Wij gaan niet opzij

ONS NAC zoekt samenwerking op en presenteert Project 076

Italo

Overnamekandidaat ONS NAC bundelt de krachten met een hoofdinvesteerder, zo schrijft men op de eigen website. Er wordt in het bericht niet bekend gemaakt wie deze hoofdinvesteerder is. Samen lanceren zij vandaag Project 076.

Het zal je niet ontgaan zijn: NAC staat te koop. Verschillende partijen hebben inmiddels hun interesse kenbaar gemaakt. Zij willen de club overnemen van de huidige aandeelhouders. Een van die partijen is ONS NAC. Het doel van deze partij is om de club weer in handen van de supporters te krijgen.

Vandaag valt uit een bericht op de website van ONS NAC op te maken dat zij een samenwerking aan zijn gegaan met een hoofdinvesteerder. Deze samenwerking gaat vanaf heden verder onder de naam ‘Project 076’. De samenwerking is volgens de partijen een logisch gevolg van het feit dat zij dezelfde ambitie hebben.

Op de website van ONS NAC wordt een verdere toelichting gegeven over de samenwerking: ‘Deze twee partijen zijn ervan overtuigd dat door de samenwerking een structuur ontwikkeld kan worden waarbij enerzijds maximaal draagvlak bij en betrokkenheid van de achterban (supporters en bedrijfsleven, stad en regio) verkregen wordt en anderzijds een omgeving gecreëerd wordt waarin een solide technisch en financieel beleid gevoerd wordt.’

Enkele uitgangspunten binnen Project 076 zijn dat het eigenaarschap komt te liggen bij ONS NAC en de hoofdinvesteerder en dat zij het eigenaarschap willen lostrekken van de dagelijkse leiding. Het cultuurhandvest is een belangrijke pijler evenals de jeugdopleiding van NAC.

Project 076 zinspeelt op een bedrag tussen de zeven en tien miljoen euro als startkapitaal. Met dit bedrag kunnen de aandelen worden overgekocht en is er direct een financiële voorraad om de club een financiële injectie te geven.

Het volledige bericht met de concrete plannen en de mogelijke organisatiestructuur kun je lezen op onsnac.nl .

 

Bron:
B-Side Rats, ONS NAC
45 Reacties
105   3  
Ouwe Spionkop

Het begint nu echt vorm te krijgen.
Ik was sceptisch of suporters wel 10.000.000 bijeen zouden krijgen.
Maar door combi van grote investeerder (Vrolijk met 5 miljoen?), lokale grote en kleine sponsors (3 miljoen) en de supporters (2 miljoen) klinkt dat heel wat realistischer.
Het belangrijkste: allemaal mensen met een NAC hart!
Het zou fantastisch zijn als dit gaat lukken. Nog nooit vertoont in Nederland.

45   4  
Benassi1912

Rip Erwin heel veel sterkte voor familie vrienden en naasten we zullen je nooit vergeten

35   3  
PatjeR

Dat zal Vrolijk wel zijn toch?

Zo niet dan wordt het interessant want deze combi lijkt me al een stuk realistischer en krachtiger dan alleen een investeerder.

20   2  
Braze

Best een goede move. De hoofdinvesteerder brengt het kapitaal dat ons nac niet heeft en ons nac brengt know how in over de bestuursconstructie en inzicht in de supportersbelangen.
Ook de duidelije splitsing in bepalen van beleid en uitvoeren van beleid spreekt mij aan. Ben benieuwd naar het vervolg.

39   5  
Molenschot loco

Zou het fijn vinden als thijs(tiesto) ook eens van zich liet horen....we hebben stiekem toch rijke Bredanaars als supporters...

17   1  
RICHARDPRAHA

Dit zijn volgens mij de mensen van destijds Hart voor NAC, a.k.a. Tiesto & co.

105   3  
Ouwe Spionkop

Het begint nu echt vorm te krijgen.
Ik was sceptisch of suporters wel 10.000.000 bijeen zouden krijgen.
Maar door combi van grote investeerder (Vrolijk met 5 miljoen?), lokale grote en kleine sponsors (3 miljoen) en de supporters (2 miljoen) klinkt dat heel wat realistischer.
Het belangrijkste: allemaal mensen met een NAC hart!
Het zou fantastisch zijn als dit gaat lukken. Nog nooit vertoont in Nederland.

