Wij gaan niet opzij

BSR Matchcast: Mounir El Allouchi na NAC - MVV (2-0)

DeWeesJr

Mounir El Allouchi was weer de grote man gisteravond in de gewonnen thuiswedstrijd tegen MVV. Met twee goals zorgde hij er eigenhandig voor dat NAC nog altijd kans maakt op de tweede plek. We spraken de middenvelder na afloop in onze Matchcast en vroegen hem uiteraard ook weer naar zijn toekomst.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
'Peter Maas terug naar Heerenveen' 47 reacties
Volgend bericht
Man of the Match: NAC - MVV (2-0) 32 reacties
75 Reacties
146   11  
Heksenketel

Ik heb 1,5 jaar terug een verkeerde inschatting gemaakt over El Al. Hij heeft zich heel positief ontwikkeld en is inmiddels erg belangrijk! Respect voor de manier waarop hij met feedback en kritiek is omgegaan!

146   11  
Heksenketel

Ik heb 1,5 jaar terug een verkeerde inschatting gemaakt over El Al. Hij heeft zich heel positief ontwikkeld en is inmiddels erg belangrijk! Respect voor de manier waarop hij met feedback en kritiek is omgegaan!

47   6  
Ernie

Ik verwacht dat hij vertrekt bij Nac en ik denk dat dat vooral voor hemzelf een goede stap zou zijn.

62   37  
Tip

Klasse @Heksenketel dat je zoiets toegeeft. 👍. Mounir speelt een top seizoen en Lokhoff gaat er alles aan doen om hem te houden. Ik weet zeker dat als je deze ElAl op het middenveld van psv of Feyenoord zet hij keurig de bal mee rond tikt en dat er dreiging van hem uitgaat en af en toe een goal/assist mee pikt. Mounir moet m.i. niet vertrekken naar een ploeg uit de rechterrij van de ere. De linkerrij zou voor hem een hele goede zaak zijn. Kijk naar Vloet. Rechterrij ere is van de regen in de drup. Probleem van bij NAC blijven is dat Mounir bij een fors deel van de aanhang geen enkele goodwill heeft. Laten we daar eerlijk over zijn. En dat is echt op sportieve basis niet uit te leggen. Hij speelt prima, staat er altijd, komt uit eigen jeugd , maakt goals, geeft assisten , kan tegen kritiek maar ook tegen onterechte kritiek , is altijd positief over NAC en heeft een ideaal arbeidsethos. Waar komt dat weinige goodwill dan wel vandaan ? Laat ik zeggen dat ik denk dat als Mounir ElAl, Jantje Pis zou heten de goodwill veel groter zou zijn. Ik vermoed dat maar mogelijk zit ik er langs ! Maar wat is het antwoord dan wel ?

23   39  
Jf

@Tip knap hoe iemand kan bepalen hoe een groot deel van de aanhang denkt. Daar heeft Manders ook een handje van.

Ik meen namelijk dat El Allouchi door een groot deel gewaardeerd wordt. Zijn manier van spelen oogt echter vaak vertragend. Daar is dan ook kritiek op van sommige supporters.
Hier kan hij niks aan doen deze jongen is in mijn ogen mister Nac geworden.

Je ziet met de huidige manier van spelen dat zowel hij als Haye beter tot hun recht komen. Ik zeg als nac zijnde vastleggen met een mooi salaris en de ere in.

45   1  
Geelzwartwit

Zijn pad bij NAC is wat mij betreft NOAD.. Zichzelf ontwikkeld door oa bij Helmond Sport tijdelijk ook hard te werken. Hij mocht steeds weg van NAC en zie hoe en wat nu. Dit seizoen 1 van de belangrijkste spelers in een vooral niet draaiend elftal. Ik vind het knap en kan me voorstellen dat hij in een beter team van nog meer waarde kan zijn. Hij heeft ook nog nooit kritiek gehad op de kritiek op hem.
Zoals men graag over Sydney zegt kijk naar wat hij wel kan ipv niet kan.

27   6  
Kopspion

Mounir is voetbaltechnisch veruit onze beste speler, en met een vrije rol op het middenveld perfect om in je team te hebben
Als valse linksbuiten vindt ik hem minder tot zijn recht komen
Wel kan ik sommige reacties begrijpen dat hij veel opeist en naar zich toetrekt (ook bv een Haye zou eens wat meer corners en vrije trappen kunnen nemen)

22   1  
Molenschot loco

En als er nou iets is waarop je kunt trainen? Dan zijn het wel corners....vrije trappen en strafschoppen....

16   8  
Ivo

Mounir is dit seizoen komen bovendrijven en is een van de sterkhouders van het team. Die gaat een stap zetten richting eredivisie, sowieso. Ik denk aan een Heracles of zo. Jammer maar voor NAC ook een reden om wat goede voetballers aan de selectie toe te voegen ipv houthakkers.

