Wij gaan niet opzij

Poll: wat moet er gebeuren met de situatie van Ody Velanas?

Das Phantom

Het gaat de laatste dagen veel over Ody Velanas. De topscorer van NAC heeft een aflopend contract in Breda en naar verluidt wil hij niet met NAC in gesprek om deze overeenkomst te verlengen. Wat moet NAC met de situatie?

Vorige week kwam Hans Kraay jr. met het nieuws dat NAC Velanas niet meer op zou willen stellen als hij zijn contract niet wil verlengen en daar kwamen veel reacties op. Sommige snappen de houding van NAC en volgend jaar prioriteit heeft, terwijl andere zeggen dat je hem gewoon moet opstellen. Je bent immers samen een contract aangegaan. Wij zijn benieuwd naar jullie mening en hebben drie antwoorden geformuleerd met allemaal een duidelijke richting. Toelichting mag in de comments! 

Ody Velanas moet je als NAC...
Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
88 Reacties
169   37  
Karel de grote

Ik ben erg benieuwd hoe de mensen gaan reageren als Velanas zometeen 4 wedstrijden niet scoort of een assist

Maar we hebben genoeg wedstrijden van Velanas gezien waarin hij onzichtbaar was.

Daarbij is het helemaal niet uitgesloten dat Velanas beter is dan Omgba of Kaied.

Zoals is de bn de stem podcast al werd aangehaald. NAC wilt zich niet langer permitteren dat spelers zich in de kijker spelen om ergens een dikker salaris en tekengeld te kunnen opstrijken ten kosten van NAC. Dan liever spelen met spelers die volgend jaar voor het doel meestrijden.

Ik ga mee met die gedachten

169   37  
Karel de grote

Ik ben erg benieuwd hoe de mensen gaan reageren als Velanas zometeen 4 wedstrijden niet scoort of een assist

Maar we hebben genoeg wedstrijden van Velanas gezien waarin hij onzichtbaar was.

Daarbij is het helemaal niet uitgesloten dat Velanas beter is dan Omgba of Kaied.

Zoals is de bn de stem podcast al werd aangehaald. NAC wilt zich niet langer permitteren dat spelers zich in de kijker spelen om ergens een dikker salaris en tekengeld te kunnen opstrijken ten kosten van NAC. Dan liever spelen met spelers die volgend jaar voor het doel meestrijden.

Ik ga mee met die gedachten

74   11  
Utrechtse Breda supporter

Aan beide kanten het contract respecteren. Wanneer een speler voor 5 jaar heeft getekend en hij wil na 1.5 jaar weg, wordt er gezegd hij heeft met het volle verstand getekend voor deze contractduur/hij zou zijn contract moeten respecteren. Dus hij mag niet weg.
Andersom: dient een speler een 5 jarig contract uit (zegt hij na 4.5 jaar luister ik ga niet verlengen en kijk verder) of in Ody's geval een 2 jarig contract is het ook een probleem voor de club want hij levert geen geld meer op. Terwijl het contract zoals afgesproken netes is uitgediend en gerespecteerd door de speler. Dan opeens toont de speler geen waardering, moet die op de bank worden gezet enz.
Ik vind dat je Ody gewoon moet blijven opstellen. Er wordt wel eens gezegd dat spelers tegenwoordig alle macht hebben, maar clubs kunnen er ook wat van. Een contract is een contract en het werkt twee kanten op. Niet alleen van speler naar club, maar ook andersom.

95   11  
Patrick

Gewoon opstellen, het is zijn goed recht om verder te kijken na dit seizoen. Nac moet nu goed werkgeverschap laten zien!!

16   28  
Gilze

Persoonlijk ben ik voor het mee laten trainen maar niet meer opstellen. Zo kan je hem altijd inzetten wanneer het nodig is, denk aan blessures of schorsingen.
Aan de andere kant: Is NAC op tijd met hem in gesprek gegaan, is er een goede aanbieding geweest enzovoorts. Je kan een speler ook niet dwingen te tekenen natuurlijk en het is dan weer zijn goed recht om zijn contract uit te dienen en elders te gaan kijken.

Maar in het belang van NAC dus even het bankje warm houden, tenzij dit ten koste gaat van de teamprestaties.

Lastig!

59   8  
SjorsNAC

Voor mij is het duidelijk, we moeten toch proberen om die playoffs te halen en als dat lukt het maximale eruit te halen, als je dan de speler die het meeste doelpunten heeft gemaakt tot nu toe niet gaat gebruiken vind ik dat vreemd. NAC had gewoon eerder met Velanas om tafel moeten gaan zitten. Om hem dan te verbannen vind ik gewoon niet netjes, komt de sfeer ook niet ten goede lijkt me. De belangen van NAC snap ik ook wel, we weten ook niet wat er verder nog speelt op de achtergrond.
62   4  
RV

Zo lang hij het goed doet gewoon blijven opstellen.
Als je als werkgever een contract van iemand opzegt hoop je toch ook dat hij de laatste maand nog netjes uitwerkt. Hetzelfde geldt wat mij betreft ook andersom, ook in de voetballerij.