10   0  
Nonkel Frans

Had niet anders verwacht. De opzet van de Cooperatie met 3 geledingen had dit hier reeds in voorzien.

Tof dat dit nu gelukt lijkt te zijn.

Weldra zullen de mkbs uit de regio ook snel volgen verwacht ik.
Dan heb je hopelijk al een goede financiele basis als potentiele koper en biedende partij.

De supporters kunnen daarna aansluiten - organisatie en communicatie richting ons is natuurlijk bewerkelijker en vraagt meer tijd.

We blijven benieuwd!

Hup NAC!

16   1  
Noord Mokumse NAC'er

Dus; Ons vrolijk NAC.

Ziet er goed uit. Participatie en indirecte invloed.

Eens dan wordt de hemel stralend blauw...

9   17  
Monkeyrocker

Ziet er goed uit , ben benieuwd hoe de grote 3 hier naar kijken , zou me niet verbazen als er nog rancune is en ze het ons NAC misgunnen

7   23  
MickJ

Weet je waar ik ook Vrolijk van kan worden,
als er op de commerciële afdeling is iemand wakker wordt,
en dacht, hee Coolcat komt terug in de winkelstraat.
Even een belletje, even contact.
You never know.

7   2  
Kinderkaartje

Sorry BSR, voor het misbruiken van jullie site voor een bericht aan Arjan van Ons NAC;

Het aanbod staat nog steeds, maar ik heb niets meer van je gehoord!? Of is het niet meer nodig?

En verder; heel veel succes met deze move!
Begint nu toch wel echte vorm aan te nemen! Ik hoop echt dat het gaat lukken.

Hup NAC!

33   8  
Ivo

Tussen de 7 en 10 miljoen, laten we in het midden gaan zitten, dat is 8.5 miljoen.

Daarvan is 5 miljoen nodig om de aandeelhouders uit te kopen. Minimaal, ze hebben er misschien wel 12 miljoen inzitten, dus dat is Afschrijven met hoofdletter A.

Dan hou je 3.5 miljoen over om in NAC te steken. Eenmalig. Dat is net genoeg om de derving van de coronacrisis op te vangen. Daarna wordt het weer sappelen.

Wil je echt stappen zetten, dan praten we over 5 miljoen per jaar, voor de komende 4-5 jaar, dan komen we in de buurt van wat nodig is om in die periode de sprong te maken naar middenmoot eredivisie.

8   0  
Dj buffonge

Ouwe spionkop haalt de woorden uit m’n mond! Goede stap! Mijn vertrouwen stijgt in dit project

9   2  
Beter de laat dan nooit

Met deze opzet krijg ik er wat meer vertrouwen in. Maar om er definitief in te stappen is het voor mij belangrijk de namen te weten. Even afwachten maar.

8   1  
Wie? @mickJ

Coolcat? Laten we anders de gehele selectie op Scapino schoenen voetballen :P

17   0  
Oosterhout076

Mooi scenario, maar voorzichtig als investeerders eisen stellen aan zeggenschap anders krijg je wat je al hebt, namelijk drie grote investeerders en meerdere kleintjes. Duidelijkheid en transparantie aan de poort.

16   0  
Hoge Vucht

Ik vraag me wel nog wat af vraag na het lezen van het bericht van ons nac. Ik lees dat de technische man voor wordt gedragen door de groot investeerder, mag de rest hier dan nog over stemmen (m.a.w is het alleen voordragen) of wordt het mannetje van de groot investeerder naar voren geschoven?

Ik ben ook benieuwd naar het proces waarmee iemand van de RvC weggestuurd kan worden. Is dat met meerderheid (ofwel twee van de drie partijen) of op basis van het bedrag dat is ingelegd?

Niet bedoeld om het idee af te wijzen maar als een stukje verduidelijking voor mezelf.

5   1  
Rob

Dit ziet er goed uit. Hup NAC

15   12  
Scheids!