Ik hoop dat Kaj de Rooij hem volgend jaar kan opvolgen, maar ik zie dat nog niet zo snel gebeuren.

24   8  
Ata

Tip,
Ik vermoed dat een deel van de mensen het lastig vindt om een mening bij te stellen. Je leest nog steeds wel eens dat Mounir het spel vertraagt en terug speelt, terwijl hij tegenwoordig de voortzetting juist bijna altijd vooruit zoekt. Overigens heb ik wel het idee dat de meerderheid hem juist wel is gaan waarderen.

11   7  
sjef de gevulde koek

Speelt de laatste weken steeds beter. Heeft ook heel veel wedstrijden dit jaar ver ondermaats gespeeld. Ik sluit niet uit dat ook corona de rede daar van is als je ziet hoe fit hij nu is. Buiten alles om gun je deze jongen alles. Ik hoop voor hem dat hij z'n zakken nog kan vullen ergens in de woestijn en verwacht ook dat hij dat gaat doen. Hij word nu 27 jaar als je dan nog een jaartje of 3 a 4 ergens je financieel onafhankelijk kan spelen zal hij dat zeker doen en terecht. Hopelijk kan hij het hier nog met een promotie afsluiten.

25   82  
BREDA 1965

Dat slecht draaiende elftal komt door ELAL.Ik vindt het een in de wegloper,egotripper,draaikont,vertrager,en arrogant manneke.Maar wel maker van mooie doelpunten,en zijn pass op de rooij,enige tijd geleden,waaruit de rooij scoorde,vond ik een echte pass,niet nadenken,gelijk die bal geven.Dat had hij meer kunnen en moeten doen.Ik ben (nog) geen fan van hem,omdat ik denk dat als hij meer directer gaat spelen,(ballen sneller afgeven),hij dan veel beter is dan nu...Maar dat is mijn mening

16   45  
Scheppioni

Ik deel je mening BREDA 1965, maar dat is niet verrassend, Mounir naar sparta ??? Fraser schijnt gecharmeerd van hem te zijn ? Het beste voor iedereen, mooie goals tegenover nare trekjes, moet nog zien of Mounir de ere aan kan, ik denk van niet ! Maar het ga Mounir goed !

55   15  
Ernie

Scheppioni en Breda1965 hebben het over nare trekjes bij El Allouchi, grappig.
Kijk eens in de spiegel.

14   35  
Scheppioni

Net nog gedaan Ernie, viel mee 😉 spiegel nog heel ! Jij hebt aparte belangen zo schijnt dat is jou goed recht maar steeds minder geloofwaardig !

20   10  
Ernie

@scheppioni
El Allouchi speelt komend seizoen Eredivisie en dat gun ik hem van harte. Hij heeft zich de laatste jaren prima ontwikkeld. En dat bij een elftal met matige spelers om hem heen. Een van de weinige spelers bij Nac met scorend vermogen. Daarnaast ook nog een prima mens met een nac hart. Gaat in een elftal met goede spelers om hem heen nog veel beter worden. En zo hebben we dat de laatste jaren wel bij meer ex- spelers gezien.

14   14  
Scheppioni

Klopt wel grotendeels Ernie .... ik gun hem ook het beste maar heb mijn twijfels voor de eredivisie !

34   13  
Arie Roos

Ik heb werkelijk nog geen één naar trekje van deze zeer bescheiden speler gezien. Waar komt die vooringenomenheid vandaan?

43   7  
Svt076

El Allouchi is een hele nette jongen. Uit het juiste hout gesneden en voor mij echt de mister NAC van de laatste jaren. Nooit klagen terwijl er altijd veel op hem gezeikt word. Helaas nooit de waardering gekregen die hij verdiend en deels daarom gaat hij ook weg denk ik. Hoop dat Ton hem kan overtuigen, dat hij bijtekent en wat mij betreft een spandoekje krijgt

1   4  
sam

Mounir El Allouchi is een speler die best op zijn recht komt als amc waarbij hij een vrije rol krijgt. Hij is vaak op verkeerde positie gebruikt met gevolg dat hij nog niet klaar is voor volgende stap. In eredivisie zou hij best bij de clubs tot recht komen die in de rechter rijtje eindigen. Ik vind het heel erg jammer dat positie spel op middenveld afgelopen jaren alleen maar slechter geworden is. Daar moet komende jaren verandering inkomen. De verdedigers besluiten hierdoor om vaker naar vleugelspelers (aml) (amr) te passen die geen goede voorzet en schot in de benen hebben en vervolgens spits niet kunnen bereiken.

24   8  
Theoden King

Mounir hoort bij NAC. Ik zou het jammer vinden als hij weggaat. Echte held.

