Oranje verliest weer op WK, geen minuten voor Verbruggen

Masthow

Nederland O17 is weer tegen een nederlaag aangelopen op het WK onder 17. WK-debutant Senegal was met 3-1 te sterk. Bart Verbruggen moest het weer met een reserverol doen achter Ajax-keeper Raatsie.

Na de nederlaag tegen Japan (3-0) was het van belang dat deze wedstrijd werd gewonnen om nog kans te maken op de knock-outfase. Na tien minuten kwam Nederland op voorsprong via Feyenoord-spits Bannis. Vlak na rust maakte Sarr gelijk voor Senegal. De wedstrijd kon vervolgens alle kanten op, maar helaas werd dat dus de kant van de Senegalezen. Een paar minuten voor tijd kreeg het Afrikaanse land een (makkelijk gegeven) strafschop en verdediger Bogarde kreeg zijn tweede gele kaart. Diep in de blessuretijd maakte Sarr ook nog de 1-3 uit een counter.

Vanavond spelen groepsgenoten Japan en de Verenigde Staten nog tegen elkaar. Mocht Japan winnen of gelijk spelen, dan is een plek bij de eerste twee voor Oranje niet meer mogelijk. Gelukkig gaan ook de beste vier nummers drie door naar de achtste finales. Speelminuten voor Bart Verbruggen lijken echter helaas niet aan de orde dit toernooi.