Overal waar we komen

Opnieuw waarschuwing gemeente over het verkeerd stallen van fietsen

Thiestemberg

Rondom het Rat Verlegh stadion, zijn voor de NAC-aanhang een aantal legale plekken om hun fiets te parkeren. Echter door de drukte en/of verschillende aanrijroutes. Belanden veel fietsen uiteindelijk op 'illegale' plekken, de gemeente maakt hier nu een duidelijk statement over.

Na enkele algemene waarschuwingen aan supporters is de gemeente Breda nu een nieuwe actie gestart om het verkeerd stallen van fietsen tijdens wedstrijden van NAC definitief in de kiem te smoren, namelijk: Zet je fiets niet buitenspel!. Meerdere bomen en paaltjes rondom het stadion huisvesten tegenwoordig al informatieformulieren waar supporters kunnen zien waar zij hun fiets wel en niet mogen parkeren. Staat je fiets toch "buitenspel"? Dan heb je kans  dat deze wordt weggehaald, je kan hem dan ophalen bij het fietsendepot aan de liniestraat. Dit gaat wel tegen een betaling van €25.

SP-raadslid Dirk Uijl geeft echter tegengas, hij vind dit nieuwe beleid "supportertje pesten" en zet zijn vraagtekens bij het huidige aanbod van fietsenstallingen rondom het Rat Verlegh stadion. Ze zijn namelijk vaak overvol en niet tacties gepositioneerd. Ook dwing je nu stromen fietsers eerst rondom het stadion te fietsen wat gevaarlijke verkeerssituaties op kan leveren. Dit alles terwijl de huidige wijze van stallen nauwelijks tot gevaarlijke situaties of overlast lijdt.

Tot slot is dit niet de eerste waarschuwing die de gemeente geeft over de fietsen rondom het stadion, de eerstvolgende thuisduels zullen uitwijzen of er dit keer wel strenger gehandhaafd gaat worden.

Bron:
BredaVandaag, B-Side Rats
Terug naar overzicht
26 Reacties
80    
since1912

Een van de weinige keren dat de SP iets zinnigs zegt. Dit is inderdaad gewoon supportertje pesten.

34    
1 van de 2

Slaat nergens op, als je fiets op een gevaarlijke plaats staat kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar tegen een boom tijdens de wedstrijd. Heeft niemand last van, gemeente zet zichzelf " buitenspel".

13    
geelzwartwit

Als de gemeente op de wildparkeerplekken nou eens wat fietsenrekken plaatst heb je het probleem opgelost.

4    
Ivo

Zet m'n fiets altijd bij de Praxis. In het rek, aan de ketting. Klein stukje lopen, maar dat geeft niet. Beter dat dan je fiets kwijt of gejat.

10    
Dippo

Alles draait om geld, zo ook bij de gemeente. Want even serieus, wat is nou het hele probleem? 2 uurtjes staan er fietsen tegen de muur of tegen een boom, oh oh oh, en misschien wel een hele dag als diegene te zat was en uiteindelijk een taxi heeft gepakt.
Er wordt naar allerlei manieren gekeken om de burger op welke manier dan ook de kas te laten spekken, verder niets anders.

14    
Breda

Rubberentegeltjesmaatschappij.

10    
Han

Het Gebruik van drugs met alle gevaren van dien gedogen we wel. Maar een fiets die tijdelijk verkeerd gestald staat ,omdat er te weinig fietsrekken zijn gedogen we niet.


Goed bezig ........Not

22    
Michel

Signaalpolitiek met een bietje van
EUR 25,-, immers zijn er wel grotere zaken waar Breda zich druk om kan maken? Stadionhuur, onderhoud etcetera. Als je ziet hoe Twente geholpen wordt en wij niet, dan zakt je broek ervan af.

De wereld zal nog niet vergaan, zolang ze je fiets maar laten staan...

5    
NAC!!!

Dit gelde tegen Cambuur ook voor de auto's,
Voor verschillende auto's zat er een briefje tussen de ruitenwisser. Met als mededeling dat de volgende zelfde overtreding een boete zou zijn. Onze wagen staat daar al jaar en dag bij thuiswedstrijden. Nooit enig probleem geweest. Gaat het niet goed met de gemeente of zo?? Stelletje.... ambtenaren

Vroeger was de die grote parking er nog in de industrie.. Waarom nu niet meer trouwens.

29    
F8

Ik snap dat Depla een fetisj heeft voor fietsenstallingen, maar hoezo dringt hij deze fetisj zo aan ons op??