4   22  
Kisku

Tip heeft gelijk ,ik denk dat ie berghuis gaat vervangen bij fijenooit,hij is snel echt een team player goede hoekschop verdedigt goed mee mischien wel iets voor city

28   11  
Molenschot loco

Geen enkele voetballer is een held....tenzij ze zich buiten het voetbal om maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen over dingen waar andere mensen beter van worden....de hele voetbal industrie is een belangrijke bijzaak in het leven...voor mij persoonlijk zijn zorgmedewerkers HELDEN!

7   19  
Wolfmanjack

El Allouchi bij Feyenoord of PSV. 🤣

19   3  
Bekerkampioen

Mounir gaat naar Heracles , let maar op !

6   18  
Scheppioni

Wanneer Mounir met name dan in de eredivisie contstanter zou worden dan zou het nog iets worden, te vaak ook nie wordt je in de eredivisie keihard afgerekend, acties heeft hij zeker in huis dan nog ook in teambelang denken bij bv scoren dan gaan we het meemaken ! Nogmaals mooie goals, prima assists, maar ook vaak zijn eigen belang uiten ! Ik kijk naar NAC andere blijkbaar naar het individu binnen NAC !

22   3  
Badeend

El Allouchi speelt komend seizoen inderdaad gewoon Eredivisie. Zo ongeveer elke club buiten Ajax en PSV kan hem wel gebruiken (al loopt er bij PSV ook genoeg brandhout waar hij zeker niet voor onder zou doen). Zal wel Utrecht, Groningen of inderdaad Heracles worden.

Jammer voor NAC maar het is El Allouchi gegund - heeft altijd hard gewerkt voor NAC en is nooit negatief over onze club geweest. Verdient een afscheid!

17   2  
Dos

El Allouchi is alles behalve arrogant, zelfingenomen en egoïstisch.
Gewoon een gast uit het goeie hout gesneden, dito mentaliteit en niet voor niets dat hij bij iedere trainer de afgelopen jaren een basisplaats heeft.
Klopt dat hij in de eredivisie geen topper was in het team, wel een constant 6je vaak. Ben wel benieuwd hoe hij zich nu staande houdt in de ere.
Hopelijk met NAC, maar een mooie stap is hem van harte gegund.

14   3  
Judge M.

Voor welke club hij komend seizoen ook speelt, hoop ik vooral dat hij aan het eind van zijn carriere bij NAC terugkeert al jeugdtrainer. Als er toch iemand het jonge spul een stuk mentaliteit kan bijbrengen dan is het volgens mij Mounir toch wel.

En @SVT076: Dat spandoek had er natuurlijk al lang permanent moeten hangen..

10   2  
Cees-2

Allouchi, niet geschikt voor NAC, wil menigeen ons doen laten geloven. Men onderbouwd dat zelfs keurig netjes met argumenten, die links- en rechts zelfs kloppen! Doe dat eens bij “elke” speler van het huidige team. En dan de minnen en plussen op een rijtje plaatsen van desbetreffende speler. Wel eerlijk hè! Ga je hard lachen om jezelf, want niemand zou geschikt blijken. Vooruit doe dat eens. Dus laat me niet lachen en zet jezelf niet te kakken door te zeggen dat Allouchi niet geschikt is voor “dit” NAC. Dan is niemand dat, als je elke speler eerlijk zou analyseren, niemand.

12   1  
Ome Cor

Haye leek het nog even te gaan worden, Olij is ook goed, maar zijn vervanger doet ook niet voor hem onder, maar El Allouchi is dit seizoen de beste NAC speler !

Dat mensen hier zijn spel negatief uitleggen is een kwestie van interpretatie.
Door dat Mounir in een dolend elftal speelt komt hij nog niet tot zijn allerbeste prestaties. Desondanks een mooi aantal goals en assists.
De groep is het er kennelijk mee eens dat hij bijna alle vrije trappen en corners neemt, dus dat kun je hun niet verwijten.
Verder wordt hij door hen ook steeds gezocht.

Of je Mounir nu een geweldige vent of een enorme eikel vindt...hij is binnen dit NAC de ware leider in de groep.
Jammer voor hem, voor de groep en zeker voor ons dat deze groep desondanks niet tot betere resultaten kwam dit seizoen.

10   3  
Ernie

Op iedere voetballer is wel iets aan te merken. Dat geldt zeker voor de spelers van Nac, dus ook voor El Allouchi.
Maar El Allouchi heeft een kwaliteit die andere spelers bij Nac nauwelijks hebben en dat is doelpunten maken. Voor hemzelf is het noodzakelijk dat hij komend seizoen in de Eredivisie speelt.

10   13  
BREDA 1965

Als ELAL de ware leider in deze groep zou zijn,dan had hij op moeten staan,en de discussie aan moeten gaan met steijn.Of een immers,maar ja,dat is een maat van steijn.Ze hadden een blok moeten vormen tegen steijn zijn voetbalopvattingen.Doordat ze dat niet gedaan hebben,staan we zeer waarschijnlijk met lege handen.Ik weet zeker dat ze slapeloze nachten hebben,en zichzelf voor hun kop slaan,omdat ze het zo vergooid hebben.Het makkelijkste seizoen om te promoveren was dit jaar,vooral met deze gewoon goeie selectie.Ik hoop echt op een wonder,door alsnog te promoveren,maar zie het somber in.Weer een jaar kkd met steijn,ik moet er niet aandenken,ik zal daar echt niet tegen kunnen...

