Wij gaan niet opzij

Politie ontkracht Telegraaf-verhaal over bestorming stadion

Das Phantom

De politie geeft in een verklaring aan BN DeStem aan dat het verhaal dat deze week in de Telegraaf verscheen onjuist is. Na het opstappen van Maurice Steijn kon volgens de Telegraaf 'een peleton ME'ers thuisblijven om een eventuele bestorming en bezetting van het Rat Verlegh Stadion te voorkomen'.

"Er is totaal geen sprake van geweest dat de politie de mobiele eenheid zou oproepen om het stadion te beveiligen", aldus een woordvoerder van het politiekorps Zeeland/West-Brabant tegen BN DeStem. Lulkoek van de bovenste plank van De Telegraaf blijkt uit de reactie van de politie. 

Ook burgemeester van Breda Paul Depla komt aan het woord. Depla had door dat het om ludieke acties zou gaan. "Vrijdagmiddag ging ik er niet vanuit dat een politiemacht nodig was vanwege een bestorming van het stadion."

Hij geeft verder aan geen leuk weekend  te hebben gehad door het nieuws rondom de club. Depla schetst in een reconstructie hoe de gesprekken tussen NAC, de gemeente, politie en officier van justitie zijn gegaan. Het was Mattijs Manders die aan de bel trok bij de gemeente. 

In een gesprek is er vervolgens gesproken over de dreigementen en gespannen sfeer. Depla: "Er is gezegd: ‘Als je het gevoel van onveiligheid hebt, lever dan de bewijzen. Zorg ook dat de adressen bekend zijn. Bel je vanuit dat adres, is de politie gealarmeerd dat er mogelijk iets kan gebeuren. Afspraak op locatie’.”

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem, Telegraaf
43 Reacties
129   9  
Das Phantom (BSR)

KUT KRANT! TELEGRAAF HEEFT OOK SCHULD!

129   9  
Das Phantom (BSR)

KUT KRANT! TELEGRAAF HEEFT OOK SCHULD!

85   13  
E. Ricvan

Dus een slap excuus van Manders en Steijn om hun onhoudbare situatie te redden. Indien nu ook Manders de eer aan zichzelf houdt en opstapt, kan NAC weer verder.

75   3  
Ivo

Steijn moest weg, dit was de manier om dat zonder gezichtsverlies te doen.
Het "Ultimatum" als smoesje om er onder druk van bedreigingen dan maar mee te stoppen.

Nu ben ik vooral nog benieuwd of Steijn nog een zak geld heeft meegekregen, of dat hij echt ontslag heeft genomen.

52   16  
bier en friet

En zodra NAC al in alle kranten en TV-programma's voor lul is gezet, de interesse inmiddels is afgenomen en eventuele rectificaties (hahaha) op pagina 30 komen komt daar onze burgervader uit het fietsenhok om voor zijn mensen op te komen. Hulde!

37   5  
Dun Diëe

Dan is één van de mythes ontkracht. Wat nog niet duidelijk is, is of Steijn of wie dan ook persoonlijke bedreigingen heeft ontvangen. Dan kun je naar aanleiding van dit stuk nog niet uitsluiten.

Mocht dit uiteindelijk niet het geval zijn geweest dan moet er zéker aangifte van laster worden gedaan. Ik neem aan vanuit de supportersgroeperingen (er zal toch ergens wel een advocaat tussen zitten die kan helpen dat op poten te zetten, toch?).

66   7  
Ed

Verhaal is dus door Steijn opgeklopt. Wat de meeste al vermoeden komt nu uit. Trieste constatering en de ware aard van Steijn komt nu boven.
Vrijwel geen enkele supporter gaat toch bedreigingen aan het adres van de familie in gang zetten. Zinloos. Om op deze manier afscheid te nemen van NAC is erg laag bij de grond. Zelfs Frank de Boer had met hem te doen. Kortom de waarheid is bij Steijn toch iets afgenomen. Rectificatie door media op haar plaats. Nu de rust weder laten keren en maar weer opbouwen. Over Manders hebben we allemaal een mening. De tijd zal het leren hoe dit hoofdstuk eindigt. Een ding hoop ik, als hij weggaat, dan zonder poen.

48   6  
RaraNAC

Zo zie je dat Depla beter begrijpt wat er speelt bij NAC dan onze eigen directeur.