Maar als de trainers vinden dat er op dat moment betere opties zijn (hetzij voetballend, hetzij mentaal) dan moeten ze daar zeker voor kiezen. Als hij even niet presteert mag hij best vervangen worden, maar op dit moment doet hij het goed (en eenzelfde type speler die meedraait in de productie staat denk ik niet gelijk klaar. Nu gelijk stellen dat hij dan op de bank moet komen is (naast dat het een beetje ongepast is) vooral heel dom, Velanas kan altijd iets betekenen voor NAC in het komende half jaar.

34   8  
Kopspion

Wij als supporters hebben daar niks over te vertellen, wij zien en weten ook niet hoe speler en club zich tegenover elkaar hebben uitgelaten en wat verdere afspraken zijn !
Laat die beslissing maar lekker aan de verantwoordelijken over

15   24  
Heksenketel

Dat hij niet praat zegt wel iets over zijn betrokkenheid en gevoel bij NAC. Van hem moeten we het dus niet hebben richting de toekomst. Dat was, ik noem maar even een voorbeeld, bij Nick Olij wel anders.

7   0  
dikkenek

Ligt naar mijn idee aan de trainings ethos, geld dat niet voor iedereen zo?!

29   4  
PietP

Beetje rare poll dit, en roept vooral veel vragen op.

PM en PvH gaan over het samenstellen van de selectie, PH over de opstelling.
Hoe gaan ze Peter Hyballa opleggen dat hij Velanas 'minder moet gebruiken' ?

17   53  
Vent van de bok

Als hij niet wordt opgesteld dan zie je de ware PvH hoor…,zakelijk niet echt al te best zeg maar

Ja geef de duimpjes maar omlaag.

21   2  
Geelzwartwit

@rv

Exact

De beste spelen

15   4  
Wanny

Kan ook een oplossing voor PH zijn. Hij heeft nogal wat aanvallende spelers tot zijn beschikking en kan ze ook niet allemaal tegelijk opstellen.

Boere, Van der Sande en Omarsson moeten de doelpunten die Ody maakt ook wel kunnen maken lijkt me.

20   3  
Dutchbird

Weer zo'n zaakwaarnemer die niet begrijpt dat er bij tegengestelde belangen geen sprake kan zijn van een goede samenwerking. Hij wil er in mei een mooi contract elders uitslepen voor Velanas en dat lukt alleen als NAC hem blijft opstellen en hij goed speelt/vaak scoort. NAC heeft daar geen belang bij.

Dan ben je wel een heel waardeloze zaakwaarnemer als je niet snel aan tafel gaat om afspraken te maken waar beide partijen een belang bij hebben. Wat? Dat kan van alles zijn. Dat krijgen ze samen wel bedacht. Doet hij dat niet dan beschadigt hij de carrière van Velanas en zou Ody snel een nieuwe zaakwaarnemer moeten zoeken die dat risico niet neemt.

24   2  
bier en friet

Het gebeurt vaker dat een speler die niet bij wilt tekenen buiten de selectie wordt gehouden. Net zoals het vaker gebeurt dat een speler die naar een andere club wil niet meer op komt dagen op het trainingscomplex. Dat is het voetbalwereldje. Ik ben er geen fan van, maar we zijn nu eenmaal supporters van een voetbalclub.

Persoonlijk vind ik dat het nogal een verschil maakt waarom een speler uit de selectie gehouden zou worden. Is dat puur om hem te pesten / onder druk te zetten om anders zonder ritme en niet-wedstrijdfit aan je volgende klus te beginnen? Dan zou ik de omschrijving van bsiderats wel begrijpen van "Je bent immers samen een contract aangegaan." Maar in dit geval kijkt NAC puur naar volgend seizoen. Als hij daar geen onderdeel van uitmaakt, dan geef ik liever een reservespeler van volgend seizoen wat ritme.

We zijn hem niets meer verschuldigd dan hij ons. Wij hebben een risico genomen door hem een kans te geven. Hij heeft die kans gegrepen en wil nu door. Hij denkt puur aan zijn eigen belangen, dat kan en dat mag, maar dan moet NAC dat ook doen. Jammer, maar het zij zo.

32   3  
Ouwe Spionkop

Leuk allemaal zo'n poll en al die speculaties.
Maar de enige die dit tot nu heeft gezegd is Hans Kraay. Het hele verhaal is vervolgens een eigen leven gaan leiden.
Zouden we niet even wachten tot we het horen van Peter Maas of PvH zelf?

