Wij gaan niet opzij

Ons NAC: "Genoemde bedragen komen niet overeen met ons voorstel"

Das Phantom

Ons NAC heeft gisterenavond gereageerd op het nieuws dat Project 076 één van de 31 afvallers is als het gaat om het overnemen van de voetbalclub NAC. De coöperatie stelt dat de berichtgeving in de media onvolledig en gedeeltelijk onjuist was en is bereid mee te denken met andere partijen mocht die behoefte er zijn.

Arjan Nuland van Ons NAC reageert op het nieuws. "Uit de afwijzing van het bod van Ons NAC en uit de berichtgeving in de media kunnen we opmaken dat andere kandidaat-kopers zich hebben gemeld, blijkbaar met een nog beter plan voor NAC Breda", aldus Nuland, "Wij juichen dat uiteraard toe en zijn ook bereid om in het belang van de club samen te werken met andere partijen en NAC maximale slagkracht voor de toekomst te bieden." 

Ons NAC stelt echter wel dat de berichtgeving in de media over het voorstel en het bod dat is gedaan niet klopt. "Met name de genoemde bedragen komen niet overeen met het voorstel en de afgegeven garanties van Ons NAC", aldus Ons NAC. "Vanwege de verplichte geheimhouding kan Ons NAC hierover helaas geen verdere mededelingen doen, dus ook niet over de inhoud van het plan en het geplaatste bod", valt te lezen in het persbericht. 

de coöperatie blijft het proces nauwlettend volgen en is bereid te helpen waar nodig. Daarnaast blijft het haar plannen uitwerken om mogelijk alsnog in te stappen."Tot dat moment hoopt Ons NAC op het geduld en vertrouwen van alle supporters, afkomstig uit alle rangen en standen. Deze supporters hebben de afgelopen maanden pal achter Ons NAC gestaan. Ons NAC is hen veel dank verschuldigd." 

 

Bron:
B-Side Rats, Ons NAC
38 Reacties
92   15  
Ons NAC

Beste TPT,

Je trekt conclusies uit een verhaal in de media, waarvan wij alleen kunnen zeggen dat die niet kloppen. Het vervelende blijft die NDA, waardoor we meer gewoon niet kwijt mogen. Dat maakt het bijzonder lastig, onmogelijk zelfs, om ons werkelijke bod toe te lichten. Erg vervelend.

Dat we nog geen geld bij de supporters hebben gevraagd heeft te maken met fases waar we doorheen moeten tijdens het proces. We waren/zijn aan het voorbereiden om in een volgende fase de supporters te benaderen. Nu was het zo ver nog niet. Ook hier belet de NDA ons om er dieper op in te gaan.

Ik kan er niet meer van maken. Wij gaan door in ieder geval tot "the fat lady sings".

25   19  
TpT

Ik blijf het wat betreft Ons NAC vreemd vinden dat er nog geen enkele keer om geld is gevraagd aan supporters. Het is toch een supporters participatie? Of heb ik deze vraag gewoon gemist?

Om een bod te kunnen doen, moet je natuurlijk garanties afgeven. Of de 1.5 miljoen nu wel of niet klopt, er is iig te laag geboden.

Verder sta ik best achter het idee, maar het is natuurlijk wel een erg ambitieus plan in een wereld vol gehaaide investeerders. Daar moet je tegen opgewassen zijn.

6   7  
DunErwt

Da kan nie Oma

16   9  
Wanny

Ik sluit niet uit dat Ons NAC er een paar kapitaalkrachtige jongens achter heeft staan, waaronder Vrolijk, die garanties afgeven. Hetgeen dan voldoende moet zijn voor aankoop en wat investeringen.

En alles wat de kleinere investeerders (supporters, MKB) inbrengen komt daar bovenop. Hoe meer daar uit komt, hoe beter dan voor de club.

