ellende (!) geworden ontstaan door jarenlang wanbeleid.

Ik zal altijd NAC supporter blijven maar bij deze ga ik me aan de discussie onttrekken waar regelmatig fascistoïde, bv. geen respect voor een andere mening, kantjes aan zitten.
Je moet er maar zin in hebben. En bij willen horen.

Ik bekijk het wel op afstand en blijf uiteraard hopen dat het ooit verbeterd.




18   20  
The Don

Het nadeel van de Clubraad is dat zij altijd aan de kant van de bestuurders staan en nooit aan de kant van de supporters. Iedere idioot die de laatste jaren is gepasseerd hebben zij onvoorwaardelijk gesteund.

Bij alles wat zij organiseren zijn supporters dan bij voorbaat ook kansloos. Zij zouden namens de supporters moeten spreken, nog deze week een gesprek eisen met de stakeholders. De vragen die er zijn, zijn heel simpel samen te vatten dus regel dat dan gewoon. Als dat al niet kan rot dan ook op met die hele Clubraad.

8   0  
Dutchbird

Manders voelt dat hij wordt meegezogen in het negatieve sentiment over Steijn en hoopt dat met een forumavond te herstellen. Gaat niet lukken Mattijs, alleen Steijn kan dat herstellen. Daarvoor heeft hij voorlopig nog één kans en dat is op het veld, niet achter de PC of tablet.

9   1  
Bubba

En het charmeoffensief is begonnen!!

18   7  
Bas

Manders liegt vanaf dag 1 alles aan elkaar

Clubkas leeg: dure salarissen voor Inmers, Malone, Rutten

Geen spelers weggebracht zoals Dogan en Kali: slecht management!

13   0  
Real Robert

3 miljoen transferinkomsten en dan geen Technisch Manager aanstellen, terwijl je wel een vermogen uitgeeft aan afkoopsommen en te hoge salarissen voor afgeschreven Den Haag voetballers.
Lekker makkelijk met andermans centen!
Je dan ook nog zo makkelijk laten piepelen door iemand als Leigh.
En dan een trainer zo laten falen en bij het samenstellen van de selectie zo laten falen.
Ga het maar uitleggen waarom we 5e staan met 8 punten achterstand op nummer 2. Nu al een verloren seizoen.
Het zal allemaal wel aan corona liggen.

18   1  
Bas

Immers en Malone verdienen samen 4 ton:

Dat is net zoveel als alles spelers van Volendam bij elkaar!!

9   1  
De Generaal



Totaal mismanagement door al die Haagse vriendjes te bewegen naar NAC te komen.
Ze voegen echt niets toe en nemen de plaats is van waardevollere spelers voor NAC.
En dan nog langere contracten ook!
Ze spelen onder één hoedje en worden op die manier ongrijpbaar.
Wat een KOLOSSALE vergissing .

20   1  
Breda

Ik maak me meer zorgen over het feit dat Ado met meer dan 20 miljoen steun uit China volledig naar de klote is gereden door Manders

11   0  
de generaal

En laat Manders en Steijn samen niet de taak van een komend technisch directeur overnemen.
Dat zou een RAMP voor NAC zijn.
Ze zijn absoluut niet COMPETENT !

20   4  
Verlegh

@ the don

Wat een domme reactie over de Clubraad en welke kant ze staan. Het niveau van een forumavond ligt aan de vraagstelling van de supporters, niet aan de Clubraad. Als supporters wel het lef hebben om op internet een grote bek te hebben maar niet wanneer ze dit direct kunnen vragen aan Mander en Steijn ligt dit niet aan de Clubraad.

9   0  
Pluisje

Het is volgens mij geen toeval dat de woorden “beleid” en “debiel” uit dezelfde letters bestaan....

3   2  
Cees

Het is weer ouderwets, het gehak. Dat gaat ook niet veranderen. Sommige is het juist daar om te doen, uh, niet iedereen! Als de supporters willen meedoen, dat moet je iets opstarten. Om op een of andere manier gaande weg geld in te zamelen. Dat kan hard gaan. Geld geeft macht, overal! Verzin een bepaalde constructie om op die manier medezeggenschap te verkrijgen in NAC. Dan gaan ze daar echt (geld) nerveus worden. Van al het geblèr zijn ze inmiddels zo goed als immuun geworden. Je begint met niets, maar?

2   2  
Harrie

Zal wel afgezegd worden.

