Wij gaan niet opzij

Ons NAC brengt bod uit op aandelen

Italo

Er is nieuws vanuit de Coöperatie Ons NAC. Zij hebben op maandag 23 augustus bij Crossminds een bod uitgebracht op het aandelenpakket van NAC. Begin juli maakte Ons NAC haar interesse in de aandelenovername kenbaar waarna het verkoopmemorandum is opgevraagd.

Arjan van Toor namens Ons NAC: “We hebben vertrouwen in het bod dat is uitgebracht. Helaas mogen wij om juridische redenen op dit moment geen uitspraken doen over de hoogte van het bod en gepresenteerde plannen. Maar zodra we dit wel mogen of een reactie ontvangen van Crossminds, zullen we dit uiteraard communiceren.”

Natuurlijk houden we jullie op de hoogte zodra er vanuit Ons NAC meer informatie naar buiten komt over de aankoop van de aandelen.

Bron:
B-Side Rats, Ons NAC
29 Reacties
109   21  
Ivo

Uiteindelijk gaat dit om geld en fatsoenlijk bestuur. Zowel het 1e als het 2e maak ik me zorgen om bij deze constructie.

Er is de komende haren structureel kapitaal nodig, met een eenmaloge investering ben je er niet. Liever een zeer kapitaalkrachtige partij dan schraapwerk bij supporters en sponsoren, die toch al betalen.

Qua bestuur is mij totaal niet duidelijk hoe deze constructie moet gaan werken. Omdat er verschillende niveaus van investeerders zijn en men ook inspraak belooft. Liever een duidelijke baas/eigenaar dan een poldermodel.

51   7  
Babosje

Spannend! Ben benieuwd! Hup NAC!

36   7  
Scheppioni

Hulde !!! Nog mooi redelijk op tijd .... NAC mag nooit verloren gaan !!!💛🖤

12   2  
Geelzwartwit

Benieuwd naar alle partijen en plannen. En vooral hoe er getoetst wordt wat het beste is voor en NAC en de portemonnee van de huidige aandeelhouders

16   2  
Oldie

Hopelijk zal de bieding tot een gunstig resultaat leiden. Daarnaast ben ik t.z.t. ook erg nieuwsgierig naar de bevindingen van het boekenonderzoek door de accountant van OnsNAC.

21   3  
Wanny

Zou ook zomaar kunnen dat dit het enige bod is.

109   21  
Ivo

Uiteindelijk gaat dit om geld en fatsoenlijk bestuur. Zowel het 1e als het 2e maak ik me zorgen om bij deze constructie.

Er is de komende haren structureel kapitaal nodig, met een eenmaloge investering ben je er niet. Liever een zeer kapitaalkrachtige partij dan schraapwerk bij supporters en sponsoren, die toch al betalen.

Qua bestuur is mij totaal niet duidelijk hoe deze constructie moet gaan werken. Omdat er verschillende niveaus van investeerders zijn en men ook inspraak belooft. Liever een duidelijke baas/eigenaar dan een poldermodel.

25   11  
Bzzz

Hopelijk komt hier iets moois uit voort waarbij alle supporters een (klein) stukje eigenaar kunnen worden.

Ik ben benieuwd, maar alles beter dan een of andere rijke Rus of Chinees - of kweekvijver worden voor de talenten(/mensen)handel van City.

29   8  
Breda

Het blijft eeuwig zonde. Al dat geld naar aandeelhouders ipv proberen samen de schouders er onder en al het geld in NAC. Dan wint iedereen.

Mensen maken fouten. Nemen verkeerde beslissingen, maar volgens mij niet met verkeerde intenties. En dat zal in de toekomst ook gebeuren. Met welke partij dan ook

Bieden op aandelen waar NAC zelf niets mee opschiet zou eigenlijk een laatste optie moeten zijn, als je er echt samen niet uitkomt.
Volgens mij is het niet eens geprobeerd…

19   12  
Scheids!

De huidige aandeelhouders hebben NAC te koop gezet na aanleiding van berichtgevingen die op regelrechte onjuistheden waren berust ( bedreigingen en dergelijke)!
Ik ben derhalve blij dat zij niet meer terug op hun schreden zijn gekomen om alsnog aan het roer te blijven staan.
Het plan wat echter nú tot uitvoering word gebracht brengt bij mij ook grote twijfels teweeg, temeer er eenzelfde soort constructie plaats gaat vinden in de bewindvoering.
Één eigenaar die de touwtjes stevig in handen houdt lijkt mij de beste optie.
Betrokkenheid is uiteraard een must, alleen moet je sentimenten uit kunnen sluiten, zodat je helder en zakelijk op je winkeltje kunt passen door de juiste beslissingen te nemen.
De voorgenomen constructie ( Vrolijk en fans ) gaat op termijn echt voor problemen zorgen! Zéker met een kritische achterban als deze!

