Wij gaan niet opzij

Ook NAC ontloopt coronagolf niet en mist morgen vijf spelers

Italo

NAC mist morgen tijdens de wedstrijd met FC Eindhoven liefst vijf spelers. Ondanks dat er strenge maatregelen gelden op de club, zijn er vier spelers besmet met het coronavirus. Een andere speler zit in isolatie omdat deze in nauw contact is geweest met een positief getest persoon.

“De spelers die zijn getroffen door het coronavirus tonen (vrijwel) geen symptomen en waren fit genoeg om te spelen. We testen elke dag. Dat verliep eigenlijk altijd prima, tot aan gister (donderdag, red.) . De positieve gevallen zijn aan het licht gekomen tijdens de reguliere PCR controle” , zo gaf trainer Edwin de Graaf vandaag tegenover ons aan.

Op het trainingscomplex in Zundert komen spelers na de winterstop niet meer gezamenlijk binnen. Er wordt dagelijks getest bij binnenkomst. Krachttraining op de club is momenteel geen optie. Spelers komen aan in sportkleding, krijgen een lunchpakket mee en stappen vervolgens direct weer in de auto.

“Als club hebben we er alles aan gedaan om het buiten de groep te houden. Je ziet dat je net na de feestdagen zit, overal loopt het op. Wij kunnen wel zeggen dat we denken dat het niet op de club is gebeurd, maar daarbuiten. Het is bijna niet tegen te houden” , zo geeft De Graaf aan.

Vanwege privacy redenen kan de club niet bekend maken welke spelers er morgen wegens ziekte niet bij zullen zijn. Naast het vijftal dat door corona afwezig is, zullen ook aanvaller Mario Bilate (langdurige blessure) en Ayouba Kosiah niet van de partij zijn. Laatstgenoemde heeft een kleine blessure opgelopen op de training.

Bron:
B-Side Rats
42 Reacties
130   11  
Da Pope

Geen namen willen noemen "in verband met privacy" is natuurlijk een tamelijk onzinnig argument in dit verband. Iedereen kan morgen aan de opstelling zien wie er ontbreekt. Dan kun je net zo goed direct melden wie er morgen niet bij zullen zijn.

7   16  
Blind paard

Iemand stream?

25   4  
Da Pope

Nu maar hopen dat we de juiste spelers missen. Ik mis liever een reservespeler dan een dragende kracht. Het zou echter typisch NAC zijn om morgen zonder Olij, Haye en Seuntjens te moeten starten.

14   4  
Ed

Kan er ook nog wel bij. Klere seizoen. Hopelijk met een nieuwe eigenaar het nieuwe seizoen in. Zucht

6   5  
Nac

Op de nac site staat de gevallen meteen aan licht kwamen na oud en nieuw. Haye en Seuntjens gaven nog een interview bij espn, dus hopelijk zijn hun het niet.

De rest van de spelers zijn allemaal wel vervangbaar. Hopelijk zijn het een aantal bankzitters.

130   11  
Da Pope

Geen namen willen noemen "in verband met privacy" is natuurlijk een tamelijk onzinnig argument in dit verband. Iedereen kan morgen aan de opstelling zien wie er ontbreekt. Dan kun je net zo goed direct melden wie er morgen niet bij zullen zijn.

11   4  
Ed

Da pope@
Helemaal mee eens. Wat een kulreden.

11   5  
Barry

"Ook NAC ontloopt het niet"...diegene die er tot nu toe door getroffen zijn (Ajax, Fey, PSV) spelen pas over 9 dagen weer en zullen iedereen wel weer beschikbaar hebben. Vooralsnog zijn wij weer de eerste die er 5 missen tijdens de 1e de beste wedstrijd.

30   7  
Willem 4,5

We kunnen nou wel vinden dat NAC best had kunnen melden wie er besmet zijn, het mag gewoon niet, is bij wet verboden, dus daar kunnen we over zeuren maar dat gaat niet helpen. En wat maakt het uit, we zien het morgen, ik kijk er weer naar uit hoor naar deze topwedstrijd!

4   3  
GeelZwarHart

Zag wat heren spelers gisterenavond krachttraining buiten doen.

22   7  
Da Pope

@Willem 4.5

Als spelers geen bezwaar hebben, mag je het gewoon melden. Er is geen absoluut verbod op het delen van dit soort informatie.

19   7  
Realist

@da pope

Je hoeft een tegenstander ook niet wijzer te maken, toch?

7   34  
Rubenac

Hahaha het houd niet op, niet van zelf🤡

12   3  
Da Pope

@Realist

Daar valt iets voor te zeggen. Maar als iedereen belooft het niet door te vertellen, kun je het prima aan ons laten weten.

11   3  
Willem 4,5

Zullen we het gewoon over voetbal hebben.

10   6  
nb

Het gaat er niet om of die spelers het wel of niet goed vinden dat NAC het zou vertellen, een werkgever mag daar officieel gewoon geen uitspraken over doen. Hoe krom het ook is...

11   1  
SjorsNac

Ik kijk echt uit naar de dag we die corona ellende achter ons kunnen laten.

