Wij gaan niet opzij

Poll: NAC moet er alles aan doen om Van Hooijdonk te behouden

Raskolnikov

Het knetterde gisteren in Deventer. Helaas voor iedereen, die NAC een warm hart toedraagt, was dat niet op maar vooral buiten het veld. Maurice Steijn liep na vragen over Van Hooijdonk boos weg bij een interview, terwijl de spits in kwestie voor alle camera's zinspeelde op een winters vertrek. Een breuk lijkt aanstaande. Moet NAC er alles aan doen Van Hooijdonk te behouden?

Van Hooijdonk en Steijn hebben al vanaf de start van hun samenwerking een gespannen relatie. De jonge spits is ervan overtuigd dat hij klaar is om eerste spits bij NAC te worden, maar voelde geen moment het onvoorwaardelijke vertrouwen van zijn trainer. Het begon al in de voorbereiding, toen Steijn weigerde te kiezen tussen Stokkers en Van Hooijdonk. De aanvallers kregen geen van beiden rugnummer 9, omdat Steijn in geen van twee zijn onbetwiste eerste spits zag.

Steijn liet zich meermaals ontvallen dat hij voor zijn beoogde spelsysteem een ander type aanvaller nodig had en maakte dan ook dankbaar gebruik van de mogelijkheid Stokkers te ruilen voor Mario Bilate. Omdat Van Hooijdonk de bui zag hangen en vreesde voor een nieuw seizoen op de reservebank, dwong hij in een gesprek met de club, ondanks een doorlopend contract, de belofte af dat hij transfervrij mocht vertrekken.

Zoals bekend raakte Bilate al in zijn eerste wedstrijd geblesseerd en dreigde voor NAC een scenario, waarin de club langere tijd zonder spits zou komen te zitten. De club maakte daarom een klassieke U-bocht, keek Van Hooijdonk lief aan, gaf hem met terugwerkende kracht een salarisverhoging en kondigde in een ronkend persbericht aan dat de spits tot het einde van het seizoen zou blijven. Dat niet alleen, de insteek was om meteen een nieuwe, langlopende verbintenis te sluiten.

Van Hooijdonk scoorde er in de eerste wedstrijden na Bilate's blessure op los, maar kon in een door corona getroffen elftal steeds minder zijn stempel drukken. In de wedstrijden na de coronachaos kwamen Van Hooijdonk's tekortkomingen steeds duidelijker aan het licht. Hij is geen balvast aanspeelpunt, heeft geen actie, is niet bovengemiddeld snel en is (erg) afhankelijk van de aanvoer. De doelpuntenproductie stokte dan ook.

Toen Bilate hersteld was, viel Steijn daarom vrijwel direct terug op zijn eigen aankoop. Hij probeerde het tegen Telstar nog wel één wedstrijd met Bilate én Van Hooijdonk, maar posteerde Van Hooijdonk vervolgens weer op de bank. Een duel met een douchedeur maakte de keuze voor Steijn een stuk makkelijker, omdat Van Hooijdonk door snijwonden niet in actie kon komen.

Maar ook met Bilate draait het in aanvallend opzicht allesbehalve soepel. De van RKC overgekomen aanvaller scoorde pas één goal (uit een penalty) en blijkt niet de krachtige kapstok, die zijn medespelers veel beter laat voetballen. NAC scoorde zelfs al drie wedstrijden op rij niet. Het is daarom niet heel vreemd dat de inmiddels herstelde Van Hooijdonk graag weer een kans wil.

Van Hooijdonk en Steijn spraken afgelopen week met elkaar. In dat gesprek benadrukte de trainer nogmaals dat Bilate zijn eerste spits is en dat er de komende periode wat hem betreft weinig gaat veranderen. Dat onderstreepte hij gisteren door Van Hooijdonk pas een minuut voor tijd in te laten vallen. Hoewel Steijn na afloop zei dat hij een wissel achter de hand wilde houden voor het geval Malone uit zou vallen, gaf hij hoe dan ook een signaal af aan de spits. Als hij namelijk écht had geloofd dat Van Hooijdonk het verschil kon maken, had hij hem na een uur of toch zeker een kwartier voor tijd gebracht.

Van Hooijdonk vertelde na afloop zich niet te groot te voelen voor een invalbeurt in de laatste minuut, maar gaf aan zich wel gekrenkt te voelen door hoe alles nu gaat. Van de belofte dat er gesproken zou worden over een nieuw contract is nog altijd niets terechtgekomen. Van Hooijdonk begrijpt ook wel dat een trainer, die geen vertrouwen in hem heeft, als technisch directeur geen haast maakt om zijn contract te verlengen. En op speeltijd lijkt hij voorlopig niet te hoeven rekenen. De door NAC opgeleide spits zinspeelde dan ook openlijk op een winterse transfer. Hoewel NAC eerder het tegendeel beweerde, zou een transfervrij vertrek nog altijd tot de mogelijkheden behoren. Daarmee lijkt het zomaar mogelijk dat NAC, een team zonder doelpuntenmakers, komende winter zijn topscorer gratis laat vertrekken.