8   4  
Becherovka

In deze constructie weet je dat er sprake is van supporters inspraak, maar als er moeilijke beslissingen gemaakt moeten worden dit door de groep met grote inleg gedaan wordt. Het adagium wie betaalt bepaald blijft daarin van kracht.

Lijkt me mooi dat de club van de supporters wordt. Belangrijkste is dat er rust komt met de juiste poppetje in de operatie.

10   8  
JN

Top initiatief en duidelijke communicatie!

Over het zeggenschap maak ik me weinig zorgen. Via een raad zullen afgevaardigden vanuit alle geledingen hun steentje bij kunnen dragen. Ik ben vooral erg benieuwd hoe er structureel geld vrijgemaakt gaat worden straks. Degenen die daarvoor moeten zorgen, de grote en kleine sponsors, worden mogelijk aandeelhouder. Zij hebben al een flinke duit in het zakje moeten doen. Zijn zij straks nog bereid om structureel de portemonnee te trekken om verder naar boven te klimmen of niet?

36   33  
NiXNACNIX

Ze brengen een bod uit gebaseerd op zachte toezeggingen. Op zachte toezeggingen doe je geen deals met mannen van het kaliber Van Aalst. En die willen de club goed achterlaten en dus niet aan een vaag plan van een groep vrijwilligers die het natuurlijk allemaal voor de club doen.

De voorbeelden Schalke ( staan er financieel en sportief dramatisch voor) en Barcelona ( in NL ben je dan failliet) spreken niet in hun voordeel en laten zien dat dit model niet de oplossing is om wanbeleid tegen te gaan.

Een lief plan, maar het begin van het einde. En hou op met die eigen jeugd ophemelen. We staan 17e en dat is het niveau waar NAC voor opleidt. Voorheen gingen die jongens naar ( de bank van) Oss, Helmond en Telstar. En nu vinden de oproerkraaiers het fantastisch dat het basisspelers zijn, het is veel leuker dan onder de weggejaagde trainer. Die haalde 18 punten uit 6 wedstrijden. Maar nu voetballen we zo lekker aanvallend en geniet de elkaar napratende, zichzelf in de maling nemende, goegemeente.

10   6  
Tip

De reacties van @IVO en @Breda verwoorden grotendeels het beste mijn gevoel ook al schrijven zij niet hetzelfde. Als je @IVO leest moet je gelijktijdig eens denken wat we hadden. @Scheids kan ik me in het tweede stuk ook vinden , het eerste stuk vind ik te eenzijdig belicht. Het laat allemaal onverlet dat we verder moeten. Wat is gebeurd is gebeurd. Ik hoop natuurlijk dat dit avontuur , dat is het m.i. , goed afloopt. Ik heb mijn twijfels of er meer serieuze bieders zijn. Misschien ook nog een waterkansje dat van Aalst zelf ( mede) instapt. Afwachten maar.

17   15  
Ernie

Slechte zaak!
Supporters moeten bier drinken en kut roepen.

20   7  
Die ne gast

Één eigenaar kan je club nog sneller naar de kl*ten helpen dan een supporterscollectief, hoor. Die Chinees bij ADO heeft het daar ook niet echt beter gemaakt, of wel?
Met de coöperatie-constructie zal NAC inderdaad niet snel meer mee gaan doen om Europees voetbal, maar de club wordt wel ‘van ons’ en als supporters ook moeten betalen ipv alleen maar roepen, dan wordt het beleid waarschijnlijk ook wat rustiger (en dus beter).

9   14  
Tip

Wat @nixnacnix schrijft klopt m.i. wel. Al kun je nu niet zo stellig schrijven dat dit avontuur mislukt. Dat weten we niet. Ook hoe het sportief uitpakt dit seizoen is afwachten nog. Ik trek conclusies na een wedstrijd of 8.

6   12  
NiXNACNIX

@dienegast, exact. Het gaat om de kwaliteit van mensen op de belangrijke stoelen: AD, TD, hoofdopleidingen.

Volgens mij is ADO door Jol naar de klote geholpen.

8   5  
Fritske d'n Olifant

Ik ben heel erg benieuwd. Zowel naar of het Ons NAC uiteindelijk gaat lukken als naar de effecten op de lange termijn.

Ik vind het vooral belangrijk dat er straks capabele technische mensen worden aangesteld, die de tijd en de ruimte krijgen om van NAC weer een voetbalbolwerk te maken. Ik vind het persoonlijk echt niet erg om nog twee jaar in de kkd te spelen als er een groep gasten staat die elke wedstrijd speelt om te winnen en die elke dag weer een stukje beter wordt. Met daarachter een goede jeugdopleiding en een goede creatieve scouting met mensen die 24/7 met NAC bezig zijn en hun werk niet als een gewone baan beschouwen.