92   15  
Ons NAC

Beste TPT,

Je trekt conclusies uit een verhaal in de media, waarvan wij alleen kunnen zeggen dat die niet kloppen. Het vervelende blijft die NDA, waardoor we meer gewoon niet kwijt mogen. Dat maakt het bijzonder lastig, onmogelijk zelfs, om ons werkelijke bod toe te lichten. Erg vervelend.

Dat we nog geen geld bij de supporters hebben gevraagd heeft te maken met fases waar we doorheen moeten tijdens het proces. We waren/zijn aan het voorbereiden om in een volgende fase de supporters te benaderen. Nu was het zo ver nog niet. Ook hier belet de NDA ons om er dieper op in te gaan.

Ik kan er niet meer van maken. Wij gaan door in ieder geval tot "the fat lady sings".

15   2  
Dun Diëe

Het is dus lastig in te schatten vanwege de geheimhoudingsplicht van alle betrokkenen. Maar voor zover we kunnen overzien lijkt het er op dat voor het plan van Ons NAC transparantie nodig is om vertrouwen te kweken bij de achterban, waar de opzet van Ons NAC natuurlijk enorm op leunt om financiële garanties te kunnen leveren. Maar tegelijkertijd wordt er vanuit het overname proces strikte geheimhouding vereist. Dat lijkt me een erg lastige spagaat. Niets is onmogelijk naar het lijkt me een hele moeilijke puzzel om op te lossen.

33   2  
n@©

Op zich vind ik het ook jammer dat Ons NAC niet echt de kans heeft gekregen. Anderzijds, als er 31 biedingen zijn en daar selecteren ze de 5 beste er uit, dan kunnen dat toch geen slechte biedingen zijn? De vraag is of het goede biedingen zijn voor de aandeelhouders, of voor de club?

13   8  
RV

Op de een of andere manier bekruipt me toch een vervelend gevoel over deze overname. Een gevoel dat zegt dat de aandeelhouders de intentie hadden om te doen wat het beste voor de club is, maar dat er met 31 biedingen toch ook een groter eigen belang is komen kijken.

Goed, een kapitaalkrachtige partij is natuurlijk prima. Maar ik vrees met grote vrezen voor een duistere (buitenlandse) investeringsmaatschappij of NAC als potentieel satelliet clubje.

Ik was niet direct voorstander van Project 076 maar vond het de moeite waard om er vol voor te gaan en wat ik wel even had was dat echte NAC gevoel van: "dat zou toch vet zijn als we met alle supporters een belang in de club kunnen hebben".

Dat zou het toch wat aangenamer maken als we straks in de winter naar een zaadpot tegen Jong PSV of Eindhoven zitten te loeren. Dat gevoel zal niet beter worden bij een externe investeringsmaatschappij of ons eigen NAC als satellietclubje van een mega concern.

Hopen dat er tussen de biedingen een lokale investeerder (of groep investeerders) zit die door willen pakken.

51   12  
RICHARDPRAHA

"We zijn ook bereid om in het belang van de club samen te werken met andere partijen en NAC maximale slagkracht voor de toekomst te bieden."

Aldus OnsNac.

Misschien is het wel gewoon in het belang van de club dat zo'n kapitaalkrachtige overname-partij, ZONDER(!!) inspraak van een clubje sponsoren en supporters/5e colonne zijn gang gaat.

Ik kan mij toch echt niet aan de indruk ontrekken dat die structurele geforceerde behoefte van sponsoren, oud-NAC, en supporters groeperingen om maar "invloed" te hebben bij NAC juist het grote probleem is van onze club.

Het hele idee dat " de club van ons is" klopt natuurlijk maar in zeer beperkte mate maar wordt bij onze club altijd tot een soort van heilig en onomstreden feit gezien terwijl het de club zelden echt verder brengt maar louter de oorzaak is van veel onrust.

Mocht er een overname-partij komen met een goed, solide plan, met financiele draagkracht om door te investeren in de club, dan mogen de grootaandeelhouders wat mij betreft gewoon hun zegen geven.

Wij hebben blijkbaar nu eenmaal geen van Seumeren of Boekhoorn.

6   2  
Pizzabakker

Door de geheimhouding rondom de biedingen zullen we nooit weten hoe het bod van Ons NAC zich verhoudt tot alle andere biedingen.
Op zich ben ik al trots en dankbaar dat er überhaupt 36 partijen zijn die een poging willen wagen onze club van de aandeelhouders over te nemen! Zie bijvoorbeeld onlangs nog het verdwijnen van Chievo Verona uit de Italiaanse competitie. Niemand zag er heil in om die club over te nemen, waardoor faillissement onomkeerbaar werd. Dat ons dat bespaard wordt is nu wel een zekerheidje.
Het is gewoon te hopen dat er een partij uit komt die het beste met de club voorheeft en op alle vlakken wil investeren in doorontwikkeling. Ik wacht in spanning af.

21   7  
Badeend

Richardpraha - dat er in de Bredase regio geen multimiljonair rondloopt die (1) écht iets met NAC heeft en (2) daadwerkelijk verstand heeft van het opzetten van een goede organisatie (in de voetbalwereld - of de juiste mensen om zich heen weet te verzamelen die dat kunnen), dat is toch al jaren duidelijk?

Nog steeds zijn er in de afgelopen maanden mensen geweest die van alles roepen en vooral "dat ze het liefste een Van Seumeren type willen". Die ZIJN ER NIET in Breda. Dus dat kun je mooi op je buik schrijven.

Blijven over een paar mogelijkheden:

1. Een investeerder die dit voor het financiële rendement doet.
2. Een investeerder die dit doet voor het aanzien/status/hebben van een speeltje.
3. Een investeerder ("sport consortium") die dit doet om met spelers te schuiven - niet per sé met dubieuze bedoelingen, maar wel een satellietclubconstructie (bijvoorbeeld City Group).
4. Een marketingclub (bijvoorbeeld Red Bull)
5. Een gokbedrijf (vanaf oktober is er veel meer mogelijk, maar wat precies...?).
6. Een of meerdere partijen die samen een of meerdere van de bovenstaande motieven hebben.
7. Een samenwerkingsverband in de trant van OnsNAC.

Veel meer smaken heb je volgens mij niet. Uiteindelijk zou volgens mij de mooiste (meest emotionele, maar ook meest betrokken) optie toch echt wel die laatste zijn. Natuurlijk is NAC's zwakte altijd alle betrokkenheid van alle clubjes en colonnes eromheen, maar het is óók de absolute kracht van NAC. Kom je aan NAC, dan kom je aan ons allemaal.

Dat de invulling van OnsNAC (nog) niet naar ieders wens is, of dat dat nog niet duidelijk genoeg is, dat is een ander verhaal, maar daarbij is het altijd erg gemakkelijk om mensen met initiatief af te breken. Je kunt ook kijken naar het basisidee, en dat vergelijken met andere mogelijkheden.

Ik geloof wel in (iets als) OnsNAC, veel meer dan dat ik geloof in figuren met mooie verhalen en 'ambities' zoals bijvoorbeeld NAC Basketball, de Disney-experience en het nieuwe stadion op het CSM terrein.

Ik geloof overigens ook NIET dat het per direct ambiëren van groei en een Top6-Eredivisienotering het beste is voor de club NAC. En dat zie ik hier ook nog teveel nitwits eisen. Die verwarren "het niet vereisen van die hoge Eredivisie-notering op korte termijn" met "het niet hebben van ambitie en het neerleggen bij een teloorgang in de Eerste Divisie". En daarmee doen ze meer kwaad dan goed. Alleen snappen ze dat zelf nog niet.

11   7  
Een ander geluid

Ik maak me geen zorgen dat alles geheim blijft. In de voetbalwereld blijft niets geheim. Kwestie van tijd en alles ligt open. Alsdan kunnen we heerlijk alsnog onze mening vormen. Ik kan niet wachten.

