Wij gaan niet opzij

Ook de kleinaandeelhouders gaan over tot verkoop

Praatpapegaai

Vandaag zijn de verdere details van de aandeelverkoop van de aandelen NAC bekend gemaakt. Waar eerder de grote drie 69% van de aandelen te koop hebben aangeboden hebben de kleinaandeelhouders zich aangesloten met hun 31%. Daarmee zal het volledige aandelenpakket van NAC in de verkoop gaan.

Crossminds B.V. zal ondersteunen in het proces van de verkoop van de aandelen. Crossminds is een advieskantoor werkzaam in de midmarket sector. Daarnaast zijn ze betrokken in het netwerk van Moore Global Corporate Finance waar ze mee samenwerken voor grensoverschrijdende transacties. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu contact opnemen met [email protected] voor verdere vragen en om hun belangstelling te registreren tegen bijbehorende voorwaarden. 

 

Bron:
B-Side Rats, NAC.nl
Terug naar overzicht
53 Reacties
108    
Scheids!

Nogmaals, beter één grote eigenaar , dan een versplinterde grote groep!
Wel dankbaar voor de redding destijds, maar voor clubbehoud was dit al járen onbegonnen werk!

65    
Tonn

Grote stap vooruit, duimen voor een goede afloop met dank aan jullie steun al die jaren

36    
Belgische Naccer

City Group kom er maar in!

29    
Beest

Ik zal vanavond even mijn spaarvarken kapot slaan.

2    
Tinus076!

Had ik maar het benodigde geld dan had ik maar wat graag nac overgenomen en de juiste mensen op de juiste plekken gezet en het aan hun overgelaten! Mensen met nac dna die weten hoe het werkt!

Maar helaas heb ik het niet maar hoop ik van harte dat de club nu eindelijk eens de juiste mensen op de juiste plaats zet en van nac een mooie club maken die het hoort te zijn!

Die liefde zal toch niet vergaan...

22    
Nabi

Laten we hopen dat het een stap vooruit is. In dit geval kan het of goed of desastreus uitpakken. Ik hoop dat elke supporter zicht dat beseft.

Hup NAC

108    
Scheids!

Nogmaals, beter één grote eigenaar , dan een versplinterde grote groep!
Wel dankbaar voor de redding destijds, maar voor clubbehoud was dit al járen onbegonnen werk!

20    
Listowel Naccer

Heb mijn euromillions lotje gekocht 🤞🏻

10    
Heksenketel

Logische stap. Als we als supporters iets willen, dan is dit het moment!

23    
Wanny

Wie zijn de beheerders van het Gouden Aandeel dat een belangrijke rol gaat spelen in dit hele proces?

3    
Heksenketel

Ik denk trouwens dat ik als mogelijke koper liever een activa/passiva-transactie zou willen dan overname van aandelen. En eigenlijk hoop ik dat het idee van een aandelenemissie en dan naar de beurs ook de revue gaat passeren.

27    
Vlag

Michael Dingsdag verruilt NAC voor Telstar waar hij ass trainer wordt van Andries Jonker.

Succes Michael !!

9    
Viking

Dit kan alle kanten op.........
Maar dit is wel wat er moet gebeuren om deze sleeping Giant wakker te maken !!

Dit is voor elke investeerder voor zo'n prijs heel aantrekkelijk !!
Je koopt de club, zet er in de beginsel oud naccers in de organisatie, iedereen happy en je hebt 2 jaar gewonnen om de club door te lichten en te verbeteren.....

Hierna doorpakken en doorstoten naar de subtop, uitbreiding stadion op de huidige plek, en in 2030 spelen we weer europees met 31.500 toeschouwers op de tribune tijdens de voorrondewedstrijd NAC - Plovdiv

19    
Verlegh

Percentage klopt niet volgens mij. Aandelen bij elkaar zijn toch 99 %? Die 1 % is van Stichting NOAD

24    
Wanny

Eigenlijk zou er 51% van de aandelen bij de club terug moeten komen. Zodat je baas in eigen huis bent.

Wie weet wat er nu voor eigenaar komt. Kan ook zomaar een club zijn die er in zit om er geld aan te verdienen.

-63    
Yaya

R.I.P. dit NAC ??? ..gewoon alles eruit ...dan maar twee jaar net als RBC in de amateurtak ...hoe mooi kan dat zijn ?? typisch NAC ..om met 15 duizend mensen naar NAC - Kozakken Boys te gaan kijken/...en met ECHTE Regio en NAC mannen verder..hup NAC

9    
Josa

Ben heel benieuwd wie dit gat gaat invullen.