11   3  
henk

@Breda 1965
De zon is net achter een wolk gegaan. Dat is ook de schuld van die drommelse El Allouchi!
Realiteit is dat Steijn heel wat vriendjes heeft meegenomen. De selectie bestaat daardoor uit twee of drie groepen. Tegen hem in gaan valt daarom niet mee. De kans dat het resultaat opleverd is veel kleiner dan de kans dat het je kop kost. Steijn is een carrieresloper gebleken. Logisch dat spelers zich niet uitspreken. Al zal er intern wel over gesproken worden.

6   4  
Dos

Breda 1965

Je ziet het helemaal verkeerd, het is de schuld van Schollen 😉
Verder, lets agree to disagree.

8   6  
BREDA 1965

Jongens,ik snap jullie wel allemaal ,maar ik vindt het echt zeer triest dit alles.Zo zonde,het had zo mooi kunnen zijn deze maand

10   0  
Nonkel Frans

Uiteraard SPANDOEK!

10   2  
Geelzwartwit

@breda 1965

Ik denk niet dat Mounir na dit seizoen met lege handen staat. Dat zegt alles over de waarde die hij wel in dit waardeloze seizoen had. Heel knap als je straks veel meer kan cashen na een seizoen als dit.

Je kan je ook afvragen hoe goed Mounir dit seizoen geweest zou zijn als de rest om hem heen ook meer klopte en Steijn wel aanvallender en dominanter had gespeeld. Hoeveel goals zouden Mounir en Sydney dan gemaakt hebben...? Waarschijnlijk het aantal waarmee je kampioen wordt.

4   3  
BREDA 1965

@Geelzwartwit...wat je nou zegt,daar ben ik het toch wel helemaal mee eens..

11   27  
Belgische Naccer

De El Allouchi roeptoeter-show draait weer op volle toeren..zo te lezen.

Toch gaat NAC weinig aan hem missen. We hebben betere cornernemers (Haye) en betere penalty en vrijetrappen-nemers (Hooijdonk). Verder vertraagt hij iedere aanval, heeft hij meer dan gemiddeld (vaak gevaarlijk) balverlies, en gaat hij zelden een duel aan, ook omdat hij totaal geen duelkracht heeft.

Hij heeft een goed schot van buiten de 16. Dat is een kwaliteit, maar zijn maniertjes (de grond kussen na iedere goal en medespelers op afstand houden) en zijn attitude waar hij momenteel mee in het veld loopt (vanwege alle media-aandacht) is volledig misplaatst en passen niet bij NAC.

Allouchi is een bruikbare speler, als hij heel hard werkt. Maar met een fatsoenlijke back tegenover hem, is hij heel simpel uitgeschakeld. Hij komt geen speler voorbij. De Rooij is veel gevaarlijker, maar die komt niet aan zijn spel toe, onder deze trainer.

Dat deze trainer gaat blijven is een veel groter probleem dan dat El Allouchi vertrekt.


3   2  
Lamington

Welles, nietes, welles, nietes, #MetMatsSeuntjens...

De NACCER die nooit écht een NACCER werd bij de supporters. Dan kun je nu wel rotorbladen "dat is onzin".. lees maar eens een aantal jaren terug. Teveel wisseling in zijn spel. Geen kaliber Penders of Lurling. Prima speler en inzet verder. Van mij mag hij blijven, zou mooi zijn. En als hij gaat, veel succes.

17   4  
Geelzwartwit

@belgsiche naccer

Een trainer kan ingrijpen en bepalen dat een ander de corners vrije trappen en penalties moet nemen. Daar is een trainer voor. Ligt niet aan de speler.

Zet een goede back tegenover hem en hij is niks waard.. Waarom doen al die tegenstanders dat dan niet en kan hij tot zoveel goals en assists komen?

Hij vertraagt het spel en bij balverlies heb je niks aan hem.. Zet je ploeg zo neer dat bij balverlies van Mounir een middenvelder voor dubbele dekking zorgt. Een trainer moet tactisch inspelen op de mindere kanten van een speler.

Hij just de grond.. En daar heeft hij met zijn goals gelukkig voor NAC al heel vaak reden to gehad. Al kust hij de cornervlag ik juich er niet minder om.

Dit seizoen was Mounir voor NAC absoluut van waarde. Hij scoorde in ieder geval. Dat kan je van vele andere spelers niet zeggen. Haye Immers de Rooij Bilate enz enz staan Allen op veel te weinig goals en assists. En dan is Mounir niks voor NAC.. De wereld op zijn kop.
Hopelijk komt Messi volgend jaar.