Als Manders dan toch zo graag wilt aanblijven, begin dan maar eens met verhuizen. Loop eens door de stad. Kijk niet op Twitter hoe de (letterlijke) vlag er bijhangt, maar ervaar de trots die ik heb als ik door mijn wijk loop bij het zien van de vlaggen.

En Depla, zolang hij niet teveel in zichzelf gaat geloven en overal op tv verschijnt is het best een aardige burgemeester. Had bij zijn aanstelling niet verwacht dat ik dat zou zeggen.

35   6  
Dutchbird

Hoe meer de naam van NAC door het slijk wordt gehaald hoe minder de aandelen waard worden. Eigenlijk moeten we Steijn, Manders, de Telegraaf en de bondscoach dankbaar zijn, want als die nog even zo doorgaan met de verspreiding van negatief fake news krijgen van Aalst, van Weelde en Burema geen stuiver meer voor hun aandelen.

Opvallend dat Manders er nog steeds zit want normaliter staat elke directeur die de aandeelhouderswaarde verkloot direct op straat. Manders mag gewoon blijven zitten. Dat toont aan dat de drie machthebbers de weg helemaal zijn kwijtgeraakt.

33   7  
Dos

Dus het is gewoon waar dat er gelogen is door Manders en Steijn, geen persoonlijke bedreigingen, daarom dus ook geen aangifte gedaan en geen onderzoek.
Triest en laag.....

41   3  
Corleone

Ben benieuwd of die azijnpisser van een Valentijn driesen vanavond bij Genee zijn excuses aanbiedt hij heeft in de wereld gebracht dat de supporters het stadion zouden bestormen

29   9  
Leo

Ongelooflijk dat Manders nog niet weg is!

Tijd voor spandoeken bij het stadion!

29   6  
Dun Henk

Misselijke telegraaf, aanklagen voor smaad met die miskwal van een Valentijn Driessen op kop

34   6  
H.V.M.

Tot nu toe is er nul komma nul bewijs van 'bedreigingen' boven water gekomen.
Los van een 'ultimatum' was en is er ook niets anders!
Met aangrenzende zekerheid, pure verzinsels van de zwaar onder vuur liggende Manders en Steijn.
Dit was tevens meteen een goede drogreden voor de "grote drie" om toch maar eens te stoppen met hun financiële bijdragen.
De drie lopen al jaren te zeulen met hun aandelen, dus deze situatie kwam wel erg goed uit voor hun.
Overigens hartelijk dank voor de 8 miljoen euro die ze gezamenlijk in NAC hebben gestoken.
Dat de compleet onbekwame RVC leden (behoudens Haarman) uiteindelijk hun fiat aan deze heisa hebben gegegeven is een schande.
De overgebleven incapabele clowns van de RVC moeten spoedig van het NAC toneel verdwijnen, liefst komende nacht via de achterdeur.
Zolang deze meelopers aan blijven zal de rust niet terugkeren.
Opzichtig falen mag niet beloond worden.

Overigens hebben alle media de 'sensationele' en tevens onjuiste berichtgeving klakkeloos overgenomen.
Absoluut niet alleen de Telegraaf of VI.
Van het AD t.m. de regionale dagbladen, talloze Websites etc, etc.
Ze hebben stuk voor stuk klakkeloos 'foutieve' informatie de wereld ingehouden.
Om specifiek De Telegraaf hierop af te branden raakt kant nog wal.

16   10  
henk

En types als Ernie, Tip, Willem NACerski, Anoniem74 blijven de leugenachtige Steijn en Manders maar volgzaam napraten. Iets van zelfreflectie zou hen wel sieren.

19   7  
MickJ

HET FEIT DAT HEER MANDERS ER NOG ZIT
BETEKEND PRECIES HOE DE 3 RVC LEDEN
KARAKTERLOOS DOOR HET LEVEN GAAN.
DUS 8 HANDEN OP EEN BUIK

10   12  
Karel

Sommige nicknames zijn van Steijn en Manders zelf, beste mensen!

13   5  
Nonkel Frans

@karel als dat waar is...........over opjuinen gesproken?

Depla begint het ondrer de knie te krijgen.
Ik vind het een plus dat hij niet meteen de media opzocht deze keer.
Hij houdt zich stil - volgt de regels - en geeft desgevraagd uitleg.
En voila :
Daar komen zijn de eerste facts - IN YOUR FACE
Manders SteynDriessen/Telesport/Telegraaf!!!.
In your face!