16   7  
Badeend

Rare, irrelevante en totaal onnodig poll dit. Vooral stemmingmakerij die dan wel weer goedgepraat zal worden met "ja maar dit leeft onder de reageerders".

Niemand hier weet hoe de gesprekken tussen NAC en Velanas verlopen of verliepen. Elk oordeel hierover is onzin.

Ik zou het prima begrijpen als er een situatie ontstaat waarin Velanas niet of minder gebruikt wordt, met het oog op volgend seizoen, maar ook ik kan daar niet over oordelen. Ik kan alleen oordelen over wat ik van hem heb gezien de afgelopen anderhalf jaar en ik vind oprecht dat het team van Velanas niet beter wordt. Dat is volgens mij ook de reden dat hij altijd als buitenspeler werd opgesteld, voor een centrale positie laat hij het echt te weinig zien. Maar misschien dat Hyballa dat loskrijgt?

6   10  
Mmm

Gewoon houden en zeggen dat hij moet blijven!!! Hij is te goed om weg te gaan, nie zeiken gewoon blijven!!!!

11   7  
Joachim Siwek

Mee laten trainen met de selectie.
Op zich als een volwaardig lid van de selectie beschouwen alleen niet met de status die hij heeft verworven.
Dus simpel en goed: anderen (nieuwkomers) opstellen op zijn positie en zowel in wedstrijden en op de trainingen kijken of we zonder Ody evenveel resultaat hebben op die positie.
Ik vind dat hij ook heel vaak niet levert. Zonder bal speel je met 10 man. Aan de bal erg afhankelijk van momenten.
NAC zet in op nieuw bloed, Velanas zet in op en transfer.
1 + 1 =2

Mocht, door blessures, schorsingen etc , het nodig zijn om een beroep op hem te doen, dan hebben we waarschijnlijk een fitte, scherpe Velanas achter de hand die zich in de kijker wil spelen.

6   0  
Willem

Heb de 2e gekozen maar als de speler die niet mee wil naar volgend jaar dan begint te stuiteren kan die alsnog naar de 3e. Nieuw bezems vegen nu eenmaal schoner en als gesteld wordt dat er alleen maar gewerkt gaar worden met spelers voor wie toekomst is, is dat wat 't is en moeten de spelers daar mee gaan leven. Of je nu Plat heet of Velanas bent. Overigens had die eerste ook zicht voor kunnen het nemen het snot voor de ogen gaan trainen om er voor te zorgen dat Hyballa niet om hen heen kan. Het zomaar e handdoek in de ring gooien is misschien wel de reden dat je in deze situatie beland bent als speler.

10   1  
g.r.

gewoon aan de trainer overlaten. heeft hij hem nodig dan gebruiken zo niet dan op de bank. ga hij dan moeilijk doen in de groep schorsen tot eind seizoen

19   2  
Oppergeit

Je moet een speler beoordelen op zijn kwaliteit/inzet en niet op zijn contract.
Wanneer de kwaliteit voldoende is om te winnen, zoals nu het geval. Dan heb je alleen jezelf er mee om hier geen gebruik meer van te maken.
In het geval dat er een speler met dezelfde kwaliteit, voor dezelfde positie en met een langer contract beschikbaar is kan je Velanas vervangen.

10   3  
Breda F2

Ik weet er niet alles van en waar 2 vechten, 2 schuld. Laat hem ballen en in de luwte bouw je aan andere mogelijkheden. Hij is goed voor de club geweest en dus mag de club ook goed voor hem zijn.

14   6  
40jaarNAC

Hij heeft net 3x gescoord!!!!!
Gewoon opstellen. De beste moet spelen.

14   18  
bungh

Ody heeft van NAC de kans gekregen zijn carriere een lift te geven en deze gepakt. Als je dan vervolgens ondankbaar niet eens in gepsrek wilt gaan en NAC geen kans wil bieden daar ook iets op terug te laten verdienen is het voor mij heel simpel.
Je wilt hoe dan ook gratis weg en absoluut niet voor NAC spelen? Per direct ontbinden scheelt 5 maanden salaris.
Niet akkoord? Niet meer naar omkijken maar ook niet op Zundert laten trainen.

11   1  
Jurgen

Als hij professioneel zijn contract uit dient en zich blijft inzetten als we gewend zijn is het prima dan kan de scouting al gaan zoeken of een salarisverhoging
Dus optie 1

16   2  
Breda83

Benieuwd of iedereen ook zo had gereageerd als Velanas niet 3 keer had gescoord in de laatste wedstrijd en net als de wedstrijd daarvoor zonder strijd te leveren over het veld gehobbeld had. Toen kreeg hij van dezelfde supporters hier een 6.1, hetzelfde cijfer als Plat en alleen T. Marijnissen, Besselink en MacNulty met een lager cijfer. Als hij er elke wedstrijd 3 inschiet; prima. Dan is het logisch om hem te laten staan. Kunt hem tegen ADO nog zeker de kans geven. Maar als hij dan niet levert gewoon laten banken en een ander de kans geven.

