Wij gaan niet opzij

'Peter Maas terug naar Heerenveen'

DeWeesJr

Volgens BN DeStem gaat Peter Maas NAC verlaten en keert hij terug bij SC Heerenveen. De hoofdscout wordt bij de Eredivisionist baas van de gehele scouting.

Peter Maas is bij NAC sinds 2019 werkzaam als hoofdscout. Dat avontuur volgde na vijf jaar werken in Friese dienst. Volgens de regionale krant kwamen op voorspraak van Maas onder andere Boussaid, Haye en Ivan Ilic naar NAC.

Nu is de scout gevraagd door Heerenveen om terug te keren. Of hij ook daadwerkelijk vertrekt zal de komende weken duidelijk worden. 

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
47 Reacties
136    
Chris W.M.

Het is voor Maas natuurlijk in alles een promotie. Heeft dit jaar natuurlijk amper inbreng gehad in de spelersgroep aangezien Steijn alleen spelers uit zijn eigen netwerk haalde plus het naast Maas plaatsen van vriendje Schoenmakers Jr. en ik snap in alles als hij deze kans met beide handen aangrijpt. Zonde is het wel, vooral omdat Lokhoff zoals te lezen in het artikel intensief samenwerkte met Maas de laatste weken. Dat klikte dus wel.

51    
Geert

Gaat lekker joh bij ons Nac!
Er wordt een leger aan Haagse Blufkezen binnengelaten.
Maar eigen mensen als Gillissen en Maas gaan noodgedwongen hun heil elders zoeken...

-38    
Aaike

Als hij mede verantwoordelijk is voor het scouten van de huidige selectie, wens ik hem veel plezier en succes in Friesland

17    
076

GVD. Nu alleen nog de jeudopleiding minder budget “want Corona etc” volgend jaar en een nieuw stadion ergens op een kutplek en de afbraak is compleet geslaagd.

De mannen uit DH kunnen nu hun eigen lijstjes maken. Arme Lokhoff. Geen geld, geen transferinkomsten, doorlopende contracten van spelers zonder waarde en nu ook geen scout meer.

-2    
Joop Klepzeiker

Glas halfvol: vooruitziende blik van Manders om alvast een tweede hoofdscout aan te trekken een half jaar geleden.

Glas (meer dan) half leeg: Die weet dat er tussen die Haagse nakko's geen eer te behalen is en vindt het zelfs geen probleem om in het buitenland te gaan werken.

Onderaan de streep heeft hij geen wonderbaarlijke resultaten gehaald. In Heerenveen deed hij het beter met o.a. Dumfries en Zeneli. Ik snap wel dat ze hem terug willen.

136    
Chris W.M.

Het is voor Maas natuurlijk in alles een promotie. Heeft dit jaar natuurlijk amper inbreng gehad in de spelersgroep aangezien Steijn alleen spelers uit zijn eigen netwerk haalde plus het naast Maas plaatsen van vriendje Schoenmakers Jr. en ik snap in alles als hij deze kans met beide handen aangrijpt. Zonde is het wel, vooral omdat Lokhoff zoals te lezen in het artikel intensief samenwerkte met Maas de laatste weken. Dat klikte dus wel.

3    
Rik

Alsof ze bovenin, RvC en aandeelhouders, alleen maar in grote bekken geloven. Eerst Edelenbos en nu die vreselijke enge Manders

23    
NAC!!!

Je zou haast denken Hij het beu was na de ZELF samengestelde selectie door onze TOP trainer ex-TD Dhr. Steijn.
God wat zou ik blij zijn we afscheid nemen van onze trainer. Veel succes met je terugkeer..

29    
Breda

@Aaike

De spelers die dit seizoen gehaald zijn is voornamelijk Steijn zijn netwerk

13    
Bas

Jammer, want Lokhoff had veel aan een ervaren scout kunnen hebben. Ton heeft vast last van die Steijn, Manders en al hun vriendjes

22    
nac.be

Lastig in te schatten of hier NAC iets te verwijten valt. Waarschijnlijk een promotiekans voor Peter Maas die hij moeilijk kan weigeren.