8   7  
Da Pope

@NB

NAC meldt op haar website ook dat De Graaf een tumor heeft en doorgaans is dagen voor de wedstrijd bekend wie ontbreken als gevolg van blessures. Het is echt niet zo zwart-wit als je stelt.

6   7  
Ed

Ik kijk uit naar de dag dat we ook een nieuwe eigenaar hebben🤣. Dan is de Corona golf waarschijnlijk al voorbij. Onze club is en blijft op deze manier een lachertje.

1   2  
Nac
7   2  
nb

@DA POPE

Het klopt inderdaad dat het in de voetbalwereld meten met 2 maten is. Maar officieel mag je hier gewoon geen uitspraken over doen. Ik weet niet of de Graaf zelf uitspraken heeft gedaan en dat NAC dit vervolgens heeft bevestigd, dat zou het verhaal nog kunnen veranderen.

Maar goed dat het zo krom is als een hoepel daar heb je helemaal gelijk in.

16   7  
Ouwe Spionkop

Als het o.a. Haye, Olij, Seuntjens, Van Schuppen zijn kunnen we de wedstrijd beter schriftelijk af doen.

13   15  
Badeend

Die AVG - en de interpretatie ervan - is vooral een schuilmiddel voor laffe dashonden. En daar maakt NAC al een tijdje iets te gemakkelijk gebruik van. Aan transparantie hebben zij sowieso een broertje dood. De supporters worden in het algemeen flink geminacht.

6   7  
NAC76

Het is altijd onzinnig om geen vermeldingen te doen omtrent blessures e.d.

Dat verschuilen achter de privacy wetgeving is een lachertje en makkelijk te omzeilen.

Je kunt bij het aangaan van het contract aangeven dat je naar je buitenwacht open en transparant wil communiceren over dergelijke zaken. Dat hoeft zeker niet in detail tot het aantal bezoeken aan de medici en wanneer, maar je kunt zeker wel aangeven wat iemand makeert en wat de verwachte hersteltijd is. En later af en toe een update. Daar wordt niemand slechter van. je bent tenslotte ook een publiek persoon, en NAC gaat ons aan het hart.

8   6  
Jeroen van de Meeberg

Kan er idd ook nog wel bij.
Gaat weer de broodnodige punten kosten.
FC Eindhoven speelt om een of andere reden tegen NAC altijd goed.
Zal een zware kluif worden.

6   2  
Wanny

Wie weet mist Eindhoven er ook een paar. En anders hebben we alvast een mooi excuus voor als we verliezen.

5   1  
Moppernac

Het is het zelfde interview verhaal als na een competitie nederlaag.

Na een competitie nederlaag krijgen we altijd te horen,, maar op de trainingen vliegen alle ballen en op de moeilijkste mogelijkheden erin.

Nu krijgen we te horen ,,
We testen iedere dag en dat ging altijd goed, tot aan gisteren(donderdag).

Mooie interviews kunnen ze geven bij NAC , zowel voor en na de wedstrijden.
We zien wel wat het word morgen, ik lig er in ieder geval niet meer wakker van.
Hup NAC want toch hoop je keer op keer weer dat ze de wedstrijden winnend afsluiten.

5   6  
Tip

Jammer. Maar hier doe je niks aan. Hopen dat spelers niet echt ziek worden. Alle clubs treft dit in meer of mindere mate. Ik hoop wel op 3 punten. NAC snakt naar rust in de tent.

6   11  
DunErwt

Niet gevaccineerd? 🤣🤣
Man man man wat een wereld en tijd waar we in leven.
Beterschap voor de heren die nu aan quarantaineren zijn💪💪

9   7  
Bavelse Supporter

Het is echt flauwekul om de namen niet te noemen in verband met de privacy. Wat is het verschil tussen een speler die niet mee kan doen vanwege een "normale" griep of blessure of een speler met Corona? Waarom mogen we dat van de eerste twee gevallen wel weten en de de andere niet? Ben gewoon eens een keer open in je communicatie!

4   0  
Nonkel Frans

Het zit weer niet mee. Wat een ellende. Er zit niks anders op dan gaan voor het mirakel.

Laat de - gezonde - jonkies maar eens knallen!
Wie weet wat voor verrassingen zij nog brengen. De vlag gaat nu al voor hun uit.
Friday geen matchday dus....maar morruggu gewoon duropendurover.

Hup NAC!

0   4  
Bommetje

VERORDENING (EU) 2016/679 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

van 27 april 2016

betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming)

Artikel 9

Verwerking van bijzondere categorieën van persoonsgegevens

1. Verwerking van persoonsgegevens waaruit ras of etnische afkomst, politieke opvattingen, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen, of het lidmaatschap van een vakbond blijken, en verwerking van genetische gegevens, biometrische gegevens met het oog op de unieke identificatie van een persoon, of gegevens over gezondheid, of gegevens met betrekking tot iemands seksueel gedrag of seksuele gerichtheid zijn verboden.
2. Lid 1 is niet van toepassing wanneer aan een van de onderstaande voorwaarden is voldaan:
a)
de betrokkene heeft uitdrukkelijke toestemming gegeven voor de verwerking van die persoonsgegevens voor een of meer welbepaalde doeleinden, behalve indien in Unierecht of lidstatelijk recht is bepaald dat het in lid 1 genoemde verbod niet door de betrokkene kan worden opgeheven;

3   2  
Bommetje

Allemaal onzin dus, al paar jaar.
Met toestemming mag je dus gewoon vermelden dat de spits een ontstoken teen heeft. En geen speler die hier moeite mee heeft.
Gek dat ze dit bij professionele clubs als Ajax nog niet ontdekt hebben, die doen er net zo hard aan mee.