Zoiets vereist wel een actievere manier van besturen dan dat we de afgelopen jaren gezien hebben. Door zomaar mensen op posities neer te zetten en ze hun gang te laten gaan zonder enige vorm van bekadering of sturing is het aantal afkoopsommen dat de afgelopen 7 jaar betaald is niet meer op 2 handen te tellen. Steeds als het fout liep keek iedereen angstvallig naar de eigenaren. En als die dan een beslissing namen was dat meteen vrij desastreus. Die actieve manier van besturen is makkelijker te realiseren bij één eigenaar dan bij een cluster van eigenaren of de situatie die ontstaat als Ons NAC de touwtjes in handen krijgt. Helaas hebben we geen Bredase Van Seumeren. Een rijke Rus, Arabier of Aziaat is bij mijn weten godzijdank ook nog niet voorbij gekomen. Dus dan is Ons NAC wellicht de beste optie.

10   3  
die ne gast

@Fritske
Eens. Het staat of valt bij de juiste mensen op de juiste positie zetten en die de tijd geven.
Ik krijg de indruk dat sommigen denken dat de supporters via Ons NAC inspraak krijgen over elk detail bij NAC, maar uiteindelijk staan de supporters nog best op een afstand.
Het zijn de AD en TD die de dagelijkse beslissingen nemen en een RvC die hun moet controleren.
En dat moeten dus de juiste mensen zijn.

Als je ziet wat voor brandhout de Grote Drie telkens hebben aangesteld als AD en TD, kan je het eigenlijk alleen maar beter doen.
Grote vraag is natuurlijk of de echt capabele mensen nog in het kerkhof dat NAC heet, willen stappen. Het feit dat de supporters mogelijk de baas zijn, zal dan wellicht niet het meest aantrekkelijke vooruitzicht zijn.
Maar ik vind het een mooi avontuur dat ik wel wil meemaken.
Ik ben nog nooit naar NAC gegaan voor het sportieve succes, dus wat langer in de KKD en/of degradatievoetbal voor NAC in de Eredivisie schrikt mij niet af. Het vooruitzicht om te kunnen zeggen dat wij de enige club in Nederland zijn, waar de supporters de baas zijn, vind ik dan wel weer een mooi vooruitzicht! ;-)
Niet alles zal in één keer goed gaan, maar dat heb ik er wel voor over om de supporters eigenaar van de club te laten zijn.

11   3  
076

Ik heb net het verslag van de clubraad gelezen. Als dat het niveau is (van de openheid en communicatie) van supporters straks, zullen we dan gewoon supporter blijven en niks willen verder. Lijkt me verstandiger. Ook zit er in het bestuur een afgevaardigde van de supporters. Ex voorzitter clubraad. Nog nooit iets van gehoord. Was er ook voor “ons” toch.

“We” kunnen dat niet eens fatsoenlijk invullen.

16   2  
Dun Diëe

Ben nooit een groot fan geweest van deze constructie. Het klinkt allemaal heel mooi maar iedereen die hier bij betrokken is moet echt eerst even heel goed bij zichzelf te raden gaan wat ze over zichzelf afroepen.

Laten we wel wezen: de vorige directies hebben de club matig tot slecht geleid. Na jaren van stormachtige kritiek onder andere op dit forum, geeft dit bij een deel van de achterban schijnbaar het gevoel: “dat moeten wij beter kunnen”. Het gaat er echter niet alleen om dat je vanuit een visie een plan voor de club op kan stellen en uit kan voeren. Het gaat er vooral ook om dat je onenigheid in het directieteam niet uit de hand laat lopen en daar de neuzen dezelfde kant op krijgt. En daar gaat het vroeg of laat mis.

Dit zijn de wittebroodsweken dus ziet het er allemaal heel mooi uit. En ongetwijfeld komt er een goed plan, dat weet ik zeker. Maar ik zie het nu ook al gebeuren dat sommigen hun mening er door willen gaan drukken in mindere tijden, en met het systeem wat Ons NAC wil hanteren krijgen degenen die dat willen nu nog meer macht om dat daadwerkelijk te doen. En deze colonnes zijn nu al een destructieve kracht binnen de club. Dit kan echt niet goed gaan.

Een rijke Rus of Chinees die de club als speelbal zien, zie ik natuurlijk ook niet zitten. Om eerlijk te zijn zie ik de toekomst somber in. Het beste zou wellicht een internationale investeerders groep zijn met een bewezen “track record “ in het betaald voetbal. En nee, die zullen weinig affiniteit met de club zelf hebben maar die kunnen wel de club op een volwassen manier besturen. Maar ja, dan moet die partij wel geïnteresseerd in NAC zijn.