15   5  
Henri

Het is allemaal te triest voor woorden wat er al vele vele jaren gebeurd bij NAC Breda. Je merkt aan alle reacties dat sommige mensen, waaronder ikzelf ook het helemaal beu zijn. Een NAC man als Fred1 schijnt zich ook niet meer te kunnen beheersen en ik snap het volledig. Ik heb de laatste jaren in mijn omgeving al zoveel mensen zien afhaken en ik denk dat volgend jaar echt een grote neerwaartse klap in het bezoekersaantal en de commerciële inkomsten te zien zal zijn. Het is treurig steeds te moeten constaren dat het bij alle inmiddels gepasseerde varianten iedere keer al bij de start verkeerd gaat. En dat zal zolang wij deze eigenaren hebben ook blijven gebeuren. Daar moet een herstart komen met een andere eigenaar of andere constructie. Maar bij Ons NAC staan ze ook in de passieve modus wordt niets meer ondernomen en ja de Clubraad....och laat maar.
Opbouwen doe je van bovenaf met partijen die maar één belang hebben en dat is alles voor NAC Breda. Vergelijk de huidige RVC met de vorige, enig verschil ontdekt, wordt er kritischer naar het gevoerde beleid gekeken, korter op de man gespeeld. Welnee ze laten MM en MS lekker aan rotzooien. Terwijl er toch ook in deze regio de nodige mensen met een NAC hart rondlopen. Maar men laat ze lekker links leggen. Ach ik en vele van ons kunnen boeken schrijven over wat ons wordt aangedaan, maar zal er één beleidsbepaler er wakker van liggen. Welnee als het de heren te heet aan de voeten wordt treden ze terug of laten zich ontslaan met doorbetaling van salaris. Het is allemaal zo verschrikkelijk jammer omdat juist NAC en de voetbalregio nog zoveel potentie heeft. Jammer, maar helaas. We zullen de beker helemaal leeg moeten drinken en dan staat waarschijnlijk de volgende klaar.

10   2  
Ad B uit Roosendaal

Het is goed dat Maurice Steijn snel verantwoording aflegt voor zijn belachelijke actie om Van Hooijdonk in de 89e minuut te laten invallen.

Blijkbaar heeft hij geen gevoel voor wat er bij trouwe NAC supporters leeft.

Maurice is een passant. Zo ga je niet met een, al dan niet goed spelend, NAC talent om.

Dat Van Hooijdonk in de winterstop vertrekt, lijkt me nogal logisch.

7   1  
Maarten

En weer passanten die behoren te vertrekken.

9   2  
Vreven4President & HyballaFurFurher

Allebei snel terug naar de stad van hare majesteit, wat mij betreft...

Den Haag, de stad waar als je goed kunt liegen, je het heel ver kunt schoppen. Laat ze dat lekker daar doen!

3   0  
H.V.M.

Normaalgesproken prima!
In deze moeilijke fase en bijkomend Covid 19 komt zo'n digitale forumavond natuurlijk wel goed uit.
Dat gaat een avondje digitaal verschuilen worden.
Ben benieuwd!

7   6  
Los Pollos Hermanos

Ja, de trainer eruit en Manders. Heeft ons de vorige 13x ook zoveel verder gebracht.

Nac is eeb prachtige kut club, maar het zal altijd een ongeorganiseerde bende blijven zolang de aandeelhouders betrokken blijven zoals ze nu doen.

Daar veranderd geen enkele trainer, TD, of noem maar op, helemaal niets aan. Wanneer leren die schreeuwers dat hier nou eens.

Bij de volgende trainer staan ze weer vooraan. Eindelijk een NAC trainer. Bla bla bla.. die wordt vervolgens ook weer uitgekotst na een maand of 6.

NAC is gewoon een hele, hele middelmatige en zeer onprofessionele organisatie. Dat komt ook niet meer goed tenzij je de hele fundering sloopt. Maar dat gaat niet gebeuren, want dan is NAC per direct failliet.

Dit is het gewoon. Soms een uitschieter in de beker. Soms een keer middenmoot eredivisie, maar over het algemeen is NAC gewoon een goede kkd ploeg en meer niet.

Dat zijn de feiten. En dat heeft dus geen fuck met Steijn te maken.

5   0  
Nacman

Het is heel simpel zolang de aandeelhouders niet 10 tot 20 miljoen in de club pompen om een goeie selectie samen te stellen zal het NIKS worden.

6   1  
Scheppioni

@ Bas
Alleen daar is wel een prima trainer die bijna met nul begroting meer dan het maximale frivool met spelvreugde het eruit haalt, geloof me, we krijgen volgende week toch een pak slaag van jewelste !!!

