Wij gaan niet opzij

Politie over bedreigingen: "Geen aangifte gedaan, geen strafbare feiten geconstateerd"

Raskolnikov

Er is geen aangifte gedaan naar aanleiding van de bedreigingen aan het adres van ex-trainer Maurice Steijn. Daarnaast heeft de politie tijdens het onderzoek naar de gebeurtenissen van vorige week geen strafbare feiten kunnen constateren. Het onderzoek wordt dan ook gestaakt. Dat stelt een politiewoordvoerder in gesprek met BN DeStem.

In het persbericht dat NAC afgelopen weekend uit liet gaan, stelde de club dat bedreigingen aan het adres van trainer Maurice Steijn dé reden waren waarom de trainer vertrok bij NAC. De RvC en grootaandeelhouders lieten het volgende optekenen: "Het is diep triest dat we in dit land – en specifiek ons geliefde Breda – zover zijn gekomen dat persoonlijke bedreigingen ertoe leiden dat mensen moeten besluiten om te stoppen."

Desondanks is er noch in Breda, noch in Den Haag aangifte gedaan, zo meldt de politie aan BN DeStem. Niet door Maurice Steijn, niet door zijn familie, noch door andere medewerkers van NAC.

Politiewoordvoerder Eric Passchier (politie Zeeland-West-Brabant) legt uit dat de politie onderzoek heeft gedaan: "We zijn vanaf vrijdag bezig geweest informatie te verzamelen. Vanaf het moment van het eerste contact tussen NAC en de lokale driehoek is echter niet gebleken dat een strafbaar feit is begaan. Bij ons is bekend dat uitingen zijn gedaan richting personen van NAC. Is het strafbaar of een gevoelskwestie? Daar zit een verschil in. Het is aan de ontvanger hoe hij of zij dat ervaart. De politie is afhankelijk van de feiten. Bij melding of aangifte van een strafbaar feit, pakt de politie die op. Op dit moment zijn die signalen er niet."

Na het vertrek van de trainer verschenen er in landelijke media, waaronder De Telegraaf, berichten waarin werd gesteld dat er sprake was van een concrete dreiging en 'terreur van de NAC-aanhang'. NAC weigert dit beeld, ondanks herhaalde verzoeken van onze kant, te nuanceren of rectificeren. 

In BN DeStem reageert de club wel inhoudelijk: "Wij willen nog maar eens benadrukken dat wij heel goed begrijpen dat onze duizenden supporters achter de club staan en de club nooit schade zullen berokkenen. We hebben het hier over individuen waarvan we niet wisten wat hun intenties waren en daar hebben we ons serieuze zorgen over gemaakt. Als het statement van zaterdag een andere indruk heeft gewekt, of supporters zich daar persoonlijk door voelden aangesproken, dan vinden wij dat bijzonder spijtig."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
106 Reacties
174   11  
Ramon

Duidelijk toch.
Manders en Steijn geen gezichtsverlies en Manders zijn vriend steijn nog wat geld mee gegeven. Walgelijk event die Manders, weg ermee!

174   11  
Ramon

Duidelijk toch.
Manders en Steijn geen gezichtsverlies en Manders zijn vriend steijn nog wat geld mee gegeven. Walgelijk event die Manders, weg ermee!

86   9  
Moekes mooiste

En dan nog geen rectificatie willen geven. Nee wij moeten "het spijt ons" in de krant vinden, Mattijs denkt nog steeds we al onze info via BN destem krijgen anders had ie wel een persbericht geschreven. Manders wegwezen!!!

45   8  
Barbapapa

Toch maar weer een kruis door wens en er weer een klaagmuur van maken?

152   15  
Da Pope

Dat Maurice Steijn en medewerkers van NAC zich onveilig hebben gevoeld, is natuurlijk verschrikkelijk. Maar terugblikkend op deze situatie kan ik nog steeds maar één conclusie trekken:

Mattijs Manders kon na het vertrek van Ton Lokhoff geen kant meer op. Een ontslag van Maurice Steijn had hem totaal ongeloofwaardig gemaakt, maar de trainer was ook niet te handhaven. Er werd daarom een uitweg gezocht. Mensen uiten in dit soort situaties hun ongenoegen en dus kwamen er verschillende boze berichten bij de club binnen. NAC zag hier een mogelijke uitweg.

De club heeft de berichten daarom zo ver mogelijk opgeblazen en heeft bewust een frame gecreëerd van niet voor rede vatbare, bloeddorstige en gewelddadige supporters. Toen dat frame gretig over werd genomen door de media, heeft de club bewust geen enkele moeite gedaan om dat frame te nuanceren. Maurice Steijn mocht in De Telegraaf de meest verschrikkelijke, aantoonbare nonsens verkondigen zonder dat NAC hier ook maar iets van zei.

Zo kon NAC afscheid nemen van zijn trainer zonder Mattijs Manders gezichtsverlies te laten lijden. Het imago van de hele club onder de bus om de positie van één man te beschermen.

Ik steun nog steeds de oproep om aan de toekomst van NAC te denken en vooruit te kijken. Aangezien we geen trainer of td hebben en de aandeelhouders hebben hun aandelen willen verkopen, lijkt het me verstandig een algemeen directeur en RvC binnenboord te houden.

Maar laten we even wel wezen: Als er niet heel snel heel nederige excuses vanuit de club volgen, waarin met het schaamrood op de kaken wordt erkend dat niet de supporters maar de club zelf het imago van NAC bezoedeld heeft, heeft noch Manders noch de RvC ook maar enige toekomst bij NAC.

46   10  
Tegel

Is Manders al opgestapt?
M....anders? 😉

38   5  
JimGoose

Dus de bedreiging bestond enkel uit een ultimatum van enkele (en bij naam en toenaam bekende) supportergroepen die enkel bekend staan om ludieke acties.

73   4  
Rikkert

Trainer heeft waarschijnlijk zijn ontslagvergoeding gekregen vanwege dreiging.

Aandeelhouders verkopen hun aandeel vanwege dreiging.

Algemeen directeur beschimpt en besmeurd aanhang vanwege dreiging.

Heel de club kapot door verzonnen dreiging omdat een trainer te koppig is het veld te ruimen..

51   5  
Barbabapa

@Da Pope

Dat er iets van bestuur moet zijn snap ik. Maar heb jij ook maar een greintje vertrouwen dat Manders in het belang van NAC gaat handelen?

Op zeer korte termijn had er een groep mensen bij NAC kunnen zitten die in het belang van NAC handelen. Maar wat hebben de groeperingen gedaan. Ze helpen Manders in het zadel te blijven. Ik kan daar echt niet over uit. Hij handelt in eigen belang en dat kan ook bij de verkoop van aandelen helemaal verkeerd uitpakken!

54   5  
Wolfmanjack

Ik ben die vent zo ongelooflijk zat. Met Manders is er geen toekomst voor NAC. Weg ermee. Pathologische leugenaar.

17   97  
en maar zeiken

de conclusie

BNdeStem heeft de enige waarheid
Telegraaf is de enige partij die onzin verkoopt
Onze supporters hebben geen hetze gevoerd
Steijn mag zich niet bedreigd voelen
Manders liegt
Bij de rellen op P5 was geen enkele NAC fan betrokken
Het is normaal om als supporters een ultimatum te stellen want de directie en RvC moeten doen wat de krant en de supporters willen
Als de directie en RVC niet doen wat de supporters willen moeten ze weg
Lokhoff heeft helemaal niks fout gedaan'
Lokhoff heeft bij al zijn clubs bewezen een uitstekende TD te zijn
De supporters willen Lokhoff terug, of Lokhoff dat zelf ook wil maakt niet uit, ook hij moet doen wat de supporters vinden
De aandeelhouders zijn oplichters en klootzakken, want ze doen niet wat de supporters willen
De aandeelhouders moeten de aandelen om niet terug geven.
Indien de aandeelhouders de aandelen niet heel snel om niet teruggeven aan de club, volgt er een ultimatum
Als de aandeelhouders zich niet aan het ultimatum houden volgen passende maatregelen

Lekker clubje met een aantal zich zelf schromelijk overschattende supporters.

53   3  
Den Hoge

Zo makkelijk kom je er niet vanaf. Het geschetste beeld door de clubleiding heeft ons al broze imago flink geschaad. Zelfs de bondscoach werd de vraag voorgelegd tijdens een internationale persconferentie op het EK.

De NAC clubleiding heeft zich laten manipuleren door een gekrenkte trainer. Voel je je bedreigd, dan doe je aangifte! Dat is niet gebeurd terwijl het bedreigingsgevoel wel tot in het uiterste is uitgemolken en is gebruikt tegen eigen gezichtsverlies.

Maurice Steijn is een heel zielig mannetje en de NAC clubleiding is daarin meegegaan. Ik heb 0,0 vertrouwen meer in Manders, die als AD verantwoordelijk is voor de ontstane situatie.

Hij had zich niet moeten verschuilen achter de RvC maar gewoon in moeten grijpen en Steijn op zijn plaats moeten zetten. Daarentegen ging Manders zich met de evaluatie van zowel spelers als de trainer benoemen, met als gevolg niet objectief boven de partijen te kunnen staan.