Ik blijf erbij dat dit geen goede move is om NAC in handen te krijgen!
Wederom zullen er té veel partijen zijn die zich belangenbehartiger zullen voelen en bij cruciale beslissingen tellen de kleinste aandeelhouders niet direct mee!
NAC moet gewoon in handen vallen van één grote eigenaar die middels een klankbordgroep zijn ideeën naar buiten brengt, zónder het clubbelang en NAC- dna te beschadigen!
Een te groot peloton valt automatisch uiteen door onenigheden, daar hebben we de laatste jaren toch wel héél veel ervaring door opgedaan !!
Geen goede opzet dus!

16   4  
die ne gast

Prima. Weer een stapje verder en concreter.
Alleen:
- een bedrag van 10 miljoen willen ophalen en dan in de tabel uitkomen op 12,5 mln? Meer geld is natuurlijk altijd beter, maar het is niet consistent.

- Waarom mogen de aparte geledingen hun eigen mensen voordragen voor de RVC?
Ons NAC zegt zelf ook ' het gaat om de juiste kennis en kwaliteiten van deze personen.'
Waarom dan geledingen het alleenrecht geven iemand te laten voordragen (tenminste zo lees ik het)?

Overigens: mijn geld om deel te nemen aan Ons NAC staat al apart. Ik wil dit avontuur wel aan gaan!

@IVO
NAC is nooit een stabiele middenmoter Eredivisie geweest en de jaren dat we dat wel waren, eindigden met RED NAC....
Wij denken misschien dat NAC een slapende reus is, maar onderzoek heeft al eerder aangetoond dat NAC zich voor een gezonde financiële huishouding moet richten op plaats 12-15.

En al die spookverhalen over altijd moeten bijlappen:
Als NAC van ons is, zijn we er zelf verantwoordelijk voor hoe het gaat. Als er geen geld is, is er geen geld en we gaan geen geld uitgeven dat er niet is. Hoef je ook niet bij te lappen. En als dat voetballen in de marge betekent, dan is dat maar zo.
Ik sprak laatst iemand van Go Ahead Eagles. Die weten dat ze nooit structureel onafgebroken in de Eredivisie kunnen meedraaien en die doen daarom geen 'rare' dingen en blijven daarom ook in de Eerste Divisie financieel overeind.
Als je sportief succes zoekt, zijn er andere clubs waar je supporter van kan worden...

6   3  
Molenschot loco

Volgens mij moet het aantrekken van een eventuele nieuwe eigenaar of sponsoren het zelfde gaan als met spelers!!! Alles om NAC weer terug te brengen waar we thuis horen!!! De vorige 3 hadden weinig op met NAC!! terwijl heel Nederland NAC een sleeping giant vinden......

10   0  
fvf6

Ik denk dat die investeerder Vrolijk is , die zal dan wel een meerderheidsbelang hebben bij de overname . En zal in de toekomst eventuelen tekorten op moeten vangen . Want ik geloof niet dat supporters erop zitten te wachten om jaar in jaar uit de tekorten aan te vullen .

4   1  
Faba

Een mooie doorbraak, hoop echt dat dit gaat slagen.

Echter, zou het niet goed zijn om nu al afspraken te maken over een jaarlijkse investering uit iedere geleding? Want met die 10 miljoen eenmalig gaan we niet naar het linkerrijtje Eredivisie. Iedere geleding 10% van hun inleg op jaarlijkse basis laten inbrengen voor de komende 5 jaar zou een mooie basis zijn.

11   2  
Wanny

@ Faba

Dan maak je toch gewoon de seizoenkaarten en sponsorstoelen 5% duurder? Dan heb je je tekorten ook gedicht.

Je moet je jaarlijkse inkomsten en uitgaven eigenlijk los gaan zien van de structurele investeringen die gedaan worden in de club. Deze 10 miljoen zou uitgegeven moeten worden aan aankoop aandelen en versterken van de club (stadion, trainings- en jeugdcomplex, andere faciliteiten).

De jaarlijke uitgaven moeten komen uit de jaarlijkse inkomsten. Geen geld uitgeven dat er niet is, dus als je meer wil uitgeven, moeten je jaarlijkse inkomsten omhoog.