6   6  
Toon

Rot op met je forumavond. Mooi praters het gaat erom wat je doet niet om wat je zegt of beloofd te doen. 0,0 vertrouwen meer in dit koppel.

6   6  
Ritchie

Een half miljoen voor De Rooij....

Dat zegt al genoeg over Manders:

NIET GESCHIKT!

In Eindhoven lachen ze zich een bult!

5   0  
Nacman

Vraag aan de heren nu door het slechte spel directe promotie steeds verder uit zicht raakt hoe gaan jullie de ploeg instellen op het spelen van nacompetitie
Vraag 2 aan dhr Manders wordt er wel eens na gedacht over een spelers investeringsfonds waar aandeelhouders sponsoren geld in kunnen storten en waar uit de toekomstige td een gedegen selectie kan samen stellen voor eredivisie of kkd

4   2  
fvf6

Die forumavond moet je face to face houden en niet online . Of zijn Manders en Steijn bang voor het commentaar dat ongetwijfeld hard en fel zal zijn zeker wat hun persoonlijk treft

4   0  
Keeske

Hopelijk wordt het niet vooraf vragen indienen en dan als makke hondjes naar een scherm turen en te horen wat de heren te zeggen hebben.
Er moet wel mogelijkheid zijn om te discussiëren en vragen direct terug te kunnen stellen, anders heeft deze digitale forumavond geen zin vrees ik. Gewoon met webcam aan en al.
De heren gaan anders de lastige kwesties uit de weg met hun handige mediatraining.

9   1  
Fritske d'n Olifant

Aan het begin van het seizoen werd er al voor gewaarschuwd. De Haagse/ex-ADO enclave binnen NAC gaat nog voor problemen zorgen als de resultaten slecht zijn. Maar toen moest je nog meelopen in de polonaise want we hadden met Steijn een wereldtrainer binnen gehaald.

Het is natuurlijk wel typisch dat de machthebbers binnen NAC zich wederom aan dezelfde steen stoten. Hoeveel besturen, AD's , TD's en trainers zijn er de afgelopen jaren wel niet gesneuveld? En steeds krijgt de nieuwe directeur of trainer weer de gelegenheid een hele batterij aan vertrouwelingen binnen te fietsen.

Professionaliteit begint aan de top van een organisatie. Waarom is er na al die jaren nog steeds geen fatsoenlijke commissaris Technische zaken? Of denkt men echt dat een trainer of TD iemand als Mark Haarman serieus neemt? Stel ipv een ex bankzitter uit de jaren '80 of een Belze autoverkoper eens iemand aan met een fatsoenlijke staat van dienst in het profvoetbal als speler of als trainer die bovendien binding met Breda heeft. Stel dan een TD aan die streetwise is, connecties heeft en er geen eigen agenda op na houdt. Door de hele organisatie moeten mensen worden aangesteld op basis van hun kwaliteiten (het liefst in combinatie met een NAC- of Bredase/West-Brabantse achtergrond). Wat doet een Lex Schoenmaker jr hier als we zat goede scouts hebben? Wat voegt iemand als Edwin de Graaf toe?

Doordat Steijn geen TD boven zich heeft en wordt omringd met vertrouwelingen en jaknikkers is hij nu de Kop van Jut geworden. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat Stan Valckx het had toegestaan dat hij zo met een speler zou omgaan zoals Steijn gisterenavond met Van Hooijdonk deed.

3   1  
Patje

zal gezellig worden dan met mm en ms. ze kunne beter lokhoff op gaan halen doen ze nog iets goeds.

3   0  
geelzwartwit

Beste mijnheer Manders u heeft aan het begin van het seizoen een aantal mensen onder uw management aangenomen en hun de taak en doelstelling gegeven directe promotie mogelijk te maken.

We zijn nu half way. Hoe beoordeelt u los van corona en blessures (want daar heeft een concurrent ook last van gehad) het functioneren van de nieuwe mensen die u aangesteld heeft?

Zeg het maar met Steijn naast je.

Beste Manders wat vind u van de ogenschijnlijke conflictsituaties die uw trainer met bepaalde spelers heeft?

Bent u niet bang dat conflictsituaties tussen trainer en spelers zorgen voor derving van transferinkomsten?

We hoeven Steijn niks te vragen. Manders mag over het functioneren van de mensen onder hem in verhouding met zijn doelstellingen antwoorden geven.