11    
sojke

Leg het mij eens uit gemeente; Ik parkeer mijn fiets altijd tegenover de Citroen garage van van Beek op het veld met al die bomen.
Altijd voorbij het bord wat aangeeft dat er binnen een bepaalde zone niet met de fiets geparkeerd mag worden. Dan vind ik dat ik niet in overtreding ben. In de hele omgeving van het Spinveld is er niet 1 stalling die fatsoenlijk te bereiken is vanaf de Haagse Beemden /Noordelijke rondweg tenzij men capriolen uit gaat halen om tussen voetgangers naar de kant van de SVB of JUMBO foodmarkt te moeten komen. Ik kom om half zeven naar de wedstrijd toe. Parkeer mijn fiets om 19.00 uur aan de boom en ben om 22.00 uur weer thuis. Wat is nu toch het probleem gemeente??
Probeer eerst eens via bv flyers nu echt eens duidelijk te maken welke zones verboden te zijn en welke eventueel gedoogd worden tijdens wedstrijden van NAC. Gaat het met supportersrellen e.d. de goeie kant uit verzinnen ze dit om supporters te "pesten" Het is toch gewoon vrij duidelijk( net als in en om het Station) dat er gewoon veel te weinig fietsenstallingen zijn. Dit probleem moeten we met alle partijen op een normale en fatsoenlijke manier kunnen oplossen. Misschien kan er uit het budget wat de Ronde van Spanje volgend jaar de gemeenschap moet gaan kosten wat geld vrij gemaakt worden om dit probleem aan te pakken. Maar dat zal wel niet!!!

5    
sojke

Dit bericht geplukt van de site van de gemeente Breda;

Parkeren (brom)fietsen bij thuiswedstrijd van NAC
Vanaf 2 uur voor aanvang van een wedstrijd tot 1 uur na het einde van de wedstrijd geldt rondom het NAC stadion een veiligheidszone. Dat wordt met borden aangegeven.

Binnen deze zone mogen (brom)fietsen alleen in de aanwezige fietsenstallingen staan. Fietsen die buiten de stallingen staan worden verwijderd en naar het Fietsdepot gebracht.

Bezwaar maken
U kunt een Bezwaarschrift indienen bij het College van burgemeester en wethouders als u het niet eens bent met het ruimen van uw (brom)fiets.

Hier staat dus duidelijk vermeld binnen de zone niet parkeren. Let dus op waar U die borden vind. Parkeert U daar buiten dan moeten ze van je fiets afblijven.
Dus dit gelezen hebbende; staan de fietsen bij van Beek aan het hek en op het gras tijdens de wedstrijd van NAC thuis buiten de verboden zone.
Ben benieuwd

8    
Ojee

Is niet de eerste keer dat de gemeente hiermee komt. Dit vertellen ze elk jaar zonder te bekijken of hun regel eigenlijk praktisch ook uitvoerbaar is.

Misschien is er weer een nieuw ambtenaartje dat zich nog moet bewijzen of zo. Ik zag waarschuwingen onder autoruitenwissers die ook zeer inconsequent waren. Die bolides stonden geparkeerd op plaatsen waar al sinds de opening van het stadion auto's enkele uurtjes worden gestald tijdens een wedstrijd en bovendien staan ze daar niet in de weg.

Het is overigens tactisch en niet tacties.

0    
Ojee

Aanvullend: https://www.bsiderats.nl/pliesies-spelen-fietsendiefje

Dat is een bericht op deze website uit 2011. Als je nu dus verbaasd bent over het fietsparkeerbeleid (mooi scrabble woord) van de gemeente heb je niet zo goed opgelet de afgelopen jaren

12    
Vuelta

wat een totale waanzin vd gemeente. Nederland is bij uitstek een fietsland en hoort bij onze cultuur. Ze mogen blij zijn dat er zoveel supporters met de fiets naar het stadion komen..
Dat hiervoor een boom, paal of hekje wordt gebruikt is gewoon stadsbeeld wat in nederland te zien valt. Daarbij komt dat er veel te weinig fietsrekken zijn waardoor je genoodzaakt bent om je fiets op een plek te stallen die vrij is.............
Laat de gemeente zich eerst eens drukmaken om belangrijkere zaken dan een Fietsje van Jan Modaal........

10    
janus

Waar maken we ons druk om hier in Breda. 1 keer per 2/3 weken zetten een aantal mensen twee uurtjes hun fiets op een plek waar het niet mag. Ga boeven vangen in plaats van ons lastig vallen.

16    
Effen

goh, Gemeente Breda, zouden jullie ook niet op wedstrijddagen extra mobiele stallingen plaatsen?

Bericht van vorig jaar:
"Stadion NAC krijgt een mobiele stalling voor 900 fietsen
Maandag 3 september 2018 "!
Bron BN De Stem

BREDA - Bij het NAC-stadion in Breda komen extra mobiele fietsenstallingen tijdens de thuiswedstrijden van NAC. Deze stallingen bieden ruimte aan 900 fietsen. Dat is anderhalf keer zoveel als de capaciteit van de huidige vaste voorziening voor 600 fietsen bij het stadion.


waren jullie dat alweer vergeten?
ik heb ze nog nooit gezien in ieder geval..

