Wij gaan niet opzij

'NAC wil verlengen met Olij, doelman wil waardering voelen'

F8Hipster

NAC hoopt Nick Olij langer aan zich te binden. De club wil het nog één seizoen doorlopende contract graag openbreken, maar de gesprekken verlopen vooralsnog moeizaam. Olij wil waardering voelen en zet daarom in op een salarisverhoging. NAC houdt de hand vooralsnog echter op de knip, zo weet BN DeStem

Olij heeft een contract tot de zomer van 2021. Die verbintenis wordt automatisch met één seizoen verlengd, wanneer NAC promoveert. Aangezien het niet vanzelfsprekend is dat die promotie er dit jaar komt, zullen de partijen overeenstemming moeten bereiken over een nieuw contract. Het is niet vanzelfsprekend dat dat gaat lukken.

NAC deed al een eerste aanbieding, maar die was volgens Olij en zijn management te laag. De keeper wil graag een salarisverhoging, terwijl NAC vooralsnog inzet op een verlenging onder dezelfde voorwaarden als in het oude contract. Omdat Olij in de (sluimerende) belangstelling van clubs op het hoogste niveau staat en volgend jaar transfervrij kan vertrekken, houdt hij de boot voor nu af. 

Olij gebruikt de mogelijkheid dat hij transfervrij de deur uitwandelt om NAC tot een beter aanbod te bewegen. Technisch manager Tom van den Abbeele zette wat lager in, maar zal vermoedelijk in tweede instantie met een verbeterd aanbod komen. Olij is namelijk een van de betere keepers in de Keuken Kampioen Divisie, heeft het naar zijn zin in Breda en ligt goed bij de supporters.

Wordt vervolgd.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
KNVB met ING in gesprek over noodfonds 9 reacties
Volgend bericht
Profvoetbal ligt stil tot 1 juni 19 reacties
47 Reacties
120   5  
Sjef de gevulde koek

Dit is het bekende geval hè. Al zo vaak gezien. Zaakwaarnemer lekt na de pers om zo een beter deal te krijgen. Dit noemen ze beginners fase. Hier kun je onze td niet op aanrekenen. Dit gebeurt overal bij elke club.

40   4  
RaRa

Het bekende ritueel. Benieuwd of de heren beleidsmakers het lukt om deze topper tegen goede condities in Breda te houden!

120   5  
Sjef de gevulde koek

Dit is het bekende geval hè. Al zo vaak gezien. Zaakwaarnemer lekt na de pers om zo een beter deal te krijgen. Dit noemen ze beginners fase. Hier kun je onze td niet op aanrekenen. Dit gebeurt overal bij elke club.

21   7  
Wanny

Zou wel naïef zijn als NAC denkt dat die jongen voor hetzelfde salaris gaat bijtekenen.

Wat NAC ook kan overwegen is volgend jaar Olij onder de lat en daarna Karol en Verbruggen.

38   3  
BredA

Zelfde salaris kan nog wel eens heel netjes blijken te zijn als corona nog lang blijft. Verhogen van salarissen zal NAC niet kunnen, of er moet deze zomer een stevige transfer komen.

26   3  
Ernie

Je moet als club eerst maar eens zien te overleven. En ik denk dat je als wednemer/voetballer niet zo'n sterke onderhandelingspositie hebt in deze tijd.

51   3  
Brecht

Er zijn genoeg goede keepers in de eerste divisie en in het tweede van de eredivisie. Voor NAC is het op orde houden van financiën het belangrijkst nu. Situatie is wel veranderd

17   5  
Buurman

Ben zeer gelukkig met de reacties van Breda, Ernie en Brecht.

13   9  
Wanny

Het is die jongen zijn goed recht om hier niet mee akkoord te gaan natuurlijk. Denk dat ie heus wel een club vindt die meer betaald. Hij heeft het toch goed gedaan en zoveel goede keepers zijn er niet.

8   15  
DnBeuk

Clubs zullen moeite genoeg hebben om nu overeind te blijven dus ik denk dat het wel wat ongepast is van onze geweldenaar
Gewoon verkopen deze zomer en die gaan met Kramer

4   9  
Henri

Beste mensen, crisis of niet er zijn alleen in NL al tig clubs die ook in de huidige situatie fors meer salaris betalen dan KKD club NAC.