11   1  
Ivo

@Die ne gast

Kijk naar de supportersaantallen, het achterland tot diep in Zeeland, de potentie in sponsoring, de accommodaties, en alles onder middenmoot eredivisie is voor NAC gewoon onderpresteren. NAC moet zich met goed beleid tussen plaats 8 en 13 kunnen nestelen. Almelo, Zwolle, de 2e club van Rotterdam, dat doet echt niet onder voor Breda en omstreken. Onderzoek heeft uitgewezen dat dat ons richtpunt juist moet zijn en dat we dan financieel ook goed uit komen zonder constant bijstorten. Een begroting van +/- 15 mln. is dan zeker haalbaar.

We hebben geld nodig, goede bestuurders en managers, en verder een beetje geluk. Maar het verhaal dat wij onderdoen voor wat in het rechter rijtje eredivisie speelt gaat er bij mij niet in. RKC en Go Ahead ofzo. Dan moet je wel keuzes maken en nu niet voor klein bier kiezen. Dan blijf je een onderpresterend clubje.

1   4  
anoniem73

Ziet er mooi uit voor de eerste 2 jaar en daarna.
Ga ervan uit dat overname 5 a 6 miljoen kost.
Trainingsacc naar Breda 2 miljoen investering in versterking 2 mijoen en dan is het al op.... Ik mis toekomst visie.

5   1  
Molenschot loco

Ivo....niet alleen Zeeland waar veel nac supporters zitten is belgie ook vlakbij...ook daar zitten NAC supporters...en daarom de term sleeping giant!

6   0  
Bash (BSR)

Erg interessante update. Ik ben heel erg benieuwd naar de mogelijkheden om me als supporter meer te binden aan de club tegen een gereduceerd bedrag. Geen € 5000 in een oude schoenendoos liggen.

Met interesse volg ik de verdere berichtgeving over project 076! Succes mannen!

5   13  
NixNACNix

Het eerste half miljoen is al voor het afkopen van het contract van de AD, want die wil men niet. En bij het aanstellen van de opvolger gaan we zien hoe de Poolselanddag dat gaat doen. Vermoed dat men met J.W. van Dijk komt aan zetten.

Verder is het wel mooi dat de deelnemers straks mee betalen aan een trainer die ze niet meer willen en een hetze tegen voeren.

Plan gaat er wel steeds beter uit zien.

Maar als ik naar mijn huidige bijdrage kijk ( circa €15k per jr) zie ik niet in waarom we als bedrijf nog een keer de knip zouden trekken omdat wat gekkies de adh en de trainer hebben weggejaagd.

Succes, maar hoop wel dat de focus op selectie en resultaat blijft binnen NAC.

7   3  
Kinderkaartje

@NixNACNix

Je bent in je bovenstaande bericht vergeten Eric Hellemons ergens van te beschuldigen.

En n half miljoen voor Pek en Veren om die narcist Manders buiten te werken? Lijkt me overdreven. Geen idee wat 50 liter pek kost, maar zo duur zal dat toch niet zijn?

7   2  
Scheppioni

Ik ben toch wel benieuwd betreft de gewone NAC supporter wat de minimale inleg zou gaan zijn ???

2   1  
Sir smokalot

We hebben nog een hele grote vis in de vijver , denk niet dat t Vrolijk wordt maar iemand met een T

4   1  
Lamington

RIP Wakiyan
:-(

0   12  
NixNACNix

@kinderkaartje

Hellemons is de man van het TH die uitsprak dat het doel promotie is. Dus dat komt wel goed.

Heeft een uitstekend netwerk en het verbale vermogen om spelers warm te maken voor NAC.

De kliek helpt hem wel door te roepen dat er geen geld is en dat er wanbeleid wordt gevoerd. Het toeval wil dat we het bijna alle jaren hebben moeten oen met transfervrije spelers. Budget voor salaris is er voldoende, geld om te kopen niet. Het wordt steeds duidelijker wat TL in die 2 mnd heeft gedaan: buiten de trainer bashen (omdat hij op zijn pikkie getrapt was inzake Seuntjes) niks. Hellemons zat er 2 mnd naast. Als er echt wat was gedaan en er een plan lag, had EH daar nu mee verder gegaan.