35    
Freek

Gillissen kon naar Heracles en Maas nu naar Heerenveen. Die maken gewoon goede transfers!
Jammer dat we in Breda blijven zitten met een stelletje Hagenezen en met onze eigen jeugdopleiding waar nooit naar geluisterd wordt

33    
Dolf

Zou Peter Maas betrokken zijn geweest bij Malone, Immers, Jansen, Moise etc ? Denk het niet!
Boussaid, Haye en Ivan Ilic zijn van een beter niveau.
Zeker met een trainer als Hyballa, die spelers echt beter maakte!

43    
henk

Treurig nieuws. Bevestiging dat NAC niet goed bezig is. Dit is het logisch gevolg van het binnenhalen van een legertje vriendjes zonder juiste niveau. De capabele mensen verlaten het zinkende schip. Wij blijven zitten met kneusjes als Schoenmaker jr.

11    
Bartje

Hopelijk laat Maas goeie lijsten achter voor Ton!

31    
Coen

Schijnbaar was Maas niet zo’n meeloper met de huidige machthebbers.
Kritische tegenspraak hebben Manders en Steijn liever niet!

33    
Peaky

Ze hadden nooit die Haagse scout erbij moeten zetten!
Die gozer slaat alleen maar onzin uit... Iedereen bij NAC wordt gek van hem

41    
Bas

Een jaar geleden zei Hyballa in bndestem dat nac bijna rond was met spelers als Jesper Drost, Boy Kemper, Peter van Ooijen en Jordy Bruijn. En dat die uit een andere koker kwamen dan van Van den Abbeele. Dat was dus Maas zijn werk...
Meer voetbal en doorgroei dan wat er nu allemaal rond loopt!

-23    
Nachoreca1

Wat moeten wij überhaupt met een scout? Clubs als wij grijpen overal naast. Denk dat er best wat goed betaalde krachten binnen de organisatie die functie erbij kunnen pakken. Laat gaan die peter...zal er niet minder van slapen. Wens hem veel succes.

18    
Wolfmanjack

Met dank aan Manders. De directeur die het niet in de hand heeft.

18    
Scheids!

Wacht dit rampseizoen nou maar af!
Ik verwacht dat deze heel snel eindigt zonder kans op promotie en dat Steijn dan eindelijk zijn bureautje leeg kan ruimen en terug naar de Schilderswijk kan verhuizen!
Nog nooit zag ik een trainer zó graag komen en gaan tegelijk!
Manders daarentegen geef ik nog het voordeel van de ernstige twijfel, maar de Haagse overhand moet worden verwijderd!

12    
The Cosmic Gate

Met dank aan Schoenmaker jr !

15    
Kopspion

Tja, dan ben ik toch bang dat de Haagse invloed nog groter is/wordt dan wij dachten.
Ook werkt dit TL tegen ben ik bang

En wat moeten wij in godnaam met die Schoenmaker ? Wat heeft die bij Den Haag gepresenteerd????

9    
Dun Diëe

Hij is nog niet weg, maar heeft natuurlijk wel een goeie aanbieding ontvangen. Misschien kunnen ze hem een zelfde of beter functie bij Nac aanbieden?

15    
Wanny

Het lijkt wel of iedereen hier de hele dag op de burelen van NAC rondloopt, want we weten precies wat er aan de hand is, wie met wie overweg kan en wie juist niet.

21    
Badeend

#TeamLokhoff

22    
Bertjuh

Wat is dat nu voor een vals bericht op de website van NAC zelf????

Maas is naar nac gekomen als Hoofdscout.
Maar hij wilde klaarblijkelijk niet mee in de Haagse clan met het aantrekken van spelers zonder restwaarde!
Daarom noemt Nac, lees Manders, hem nu snel “scout”. Zo proberen ze het aantrekken van Schoenmaker te rechtvaardigen...