Manders is incapabel en moet spoedig de deur worden gewezen op een manier dat het NAC geen geld kost.

40   3  
BATI

Als je elke anonieme bedreiging op social media serieus moet gaan nemen dan kan de helft van de wereld wel beveiligd gaan worden...

Dit is gewoon een afspraak tussen Steijn en Manders geweest om zonder gezichtsverlies zijn vriendje op straat te zetten omdat hij niet anders meer kon. Hij of ik.

En heel Nederland maar meekijken en zijn verontwaardiging uitspreken....

Opzouten met die vent!

24   11  
Da Pope

@Barbapapa

Als het aan mij ligt, wordt de boel netjes overgedragen aan nieuwe mensen. Denk dat je in deze situatie in ieder geval moet voorkomen dat je helemaal stuurloos bent.

9   5  
Yellow

politie heeft "ondezoek gedaan", dat is vreemd. geen aangifte, geen melding, geen verdenking en ambtshalve niets geconstateerd en dan toch informatie verzamelen........., Onderzoek kan dus sowieso de prullenbak in.

55   5  
Rene

Ik mag toch aannemen dat hier juridische mensen van NAC naar gaan kijken en de geleden schade gaan verhalen op Manders / Steijn.
IPV een zak geld mee geven aan steijn.

28   3  
Nonkel Frans

Spijtig is alles wat de NAC organisatie kan bedenken.

Aanvankelijk waren we nog GOUD WAARD of is de Heer Manders zijn eigen slogan vergeten.

De supportersverenigingen hebben een mooie sympa zet gedaan met hun statement nav gesprek met de RvC.
De wensmuur is PR wise sympathiek. Aardig voor de jeugd ook.

Maar we mogen toch hopen dat er op de burelen en achter de schermen nu doorgepakt wordt.
De club mag niet onthoofd worden horen we leon deckers op Omroep Brabant zeggen. Uiteraard. Maar we hebben een zittende ( onbezoldigde) RvC en die mogen we als opperhoofd beschouwen. Dat is nu ons anker - aanspreek punt in de,NAC organisatie.

Zij hebben een poppetje nodig - hun hoofd - om de tent - organisatorisch financieel adminstratief - PR - te runnen .
Probleem:
Dit poppetje is op alle fronten schadelijk bezig - het "hoofd" is meer dan onbekwaam. Gebrouilleed met supporters personeel spelers en sponsoren. Dient op non actief.
Oplossing RvC - plaats een Interim. Op de winkel passen.

Onthoofding Voetbaltechnische zaken dient per direct ongedaan te worden. Ton Lokhoff is bereid. Zet hem en de boel daar weer op zijn plek. De RvC laat dit nog steeds over aan Manders maar dat gaat - wederom en uiteraard - niet goed.

De media staan likkebaardend langs de kant. Reuring in zicht.
RvC stop deze ellende.

13   3  
Barbapapa

@da pope
Het stuurloos zijn had volgens mij niet zo lang hoeven duren. Ik ben vooral bang voor alle schade die Manders nog gaat veroorzaken. Want hij deinst nergens voor terug. Maar laten we zeggen, we agree to dissagree.

@Rene
Waarom zou iemand een onderzoek beginnen tegen diegene die zijn brood betaald als er 0,0 ruggensteun is? Iedereen binnen NAC vindt het wel best zo als het gaat.

33   5  
Hard Gras

Manders heeft gegokt en duidelijk verloren!!!

Het is dat ik niet de gelegenheid heb om naar de wensmuur te gaan, maar schrijf maar op namelijk alle supporters:

Manders -> functie elders!

15   1  
Dun Henk

Zo eng en bloeddorstig zijn we dus niet?!

30   6  
henk

Stuurloos is mij betreft te prefereren boven de ingezette koers van Manders rechtstreeks de afgrond in. Manders heeft de club, de supporters, Ton Lokhoff en anderen voor de bus gegooid om zijn ego en Steijn te redden. Er kan vrij eenvoudig een interim AD worden aangesteld. Goetzee is vrij en Peek is moreel verplicht erin te springen als hij gevraagd wordt. Dat zijn twee mannen die competenter zijn dan Manders. Daarbovenop zijn zij wel integer. Daarmee is dat de enige manier om te voorkomen dat de kuil die Manders voor de club aan het graven is nog dieper wordt. Het optreden van Manders t.o.v. de achterban is mogelijk strafbaar en een reden voor ontslag op staande voet zonder compensatie. Valse aantijgingen zijn een serieuze zaak, net zoals de schade die Manders hiermee bij de club heeft aangericht.

10   7  
WiSe1979

Laten we de rust bewaren. Tijd gaat wat wonden doen dichtgaan; maar helaas voor Mathijs gaan we als supporters niet vergeten. Dat besef gaat langzaam wel indalen bij vriend Manders. Hij handelt de zaken voor nu even (keurig) af en zoekt ondertussen naar een nieuwe uitdaging. Hopelijk zijn onze toezichthouders in staat deze spin-dokter in toom te houden en geen 3-jarige contracten te laten uitdelen. ...tenzij dit aan Ton Lokhoff is!

34   3  
bier en friet

Ik vind dat hier echt op doorgepakt moet worden, niet alleen voor NAC maar ook voor slachtoffers van echte bedreigingen. Vanaf het begin leek dit al te stinken, maar doorgaans blijft het daarbij. 'Mensen krijgen niet zomaar beveiliging' en 'waar rook is, is vuur', met de beschuldigden (NAC, de NAC-geledingen en alle NAC-supporters) schuldig tot het tegendeel bewezen is. En als beschuldigde kun je je onschuld niet bewijzen als je niet voor het gerecht komt en in een media-trial ben je afhankelijk van onafhankelijke onderzoeksjournalistiek, welke door geldgebrek is ingeruild voor clickbait-journalistiek.

Tot gisteren waren de NAC-supporters schuldig. In alle media (geprint, op de buis en online) en in alle comments werd NAC door het slijk gehaald. Dat het nu bijdraait komt imo vooral doordat ook de lokale krant enkele sneren te verduren kreeg en zij het nu wel de moeite vonden om eens door te vragen. Dat biedt een unieke kans om door te pakken, hopende dat de lezers/kijkers het voor een volgende keer onthouden dat ze zelf kritisch moeten blijven en niet zo blind moeten varen op media en autoriteiten.

Pak eerst Steijn maar aan voor zijn smaad en laster in de telegraaf en eis een rectificatie op de voorpagina in chocoladeletters. Roep Manders maar ter verantwoording voor zijn leugens op de site van NAC. Die Karel Mul moet opkrassen uit de clubraad, want die heeft bij jullie in de podcast openlijk zitten te liegen. RvC heeft zitten liegen. En waarom grijpen de grote 3 deze leugens aan als reden voor vertrek? Lijken in de kast?

18   1  
Nick

Met de kennis van nu is het toch haast onvoorstelbaar dat Steijn een ontslagvergoeding krijgt of heeft meegekregen. Ik heb het eerder gezegd - ik ben geen jurist -, maar ik kan me niet voorstellen dat je bedreigd 'voelen' genoeg reden hiervoor is.

23   5  
RaraNAC

Ik kan hier dus echt nog steeds heel erg boos om worden.

Dat het vervolgens niet waar blijkt te zijn pakt de media niet op(behalve de “boosdoener” de Stem). Kortom: wij zijn en blijven publiekelijk te schande gebracht door Steijn en Manders.

Ik vind het werkelijk onvoorstelbaar dat iemand die een club zoveel schade toe brengt, niet op staande voet wordt ontslagen.

Ik snap dat we positief moeten blijven, wensmuur is erg sterk. Alleen ik kan het niet verkroppen dat Manders er nog zit. En nee. Dit heb ik niet in de Stem gelezen.

Die vent is nog nooit in de binnenstad geweest, en waarschijnlijk durft hij het inmiddels ook niet meer. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand nog achter die nsber staat.

23   4  
Ric

Te triest voor woorden dat de mensen die de supporters hebben zwart gemaakt gewoon op hun post kunnen en mogen blijven zitten.
Ik zou echt tot op de bodem uitgezocht willen hebben wie deze shit de wereld in heeft geholpen.
Als Manders hier bij betrokken is geweest en dat kan haast niet anders. Dan moet hij per direct Opzouten!

31   5  
Kinderkaartje


Zo is het Manders!
Lekker een dolk in de rug van je werkgever en je achterban steken, om je eigen gezicht te redden.

Wat een ongelofelijke narcistische hufter ben je dan.

Ik neem aan dat dit reden genoeg is voor ontslag op staande voet, zonder welke vorm van compensatie dan ook. Kijken of we hem juridisch kunnen aanpakken voor laster, wanbeleid of wat dan ook.

Eruit met die lul. Weg met die vent.