Overigens zie ik bij ESPN op twitter een filmpje met Steijn, die geeft aan dat ze Velanas in het vizier hebben en alleen geen bod gedaan hebben op hem omdat die transfer van Mijnans te laat afgerond was en ze niet de hoofdprijs wilden betalen. Maar ze zijn dondersgoed op de hoogte dat zijn contract afloopt; die gaat dus never nooit niet meer bijtekenen.

10   2  
Jukela

Als ody goed blijft presteren op de training en tijdens wedstrijden dan laten staan.
Het is zijn goed recht om niet bij te tekenen en andere moeten maar op de training en wedstrijden laten zien dat ze beter zijn.

20   4  
Nacman

Waarom moet NAC er aan mee werken dat hij meer tekengeld en salaris krijgt bij zijn nieuwe club.
En NAC er helemaal niks aan verdiend
Dus NAC heeft op het middenveld al spelers aangetrokken voor zijn plek dus ik zeg laat die spelers alvast op elkaar ingespeeld raken voor volgend seizoen het kampioensjaar mits we dit jaar niet promoveren.
Dus velans kan invallen tijdens een wedstrijd en als hij daar een probleem mee heeft op de tribune.

10   11  
Peer

Gewoon blijven opstellen. Hij heeft altijd geleverd, nooit voor problemen gezorgd, voorbeeldig gedrag en is belangrijk voor de club. We leven in het nu en de playoffs is in zicht. De nieuwe jongens moet eerst nog een tijd wennen en zullen er niet direct staan.
Het is toch logisch dat hij op een hoger niveau wil spelen. Olij heeft toch ook tot het einde mogen keepen.
Ik hoop dat NAC goed werkgeverschap laat zien. Er zijn al verschillende spelers niet netjes behandeld. Geen beste reclame voor de club. Laat eens zien dat NAC dat wel kan.

11   2  
L.

NAC respecteert gewoon zijn contract. Hij krijgt salaris zoals overeengekomen en heeft hierin geen basisplaats bedwongen.
Het verleden leert dat jaarlijks bouwen aan een nieuw elftal niet succesvol is en daarom heeft het mijn voorkeur om vanaf nu al te bouwen aan een stabiel elftal en automatismen te krijgen. Dit zal dan zonder spelers zijn die niet de intentie hebben bij NAC te blijven.

11   1  
Sam

Gewoon de beste spelers opstellen, lijkt me logisch toch

7   2  
Ouwe Spionkop

Sparta heeft een poging gedaan Velanas over te nemen deze winterstop.
Maar dit was financieel niet haalbaar volgens Steyn op ESPN.
Dan zal NAC nog een flinke transfersom gevraagd hebben of de salariseisen van Velanas liggen te hoog voor Sparta.

10   1  
Angelino Eindbaas

Het is een duivels dilemma. Maar NAC moet weer baas in eigen huis worden en niet een makelaar. Zo bouw je anders nooit kapitaal op. Denk het beste is toch om nu aan te geven dat wij jonge spelers zoals ody een kans willen geven om zich te ontwikkelen. Met mooie trainings faciliteiten en gevuld stadion. Maar daar staat wel tegenover dar je niet zo maar gratis de deur uit loopt als dat jou financieel beter uitkomt.

18   0  
fvf6

Als hij beter is dan andere spelers moet je hem opstellen , maar bij gelijkwaardigheid van spelers moet je hem passeren

8   8  
Beter de Laat dan nooit

We staan er bij veel spelers nog niet best op en daar is nog veel te winnen.
Pierre heeft al niet zo’n beste naam als speler (ging vaak met conflict weg) en ik zou dat als RVC lid niet voortzetten.
Bovendien moet hij dit niet communiceren met Hans Kraaij die dit overal wereldkundig maakt.
Sterkste team opstellen, daar leren anderen ook het meeste van.
Als de wedstrijd gelopen is of nacompetitie veilig gesteld aan de toekomst denken.

5   6  
Judge M.

Ik krijg een aardig deja-vu gevoel naar 3 seizoenen geleden Sydney op een transvervrij vertrek aanstuurde nadat NAC zijn jeugdcontract al had opgewaardeerd. Toen liet Steijn zich niet piepelen en hield hij hem de hele wedstrijd op de bank en liet hem 2 minuten voor tijd invallen om even te laten zien wie er de baas was.

Daar sprak toen iedereen schande van en we weten hoe het is afgelopen.. Nu lijken de reacties toch wat genuanceerder te zijn. Ik heb zelf voor de 2e optie gekozen nu. Alleen wel bijzonder dat PvH nu aan de andere kant van het verhaal staat..

