Wij gaan niet opzij

'Profvoetbal verder zonder publiek'

Praatpapegaai

Vanavond is er een persconferentie ingelast om nieuwe maatregelen aan te kondigen in de strijd tegen het Coronavirus. Als we de berichtgeving moeten geloven betekent dat voor de voetballiefhebber slecht nieuws. De wedstrijden zouden per direct zonder publiek gespeeld gaan worden.

De afgelopen maanden zijn er eerder berichten voor de officiële persconferentie naar buiten gekomen. Helaas was in elk geval de berichtgeving op enkele kleine details volledig juist. We weten het vanavond na de persconferentie die om 19:00 plaats gaat vinden. Een aderlating nu net aankomende thuiswedstrijd het Rat Verleghstadion gevuld zou gaan worden met meer toeschouwers. Helaas is het niet anders mocht deze maatregel doorgevoerd worden. Onder aan de streep blijft in ieder geval de bal nog rollen. Dit hebben we natuurlijk al eens anders meegemaakt. De wereld zal nog niet vergaan.... Wordt vervolgd!

 

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Oostrom fluit NAC - Jong Ajax 25 reacties
Terug naar overzicht
111 Reacties
185   10  
Tinus076!

Ik was sowieso met alle regels niet in het stadion aanwezig, maar moet zeggen dat er wel van alles aangedaan is en dit een regel rechte kutstreek uit de omgeving kruikenland is!

Meneertje daar laat een feest door gaan voor eigen supporters en een dag later al roepen op een totaal verbod van voetbal!

Zelfs in de kuip hebben ze zich aan de regels gehouden en nu dit!

Heel raar en een deksel op de neus voor de BVO's.

12   21  
Mario

Zat er aan te komen pfff.

85   4  
Praatpapegaai (BSR)

ZOLANG DE LIEFDE BLIJFT BESTAAN!

59   21  
ECG

Pure symboolpolitiek!

185   10  
Tinus076!

Ik was sowieso met alle regels niet in het stadion aanwezig, maar moet zeggen dat er wel van alles aangedaan is en dit een regel rechte kutstreek uit de omgeving kruikenland is!

Meneertje daar laat een feest door gaan voor eigen supporters en een dag later al roepen op een totaal verbod van voetbal!

Zelfs in de kuip hebben ze zich aan de regels gehouden en nu dit!

Heel raar en een deksel op de neus voor de BVO's.

62   23  
No Worries

Jammer maar ook wel weer te duiden.
Misschien vooral als signaalfunctie opdat de mensen gaan beseffen dat het allemaal nog niet voorbij is.
iedereen een fijne zomer gehad? mooi, dan nu je hok weer tot na de winter. Helaas is het niet anders tot er een vaccin is.

Ik heb kwetsbare ouders, kom bij mij niet aan met rekenregeltjes met oversterfte aub.

43   116  
The Cosmic Gate

Ze zijn weer lekker verder paniek aan het zaaien zo .. bedankt manipulatie politiek

54   33  
Ivo

De meeste besmettingen zijn thuis, of op school of in de werksfeer.
Echte Super-spread events zijn er volgens mij amper geweest.
Symboolpolitiek dus.

29   21  
NNB

Begrijpelijk dat er iets moet gebeuren, maar deze maatregel is naar mijn idee zonder onderbouwing.

Het is niet anders helaas.

70   21  
Steefl

Er is geen enkel bewijs voor besmettingen rondom voetbalwedstrijden, sterker alle bekende brandhaarden zijn achter de deur of in kerken/moskeeën, etc.
Maar voetbal is een makkelijk slachtoffer, lekker symboolpolitiek. Lossen we niets mee op, maar oh wat lekker daadkrachtig.

46   10  
Chris W.M.

Wel belangrijk om aan te stippen dat deze maatregel niets specifiek tegen de voetbalsupporter genomen is.

Alle buitenbijeenkomsten mogen maar door maximaal 50 personen bezocht worden. Dus ook concerten, kermissen, bruiloften etc.

Het AD en anderen halen hun info uit een memo die rondgaat onder zorgpersoneel. Daarin staat ook dat op of rond 20 oktober de maatregelen geëvalueerd worden. Dus laten we hopen dat het dan versoepeld of teruggedraaid kan worden...

36   19  
Nac

Het kabinet is ook de weg kwijt!

In het stadion mag je niet schreeuwen, maar in de horeca wordt ook geschreeuwd en dat mag wel open blijven tot 10 uur.
Ik zie daar weinig verschil in.

Nu gaat iedereen naar de stad, daar wordt het ook nie beter van.

46   25  
NOAD

5 wedstrijdjes... als die stumpers uit stilburg en rotterdam zich konden gedragen gvd!

67   16  
Efdrie

Tilburg en rotterdam worden bedankt, genoeg plekken gezien waar het wel goed is verlopen

42   1  
Andre Vermeulen

Doodsteek voor kleine clubjes als TOP en Eindhoven.