7   4  
PietP

Het maakt eigenlijk ook helemaal niet uit dat dit project nu is afgevallen.
Zolang de boel maar op de rit staat om het als alternatief aan te bieden aan de NOAD stichting wanneer die een besluit moeten nemen over de verkoop.

10   3  
scheppioni

Ik blijf hier buiten, heb er niet het meeste verstand van ....... dus ik hoop maar dat alles ten goede komt en volg wat de modale NAC supporter eventueel zou kunnen bijdragen .... alles in belang van ONS NAC !!!

21   4  
Piet

Geheimhoudingsplicht? Maar een ander mag wel zeggen dat je maar 1,5 miljoen hebt geboden.

10   14  
Falco

Haha Badeend, wat een slecht verhaal. "Kom je aan Nac dan kom je aan ons allemaal". Sentimenteel hoor

10   5  
Cees-2

Ons NAC moet zich niet al te druk maken over overige partijen. Laat het tot een bepaalde hoogte los. Trek je eigen plan steevast door, rond dat af. Zeker weten dat e.e.a in de toekomst uiterst belangrijk gaat worden voor NAC. Het geldbedrag (hopelijk jaarlijks) dat er uit komt rollen, zal vast en zeker interessant genoeg zijn. Daar krijg je medezeggenschap door bij partijen die het uiteindelijk zijn geworden. Je kunt altijd nog aansluiten. Serieus geld is “altijd” aanlokkelijk, ook voor hun en NAC in de toekomst.

12   9  
ome cor

Hoe ? Wat ? En. Waarom ?
Dat is niet zo interessant.

Ons NAC zit niet aan de onderhandelingstafel, dat is een feit.
We kunnen discussiëren, met modder gooien of wat dan ook, maar de verkopende partij heeft uit 36 potentiële kopers in hun ogen (voor NAC) betere opties geselecteerd om mee te babbelen.

8   1  
Stoep

Ten eerste wordt natuurlijk gekeken naar de financiele cijfers die de bedrijfsvoering ondersteunen. Als je dan 36 inschrijvers hebt zullen initiatieven als deze niet snel op de shortlist komen. Heeft puur te maken dat het geen financiele zekerheid kan geven. Wel op papier, maar in echt geld natuurlijk niet. Of je dan 1,2 of 5 miljoen bied maakt dan nog niet eens zoveel uit. Verkopende partij zal zeker kijken of dat geld nu al in effectieven beschikbaar is. Je wilt natuurlijk niet het verkoopproces helemaal doorlopen en dan erachter komen dat een deel niet beschikbaar komt. Wat dat betreft vind ik 36 partijen wel heel veel, dat kan 2 dingen betekenen. Of NAC is toch heel aantrekkelijk als club, of er speelt iets anders in de aanbesteding wat het aantrekkelijk maakt. Maar opportunisme ten top.

8   7  
Hedde'um

Alleen al het feit dat ONS NAC al kan reageren op een forum zoals dit juich ik dit initiatief alleen maar doet. Waar sinds jaren en tot op de dag van vandaag geen enkel bericht vanuit NAC naar buiten is gekomen is schande, zoals over bijvoorbeeld de transfersommen van Schouten en van Hooijdonk. Je hoeft alleen maar de podcastst de stem en bsiderats te volgen en het valt gewoon al op dat Manders gewoon tegenstrijdige verhalen ophangt. Tijd voor een nieuwe wind.

13   3  
Badeend

Falco,

Heb je inhoudelijk ook nog een reden waarom je mijn post een "slecht verhaal" vindt? Zo ja, zou je die dan willen toelichten? Ik ben heel benieuwd, wie weet is een andere kijk dan de mijne inderdaad wel beter?

11   5  
BNac

Ik ben benieuwd naar het alternatief (de 5 gekozen partijen). De intentie van Ons Nac is mooi, maar de houding van ONS NAC wringt ergens wel.