24   21  
den hulk

olij moet blij zijn dat hij voor na mag keepen wat denk je tegen feyenoord zeven doelpunten tegen waarvan zeker drie zijn schuld

8   14  
Bredafun

Ik kan hem geen ongelijk geven, deze jongen heeft bewezen dat ie meer gewaardeerd moet worden.
Prestaties moeten beloond worden.
Er is genoeg interesse voor hem nu.

32   1  
Da Huge

Ik snap Olij heel goed, maar op dit moment heeft hij geen doel.
Aan de andere kant zou een beetje realiteitszin wel goed zijn voor zijn manager en hijzelf. De halve wereld ligt overhoop en meneer wil wat meer centjes, beetje bescheidenheid siert de mens. Hij heeft er goed en wel een half seizoen op zitten bij NAC. Kom op zeg.

15   6  
Ad B uit Roosendaal

Dit proces van onderhandelingen mag niet fout lopen.

Nick Olij is uitermate belangrijk voor NAC .

22   1  
henk

Gebrek aan realiteitszin bij Olij en zijn entourage. In de huidige omstandigheden is dit een prima aanbod. Er zijn ook clubs waar de spelers nu moeten inleveren, zodat de club überhaupt kan overleven. Het gejammer over gebrek aan waardering is daarom nu gewoon misplaatst. Zeg dan gewoon eerlijk dat je meer geld wilt ongeacht de situatie.

8   0  
Tombola Breda

Wat Sjef al aangeeft, onderdeel van het onderhandelingsspel. Ik zou het enorm jammer vinden als het hier op zou vastlopen. Maar dit zijn bizarre omstandigheden waarin NAC helaas weinig opties heeft.

12   4  
Beek

Olij heeft enigszins recht van spreken. Hij doet het aardig en daar mag best wat waardering tegenover staan. Wij verwachten ook allemaal jaarlijks een salarisverhoging van onze werkgever. Die krijgen we ook niet altijd maar wel af en toe. Dit is het moment voor Olij om daarom te vragen, niets geks aan. Verder wil hij gewoon graag blijven lijkt me, als je hem over NAC en Breda hoort praten. Gewoon een kleine salarisverhoging bieden als blijk van waardering (geen extreme verhoging die niet in het salarishuis van NAC past) en dan hopen dat hij tekent.
Zo niet, dan zijn er inderdaad genoeg andere opties voor NAC en moeten we Olij vriendelijk bedanken voor zijn inzet en succes wensen in de toekomst. No hard feelings.

1   6  
Arie

Van den Abbeele moet zich hier zo snel mogelijk over uitspreken, want net zo als dit vanuit kamp Olij onderhandelingsstrategie is, zou het me ook niet verbazen als TvdA het daadwerkelijk geboden heeft.

8   25  
Dutchbird

Wellenreuther en Willem II gaat momenteel ook niet zo lekker. VDA speelt met vuur want in stilburg weten ze ook dat Olij in Dongen woont.

8   8  
Ric

Volgens mij kun je het salaris per jaar gerust met enkele tienduizenden euro’s naar boven bij stellen. Dat verdien je toch altijd terug met een transfer. Een langjarig contract levert je een betere onderhandelingspositie en hogere som op tov een aflopend contract. Wil je transferwaarde creëren dan zul je dit toch echt bij je betere spelers moeten gaan doen!!

7   1  
Stoep

Dit zal niet de laatste zijn in de voetbalwereld. NAC moet nu eerst aan overleven denken ipv spelers die meer willen verdienen. Ik denk dat veel voetballers verwachten dat ze na hervatting op dezelfde salaris voet door kunnen gaan. Ik verwacht dat veel clubs een lager salaris moeten gaan bieden ipv hoger, zeker de kleinere clubs aangezien ze nu inkomsten mislopen en minder sponsorgeld krijgen. Olij mag natuurlijk het onderste uit de kan proberen te halen. Ik vind het een goede keeper maar NAC kan niet nu salarisverhogingen gaan geven in deze tijd. Na olij komen namelijk nog x aantal spelers dan daarom vragen.

10   4  
Breda-Loyal

Zo gek is dat niet

Nick is een puntenpakker en heeft dit seizoen al zijn meerwaarde voldoende bewezen

Goed werk moet beloond worden

11   1  
Leurenaar

Jongens niet in paniek raken, dit is gewoon een onderhandelingstacktiek van de zaakwaarnemer. Ik hoop uiteraard dat Olij gaat verlengen, anderzijds het is graag of niet... Dat een BVO in deze onzekere tijd niet tot het uiterste kan gaan lijkt me niet meer dan logisch.