39   4  
Romeo

Dus geen OM die met signalen naar NAC kwam over bedreigingen. Maar Manders die met een verhaal zonder bewijzen naar het OM en de Gemeente is gegaan...

Daarmee heeft Manders de naam NAC en met name de supporters besmeurd en in diskrediet gebracht. Als aandeelhouders en RvC zou ik toch eens goed achter mijn oren krabben en nagaan wat er nu allemaal gezegd is en wat daarvan daadwerkelijk waar is!

MANDERS OUT

17   3  
fvf6

Ook ik ga er vanuit dat het geen persoonlijke bedreigingen waren , maar dat het om ludieke acties zou gaan , wel met de bedoeling Steijn duidelijk te maken dat zijn NAC periode voorbij was . En de rest wakker te schudden en er op te wijzen dat het anders moet .

24   3  
Braze

Derksen geeft van Hooydonk constant de schuld van het vertrek van Steyn en alle rumour daar rond.
Zijn vriend Valentijn maakt daar in de Telegraaf een sappig stuk van.
In Breda geven ze "De Stem "en de supporters de schuld.
Gewoon constateren dat sommige figuren niet functioneren is er niet bij.

10   20  
Veritas

Waar lezen jullie dat Steijn niet bedreigd is?

15   4  
Boxer

Goed lezen Veritas

Ik kan niet anders dan tot de conclusie komen dat de boel is opgeklopt door Steijn en Manders door de boze reacties van de fans en het ultimatum.
Er zijn geen concrete bewijzen overlegd en het OM en de politie heeft nooit tot beveiliging overgegaan.
Men mocht bellen zodra er een woedende menigte met hooivorken voor de deur zou staan, anders niets:

,,Vrijdagmiddag is op het stadhuis een gesprek geweest. De afvaardiging van NAC bestond uit een brede samenstelling met onder meer de directeur en de voorzitter (Edwin van Baal). Zij hebben een beeld geschetst hoe zij dat ervaren. Verder is gekeken naar kwesties als opruiing en dreigementen. Daar staan wij als gemeente buiten. De burgemeester gaat niet over strafbare feiten. Dat is aan het Openbaar Ministerie en de politie. Er is gezegd: ‘Als je het gevoel van onveiligheid hebt, lever dan de bewijzen. Zorg ook dat de adressen bekend zijn. Bel je vanuit dat adres, is de politie gealarmeerd dat er mogelijk iets kan gebeuren. Afspraak op locatie’.”

,De officier van justitie bepaalt of iemand beveiligd moet worden. In goed overleg is afgesproken om ons afzijdig te houden. We staan in nauw contact met NAC, de burgemeester en het Openbaar Ministerie. Als daar aanleiding toe is, zullen we actie ondernemen.”

28   4  
Martinus

Als ik het dus goed begrijp... NAC reageert boos naar de supporters vanwege dreigingen. Levert nul bewijs, maar 'politie geeft signalen gehad dus dat toont aan dat er echt dreiging is'. En die signalen komen vanuit NAC, maar ook daar is geen concreet bewijs aangeleverd waardoor politie geen concrete dreiging zag.

Dit stinkt aan alle kanten.

14   3  
Pele-Ton

Is er bewijs van dat Steijn bedreigd is?

15   7  
Dutchbird

De officier van justitie heeft blijkbaar gekozen voor beveiliging van Steijn. Dat doet het OM niet op eigen initiatief. Op welke wijze Steijn het OM heeft ingeschakeld weet ik niet. Maar als later blijkt dat dit op oneigenlijke gronden is gebeurd wordt Steijn plots van slachtoffer dader. Ik mag voor hem hopen dat hij voldoende bewijs heeft en ook formeel aangifte heeft gedaan. Anders dreigt een Jules Croisset scenario voor zijn carrière.

15   3  
Tommy

De grote drie lieten de onhoudbare situatie escaleren en stelden zich in feite achter Steijn: want als de technisch directeur zich maar onderwierp aan de nukken van zijn op alle vlakken falende trainer, dan zouden zij zelfs extra gaan investeren. Een paar dagen later verbonden zij direct volledig hun eigen lot aan de vertrekkende coach. Niet eerst even de rust bewaren en de situatie overzien maar direct een emotioneel persbericht. Wat hebben zij zich laten kennen zeg!

