Wij gaan niet opzij

Grootaandeelhouder van Aalst verkoopt zijn bedrijf

Praatpapegaai

Wim van Aalst, één van de grote drie aandeelhouders bij NAC, heeft zijn bedrijf NileDutch verkocht. Sinds 2014 is Van Aalst samen met Rob van Weelde en Paul Burema grotendeels eigenaar van de aandelen van NAC.

De grote drie hebben voor zeven miljoen geïnvesteerd in NAC, ongeveer de helft van dit bedrag komt uit de zak van van Aalst. Zijn bedrijf NileDutch verscheepte containers naar Zuid-Afrika en Azië. Laten we hopen dat als het goed gaat met van Aalst dat het dan ook goed gaat met NAC. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
17 Reacties
41   5  
Tante Annie

Dun Kees,

Maar het wordt dan RedBull Breda. Daar heb ik dan wel problemen mee. Vooral ook dat we de clubkleuren kwijtraken zo

21   5  
Scheids!

Kan ie gelijk als suikeroompje de selectie eredivisiewaardig maken voor komend seizoen!

18   90  
Dun Kees

Laat hem ook de NAC-aandelen maar verkopen aan een aandeelhouder, die bereid is veel te investeren in onze club.
Ik heb geen probleem met b.v. Red Bull NAC. breda.
Ik voorzie in de komende jaren dat alleen clubs met een grote portemonnaie mee kunnen doen op het hoogste niveau. Zeker als we een fusie aangaan met België; hetgeen ik een bijzonder slecht idee vind.

41   5  
Tante Annie

Dun Kees,

Maar het wordt dan RedBull Breda. Daar heb ik dan wel problemen mee. Vooral ook dat we de clubkleuren kwijtraken zo

11   1  
bier en friet

Allereerst is het hem gegund natuurlijk. Vraag me wel af of dit gevolgen voor NAC heeft.

Een belangrijke oorzaak voor onze situatie is dat er drie mensen tegen wil en dank eigenaar zijn. Ze hebben een mogelijk faillissement afgewend, maar willen niet investeren om door te pakken. Is ook lastig als je met z'n 3-en bent natuurlijk. Dus steeds pleisters plakken tot een ander het overneemt, waardoor ze er steeds dieper in komen en ze steeds meer vragen voor een steeds rotter product. Allemaal te begrijpen, maar niet goed.

Nu is het mogelijk dat er voor NAC niks veranderd, maar kan me ook voorstellen dat hij ofwel een groter aandeel neemt en van NAC zijn pensioen-project maakt, ofwel er helemaal uitstapt en ergens op een warm eiland oud gaat worden. Beiden kunnen goed zijn voor NAC. Met 2 man zit je sneller op 1 lijn dan met 3 man en dan is het ook gemakkelijker om te investeren. Mijn voorkeur zou zijn dat hij het zelf gaat doen (in je eentje zit je helemaal snel op 1 lijn, anders gaat er iets niet goed). Ik ken de man niet, maar hij heeft een bedrijf opgebouwd dus hij zal wel iets kunnen. En welke lijn hij ook zou kiezen, voor NAC is duidelijkheid het belangrijkste.

Succes vanavond boys

6   3  
Wanny

Van Aalst is niet vermogend genoeg om in zijn eentje tientallen miljoenen in een voetbalclub te steken, zoals Van Seumeren dat doet bij Utrecht.

8   2  
///NAC

@Wanny, verschil met Van Seumeren is dat hij geen kinderen heeft?!!

11   5  
Henri

Als Van Aalst aan het cashen is dan kan hij het best meteen ook zijn NAC aandelen verkopen. Of de club echt opbouwen met zijn geld. De huidige situatie is voor NAC en zijn supporters een blok aan het been en staat werkelijke, structurele vooruitgang erg in de weg. En daar heeft niemand wat aan. Voor alle betrokken partijen een brok minder frustratie.

8   8  
Baosje

wellicht is nu hét moment voor Dennis Nouwens en companen van "Hart voor NAC" om er nu gezamelijk alsnog in te stappen ?

21   3  
anoniem73

@Baosje volgens mij kwam die nep supporter nouwens met zo n 5 miljoen aanlopen en verder geen ruggengraat meer. Deze 3 heren helpen Nac al jaren om financieel gezond te zijn. En daardoor is NAC nu zelfs ook nog gezond ondanks de coronacrisis. En ja laat iemand opstaan die deze 3 heren en de andere aandeelhouders uitkoopt. Maar dat moet dan wel voor het juiste bedrag zijn INCL .(belangrijker) genoeg geld om eredivisie waardige club ervan te maken. en een goed verhaal waarbij ons NAC blijft bestaan zoals de echte supporters het willen zien.