23   7  
Michel

@Belgische Naccer

Los van voetbalkwaliteiten; hoe bepaal jij dat ‘de grond kussen’ niet bij ons hoort? Ik pik dit er even uit omdat ik dit naar discriminatie vind neigen (ik zeg nergens dat jij racist bent, begrijp me goed):

Mounir is Moslim, gelovig Moslim en is dankbaar voor wat hij mag meemaken, wat hem gegeven wordt. Dat mag hij uiten. Profvoetballer zijn is iets dat je niet zomaar wordt, fijn dat er nuchtere gasten zijn die snappen dat je bevoorrecht bent dan.

Hoe spelers vieren, is voor hun. Fijn dat er een we een Marokkaanse jongen hebben die het goed doet zonder gedoe! Mijn zoon, zelf Marokkaans (half dan praktisch gezien) zou Mounir als voorbeeld kunnen hebben qua local Hero’s, voor als hij Man City niet mocht halen.

Waar Mounir (buiten zijn voetbalkwaliteiten waar je iets over mag vinden) voor kan staan is NOAD omdat hij er toch telkens weer staat na een verhuur aan Helmond en de droom dat elke normale jongen het kan halen.

Hoop dat Mounir blijft, en als hij gaat, dat hij dan na zijn carrière terug komt om binnen NAC met de jeugd te gaan werken.

5   20  
Nr.20

Gewoon transfervrij laten vertrekken. Als hij slim is kiest hij nu voor de zandbak en centen. Bij een eredivisieclub wordt hij gewoon bankzitter. En nac icoon…..sorry hoor maar dan mis je echt stukje NAC verleden. Dat zijn toch echt voetballers van ander kaliber. Maar goed iedere generatie zijn/haar eigen held. Ik ben en zal ook geen fan zijn/worden van de voetballer El Allouchi maar als hij ons dit jaar naar de ere schiet verdient ie een standbeeld haha.

6   1  
P

Ik denk dat het Sparta word omdat A: Fraser erg gecharmeerd van hem is en B: Mounir is een familie mens is en niet ver uit Breda wil voetballen. Dus op weg naar Rotjeknor !!!

7   18  
Scheppioni

Dat grondkussen heb ik geen problemen mee as Mounir zo'n goal binnen jast zoals tegen dgs of roda onder andere, maar sorry een zeer matig genomen penalty bij jong ajax slap door de midden, tevens je collega's op afstand houden vind ik een naar trekje, had dit als voetballer ook zeker mij uitgelaten om normaal te doen ! Verder stop ik betreft Mounir, het gaat om ons NAC, hoop dat Mounir en ook steijn ons een wonder gaan bezorgen, maar het lijkt me echt een utopie ! Toch HUP NAC !💛🖤

9   1  
Henri

Ik heb respect voor hoe El A zich, deels tegen de stroom in, is blijven ontwikkelen. Eén jaar bij Helmond Sport is voor zijn ontwikkeling zonder meer goed geweest maar een feit is dat TD Smulders destijds,na weer een seizoen in Breda, al van hem af wilde Zijn doorzettingsvermogen kan als voorbeeld voor velen dienen. Ik moet zeggen dat hij zich ook nog steeds positief verder ontwikkelt. Zijn corners en vrij trappen komen zeker de tweede helft van dit seizoen stukken beter voor. Ik denk dat Hans Visser hierin een grote rol heeft gespeeld. Ik hoop dat hij zich bij NAC verder ontwikkelt en dan denk ik met name in het creëren van een overtalsituatie. Want met zijn balbehandeling en techniek moet het voor hem mogelijk zijn niet een bal weer breed of terug te spelen, maar juist zijn opponent te passeren en zo vanuit die situatie meer nieuwe mogelijkheden te creëren. Speel je tegenstander gewoon eens vaker uit en leg je totale tempo hoger. Tenslotte hoe sneller een voetballer/team speelt hoe moeilijker het voor de tegenstander wordt.

1   0  
DunErwt

@henri

Volgens mij zei Smullie tegen elal dat hij het mannetje moest worden van het elftal destijds🤔🤔

11   6  
Ernie

El Allouchi heeft zich ontwikkeld tot een onmisbare speler in dit elftal. Zonder zijn doelpunten hadden we in het rechter rijtje gestaan. Helaas voor hem staat hij in een elftal met zeer matige voetballers om hem heen.
Sommigen hadden niet verwacht dat hij nu een stap hoger zou kunnen maken. Ze gaan er allerlei randverschijnselen bij halen om hem te beschadigen. Als hij slim is kiest hij voor Eredivisie club uit het linker rijtje.