Ze zijn bereid om samen te werken met andere partijen, bereid om te helpen waar nodig.. klinkt heel mooi (en zo is het misschien ook bedoeld?). Maar ergens komt het toch ook over als hoe dan ook een vinger in de pap willen hebben, een voet tussen de deur. Zitten andere partijen überhaupt op deze bemoeienis te wachten? Is een groot deel van de problemen bij nac niet juist die bemoeienis van allerlei partijen met tegenstrijdige belangen? Om dan straks, als een andere partij deze hulp niet accepteert, niet erop zit te wachten of als het proces niet loopt zoals “zij” het willen, te roepen dat die partij niet het beste met nac voor heeft en zij wel? In dit geval zou ik zeggen: ken je plaats, zorg dat je je voorwerk doet en een alternatief aan kunt bieden indien nodig, maar blijf weg bij de andere partijen en laat het nu eens een keer rustig blijven.

7   11  
Tip

Ik ben zeer verheugd dat er in ieder geval 31 kandidaten zijn. En met 5 kandidaten gaat men door. Ik verwacht (en hoop uiteraard) dat er iets heel goeds uitkomt. Dat kan bijna niet anders want NAC is een schitterende club met veel potentie en mogelijkheden.

Ons NAC heeft nogal wat nadelen te overwinnen die wellicht soms vooroordelen zijn. Die nadelen zijn al benoemd. Belangrijk punt is dat men een coöperatie aan het opbouwen is met slecht garanties van verschillende mensen. En 'breed gedragen' kan meer een nadeel dan een voordeel blijken te zijn.

Ik ben er van overtuigd dat een echt vermogende partij niet met Ons NAC wil samenwerken vanwege het (afbreuk) risico.

Veel meer een rol voor Ons NAC zie ik weggelegd bij NAC in de rol van een soort vermogende coöperatieve CR. Of toch meer iets in die richting. In ieder geval ben ik ervan overtuigd dat het werk dat Ons NAC heeft verricht niet voor niets is geweest. Als het puntje bij het paaltje komt zijn ze later wellicht blij dat deze reis niet doorging en dat er voor hun iets beters in de plaats kwam.

Gewoon afwachten wie de nieuwe eigenaar wordt.

0   10  
Tip

... slechts ....

7   9  
Nicky

Beste meneer Badeend,

Gokbedrijven zijn per definitie uitgesloten van het eigenaar zijn van sportclubs.. Maar goed ook want alleen al BET365 zou vandaag zonder enig probleem iedere club in de KKD over kunnen nemen, allemaal tegelijk.

Dat dit niet is toegestaan is natuurlijk logisch. Niemand wil dat daar een belangenverstrengeling ontstaat.

Feit dat u dit niet weet draagt bij aan de ongeloofwaardigheid van alle andere argumenten.

15   13  
NiXNACNIX

Kan het zijn dat het wel klopt wat er in de krant staat maar dat er ivm de nda nu wat geroepen wordt om de boete uit de nda te ontlopen? Of Blanco verzint getallen of hij zit op schoot bij de publiciteitsgeile babbelaar Vrolijk.

15   5  
Belgische Naccer

Het is niet belangrijk of de bedragen wel of niet kloppen.
Je zit gewoon niet bij de beste 5. Deal with it.

Ik hoop eigenlijk dat als je 10 miljoen had geboden, je ook niet bij de beste 5 zit.

Want geneuzel met een paar miljoen brengt NAC niks.
Er moeten tientallen miljoenen in de komende 10 jaar, en bij voorkeur 10 miljoen per jaar of meer. En dit in combinatie met een goed beleid, dan is NAC met gemak een subtopper in de Eredivisie

Een plek waar ze ook thuishoren, gezien de grootte van de aanhang. Ik hoop echt dat er een partij bij zit, die dit op zijn volle waarde weet te schatten.

4   5  
Johnny1912

Haha die Badeend

Zelf in je bericht noemen dat een gokbedrijf een club over mag nemen. En dan een bericht later iemand anders die je tekst een mooi verhaal noemt te kijk willen zettten.