Ik denk dat we het eens los moeten laten dat de supporters wat te zeggen moeten hebben over het beleid. De laatste 40 jaar heeft bewezen dat dat meer slecht dan goeds heeft gedaan.

2   2  
Hoogh

Natuurlijk weet niemand hoe de constructie van ONS zal gaan uitwerken. Alleen ONS NAC zal meer draagvlak hebben onder de supporters ( waar het uiteindelijk toch om gaat) dan de manier waarop het nu en de afgelopen jaren is gegaan. Hup NAC. 💛🖤

3   5  
TheBeek

Vind alles prima maar wie het ook word......

Met alleen clubcultuur en clubliefde gaat NAC nooit meer een stabiele eredivisieclub worden.

Er zijn in de huidige voetbalwereld keiharde euro's nodig om wat te kunnen.

Beleid en jeugd en transferwaarde klinkt allemaal heel leuk maar buiten de top 4 in nederland breekt er bijna geen jeugd echt door. (ook bij suptoppers als utrecht heerenveen vitesse en groningen niet)

En elk speler die wel echt talent heeft word toch al op zijn 12e of 14e weggeplukt door een grotere club.

Dus wat mij betreft doek je de jeugdopleiding op en zoek je gewoon iemand met kapitaal.


3   4  
Tip

Knappe steekhoudende redenering van @ DUN DIEE. Ik krijg er geen speld tussen al zou ik dat graag willen.

2   0  
keesje ketting

Wie de overnemende partij ook gaat worden ( maar mi heeft alleen ons Nac kansen ivm gouden aandeel ? staat en valt alles met structuur, geduld, visie en lange termijn gedachte onder leiding van een sterke TD. Velen zullen me voor gek verklaren maar smullie ( Hans Smulders) heeft het niet verkeerd gedaan. Probleem van smullie was zijn gebrek aan ( mis) communicatie en het op juiste manier verantwoording afleggen aan de gehele goe gemeente ( AD/RvC/grote drie/en kleine 17 aandeelhouders.

onze jeugdopleiding leid op voor de middelmaat, onze echte parels worden al vroeg weggekocht door ( PSV/Ajax/Feyenoord) Tein Troost, Bart Verbruggen , maar ook veel jongere jongens. Wat te doen met onze JO ?

5   0  
Robbie Rafello

Ik hoor van mensen die dichter bij de GROTE DRIE staan, dat zij eigenlijk alleen geld in NAC wilde steken en verder helemaal niet op de voorgrond wilde komen, laat staan een voetbalclub willen leidden. Ook uit zeer betrouwbare bron gehoord, dat niet zij, maar de RVC (al dan niet met externe hulp) verantwoordelijk zijn geweest voor het aanstellen van de leiding. Zij zijn uiteraard wel gekend erin, maar wilden geen stem hebben. Met dat in het achterhoofd kan ik me voorstellen dat zij dit initiatief van ONS NAC omarmen en wellicht willen meestappen. In essentie is het volgens mij namelijk zo dat met deze constructie het duidelijk is dat geldschieters dit niet gaan doen om het geld te laten renderen (volgens mij was dat ook niet de insteek van de “ huidige aandeelhouders” ) maar om NAC weer op de kaart te krijgen. En hoewel ik ook mijn twijfels heb, juich ik daarom dit initiatief zo toe. Mijn vraagtekens zitten echter wel bij de (dominante ) aanwezigheid van 1 grote hoofdinvesteerder (Vrolijk) of kunnen daar ook andere met gelijke inleg nog bij aansluiten (De GROTE DRIE)? Ook ben ik benieuwd wie er bij een jaarlijks tekort, of als er een speler gekocht moet worden, er dan over de brug komt en wat de wederdienst vanuit NAC dan zal zijn. Zeggenschap of een extra reclame bord.

Maar nogmaals HULDE voor het initiatief en als het zover komt kom ik zeker helpen !

2   1  
Kikako

1 duidelijke sterke sterke nac man met veel geld ,of een partij met veel geld die er winst gevende organisatie van maakt DJ tiesto bijvoorbeeld

2   1  
anoniem73

GOUDEN AANDEEL is niets waard in deze dus stop daar eens mee. denk nou eens na

5   0  
De vliegende kiep

Totdat door Ons NAC duidelijk zal zijn gemaakt op welke wijze participatie door supporters zal kunnen plaats vinden en welke invloed enerzijds de supporters en anderzijds de mensen die meer te besteden hebben (lees: Vrolijk en sponsors) zullen krijgen is het geven van een inhoudelijke reactie volgens mij eigenlijk niet gped mogelijk.

Over enkele weken zal ik in gesprek gaan met een vertegenwoordiger van Ons Nac en vervolgens schrijf ik op deze site een informerende, objectieve, bijdrage vanuit een juridische invalshoek.

Laad alle berichten na dit bericht in