24    
Fritske d'n Olifant

NAC bevestigt nu zelf ook dat Maas terug naar Heerenveen gaat. Ik denk dat we geen van allen hier weten hoe het op de burelen bij NAC er aan toe gaat. Wat er bijvoorbeeld voor Maas veranderd is sinds de komst van Steijn en Schoenmaker jr. Daar kunnen we enkel naar gissen. Maar iemand die het op zijn werk heel erg naar zijn zin heeft, wordt gewaardeerd en alle ruimte krijgt zal niet snel weg gaan lijkt me. Als we de inkomende transfers van dit seizoen erbij halen dan kunnen we wel stellen dat de invloed van Maas minimaal is geweest. Want behalve Fiorini en De Rooij komt het gros uit het netwerk van Steijn zelf of is bij NAC aangeboden.

Los daarvan is het ook ontzettend jammer dat iemand die de positie van hoofdscout bekleed al na twee jaar de club verlaat. Zo iemand moet gewoon minimaal 10 jaar de tijd en alle ruimte krijgen om iets op te bouwen. Bovendien iemand met enorm veel kennis dankzij zijn werkzaamheden bij Heerenveen en een groot netwerk in het regionale amateurvoetbal door zijn trainerservaring bij verschillende amateurclubs.

We mogen allemaal geen mening meer hebben als supporters want we die onmenselijke druk zorgt ervoor dat voetballers niet functioneren en trainers de tijd niet krijgen om NAC naar de top te helpen. Maar zie hier, supporters zijn niet eens nodig om de continuïteit van de club naar de klote te helpen. Dat doet men bij NAC gewoon zelf.

26    
Pvw

Als je een beetje een zoektocht doet op het internet om de hele situatie een beetje te begrijpen dan kan je enorm veel invullen, maar sommige dingen kunnen we niet onderuit.
Mijn conclusie is iig dat we op de lange termijn weer klote bezig zijn.

We halen een geliefde scout van Heerenveen(in 2015 dichtbij de komst van Frenkie de Jong) om alles te gaan leiden rond de scouting hier voor de lange duurzame termijn. Om te verjongen. Om transferwaarde te creeeren. Hij heeft Haye aangeraden. Voor de rest heeft hij er mede voor gezorgd dat Hyballa komt. Met hem komt hij tot namen als Ooijen, Drost, Bruijn, Kemper.
Echter slaat de RvC toe en gebruikt Manders om Hyballa weg te krijgen. Maas gaat niet mee met de Haagse storm en wordt genegeerd. Dit blijkt uit de totaal andere aankopen die er gedaan zijn qua leeftijd en transferwaarde en de komst van Lex jr.

Ton Lokhoff komt vervolgens en ziet het blijkbaar wel weer zitten met Maas. Helaas voor Ton komt echter Heerenveen met een promotie voor Maas.

Waren we maar beursgenoteerd, dan moesten mensen wel open kaart spelen.

Als ik het zo allemaal interpreteer hoop ik dat TL carte blanche krijgt, want op dit moment zitten er zoveel mensen niet voor NAC.

8    
Marti

Is de heer van Baal niet bij machte om de R vC te vertellen dat dit met de heren uit den Haag zo echt niet kan , dat de club NAC ten dode is opgeschreven ,

2    
Fritske d'n Olifant

Soms probeer ik me eens voor te stellen wat er was gebeurd als de RvC niet Eisenga maar Van den Abbeele naar buiten had gewerkt vorig jaar.

12    
HupNAC

De huur van Boussaid was vooral fijn voor Boussaid en Utrecht: vlieguurtjes maken bij NAC: 20 wedstrijden, 0 goals.

Ilic werd uitgekotst in Breda.

Dumfries is overigens gescout door een oudere heer uit Rijen die jaren voor Heerenveen werkte als scout. Heerenveen had hem in zijn tijd bij Barendrecht al op de radar.

Kan niet oordelen over Maas, maar als je oude club je terugvraagt zegt dat genoeg denk ik. Succes Peter!