Dan snap je het dus niet helemaal.... Als je denkt dat een gokbedrijf een club over kan nemen ben je niet serieus te nemen.

Mooi dat ONS NAC is afgevallen. De 5 partijen die door zijn hebben allemaal een beter plan + de hulp van ONS NAC niet over. Makkelijk roepen dat de bedragen die genoemd worden niet kloppen. Maar die 1,5 miljoen wordt niet zomaar uit de duim gezogen. Waar rook is, is vuur dat weten we allemaal. Plus waar zoveel mensen zijn die zich ermee willen bemoeien en er meer van weten praat er de komende tijd met een biertje of 8 in zn nek zichzelf wel voorbij ongeacht een geheimhoudingsverklaring. Zal misschien 1,7 miljoen geweest zijn het bod, echt geen ineens 4 miljoen.

5   11  
Die ne gast

Van mij hoeft NAC helemaal niet succesvol en groot te worden.
Sterker nog als NAC straks een grote marketingmachine wordt, weet ik niet of ik nog lang supporter kan/zal blijven.
Het Avondje NAC zal worden 'vermarkt' en er moet op ‘gekapitaliseerd’ worden. Het Avondje NAC komt daarmee los te staan van wat wij als supporters doen en willen... Brrr....

De charme van NAC is dat het vaak allemaal kneuterig en amateuristisch geregeld is. Dat je het gevoel hebt dat jij het veel beter zou doen dan degene die er op dat moment zit.
Het ons-kent-ons gevoel, de korte lijntjes, dat alles toch altijd wel naar buiten komt, iedereen die er boven op zit en zich er tegenaan bemoeit. Het gevoel dat de club van iedereen is.
Dat zal verloren gaan als een grote, externe partij bij NAC instapt.
We zullen zien wie de eigenaar wordt en wat de plannen zijn, maar ik baal er nog steeds van dat Ons NAC er al uit ligt.
Wat zou het mooi geweest zijn als NAC echt ‘van ons’ was geweest.

6   2  
Wanny

@ Belgische Naccer

als je tientallen miljoenen in FC Volendam steekt, zijn ze daar ook een subtopper eredivisie. Dan heb je het over een Scheringa situatie.

Iemand die NAC koopt en dat niet doet uit supportersoverwegingen, zal per definitie iets terug willen zien voor zijn investering. En sowieso geen geld willen verliezen.

Dat zal niet makkelijk worden, want tot op heden is er door NAC nog nooit structureel geld verdiend. Door de meeste clubs niet trouwens.

Nu zit NAC wel op het dieptepunt, dus de waarde van de club wat vergroten zou niet zo moeilijk moeten zijn als je een klein beetje beleid voert. En dan zou je de club weer kunnen verkopen aan de volgende die het gaat proberen. Of je ziet na enkele jaren in dat het een bodemloze put is en verkoopt met verlies.

Kun je van die Engelse taferelen krijgen waarbij je iedere zoveel jaar een nieuwe eigenaar hebt. Sunderland till I die.

Ik sluit ook niet uit dat de prijzen van seizoenkaarten en consumpties omhoog gaan als er mensen geld in gaan steken die rendement verwachten.

14   2  
Geelzwartwit

Zoals ONS NAC vind dat ze het beste plan hebben. Vinden 35 andere overname kandidaten dat ook.

Het enige verschil is dat je van die andere kandidaten niets hoort en over ONS NAC wel.. Of het nou Bndestem is via een lek of de reactie hier weer op van ONS NAC zelf of de supporters op bsiderats weer op die reactie...

Het is wel typisch hoe NAC altijd al was. Ik dacht dat we naar een nieuw NAC wilden. En overigens hoop ik nog steeds dat NAC haar supporters participatie plan vooral richt op de opleiding / scouting. Als supporter zou zou ik mijn geld daar liever insteken.

4   4  
Wanny

@ Geelzwartwit

Is ook niet gek dat Ons NAC de publiciteit zoekt, aangezien ze geld willen gaan ophalen bij de achterban. Dat wordt lastig als je nooit van je laat horen.