Grote vraag is of de club daarmee een verkeerde inschatting maakt. Van Hooijdonk scoort dit seizoen weliswaar veel, maar was ook onder de voorgangers van Steijn geen basisspeler. Misschien is de spits nog niet klaar voor het grote werk of mist hij bepaalde kwaliteiten, maar wil hij nu te veel en te snel. Daarbij komt dat Steijn nog tweeënhalf jaar bij NAC onder contract staat en voorlopig niet van plan is zijn systeem te wijzigen. Hij heeft Van Hooijdonk op dit moment niet écht nodig en zal wellicht graag ruimte maken voor een spits, die wel in zijn voetbalvisie past. Maar waarom waardeer je dan een paar maanden geleden het contract op en meld je als club dat je graag wil verlengen? Zie je daar de spanning tussen de rol van Steijn als t.d. en die als trainer? Is het in dit geval gezond dat Steijn als verantwoordelijke voor de korte termijn als t.d. ook plannen voor de langere termijn moet maken? Een spits met potentie kan je als club op termijn geld opleveren, maar dan moet je hem wel een duidelijk toekomstplan kunnen schetsen. Lukt dat nog, nu de relatie tussen speler en trainer onder druk staat? En wat zegt het eigenlijk, dat geen enkele aanvaller in het systeem van Steijn rendeert? Zou Van Hooijdonk wel overtuigen als het spel op hem werd ingericht?

Wij willen van jullie weten wat NAC moet doen. Moet de club er alles aan doen om Van Hooijdonk te behouden? Of is het tijd om afscheid te nemen van elkaar?

NAC moet er alles aan doen Van Hooijdonk te behouden
Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
71 Reacties
69   12  
Sjak

@Das Phantom

Ik merk dat BSR 100% is gedraaid.
Kan je mij aangeven waarom jullie tot vorige week alleen maar obligate vragen hebben gesteld aan Steijn en nu deze reactie?
Ik snap het niet omdat je dit al weken ziet aankomen.
Ik denk dat BSR eens goed in de spiegel moet kijken en alle geluiden hier moet toelaten. Ook die van Hans Deelen.
Ik blijf dat toch een zwaktebod vinden om hem hier geen podium te geven.
Verder ben ik heel nieuwsgierig wat BSR nu gaat doen. Durven ze de confrontatie aan te gaan of is het alleen een ventiel dat de druk van de ketel haalt en zo 100% gebruikt word door de huidige NAC directie, RVC en aandeelhouders

20   11  
Pressing boven winnen

Wie is Nac?

Manders en Steijn? Nou Sidney.. Ga dan maar, beter voor jouw ontwikkeling.

Rvc en 'grote drie'? Idem

Wij? Er zijn twijfels over zijn kwaliteiten en die zijn terecht (zegt die zelf ook), maar Blijven en kijken wat de max is voor hem. Ipv over een paar jaar erachter komen... Oh ja... We hadden hem zo moetem gebruiken...
Maar dan wel zonder de machthebbers die er nu voor zichzelf zitten.

Kan er dus moeilijk een antwoord op geven

25   14  
Arie

Hier kan iedereen alleen maar optie 1 stemmen. Hij is simpelweg beter dan Bilate en daarmee dus onze beste spits. Plus jong, plus transferwaarde, plus binding met de club, plus goals, plus gretig. Er is gewoon geen -min te vinden waarom hij niet zou moeten spelen en niet voor de club behouden moet worden.

50   17  
JanVG

SVH kan heel veel niet, maar wel scoren
Ik zie hem zoveel liever dan Mario "gemiddeld-vier-goals-per-jaar" Bilate.

62   37  
Wolfmanjack

Alles waar ik bang voor was is uitgekomen met Steijn. Angsthazenvoetbal. En dan te bedenken dat NAC onder Hyballa zoveel energie en aanvalslust uitstraalde.

26   3  
Harrie

Op basis van de speler Sidney moet NAC de verantwoordelijken (Manders en Steijn) ontslaan, maar zolang er geen visie en beleid vanuit de clubleiding is heeft het geen zin.

We zijn echt een lachertje in het betaalde voetbal. Hondstrouwe supporters die alleen bagger voorgeschoteld krijgen. Bij een ontslag als trainers kerkhof en carnavalsvereniging bestempeld worden. De enige club ooit die zijn topscorer in de winterstop transfervrij laat vertrekken.

55   52  
Das Phantom (BSR)

Nee, Sydney van Hooijdonk is niet de messias voor NAC en hij moet geduldig zijn. Maar dat hij zich nu uitspreekt snap ik wel.

Toch moet de club heel snel met een antwoord komen op het verhaal van en rondom Sydney, want als zijn verhaal klopt is het echt ronduit belachelijk hoe je als Steijn en Manders met spelers omgaat en loopt hij gewoon de deur uit.9   36  
YLLWBLCK

Ja hoor... de dag begint weer met stemmingmakerij.

17   0  
NACHouten

Je kan het wel en niet in hem zien zitten. Vind ik beide verdedigbaar. Maar één ding moet je hoe dan ook voorkomen en dat is dat hij transfervrij de deur uitloopt.

14   11  
sjef de gevulde koek

Ik was nooit ingevallen meer. Ik had hem dan groot gelijk gegeven. Je scoort al weken bijna e niet en je topscoorder zit op de bank. Voetballend is het matig maar in en rond de 16 de gevaarlijkste speler. Bilate kan wel wat maar geen doelpunt maken dat heeft hij nu al bewezen zeker op de niveau. Dus 1+1 is 2 he Steijn 3-5-2 of 4-4-2 hoe je het ook wilt zien. Die 2 moeten samen voorin en aub ik smeek het op me knieën El Allocuhi er uit. Hopelijk en dat gun ik hem ook nog want echt een top gozer en altijd positief geweest over NAC. Maar hoop dat hij naar de zandbak gaat.

11   19  
The Don

Steijn en Manders oprotten!

96   68  
Pannelap

Sydney is een jongen van de club. Ook al zit het hem tegen en/of een keer niet mee... die jongen behandel je met fatsoen en laat je niet voor één schrale minuut invallen bij een 0-0 stand!