11    
Jannus

Het lijkt erop dat Maas zaken binnen Nac wilde vernieuwen en professionaliseren.
Eerst had hij invloed met mooie spelers als Boussaid en Ivan Ilic... Ook een medestander in de innovatieve Hyballa.
Maar nu heeft NAC een old school enclave, zowel in de staf als in de spelers.

Hopelijk trekt Ton de boel nog recht

-3    
L.

Dus de Friezen zijn onder de indruk van de NAC spelers van de afgelopen jaren. Daar denken menig andere anders over...

10    
Kipiani

Niets is bij ons wat het lijkt te zijn.
Nu komt weer boven tafel dat niet Steijn zelf over de reis van Lokhoff naar Duitsland is begonnen maar de vragenstellers en zo door Steijn over Lokhoff werd gesproken. Maar dat zal hier wel niet gezegd mogen worden omdat je dan in het foute kamp zit.
Er is maar een kamp: NAC !
Aan vriendjespolitiek, met de kudde mee zeiken en bashen doen wij niet mee.
Anco Jansen met die buik kan echt niet !

13    
Wanny

Een grote roddelclub zijn we aan het worden. En dat zal vast niet bijdragen aan resultaten.

7    
Supporter!

De Story en Privé zijn er niks bij...
Benieuwd hoe de kopjes hangen als we woensdag plots gepromoveerd zijn :-)

Hup NAC!

4    
scheppioni

Jammer maar hierin de volle vertrouwen in onze Ton !!
Uit zijn netwerk zal vast iemand goed ervoor terugkomen !
HUP NAC, HUP MISTER NAC !

-4    
Kisku

Mooooiiii weer een echte nac man halen met een netwerk in de regio ,die weer gebeld word hier looo een talentje kom is kijken dat is het belangrijkste

7    
Geelzwartwit

Ton zal vast met een prima vervanger komen. Succes in Heerenveen

-20    
Bertus

Is gewoon een job hopper, ff in de keuken bij NAC gekeken en weer terug , nog ff bemiddeld om van Hecke bij Heerenveen te krijgen.
Zijn lui zonder ruggengraat die het gevecht niet aandurven.
Jammer hoor.

3    
Jandorstig

Is ook helemaal geen promotie voor hem dit?, dit zal ook echt iedereen doen die scout is in de KKD. Als jullie een oude Opel rijden en je kan een nieuwe Audi krijgen, blijven jullie dan ook in die Opel rijden? Hij gaat er met alles er echt op vooruit, gewoon een logische keuze van hem.

10    
@ bertus

@ bertus

Dan ken jij Peter niet... is een echte vechter en zeker geen job hopper..... volgens mij heeft het met beleid te maken.... jij oordeelt terwijl jij de beste man niet kent .... dus..... ssssst niks meer zeggen aub

NAC heeft een echte kwaliteits man verloren dankzij het beleid!!!

0    
Dutchbird

Op zich kan ik het wel begrijpen. Goede ervaringen in Friesland, mooie functie bij een eredivisieclub waar meer kan dan bij het NAC van van Aalst, van Weelde en Burema die Manders teveel Haagse ruimte hebben gegeven.
Maar toch zou ik goed uitkijken met Heerenveen, want algemeen directeur Roozemond is nog veel onbetrouwbaarder dan onze Manders.

-4    
Tombola Breda

Scouts zijn zo overschat. Dat regel je tegenwoordig allemaal prima via externe partijen. GT Sports & Consultancy schijnt wel een prima scoutingsbedrijfje te zijn....

5    
Rob

Wederom loopt de communicatie vanuit NAC achter de feiten aan. Wie daar verantwoordelijk voor is direct ontslaan, dit is al de 1000ste keer dit seizoen.

0    
Ernie

Als je kan kiezen tussen Heerenveen en Nac dan is dat toch niet moeilijk?

0    
The Cosmic Gate

Ik ben dus bang dat straks de echte tallentjes die NAC heeft, ook weer allemaal een aanbod van Herenveen gaan krijgen , en bye bye NAC

Laad alle berichten na dit bericht in