Maar Ton kwam niet verden dan Leemans blokkeren “ want Seuntjens was tegen zijn zin gehaald”

Het zijn bijzondere tijden.

12   1  
Kinderkaartje

@NixNACNix

Het doel zou ook promotie moeten zijn met een club als NAC, dus dat is geen vreemde uitspraak.

Over uitspraken gesproken; waren het niet jouw vriendjes De Laffe Trainer en De Narcist die riepen dat we gingen promoveren.
En toen duidelijk werd dat dat niet ging lukken riepen dat het binnen twee jaar zou gebeuren?
En toen dat allemaal niet lukte heel trots waren dat we met de hoogste spelers begroting toch wel knap vijfde waren geworden.

En vervolgens deed je vriendje de Narcist er nog een schepje bovenop door zijn hele achterban te schofferen en te liegen in de pers.

Daarbij vergeleken vind ik de verbale vermogens van Hellemons heilig, in vergelijking met de gespleten tong waarmee je vriend de Narcist spreekt.

6   0  
Badeend

@Kinderkaartje

Je vergeet het mantra dat we "tot de laatste minuut meededen om promotie". In de realiteit hebben we daar afgelopen seizoen geen seconde aanspraak op mogen maken. Het voetbal én het beleid waren abominabel. Maar dat mag je niet zeggen want "dan blijf je in het verleden hangen" volgens sommigen.

Dezelfde sommigen overigens, die Hellemons en Lokhoff blijven afrekenen op hun tijd als (interim-) trainer, of Pierre van Hooijdonk op zijn gedwongen (!) vertrek naar Feyenoord.

Maar op die momenten is het "verleden" ineens "belangrijke historie". Ofzoiets.

1   1  
NAC!!!

Klinkt allemaal wel aardig.
Alleen ik denk dat het uitgetrokken bedrag onvoldoende gaat zijn.
Dit is even een oplossing, maar men zal meer geld moeten vrijmaken voor verdere stappen en mogelijke problemen gaten te vullen.

Maar dat is mijn kijk daarop…

Wel goed te horen dat er opties zijn

3   4  
NixNACNix

@kinderkaartje

Vind dat Manders het niet goed gedaan heeft. Trainer te lang vastgelegd, trainer met liefde voor speelstijl die niet bij de club past, een TD zonder ervaring die niet bij de nog 2 jaar vastliggende trainer past en een commerciële man die het “ niet echt waarmaakt”. Mijn vrienden spreek ik over het algemeen regelmatig. Manders heb ik nog nooit gesproken.

De kwaliteit vd selectie bepaalt of je titelkandidaat bent. Niet het aantal mensen op de tribune.

Dat persbericht is niet goed, maar ook niet helemaal fout. Er is een ongepaste hetze gevoerd tegen Steijn en die werd daarmee onhoudbaar. Obv zijn gedrag had je hem ook buiten kunnen zetten.

Maar dat alles maakt Lokhoff geen goede TD en gedrag van een deel vd fans niet ineens toelaatbaar.

Ik denk dat ONSNAC niet voor alles de oplossing is en er nog wel eens voor kan zorgen dat geledingen nog vaker tegen over elkaar komen te staan. Denk alleen al aan de “ verkiezingscampagnes”.

5   4  
Tip

Het plan krijgt steeds meer contouren. Bedrag is (te) laag, maar belangrijk is het (beleids) plan dat erachter zit. Dat moeten we afwachten. Uiteraard hoop je als supporter dat dit slaagt.

Ik heb er geen enkel probleem mee dat supporters uiterst kritisch over Manders zijn. Mits je natuurlijk ook kunt verdragen dat andere supporters daar genuanceerder of anders tegen aan kijken. Maar is het nodig om steeds met termen als narcisme te gooien ? Je wint daar in ieder geval niets mee.