Steijn met z'n waardeloze beton voetbal..... hup de singel in

12   7  
Ernie

Ben heel benieuwd wat er speelt op de achtergrond?
Het is eigenlijk werk voor een TD, om dit op te lossen. Is sowieso raar dat zo iemand gratis de deur uit loopt. Maar we moeten zijn kwaliteiten natuurlijk niet overdrijven. Het is geen speler die ons kampioen maakt.

20   5  
Tombola Breda

Ik ben er helemaal niet van overtuigd dat het voor NAC de beste optie is dat van Hooijdonk blijft. We moeten niet vergeten dat Hyballa hem ook op de bank liet zitten en de voorkeur gaf aan Stokkers. Maar ik ben wel van mening dat ze duidelijkheid moeten scheppen. Het gebrek aan transparantie richting van Hooijdonk is niet goed te praten. Je kunt die jongen toch niet zo voor spek en bonen laten aanmodderen?

20   12  
Baosje

Volgende poll?

Moet Steijn moven?

Steijn maakt méér kapot dan de NAC supporter lief is

20   8  
Pressing boven winnen

@ernie,

Heb je de interviews van september en gisteren met elkaar vergeleken?

September Steijn: ik doe de td zaken erbij

December steijn: ik ben de trainer, dat met sidney ligt bij Manders.Hoogst opmerkelijk!!!


Manders doet vragenuurtjes met supporters op momenten dat het hem uitkomt

Steijn doet TDtje spelen op momenten dat het hem uitkomt.

IK wil best TITANAC zijn, maar dan wel met een kapitein die het schip niet verlaat wanneer we zinken.

Captain Hyballa...

Sorry voor de offtopic boosheid, maar opmerkingen over stemmingmakerij maken me boos.

8   6  
Real Robert

Deze poll is mijns inziens overbodig.
Van Hooijdonks aanblijven is een gepasseerd station.
Misschien vangt NAC ooit nog een solidariteitsvergoedingm.
Hij moet bij een no deal brexit wel voor 1 januari een contract in Engeland tekenen.

15   4  
Matc

Ik ben bang dat ik de snor toch gelijk moet gaan geven betreft Manders.

4   4  
The Cosmic Gate

Mijn antwoord, JA , NAC moet proberen hem te behouden, maar NEE niet kosten wat kost .
Hij moet samen met Bilate eens aan de slag

69   12  
Sjak

@Das Phantom

Ik merk dat BSR 100% is gedraaid.
Kan je mij aangeven waarom jullie tot vorige week alleen maar obligate vragen hebben gesteld aan Steijn en nu deze reactie?
Ik snap het niet omdat je dit al weken ziet aankomen.
Ik denk dat BSR eens goed in de spiegel moet kijken en alle geluiden hier moet toelaten. Ook die van Hans Deelen.
Ik blijf dat toch een zwaktebod vinden om hem hier geen podium te geven.
Verder ben ik heel nieuwsgierig wat BSR nu gaat doen. Durven ze de confrontatie aan te gaan of is het alleen een ventiel dat de druk van de ketel haalt en zo 100% gebruikt word door de huidige NAC directie, RVC en aandeelhouders

17   0  
ome cor

Geen enkel talent uit de jeugd kun je zo maar 1-op-1 overhevelen naar het eerste.
Maar je talenten worden niet beter van kansloos bankzitten en invallen vlak voor tijd.

Sydney kansen geven, begeleiding van een spitsentrainer ( niet gekke Edje) en hem of wel met Bilate ofwel minimaal een halve wedstrijd laten spelen.

Hetzelfde geldt voor Mashart.
Dat we een mooie transfer hadden met van Hecke was niet het succes van NAC, maar omdat hij door blessures wel speeltijd moest krijgen en per ongeluk kwam bovendrijven.

De opleiding van NAC is prima tot aan jong NAC of tegenwoordig O21. De aansluiting met het eerste is volkomen K**

16   17  
Chris W.M.

“ maar was ook onder de voorgangers van Steijn geen basisspeler.”

Hij is 20 jaar. Onder de voorgangers nét jeugdspeler af. Dus dat vind ik niet heel raar, dat hij geen basisspeler was.

Zou natuurlijk graag zien dat hij bleef, leg alleen de cijfers maar naast elkaar van dit seizoen; de vijf wedstrijden met Sydney in de spits tot aan corona; 12 voor en 2 tegen. De vijf wedstrijden met Bilate in de spits tot nu toe; 5 voor en 4 tegen. Dus door je speelwijze te gaan spelen die je het liefste speelt ga je er qua doelpunten voor en tegen enorm op achteruit.

Maar helaas is dit een gepasseerd station. Je stuurt doelpunten weg, en moet dus weer doelpunten gaan halen. Als dit is hoe we spelen moet er dus een concurrent van Bilate komen. Dan zou ik Immers lekker achter de hand houden, aanspeelbaar zijn is blijkbaar belangrijker dan scoren. Maar dan moet er dus een scorende nummer 10 komen, en wellicht nog een scorende rechtsbuiten. Dan kan Manders de poeplap weer trekken, en of dat in deze tijden verstandig is....?

27   5  
Ouwe Spionkop

Het is simpel.
Bilate scoort niet en van Hooijdonk scoort wel.
Dan is de keuze snel gemaakt.