19   3  
ome cor

Als een speler gescoord heeft dan mag hij cultureel dansje doen, met andere spelers een zelf bedacht "papier-steen-schaar" riedeltje uitvoeren, een hartje maken naar zijn vrouw op de tribune of thuis op de bank, een speen in z'n giegel stoppen ter ere van een kindje in aantocht of pasgeborene, een kruisje slaat om de here Jezus te danken, naar boven kijkt en wijst om ook deze goal aan opa als overleden grootste fan op te dragen, of de grond te kussen en zich op te richten naar Allah.....

Onbegrijpelijk dat mensen zich druk maken over hoe een speler een doelpunt viert. Man man man....
Als of thuis op de bank zitten schreeuwen of in het stadion twee lelijke kerels die elkaar op de schouders slaan wel de enige juiste manier is. Pffft.

I don't give a shit hoe dat een speler een goal viert, als hij dat maar vooral heel vaak doet in een seizoen.

7   2  
Frits

Iedere speler zal tegen Cambuur het gras voor elkaar 200% moeten opvreten!!!!! Dan maken we nog een kans!

5   3  
Tip

Wat pijn doet is dat in deze discussie glashelder naar vormen komt dat NAC langzaam maar zeker een niet te managen chaos is geworden. Waren we aan de Beatrix nog een gemoedelijke volksclub waar supporters achter elkaar stonden , zijn we nu als club een soort rariteiten kabinet geworden.

Omdat de resultaten te wensen overlieten , of we dachten dat ze te wensen overlieten, werden TD's , AD's en hoofdtrainers en spelers aan de lopende band buiten geknikkerd of weggepest. Ongekend ieder seizoen is het bingo.
Pas nu komt incidenteel de vraag boven drijven " zou het ook niet ergens anders aan kunnen liggen" ? Is NAC misschien toch een vervormde organisatie geworden waar de een na de ander gedoemd is te mislukken ?

Als we ons beperken tot de spelers dan denk je aan Muhren , Vloet en nu weer Allouchi. Een relatief grote groep roeptoetert dat deze gasten er niks van konden of kunnen. Maar spelen ze dan bij een andere normale club, dan blinken ze plots uit. En met ElAl zal m.i. weer het zelfde gaan.
Iedere vorm van relativering ontbreekt in in veel reacties die worden gegeven. Als ik de de bv. reacties lees van Belgische NACer dan krijg ik de indruk dat hij minimaal de aanvoerder van Anderlecht is geweest. Realiseer toch eens beste supporters dat wij grote mensen zijn die als kinderen met brandweerautos spelen en denken...... een echte brandweer te zijn. Zo denken er heel veel hier dat ze een wedstrijd beter kunnen lezen dan de hoofdtrainer met zijn technische staf. En we denken spelers veel beter te kunnen beoordelen dan de technische staf. Bij Vloet werd hier ook geroepen dat hij er niks van kon, ik was het daar overigens nooit mee eens. En ik heb er met mijn gering voetbalpaspoort ook veel te weinig kennis van. Ik mag als het over voetbal gaat de schoenen van Steijn en TL niet eens strikken.

Nu zijn supporters zo'n beetje de cultuur uitdagers van een club. En dus moet je wel concluderen dat er binnen het NACse , op alle niveaus, zaken vierkant lopen. Het gaat nog heel lang duren voor deze club er weer bovenop als we er ooit nog bovenop komen. Wat dat betreft zou een onverwachte promotie veel goed doen. Het voorkomt waarschijnlijk dat opnieuw allerlei voetbal mensen worden buiten gekinkeld en volgend seizoen blijkt er dan opnieuw geen fuck te zijn verbeterd.

4   2  
Lamington

Verder heeft toch echt niemand de illusie op een wonder hè, woensdag... als vijfde it is. Lastig denk ik, vanaf de 5de plek. Ik zou het liefst zien dat VVV 16de werd. Emmen of w2 zijn beter in vorm.

3   2  
Signase

@Tip (15:00 uur):

Kan me in de strekking van je bericht vinden, al vind ik Vloet geen goed voorbeeld. Die heeft zelf in een interview gezegd dat hij eigenlijk pas sinds zijn terugkeer uit Italie als een prof leeft, daarvoor (dus ook tijdens zijn verblijf bij NAC) was hij teveel met 'randzaken' bezig. Mats Seuntjens zou beter in je redenering passen: begaafde speler die hier verguisd werd.

7   2  
Fritske d'n Olifant

Mee eens hoor, dat El Allouchi online vaak onterecht te hard is aangepakt. Maar we moeten nu niet gaan doen alsof de supporters van NAC een soort wespennest maken en dat hier voetballers moedwillig kapot worden gemaakt. Online meningen zeggen mij niets. Hoeveel eigen spelers zijn er ooit in het stadion massaal uitgefloten? Ik ben het er ook niet mee eens dat supporters geen mening over het voetbal mogen hebben en dat de trainer een soort almachtige is. Supporters zien het juist vaak heel scherp en veel van de kritiek die Steijn dit seizoen heeft gekregen is ook gewoon terecht. Het zijn dan ook niet de supporters die er voor zorgen dat NAC haar potentie structureel niet waarmaakt. Het zijn ook niet de supporters die onrealistische verwachtingen hebben. En dan nog. Wat heeft de gemiddelde supporter nou eenmaal écht te zeggen?