2   5  
Tip

Eens met @nixnacnix 18.55. 👍🏻

1   1  
Man man man

Onder een LinkedIn bericht zag ik een hashtag voorbij komen met #Socios. Iemand zich al eens ingelezen? Ik vermoed dat hier iets mee gedaan zal worden. Fan tokens, Chiliz Crypto fuel. Alle grote clubs doen hier tegenwoordig aan mee en Fortuna heeft dit inmiddels ook geïmplementeerd als eerste Nederlandse club. Via zogenoemde fan tokens kun je inspraak “kopen”. Welk shirt design, hoe moet de spelersbus eruit zien, en andere polls en zaken waar je over kan stemmen tegen inruil van zo’n fan token(s). Weet alleen niet welke rechten er dan vergeven worden aan dit platform en hoe de constructie zal zijn. Wel interessant voor supporters participatie.

9   0  
Kinderkaartje

@NixNACNix

Dat wij het niet eens gaan zijn lijkt me duidelijk.

De -vermeende- hetze tegen Steijn begon pas na Manders op een verschrikkelijk ongepast moment de uitspraak "Steijn blijft" deed, terwijl de Laffe Trainer zelf lekker met zijn kloten in de zon lag en geen evaluatie gesprek met zijn baas wilde aangaan.

Je kunt alle oudere berichten hier op BSR nalezen, ik heb tot vrij lang geroepen dat Steijn en Manders van mij niet weg hoefden.

Maar na deze schandalige uitspraak en actie van beide heren was voor mij de maat wel redelijk vol. En toen kwam daar die pers leugen nog even bovenop.

En laat nou net de strekking van deze pers leugen (zogenaamd?) de druppel van de grote drie zijn geweest om te besluiten zich terug te trekken. (Persoonlijk denk ik dat ze inmiddels wel langer af wilden van deze bodemloze put en dit mooi aanwendden als stok om de hond te slaan)

OnsNac zal zeker niet de oplossing zijn voor al onze problemen. Net zo min als Vrolijk, Nouwens of Tiesto of wie dan ook dat gaat zijn. Maar dat de huidige aandelenhouders net zo min de oplossing zijn/waren is ook wel duidelijk. Ik ben ze eeuwig dankbaar voor het redden van de club, maar daarna zijn we wel zeven (?) jaar aan het lijntje gehouden en hebben we geen enkele stap vooruit gezet.

Dus tijd voor een nieuwe frisse wind. En dat dat met vallen en opstaan gepaard zal gaan is evident. En dat er nog flink gediscussieerd gaat worden op deze site en tussen de supporters onderling; het is nog nooit anders geweest, het zal nooit anders worden en ik zou het niet anders willen.
Maar ik ben heel blij dat we op het punt staan van een nieuwe stap en zie de toekomst weer een beetje zonnig tegemoet.

The Only Way is UP!

5   2  
Tip

@Kinderkaartje 19.35. Keurige en goede onderbouwing. Ben het met bepaalde delen nog eens ook.

1   0  
Ert

Heb dit al lang voor me gehouden, maar willen de mensen die geld investeren in Ons NAC er ook rekening mee houden dat als er stront aan de knikker is, er extra geld gestort moet worden én de meerderheid van stemmen zegt ja, dat dan de minder vermogende ten aller tijde het bedrag MOETEN inleggen. Ongeacht of ze hierdoor zelf in de schulden komen. Daar ben ik bang voor.
Maar dat is maar een menselijk aspect..

0   1  
Kinderkaartje

@ERT

Zullen we even het prospectus afwachten, voordat we zulke voorbarige onzin de wereld in schudden?

Net zo goed als ik het niet weet, weet jij niet wat de voorwaarden zijn. Er zijn heel veel verschillende manieren van aandeelhouderschap/ eigenaarschap.

Dus heel snel voor je beurt dingen roepen geeft jou misschien een heel goed gevoel, maar hoeft niet per se de waarheid te zijn. Dus laten we heel even afwachten hoe het er in werkelijkheid uit gaat zien.

Tegen de tijd dat we weten hoe het er juridisch allemaal uit komt te zien en waar je je als participant aan committeert en je ziet nog steeds dit soort beren op de weg, dan mag je nogmaals met je investeringsadvies/ financiële bijsluiter komen.
Maar tot die tijd lijkt het mij verstandig dat je je muil houdt.

Laad alle berichten na dit bericht in