17   18  
Fred1

Sommige samenvatting kijkers gaan hier een beetje zitten bepalen dat SVH het niveau niet heeft.
Het gaat om goals maken bij een spits stelletje idioten, en die maakt hij en voor de rest zal het ons toch worst moeten wezen.
Beoordeel iemand eens op zijn specifieke kwaliteiten en niet omdat pa ooit eens wegliep bij NAC of omdat je iets in de krant hebt gelezen.
Ze weten vaak niet eens of er zand of lucht in een bal zit.
Ik ben benieuwd hoeveel van die reageerders er werkelijk een wedstrijd bezoeken en of ze één euro in NAC pompen?
Echt de hypocrisie ten top.
Schaam je kapot!

20   2  
BREDA 1965

SYDNEY MOET BLIJVEN.Men moet eens op youtube naar de goals van zijn vader kijken,welke spelers die om zich heen had.Spelers die een voorzet in de benen hadden,spelers die kansen creerden voor hem.Pierre schoot en kopte ze er allemaal in,daarvoor stond hij in het veld,niet omdat hij zo goed kon voetballen.Pierre was vroeger een zeer grote NAC HELD,dat heeft SYDNEY ook in zich.Ik durf te stellen dat hij een exacte copie van zijn vader is.De pech is dat SYDNEY afhankelijk is van zogenaamde voetballers om hem heen,die eigelijk geen voetballers zijn...SYDNEYzal in een goedlopend elftal blijven scoren.

10   11  
Bekerkampioen

Je kunt er inderdaad allemaal weer iets van vinden hoor ! Maar de manier waarop de stem hier elke keer bovenop zit doet mij ook vermoeden dat er wat lijnen lopen tussen de stem en v hooydonk familie. Dat verongelijkt gedrag ook na de wedstrijd , bal kwaad weg schieten , interview . Je bent ook een vent als je de kleedkamer inloopt rechtstreeks naar de trainer en zegt wat flik je mij nou ..... dan hou je de vuile was lekker binnen . En laten we eerlijk zijn hij heeft er 8 inliggen en dat vind ik knap hoor , maar hij heeft ook de wedstrijden tegen de topploegen geen enkele bal geraakt .

15   0  
H.V.M.

NAC gaat er simpelweg niet alles aan doen om SVH te behouden.
M.S. ziet het om wat voor reden dan ook, niet zitten in SVH.
M.S. zet liever de zeer zelden scorende Bilate in de spits.
Als er van iemand bewezen is dat je er als spits niets aan hebt dan is het de Koning van de buitenspel, Bilate wel.
Gisterenavond had je moeten winnen om in het spoor van Almere te kunnen blijven.
M.S. besliste anders, liet clubscorer SVH nog even 220 seconden invallen.
Uiteindelijk liep alleen M.S. met een Big Smile het veld af.

Het moge duidelijk zijn.!
Sydney mag tijdens de winterstop transfervrij vertrekken.
De zoveelste (bestuurlijke) blunder.

6   5  
Judge M.

Ik wil een spits die zich wel kan onderscheiden tegen sterke tegenstanders. En die spits hebben we nu gewoon niet.

10   0  
NB

Tja SvH is nou ook geen geweldenaar, maar hij doet wel wat er in zijn arbeidscontract staat, doelpunten maken. Bilate is overigens ook echt geen verkeerde gozer, maar heeft geen rendement. Zie het als je belastingadviseur die er ieder jaar voor zorgt dat jouw aangifte verkeerd gaan.

Naar mijn mening heeft Steijn gewoon geen plan hij doet maar wat. Tactisch is hij echt een drama en de groep die is samengesteld lijkt een broertje dood aan hem te hebben.

13   6  
Akkie

Nee joh, zeker niet ten koste van alles houden,

De grootste kwaliteit van Sidney is scoren, maar dan moet alles rond hem kloppen en dat is bijna nooit het geval.
Sidney komt in alles te kort (snelheid, duelkracht,diepgang,aanspeelpunt,etc) om het elftal beter te laten spelen en het elftal is niet in staat om hem te bedienen zodat hij wel wat toevoegt.

Jammer, maar de constatering is gewoon niet goed genoeg,

Overigens niet slechter dan wat we dan voorin overhouden, maar hij is gewoon niet aanwijsbaar beter.

Gewoon eenmalig wat geld pakken in de chapionship, en daar zelf tot het besef komen dat zijn huidige niveau middenmoot KKD is (niet meer, niet minder) en hij niet heel veel beter meer gaat worden

2   1  
Beercules

Ik had het liefst willen selecteren dat Sydney moest blijven vanwege zijn potentie om eerste spits te worden. Ik moest wel stemmen op het antwoord dat hij de beste spits is, hij is ook een meer dan prima spits maar in dit geval zegt dat wel veel over Bilate. De “oersterke” spits die verrassend veel duels lijkt te verliezen. De beweeglijkheid van Sydney werkt zo veel beter als spits in deze ploeg

2   7  
TvB

We kunnen wel roepen dat Sidney moet blijven , maar de trainer ziet het blijkbaar niet zitten in hem dus wat heb je eraan .
Spijtig

11   3  
Das Phantom (BSR)

@Sjak

Dank voor je vraag en feedback.

Ik kan natuurlijk alleen voor mijzelf spreken als het gaat om mijn reacties onder nieuwsberichten. In de comments, podcasts en matchcast laten we onze mening zien en horen en in de interviews en artikelen proberen we zo dicht mogelijk bij de feiten te blijven.

Ik denk niet dat je daarom kan stellen dat we "100%" zijn gedraaid. Het gaat al weken minder met de club, het spel en de omgang met spelers. Denk dat het dan terecht is dat je daar op een gegeven moment vraagtekens bij gaat zetten. Dat heb ik gisteren gedaan in mijn interviews met Van Hooijdonk en Steijn en al eerder in de podcasts. Uiteraard is feedback daarop altijd welkom.