13   3  
Nonkel Frans

Nog meer urgentie dus voor een openbaar excuus en rectificatie van de RvC inzake het door hen ondertekende persbericht.

Hup NAC!

7   3  
Naccie1912

Nou ik ben benieuwd of dit bericht dan ook zo 'groots' in de media overgenomen gaat worden als al het voorgaande. Maar dat zal wel niet, want dit is natuurlijk geen sensatie. Alles voor de clickbait..

16   7  
DunErwt

Beste Heer Manders de beeldvorming is gemaakt. Het is tijd voor je om op te stappen. Door dit nieuws slapen mn kinderen een tijdje niet meer thuis. Wie weet wat je nog meer uit je duim gaat zuigen.
Je snapt toch zelf nu ook wel dat je 0,1 % respect hebt bij de supporters. Verdwijn vies stinkende paljas!

23   4  
H.V.M.

Ieder weldenkend mens snapt wel dat de boel bewust door Manders en zijn grootste vriend Steijn behoorlijk opgeblazen is.
Zij hebben de "grote drie" mee in het moeras getrokken.
Dat de RVC de laatste druppel in de emmer hebben gegoten, is uitermate beschamend.
Vooral zij hebben fout op fout gestapeld en slaafs toegekeken.
De RVC is destijds door Edelenbosch aangesteld, die toen zelf ook al de kluts kwijt was.
Rotte kiezen en rotte appels moet je altijd snel verwijderen, anders gaat het van kwaad naar erger.
Nee, dat laatste toefje slagroom op de zure taart heeft het alleen maar onsmakelijke gemaakt.
Het hele verhaal stinkt.

12   6  
Jamack

@H.V.M.
Je hebt gelijk als je stelt dat anderen het klakkeloos hebben overgenomen. Maar van wie hebben zij het overgenomen? Dat is en blijft de uiteindelijke verantwoordelijke voor dit fakenews.

14   4  
Fritske d'n Olifant

Die Haagse zonnebanknicht van de telegraaf is nog wel 10 klassen erger dan Yadran Blanco. Blanco kan nog wel eens suggestieve teksten schrijven maar er zit vaak wel een kern van waarheid in. Driessen publiceert je reinste onzin. Enkel en alleen om over de rug van ons aller NAC (waar ze bij dat vodje geen moer om geven) PvH, CvN, SM en DvB "zwart" te maken. Een "eng clubje" noemden ze dit bij VI. Waarschijnlijk kijken ze alleen in de spiegel om te checken of hun haar goed geföhnd is en of de bruiningscreme geen vlekken heeft gegeven. Triest hoopje.

10   3  
Tommy

Steijn had in de week na de verloren finale tegen NEC zijn conclusies moeten trekken. Erkennen dat de vijfde plaats en naast drie promotietickets grijpen ver onder de maat was. Dat het helaas geen goede match is gebleken. Maar hij toonde geen enkele zelfreflectie, verstopte zich op Ibiza en speelde machtspelletjes ten koste van zijn baas Lokhoff.

Steijn had de reactie van Mitchell van der Gaag als sjabloon kunnen gebruiken. Die is ondanks een dramatisch seizoen, waar hij toch minder schuld aan had dan Steijn, toen wel met opgeheven hoofd vertrokken:

"Afgelopen zomer ben ik met bepaalde doelen en ambities bij NAC binnengekomen. Het trainerschap is een resultaatgericht beroep en als je op dit moment naar de stand en de prestaties kijkt, dan voel ik me daar als hoofdtrainer verantwoordelijk voor", aldus Mitchell van der Gaag. "In een situatie als deze moet je ook kritisch naar je eigen positie durven kijken en daarin ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor de club misschien het beste is om het in de laatste acht wedstrijden met een andere hoofdtrainer te proberen. Het resterende programma biedt nog mogelijkheden en hopelijk kan een nieuwe dynamiek ervoor zorgen dat de spelersgroep het nog om kan draaien. Ik wil NAC bedanken voor de kans die ze mij hebben geboden en wens de club oprecht alle succes in de toekomst."

13   3  
Bogdanovic

Matthijs Matthijs je begeeft je weer eens op glad ijs. Ligt altijd aan die ander, nooit aan jou. Blijkbaar moet het door 10.000 man zwart op wit worden gezet voordat bij een narcist als jij het lampje gaan branden. Tijd om naar huis te gaan en niet meer terug te komen naar Breda. Wat heb je ons schandalig te kakken gezet!