Sinds NAC vanaf 2014 in handen is van een aantal aandeelhouders is het nog nooit zo onrustig geweest. Directies en trainers hebben een zeer korte houdbaarheidsdatum. Diezelfde directeuren en trainers krijgen ook iedere keer weer een volledige carte blanche. De RVC die samen met de directie beleid zou moeten maken en de directie moet controleren hoor of zie je nooit. En als het een beetje spannend is worden ze voorbij gelopen door de aandeelhouders, getuige het ontslag van Smulders en het aanstellen van Edelenbos. Daar is geen supporter bij aan te pas gekomen.

Kortom, de supporters zijn juist de kracht van NAC en de enige reden waarom de club nog bestaansrecht heeft. Het zijn de mensen die de afgelopen jaren de besluiten hebben mogen nemen die de club zo hebben laten afglijden.

15   6  
Babosje

Mounir verdient een staande ovatie van een vol NAC stadion!

11   13  
Cool hand

Ik kan me mateloos ergeren aan hoe sommige spelers een doelpunt vieren, Ome Cor. Mag dat?

5   2  
Ben

Tegen Cambuur zal iedere speler 1000 % inzet moeten tonen!

7   2  
NAC4Ever

@COOL HAND
Natuurlijk mag dat. Maar waarom zou je dat doen?
Hij wil graag zijn god bedanken. Als dat goed voelt moet hij dat zelf weten. Zolang hij scoort mag hij wat mij betreft iedereen bedanken wie hij wilt.
Het is niet zo dat het zijn teamgenoten daarna negeert.
Er zijn wel belangrijkere zaken om je druk over te maken, ook bij NAC.

5   2  
Ome Cor

@Cool Hand
Hoe meer jij je ergert hoe meer er gescoord wordt dus.....

Dan hoop ik dat jij je komende jaargang een heel seizoen helemaal het schompes ergert.
Dan wordt het een topseizoen.

2   2  
The M.

Tja, dan zie je zo de Eredivisie duels van vandaag en dan lijkt wederom de confrontatie Willem II - NAC wel verdomd dichtbij te komen...

3   0  
Ivo

@The M.

Dan moet NAC toch minimaal de 1e ronde doorkomen.
Zoals het nu staat moet NAC eerst winnen van Volendam en dan van FC Emmen. En dan in de derde ronde van de andere halve finalist.

Alles kan natuurlijk weer veranderen in de laatste speelronde. Woensdag de KKD, donderdag de eredivisie.

8   1  
Nonkel Frans

@Tip maak je eea niet te groot?

Dat dit forum minder gezellig en minder positief is geworden klopt. Vind ik ook.
Het sjaggerijn is besmettelijk hier.

Maar come on. Tel de namen eens even van gen die hier regelmatig reageren.
Kom je aan 30 verschillende types.
Misschien niet eens. Vooruit, laat het er 40 zijn. Dan nog.

Gast waar hebben we het dan over?
Negeren die sjaggerijnige minderheid en je eigen punt maken.

Hup NAC!

11   13  
Belgische Naccer

Ik heb weer wat losgemaakt ;-)

Maar dat is al gauw hier als je wat kritiek hebt op Allouchi...

Dat meteen ook maar weer het R-woord wordt geroepen zonder enige uitleg, dat hebben we ook al vaker gezien.

Maar Allouchi is de held van de huidige generatie supporters. Dat mag. Ik ben alleen aan veel betere NAC-spelers gewend uit het verleden. Latchford, Linchford, Graham Arnold, Anthony Lurling, Bogdanovic, Penders, Zwaanswijk, Feher, Van Burik...

Grootheden waar de huidige generatie alleen maar van kan dromen. En ja...als je dan Allouchi ziet voetballen, met bijbehorende (in mijn ogen dus volledig misplaatste attitude), dan vind ik daar wat van.

Dus van mij mag hij gewoon transfervrij vertrekken. Dat zal NAC niet slechter maken, maar zal voor Allouchi zelf zeker lucratief zijn.3   2  
Oosterhout

Word gewoon halve finale tegen de kruiken !!!!

10   9  
Ome Cor

@ Belgische NACcer
Misplaatste attitude ? El Allouchi ?
Het enige symbool van NOAD in de huidige selectie.
Dan kun je mooi wat namen van toen roepen, maar toen is toen en nu is nu.

Mensen van buitenaf die NAC moeten beoordelen zullen El Allouchi als 1 van de zeldzame positieve punten noemen.
Maer gelukkig hebben wij een Belgische kenner die het prima vindt dat Mounir transfervrij vertrekt. Die hem uitkomst en zich nauwelijks gehinderd voelt door enige serieuze kennis van het hedendaags voetbal.