Wat de situatie over Hans Deelen betreft: daar gaat het vaker over. We hebben al talloze keren uitgelegd waarom hij niet meer welkom is en dat is niets veranderd.

7   0  
Mike sneu

De relatie is gewoon verpest
Anders doe je zoiets niet bij niemand
Wat er gebeurd is zullen we waarschijnlijk niet te weten komen
Nu gaan we dus de man die de doelpunten maakt gratis laten lopen
Daar MOET een vervanger voor komen
Maar omdat hij gratis vertrekt is daar geen cent voor
Dan wordt het dus huren of city lief aankijken
Maar dan heb je weer geen waarde op het veld
Ik ben boos teleurgesteld en gefrustreerd
Probeer me netjes te houden maar het is heel moeilijk
Voorafgaand aan deze wedstrijd zou ik gezien de afgelopen wedstrijden getekend voor een gelijkspel
Nu is de nasmaak zeer zuur

7   3  
SjorsNac

Het is wel duidelijk dat er een conflict is. Ik vind het een lastige keuze. Aan de ene kant is Steijn de trainer en hij bepaalt de opstelling, hij kan het er niet mee eens zijn dat is prima maar dat gedram van Sydney vind ik maar niks.

Ik denk wel dat hij potentie heeft, goeie vrije trap en doelgericht maar nog lang niet constant genoeg.

Puur op basis van de cijfers kun je sydney niet negeren zeker niet in een partij als gisteren, als je hem gebruikt als pinch hitter dan moet hij wel voldoende tijd hebben om er nog iets van te maken en niet maar 3 minuten, dat was een hele slechte zet van MS. Ik denk totaal verkeerd ingeschat.... en het lijkt de druppel voor vele.

Ik denk dat het het beste is dat hij vertrekt, hoe jammer ook. Want steijn blijft en manders ook, tis gewoon een zwaar klote periode en we zullen erdoorheen moeten. Echt waar, nu weer iedereen buitenflikkeren dan haak ik ook af bij deze club, zoek het dan maar uit. De gevolgen zijn dan niet meer te overzien. Moet je weer helemaal opnieuw beginnen, weer een dure interim etc.

Een parodie op een voetbalclub zijn we dan geworden.


6   0  
Real Robert

NB slaat de spijker op zijn kop!
En natuurlijk ligt Steijn moeilijk in een groep, waar de helft wat hem betreft vertekken mag.
3 Spaanse verdedigers en een spits zijn door hem afgebrand.
Ook Olij, Schouten en Mashart vertrekken over een aantal maanden.
NAC is het nieuwe Den Haag. Wat is erger?

8   1  
patje

ja, hij moet nog veel leren, maar hij is pas 20.ik had hem niet meer ingebracht in de 89 min gis. ik zou hem nog voor een jaartje vast leggen. kijk corona es ook een blok, als inder21 kon ballen, kon hij ze daar maken en z'n eigen daar bewijzen, al heeft hij dat al gedaan. want hij moet het wel laten zien. steijn loop hen nu te treiteren zo lijkt het.

8   0  
TpT

Het stond wel aardig ja. Dat boeit niemand iets want je scoort weer niet!!! En dan je topscorer op de bank houden terwijl Bilate echt niet speelt dan Sydney.

En dan ook nog zo met hem omgaan. Onder druk van de buitenwacht zijn contract opgewaardeerd, wat dus gewoon voor de bühne was. Dan neem je dus niet alleen Sydney in de zeik, maar ook je supporters en je eigen portemonnee, want uiteindelijk loopt hij nu toch gratis weg in januari.

Wie maakt dan de doelpunten? Of gaan we dan weer de portemonnee trekken voor weer een nieuwe spits?

4   0  
Dun Henk

Ik zal niet zeggen dat ik Sydney een geweldige spits vind maar op dit moment vind ik hem zeker meer waarde hebben dan Bilate. Echter als de aanvoer niet goed is kan je eender welke spits wegzetten, hij kan het niet in z'n eentje.
Ik hoop iig dat hij blijft en opnieuw de kans krijgt van Steijn.

8   1  
Wes

Nac moet er alles aan doen om van Sidney te behouden. Hij is momenteel de enigste binnen de selectie die doelpunten kan maken en heeft ook het beste schot in zijn benen rondom de 16.

Dat is nog altijd beter dan Bilate. Die voegt werkelijk niks toe. Ik heb nu een paar wedstrijden extra op hem gelet.
Bij een hoofdklasser zou die nog niet eens opvallen.

2   1  
Patje

hoe denk trouwens de spelers groep erover? dat zou ik ook weleens willen horen. of interseerd ze dat ook geen moer. ze willen tog ook winnen, dat doe je niet met een kapstok. kapstok is net dogan, moet ook achter de spits.

11   3  
Maikel

Sydney zou standaard moeten spelen. Hij is even slecht in de bal vasthouden, hij is even slecht in de combinatie, hij is even slecht in een kans creëren, maar hij is 10x beter in het scoren dan Bilate.

5   1  
Dbare

SvH behouden? Ik geef hem groot gelijk om te gaan na al die maanden van gejojo tussen lief kindje, rot kindje, lief kindje, rot kindje.
Ik zou er ook helemaal klaar mee zijn als ik zo behandeld zou worden

6   3  
Charles

Alleen Lokhof kan ons redden, misschien.