Uiteindelijk zijn de aandeelhouders ook allemaal supporters en hebben ze het beste met NAC voor.
Nu is het maar afwachten wat je ervoor terug krijgt. Hopelijk een organisatie met de juiste bedoelingen anders ga je dezelfde kant op als een ADO of Roda JC.
En een dochter club van Man. City lijkt mij ook geen oplossing.
Fingers crossed!

17    
Eljé

Red Bull Breda?

10    
La matanza

@yaya volgens mij zit rbc al iets langer dan 2 jaar op amateur niveau

-24    
Gjoewie

Alsjeblieft niet één nieuwe eigenaar en ook geen investeringsclub. Ik val in herhalingen, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden.
Het liefst zie ik een groep van 20 sponsoren die elk 5% van de aandelen koopt. Er wordt een bestuur gevormd van 5 mensen die uit de interne organisatie van de sponsoren naar voren worden geschoven. Plaatsen worden bij toerbeurt toegewezen. Bijvoorbeeld: het eerste bestuurslid juridische zaken wordt neergezet door een advocatenkantoor en na twee of drie jaar wordt door een ander advocatenkantoor of notarissenkantoor een mannetje of vrouwtje naar voren geschoven. Anders krijg je weer een vijfde colonne.
Particulieren worden niet uitgesloten, maar kunnen, ook niet in een soort beleggingsclub, meer dan 5% van de aandelen kopen.
Op die manier krijg je een mooi gewogen, stabiele basis voor de opbouw van de club.

Bij de weg, ik hoorde dat Seuntjes met het fietsje naar de training is gekomen. Maar dat is van een niet erg betrouwbare bron.
Het is wel mooi om te zien dat zo veel jongelingen in de selectie meetrainden! Van de Merbel, Siereveld, Neelen, Marijnissen, Van Schuppen, Azzagari en Kestens. Als één van die jongens nu eens die nieuwe Van Hecke is...

38    
Gampel

Iemand kan nu dus voor 10 tot 15 mio een leuk speeltje kopen. Nog een paar mio erbij en je hebt een eredivisieclub in handen die qua aanhang en niet aangeboord potentieel bij de top 7/8 van Nederland zou kunnen horen.
Ik begrijp best dat men de aandelen kwijt wilt maar ik hoop dat ze niet verkocht worden aan de eerste de beste luchtfietser of belchinees.
Mijn dank aan de huidige aandeelhouders is groot. Niet alles verdient de schoonheidsprijs en de laatste jaren zat de club op een dood spoor maar we zijn er nog.
Er is heel veel kritiek geweest op de (grote drie) aandeelhouders maar als zij hun stukken weten te verkopen aan een goed onderzochte partij die de club verder vooruit wil helpen dan stuur ik ze persoonlijk een mooie fles whiskey en wat sigaren met een bedankbriefje.

7    
Dun Diëe

“Voor grensoverschrijdende transacties”. Laten we hopen dat er een kapitaalkrachtig persoon uit de regio er in wil stappen. Bij buitenlandse investeerders is de kans groot dat het één groot drama wordt. Voorbeelden genoeg. Brrrr….

-6    
Tegel

Manders kent nog wel een Chinees of behangkoning.

10    
Rat uit Rijen

Hopelijk win ik vanavond de Eurojackpot!

0    
Spion

OK

-1    
Nonkel Frans

Dat grensoverschrijdende van die Crossminds doet mij ook fronzen.
Is er nog een orgaan die dit buro wat mee geeft gegeven over de eisen/ karakter can de potentiele koper of heeft NAC bv niks te eisen.

Mikken op 1 aandeelhouder is toch riskant.?
Kan heel goed gaan maar ook in een keer helemaal fout.
Tenzij dit NAC BV zelf is.....

Als de Rotterdammers van Cross minds ons in de etalage gaan zetten met onder het hoofdstuk "Assets" Supporters " Goud waard". Dan ga ik over mijn nek. Grrrrr .
Daar komen alleen maar vreemde dikke nekken op af.

Maar goed welke buitenstaander stapt erin zolang de onrust nog daar is. Zij zullen eisen stellen. Beter en hopelijk bedrijven en groeperingen die NAC en een voetbal club/ wijlen vereniging,begrijpen en kennen.

