Wij gaan niet opzij

Profvoetbal ligt stil tot 1 juni

Praatpapegaai

De maatregelen zijn weer wat verlengd, en dat heeft natuurlijk gevolgen. Wat we nog niet goed wisten en net verduidelijkt werd is dat de voetbalcompetitie tot 1 juni stilligt (of juno). En om in 30 dagen al die wedstrijden + nacompetitie in te halen? Dat lijkt een utopie.

Dat is een mokerslag voor de voetballiefhebber, want zonder publiek voetballen leek nu ineens toch aanlokkelijk, maar Mark Rutte, ook nog wel eens met een pilsje in het Rat Verlegh stadion te zien, meld heel duidelijk dat voetbal onder de vergunningsplichtige evenementen valt. Dus geen NAC, geen voetbal, tot 1 juni. Ons NAC hart bloed, ons voetbalhart bloed, maar onze gezondheid blijft natuurlijk veel en veel belangrijker.

De wereld zal nog niet vergaan zolang de liefde blijft bestaan....

Bron:
B-Side Rats
19 Reacties
46   2  
Molenschot Loco

Tis nie anders verstandig besluit!!! Zou kunnen zeggen wil geld terug voor seizoen kaart ik zeg stop het maar in de selectie als we weer gaan voetballen en nogmaals de HELDEN werken in het Amphia Breda en door heeeeeel Nederland. Was getuige van een bus met corona patiënten in Doetinchem en dacht pfffff wat een helden!!!!!!!Al dat zorg personeel !!!! You never walk allone....

9   25  
Han Mulders

Sinds wanneer is een reguliere voetbalwedstrijd een vergunningsplichtig evenement? Voor een wedstrijd is geen evenementenvergunning nodig. Maar goed, prima de boel stil te leggen. Het is maatschappelijk niet te verantwoorden te gaan voetballen.

46   2  
Molenschot Loco

Tis nie anders verstandig besluit!!! Zou kunnen zeggen wil geld terug voor seizoen kaart ik zeg stop het maar in de selectie als we weer gaan voetballen en nogmaals de HELDEN werken in het Amphia Breda en door heeeeeel Nederland. Was getuige van een bus met corona patiënten in Doetinchem en dacht pfffff wat een helden!!!!!!!Al dat zorg personeel !!!! You never walk allone....

27   7  
Des NAC's

Na 1 juni is het alweer meer dan 5 maanden geleden dat er voor het laatst een trainer id ontslagen bij NAC. Het wordt nog wel eens wat met ons clubke.

Bovenal: blijf gezond iedereen en zet em op in deze moeilijke tijden.

8   7  
Henry44

Was natuurlijk te verwachten. Het positieve: We zijn nog nooit zoveel
maanden achter elkaar ongeslagen gebleven!

7   14  
Sief de gevulde koek

Gezondheid is natuurlijk veel belangrijker. Verder volgend jaar weer kkd. Wat een kut seizoen was dit zeg. Pffff zucht

17   4  
Buurman

Kan niet anders. Ook snel knopen doorhakken voor wat betreft het afwikkelen van het seizoen. Mensen hebben daar behoefte aan. Wat mij betreft de huidige standen, zowel in de ere als in de eerste etc. , zijn de eindstanden. En dan hopen dat we in juli / augustus , gezond, weer mogen beginnen. NAC graag duidelijk communiceren hoe de financiële situatie is als er dit seizoen niet meer wordt gevoetbald. Dan kunnen we als supporters, sponsors en spelers/trainers en iedereen binnen het NACse tijdig kijken wat we kunnen doen en of we bij moeten springen. Ik zou als club daar op focussen. Een dilemma wordt wel of je geld geeft ( wil geven) aan je cluppie of dat er wel belangrijkere bestemmingen zijn. Die keus mazkt ieder voor zich.

8   8  
Henri

Ja inderdaad, mijn NAC hart bloed ook BSR. Maar dat bloedt helaas al vele jaren.

5   24  
Scheppioni

Ik ben toch wel benieuwd hoe de corrupte bond dit gaat oplossen !???

3   12  
Kipiani

Dynamico ook gestopt met declareren Luuc ?

14   5  
NAC76

Ik zou zeggen, doe hetzelfde als bij het amateur voetbal. Geen eind standen, dus ook geen kampioenen en degradanten. Want niet kunnen degraderen naar de KKD omdat er van alles nog kan gebeuren in de stand, maar wel Cambuur en De Graafschap laten promoveren is meten met 2 maten! O.b.v. de eindstanden van de afgelopen 5 jaar bepalen wie Europa in gaat.

15   1  
Ric

Ik hoef in ieder geval geen geld terug!
Pomp dat maar in de jeugd of in de nieuw samen te stellen selectie

16   0  
HGMaster

Voor alle mensen die wel/geen geld terug willen... Je hebt sowieso geen recht op geld terug! ?