8   0  
Stoep

SvH is duidelijk iemand die langer nodig heeft, maar wel onze enige man met een neus voor goals. Dat hij niet de 1ste eerste spits is kan ik inkomen, maar hem zo behandelen is heel triest. Ik had MS hoog zitten, maar hij laat nu zien dat hij van een soort Brood is. MS heeft bij mij zijn krediet verspeeld. Houdt ook veel te lang vast aan namen ipv speelstijl en gaat kleinzielig om met SvH. Steijn moet nu door Manders tot de orde worden geroepen, anders is Manders ook niets waard.

8   4  
Scheppioni

Is door de ado clan onhoudbaar geworden !!! Fatsoenlijk beleid en NAC is een utopie !

6   5  
San Marco

En we beginnen de dag weer met het dagelijkse gezeik over Sydney. Heerlijk.
Dat we gisteren 0-0 hebben gespeeld, geen TD hebben, etc. is allemaal ondergeschikt aan het al dan niet spelen van onze lieve heer. Supporters vallen over elkaar heen, trainer moet weg, etc. Onrust tot en met voor de verandering. Ik denk dat NAC op deze wijze over 10 jaar nog KKD speelt..... zonde dit allemaal.

5   4  
Marti

Sydney is een jongen vad de club NAC , maar hoelang kan hij dat nog uitdragen , als dit trainertje en manders nac Naar het einde van het bestaan aan het inluiden zijn ,

18   6  
NAC de Parel

Deze jongen wil alleen blijven als hij een vorstelijk salaris gaat verdienen. Volgens mij kan iedereen dat wel inschatten.

Deze jongen wil alleen blijven als hij alles gaat spelen. Dit voorrecht heeft niemand. Ook Olij of Haye niet, als ze week in week uit niet presteren.

Volgens mij heeft de NAC supporter een redelijk kort geheugen. Nadat Sydney namelijk niet meer begon te scoren en redelijk zwak begon te voetballen, riep iedereen weer om een wissel of Bilate. Nu Bilate niet (beter) presteert, roept iedereen weer om Sydney. Je kan het eens zijn of niet, maar dit is wel de harde waarheid.

Wij roepen de ene week dit en 3 weken later dat. Waarom zijn er zoveel trainers ontslagen de laatste jaren? Omdat we het dan weer goed vinnden (eerste periode onder Steijn) en daarna weer 3x niks (huidige periode onder Steijn). Laat de trainer dus aub zitten waar hij zit.. Enigzins aanspreken op dingen die beter kunnen, want die zijn ook voor ons zichtbaar

19   4  
NAC de Parel

Mashart zat ook wederom weer op de bank en viel niet eens in. Over 'kind van de club' gesproken. Heeft geen bekende achternaam, maar zit al wel langer bij de club dan Sydney.

Waarom gaat het niet over Mashart? Geen bekende achternaam? Het is 'maar' een verdediger, hij maakt de doelpunten niet...

3   1  
Des NAC's

Zouden er niet meer redenen kunnen zijn waarom Steijn hem niet op stelt misschien?...

11   0  
PatjeR

Dit komt op mij over als een machtsstrijd tussen de van hooidonk clan en directie en trainer NAC.

Nee, Sidney is niet de geweldigste voetballer. En mag ook niet eisen dat hij altijd speelt. Maar hij schiet ze er wel in en dan kunnen we niet zeggen van Bilate. En hij is een kind van de club.

Gisteren was pure treiterij. Dat Stijn tijdens het interview zo geïrriteerd raakte spreekt boekdelen. Ik stoorde me vooral aan het feit dat hij één minuut na een troosteloze wedstrijd alweer breed lachend op het veld loopt. Steijn weet er gewoon geen fanatiek en geolied team van te maken en dat mag hij zichzelf aanrekenen.

4   6  
De staantribune

Als ik Sydney een tip mag geven, laat op de training zien dat je onomstreden bent , er is geen trainer die je niet opstelt als je iedere training laat zien dat je duidelijk de beste spits in de selectie bent. Ben blij dat je eerste selectiespeler mag zijn bij NAC. Als je wil voetballen en waardering wil krijgen begin je met keihard werken op de training en laat je het zien in de minuten die je krijgt. (ook al is dat 2 min). Ik begrijp dat Steijn voor Bilate kiest. (puur op kwaliteiten die nu nodig zijn bij dit NAC) Ik hoop dat ik het mis heb en dat je komende jaren ergens in de hoogste divisie eerste spits bent en dat je basisspeler bent maar ik acht die kans vrij klein eerlijk gezegd, maar ik laat mij graag verassen.

6   7  
Jan

Altijd behouden speler heeft zelfvertrouwen nodig en gaat dan scoren.
Nu alleen nog een goede trainer GertJan Verbeek is vrij, die krijgt ze wel scherp!

7   0  
Toontje

Zonder hem wordt er niet gescoord. Als straks Kaij weer in vorm komt is hij de ideale spits om af te maken. Die kans wordt hem ontnomen. Hijh wordt afgerekend op enbkele mindere wedstrijden waarin hij geen enkele fatsoenlijke bal/ voorzet kreeg.
Met hem gaat het scorend vermogen van NAC omhoog

Bilate kan er absoluut geen hout van. Waardeloze spits

5   11  
Cees

Afscheid van nemen, hij is “de kool in het sop” niet waard. Een brok met gezeur, nu al, en dat blijft. Zo beperkt, amper geschikt voor het betaald voetbal.