Succes bij je volgende mislukking!

16   3  
Arie

Dus Manders en Steijn hebben een mooi één-tweetje gemaakt om de boel te besodemieteren. Situatie onhoudbaar, Manders trekt aan de bel, media duikt erop, Steijn vertrekt zonder gezichtsverlies.
Als het nu nog niet duidelijk is dat Manders ook moeten wieberen dan mag de gehele RvC erachteraan.

6   18  
die ne gast

Dit is wel een gevalletje BNDeStemmingmakerij.
We wisten dit al en dit is gewoon olie op het vuur van de supporters-woede.
Terwijl we nu vooral vooruit moeten kijken en kijken wat we als supporters kunnen doen om de club verder te helpen.
Terug blijven kijken en zeggen 'zie je wel' is verspilde energie, Steek dat liever in iets opbouwends voor de club.

Overigens: dat er geen ME bij het stadion klaarstond, wil nog niet zeggen dat er geen daadwerkelijke concrete bedreiging richting Steijn of Manders is geweest...
En mensen kunnen zich ook bedreigd hebben gevoeld (wat weer wat anders is als concreet bedreigd worden).
Ik denk dat als Manders hier de reacties zou lezen hij zich nog steeds zeer onveilig voelt en graag politie-bescherming zou willen hebben, ondanks dat er hier (volgens mij) niet echt een concrete bedreiging is geuit.

Kortom: laat rusten en steek eens positieve energie in de club ipv negatieve.

11   4  
MdH

Die Ne Gast heeft gelijk.

Toch ben ik het niet met hem eens. Want ik kan me niet voorstellen dat Manders en de huidige RvC de boel recht kunnen zetten. 0,0 vertrouwen. En dat komt niet zomaar terug.

Liever de hele boel weg en snel. Liever een klote zooi zonder die mensen.

Als ze slim waren, zouden ze snel naar de achtergrond verdwijnen en Ton terug halen om wat vertrouwen van de fans terug te winnen. Niemand weet of Ton het goed gaat doen, maar we weten dat hij een NAC hart heeft en alles er aan zal doen.

Da's ook precies wat wij op het veld willen zien, trouwens...

9   20  
Ernie

Wat een ongelooflijke domme reacties weer van de ontkenners. Schaam je.

5   10  
Tip

Eens met Die ne Gast. Daarnaast ben je niet verplicht hier te gaan vertellen of er aangifte wel of niet is gedaan. Ik denk dat als aangifte is gedaan de politie adviseert verder niet te reageren in het openbaar i.v.m. het onderzoek.
En als iemand bedreigd wordt is het ook niet zeker dat hij aangifte doet. Iemand kan er bv. voor kiezen beveiliging particulier in te huren. En weer iemand anders heeft in huis een afgerichte bouvier zitten en een jachtgeweer , met vergunning uiteraard, liggen en vindt dit voldoende. Een aangifte doet veel stof opwaaien , kost tijd en som zien mensen dat om moverende redenen niet zitten. Met een aangifte kun je het ook erger maken.
Uit de wandelgangen hoor je dat bedreiging aan Steijn en gezin zouden gaan om mails en kaartjes. Of dat waar of niet waar is komen we echt nog wel te weten als het moment daar is.
Maar mij lijkt verstandig nu erover te stoppen en vooruit te kijken.

20   1  
Stan

Eerst heel je club naar de kloten helpen en dan zeggen ik heb niks gedaan.

13   3  
Wolfmanjack

Waarom zit dat stuk onbenul er nog steeds. We hebben een leugenaar als directeur. En hij blijft gewoon zitten.

13   3  
naxioma

Valentijn reageerde net toch wat ongemakkelijk toen Genee hem vroeg of hij nog achter zijn berichtgeving stond over NAC. Hij kan en gaat natuurlijk niet zeggen dat het zwaar overtrokken (lees: gelogen) is, dus kwam er een wat afgezwakte herhaling van wat hij eerder gezegd had. Slap verhaal, maar ja... wat anders kun je verwachten van de oppervlakkige sensatiebeluste Telegraaf.

2   0  
Dos

Ernie, je kan op zijn minst toegeven dat het ongeloofwaardig overkomt dat je wel door gemeende bedreigingen ontslag neemt, maar geen aangifte doet?

Laad alle berichten na dit bericht in