Lekker op zijn Haags. Direct en recht voor zijn raap. Zeg maar tegen de supporters dat het tot op heden mijlenver afstaat van de doelstelling en dat de mensne die je aangesteld hebt echt veel veel beter moeten en je ze aan de doelstelling houdt.

Kunnen we het ook lekker kort houden.



5   0  
Peerke

Er moet met grote spoed TD komen. Spelers die we willen houden lopen deze zomer gratis de deur uit. Er is deze zomer met geld gesmeten voor de verkeerde spelers. Betalen veel te veel voor Kaj omdat er geen alternatieven op de scoutingslijst staan. In de zomer zijn we van Kali af maar hebben de erfenis Immers en Malone.

6   1  
ome cor

Positieve noten in deze wedstrijd waren dat het
1. beter was dan de beker wedstrijd
2. er weinig weggegeven is
3. Olij en de verdedigers een clean sheet hadden

Maar als er meer te halen is....meer positieve noten geoogst hadden moeten worden dan de genoemde hoe kun je dan tevreden zijn als trainer ?

Gaan we volgende keer ook een pluspunt maken van het feit dat het op die dag heel de wedstrijd droog is gebleven ?
Of dat we geen gele kaarten hebben gepakt ?
Of dat er niemand geblesseerd is uitgevallen ?
Of dat de reserves in nieuwe hesjes hun warming up doen ? (Als ze die al doen)

Come on Maurice.....laat NAC spelen om te winnen !
Als we strijdend ten onder gaan, dan zijn we allemaal net zo chagrijnig, maar stiekem ook heel trots. En trots zijn we nu al een hele tijd niet meer, helaas.

3   2  
Cool hand

Wat Sjak zegt is wel interessant: Seuntjens had perfect gepast gezien Steijns spelopvatting en tactiek. Dan ben ik reuze benieuwd naar de reden dat hij niet gehaald is. Of gehaald, hij was er eigenlijk al. Dan was hij 1e spits, hadden we heel veel gezeik voorkomen, want 1 ding is zeker: Seuntjens is vele malen beter dan onze huidige spitsen.

0   0  
Cambridge

Eerste 6 wedstrijden 18 punten. Laatste 10 wedstrijden 11 punten. Op basis van de laatste 10 wedstrijden ben je een rechterrijtje club in de KKD. NAC onwaardig.

Nou geloof ik dat een volgende trainer op het trainerskerkhof van NAC ook niet meteen de oplossing is. Maar grote vraag is wat Steijn nu precies als verschillen ziet met de eerste 6 wedstrijden.

2   0  
Barbapapa

Steijn heeft zoals eerder aangegeven de helft van de selectie tegen. Die gaan niet door het vuur voor hem.

Degene die wel voor hem willen lopen zijn hopeloos uit vorm en duur betaald. Echter worden ze wel stug opgesteld. Wat ook weer doorwerkt op de groep.

Dit seizoen is simpelweg naar de klote. Ook krijg je dit team niet meer klaargestoomd voor play-offs. Op Haye en de Rooy na loopt alles wat nog waarde heeft voor NAC aan het eind van het seizoen gratis de deur uit. Niemand die bij tekent onder Steijn. De rest is oud en versleten.

4   1  
Nonkel Frans

In aan vulling op GeekZwartWit:
Beste Heer Manders wat is uw visie en voornemen om NAC als regionake club haar regionale karakter terug te geven?
Wordt de clubraad betrokken bij formulering vacature profielen , geeft u een voorkeursbeleud voor mensen uit de regio, Geeft u een voorkeursbeleid voor spelers uit eigen kweek in het eerste.?
Waarom heeft u onlangs een commercieel directeur aangenomen zonder enige kennis van lokale cultuur en bedrijfsleven?. Waren er geen andere kandidaten uit de regio?
Bent u bekend met het cultuurmanifest van Nac? Bent u bereid on dit vanaf nu actief en aantoonbaar te gaan respecteren.
Realiseert u zich dat u in rap tempo uw kaarten bij de supporters aan het verspelen bent als u de bemensing van onze club niet herkenbaarder maakt.
Wij supporters zijn goud waard , deze slogan is vlak na uw aanstelling gepresenteerd. Inderdaad en dat goud dat van ons is Heer Manders zien wij graag gaan naar de salarissen van medewerkers en spelers uit de regio gaan.
Bij uw aanstelling en die van uw companen refereert u graag aan deze fantastische club en fantastische supporters - is dat oprecht? Weet u waar die fantastische cultuur vandaan komt . Snapt u eigenlijk wel wat deze club echt nodig heeft ? Weet u wat u te doen staat? O ja natuurlijk. Promoveren?
O ja? Hoe dan Manders - eenmalig promoveren zeker ? Geef het volk brood en spelen en na mij de zondvloed?
Zonder visie zakt de hele boel - als het al wat wordt - dan binnen 2 jaar weer in elkaar.

