Overal waar we komen

Oud-collega´s nog altijd overtuigd van kwaliteiten Dogan

DeWeesJr

Vanavond neemt NAC het op tegen TOP Oss. Een speciale ontmoeting voor Huseyin Dogan. De aanvaller speelde twee jaar voor de Ossenaren, waar hij vooral in het tweede seizoen indruk wist te maken.

Vooral in zijn tweede en tevens laatste seizoen voor TOP Oss wist Dogan belangrijk te zijn voor zijn ploeg. Met 21 goals in 35 wedstrijden wist hij met TOP de nacompetitie te halen. Na een succesvol seizoen maakte de inmiddels 26-jarige spits de overstap naar NAC. Bij NAC wil het tot op heden nog niet helemaal uit de verf komen. 

BN DeStem sprak met 3 oud-collega´s van Dogan met wie hij heeft samengewerkt bij TOP. Om te beginnen is Brian Smeets vooral te spreken over de persoon Dogan. Hij had een goede klik met de geboren Hagenees. Hij vindt dat een speler als Dogan vooral veel vrijheid moet krijgen. "Hij speelt op intuïtie, een speler met flair en durf. Als trainer moet je weten dat je zo'n speler bepaalde vrijheid moet geven. Die vrijheid had hij in Oss. Bij TOP mocht je een keer verliezen, bij NAC moet je in de eerste divisie iedere wedstrijd winnen én goed voetballen. NAC is 4-3-3, TOP twee spitsen met een vrije rol."

Zijn oud-trainer Klaas Wels zag ook dat het beter ging met de aanvaller nadat hij in het tweede seizoen van systeem switchtte. In een 532 systeem kwam de oud-speler van TOP beter uit zijn verf. Tacktisch gezien stond Dogan dan maar tegen één centrale verdediger. Iets wat volgens de trainer beter voor hem is.

Tot slot is Rick Stuy van den Herik overtuigd van het feit dat Dogan de stap naar de top van de Keuken Kampioen Divisie aan kan. Hij vreest dat Dogan op het moment te weinig vertrouwen heeft en vooral op de verkeerde manier gebruikt wordt. Aan zijn kwaliteiten ligt het volgens de speler van TOP Oss niet. "Hij kan dat niveau honderd procent zeker aan. Het waren geen makkelijke goals die hij hier maakte. Dogan is geen eendagsvlieg."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
10 Reacties
34    
Bladran Yanco

Conclusie: de reden warom spelers mislukken bij NAC is omdat ze niet op de juiste positie of op de juiste manier gebruikt worden.

11    
Peerke

Gescout in een ander systeem dan NAC speelt!

34    
Bladran Yanco

Conclusie: de reden warom spelers mislukken bij NAC is omdat ze niet op de juiste positie of op de juiste manier gebruikt worden.

-10    
Ouwe Spionkop

In het systeem van Steijn verzuipt elke aanvaller.

0    
Scheppioni

Dan denk ik dat top zijn plafond is want zowel bij sparta als ons NAC is het te matig .....

7    
Mike sneu

Dus in een 442 samen met bilate in de spits met een vrije rol voor dogan

3    
Stoep

Dogan kan het wel, maar idd niet in het systeem van NAC. Daarbij ook duidelijk dat bij TOP het ook goed was als je met 1-3 verloor. Dat is bij NAC natuurlijk anders. Dogan zal in dit NAC (4-3-3) nooit helemaal tot zijn recht komen. Als steijn hem niet als schaduwspits gaat gebruiken kan je beter een einde aan de samenwerking maken.

4    
Peter13

@Ouwe Spionkop

Onder de door jou zo geprezen Hyballa zat hij voornamelijk op de bank. In dat systeem kwam hij blijkbaar ook niet uit de verf. Of is dat ook de schuld van Steijn?

2    
Theoden King

Eén goed seizoen bij tob oss maakt nog geen topspits, zo blijkt wel. Ik hoop dat het met Kaj de Rooij beter afloopt. Ook hij kan slecht bogen op één succesvol seizoen bij eindhoven.

-1    
N1912

Waar onze vorige TD de credits verdient voor onder andere het binnenhalen van Olij, Riera en Schouten, vind ik Dogan een behoorlijke mispeer. Het lijkt erop dat Dogan simpelweg vanwege zijn statistieken bij Top Oss is binnengehaald, zonder dat daarbij rekening is gehouden met de vraag op welke manier Dogan het beste tot zijn recht komt, en of daar bij NAC plaats en ruimte voor is. Blijkt dus niet zo te zijn.

Beetje vergelijkbaar met Sjoerd Ars en Kevin Brandts die na de vorige degradatie door Maaskant werden aangetrokken omdat we doelpunten nodig hadden. Daarbij werd puur naar de topscorerslijst van het seizoen ervoor gekeken. Opportunistische aankopen zonder dat daarbij wordt gekeken of een bepaald type speler ook wel echt bij de club NAC past.

We kunnen overigens zeggen over Maurice Steijn wat we willen, maar de komst van Bilate komt dus wél voort uit een duidelijke voetbalvisie waarbij gericht wordt gezocht naar een bepaald type speler.0    
Falco

Nu Hooijdonk nog leren douchen

Laad alle berichten na dit bericht in