Wij gaan niet opzij

Ook Adiléhou opgeroepen voor nationale elftal

Praatpapegaai

De wedstrijd tegen de Graafschap kent steeds meer problemen voor trainer Maurice Steijn. Moïse Adiléhou heeft trainer Maurice Steijn laten weten te zijn opgeroepen voor het nationale elftal van Benin. Zo mist NAC nog een speler in de essentiële wedstrijd tegen de Graafschap om de bovenste plaatsen.

NAC heeft getracht alle spelers binnenboord te houden voor de belangrijke wedstrijd, maar helaas spelen alle internationals cruciale duels voor kwalificatie voor het WK en voor de Afrika cup. De bondscoaches konden daarom alleen maar slecht nieuws brengen over het verzoek van NAC om ze toch in Breda te houden tijdens de interlands. Ook de spelers zelf wilden graag in Breda blijven voor de wedstrijd tegen de Graafschap. Daarmee heeft NAC een echte verdedigende uitdaging, want we missen daardoor Malone, Adiléhou en Maria. Ook Mashart is afwezig aangezien hij de ziekte van Pfeiffer heeft en daardoor ook niet inzetbaar is. Het gaat puzzelen worden volgende week. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
25 Reacties
107   4  
Ray

Schouten, Rossler, Hendriks, Rutten. Kan prima
We moeten DGS ook niet groter maken dan het is

107   4  
Ray

Schouten, Rossler, Hendriks, Rutten. Kan prima
We moeten DGS ook niet groter maken dan het is

6   94  
leeuw

Mochten deze 3 internationals straks scoren voor NAC, dan: zie ik niet graag dat zij hun hand op het logo van NAC leggen of kussen.
Zij moeten nu dan ook niet zeggen dat ze eigenlijk liever voor de wedstrijd spelen NAC- DE Graafschap.

22   1  
Kinderkaartje


De aanval is de beste verdediging!
Vol op de aanval dan maar.

Maar eerst de Wijdbroeken vanavond maar eens een poepie laten ruiken. Dan praten we volgende week verder.

35   3  
Henkie

Onbegrijpelijk dat niet is gekozen om buiten de interlandsperiode te voetballen net als bv NEC en anderen.

18   15  
Praatpapegaai (BSR)

@Leeuw,

Dat is misschien wat kort door de bocht, want het is namelijk zo dat als je weigerd te gaan dat je direct voor twee wedstrijden geschorst wordt voor je club.

Dus ik zou wat minder fel zijn naar de jongens toe die opgeroepen zijn, want als ze weigeren te gaan missen we ze ook gewoon.

36   1  
Chris W.M.

@Praatpapegaai

Een speler mag toch gewoon weigeren of zich afmelden? Die schorsing geldt volgens mij alleen als de club een speler weigert af te staan.

0   0  
Bammes

AAi!

14   1  
L.

"Ook de spelers zelf wilden graag in Breda blijven voor de wedstrijd tegen de Graafschap" , maar kiezen er toch voor om wel te gaan... ??

@PRAATPAPEGAAI (BSR) : is dat niet alleen als de club de spelers niet laat gaan ? Je bent als betaald voetballer toch niet verplicht om voor een land uit te komen? (klinkt dan naar slavernij)

6   2  
Praatpapegaai (BSR)

@ChrisWM @L.

Goed punt! Dat zou inderdaad kunnen. Ga ik even na!

5   3  
Arie

Als club zijnde moet je toch gewoon kunnen zeggen: "Joe zoek het uit, we hebben aan begin van het seizoen al een Corona uitbraak gehad die ons heeft teruggeworpen, dat risico kunnen we niet nog een keer lopen. Ze blijven mooi hier, ipv de halve wereld over."

11   5  
BREDA 1965

Ik begin weer over vroeger.Vroeger waren er alleen maar interlands op woensdag.Over 30 jaar hebben ze weer nieuwe onzin tournooien verzonnen,en gaan we snachts ook voetballen.Commercie verpest alles...

12   2  
Real Robert

Dat zal toch wel nog voor een langere periode van absentie leiden?

Toch ook nog in quarantaine daarna.
Komen allen uit rode zones.
Op meer Covid 19 binnen NAC zitten we toch ook niet te wachten!

Interessant om in deze tijd pfeifer op te lopen.

11   9  
niels

en hier toch weer een mooie redenering waarom we minimaal riera of nacho hadden moeten behouden daarmee hadden we na mijn mening toch een stukje meer zekerheid dan de jongens die er volgende week aan moeten gaan staan

4   23  
leeuw

Vreemd.......-48 likes......terwijl ik toch een pro NAC onderwerp aanhaal.
Blind de uitspraak van Praatpapegaai volgen....?
Of worden de reacties vergeten die hier heel veel te lezen waren toen Falkenburg het NAC-logo versleten had gekust en binnen no-time hetzelfde deed bij Willem 2 b.v.
Chris en andere reageerders hier zeggen eigenlijk hetzelfde.