Waarom geen:
3 tot max 5 aandeelhouders ( 1 supporterscoop/ 1 vereniging regionale mkb sponsoren/ 1 groot regionaal bedrijf. Allen met goede inspraak op bestuur en directie kandidaten.
Ben benieuwd waar ons NAC mee komt. Zal niet lang meer duren.

Nu de RvC deze eigendomskwestie heeft gedelegeerd kan ze zich richten op zoeken naar
1. een interimer AD, zodat MM acuut op non actief kan ; 2 dan TD Ton in ere herstellen en dan 3 de ontslag van M & S juridisch te gaan onderbouwen. Tempo maken in belang van de club want als die mannen gaan zijken en vorderen krijg je de boel nooit verkocht. Als Mattijs zoveel spijt heeft dan zorgt hij dat hij de club niet nog verder in de financiele penarie stort. Transfervrij SvH laten lopen heeft ons al genoeg gekost. Ton wegpesten ook.

Enfin RvC veel wijsheid om nu rap rust te creeren zodat iedereen weer in Breda met een fatsoenlijk gevoel de straat over kan. Verkoopt aandelen ook makkelijker.
TeamTon das pas een asset!

Hup NAC!

6    
RV

Ik verwacht dat de kans ongeveer 90 procent is dat er een investeerder komt (hetzij nationaal, hetzij internationaal) die niets tot weinig met NAC heeft. Dan is het hele plan mislukt en is de identiteit van NAC definitief verloren.

De resterende 10 procent is die groep aan investeerders waar we al jaren op hopen. Lokaal, loyaal en NOAD. Maar nogmaals, ik denk dat er daar heel veel sponsoren bij zitten die wel willen en vooral wel roepen. Maar uiteindelijk niet het vermogen en niet de focus op het beleid van NAC hebben.

Ze hebben veel geroepen, ze moeten nu maar eens over de brug komen als ze echt willen. Al is het een groep van drie of vier.

Ik hoop dat de huidige investeerders wel dusdanig supporter zijn dat ze niet voor het geld kiezen en open staan voor lokale investeerders.

9    
Otjes

Dat wil niet zeggen dat ze ook verkopen…hangt van de prijs af.

De grote 3 zijn denk bereid om af te schrijven, de rest niet.

Hoorde dat Wesley S. interesse heeft. Die heeft net 150.000 euro van zo’n loterij reclame gecasht…..

12    
Nacsiderats

Ik hoorde dat redbull en club in Nederland wilde kopen. Laten we als supporters genoegen nemen met de naam nac redbull Breda. Hebben we de langste naam ter wereld en spelen we over een paar jaar Europese top!

5    
Spionkop

Ik ben voor één eigenaar. Maar het zelf niet makkelijk worden om een goede te vinden met genoeg centen en die goed kan werken met hoe het hier gaat in Breda.

Vage Chinese, Russische en onduidelijke inversteringsbedrijven nooit aan beginnen.

Ik hoop op de groep van Tiesto. Of zo iets dergelijks. Veel geld, hart voor ce stad en de club, maar ook zo slim genoeg om zwlf in te zien dat ze geen kijk op voetbal hebben en hiervoor de juiste mensen aan stelt.

Maar we zijn nu pas écht op de goede weg.

2    
Braze

De nieuwe partij stapt alleen in als Ton Lokhoff terug komt

2    
Tip

Doodjammer dat het zo moet lopen. Wel begrijpelijk want geen enkele club of organisatie zal accepteren als supporters of klanten gaan bepalen welke medewerkers ze moeten ontslaan. Door de beeldvorming afgelopen week hebben wij de verkoop bepaald niet bevorderd. Er is inderdaad 1 prioriteitsaandeel cultuur. Ik vrees dat een verkoop zeer lang gaat duren. En in die tijd wordt er niet bijgestort. Als je naar de balans kijkt is bv. de current en quick ratio slecht. En er zal geen comfort letter zijn als er geen nieuwe eigenaar is. Dat vinden geldverstrekkers , leveranciers en knvb niet prettig. Laten we hopen dat er 1 zeer grote sterke partij komt die alles naar hun hand zet. Die werken volgens het motto “ wie niet meedoet valt keihard af”. Inderdaad is dit ook de tijd voor een supportersaandeel. Ik zie er na afgelopen weken niks in maar ik laat me graag verrassen. Ik denk dat 1 grote sterke partij inspraak NAC supporters trouwens ook zal afwijzen . Als je puur naar de boeken van NAC kijkt wil je deze club niet hebben. En ons imago is voorlopig naar de vaantjes. Zeg het maar …

14    
Hont

Ik hou mijn hart vast

-1    
RV

Het feit dat het een grote puinhoop is en vanwege de situatie de afgelopen tijd is juist interessant voor externe en exotische investeerders. De prijs is minimaal, de aandeelhouders willen er vanaf en staan overal voor open.