18   7  
Svt076

Vorig jaar na Seuntjens en Haye het meest betrokken bij een goal (10goals en 6 assists) en dit jaar topscorer.
En toch zijn er mensen die beweren dat NAC beter is als hij niet speelt, man man man..
De beste spelen gewoon, neem ik aan.

10   5  
Ivo

Voor mij hoort Velanas in de basis. En aflopende contracten horen bij de sport. Het zou er wat uit zien als iedereen met een aflopend contract zijn werk niet meer hoefde te doen.

De transferperiode is voorbij, wat mij betreft laten we de spierballentaal achterwege en gaan we gewoon de beste spelers opstellen. Hetzelfde geldt voor Plat, die hoort gewoon bij de selectie.

7   0  
Nb.vos

blijven opstellen maar dan wel mocht de kans zich voor (voldoende op voorsprong staan) eerder wisselen om op zijn plek iemand al meer ervaring op te laten doen. Hij is nog altijd belangrijk vind ik en hij is hopelijk zo sportief en professioneel dat hij zich ook van zijn beste kant wilt blijven laten zien om nog een visitekaartje af te geven aan andere clubs waar hij naartoe zou willen. Als hij er dan komende duels er met de pet naar gooit dan weet je voldoende.

5   0  
Wim

Simpelweg wel de topscorer van dit team als middenvelder...
Hij heeft nog een contract voor dit seizoen, dus laat hem spelen en bied een goed contract aan (indien hij goed presteert). Ben van mening dat hij ook beter gaat presteren met betere voetballers om zich heen

13   8  
Cees-2

Velanas hoopt nu op een hoger/mooier niveau. Daarnaast ook op een hogere financiële overeenkomst. Hij is tenslotte een broodvoetballer, dus logisch toch. Juist op dit moment wil hij graag doorpakken. Zijn contract loopt verder ook binnenkort af, 1 plus 1 is 2, zo lijkt me. Wat Velanas nu doet is rustig afwachten. Hij heeft volkomen gelijk. Iedereen zou dit zo doen.

Velanas heeft mij verrast. Hij is inderdaad opgeklommen. Niet super, maar hij heeft inmiddels wel iets extra,'s. Nou daar wil hij profijt uit halen.

NAC moet zich gewoon normaal blijven opstellen. De beste moet spelen. Velanas moet spelen! Wie daar anders over denkt, is kinderachtig bezig.

7   0  
patje

Kan me vergissen, maar een paar weken geleden in een interview met bndestem gaf ody velanas aan na deze periode om te praten , want hij wil denk ik eerst alles voor nac te willen doen. Dus hopelijk stelt peter hyballa hem gewn op.

7   3  
Ben

Op stellen hij blijft gemotiveerd
Om zich in de kijker te spelen.
Bij een groter club en je hebt hem.nodig om te promoveren.

Hup nac

6   4  
Reflektor

Gewoon meespelen hier kan velanas niets aan doen en daarnaast is hij vervangbaar

14   3  
Moppernac

Die gaat gratis naar Sparta einde van dit seizoen.

6   5  
Nac

Normaal gesproken ben ik het eens met de beste 11 moeten spelen, maar ze doen nu alles om volgend seizoen er vanaf het begin te staan.

Hier past dan helaas Velanas die weggaat niet tussen.

Dit is de afweging die NAC moet maken en er valt voor allebei wat te zeggen.

7   1  
Ernie

Als hij de beste is voor die positie dan moet hij gewoon spelen.

2   4  
Greve i. Ch

Begrijp en lees ik dat nu goed
ergens in de media .
Dat M . Steijn al contact heeft gehad
met Velanes .
Dus dat ettert richting einde seizoen.
In principe had hij al naar Sparta
gegaan , maar centjes hè wat ik
niet begrijp Sparta zojuist een grote
uit transfer richting AZ

3   12  
Cees-2

NAC: Dat zou dan de al-ler-eerste keer zijn dat NAC aan het begin van een nieuw seizoen er helemaal klaar voor is. Verre van dat, de laatste jaren. Dat heeft dus even niets van doen met Velanas. We hebben het over "een" speler, komop zeg. Een drogredene zou het zijn. Ook voor het nieuwe NAC. Spelen, dat moet Velanas, denk ook eens aan de seizoenkaarthouders, die zijn toch al niet echt verwend. En dan dit gezever er ook nog bij voor menigeen op de tribune.

3   2  
Vak G 1912

Lijkt mij ook wel afhankelijk hoe die nieuwe aanwinsten presteren. Als hun beter spelen en ook een prima rendement hebben, zou ik eerder voor de toekomst kiezen. Als hun nog liet hetzelfde niveau hebben lekker ody laten staan en die gasten in laten vallen en ontwikkelen voor volgend seizoen.