0   1  
muijske

ze zaten toch in een bubbel

12   5  
Mvg

Ik vind echt dat Malone als aanvoerder hierin zijn verantwoordelijkheid moet nemen en moet blijven, als NAC vanavond wint wordt het erop of eronder volgende week en een alles bepalende wedstrijd voor wel of niet direct promoveren. Dan zit je als aanvoerder toch ook niet op je gemak in Suriname lijkt mij

5   0  
Ron

Volgens mij willen alle spelers graag voor hun eigen land uitkomen, hoewel ze zelf kunnen weigeren! Vraag is dan wel hoe een bondscoach hier weer mee omgaat naar deze spelers toe?
Liever zou ik nu zien dat nac met deze spelers in gesprek gaat en ze probeert te overtuigen van het spelen tegen de graafschap! Wel kan dit pas echt met meer dwang worden gedaan als vanavond is gewonnen en de topper dus echt heel belangrijk is voor promotie!
Anders ontneem je de spelers de eer om voor het land te spelen zonder goede reden

9   5  
Real Robert

Sorry, maar wat voor ontwikkeld verantwoordelijkheidsbesef hebben deze voetballers eigenlijk, naar werkgever, collega’s en familie, om naar zulke risicogebieden te reizen!
En dat ook nog om op de bank te zitten.
Debit Malonenu echt, dat hij speelt I.p.v.
Donk?
En de supporters wordt straks weer gevraagd afte zien van terug betalingen.

7   5  
NAC4Ever

Voor een speler is voor zijn land uitkomen vaak het hoogst haalbare.

Ik zie dit niet als niet voor ons willen spelen, maar als voor zijn land willen spelen

1   2  
Martinus

Onhandig geweest vanuit NAC destijds maar dat verander je niet meer. En ik neem het de spelers niet kwalijk, uitkomen voor een land is natuurlijk een grote eer.

En op termijn is het voor NAC ook mogelijk positief. Marktwaarde stijgt wel als ze interlands spelen. Ik zou het vooral vervelend vinden als we ze afstaan en ze vervolgens niet in actie komen. Dus hopelijk hebben ze zicht op speeltijd.

Bij De Graafschap rommelt het sowieso. Mede door Seuntjens maar ook de trainer daar is niet bijzonder geliefd vanwege zijn houding. Bovendien lijken ze eerder minder goed te gaan spelen, waar NAC een stijgende lijn te pakken heeft. Ik vertrouw er op dat dit goed komt.

2   3  
Scheppioni

Zoals Ray aanhaalt, niet zeuren Maurice, nog prima spelers voor een prima verdediging .....erop gvd !!!

3   2  
Willem 4,5

We moeten nu niet zo hypocriet lopen zeuren. Al weken lang lees ik dat Malone en Maria er niet veel van kunnen en het aankopen zijn van niks en nu kunnen we niet zonder deze 'toppers'. We hebben een selectie van 30 man dus los het maar op ipv te lopen zeiken dat ze moeten weigeren om voor hun land uit te komen en nog meer onzin. Jam mner dat Mashart ziek is, die is niks minder dan Maria.

5   4  
Henk

Wat is onze alles kunner Manders toch goed bezig. Foutje bedankt. Kan een hele duren . maar hij regelt het liefste alles zelf.....
En dan roepen dat hij de stadions vol wil hebben als ook de terrassen open mogen, wat een prietpraat. Straks de spelers terug van de andere kant van de wereld en krijgen we weer een corona golf bij NAC, echt onverantwoord.

5   1  
Noadhugodver

Sorry hoor, maar deze spelers krijgen bij mij echt punten aftrek. Ik snap dat het eigenlijk nac's fout is en begrijp dat deze spelers graag voor hun land uitkomen. Maar gezien het belang van de wedstrijd en het risico vanwege de eerdere corona uitbraak is dit gewoon een egoïstische keuze. En dat is ze goed recht, maar als nac supporter ben ik ook egoïstisch en zie ik in de toekomst liever iemand anders spelen wanneer ze hetzelfde niveau halen. Vergelijkbaar met dat ik liever een jongen uit eigen regio in de basis zie als ze hetzelfde niveau halen als een andere speler.

Maargoed, succes met de interlands zullen we maar zeggen.

5   6  
doetinchemmer

@Een makkie, 3 punten meer naar Doetinchem, geen twijfel, zo bijzonder is dat Nac nie,

Laad alle berichten na dit bericht in