2   2  
WillemNaccerski

Sowieso wat is het nut om een speler 1 a 2 minuten voor tijd in te laten vallen bij een 0-0 stand ?
Kreeg een keer als antwoord van een oud VVV speler , dat Stein dit doet om tijd te rekken , kijk als je voor staat ok , maar bij een 0-0 of bij achterstand doet ie dat ook .
Weet niet of Sydney niet kan voetballen , maar dan kan de rest het ook niet , wat ik wel weet is dat hij zijn goaltjes wel meepakt , en dan maakt het niet uit hoe iemand speelt , voorlopig gaat het om winnen .
De rest zien we later wel .

9   2  
Tinus076!

Ik vind persoonlijk dat van hooijdonk een matige speler is zoals hij nu is maar wel uiterst dodelijk in de 16 en volgens mij moet een spits dat zijn en laat derest maar zorgen voor aanvoer!

Zoals ik al zeg het matige spel kan groeien en daarvoor moet hij spelen en dat hoeft echt niet vanaf het begin maar ook geen 1 minuut voor het einde daarin maakt steijn zich in mijn ogen erg belachelijk!

Van hooijdonk geeft ook aan dat hij het liefst bij nac wil blijven maar net als in september het stukje vertrouwen en waardering ontbreekt.

Laat die jongen elke wedstrijd spelen vanaf minuut 60 en hij schiet er nog genoeg in voor je!

Ik verwacht dat dit echter al te laat is en een breuk aanstaande is en geef hem eens ongelijk.

Statistisch heeft van hooijdonk al meer laten zien dan bilate in zn hele carriere!

Steijn laat voorlopig zien over weinig zelf reflectie te beschikken en vast te houden aan zijn visie en is te eigenwijs om dit om te gooien, het zal ongetwijfeld een keer goed gaan vallen maar dan is het voor de competitie al te laat.

Steijn aub zet de poppetjes op de goede plaats en laat van hooijdonk optijd invallen met alleen bilate kost het je je al 3 wedstrijden 9 punten!

Olij
Rutten rosler riera mashart
Haye
Azagari mounir
Schouten bilate de rooij


Wissels
Van hooijdonk minuut 60
Immers minuut 60
Malone minuut 60

3   2  
Kisku

Bilate is heel slecht maar geloof niet dat sidney wel de redder is al zou ik hem wel de voorkeur geven ,snal lokhof erbij en dan een goede spits en wat creatiefs erbij

13   5  
Belgische Naccer

Het is heel simpel.

Sydney had die Penalty tegen OSS gewoon keihard tegen de touwen geschoten.

En Sydney had er gisteren en tegen Dordrecht er ook gewoon 1 gemaakt als je hem in de basis had staan en het vertrouwen had gegeven.

Dus dat scheelt 7 punten t.o.v. nu.

Steijn moet de beste spelers opstellen, en NIET ZIJN VRIENDJES

Ben er klaar mee.

Het seizoen is nu voorbij en dat had niet gehoeven. En wat nog erger is. De beste spelers worden stuk voor stuk weg-gepest: Olij, Riera, Monsalve, Noblejas en Hooijdonck lopen straks allemaal GRATIS de deur uit. Terwijl, je hiervoor samen zeker 3 miljoen had kunnen vangen, als je beleid had gevoerd en die mensen verbeterde contracten en vertrouwen had gegeven.

Nu blijf je straks zitten met afgewerkte spelers zonder transferwaarde: Allouchi, Bilate, Immers, Malone, Venema....stuk voor stuk spelers, die bij een goede trainer op de bank zitten als wisselspelers.

Ik heb heimwee naar Hyballa. Onder hem speelden we herkenbaar voetbal. En met het materiaal wat Steijn nu heeft, hadden we onder Hyballa bij de eerste 2 gestaan! I.p.v. dat angsthazen bejaardenvoetbal van die Steijn. Leuk dat dat bij VVV ooit heeft gewerkt of bij Fortuna, of Emmen, maar wij zijn NAC en wij willen MEER!

5   1  
Dun Diëe

Je vraagt je toch af wat er in MS omgaat. Hij weet toch als geen ander wat er bij een club als Nac van je gevraagd wordt en hoe je je in het algemeen opstelt. Dus níet lachend over het veld lopen na een niet gewonnen partij als we ook nog eens in een moeilijke periode zitten en níet het kind van de club treiteren.

Ik kan er echt niet bij, ook al is het wellicht triviaal maar zo laat hij het lijken alsof het hem allemaal niks kan schelen omdat zijn bankrekening toch wel gevuld wordt. En de volgende wedstrijd loopt het team weer zonder het mes tussen de tanden het veld in. Wat gebeurt er toch allemaal achter de schermen bij de club.

3   3  
Bredafun

Nog iemand kerstpapier over? Kunnen we Steijn versturen!

9   7  
De generaal

Ik zie nu Stokkers bij RKC
Is toch twee klassen beter dan lantaarnpaal Bilate
Steijn: je snapt er niets van
Pak je biezen en neem al je Haagse vriendjes mee

1   0  
geelzwartwit

Je hebt de speler zelf opgeleid en gij zit niet voor niets bij de selectie. Hij scoorde in de wedstrijden waar hij een paar bruikbare ballen kreeg.
De concurrent is niet beter en scoort niet.
NAC zou het contract al verlengd moeten hebben met een jaar.
Zodat Sydney dit jaar zijn waarde kan laten zien (en NAC eens doelpunten laat maken) en dan met een doelpunt of 15-20 deze zomer een mooie transfer kan maken en NAC er een mooie som aan overhoudt.
Als Bilate nou veel beter was en scoorde dan was het een ander verhaal.

Je hebt bij Sydney nog niet eens helemaal kunnen zien tot aan waar zijn plafond reikt. Bij Bilate is gezien zijn cv en huidige spel het plafond bekend.