Dat Mounir geen Bobby Latchford is of geen Csaba Geheel...dat klopt. Gelukkig hebben we nooit een linchford gehad, wel John Linford. Maar die speelden niet in dit elftal en niet op deze positie. Vlaamse appels met Waalse peren vergelijken, Belgmans

7   9  
Lamington

Gelukkig hebben wij een familielid supporter die meent alles en iedereen de les te moeten en mogen lezen. Z'n eigen lauwe urine kennelijk prima vindt en niet bijdraagt aan de negativiteit. Zo eentje die zichzelf verheven voelt. Gad ver damme..

4   5  
BREDA 1965

@Lamington..da wou ik nou eigelijk net zeggen..

3   6  
Cool hand

Mag ik me aan Martien Meiland ergeren? De VAR? Van Dissel? Kruimelig brood? Het zekere voor het onzekere nemen? Nichterige mannen? Mensen die zeggen waar ik me wel of niet aan mag ergeren?

7   2  
henk

De kritiek op El Allouchi wordt met de week irrationeler. Op zich wel aardig om te volgen. Benieuwd wat er woensdag weer bedacht word.

4   1  
Geert

Gaat lekker joh bij ons Nac!
Er wordt een leger aan Haagse Blufkezen binnengelaten.
Maar eigen mensen als Gillissen en Maas gaan noodgedwongen hun heil elders zoeken...

4   1  
Rik

Alsof ze bovenin, RvC en aandeelhouders, alleen maar in grote bekken geloven. Eerst Edelenbos en nu die vreselijke enge Manders

5   0  
Nonkel Frans

Maas weg Dat is inderdaad geen fijn nieuws. Hij is nog maar net bezig.....jammer.
Ton mag ook hier aan de bak.

2   0  
Bas

Jammer, want Lokhoff had veel aan een ervaren scout kunnen hebben. Ton heeft vast last van die Steijn, Manders en al hun vriendjes

4   0  
Freek

Gillissen kon naar Heracles en Maas nu naar Heerenveen. Die maken gewoon goede transfers!
Jammer dat we in Breda blijven zitten met een stelletje Hagenezen en met onze eigen jeugdopleiding waar nooit naar geluisterd wordt

0   0  
Badeend

@Belgische NACcer

Ook ik ben "veel betere NAC spelers gewend" maar je kunt echt niet met droge ogen beweren dat Mounir El Allouchi inmiddels geen grote NAC-speler is. Sorry maar dan zit er echt een steekje bij je los of heb je een persoonlijke antipathie die op weinig gebaseerd is.

Je willekeurige lijstje "grote NAC spelers" waardeer ik wel, omdat het inderdaad mooie namen uit het verleden zijn. De laatste pakweg tien jaar hebben we het helaas te stellen met een paar categorieën minder. Dat komt enerzijds door de veranderde voetbalwereld in het algemeen (zie ontwrichtende ellende als de Super League of de Beneliga) maar ook door vreselijk slecht geleid NAC onder, tja, de Drie van Breda.

Latchford 16 (13)
Linford 18 (7)
Arnold 63 (35)
Lurling 247 (45)
Bogdanovic 13 (6)
Penders 305 (24)
Zwaanswijk 179 (11)
Feher 257 (25)
Van Burik 74 (3)

De cijfers van El Allouchi komen al een flink eind in de richting van een aantal van die "echte NAC namen" van je: 165 (27). Daarnaast blijft hij op dit moment de belichaming van NOAD - heeft zich steeds, onder een flink aantal trainers, in het elftal geknokt, ook na een verhuurperiode vanuit NAC (hoeveel verhuurde spelers zijn er eigenlijk uiteindelijk succesvol geweest?). Hij laat zich nooit negatief uit over club of supporters, en die lulkoekstemmingmakerij dat hij "anderen niets gunt" - daar hoor je vanuit spelersgroep NOOIT iets over. Maar ja, het is wel een van de weinige "argumenten" die types zoals jij nog hebben, want het is namelijk niet zomaar te weerleggen.

Oh ja en degenen die jouw (en die van anderen) vooringenomen lulkoek zijdelings of voorzichtig linken aan racisme ("die baard", "het belachelijke grondkussen") - die worden natuurlijk meteen zelf de hoek ingeduwd door jou en de jouwen. Want iemand betichten van racisme - of het waar is of niet - dat is natuurlijk een DOODZONDE en "links geleuter".

Je mag absoluut iets vinden van het spel van El Allouchi, maar de manier waarop dat hier steevast door een paar figuren gedaan wordt, is bij de beesten af en héél erg on-NACs.

Ik walg van dat gedrag. Maar dat zal wel niet belangrijk zijn.

Laad alle berichten na dit bericht in