13   5  
Dos

Als AD hoor je te kunnen relativeren en vooral de club op een positieve manier te vertegenwoordigen. Bij een vertrek / ontslag van de hoofdtrainer dan hoef je niet met modder te gaan gooien naar de vertrekkende trainer en ga je op een positieve manier uit elkaar.
Wat Manders heeft gedaan is op alle mogelijke manieren de trainer het hand boven het hoofd gehouden en de club met zijn supporters zeer negatief in het nieuws gebracht, wat behoorlijk veel schade heeft opgeleverd. Hier is Manders verantwoordelijk voor, ongehoord.
Ben het wel met Da Pope eens dat het nu geen zin heeft om Manders buiten te kieperen, enkel en alleen om de reden dat NAC dan echt stuurloos is. Nu zit er iemand achter het stuur die het sturen niet goed beheerst, maar op dit moment beter dan niets.
Op lange termijn is het natuurlijk einde verhaal voor Manders.

11   7  
Dun Diëe

Dat het een gevoelskwestie was kan ik begrijpen. Zeker als het om familie gaat. Wat weten die nou van de club. En als die zich angstig hebben gevoeld vanwege alle onrust dan vind ik dat bijzonder spijtig. Daar mag ook best wat aandacht aan worden geschonken.

Maar als het op strafvervolging voor een daadwerkelijk tastbaar dreigement aankomt, dan zijn er feiten nodig. En het heeft er inderdaad alle schijn van dat Steijn de onrust en de angst bij zijn familie heeft gebruikt om de club op zijn manier te kunnen verlaten. En dat is bijzonder kwalijk. Manders heeft het op zijn beurt laten gebeuren. Maar zet hem nou niet meteen op straat. Ik zou zeggen: hou hem vooralsnog binnenkort en organiseer een forum avond waar hij zich kan verantwoorden voor de landelijke imagoschade die de club en vooral de goedwillenden supporters hebben geleden. Een “sorry” in de krant is lang niet voldoende.

10   31  
Ernie

Wat is een bedreiging en wanneer is er een strafbaar feit gepleegd? Afgezien van deze discussie is het een zorgelijke ontwikkeling dat een groep (supporters) bepaalt of een trainer mag blijven of niet. Zeker met het oog op de toekomst ieder half jaar weer een nieuwe trainer? Zoals ik de situatie nu inschat gaat Nac de komende 3 tot 4 jaar niet promoveren. Dat gaat deze groep (supporters) niet pikken.

17   6  
Fritske d'n Olifant

Natuurlijk gaat Manders zijn statement niet terug nemen. Net zoals dat telegraaf mannetje die vanonder de zonnebank verzonnen verhalen feitenvrij de wereld inslingert.

Maar voordat ik hier een ontkenner en een ultimatumsteller wordt genoemd, dit betekent niet dat er helemaal niets heeft plaatsgevonden. Dat er geen aangifte is gedaan wil niet zeggen dat Steijn zich niet bedreigd voelde. Dat het statement van de club flink is aangedikt evenals het verzinsel van vriendje Valentijn om Steijn landelijk een eervolle aftocht te verzorgen is wel duidelijk. Dat daarmee de reputatie van de club en haar supporters een flinke deuk heeft opgelopen is voor de heren louter nevenschade. Zij hebben dus enkel zichzelf en niet de club op 1 staan en daarom mag Manders van mij ook zsm wieberen.

16   5  
Geelzwartwit

Heel die klaag/wens muur vol schrijven met

Ik mag geen onwaarheden en tegenstrijdigheden berichten. Ik mag geen onwaarheden en tegenstrijdigheden berichten. Ik mag geen onwaarheden en tegenstrijdigheden berichten. Ik mag geen onwaarheden en tegenstrijdigheden berichten. Ik mag geen onwaarheden en tegenstrijdigheden berichten.

7   20  
SjorsNAC

Kwam Mario Been gister tegen in de binnenstad, zou het dan toch?

Ik lees liever zulke berichten nu dan elke dag dat gezanik pfff

28   6  
Realist

Manders ROT OP, smerige leugenaar!!!! Claim voor imagoschade van NAC krijg je als afscheidscadeau. En pek en veren. Smeerlap!

30   3  
Romeo

Ik wil graag een dimensie toevoegen aan dit verhaal.
De kleine aandeelhouders worden continu aan hun lot overgelaten. Hen wordt niets gevraagd en ze worden niet gekend.

Maar nu ontstaat een situatie waarin zij zich kunnen laten gelden. Namelijk middels juridische stappen omdat hun financiële belangen zijn geschaad.
1. Een algemeen directeur waar je jezelf van kan afvragen of hij geen wanbestuur heeft gepleegd middels de verklaring afgelopen zaterdag en zijn acties daarop volgend.
2. Een algemeen directeur die onder valse voorwendselen een afkoopsom geeft aan een trainer die zelf wegwil. Dit is een oneigenlijke onttrekking van middelen aan de club door de algemeen directeur en vervolgens een gift aan de trainer.
3. Een werknemer (trainer) die onwaarheden heeft verkondigd en daarmee smaad pleegt ten aanzien van hun financiële belangen.
4. Een RVC die verzuimt heeft haar controlerende taak zorgvuldig uit te voeren bijvoorbeeld door feitenonderzoek.

Dit alles maakt dat in mijn ogen hen schade is berokkend die verhaald Kan en misschien zelfs wel moet worden.

11   1  
Ata

Wanstaltig.

15   4  
Geelzwartwit

@fritske

Precies dat! Het lijkt me verschrikkelijk me onveilig te voelen. Al is het door 1 anonieme uit emotie geschreven dreigmail. Het kan enorme impact geven in iemands leven. Maar zoals altijd is het niveau van de communicatie van NAC onwijs slecht.

Aan de andere kant.. Als er in het supporters statement 1 woordje vervangen was was er minder aanleiding om alle supporters over 1 kam te scheren.

....volgen gepaste acties
....volgen ludieke acties.

Communicatie.....

11   6  
MickJ

Ik kan er met mijn volle verstand niet bij dat er
werkgevers zijn / waren die Heer Manders aan
de praat hielden.
Daar wordt je toch KOTSMISSELIJK van.
Nac is zijn LAATSTE navelstreng en ik snap wel
dat hij die niet wil doorknippen.
Maar geloof me dat M.Steijn zich ook bekocht voelt
oftewel in de steek gelaten door M.M.
Meneer zit nu over de rug nog steeds van andere
punten te scoren.
JA MIN PUNTEN , dus M O V EN .

21   2  
henk

Waarom wordt er geen aangifte gedaan Ernie? Het blijkt nu dat er geen bedreigingen waren. Leugens van Steijn en Manders waren er wederom wel. Een beetje zelfreflectie zouden jou, Manders en Steijn sieren. Dit gelieg doet NAC meer schade dan de supporters ooit kunnen doen.

Verder leuke drogredenering over het feit dat de supporters de trainer niet mogen ontslaan. Daarbij ga je er wel aan voorbij dat we vijfde zijn geworden met extreem laf voetbal. De jeugd is verkwanseld en er zijn louter vriendjes en dure onderpresteerders gehaald. Terwijl we veruit de grootste begroting van de KKD halen. Daarbovenop heeft Steijn met zijn leugens de club beschadigd en de supporters geschoffeerd. Dit maakt naar objectieve criteria dit het meest terechte ontslag van een medewerker in de geschiedenis van NAC.

28   2  
Tip

Voor mij werpt dit toch een ander licht op de zaak ! Er is heel duidelijk naar buiten gebracht dat “ de kinderen van Steijn niet meer thuis durfden te slapen.” Dan ga ik er vanuit dat er een concrete dreiging(en) moet(en) zijn geweest. Ik kan begrijpen dat door het manifest en ultimatum en verschillende reacties o.a. hier en op DeRat iemand zich niet meer prettig en veilig meer voelt. Maar heel de teneur was dat Maurice en gezin concreet bedreigd waren. Ik denk dat Manders als AD nu wel met een duidelijk verhaal moet komen wat er wel en niet heeft gespeeld. De vraag is simpel, “ waarom durfden kinderen Steijn niet meer thuis te slapen ?”. En onze grote aandeelhouders stopten vanwege de bedreigingen aan Steijn. Dat is nogal iets. Ik denk dat de redactie van deze site en van De Rat deze vraag gewoon aan Manders dienen te stellen zodat duidelijk wordt wat wel en niet heeft gespeeld. Bedreigen is erg, maar onterecht beschuldigd worden daarvan is net zo erg. Neemt niet weg dat ik veel reacties hier veel te ver vond gaan. Ook vind ik dat wij niet te eisen hebben dat medewerkers worden ontslagen. Maar daar durven je kinderen niet meer van thuis te slapen. Dan moet er meer zijn. Kortom zijn er nu wel of niet concrete bedreigingen zonder aangifte. Duidelijkheid hierover lijkt mij zeer gewenst.

28   7  
Baosje

zo .... we hebben zeggen en schrijven 3 dagen rust in de tent gehad.... en vulkaan NAC begint wéér te sputteren.

het is wachten tot de BIG BANG ...

afgaande op de berichtgevingen omtrent de wel of niet bedreigingen aan het adres van Steijn ( vooropgesteld dat ik iedere vorm van bedreiging afkeur) , kunnen we nu toch maar 1 conclusie trekken.

Mattijs Manders moet per direct op non actief gesteld worden en publiekelijk zijn excuses in ALLE landelijke dagbladen en OP TV gaan maken.

ik hoop dat de grote 3 hun keutel wbt verkoop aandelen ; niet verder willen investeren etc nu weer intrekken , en inzien dat de kwade genius echt Manders is en niet de NAC supporter !!

ik mag ook aannemen dat deze 3 wijze heren alles in het werk zullen stellen om welke vergoeding dan ook richting Steijn en straks Manders tegen zullen houden


eindconclusie : MANDERS OUT !!!

per direct Lokhoff terughalen als TD en Peek of Goetzee ( interim ) AD maken !





45   3  
Chris W.M.

"Verschillende media hebben de afgelopen week gemeld dat op advies van het Openbaar Ministerie (OM) het huis van de trainer zou zijn bewaakt, maar bij de politiediensten is daar niets van bekend."

"In stilte en buiten de landelijke mediastorm vroeg de politie zich intern af hoe het kon dat haar beeld niet overeen kwam met de berichten die in het nieuws verschenen over bedreigingen aan het adres van Steijn en andere medewerkers van de club. "

Pijnlijk, pijnlijk, pijnlijk

" Vanuit NAC is geen aangifte gedaan van bedreigingen richting trainer, bestuursleden of andere mensen uit de Bredase voetbalorganisatie.....NAC bevestigt dat: ‘Aangezien het om anonieme berichten gaat die niet te herleiden zijn naar individuele personen.’"

Dus NAC bepaalt zelf dat de bedreigingen niet te herleiden zijn? Op basis waarvan? Waarom laten ze de politie het niet op z'n minst proberen? Die hebben technologie waar wij geen weet van hebben. Dit zaakje stinkt. Onderste steen boven.

20   5  
PPG

Echt helemaal klaar mee. Bij ieder ander normaal functionerend bedrijf was Manders allang de laan uitgestuurd.

Manders rot op!

24   5  
Maarten

Dit begint toch wel erg pijnlijk te worden voor de leugenaars. Goh, wat gaan ze nu op hun smoel zeg. Directeurtje blijft nog zitten??

19   5  
pao

Onbegrijpelijk dat manders gewoon mag blijven zitten!

17   4  
D’n directeur

Het is toch werkelijk waar ongekend. Wat zijn de supporters en sponsoren in hun hemd gezet, bizar. Ik kan er weer ongelofelijk boos van worden. Het kan toch niet dat Manders (en RvC) mag blijven zitten!?!? Er wordt geopperd om NAC excuses te laten maken en een rectificatie van het persbericht. Laat de supporters groepen ZELF beginnen met een rectificatie van het statement om NAC niet verder te onthoofden. Graag zelfs, zo blijven we ons telkens voor lul zetten met die beroepsclown. Wij komen terug op het statement en eisen een vertrekt van de AD. MANDERS OUT!!

20   5  
GJ_NAC

Manders heel snel eruit en Lokhoff met een noodgang terug !

17   3  
Becherovka

Dat er nu gepredikt wordt om Manders aan te houden in plaats van stuurloos. Ik weet het niet.

Deze man heeft afgelopen jaar aangetoond structureel verkeerde keuzes te maken. Ik denk dat je stuurloos beter af bent dan met hem aan het roer. Om in beeldspraak te plaatsen; "Manders stuurt doelbewust op het ravijn aan, stuurloos dobber je er een beetje heen maar soms ook er van af"

10   4  
die ne gast

Wisten we toch al? En kon De Stem dit niet gisteren meteen in hun artikel meenemen?
Dit is gewoon elke dag een beetje meer zuigen en stoken en de (overigens terechte) woede onder de supporters blijven aanwakkeren.
Is dit wellicht ook een wraakoefening vanuit BNDeStem vanwege de sneer naar hun in het persbericht van zaterdag?

Eerste voorzichtige excuses vanuit NAC naar de supporters zijn gemaakt, maar niet in de richting van BNDeStem, dus die zullen nog wel even doorgaan met het vuur blijven aanwakkeren.

Als we echt meer rust rond de club willen, wordt het onderhand wel weer eens tijd voor een volgende communicatie vanuit RvC / supportersgeledingen over hoe nu verder.
De verongelijktheid en woede blijft maar rondgaan.
Er moet rust en perspectief komen!

9   7  
Frank64

Kleine poging tot humor, relativering , en advies ...

Een paar jaar terug was er een leuk reclamespotje. Zoals bij de meeste weet ik niet meer voor welk product of merk de reclame bedoeld was, maar het was echt een leuk filmpje.

Je zag een juf in een volle schoolklas, die er duidelijk even niet meer tegen kon: "jij deruit, jij deruit, jij deruit, gaan jullie der allemaal maar uit, dan kan ik tenminste RUSTIG LESGEVEN".

En de juf zakte tevreden onderuit in een volledig leeg klaslokaal, en genoot van haar drankje of snack, of waar de reclame dan ook over ging. Lesgeven was uiteraard niet meer mogelijk, want iedereen was er uit gestuurd.

Er zit voor ons allen een les in. Sturen we alles en iedereen met enige zeggenschap bij NAC maar weer weg, dan gebeurt er helemaal niks meer. Laten we dus (hoe moeilijk ook) allemaal even ons gemak houden.

Voor je het weet komt de licentie in gevaar, of laat de KNVB ons starten met -10 punten in de komende competitie.

9   2  
Geelzwartwit

Ze hadden Maurice als vanwege de onrust onder de supporters en een aantal persoonlijke bedreiging die het privé leven van de trainer ernstig beïnvloeden ook op non actief kunnen zetten.

Er is in de afgelopen periode veel gebeurd. We hebben de trainer in overleg met de trainer tijdelijk op non actief gesteld. We beraden ons samen met de RVC clubraad en aandeelhouders over de te voeren koers. Van de bedreigingen is inmiddels aangifte gedaan en het onderzoek is gestart.

En dan kan je altijd nog zonder melding beschermt worden of elders gaan slapen.

Met non actief had je in ieder geval ook de algehele toestand serieus genomen (alle kritiek, de evaluatie van Ton, opstappen van Haarman Lokhoff)
En de gemoederen kunnen bedaren. Dan had je bij het wel of niet doorgaan met Steijn ook je toelichting kunnen geven.

Anyway zoals het al een jaar lang het geval is... Het 1 gebeurd men zegt het ander en het 1 bleek toch behoorlijk waar te zijn.

25   5  
Signase

@Barbapappa:

'Ik ben vooral bang voor alle schade die Manders nog gaat veroorzaken. Want hij deinst nergens voor terug.'

Laten we zeggen dat Manders heel creatief met de waarheid omgaat. Ik weet niet hoe lang je al meeloopt bij NAC, maar ik krijg 'Mommers-vibes' van Manders...

Disclaimer: mijn vibes zijn op persoonlijke titel en geven niet de mening van alle NAC-supporters weer. Mijn vibes zijn niet gebaseerd op inzage in de boekhouding of andere aspecten van de bedrijfsvoering van NAC, noch op informatie van enige andere bron dan een tot de rand toe gevuld glas Erdinger. Mijn vibes zijn niet schadelijk, i.t.t. 5G-straling reiken ze niet verder dan een halve meter rondom mij.

5   3  
Cees-2

Als men vanaf heden niet op de juiste manier doorhakt, blijft alles bij hetzelfde. Ook dit geval geeft weer aan waar je mee van doen hebt. En er zit nog meer, gegarandeerd. De club NAC heeft het nodig.

16   4  
Cees

Is Ton al terug?

8   31  
Gjoewie

Het is en blijft hier schreeuwen om het schreeuwen. Mensen verzinnen (!) feiten en verbinden daar hun conclusies aan.

Laten we eens even pas op de plaats maken. Er is sprake van dreigementen aan het adres van Steijn. Er is evenwel geen aangifte gedaan bij de politie. Dat is voor de politie dus aanleiding om geen onderzoek te doen, want er zijn geen feiten. Het is niet onmogelijk dat op de sociale media teksten zijn gezet waardoor Steijn en/of zijn kinderen zich bedreigd voelden, maar dat was klaarblijkelijk niet concreet genoeg om een onderzoek in te stellen. Ik denk dat als Steijn trainer was gebleven, dat hij bij de eerstvolgende uitverkochte thuiswedstrijd talloze verwensingen naar zijn hoofd geslingerd zou krijgen. In the heat of the moment flapt een ieder er nog wel eens wat uit waar hij of zij later spijt van krijgt. Maar laten we concluderen dat de genoemde bedreigingen niet erger waren dan de verwensingen die Steijn zou horen tijdens de eerste thuiswedstrijd. Op de sociale media heb je het dan misschien over enkele tientallen verwensingen, in een vol stadion heb je al gauw, laten we zeggen, 10.000 man die meedoen. Dat is nog al een verschil. Bovendien kun je de sociale media links laten liggen, maar met een vol stadion lukt dat je niet. Misschien dat Steijn dat vooruitzicht bedreigender vond dan wat verwensingen op internet.

Feit: Steijn heeft zijn contract ingeleverd. Hij is niet ontslagen, is niet op non-actief gesteld. Er is dus (nog) geen sprake van een ontslagvergoeding. Ongetwijfeld zal hij daar juristen op gaan zetten, maar het lijkt me dat hij nog geen sterke zaak heeft. Het kan natuurlijk wel zijn dat er toezeggingen zijn gedaan vanuit de RvC, maar daar weten we niets van. Het lijkt me in elk geval sterk dat Steijn de komende twee jaar zijn salaris doorbetaald krijgt. Feiten kennen we verder niet en conclusies kunnen we er derhalve ook niet aan verbinden.

Manders heeft een paar dingen verkeerd gedaan. Dat weten wij, dat weet hij nu ook. Feit is dat we voorlopig nog even niet zonder hem kunnen. Hij zal op zeer korte termijn een (tijdelijke) hoofdtrainer moeten aanstellen, want morgen staan onze jongens al weer fris en fruitig op de mat in Zunderello. Ik heb gisteren al aangegeven hoe de stand is binnen de technische staf. Mogelijk wordt nog iemand van buiten aangetrokken, met als gevolg dat het ook mogelijk is dat er nog iemand vertrekt. Wie weet heeft De Graaf inmiddels bij Eindhoven gesolliciteerd.

Even voor de goede orde: ook Lokhoff heeft zijn contract ingeleverd. Hij is niet ontslagen of weggestuurd. Hij kon zich niet vinden in de werkwijze van Steijn en trok voor zichzelf de conclusie dat hij beter niet met zijn kop in het wespennest kon blijven zitten. Meestal geldt: waar twee vechten, hebben twee schuld. Lokhoff vertrok en Steijn vertrok ook. Streep eronder. We gaan nu eerst een nieuwe trainer aanstellen en dan gaan we kijken of we er een goede technisch directeur bij kunnen vinden. En dan kunnen we altijd nog een tas koffie drinken met Lokhoff.

13   2  
Baosje

@GJOEWIE


eerst een trainer aanstellen en dan op zoek naar een nieuwe TD

dat is exact hetgeen laaste keer ook in deze volgorde is gedaan ...
en dat heeft nogal goed uitgepakt , niet ?

NEE !!

eerst een nieuwe TD , en laat hem de juiste trainer vinden ...
dat kan evt vandaag al beslist zijn , want je hebt ze alle 2 zo op de plank liggen

TD = Lokhoff
trainer = Penders / de Graaff / Visser .... you name it ... deze zijn er al

ik zou persoonlijk het Penders laten doen , heb je 2 echte NACCERS op 2 cruciale posities !


17   1  
Ric

@gjoewie

Gaan we nu weer eerst een trainer aanstellen en dan pas een TD?
Lijkt mij niet verstandig. Genoeg mensen die tijdelijk de trainerspost kunnen bemannen (penders, de graaf, etc)

25   4  
Bredanaar

Nou meneer Manders, hoe ga je dit rechtzetten in de landelijke media?
En wanneer ga je de echte supporters excuus aanbieden voor je belachelijke melding op nac.nl?

Je hebt wel heel erg veel goed te maken.

23   2  
naxioma

Geen aangifte gedaan en geen strafbare feiten geconstateerd! Dat is de conclusie van de politie Breda en Den Haag. Als er "concrete" bedreigingen zouden zijn geweest dan had er aangifte gedaan moeten worden en dan had de politie wellicht ook strafbare feiten geconstateerd. Maar niets van dit alles. NAC doet er goed aan openheid van zaken te geven wat die concrete bedreigingen dan waren en waarom geen aangifte is gedaan. Anders wordt de verdachtmaking alleen maar groter dat Steijn en Manders dit hebben aangewend om Steijn zo zonder gezichtsverlies te laten vertrekken. Hier moet de bovenste steen boven komen, want de schade die dit en alle vervolgacties voor NAC heeft aangebracht is levensgroot.
Ten eerste is daar de onevenwichtige onprofessionele persverklaring door Manders vanuit emotie en zelfverdediging geschreven. Totaal onterecht en onnodig worden aan de verschillende geledingen in en rondom NAC forse verwijten gemaakt. In plaats van olie op het water gooit Manders hiermee olie op het vuur. Het meest bizarre is nog wel dat RvC en grootaandeelhouders meegingen met dit verhaal en kennelijk akkoord gingen met de persverklaring. Dit tekent toch ook wel de incompetentie bij zowel RvC en grootaandeelhouders. Zij moesten weten dat de inhoud van de persverklaring zeer eenzijdig en onvolledig was, dat de toonzetting verkeerd was en dat dit ernstige imagoschade zou toebrengen aan NAC.
Ten tweede leidde dit alles tot de verklaring van de grootaandeelhouders dat zij zich niet meer kunnen vereenzelvigen met praktijken rondom NAC en daarom hun aandelen te koop aanbieden. Ook dit lijkt een enorme (onnodig en onterechte) overreactie te zijn, tenzij alsnog openheid wordt gegeven over aard en inhoud van de bedreigingen. Door op dat moment zo te reageren brengen zij niet alleen schade toe aan henzelf maar vooral ook aan NAC. Zie alle negatieve publiciteit in de landelijke media nu.
En waar zijn we nu:
- We zitten met een Algemeen Directeur die in bijna alles heeft aangetoond niet capabel te zijn voor de job. Hij heeft gefaald op een aantal cruciale zaken, bijvoorbeeld Steijn een 3-jarig contract en te veel de vrije hand geven, verkeerde samenstelling van selectie leidend tot kapitaalvernietiging, geen effectieve samenwerking kunnen creëeren tussen Lokhoff en Steijn, het uit laten gaan van een desastreuze persverklaring waarin belang van NAC ernstig wordt geschaad en partijen tegen elkaar worden opgezet, etc etc. Het vertrouwen in Manders is weg en de enige optie is dat hij zsm van het toneel verdwijnt. Met hem kan NAC geen frisse en goede doorstart maken. Er zijn goede mensen beschikbaar die NAC tijdelijk (waarschijnlijk zelfs onbezoldigd) willen leiden.
- We hebben geen TD en geen trainer voor het eerste elftal. Onduidelijk is waarom het zolang duurt voordat Lokhoff terug is. Ik kan mij voorstellen dat hij twijfels heeft zolang Manders nog AD is. Lokhoff moet zich natuurlijk nog bewijzen als TD, maar in deze situatie is hij wellicht de beste optie voor NAC. Waarom was hij anders eerst aangesteld? En laat Lokhoff dan bepalen wie de trainer moet worden voor het eerste elftal.
- De geloofwaardigheid van de RvC is angetast en zij zal de ontstane situatie en haar eigen rol goed moeten evalueren. Zij moet bepalen welke rol zij in wil nemen en welke besluiten genomen moeten worden.
- De grootaandeelhouders en de kleine aandeelhouders moeten ook nog maar eens goed nadenken in welke situatie zij nu beland zijn en of dit in het belang van NAC en hun eigen belang is. De grootaandeelhouders zijn het proces gestart om hun aandelen te verkopen. Vraag is of alle andere kleine aandeelhouders daar in meegaan. Zo niet dan kan er aanzienlijke vertraging op het proces komen. Veel kleine aandeelhouders zijn niet blij met de gang van zaken.
Vraag is ook wat uiteindelijk de insteek gaat zijn van de aandeelhouders bij verkoop. Nemen zij genoegen met een prijs voor de aandelen overeenkomstig de huidige marktwaarde (±5 miljoen), willen zij hun oorspronkelijke en later gedane investeringen terugverdienen (±13 miljoen), kijken zij naar de structuur, financiële reserves en investeringsbereidheid van de overnemende partij? Mijn verwachting is dat verkoop van de aandelen wel eens een lang en moeizaam proces kan gaan worden, tenzij de aandeelhouders eensgezind blijven, en bereid zijn te verkopen tegen lage prijs aan een wellicht wat minder sterke partij. Grotere professionele partijen zijn wellicht afgeschrikt door de negatieve berichtgeving rondom NAC, notabene aangezwengeld en versterkt door de grootaandeelhouders zelf. Reëele mogelijkheid is dat verkoop uiteindelijk niet doorgaat en/of wordt uitgesteld of dat één van de grootaandeelhouders de andere aandeelhouders uitkoopt. Dit kan er maar één zijn. Deze kan dan met gerichte investeringen NAC laten promoveren en tegelijkertijd alle tijd nemen voor het vinden van de best mogelijke eigenaar van NAC.
Hopelijk komt NAC er goed uit! Gerust ben ik er overigens niet op. NAC heeft immers geen goede track record in het nemen van de juiste beslissingen.
Een ding is zeker... de komende weken en maanden hoeven we ons niet te vervelen.

11   2  
knurft

@EN MAAR ZEIKEN ... heeft Ibio een andere nickname gekozen oid ?

4   9  
Gjoewie

Baosje en Ric > Dat is toch wat ik schrijf? Eerst een (tijdelijke) trainer.
Als je nu eerst op zoek gaat naar een Technisch directeur dan ben je misschien maanden verder. En dan moet die technisch directeur nog op zoek naar een trainer?