Enige logische verklaring voor het gratis weglaten lopen kan zijn dat het al bekend is dat er in de winterstop een scorende spits gehaald word.
En Steijn dit nog niet kan en mag laten weten.

3   15  
Wtown

Sydney kan een goal maken maar is heel erg beperkt als voetballer. Ik snap de keuze van Steijn om bilate op te stellen. Snel afscheid nemen als meneer v hooydonk en pa moeilijk blijven doen, niemand is groter als de club! Houdoe Sydney. Je moet blij zijn dat je pa prof voetballer is geweest, anders had je nooit nac 1 gehaald

6   0  
Ivo

Vooropgesteld: ik vind Sydney geen bijzondere voetballer, en op hoger niveau gaat hij het heel moeilijk krijgen. Maar voor de KKD is hij een prima spits. Pikt zijn goals mee, vrije trappen en strafschoppen neemt hij goed, kansen creëren voor anderen is niet zijn sterkste punt, maar als hij scoort zie ik geen probleem.

Ik zie echt wel de kwaliteit van Bilate ten opzichte van Sydney, maar NAC heeft scorend vermogen nodig. We hebben de Rooij die nog niet 100% is, van Hooijdonk als spits en dan nog een goede rechtsbuiten.

Een middenveld met Malone en Immers is veel te statisch, daar moet ook wat gebeuren, met een goed voetballende aanvallende middenvelder die de vleugelspelers en de spits in stelling kan brengen, en zelf ook nog goals meepikt. Het is heel jammer maar ik zie Immers dat niet meer doen.

Moet Sydney blijven? Ja, maar niet tegen iedere prijs, hij heeft potentie maar ik zie hem niet snel zorgen voor 29 goals en 13 assists zoals Cyriel Dessers ooit deed. Daarvoor is hij voetballend gewoon niet goed genoeg. Een verdediger passeren is al lastig voor hem. Hij moet het hebben van de intikkers en zijn schot. Ik denk dat hij nu onze beste spits is, maar dat we voor de lange termijn echt verder moeten kijken.

6   3  
Wisselsnade89eminuut

Kijk even in vi app, deze speelronde. Wissels na de 89e minuut. Ik kwam in 5 minuutjes op 12 stuks. Hoogste divisies Engeland, Duitsland, Spanje, Nederland en KKD.

Sydney is niet de enige, niet de eerste, en niet de laatste.

5   0  
Tinus Plotseling

Sydney komt - met uitzondering van z’n traptechniek - op alle andere aspecten gewoon tekort. Gewoon niet goed genoeg. Punt.

Als Sydney z’n geluk wil beproeven in de kelder van de Premiership dan wens ik hem daar heel veel succes.

0   1  
Vergane Glorie

Voor SvH is het beter te vertrekken. Beter voor zijn ontwikkeling. En zeker onder deze trainer.
Elke speler met scorend vermogen zal, zoals het nu gaat, in Breda niet scoren. Met de Haagse clan, vertragen, tikkie breed en balletje terug..... ja jammer maar het is niet om aan te zien.
Iemand al een spelconcept ontdekt.
Het kaarsje dooft langzaam maar gelukkig ziet Maurice het nog zitten. De competitie duurt nog lang.

167   118  
En maar zeiken

Dus je doet niet mee in Oss vanwege verwondingen, bent op zondagavond tegen Dordt te geblesseerd om zelfs maar op de bank te zitten en snap dan niet dat je 5 dagen na Dordt niet in de basis start.

Voor Oss stond scoorde je in 7 wedstrijden 1x uit een penalty.

En maar zeiken en jezelf maar belangrijker vinden dan de club. Gesteund door de kontenkruipers van BNdeStem.

Die vinden ook dat iemand die de laatste 12 jaar assistent trainer was en dat nu van een onder 23 team is, de geschikte man is om TD te worden. 12jaar geen beleid maken, 12 jaar de luwte van een assistent. En dan een stoel bezetten waar het gaat om beleid, strategie en management.

Maar goed, als je uit Prinsenbeek komt dan heb je 23 streepjes voor. De laatste uit Prinsenbeek die iets te zeggen had, haalde Dervite, Kaki, Karami maar geen spits. Want dat zou ten koste gaan van zijn zoon.

4   1  
BredaParel

Sydney liet zich sportief gelden toen Bilate geblesseerd raakte. Nu scoort hij, net als zijn concurrent, niet meer, loopt er verloren bij en forceert teveel in de groep en ten opzichte van de trainer. Waarschijnlijk ingefluisterd door vaders...

Het niveau in de Premier League of Championship kan hij niet aan (tenzij hij anders gaat bewijzen natuurlijk), naar de Turkse Super Lig gaan zou zonde zijn. Bij NAC zit hij op zijn plek, wel op de bank, maar speelt afgelopen seizoenen toch heel regelmatig.

Lekker laten gaan als hij dat wil, niet koste wat kost behouden. Voor zijn salaris is er vast een ander talent of een andere speler/spits te halen. Wie weet kan Steijn een speler als Michiel Kramer overhalen, dat zou een betere optie zijn nu.

0   0  
George .S. Kandhai

Gezien de situatie werkt Dhr Steijn de jonge van Hooijdonk bewust tegen .Daar hij een voetbaltrainer is hoort hij in clubs belang te handelen en de spits een goede kans te gunnen ,daar zijn eigen keuze haast niets oplevert ,moet hij redelijkerwijs het belang van de club dienen en de Jr van Hooijdonk opstellen .
Met vr. Gr.
George.

Laad alle berichten na dit bericht in