6   13  
Van Flieger

Vooral niet opstellen hoor! Man man man wat een volksverlakkerij is hier aan de gang.

5   6  
Jung-yoon Noh

Ahjoh Ody tekent vanzelf bij als we promoveren

5   0  
Sjaak de Trekhaak

Ik vind dat ze hem wel moeten opstellen. Maar als ik Hyballa was zou ik tegen hem zeggen dat hij zich volwassen moet blijven gedragen en natuurlijk vol in de duels gaan niet alleen met je eigen bezig zijn om goed op de markt te willen liggen en extra voorzichtig willen zijn.

7   4  
Bp

Sparta had interesse in Velanas maar wilde geen afkoopsom betalen maar ontvangen zelf wel 2,5 miljoen voor Mijnans, die naar AZ verkast.

Vrekken, komen zeker terug na het seizoen, want dan is Velanas gratis

5   22  
Oosterhout74

Die gaat transfervrij naar Sparta dat hem kort voor de deadline nog wilde halen. Helaas vroeg Pierre te veel om tot een deal te komen. Dure misser, zeker als je hem niet meer gaat opstellen.

Dan moet je nu niet naar de speler wijzen maar naar Van Hooijdonk. Die er ook niet in is geslaagd om een centrale verdediger te halen. Kortom de zwakste plek is niet gerepareerd.

7   1  
Joop

Nu van de sande geblesseerd is moet je zeker niet zonder velanes beginnen ik vindt dat gewoon zeer stom we moeten wel een playof ticket halen dan moet je met je beste 11 beginnen en daar hoort velanes nog steeds bij

8   1  
Henk

@Oosterhout74
In jouw wereld bestaat technisch directeur PM niet ofzo?

3   8  
Oosterhout74

@henk, die was t/m de deadline werknemer van H’veen en niet bevoegd om namens NAC te handelen.

4   3  
Karel de grote

@henk

Jij schat hem te hoog in. Met een iq onder de 100 snap je zulke dingen niet helemaal

18   1  
Breda83

Dus wacht ff; Sparta heeft een begrotingstekort van 2.6 miljoen dit jaar en kunnen Velenas niet betalen, al het geld voor Mijnans moet in dat tekort gestoken worden. En dat is dan de schuld van Pierre? Het wordt wel steeds lachwekkender he, sommige types.

3   7  
Lamington

Ik kan niet meer stemmen en het bericht is 5 uur geleden geplaatst. Ik zie dat 'gewoon op blijven stellen' de meerderheid heeft.

Ben ik het niet mee eens indien hij weigert te praten. In dat geval naar het tweede elftal en de focus op spelers die wél willen. Ook dát kan onderdeel zijn van het contract dat je hebt getekend. Wel aan tafel en open en eerlijk in gesprek, bij het eerste houden en de beste elf spelers opstellen.

13   1  
H.V.M.

Tja, zaakwaarnemers en spelersmakelaars, hebben helaas veel te veel macht.
Zij bepalen wie er aan de touwtjes mogen trekken, en bovenal wie dat als eerste mag doen.
Aasgieren zijn er niets bij.
Uiteraard souffleren zij Velanas om de kaken lijkstijf te houden.
Die aasgieren ruiken geld nog op 15000km afstand.
De huidige situatie is voor NAC op z'n zachtst gezegd onprettig!

Probleem is dat we absoluut de Play-Offs moeten halen om sowieso nog iets van dit seizoen te maken.
Dat zijn we toch wel aan onze stand verplicht.
En we weten allemaal dat er in de Play-Offs gekke en bovenal mooie dingen kunnen gebeuren.
Dáár heb je Velanas toch hard nodig.
Wat je ook onderneemt, vertrekken doet hij toch!

6   1  
7hills_rules

Vorig seizoen was Velanas ookn1nvan de belangrijkste spelers. Normaal gesproken ga je ruim voor de vervaldatum van een contract met elkaar in gesprek om te verlengen. Als hij dan ook niet wilde verlengen had je hem in de zomerstop kunnen verkopen en nog een paar centen kunnen vangen. Ik snap dat bovenstaande bij nac erg lastig was gezien het verloop van de overname. Ik mag hopen dat dit 1 van de laatste naweeën is van onze Haagse vrienden en dat dit vanaf heden beter geregeld wordt. Tevens vind ik wel dat Velanas op zijn minst het fatsoen kan hebben om een gesprek aan te gaan. Al met al betaald nac wel netjes zijn salaris neem ik aan. Alles in ogenschouw nemende zou ik Velanas blijven opstellen zo lang hij presteert. Wordt het minder dan gelijk op de bank en iemand voor volgend seizoen de kans geven als er al een vervanger hebben voor zijn positie.

5   4  
Karel de grote

@breda83

Gelukkig neemt ook echt helemaal niemand die dorpsgek serieus joh.