9   2  
KC

Als je niks doet of het bij dezelfde voorwaarden laat, dan loopt hij volgend jaar transfervrij weg en heb je 0 euro...
Als je nu wat water bij de wijn doet, salaris omhoog en 2 jaar verlengen, dan haal je dat er volgend jaar of het jaar erop er zeker wel uit bij een transfer..
Dat levert meer op dan nu (misschien wel logischerwijs) je hand op de knip te houden

4   11  
Frits

Lekker gaan dan. Zo goed is hij ook weer niet, er zijn wedstrijden geweest waar hij de punten binnen heeft gesleept, maar er genoeg wedstrijden waar hij echt schuldig aan is, of aan had kunnen wezen (bijvoorbeeld jong AZ). Ik denk zeker dat je met Karol incl. zijn buitenlandse ervaring, een volwaardige vervanger hebt in huis. Daarnaast kan Verbruggen als stand-in achter hem staan.

6   0  
Ivo

Olij krijgt volgens mij ontzettend veel waardering van de iedereen bij NAC. Topkeeper voor ons. Goede gast ook.

Maar in deze fase van financiële onzekerheid voor iedereen is het misschien niet zo gepast om het onderste uit de kan te willen halen.

Nick, als je wil blijven, ben je van harte welkom, we zien je heel graag ook komend seizoen weer onder de lat staan. Teken bij of dien je contract uit bij ons, allemaal goed.

Maar overvraag NAC alsjeblief niet, we gaan het nog heel zwaar krijgen in deze onzekere tijden.

2   13  
Henri

Raar hoor, die gedachtegang van supporters. Enkele weken geleden nog een held en nu het om geld gaat door velen alweer uitgekotst.

7   0  
Brecht

Het gaat ook om gevoel voor timing> De zaakwaarnemer van Olij ontbeert dit gevoel. Daarom niet handig om nu hiermee te komen (spelers zitten al weken thuis en salaris wordt gewoon doorbetaald; we doen allemaal net of dit maar heel normaal is). Dit is ook niet in het belang van Olij. Verder een prima keeper voor NAC hoor, maar moet nog wel groeien in zijn ontwikkeling.

3   1  
ome cor

Of goed verkopen of blijven tegen condities die voor NAC ook goed zijn
Niet alleen in het voordeel van Olij.

Samen tevreden is het mooiste.
Tom & Nick succes en hou het beschaafd ;-)

6   1  
Braze

Tom moet het belang van NAC dienen.
Olij het belang van Olij.
Verstandig met elkaar praten, gdan komen ze er wel uit.
Gelukkig heeft NAC de Poolse keeper nog.

5   3  
scheppioni

Prima keeper, alleen nog bewijzen onder druk !
Wel Nick proberen te behouden, moet er niet meer aan denken aan een gevalletje van leer !

5   0  
TvB

Eerst maar eens kijken hoe we uit de coronacrisis komen. Indien er budget is mag er best wat bij , maar nu ff afwachten met toezeggingen lijkt me

1   5  
Pedro

Of het nu wel of niet gepast is/zou zijn. Het is heel simpel als NAC hem geen salarisverhoging geeft loopt die eind van het seizoen gratis de deur uit. En die commentaren als " graag of niet want gdan nemen we wel een andere keeper". Zoveel goede keepers zijn er niet in NL en weet zeker dat er wel een Eredivisieclub is die hem als 1e keeper wil hebben. Ik heb ook geen idee of hij nu een goed contract heeft of niet(net zoals de rest die hier post).
Dus zou hem sowieso een kleine salarisverhoging geven die haal je er altijd uit met de verkoop. En we hebben nu na tig jaar eindelijk eens een goede keeper die al echt veel pnt heeft gepakt dat is ook heel veel waard(dan maar iets bezuinigen op minder cruciale posities)

2   2  
Pedro

Wat bezuinigen betreft is het bij NAC niet zo moeilijk trouwes. Gewoon het aantal contractspelers drastisch inkrimpen. Stoppen met uitlenen aan Helmond Sport bv. Balen dat Kali je gewoon nog 1 jaar 1 à 1,5 ton kost. Maar ze hadden toch nog iets van 30 contractspelers, daar kunnen er wel wat van af

6   1  
NAC4Ever

Zie Olij graag blijven, maar apart dat je in deze tijd om een salarisverhoging vraagt.