5    
sojke

Nog 1 maal mijn reactie hierover;
Ik kom zo juist in de buurt van het stadion en heb eens rondgekeken.
Er hangen idd waarschuwingsposters en wel in de middenberm van de Lunetstraat. Tja als je daar al je fiets wil stallen is het vragen om problemen. Zeker na afloop van de wedstrijd kan dat best gevaarlijk zijn.
Heb nog eens gekeken waar de borden staan die het verbod aangeven. Ze staan aan beide kanten van de Lunetstraat langs het fiespad ruwweg vanaf Medifit/SVB
tot aan ruwweg garage van Beek en aan de overkant het grote kantoorgebouw met o.a. de naam Argenta erop.
Deze matregelen zijn idd al genomen in 2011. Misschien dat de jonkies onder de supporters, die nu weer wat ouder zijn, dit nooit hebben meegekregen en er nu mee worden geconfronteerd.
Parkeer je fiets buiten deze aangegeven zones en er is niks aan de hand.
Hetzelfde is er aan de Rath Verleghstraat.
Dus mensen, let een beetje op en houdt die 25 euro in je zak . Het bier is al duur genoeg!!!!


2    
Thiestemberg (BSR)

@Sojke

Dank voor de toevoeging!

3    
Balletje

Dus als ik het goed begrijp, correct me if i'm wrong, eens in de 2 weken, bij een thuis wedstrijd is er een fietsprobleem??
Misschien eens de energie naar andere dingen die echt fout gaan richten.

Volgende actie......betalen voor je fiets stallen.....mooie bron van inkomsten!

2    
Sanseveria

Net als begin vorig seizoen maken we ons weer druk om niks vanwege een onduidelijk ambtelijk bericht. En ook nu proberen partijen als de SP weer goede sier te maken door hierop in te haken.

En net als vorig seizoen is er ook nu weer niks aan de hand. Het gebied waarbinnen je alleen in een stalling mag parkeren is nog steeds hetzelfde als jaren. En ja, tegen de bomen en het hek aan de overkant van de Lunetstraat (dus tegen van Melle, van Beek, Medifit en Spinveld mag je gewoon je fiets neerzetten. Dit is buiten de zone die in de APV is opgenomen.

Punt is gewoon dat een stagiair bij de gemeente weer eens een onvolledig bericht heeft geplaatst.

Zie onderaan deze pagina voor de gebiedsomschrijving (al jaren ongewijzigd):
http://www.nac.nl/152/Huisregels.html

2    
Granada CF

Man man man, wat een gezever van de gemeente! Echt Nederland op z'n smalst. Oeh politie-inzet, oeh verkeer, oeh fietsen, oeh veel mensen, oeh vervelend. Je vraagt je af hoe ze dat hier in Spanje doen. Een 3-daags muziekfestival, een groot concert en Granada CF tegen Barcelona, allemaal in hetzelfde weekend en er is echt he-le-maal niemand vanuit de gemeente die met dergelijke prietpraat aankomt.

Hup NAC en hala Breda

2    
van Flieger

Van Flieg ging vroeger ook altijd met de fiets naar de Beatrix. Weer of geen weer. Het passeren van het zebrapad tussen MacDo en Bart Smits was het grootste risico. Daar stonden stoplichten en als je in je NAC kloffie moest stoppen net op het tijdstip dat daar een wilde horde Feyenoordgajes rondhing, dan was je de sjaak. Want zo laf waren ze natuurlijk wel, die klojo's uit Rotterdam en Den Haag.

-1    
Theos

Onzinmaatregel van de Gemeente. Eigenlijk gewoon cashen; want de meeste mensen willen hun fiets terug en hup; weer € 25 in de knip voor de Gemeente Breda.
In Etten-Leur hebben ze ook zo'n beleid; er heeft eens iemand een baksteen achtergelaten in het Gemeentehuis als protest....

0    
Den Hoge

Kunnen we hier niet iets tegen doen? Voordat er weer honderden supporters naar huis moeten zonder fiets en een boete van 25 euro incasseren.

Onbegrijpelijk dat er een probleem gecreeerd wordt door de gemeente.

3    
Los Pollos Hermanos

En nu is het een kwestie van 3/6 maanden en dan mag iedereen gaan betalen om de fiets te stallen. 1 euro, niet zeuren. Wat is nou 1 euro? En zo blijven die uitzuigers een dagje NAC meer en meer onbereikbaar maken. Compleet idiote horecaprijzen, toegangskaarten voor een pot tegen jong AZ en jong Utrecht voor 20 euro (minimaal!) of meer. Het is straks voor Jan modaal gewoon niet meer te betalen.

Wat is Breda toch een ontzettend sneue gemeente. Althans, de personen in de gemeenteraad, bestuurlijk niveau. Echt eeuwig zonde. Ik zeg het niet graag, maar dat soort randzaken doen ze in Tilburg toch echt een stuk beter. Trek daar eens lering uit, gemeente Breda. Stel uitzuigers!

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja