Wij gaan niet opzij

'Bologna met Heerenveen in de race om Van Hooijdonk'

BsideBart

Na de serieuze interesse van het Italiaanse Bologna lijkt ook SC Heerenveen zich in de strijd om Van Hooijdonk te gaan mengen. Volgens Voetbalprimeur is Van Hooijdonk opgevallen in de 'oriënterende' fase van de club. Concreet is de interesse nog niet, maar toch heeft Bologna al gereageerd op de interesse vanuit Heerenveen.

Nadat Van Hooijdonk zijn vertrek bij NAC aankonigde vanwege een onhoudbare situatie met, de inmiddels opgestapte, trainer Maurice Steijn werd de optie voor een Italiaans avontuur als eerste opgevangen door verschillende media. De topschutter die afgelopen seizoen goed was voor vijftien competitiedoelpunten heeft van Bologna inmiddels een verbeterde aanbieding ontvangen.

Zo heeft Bologna de spits inmiddels, in de strijd tegen Heerenveen, een nettosalaris aangeboden van 400.000 euro per jaar. Dit bedrag is, naar verluidt, nog exclusief bonussen. De nummer twaalf van het afgelopen seizoen in de Serie A, hoopt op deze manier de transfervrije van Hooijdonk te overtuigen om te tekenen in Bologna.

Bron:
B-Side Rats, Voetbalprimeur
Terug naar overzicht
32 Reacties
128   19  
naxioma

Was met de juiste aandacht en een goed plan gewoon nog speler van NAC geweest. Pure onwil, onkunde en kapitaalvernietiging vanuit NAC. Verantwoordelijk: Steijn en Manders.

65   20  
Wanny

Laten we pas weer over Sydney berichten als ie ergens getekend heeft. Afgelopen seizoen al meer dan genoeg artikelen over die jongen gelezen in de diverse media.

128   19  
naxioma

Was met de juiste aandacht en een goed plan gewoon nog speler van NAC geweest. Pure onwil, onkunde en kapitaalvernietiging vanuit NAC. Verantwoordelijk: Steijn en Manders.

44   10  
BREDA 1965

Daar gaan 25 doelpunten

40   1  
Becherovka

Heerenveen zou voor Sydney de ideale ploeg kunnen zijn. Die hebben een historie met het opbouwen en beter maken van spitsen. Zeker met zo'n beer als Henk Veerman om hem in stelling te brengen, dan kan het hard gaan.

Mijn hoop dat die terugkomt is wel vervlogen als ik dit lees..

23   5  
Ed

Zeg het niet snel, maar onze Ibiza hanger heeft er een flinke teringbende van gemaakt. Dan durft ie nog te wijzen naar anderen. Stap aub uit de voetbalwereld gladjanus. We gaan hier jammer genoeg nog lang last van houden. Snel een TD en talenten binnen harken.

16   0  
RV

En toch als ik heel reëel ben vraag ik me af of een Heerenveen of Bologna dan de juiste stap is.
Overal is concurrentie maar ik ben toch bang dat hij bij deze clubs weer als pinchhitter gebruikt gaat worden. Heerenveen is dan nog wel een rustige club waar men vaak spelers ook de tijd gunt om te wennen en zich te laten zien. In Italië wordt je na tien wedstrijden afgeschreven als je niet in het plaatje past.

Een jaartje basis in de eerste divisie (20+ doelpunten maken) en daarna naar de eredivisie was echt de beste stap geweest. Met een andere trainer had hij die kans bij NAC wel gekregen verwacht ik.

Ik blijf hem in ieder geval volgen, heel benieuwd hoe zijn carrière gaat verlopen.

23   6  
RaraNAC

Ik denk dat Heerenveen de verstandigste keus is. Ze zijn redelijk stabiel en zullen met Sidney een goed plan hebben en hij zal ook zeker de kans krijgen.

Helaas blijkt steeds meer dat Manders & Steijn een soort Mommers 2.0 zijn.

Bizar dat nog 50% van dat duo er zit.

3   17  
Ivo

Heerenveen met in het 1e seizoen verhuur aan een club in de KKD. En dat kan zomaar NAC worden natuurlijk. Vaak worden er dan wel afspraken gemaakt over speeltijd. (een huurspeler kost alleen geld als deze niet opgesteld wordt).

35   2  
CS

Welke scout was hem al voorgegaan naar Heerenveen...
toeval... ik denk van niet.

32   14  
Scheids!

Dan wél een de Rooij voor 5 ton van fc Eindhoven overnemen, maar niet je clubkind behouden?
Kom op, Ton terug bij de club en vechten om deze goaltjesdief terug te halen!

16   39  
Cees-2

Lekker laten gaan, brok ellende minder.

20   5  
The Don

Goed gezien van Steijn en Manders. Echt klasse.

26   16  
Scheppioni

Woest op die manders !!
Weg met die liegende leeghanger, ga je mede haagse vriendje maar achterna !!! Sydney, alles succes !!! Tot ziens bij ons NAC zonder die narcist die er nu nog is !! Dit moest gvd niet mogen !!!

9   4  
Nonkel Frans

Sydney ruijkt de pizza en de sukerbolle en mag straks kiezen.

Wij blijven achter met lauwe koffie ......

13   4  
Fritske d'n Olifant

En een worstebrooike Nonkel Frans...

Anyway, hier is al genoeg over gezegd en geschreven. M'n nekharen gaan ervan overeind staan als ik alleen maar nadenk over welke schade de Prins Clausplein-boys hebben aangericht bij onze mooie club.

Ik gun Sydney t beste en hoop dat hij een verstandige keuze maakt.

12   21  
Ibio

Wij hebben nu Seuntjes, die schiet ons naar de titel

6   3  
MickJ

Voor zelfs 3 ton minder naar Bologna gaan,
het leven daar is beter dan hier.
Op korte afstand o.a. Firence ( Fiorentina club) en de glooiing
van Toscane.
Mag hij bij mijn een Bredase Pint komen pakken.

5   4  
MickJ

Ik bedoel dus 1 Ton minder want die moet
bij Nac Blijven.

4   2  
Vergane Glorie

Ik wens Sidney, waar dan ook alle succes.
Voor NAC een trainer die met jeugd om kan gaan. Niet weer zo'n nietsnut met een eigen netwerk.
Anders, ik heb het meer gezegd, is het beter dat de "jeugdige spelers" elders hun heil gaan zoeken. Ipv de sterkhouders hadden we waarschijnlijk op dezelfde plaats gestaan alleen met meer ervaring. Kapitaal moet op het veld staan. Daar had onze Belg een betere kijk op dan onze huidige AD. Die man snapt er echt helemaal niets van. Maar goed met een 35+ elftal, je weet maar nooit he Haagse leiding!

13   1  
Cool hand

Veel uitroeptekens, Scheppioni. Je bent echt boos.

12   15  
JimGoose

Ik had vHooijdonk graag zijn gelijk zien bewijzen in Breda, maar ik vind dat de "Sydney-fans" nu wel wat overdrijven.

De keren dat hij speelde waren de reacties regelmatig erg kritisch. De doelpunten waren er. Tegelijkertijd heeft hij ook wedstrijden gespeeld zonder noemenswaardige inbreng.

Ik vind dat je in de beschuldigingen aan het adres van Steijn onderscheid moet maken tussen enerzijds het negeren en schofferen van een speler en anderzijds het vernietigen van transferwaarde. Het eerste lijkt wel degelijk te zijn gebeurd, het tweede is twijfelachtig. De huidige interesse (zeker van buitenlandse clubs) lijkt me vnl te zijn ingegeven door zijn transfervrije status.

18   1  
Ben

Wie is er toevallig hoofd scout bij Heerenveen

Ja die!…( Peter Maas). Die heeft er kijk op!!

7   1  
Bredafun

Wordt gewoon n bankzitter.
Had m (nu Steijn weer op vakantie is) graag nog n jaar terug gezien bij NAC.

9   1  
DunErwt

Zon bericht voelt alsof je portemonnee bent verloren en je hem leeg terug vind.

12   12  
Ernie

Als een dergelijk salaris klopt dan moet je niet zeggen dat hij nog bij Nac had kunnen spelen. Bij Nac kan je misschien 20% van dat bedrag verdienen en zelfs dat vind ik te veel voor van Hooijdonk.

7   12  
Nero

Ik denk dat deze situatie goed uitkwam voor de van hooydonks,als je dan ballen heb en steijn weg is blijf je nog een paar jaar en jou club nac en jij sydney en wij tevreden ...denk dat maar eens over weet dat jij dit ook leest

8   1  
Nonkel Frans

Fritske, centen zijn op - dur kan straks gin worstebrojke mir van af.
.....lauwe koffie meej niks.

11   4  
MdH

Jammer dat hij weg is. Fout gehandeld van ons management. Of hij overrated is of niet zal nog wel blijken. Ik wens hem in ieder geval veel sucess.

7   4  
Tony Chocolonely

Met Sydney blijf je papa ook houden. En dat moet je niet willen.

Zonder papa had ik em graag zien blijven.

4   5  
Ome Cor

Bologna heeft wellicht beelden bekeken van Pierre in z'n jonge jaren....
In mijn ogen is Italië niet echt het meest ideale voetballand voor een spits in de groei.

Of Sydney bij Heerenveen zo goed bediend wordt dat hij basisspeler wordt/blijft moet ik ook nog zien gebeuren.

Doodgoeie jongen, die Sydney, maar een penalty kan ook door een andere vaste nemer binnen geknald worden.... hoeveel echte spitsengoals heeft hij gemaakt ?
Is dat voldoende ?

2   2  
Dutchbird

4 ton netto, dat is geen kattepis. Daar moet je in NL ruim een miljoen bruto voor in de arbeidsovereenkomst krijgen. Toch zou ik genoegen nemen met 2 ton netto bij Heerenveen. Want de kans dat je daar kunt laten zien wat je eigenlijk bij NAC in de eredivisie had kunnen laten zien, is een stuk groter dan bij Bologna. Als je niet speelt kun je nooit je vader overtreffen Sidney.

1   0  
Tramm

Veel succes Sidney. Ben benieuwd wat we nog allemaal van je gaan horen. Het ga je goed!

Laad alle berichten na dit bericht in