Die andere 35 kunnen zich ook melden bij BSR met een stukje en ik weet zeker dat die het dan plaatsen. Echter blijven die op de achtergrond.

10   1  
Lange termijn

Hopelijk komt er een nieuwe eigenaar die wel diepe zakken heeft en voor de lange termijn kan blijven investeren in NAC. Kopen is één, maar ieder jaar bij moeten storten is een ander verhaal.
In een paar supporters met een droom en een lokale bouwer met grootheidswaan die vooral zichtzelf op de voorgrond zet heb ik weinig geloof.

9   2  
Wanny

@ Lange termijn

Wie zou er iets kopen waarbij er ieder jaar geld bijgestort moet worden?

Dan moet je dus ook al supporter zijn of andere bedrijven hebben die profiteren van deze investering.

Zo'n Van Aalst heeft dit ook alleen maar gedaan omdat zijn vrouw fan is en ze toch geen kinderen hebben om vermogen aan na te laten. Echt niet om geld te verdienen.
Die man had met al die miljoenen een hoop andere dingen kunnen doen die wel rendement opleveren.

3   1  
Geelzwartwit

@wanny

Ons nac had het anders ditect in hun opzet al wel over.. Wat als er geld bij moet.. Dan vragen we x bedrag aan participanten bij te storten.



7   1  
Fritske d'n Olifant

Even los van de discussie of het uitsluiten van ONS NAC van de shortlist wel of niet goed is (daar zijn te weinig ins en outs over bekend of ze kloppen niet) vind ik het wel een interessante discussie wat nu het beste voor NAC is.

Is dat veel geld er in pompen of aan NAC lenen en voor korte termijnresultaten gaan? Dus promoveren en zo snel mogelijk doorstomen naar de subtop. Met als risico dat je a, aan het infuus ligt bij een geldschieter en er een vreemdelingenlegioen binnen gefietst wordt zonder binding.

Of dat eerst de omstandigheden worden gecreëerd om als club te groeien, zoals een bekwame technische organisatie met een lange termijnplan, een degelijk scoutingsapparaat en een technische staf die daarop aansluit. Wellicht een upgrade van alle faciliteiten. En vervolgens met gerichte aankopen en het inpassen van jeugd een stabiele club worden, binding met de regio houden, gezond blijven en steeds Verder groeien.

Ik zou toch voor dat laatste gaan. Ik vind AZ een plastic clubje maar wel een voorbeeld als het gaat om het neerzetten van een goede voetbalorganisatie, een topjeugdopleiding en een topscouting. En dat met topclub Ajax om de hoek. Waarom zou dat bij NAC niet kunnen? Ik geloof niet dat er minder voetbaltalent in West Brabant en Zeeland zit dan in de kop van Noord Holland. Maar je kunt dit alleen bereiken door goed samen te werken, mensen niet op voorhand uit te sluiten of te negeren omdat ze bij een bepaalde groep horen en door zonder aanziens des persoons de juiste mensen aan te stellen. Gewoon nuchter en met beide voetjes op de grond en met de ambitie om NAC steeds beter te maken maar wel gewoon NAC te blijven. Dat wordt een hele uitdaging en ook met een directie van buiten Breda is dat geen zekerheid. Van Oltmans tot Eskes en van Mommers tot Manders. Ze kregen het allemaal niet voor elkaar.

6   2  
Wanny

@ Fritske d'n Olifant

En niet bij de eerste de beste tegenslag in paniek raken en van je koers afwijken. Dat is wat er om de haverklap gebeurt bij NAC.

7   2  
GeelZwarHart

Zou het dan toch RB NAC

4   4  
NiXNACNIX

@frits, AZ als bench mark is prima. Maar een kanttekeing: daar is het fundament wel gelegd met heel veel geld van Scheringa en toen dat fout ging stond er kapitaal op het veld en bij de jeugd om dat op te vangen.

Laad alle berichten na dit bericht in