8   1  
Baosje

@ Gjoewie

als dat inderdaad is wat je denkt ..moet je dat wel schrijven ;-)

je hebt nml volgende genoteerd :

" We gaan nu eerst een nieuwe trainer aanstellen en dan gaan we kijken of we er een goede technisch directeur bij kunnen vinden. "


zo lijkt het net dat jij eerst een trainer wil en dan pas een TD ;-)

22   5  
Scheppioni

Precies wat Wolfmanjack zegt !!!
Dit zijn feitelijke leugens om ons als NAC supporters in een kwaad daglicht te zetten om vriendje steijn nog goed uit BREDA te laten vertrekken !!! Schande, werkelijk schande dat dit zomaar mag gebeuren en dat wij NAC met de grootste narcist AD laten blijven bij ons NAC !!! Dit is werkelijk de omgekeerde wereld, ik heb er werkelijk van die leugende hielelikker manders geen goed woord voor over !!

23   4  
Leurenaar

Duidelijk verhaal Manders die zijn eigen hagje wil redden over de rug van ons. #Mandersout

21   7  
Beest

Manders opdonderen vuile judas

14   0  
Eljé

Ik ben gestopt bij "Het imago van de hele club onder de bus om de positie van één man te beschermen."

Dat is de kern samengevat door Da Pope. Echt heel treurig...

13   3  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Geen gezichtsverlies leiden ten koste van de club en ten koste van ons als supporters. Een zeer, zeer kwalijke zaak

10   2  
Peter13

@Gjoewie

"Er is sprake van dreigementen aan het adres van Steijn. Er is evenwel geen aangifte gedaan bij de politie. Dat is voor de politie dus aanleiding om geen onderzoek te doen, want er zijn geen feiten. Het is niet onmogelijk dat op de sociale media teksten zijn gezet waardoor Steijn en/of zijn kinderen zich bedreigd voelden, maar dat was klaarblijkelijk niet concreet genoeg om een onderzoek in te stellen."

Er kan pas onderzoek ingesteld worden als er aangifte is gedaan. Dan onderzoekt de politie of de bedreigingen concreet genoeg zijn en zijn te herleiden tot specifieke personen.

Alleen zijn nu de bedreigingen serieus genoeg om op te stappen, maar niet serieus genoeg om aangifte te doen. Gellof jij dat echt?

22   2  
H.V.M.

Komen de "grote drie" nu (na excuses) weer terug, of gaan ze opnieuw met verzonnen hersenspinsels zichzelf blameren???
De incapabele en blunderende RVC leden behoren sowieso op te stappen.
Zij hebben de hele Hoax nog eens extra aangewakkerd door overal hun handtekening onder te kladden.
Dat deden ze destijds ook al toen Steijn een driejarig contract werd gegund.
Jaja, NAC, trainers en driejarige contracten, pffffffffffffffffffffff.
Wat een fatale onkunde.

18   3  
Bas

Duidelijk dat Manders in een valse slachtofferrol is gekropen om ontslag te voorkomen!

Wat een nepper is deze twittertrol!!

Heel snel wegwezen!!!

11   2  
Geert

Ahhhh zooo....

De ‘bedreigingen’ zijn niet met feiten te bevestigen, aldus de politie.....

Dus als een kat in nood probeerden Manders en die laffe RvC hun amateuristisch geblunder af te leiden!

4   2  
Tonn

""Fijn"" om in de "meeste" reacties te lezen, dat we een pas op de plaats maken en de club NAC in alle rust laten werken om de toekomst veilig te stellen. Triest dat je het zelfs niet meer over het voetbal hoeft te hebben en laat staan over een goed seizoen. T gaat toch niet meer over voetbal, daarom zijn we geen supporter meer?

17   3  
Knee

Maar ja...

Ons nac is Hyballa, Lokhoff, Maas, Mounir en Sydney kwijt door hún wanbeleid!

Edwin van Baal: neem je zooitje mee van die kansloze RvC!!

Mandersje: ga in Den Haag door met leugens verkopen!!!

12   4  
Peaky

Oplichters!!!

Firma list en bedrog

19   4  
Sjak

Beste Da Pope,

Meestal schrijf je best zinnige dingen over ons NAC maar de keuze om Manders te laten zitten, daar snap ik niks van.
Deze man heeft nu bewezen dat hij totaal ongeschikt is. misschien zelfs onbewust onbekwaam.
Hij kan niet anders..
Het is gebleken dat hij op zijn minst niet in staat is transparant te communiceren, hij heeft geen eigen mening en is er vooral om iedereen tevreden te houden. En als dat fout gaat, zoals nu, dan gaat hij om zich heen meppen, daarna gaat hij in een hoekje staan en neemt hij de slachtofferrol aan.
Totaal onbekwaam om iets zoals een aandelentransitie te leiden, maar ook om leiding te geven aan een transparante organisatie. Het is gebleken dat Manders die skill-set niet heeft.
Kortom er moet een plan gemaakt worden met een vertegenwoordiging van de supporters en de RVC wat op korte termijn moet gebeuren. Er moet een ervaren man de interim taak op zich nemen, ik zou pleiten voor Goetzee, niet dat alles heeft goed gedaan maar hij kent de organisatie, hij heeft de skills en is denk ik snel beschikbaar. Het moet een transitiefase worden waar gewerkt gaat worden aan een nieuw NAC.

8   20  
Nicky

"Zaterdag voor 23:59 opzouten of er volgen gepaste acties.... "

Dat is een concrete dreiging. Daarmee is de stok gecreeerd om mee te slaan. Daar heeft wel of geen aangifte niet zoveel meer mee te doen. Geelzwart heeft een heel goed punt, daar had beter 'ludieke' kunnen staan.

Als Steijn zich ook maar een seconde werkelijk bedreigd heeft gevoeld is dat een kwalijke zaak volgens mij.

11   1  
Baosje

@Nicky

als onze Haagse twitterkoning zich wat meer verdiept had in de NAC supporters , dan had hij kunnen ..herstel MOETEN weten dat NAC supporters enkel ludieke acties uitvoeren.... kijk de historie er maar op na

een gepaste actie , is dat ALTIJD een ludieke actie

gebouwen bestormen laten we beter aan dat havenvolk in Rotterdam of de Haagse tokkies over !

16   2  
Wanny

@ Nicky

Als Steijn zich bedreigd heeft gevoeld door dat zinnetje, geeft dat direct aan dat er nooit een band is geweest tussen Maurice en de supporters.

Iedereen die NAC goed kent, weet dat deze supportersgroeperingen met een dergelijk statement niet bedoelen dat er ruiten gaan sneuvelen en mensen persoonlijk geweld wordt aangedaan.

10   4  
Da Pope

@Sjak

Begrijp me niet verkeerd: ik zie Manders het liefst vandaag nog vertrekken. Ik denk alleen dat het verstandig is eerst te zorgen dat je een vervanger klaar hebt staan, zodat de boel netjes overgedragen kan worden.

Dus wat mij betreft gaat hij weg, maar wel pas als iemand de boel over kan nemen. Je kunt je voorstellen dat iemand als Justin Goetzee prima als interim-AD kan fungeren, maar dan moet je dat wel geregeld hebben voor je Manders de laan uitstuurt.

15   1  
Bommetje

De grootaandeelhouders laten de club vallen naar aanleiding van bedreigingen die niet hebben plaatsgevonden.
De hele zaak is een opgeblazen verhaal.

6   5  
Ivo

Ik ben het eens met Da Pope.

Daarnaast, na de aandelenoverdracht krijgen we nieuwe eigenaren, laat die maar een nieuw management aanstellen. Als we nu een nieuwe AD en TD krijgen is de kans groot dat die toch weer vervangen worden en dat kost weer geld.

Dus nu Manders op "interim" basis door tot de aandelenoverdracht, die hopelijk dit jaar nog plaatsvindt. En een interim TD aanstellen voor maximaal 1 jaar. Maar dit kan ook een Hellemons zijn die het in een duofunctie doet met de trainer. Een soort van technisch-hart constructie voor 1 jaar.

Ik verwacht daar vandaag wel nieuws over, morgen beginnen de trainingen weer en ze moeten toch echt aan de slag met de selectie.

12   1  
Onzenan

Stel je bent mede-eigenaar van een regionaal herkenbaar bedrijf met een mooi merk en een landelijke uitstraling. Goeie naamsbekendheid, veel sympathie. Ook al heeft het product niet altijd dezelfde kwaliteit, vele tienduizenden klanten zijn elk jaar weer bereid het blindelings te kopen. Prima deal zou je zeggen. Maar het product doet nu al jaren niet meer wat het belooft en het bedrijf stelt telkens nieuwe directeuren en product-managers aan die het product nog verder onherkenbaar maken. En wat gebeurt er? De klanten blijven blindelings kopen, want ze zijn verknocht aan het product. De directeuren en product-managers hebben het niet meer over het product, maar vooral over die klote klanten. En de mede-eigenaar smeert zijn bedrijf vol met modder om het dan te koop aan te bieden. De enige logische conclusie: de klanten worden eigenaar van het product. Hup NAC!

15   3  
naxioma

@ Da Pope & Ivo

Als aandelenoverdracht binnen paar weken plaatsvindt, dan ben ik het met jullie eens om Manders, hoe incapabel en ongeloofwaardig ook, nog even te laten zitten.
De kans is echter levensgroot dat dit proces vele maanden gaat duren of uiteindelijk helemaal niet plaatsvindt de komende jaren. In de tussentijd moet NAC wel verder. Daarom Manders laten vertrekken en een goede Interim AD aanstellen.