6   0  
Ivo

@Pedro.

Onzin. Olij heeft een doorlopend contract en kan niet "Gratis" de deur uit na dit seizoen. Er zijn 3 scenario's:

- Een andere club betaalt een transfersom en Olij vertrekt deze zomer nog.
- Olij dient zijn contract uit, speelt ook komend seizoen nog bij NAC. Kan daarna transfervrij weg.
- Olij verlengt zijn contract, speelt komend seizoen bij NAC en kan daarna met een transfersom weg.

Maar we zitten in een fase waarin clubs stevig snijden in de salarissen, puur om te overleven. Dus nu om meer geld vragen is gewoon not done. Ga over 2 maanden nog maar eens praten, kijk hoe de vlag er dan bij hangt.

2   9  
DunErwt

Succes bij je nieuwe club Nick......

4   0  
D'N Klaagmuur

Net tweede deel van Sunderland till I die op Netflix (echt een aanrader) zitten kijken. Dan zie je van dichtbij weer goed hoe het gaat als lagere divisie club (hogere ook overigens) en zaakwaarnemers die alles eruit slepen om hun eigen zakken te vullen. 'T is jammer dat de voetballerij zo is. Juist in deze tijden zouden sommige mensen eens in moeten zien dat geld ook niet alles is, maar helaas regeert geld altijd en zeker in de voetbalwereld.

5   4  
fvf6

Niemand is groter dan de club ook Olij niet

3   3  
ome cor

Corona of geen corona, Olij heeft een contract wat na komend seizoen afloopt.
NAC wil als club verdienen aan deze jongen wanneer er een betere club voor hem komt. Logisch.

Olij wil zich best langer aan NAC binden of de club de mogelijkheid bieden meer aan hem te verdienen, maar dan wil hij zelf ook een graantje meepikken. Boter bij de vis. Ook logisch.

Dit is een normaal handelsspel in de sport dus we hoeven Tom (lees NAC) noch Olij hierin af te vallen.
Beide heren willen hier iets uit proberen te halen wat voor hen goed voelt.

Je moet haast wel het IQ van een erwt hebben als je na een eerste gesprek gelijk roept dat Olij naar een andere club gaat.

1   1  
SjorsNAC

Gaat wel goed komen, ik zou het terecht vinden als hij een salarisverhoging krijgt , hij heeft gewoon goed gepresteerd dit seizoen en al veel punten gepakt. Zet hem eens af tegen die pannenkoeken birititie en fredje v leer. Je wilt bouwen aan een goed elftal, dan zul je olij aan boort moeten houden, heeft waarde.

1   4  
Lamington

2/3 seizoen gekeept, leuke eerste periode, daarna geen held meer. En halve finale beker.. Bij mij staat hij nog niet op een voetstuk.

3   0  
Een ander geluid

Wat mij nu intrigeert is wat nu grofweg zijn huidige salaris is? Zijn wij al diep gegaan in het huidige contract ?
Ik zie heel graag dat hij blijft maar we hebben met Verbruggen een keeper die bij Jong Oranje zit en eraan komt.
Ik zou het in deze Corona tijd wel weten. Huidige salaris handhaven en mee laten delen in opbrengst seizoenskaarten en bedrijven van het volgende seizoen. Kan je er nooit failliet op gaan en mooie motivatie voor Olij om zich netjes naar publiek en sponsorenop te stellen !

6   1  
Otjes

Na 010 twijfel ik aan Olij en de Ere. Ongekend slecht.

Leuke keeper, goede kop, prima voor Nac. Maar niet ten koste van alles.

0   3  
Belgische Naccer

Olij is voor NAC een hele goede keeper.

En echt een verademing ten opzicht van wat we vorige seizoenen hebben gehad.

Geef hem het salaris maar wat die Van Leer kreeg.
Van Leer verdiende dat niet, Olij wel!

Ik hoop dat hij blijft. En niet weer voor een appel en een ei naar Heracles of Groningen gaat. Zo klaar met dat gezeik

1   0  
Otjes

Van Leer had een Ajakkes salaris die wij NOOIT van z’n leven gaan betalen...

0   2  
Falco

Kut keeper

Laad alle berichten na dit bericht in