De lokale investeerders die vooral supporter zijn zullen inderdaad voorzichtig zijn en alles overwegen. Veelal zijn dit sponsoren die het druk zat hebben met hun eigen bedrijf.

Dit maakt het gevaarlijk, de externe investeringsgroep kan goedkoop een club kopen, de lokale investeerders met binding heeft weinig tijd en moet gek zijn het aan te durven.

Daarom hoop ik dat de huidige aandeelhouders hun supportershart laten spreken en eerst in gesprek gaan met lokale partijen.

19    
Bommetje

‘We zijn nu echt op de goede weg’ zegt er iemand.
Dan heb je toch echt een plaat voor je kop.
Ik zie dit met angst en beven aan.

1    
Barbapapa

@Bommetje

Eigenlijk is er niets veranderd. NAC staat al jaren in de verkoop. Proces is alleen versneld en een investeerder kan een groter gedeelte van het aandelen totaal kopen……

Aandeelhouders geven eigenlijk aan dat ze met minder genoegen nemen omdat ze het ‘beu’ zijn. Maar stiekem komt dit circus ze wel mooi uit om eindelijk van dat verdraaide NAC af te komen. Ze zijn maar eigen zeggen tegen wil en dank eigenaar. Dan nu maar een partij die vooruit wil!

6    
Tip

Klein verschil @Barbarapapa is dat onze eigenaren ieder seizoen fors geld bij hebben Gr stort. En ze wilde dit seizoen weer geld geven om de selectie te versterken. Dat is nu definitief voorbij. Ga jij deze winkel maar eens draaien zonder dat extra geld.

11    
Gampel

@Tip

Dat fabeltje dat de grote drie iedere keer maar weer belangeloos geld hebben bijgestort vanwege hun liefde voor NAC moet echt een keer de wereld uit want het is gewoon niet waar. Geen van die drie heet 'van Seumeren' en met iedere cent (na de omzetting van leningen in aandelen) die ze in NAC hebben gestopt, hebben ze de kleintjes meer en meer aan de kant geschoven en hun eigen aandeel vergroot.
Bedrijfseconomisch niets mis mee en best slim maar gedraag je niet als de redder des vaderlands want dat zijn ze zeker niet.

-4    
robbie rafello

Kan Ben Mandemakers niet gewoon NAC kopen ? Die Robert Coppens ( volgens mij baasje van KeukenKampioen)vanuit de RVC naar AD. Weet van binnen uit inmiddels wel wat er speelt bij NAC. Kon volgens mij niet zo goed voetballen om bij NAC te voetballen, maar als ie baasje van die keukenwinkels kan zijn, kan ie toch ook wel mijn "KUT" club leidden?

4    
Barbapapa

@Tip

Als NAC er financieel slecht voor staat zijn de aandelen nog minder waard. Doorbouwen doen ze niet maar hebben ze nooit gedaan. De winkel draaiende houden moeten ze wel want failliet zijn de aandelen niets meer waard.

5    
Tip

@barbapapa. De verkoopwaarde van een aandelenpakket berekenen zijn drie methoden voor. Het is in het geval van NAC lastig. Maar ik zie ook niet dat er een hoge verkoopprijs kan worden gevraagd. Of ik moet iets over het hoofd zien. Er is bv. een zeer hoge agioreserve. In iedere geval wilde niet zo lang geleden een multimiljonair uit Vught NAC overnemen maar na het zien van de boeken haakte hij af. Als je voor heel weinig geld een lege doos koopt die je ieder jaar moet vullen heb je nog niks en kost het veel geld. En daarbij dan nog gezeik met veeleisende supporters. Althans zo denkt de buitenwacht. Ik ben bang dat de grote drie niets meer bijstorten. Ook niet als NAC het niet redt. Het is helaas , vrees ik , een vechtscheiding geworden. Een maand geleden konden we nog geld krijgen. Trek zelf maar conclusies.

-6    
Scheppioni

Ai wordt wel hopen nu op niet nog meer luchtkasteelfietsgasten !!!
Er gaat niemand met geld komen zolang manders er is !