21   2  
Henri

Ik vraag me af of het niet mogelijk is dat supportersorganisaties gezamenlijk, eventueel in samenwerking met een overkoepelende sponsororganisatie of een of meerdere sponsoren
dit juridische op gaan pakken. Hier moet echt de onderste steen bovenkomen.
Wellicht is het mogelijk om ingezonden brieven te sturen naar een VI en De Telegraaf met daarin een beschrijving van de werkelijke feiten op alle vlakken. Een Hélène hendriks kan toch worden ingeschakeld, als Bredase NAC supporter in het netwerk van Wilfred Genee/Oranjezomer.
Daarnaast is nu wel duidelijk dat Manders totaal niet meer te handhaven is. De man is zelfs nu nog bezig met een verdere afbraak van NAC. Waarom is TL nog niet herbenoemd. Dan kan de voetbaltak in ieder geval gaan draaien. Met Peek of Goetzee als AD ad interim. Ik denk dat TL en Peek het eventueel zelfs wel uit liefde voor de club onbezoldigd of met uitgestelde betaling willen doen en ik denk dat CM, als betrokken Bredase sponsor er geen bezwaar tegen heeft dat Justin Goetzee voorlopig op hun payroll blijft staan. Bovendien laat een aandelentransactie door een gespecialiseerd bedrijf verzorgen. Daarvan zijn er meer dan genoeg in Nederland. Ga daarmee hoe goed bedoeld ook niet lopen hannesen. Dat wordt de basis waarop een nieuwe NAC gebouwd moet gaan worden. Laat dat nu a.u.b. deskundig gebeuren zodat het fundament meer dan stevig wordt.

11   1  
Jamack

Als ik het goed begrijp dan is het bijzonder spijtig als het statement van NAC een andere indruk heeft gewekt, of supporters zich daar persoonlijk door aangesproken voelden (laatste zin van bericht).
Als de verantwoordelijken van NAC zich door het statement van de supporters-geledingen aangesproken voelen, is dat niet slechts bijzonder spijtig. Neen, dan moet het van de daken worden geschreeuwd, landelijke media worden ingeschakeld, de politie en OM misbruiken en voelen de trainer en de 3 grote aandeelhouders zich genoodzaakt omwille van hun veiligheid NAC een ontzettende trap na te geven.
Hoezo dubbele standaard c.q. 2 maten meten?

3   5  
Ivo

@naxioma

Het hangt van de statuten af.

Mijn beeld is dat er eerst een aandeelhoudersvergadering moet komen en dat bestaande aandeelhouders dan 3 maanden recht hebben op koop. Daarna kunnen externe partijen instappen. Maar ik kan er naast zitten.

Ik denk dat de "grote 3" er echt wel klaar mee zijn en binnen 6 maanden willen verkopen.

Die 6 maanden overleef je wel met Manders, zeker als zijn opdracht wordt om alleen nog op de winkel te passen en verder geen grote beslissingen meer te nemen. Want er komen nieuwe eigenaren en die moeten het maar verder regelen.

25   1  
Fritske d'n Olifant

@Ernie

Dit zie je echt verkeerd. Het zijn niet de supporters die over het lot van een trainer beslissen. Dat is de TD/TM evt samen met de AD. We weten allemaal hie die samenwerking verliep. Steijn die Lokhoff negeerde en diens visie niet accepteerde. Manders die luid schreeuwend Lokhoff voorbij lopend in de media verkondigde dat niemand binnen NAC Steijn kwijt wilde en dat NAC blij met hem moest zijn en daarmee nadrukkelijk als een ware silverback bovenop de apenrots ging zitten. Supporters zijn niet gek en doorzien die spelletjes. Wat je ook vind van hetgeen er gebeurd is. De zorgen van de supporters waaronder ik waren en zijn oprecht met het belang van NAC voorop. Manders heeft met zijn leugens en draaierij laten zien zijn reet af te vegen met de zorgen van veel mensen die NAC liefhebben en stoïcijns zijn eigen belang en agenda te willen doordrukken. Dan ben je geen verbinder en dan ben je wat mij betreft ongeschikt om NAC door deze woelige tijd heen te helpen.

Hoe vaak hebben supporters de afgelopen 20 jaar een ultimatum gesteld voor het ontslag van een trainer? Hoe vaak heeft een trainer van NAC dreigementen ontvangen?

Precies....

Natuurlijk heeft een trainer bij NAC traditioneel een korte houdbaarheidsdatum, maar dat ligt meer aan het gekonkel binnen NAC zelf dan aan de supporters.

13   1  
Dun Diëe

Ik kan me niet voorstellen dat dit geen staartje krijgt. Als Steijn moedwillig bedreigingen heeft opgeklopt of zelf uit de duim heeft gezogen om onder gunstige voorwaarden de club te kunnen verlaten dan is daar toch een zaak van te maken lijkt me. Manders gaat dat niet doen natuurlijk maar de RvC? Of (een van de) grote drie? De waarde van hun aandelen is ten slotte gekelderd door dit hele verhaal.

18   1  
Sjak

@Ivo

Een half jaar nog op de winkel passen, wat gaat dat inhouden. Gaat hij zich met technisch beleid bezig houden, hij zegt op zoek te zijn naar een trainer. Wat mij betreft moet deze taak direct weggehaald worden bij deze man. Hij is aantoonbaar incompetent gebleken. Welke onrust gaat dit geven in de club.
Je kan hem laten zitten maar dan blijft het toch broeien, je kan nu maar beter afscheid van hem nemen en starten met een schone lei.
Ik denk dat er genoeg mensen zijn die op interim-basis NAC kunnen vertegenwoordigen en de onderlinge relaties kunnen herstellen.

15   1  
cor

altijd die telegraaf de ajax krant.
boycotten dat gedrogt.

13   0  
naxioma

@Ivo

Cruciale vraag is of en in welke mate de aandeelhouders bereid zijn verlies te nemen op hun investeringen. De (groot)aandeelhouders hebben zichzelf geen goede dienst bewezen. Door de recente onnodige en ondoordachte verklaringen vanuit NAC (incl. de grootaandeelhouders) zal de animo bij professionele externe partijen om NAC over te nemen -als die al bestond- fors zijn gedaald. Dit leidt onherroepelijk tot een lagere waarde van de aandelen en dus een lagere overnameprijs. Hier zullen de kleine aandeelhouders (en bij nader inzien vermoedelijk ook de grote aandeelhouders) niet blij mee zijn. Kortom, dit is het verkeerde moment voor de aandeelhouders om (goed) te verkopen. Het wrange is dat de grootaandeelhouders hier voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor zijn. Zij hebben te veel vanuit de emotie gereageerd op een ten dele geframed verhaal van Steijn en Manders.
Het is hetzelfde als met beleggen... verkopen doe je als het goed gaat en de koers hoog is, niet als de waarde van je bezittingen zich op een dieptepunt bevindt en je in negatieve emotie zit. Ik snap dat de "grote 3" er helemaal klaar mee zijn, maar het bizarre is dat ze dat voor het grootste gedeelte zichzelf hebben aangedaan. Ik voorzie een moeizaam en lang verkoopproces en mogelijk helemaal geen verkoop aan een externe partij.

0   23  
Nacdictive

Manders moet je gewoon laten zitten en duidelijk dwingen in een bepaalde richting.. hij heeft geen keus.

Verderop in het traject gewoon genadeloos hard afserveren als de tijd daar rijp voor is ( = minder stuurloos dan nu).

13   3  
Lamington

Vuile leugenachtige rothonden...

10   1  
Rob

Iedereen heeft het over een zak geld die Steijn heeft meegekregen. Maar als je zelf ontslag neemt heb je nergens recht op. Ik neem dan ook aan dat hij hooguit een bosje bloemen heeft gekregen van zijn vriendje Manders. Anders is het gewoon een ontslag met een lul verhaal eromheen om de aandacht af te leiden en geen gezichtsverlies voor Manders.

3   25  
Jaap

Nee ligt niet aan de supporters hoor. Een ultimatum stellen en met passende maatregelen dreigen als je je zin niet krijgt. Elke dreiging bagatelliseren. Wat zou er dan gebeurd zijn bij verstrijken van het ultimatum, dan was er een confettikanon afgeschoten ofzo?

15   1  
Pele-Ton

Valentijn Driessen zat ook nu weer helemaal fout!!! Wilde ook gisterenavond zijn gelijk nog hebben bij Johan Derksen Verteld daar zonder te blozen dat de ME en politie klaar stond om bestorming te voorkomen. Schandalig Manders en Steijn

2   5  
Ivo

@Naxioma

Ik haal uit het verhaal dat de grote 3 hun verlies willen pakken, er uit willen stappen. Zij zijn er klaar mee en investeren niet meer. Dit is niet goed voor de waarde van het aandeel, maar dat is dan maar zo. Met de kleine aandeelhouders houden zij geen rekening, die zitten er ook voor veel minder geld in. Dit zijn kleinere ondernemers of zelfs particulieren.