4   4  
Scheppioni

Sluit me volledig bij Da Pope aan !!
Wat een flauwekul in deze privacy 🤨

18   1  
Chris W.M.

FC Emmen op d’n Twitter;

“ Jeredy Hilterman, Mitch Apau en Jan Haak zullen er morgen niet bij zijn i.v.m. een positieve coronatest… ”

Die nemen de supporters dus wel serieus

10   2  
Beter de Laat dan nooit

Intussen verhuurt Feyenoord speler nr 4 aan Waasland Beveren, maar wij zitten in de wachtkamer. Cambuur haalt een linksback die 6 maanden geleden nog in 2e divisie speelde en Exelsior biedt een spits uit zelfde divisie een kans. De divisie die onze hoofdscout van buiten kent. Zzzzzzzz.

3   1  
Ert

Eeh verrek! NAC Breda heeft ook net als ieder BEDRIJF last van Coronagevallen. Joh.. no shit, Sherlock.. gek zeg in deze tijd.. hadden we niet verwacht.. kom op eeh..

1   3  
Falco

Hoezo maken jullie je nog druk om dit seizoen?

5   1  
NAC4Ever

@FALCO
Bijvoorbeeld door het RKC van 2018/2019 en het NEC van vorig jaar.

7   0  
Fred1

Uiteraard zijn we allemaal op de hoogte over de wet van de privacy, maar doe nu aub niet of het over staatsgeheimen gaat.
Lulkoek “ de tegenstander niet wijzer maken “ wie er ook in staat, Penders komt gewoon voor 3 punten, kent iedereen van haver tot gort dus dat is zéker in dit geval onzin.
Zeg gewoon wie er morgen niet spelen dan?
Als voetballer moet je eigenlijk ook weten dat je publiek bezit bent , ik vind het allemaal wat overtrokken.
Soms denk ik weleens waar gaan we met zijn allen heen , waar is die goede oude simpele no nonsens tijd gebleven.

5   4  
Denn

@chris

Emmen neemt de supporters zo serieus dat ze zelfs een lichtshowtje voor de opvoeren na iedere goal…wow!

0   1  
Ome cor

Wat een geneuzel hier over het al dan niet toch moeten noemen van de besmette spelers.


NAC heeft de AVG regelgeving niet bedacht, maar houdt zich daar wel aan.

Stel dat NAC die regels 1x overtreedt en een speler daar een zaak van maakt die NAC veel geld kost, dan vindt iedereen hier dat NAC niks had moeten zeggen.

Er zal vanavond vast weer het nodige niet deugen aan NAC spelers volgens de kenners (die tijdens het kijken van de wedstrijd enorm druk zijn met berichten typen) ongeacht welke namen er op het wedstrijdformulier staan.

NAC brengt iets naar buiten en is aan geen enkele supporter verplicht dit verder toe te lichten. Het zou van de zotte zijn als 19.000 man bepaalde wat de club wel of niet naar buiten dient te brengen.


Maar goed... laten we het er op houden dat iedereen een beetje in de war is.
Zelfs kind van de club en de wijk Tuinzigt Johan Gabriels geloofde dat er in de winterstop én een nieuwe eigenaar voor NAC was én direct een nieuwe beleid met nieuwe directeuren en spelers.
Als het zo snel zou gaan kon je er gif op innemen dat het wederom wanbeleid ging worden, Johan.


4   0  
Bertus

Ome Cor weet jij eigenlijk zelf wel wat je steeds schrijft en hoe tegenstrijdig je bent?
Lees nu nog eens je bericht hierboven en daarna je bericht in het item over van Aalst om 23:32 gepost.
Valt je iets op?
In het ene bericht spoor je supporters aan tot aktie en niemand in het stadion laten alvorens er uitleg is en in het andere bagatelliseer je de invloed van de 19000 supporters.
Eens te meer duidelijk dat je uitsluitend reageert op en tegen mede supporters.
Je bedoelingen zullen best goed zijn maar niemand kan je serieus nemen als je nooit inhoudelijk reageert en steeds van mening wisselt.
Lees er trouwens eerdere Posts van je maar eens op na, er is geen enkele lijn in te ontdekken.
Na al die tijd weet ik nog steeds niet of jij voor of tegen NAC bent of je er een van ons bent en op wie je werkelijk altijd boos bent.
Schrijf wat je wilt maar ik denk dat je best realistischer kunt zijn in plaats van steeds sarcasme en cynisme , je lijkt me absoluut geen domme kerel maar meer iemand die door iets vol frustratie zit.

Laad alle berichten na dit bericht in