7   4  
Ad B uit Roosendaal

Het is niet anders. Het is echt crisis.

Het Kabinet kan niet anders dan besluiten dat o.a. de voetbalcompetitie niet mogelijk is tot 1 juni.

Zojuist begrepen dat de KNVB besloten heeft dat voetbalclubs niet degraderen/promoveren. Heel vervelend voor NAC (er was toch immers een kans), maar ook daar zullen we mee moeten leren leven.

De gezondheid staat voorop en laten we hopen dat wij van deze crisis leren door o.a. "nog meer samen te leven".

3   0  
Henri

Het is nu wel interessant of de KNVB voor het profvoetbal dezelfde maatregelen neemt als voor het amateurvoetbal. En zo niet, waarom dan niet?

4   2  
Ad B uit Roosendaal

Sorry, ik trek mijn opmerking over degraderen/promoveren in. Dat geldt nu voor het amateurvoetbal.

Nog niet duidelijk is voor betaald voetbal, maar....

1   10  
Oosterhout3

Ik denk niet dat veel mensen beseffen in wat voor competitie je terecht komt als nac nog een jaar kkd moet spelen....

Clubs als fcdb, OSS, dordt, telstar, Helmond, fc Eindhoven en zo nog een aantal clubs gaat dit niet overleven!

Dan wordt het 5a6x tegen Jong ajax, jong AZ, jong Utrecht en jong vitesse en jong feyenoord, die toegevoegd gaan worden als opvulling!

Mijn idee?

Gooi alle clubs die deze crisis overleven in de eredivisie!
Voor 1x wordt het geld verdeelt over alle clubs die evenveel krijgen ipv over resultaten van afgelopen 10 jaar?
Speel dan geen beker volgend seizoen en begin ergens half juli!

1   0  
Buurman

Beste Ousterhout3. Het verdelen van de TV gelden op een sociale manier ben ik voorstander van. Verder moet een voetbalbedrijf(je) , net als andere bedrijven in andere bedrijfstakken , overheidssteun krijgen als ze dreigen om te vallen. Verder hoop ik dat voetbalclubs , met hun voorbeeld functie , allemaal aan dezelfde zeel gaan trekken , dezelfde kant op, en hardop zeggen dat voetbal in deze situatie compleet idioot en levensgevaarlijk is. Het is eigenlijk heel simpel : 1. Seizoen beëindigen en hopen dat we in juli , augustus weer veilig kunnen beginnen. 2. Afspraken onder auspicien van de knvb dat alle clubs hetzelfde geluid naar buiten brengen. De voorbeeldfunctie benadrukken. Stop die idiote discussie wat ze als club wel en niet willen. 3. Een keus maken; of de huidige stand is de eindstand. De degradanten en kampioen zijn dus bekend. Of er is geen eindstand. Niemand kampioen en niemand degradeert. De huidige eindstand is wel bepalend voor Europese deelnames die , op zijn vroegst , in september starten. Kortom hou het simpel en schep duidelijkheid en richt alle peilen op gezondheid en veiligheid.

1   2  
Da Huge

Volgend seizoen eerste wedstrijden gratis bezoeken voor medisch personeel. Sterker nog, laat deze mensen een ereronde lopen op het veld!

2   0  
Van "taajlaand

Natuurlijk zagen we deze beslissing aankomen, dus verrast nee!

Hoe hadden ze in hemelsnaam kunnen beslissen het voetbal wél door te laten gaan, met de inachtneming van 1,5 meter afstand???
Dus ook die optie, zónder publiek had te belachelijk voor woorden geweest, ik had als speler écht aan 'werkwijgering' gedaan.
Dat had je toch aan niemand uit kunnen leggen, waarom het betaalde voetbal als énige sport wél door had moeten gaan.

Natuurlijk balen, voor ons de voetballiefhebber, de spanning in de competities en de economische belangen, die helaas veul te groot zijn geworden.
Net als meerderen hierboven pleit ook ik voor huidige stand als eindstand, of helemaal geen promotie degradatie.
Het is crisis, en daar kan eigenlijk niemand wat aan doen, dus alle 'mitsen en maren' direct overboord gooien, en het verlies, wat voor iedereen geld, op een sportieve manier nemen met z'n allen.
Deze plaats is duidelijk,
Als er één of twee wedstrifen ingehaald moeten worden, zullen de "ja maar's" overal opduiken.
Iedereen vindt dat zijn of haar club hogenr had "moeten" staan, maar het is niet zo, duidelijk!

Ik de grote KKD hater, zal er helaas ook mee moeten leven, met de hoop (als vanouds) op betere tijden.

Omdat het glas toch half vol is bij mij:

"goed" dat we de halve finale in de beker verloren hebben.....
Je zou dit jaar voor het eerst sind "73 maar weer een finale (niet...) mogen/kunnen voetballen..:-)

Laad alle berichten na dit bericht in