De afgelopen maanden waren één grote aanfluiting qua management en communicatie. Het enige wat een echte oplossing is, zijn nieuwe eigenaren, een nieuwe RvC en een nieuwe directie. Een totale reset van de NAC organisatie.

De aandelenverkoop is de eerste en belangrijkste stap. Daar moet vol op ingezet worden. Tot die tijd gebeurt er helemaal niks meer. Pappen en nathouden en dat moet je niet meer willen. Dat doen we in feite al jaren.

4   4  
den hulk

stein is zelf weggegaan dus nac hoeft hem niet te betalen nac moet zo snel mogelijk alles op orde stellen zoals nieuwe spelers een trainer en td de competitie begint zo

9   0  
Inside info

Nac (Mattijs en rvc) heeft formeel contract met Steijn opgezegd en dus krijgt hij zijn ontslagvergoeding mee. Dit is het juiste verhaal.

7   0  
naxioma

@ Ivo

Mee eens, alleen ben ik benieuwd of ze bereid zijn (fors) verlies te nemen en of zich goede partijen melden NAC over te nemen. Partijen met meerdere kleine investeerders uit Breda met beperkte financiële mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de NOAD box, zijn niet de partijen die NAC verder kunnen helpen.

18   1  
Dutchbird

@Da Pope
Meestal komen er wijze woorden uit jouw mond. Maar als het over governance en finance gaat mis ik die wijze woorden bij je. Dan zet je de mensen onbedoeld op het verkeerde been. Misschien kun je dan beter geen mening geven want je schaadt daarmee jouw positieve imago.
1) De verkoop van de aandelen gaat nog vele maanden in beslag nemen. En je moet er zelfs serieus rekening mee houden dat de grote drie niet één bod accepteren waardoor we nog jaren met deze heren zitten opgescheept. Aangezien dit proces qua verloop, duur en uitkomst onvoorspelbaar is kun je Manders niet laten zitten in afwachting van die afloop.
2) Manders is nergens meer in te vertrouwen. Zo iemand kun je de club niet langer laten vertegenwoordigen. Niet als leidinggevende t.o.v. het personeel. Niet bij de KNVB etc. Niet t.o.v. de sponsoren en de supporters. Afbraakrisico is veel te groot en hij blijft voor onrust zorgen. Beter een gedelegeerd commissaris of een interimmer (bijv. Goetzee) dan een volledig onbetrouwbare Manders, bij wie het rancune-risico steeds groter wordt. Dat soort lijken wil je niet in de kast.

Manders schrijft zelf in het persbericht: "We hebben het hier over individuen waarvan we niet wisten wat hun intenties waren en daar hebben we ons serieuze zorgen over gemaakt. " Toepasselijke woorden mits je ze nu op Manders en Steijn zelf projecteert.

4   4  
DunErwt

Excuses van NAC en sommige deugneus accountjes hier mrt een verwijtende met vinger hoog opmerkingen zwijgen nu.

7   0  
Nacdictive

@inside info: als dat de realiteit is, heeft NAC nog een groter probleem mi dan dat het nu al heeft omdat dan nog steeds MS niet zelf opgestapt is vanwege dreigementen.. maar NAC hem een uitweg heeft geboden die het helemaal niet hoefde te geven (in juridische zin dan).

8   1  
MdH

Nou, we zijn hier wel bij betrokken! Ik wist niet wat ik voor mijn ogen had toen ik vanmorgen mijn laptop aanzette en meer dan 100 reacties op deze topic zag.

Ik heb de meeste doorgeleest (uit respect voor mijn medesupporter) en concludeer het volgende:

1) What's up with you, Da Pope? Meestal schrijf je wel wat zinnigs.
2) Wat werd er precies afgesproken met de RvC en supportersverenigingen? We worden toch niet in de maling genomen hier, he'?
3) Manders heeft geen draagvlak bij het overgrote meerendeel van de supporters (hier op BSR in ieder geval). Conclusie: Snel weg met die man en snel een (tijdelijke) nieuwe.
4) Deze actie ging om twee dingen: Steijn out en Ton terug. Volgens mij zijn we nog niet klaar.

En voor mij persoonlijk:
5) De fouten ivm gepaste actie, bedreigingen en modder gooien zullen wel aan twee kanten zitten maar dat is voor mij verleden tijd. We moeten nu naar voren toe.

HUO NAC!

5   0  
Kwartjeee

Jammer joh Manders ..., dat de Politie wel eerlijk moet blijven🤣 Je was er bijna mee weggekomen...🤮agja gebeurd is gebeurd nu schade herstellen en door , hup NAC💛🖤

1   2  
Da Pope

@Dutchbird

Ik zeg nergens dat Manders moet blijven zitten zolang de aandelen niet verkocht zijn :) Ik zeg slechts dat de situatie er op dit moment niet naar is om helemaal geen algemeen directeur te hebben. Ik zou zoals gezegd het liefst morgen een nieuwe zien. Wat mij betreft gaat NAC meteen op zoek.

In de tussentijd zal er echter wel iemand de boel draaiende moeten houden. Ik heb nog niet gehoord hoe je dat organiseert, als je Manders nu buiten zet en er geen vervanger klaarstaat. Wie maak je dan verantwoordelijk? Na hun debacle met Edelenbos en hun gedrag bij het ontslag van Steijn heb ik niet superveel vertrouwen in de crisismanagementskills van de aandeelhouders. En daarbij, die willen van hun aandelen af. Het is afwachten hoe bereid ze überhaupt zijn om zich druk te maken om een stabiele toekomst voor NAC.

Moet de RvC dan met een crisismanager komen als Manders buiten gezet is? Ook daar heb ik twijfels bij hun beslissingen als er druk op staat.

Ik vind daarom dat je actief moet zoeken naar een vervanger, die het liefst zo snel mogelijk begint. Maar, en daar kunnen we over van mening verschillen, ik betwijfel of het dan nu al verstandig is je AD op straat te zetten. Zoals gezegd: als Manders geen excuses maakt en beterschap belooft, zijn we meteen klaar. Dan is er geen basis om verder te gaan. Maar gaat ie wel door het stof, dan zou ik hem laten zitten tot zijn vervanger gevonden is.

3   1  
Dutchbird

@Da Pope
Beter de dagelijkse leiding tijdelijk in handen van het hoofd financiën, dan van een Manders die je niet kunt vertrouwen. Jij stelt als voorwaarde dat hij door het stof gaat. Dat is zijn eer te na, dat gaat hij echt niet doen. En dat is logisch want hij voelt natuurlijk ook dat er voor hem geen toekomst is bij onze club. Het feit dat hij niet eens toenadering zoekt tot Lokhoff, zegt alles over zijn vermogen om zich nog met hart en ziel in te zetten voor onze club.

Terecht heb je weinig vertrouwen inde crisismanagement competenties van van Aalst, van Weelde en Burema. Dat is al zeven jaar een bron van ellende. Zij doen het voorkomen alsof ze zich boos op iedereen (Lokhoff, Haarman, fam. van Hooijdonk, redactie BN/DeStem en vooral dat supporterstuig van clubraad tot BSR) hebben afgekeerd van de club. Maar dat is natuurlijk onzin, want die club vertegenwoordigt naar hun mening nog de nodige miljoenen euro’s familiekapitaal.

Elke aandeelhouder die zich afkeert van het bedrijf, waarin hij een meerderheidsbelang bezit, zal alles in het werk stellen om de aandeelhouderswaarde zo hoog mogelijk te houden. Dat is immers de meest bepalende factor voor de verkoopprijs van die aandelen. Als ze de club laten versloffen weten ze zeker dat hun erfgenamen enkele miljoenen moeten afboeken. De pest is alleen dat juist ZIJ denken dat Manders goed op hun winkel kan passen. Het Graydon mannetje dat het vertikt om met Lokhoff te gaan praten, terwijl de overgrote meerderheid van de supporters de TD terug wil (die nota bene een half jaar geleden is binnengehaald door Manders).

Wij kunnen daar op BSR van alles van denken. Maar WIJ kunnen Manders niet wegsturen. We kunnen hem (de rust bewarende initiatieven ten spijt) het leven bij NAC wel heel moeilijk maken in de hoop dat hij zelf opstapt. En als zijn opvolger Lokhoff niet terughaalt zullen we ook hem of haar een beroerde tijd moeten bezorgen. Dat is geen chantage, dat is gewoon doen waar het hele bestuur (van machthebbers tot Manders) een aantal maanden geleden zelf bij volle bewustzijn voor heeft gekozen. Daar waren zij en wij toen heel blij over en trots op. De enige die dat niet zag zitten was Steijn. Die sloeg aan het saboteren maar is inmiddels gelukkig weg. Het enige dat wij eisen is dat van Aalst, van Weelde, Burema en Manders hun toenmalige eigen keuze respecteren. Daar is niets mis mee.

Wij willen gewoon onze club terug met Lokhoff, maar zonder Steijn en inmiddels ook zonder Manders. Als de grote drie deze wens respecteren mogen ze volgens mij rekenen op de medewerking van alle supportersgeledingen bij een succesvolle verkoop van de aandelen. Dit jaar of volgend jaar. Met Lokhoff en zonder Manders is daar geen haast bij want dan wordt de club steeds meer waard.

Laad alle berichten na dit bericht in