Gewoon een kruikje die komt irriteren

5   0  
Hoge Vucht

Toch overtuigen om te verlengen!

En anders blijven opstellen als hij blijft leveren en je speelt nog ergens om.

3   11  
Oosterhout74

Dat taalgebruik van Karel de Grote, is dat toegestaan?

5   5  
Karel de grote

Zolang dat bloedirritante gejank jegens Pierre , NAC=Breda ect van je door blijft gaan is alles geoorloofd tegen jou.

4   16  
Van Flieger

Het stinkt hier geweldig.

9   2  
Bas

@Oosterhout74
Zo naïef ben jij toch niet. Het is toch vrij duidelijk dat PM achter iedere beslissing van deze transferperiode zit. In Heerenveen ergerden ze zich dat hij zoveel in Breda was. Je gelooft toch niet zelf dat PM accepteert dat PvH zonder overleg ook maar één beslissing neemt.

19   3  
Ome Cor

Velanas en NAC zijn een samenwerking aangegaan met een samen overeengekomen einddatum.
Beiden zijn vrij om de ander daarna de bons te geven of opnieuw de liefde te verklaren.
Maar maak gebruik van zijn diensten waar nodig en passeer hem alleen als zijn vervanger al in huis is en het beter doet/kan dan Ody.

Niet kinderachtig doen. Hij is on dienst van NAC, dus laat hem werken voor ONS én voor zichzelf.

9   1  
Enkhuizer

Griekse tragedie

5   9  
Tip

Een middenvelder/buitenspeler met dit aantal goals en assists bij een tot voor kort zeer matig elftal hoef je vind ik niet aan te twijfelen. Daarnaast heeft hij een fluwelen balbehandeling. Zet je hem tussen betere spelers wordt hij nog beter. Maar goed. Wat me opvalt. @Karel de Grote krijgt veel duimen omhoog. Maar de uitslag van de poll geeft een ander beeld m.i. Waar ik maar mee wil zeggen , niet iedereen geeft hier reacties. En dus kun je uit de reacties hier niet echt opmaken wat de meeste supporters vinden.

17   17  
Arie

Deze Griekse El Allouchi is makkelijk vervangbaar. Ook zijn goals en assists. En slechte corners en vrije trappen. Ook met deze jongen staan we gewoon te laag. Als dit soort jongens zichzelf al te goed vindt voor NAC is er maar 1 weg, de uitweg.

0   7  
Dun hector

Niets bijzonders, mooi wegwezen

7   0  
Nonkel Frans

Je zult toch maar Ody Velanas heten en zo'n poll over jou persoontje en " situatie" voor je neus krijgen.
En dan ook nog een hoop halfzachte meningen hier terwijl geen mens precies weet hoe direct betrokkenen dus TD en trainer en Ody zelf, hier instaan.
Ody is een nette gast met verstand die lijkt mij , ook volgens zijn contract, NAC in ieder geval wil helpen om naar de play offs te komen en daarbij tevens zichzelf in de kijker te spelen. Win win voor iedereen. Prima toch.
Als de TD en trainer anders beslist dan horen we de reden achteraf wel. Zonder poll houd je Ody meer gemotiveerd. We zullen hem nog nodig hebben!

Hup NAC!


8   0  
Andre vermeulen

Volgens BN de Stem speelt Velanas vanavond mee tegen ADI

4   0  
Geelzwartwit

Velanas schijnt vanavond te spelen.
Mooi dan zijn we van dat stemmingmaken en geouwneel ook weer af.

"NAC Breda is een lastige club om te werken" vind je het gek als supporters over iedere scheet een mening hebben.

Definitie
supporters (meerv.) 1) aanhanger van een sportploeg of van een individuele sporter die naar de wedstrijd komt ... iemand die een bepaalde club steunt.

Meningen over uitspraken van ene Hans Kraay.. Over de arbeidsrelatie tussen speler en club. Waar 1 niemand wat vanaf weet. 2 niemand wat over te zeggen of vinden heeft.

Gestook is het, wijven gezeik, zeuren, klagen enz enz. Niet maar dan ook niets heeft het te maken met het supporten van NAC Breda of 1 van de werknemers/spelers van die club.
In het kielzog wordt het functioneren van het technisch RvC lid ook maar even mee in het geouweneel betrokken en ja NAC Breda is een lastige club om te werken door.. Niet Velanas niet Pierre niet NAC zelf nee door het geklets en de bemoeienis van de "supporters".

De toon was afgelopen weken positief. Door de transfers en ontwikkelingen. En dan is 1 uitspraak van Hans Kraay slechts nodig om... Ach laat ook maar.

@bsiderats 1 bndestemmingmaker is genoeg.

Ps. Is er nog echt nieuws?