-1    
Rat uit Rijen

Helaas... Geen prijs in de Eurojackpot. Iemand anders zal t moeten gaan doen... 😕

2    
Hatsjekidee

Beloofd niet veel goeds:
- Extern bureau inhuren ipv met de ‘usual suspects’ praten duidt erop dat er zoveel mogelijk geld uit gehaald moet worden.
- Als de kleine aandeelhouders liever willen verkopen, dan dat ze de aandelen van de Grote Drie overnemen, dan willen de Grote Drie blijkbaar een fors bedrag zien...


0    
Spionkop

Wie heeft er nu een plaat voor zijn kop? Diegene die eindelijk licht ziet en kans echte vooruitgang zonder de gijzeling van de aandeelhouders.

Of diegene die nu ineens met angst en beven wakker schrikt terwijl het al jarenlang een puinhhop is?

5    
Ad B uit Roosendaal

Veel dank aan alle aandeelhouders, ze hebben veel voor NAC betekend.

Ik hoop dat een aantal aandeelhouders als grote sponsor terugkomen.

Wel zeer benieuwd wie eigenaar van de club wordt. Het kan mooi zijn, maar het kan ook verkeerd uitpakken.

Het is risicovol.

-2    
Otto

We noemen ons toch een echte volksclub, dan zijn overnames van city, redbull of olie baronnen not done. Zoek 50 personen / bedrijven die een ton willen neerleggen. Met een goed beleid hoef je jaarlijks niet bij te lappen. Dan kan je de winsten investeren in talent volle spelers. Bij die 50 personen zit genoeg kennis en ervaring. Laat die doen waar ze goed in zijn en waar ze hun geld mee hebben verdiend. Die kunnen nog flink de bezem door de dik betaalde organisatie halen en nieuwe inkomsten aanboren. Degelijk bestuur wegzetten. 50 echte nac mensen die er niet zitten om hun zakken te vullen maar er zitten voor nac, die zullen dan juist zich extra en vrijwillig inzetten om nac te helpen.

-1    
Dutchbird

Ik gun de aandeelhouders een mooie prijs voor hun aandelen. Maar dat gaat niet lukken zo lang de club in de fik staat omdat Manders nog niet is weggestuurd en Lokhoff nog niet is teruggehaald.

Tot die tijd blijft het onrustig onder de supporters en de sponsoren en dat is voor elke potentiële koper een goede reden om stevig onder de vraagprijs te gaan zitten. Boze supporters en boze sponsoren hebben immers lagere toekomstige inkomsten tot gevolg en dat maakt de aandelen een stuk minder waard.

De aandeelhouders (groot en klein) kunnen dus vooral zichzelf (en hun erfgenamen) een dienst bewijzen door Manders per direct weg te sturen en Lokhoff meteen terug te halen uit Prinsenbeek.

Als je deze economische logica op je in laat werken is het eigenlijk niet slim van de supportersorganen om op te roepen tot rust. Met die rust stijgt de aandelenwaarde zonder dat Manders wordt weggestuurd en Lokhoff wordt teruggehaald. Eigenlijk een domme actie van de supportersorganen.

En iedereen die het verstandig vindt om Manders voorlopig te laten zitten voor het besturen van de dagelijkse gang van zaken, moet zich realiseren dat elke potentiële overnemende partij veel liever ziet dat er een interim directeur wordt ingehuurd. Zo'n interimmer kan de nieuwe aandeelhouder direct vervangen door een eigen vertrouwenspersoon, zonder eerst een ontslagprocedure te moeten voeren om Manders weg te krijgen. Dat scheelt ook weer tonnen op de overnameprijs.

-1    
Freqderat

Geen idee of het juridisch en financieel haalbaar is, kan, mag etc, maar wie weet brengt het specialisten op een idee.

Een vereniging van eigenaren van NAC. Supporters kunnen lid worden en betalen jaarlijks een bedrag (minimaal bv €19,12 p.j voor hen met de kleine portemonnee, open einde aan bovenkant voor hen die sneller willen handelen). Op een ALV heeft iedereen gelijk stemrecht. Omdat er jaarlijkse inkomsten zijn bij de vereniging, is later extra investeren een mogelijkheid. Een bedrijf of huidige kleinaandeelhouder kan ook als rechtspersoon lid worden. Kapitaal van de vereniging bij aanvang kan ik niet inschatten.