Wat staat u dan wel te doen?
U gaat met ons werken en consolideren met als doel een stevige regionale club die promotiewaardig is neer te zetten. U neemt geen enkele vreemdeling meer aan, u geeft lokale spekers kansen en voorkeur met meerjarige contracten en ziet hen niet als handelswaar.
U laat uw trainer weten dat hij een TD krijgt die uit de regio komt en hij zich aan hem haar mag aanpassen. U geeft uw hollandse hockey commercieel directeur 1 jaar een kans om bedrijven als CM payments terug te halen als grote regionale sponsor en zo niet dan kan hij vertrekken. Er staan genoeg lokale comnerciele kandidaten en bedrijven klaar Manders maar zolang zij een club een staf en een team zien wat geen enkeke lokale binding of oorsprong heeft voelt niemand zich hier thuis. Die kommenie. Nooitnie.
Snapt u dit? Kunt u dit uitvoeren ? Stelt u zich dienstbaar op aan dat doel en aan die fantastische supporters aan wie u deze geweldige functie en salaris te danken heeft?

4   0  
jvt

Het is als volgt. Een Hagenees wordt aangesteld als AD en laat TD en bevlogen trainer met 400 k vertrekken voorsorterend op transferopbrengst Van Hecke. Bang om door de trainer met veel meer voetbalverstand overruled te worden stelt ie een vriendje aan. De TD pas volgend jaar is een pure bezuinigingsmaatregel om wat van die 400k afschrijving goed te maken.

Omdat er snel een selevtie moest komen zijn vriendjes en andere keuzes van de trainer gehaald. Om zijn gelijk te bewijzen moeten zij spelen. Immers als je zwaargewichten te licht bevonden zijn kun je alleen maar naar jezelf kijken. Spelers die een ander heeft gehaald zijn dan de dupe.

Het gaat niet goed, we staan los van de bovenste plaatsen en je kunt nu niet met droge ogen beweren dat we nog aan het wennen zijn. De voorbereiding zit er voor iedere ploeg allang op. Hoe komt het toch dat nieuwe spelers steeds als een natte krant spelen na een paar potjes. Is het de cultuur, de bevlogenheid die je niet in je team krijgt. Er is maar twee mensen verantwoordelijk en dat is de AD en trainer. De RvC kijkt weg maar die zou de trainer en AD eens moeten verplichten de beste op te stellen en dat 5 tot 6 wedstrijden zo te laten staan. Natuurlijk is Van Hooijdonk een houten klaas maar hij bewijst wel te kunnen scoren en daar is een spits toch ook voor ipv een spits die niet scoort, zelfs niet vanaf de stip.

Riera (voorstopper), Monsalve (laatste man), Noblejas worden niet gebruikt, alsof de Haagse kliek zoveel beter is?

3   1  
Real Robert

Geachte heer Manders,

Wat hebben de volgende spelers met elkaar gemeen:
Malone, Immers, Venema, Bilate, Adilehou en Buffonge.

En wat de volgende spelers: Monsalve, Riera, Noblejas, Van Hooijdonk.

En de volgende: Olij, Schouten, Riera, Mashart, Dogan.

Wat zeggen 11 punten uit de laatste 10 wedstrijden?

Waarom heeft u niet al voor het seizoen een TM met netwerk aangesteld? Waren/zijn de kandidaten uit de Haagse klapper niet beschikbaar?
Met meer dan 3 miljoen transferinkomsten en 9 ton bekerpremie kan geld toch niet het probleem zijn geweest. Zeker niet indien je een godsvermogen uitgeeft aan de salarissen van Haagse afdankertjes.

Wat was de selectie-procedure bij het aanstellen van een Commercieel Manager.
Was die ook beperkt tot de Haagse klapper?

Zijn niet obligate antwoorden mogelijk?