3   0  
Ben de Gaijgek

Het is heel simpel.
De coach kiest de beste opstelling uit de de beschikbare spelers.
Of die spelers nog 1 of meerdere jaren aan de club verbonden zijn of straks uit hun contract lopen doet voor de coach niet ter zake.
Hij moet vanavond winnen, meer niet.

De volgende wedstrijd is van later zorg.
Eerst vanavond, daarna op naar de volgende. One at the time.

1   1  
robin

stel we zouden geen kans meer maken op promotie dit jaar is het een compleet ander verhaal maar we staan VGM alweer in de play offs en we hebben al eerder gezien dat in de play offs de verschillen zo klein zijn dat iedereen kan winnen dus dan kan een jongen als ODY het verschil maken.

2   4  
Oosterhout74

Het is de technische man in de rvc die hier weer het conflictmodel hanteert en er mee naar Blanco loopt.

Allemaal onnodige onrust en het risico dat fans zich tegen speler keren als het even minder gaat.

Maat zijn zoontje liet hij een salarisverhoging tekenen zonder te verlengen en naaide daarna de club met een opleidingsvergoeding. Zoontje koos niet voor het geld ( dat doet een van Hooijdonk nooit) maar voor “ Het Plan” van Bolonga.

1   2  
Youri

Persoonlijk vind ik hij wilt niet prima ga nu als nac kijken om een team te bouwen voor promotie hij wilt er niet in mee prima verkopen (kan hij veel geld verdienen maar wel de bank warmhouden prima) Ben wel klaar met spelers die niet voor een club gaan

5   2  
Bas

@Oosterhout74
Velanas speelt vanavond gewoon naar ik begrijp. Dus het lijkt me verstandig om niet op de feiten vooruit te lopen en op basis van aannames grote verhalen op te hangen en conclusies te trekken. Verder gaat de RVC hier niet over. Dit is de verantwoordelijkheid van PM. Die laat zich niet overrulen. Dat accepteert hij niet. Maar ik snap dat in sommige kringen wordt gedacht dat PvH overal achter zit. Ook als je dit soort zaken vaak herhaald en heel graag wil geloven wordt dit geen werkelijkheid.

MS en MM wilden SvH niet verlengen. Ze vonden hem niet goed genoeg voor de KKD. MS zei aan het begin van het seizoen dat hij geen spitsen had, terwijl SvH en Stokkers er nog waren. Beiden spelen nu Eredvisie waar de velddoelpuntloze Bilate nu in de KKD speelt. MM gaf SvH toen een salarisverhoging, maar MM en MS wilden hem toen nog steeds niet verlengen. Een contract teken je met z'n tweeën. Als MM en MS het contract van SvH niet willen verlengen dan heb je redelijk wat hersengymnastiek nodig om dit PvH aan te wrijven. Omdat MM en MS dit zo hebben aangepakt had NAC geen recht op de (volledige) opleidingsvergoeding. Wanbestuur van de incapabele MM en MS.

2   7  
Oosterhout74

@bas bij de salarisverhoging is gesproken over een verlenging. Dat werd van tafel geveegd door de familie.

Maas rent niet naar De Stem met verhaaltjes over Velanas. Van Hooijdonk voedt dat krantje al 2 jaar en heeft ze zover dat ze geen journalistiek meer bedrijven maar notuleren en PR bedrijven.

6   1  
Ome Cor

Jaaaa laten we Sydney erbij halen en Pierre op het moment dat hij nog g niet in dienst van NAC was.

Iemand een worstenbroodje?

3   1  
Bas

@Oosterhout74
Het moet wel vervelend voor je zijn om telkens geconfronteerd te worden met de realiteit die zich maar niet wil aanpassen aan je fantasieën. Als MM en MS werkelijk een contractverlenging hadden aangeboden dan was er nooit discussie ontstaan over de opleidingsvergoeding die NAC nooit volledig heeft ontvangen.

Prima. Blijf maar in de waan dat alles de schuld is van PvH. Met die houding laat je wel opzichtig in je kaarten kijken.

2   1  
Scheppioni

Wel opstellen, bij niet renderen vaker wisselen ! Jammer Ody, dat je je zo opstelt, NAC gaf je de kans vanuit jong utreg....

2   0  
Fritske d'n Olifant

De frustratie bij PM en PvH begrijp ik wel ten aanzien van deze casus. Maar als het sportieve belang van NAC op 1 staat moet je de beste 11 laten spelen. En als Ody de beste op zijn positie is en zorgt voor doelpunten en assists dan vind ik het raar om een speler te laten spelen die minder is. Zeker in de wedstrijden die er nu aan komen. Aan de andere kant kun je hem tegen de mindere goden gerust op de bank zetten ten faveure van de ontwikkeling van een eigen speler. Dat lijkt me logisch.

Laad alle berichten na dit bericht in