8   3  
Dutchbird

Sinds de "coup" in 2104 was het een organisatorische rollercoaster die deels werd veroorzaakt doordat de aandeelhouders niets deden en deels doordat ze op de verkeerde momenten ingrepen. Te lang vertrouwden ze Joost Gielen en tot overmaat van ramp haalden ze Nicole Edelenbos binnen met haar incompetente knechtjes. Wij wilden onze club terug en gaven de moed bijna op. Maar met de benoeming van Manders en Steijn kenterde de zaak en vervolgens kregen we onze club in hoog tempo terug met de aanstelling van Ton Lokhof, Anthony Lürling, Rob Penders en het contacteren van Ralf Seuntjens. Hopelijk lukt het hen om het wederzijdse vertrouwen in de relatie met Sidney te herwinnen want ook dat is een kind van de club.

Als je die omslag bekijkt hoeven de aandeelhouders niet weg want ze hebben het uiteindelijk na zes jaar toch voor elkaar gekregen. Nu nog even promoveren, al zal dat niet vanzelf gaan. Als het promoveren lukt zal er nog wat geld bij moeten om er een echt gezonde club van te maken, die weet weg te blijven van de onderste 5 in de eredivisie. Maar zodra er een sportief en financieel gezonde eredivisieclub staat met trotse en tevreden supporters en sponsors en een sterke jeugdafdeling, kunnen ze serieus gaan nadenken over het terugverdienen van hun investering. Nu zijn ze goed op weg.

9   2  
Baosje

@ANONIEM73


het gaat me iets te ver om te zeggen dat Nouws en consorten nep supporters zijn ... deze mensen hebben ook hun duurverdiende centen in NAC gestoken ...wellicht wat minder dan de grote 3 .. maar ikk an ook niet in jouw portemonne kijken hoeveel daar in zit ;-)

voor de rest steun ik je post 100% .. iemand met genoeg geld om deze club vooruit te stuwen

fijn weekend allemaal en 3 punten mee terug naar Breda vanavond

HUP NAC !!!

6   0  
Nicky

Verwacht niet dat het een droomdeal is voor van Aalst. De laatste jaren was het steeds geld bijleggen.. En dan bedragen die de meeste van ons vreemd zijn.. Er wordt hier vaak wel geroepen om een miljoentje meer maar dat werkt in de praktijk toch iets anders.

Maar goed.. Van winst wordt niemand armer heb ik weleens geleerd.. Dus echt werken hoeft van Aalst ook niet meer.. En kinderen en kleinkinderen even min. Toch lekker voor zo'n man.

Wie weet gunt hij de club ook wat. Nou maar hopen dat hij niet heeft meegelezen de afgelopen jaren. Hoe dankbaar sommige zijn...

8   6  
GB

Met een naam als anoniem een supporter als Nouwens zwart maken....wat een held ben je dan....zucht. Denk je dat je t beter kan? Stap naar voren dan. Denk dat blij mogen zijn met mensen zoals Nouwens.

U zijt gegroet!

7   0  
henk

@Baosje
Hart voor NAC had al moeite om een paar miljoen te vinden om NAC over te nemen. Als je zulke ondiepe zakken hebt dan kan je beter geen voetbalclub overnemen. Lees beter voor NAC van niet. Waar willen ze het geld vandaan halen om bij te storten bij tegenslag (dat kan makkelijk een dik miljoen zijn), als het al niet lukt om voldoende geld bij elkaar te krijgen om de club over te nemen?

1   11  
cs

Wat dachten jullie van THE YELLOW BULLS ??????

2   8  
Betweter

Als we europees kunnen voetballen en net zoals RB Leipzig mee kunnen voetballen om het kampioenschap, dan kan met die clubkleuren niet zoveel boeien hoor.

1   1  
Samson

Ik snap niet zo A waarom dit NAC-nieuws is? Zo van nu heeft hij weer geld dus dat kan naar NAC ofzo en B waarom denken allemaal mensen dat de eigenaren van NAC investeerders zijn? Slechtste investering die er is , nog slechter dan een auto.

Laad alle berichten na dit bericht in