Huidige aandeelhouders willen er graag van af, maar hebben wel een nac-hart en hopelijk bereid mee te werken. Je koopt als vereniging alle aandelen dit jaar voor een afgesproken prijs, maar bent waarschijnlijk niet kapitaal krachtig genoeg het volledig te betalen. Je neemt als vereniging een lening bij de betreffende aandeelhouders tegen 0% rente voor openstaande bedrag en lost dit jaarlijks af uit de contributie. Over een periode van enkele jaren is de vereniging schuldenvrij (hoe snel is afhankelijk van het aantal fors betalende leden) en 100% eigenaar van de aandelen.

Door de jaarlijkse contributie is bovendien investeringskapitaal beschikbaar voor de jaren dat de club het niet red om zelf in het groen te eindigen, maar dit moet een tijdelijke constructie zijn. In de jaren dat NAC in het groen eindigt kan er alsnog geïnvesteerd worden, maar dan bijvoorbeeld in jeugdopleiding of het scoutings apparaat/netwerk.

Vereniging wijst een raad van commissarissen aan op de ALV op basis van competentie, niet op basis van oud-nac-verleden (mocht iemand dit overigens wel hebben is dat geen probleem uiteraard, maar competentie speelt grootste rol). Zij leggen verantwoording af aan de vereniging over handelen.

Kapitaal eerste jaar durf ik niet te voorspellen. Zeker als een aantal van de kleinere aandeelhouders bereid is ook in de vereniging te stappen (en minder invloed te accepteren, ieder betalend lid is er 1 met stemrecht op de ALV) kan dit in beginsel best fors zijn. Belangrijkste is dat zij de eerste 2-5 jaar fors in de vereniging zitten (liefst tienduizenden euro’s tot tonnen) en vervolgens na schuldenvrij te zijn wat kunnen afbouwen naar bedragen die ze zelf geschikter vinden.

In dit alles is acceptatie dat NAC als bedrijf de eerste 10 jaar winst nooit zal uitbetalen (dat zijn maar heeel weinig clubs) maar zal herinvesteren in de selectie een must. Hoogstens is de vereniging op een bepaald moment financieel niet meer nodig.

Zoals gezegd, geen idee of het mag of kan. Alle aanvullende ideeen en opmerkingen zijn welkom! Maar het lijkt me een van de mogelijke wegen om te voorkomen dat de club bij een olie Rus in handen komt, eigen identiteit behoudt en het belangrijkste: in handen komt van de supporters.

1    
Bzzz

Enige goede oplossing is dat NAC de aandelen terugkoopt of dat supporters de aandelen kopen.

Onder de lijn heeft de aandelenuitgifte niets opgeleverd. Ja er is een paar miljoen geïnvesteerd, maar door jaren bestuurlijke chaos is er nog veel meer misgelopen.
De jaren voor de aandelenuitgifte was het niet allemaal peis en vree, maar was NAC wel een stabiele eredivisionist. Na de aandelenuitgifte hebben de grote 3 verkeerde beslissing op verkeerde beslissing gestapeld. Dat begon al met de aanstelling van Graeme Rutjes. Die werd aangesteld vanuit het golfnetwerk van de heren. Zo'n nam zijn we alleen al weer lang vergeten door alle mensen die sinds die tijd de revue zijn gepasseerd.

En dan zijn er op deze pagina mensen die de 3 aandeelhouders bedanken en hopen op een overname door Manchester City (waarna je alleen maar een stalplaats wordt in bedrijf dat aan een moderne vorm van mensenhandel doet)... koekkoek

2    
Geenvoetbalkenner

Wat gaan de aandelen eigenlijk kosten?

-1    
Frasto

2 super bredanezen, Tiësto en Hardwell, is dit iets voor jullie?

2    
Bommetje

@bzzz
De jaren voor de overname was NAC technisch failliet met 12mio schuld.
Door de grote en kleine aandeelhouders is de club gered omdat zij hun vordering in aandelen omgezet hebben.
Anders had NAC nu niet meer bestaan.
De jaren daarna tot op de dag van vandaag is NAC financieel gezond geweest dankzij de achtervang van de grootaandeelhouders. De 30jaar daarvoor is dat nog nooit gebeurd.
De grote 3 zullen de aandelen niet zo maar aan de eerste beste belchinees verkopen, dat kan onze redding zijn

1    
Bommetje

@bzzz
De jaren daarvoor was NAC stabiele eredivisionist omdat Mommers goede spelers als Amoah en Leonardo haalde voor 6 ton salaris
En de hongaren voor 440k
Dat betaalde hij door leningen bij sponsoren af te sluiten tegen 7-15% rente

Laad alle berichten na dit bericht in