0   3  
den hulk

STEIN IS DE BOOSDOENER MET HET HALEN VAN PILATE AFGANG VAN NAC EN WE ZIJN ER ZOMAAR NIET VANAF WANT IK GELOOF DAT PILATE VOOR DRIE JAAR HEEFT GETEKEND WORD NIETS MEER MET NAC

2   1  
ome cor

NAC presteert de afgelopen tijd behoorlijk ondermaats.
Daar balen wij als supporters enorm van.
Wiens schuld is dat ?
Allereerst denk ik dat de spelers niet ineens alle kwaliteiten kwijtraken wanneer de trainer iets in de opstelling verandert.
Individueel verschuilen zij zich heel makkelijk achter de rug van Maurice.

Natuurlijk: de trainer maakt de opstelling, geeft de opdracht mee om een bepaald type spel te spelen, maar als die klojo's vanaf de rand vijandelijke zestien terug spelen op Olij dan zal een Steijn zich ook wel opvreten op de bank.

Onze frustratie is groot en we zien de trainer keuzes maken die we niet snappen, die in gaan tegen alle logica, maar de missende factor is m.i. een TD die Steijn kan terugfluiten. De rvc is een groepje incompetente clowns als het over voetbaltechnisch gebied gaat. Daar hoeven we niks van te verwachten.

We moeten natuurlijk wel uitkijken dat we niet doorslaan in het roepen om het hoofd van de trainer.
Ik denk dat Maurice Steijn een prima trainer kan zijn, maar er moet iemand zijn die hem feedback geeft. En dan bedoel ik niet Yadran Blanco.
Ook niet de AD, die nu ook maar meteen meegenomen wordt in de oproer van het volk.

Nog niet zo lang geleden hadden we complimenten voor Matthijs Manders en waren we blij dat na een aantal keren eerder door suporters geroepen Maurice Steijn werd aangetrokken.

Aangezien buiten gooien ook duur en verspillend is zeg ik: stel zsm een TD aan, trek Maurice aan de oren en laat hem maar vast gaan bouwen aan een aanvallend NAC voor komend seizoen.
Wie weet, als de druk van de ketel is, hoe leuk ze nog gaan spelen na de winterstop.

5   0  
Tram

Gaat Steijn daar net als bij Fox boos weglopen als hij de vraag krijgt waarom hij Sidney in de 90e minuut laat invallen? Of krijgt hij alleen maar poeslieve vragen?

0   4  
Diep Holland

NAC

Wat is NAC

Een Slapstick

Niet geel zwart

Maar zwart wit

Een voortdurende herhaling, met ook immer dezelfde ingredienten.

De wedstrijd verlegt zich meestal naar de tribunes en omgeving.

De strijd vind zelden op het veld plaats.
Wel steeds om het veld.

Bekijk eens wat klassieke zwart wit slapsticks. Zo’ n vlekkerige film, met strepen en zwart en witte vlekken en spatten.
Doorgaans is een opstootje de aanleiding, voor de verplaatsing van de strijd naar overal, zonder nog enig contact met de oorzaak.
En in een dergelijke komedie is het dan ook bwvs heel ikea dat in een dergelijke strijd door de lucht vliegt.

Wanneer je als Nac dientengevolge, naast een trainerskerkhof woont, dan kun je wellicht, als onderdeel van dit geheel, de laatste 6 films eens bekijken.

Het begin, is steeds , het plotseling ontslag van de laatst aangestelde troepenaanvoerder, en de overname van de boedel, door weer een andere nieuwe held, die de verwachtingen weer een half jaar mag onderhouden.

Ongewoon overzichtelijk. Voltrekt dit zich keer op keer.


Breda heeft , voorzover ik weet, sublieme hockey clubs.

Een transplantatie van de infrastructuur van zo’ n hockeyclub, is dat een remedie?

Ga, eens met andere informatiebronnen om tafel!

Van slapstick naar hockeystick !

Diep Holland

0   0  
Pikkie

@sjak

Wat bedoel je met jeugdopleiding staat op knallen ?

6   3  
Ik

Ik ga voor van hooydonk naar het stadion. en niet voor een trainer(Stein)

1   1  
Ron

Ik hoop dat tijdens deze avond er een eerlijk antwoord wordt gegeven op de lastige vragen door zowel Stein en Manders. Het is toch duidelijk dat Stein aansturing of een goede sparring partner mist in dit geheel!
Manders is daar echt niet competent genoeg voor!
Als ze dat nu ook inzien en toegeven en gelijk een goede TD halen kan er misschien nog iets gered worden om tot mogelijke promotie te komen dit seizoen.
Hier ligt echt ook een taak voor de RVC om dit heel snel te bewerkstelligen,!

5   1  
Los Pollos Hermanos

Diep Holland

Moet jij niet eens langs de lokale GGZ?

Laad alle berichten na dit bericht in