43   8  
Han Mulders

Blijkt maar weer dat voetbal een makkelijk doelwit is voor de politiek. In plaats van op te treden waar nodig, in tilburg en rotterdam, pakken ze meteen maar alle voetbalfans. Volgens mij ging het buiten die 2 tokkiesteden overal prima. Zo'n Hans Worst als burgemeester van tilburg (en hoofd van de veiligheidsregio) mag gewoon blijven zitten. Zingen in slecht geventileerde kerken en moskeeën blijft gewoon toegelaten. Hoe krom allemaal.

107   2  
Adnac

Vraagprijs van Kaj de Rooy zakt nu per dag met een ton

20   20  
ibio

ja mensen, al er steeds minder mensen zich aan de regels houden dan krijg je dit.

88   2  
Thiestemberg (BSR

Complimenten aan NAC over hoe het allemaal geregeld was in ‘t stadion. Was meer dan prima en daar heeft het ook absoluut niet aan gelegen. Wel erg zonde, we waren er net weer een beetje in aan het komen en de sfeer in het stadion was veel beter dan ik van te voren had gedacht.

26   40  
Cool hand

Laffe honden.

19   15  
since1912

Belachelijk natuurlijk, geen enkel bewijs dat clusters besmettingen te herleiden zijn naar stadionbezoekers omdat het in de buitenlucht is.

Maarja met de snel oplopende besmettingen En het gedrag van de scheepsschrobbers en de zusjes is het natuurlijk best een logische beslissing.

40   27  
Dutchbird

Belachelijk, als dat waar is moeten in supermarkten de klanten verboden worden want daar is het risico op veerspreiding van het virus groter.

Dat veel mensen zich ergeren aan het betaald voetbal is logisch want sinds Rutte zijn "bek houwe" is het gejuich nauwelijks afgenomen. Ook niet bij NAC waar het "overal waar wij komen" en het "we're gonna win today" nog volop van de tribune schalt. Wij zijn geen haar beter dan de kruiken en de dekschrobbers.

Het gevaar van daardoor rondzwevende aerosolen kun je oplossen met een mondkapjesplicht (incl toezicht). Dat geldt overigens ook voor de supermarkt.

40   7  
Martinus

Eens dat NAC weinig tot niets te verwijten valt. Ook onze supporters niet. We willen nog wel eens neergezet als overdreven fanatiek en alsof we niks doen dan zuipen. Maar ik zie ook dat we rekening houden met elkaar en verantwoordelijkheid nemen. Dat hebben we goed voor elkaar.

Zoals altijd verpest een kleinere groep het voor de rest. Dat uitgerekend een club als Willem II, waar alleen sfeer is als er prestaties zijn, hier een grote factor in is steekt wel. NAC bewijst immers dat het gewoon kan: Goede regels en toch sfeer. Jammer dat het waarschijnlijk weer stopt. Maar wij hoeven onszelf en NAC gelukkig niks te verwijten.

26   57  
Cool hand

Ga weg met je mondkapjes. Bah bah.

35   30  
God

wat enorm balen voor de hele voetballerij!

maar heb me ook enorm geergerd omdat er bij nac - jong psv sommige
toch nog overal waar we komen gingen inzetten!

Hoe dom kun je zijn als je weet dat je onder vergroot glas ligt.....


12   29  
Levab

Maar ondanks de oproep om tijdens het lopen in het stadion een mondkapje te dragen, gaf afgelopen zaterdag hier ongeveer 1% maar gehoor aan. Ziet er natuurlijk ook niet uit zo'n mondkapje.....

21   10  
Stoel 15

Ik lees in de "uitgelekte" maatregelen niks over studenten/scholen. Naar mijn mening gebeuren daar de meeste besmettingen (treinen zitten vol met studenten weer, studenten die ook op school totaal geen afstand houden) die het ook weer overdragen op oudere/anderen. De voetbalsupporter wordt weer genaaid voor twee incidenten bij de kakkerlakken en de oosterburen.

43   4  
Rat uit Rijen

Ik word zo ongelukkig van deze k#t corona tijd! Ik kan niet wachten tot deze ellende voorbij is...

24   17  
Loloo076

Nee niet in een stadion op 1,5 maar wel allemaal in het vliegtuig en in het OV
Lekker krom.. kut overheid

26   6  
nb.vos

eindelijk had ik dan vanochtend een kaartje weten bemachtigen na elke keer misgrijpen. Fijn!

Dankjewel 010 en 013 en iedereen die huisfeestjes aan het geven was!

13   17  
f4ratje

BSR Edit: Graag alleen inhoudelijke reactie voetbal gerelateerd.

32   5  
Ouwe Jos

Komkom, volgens mij is zang in een stadion niet het probleem. Dat had iedereen, inclusief burgermeester, direct door na invoeren van de maatregel. Waar het misgaat bij feyenoord en de stillems is het naleven van de 1.5 meter. En dat is juist in het Rat Verlegh goed geregeld.

Ik zie het maar als onderdeel van een pak maatregelen, waarbij het onlogisch zou zijn wanneer betaald voetbal de dans ontspringt. Jammer, maar het nu even niet anders.

22   38  
Klaas

Bedankt aan alle lamlullen die zich niet aan de regels konden houden. Was dat nu echt te moeilijk?

Dit geldt dus ook voor alle NAC supporters die tijdens de wedstrijd zo nodig spreekkoren moesten inzetten.

22   23  
Vriendjespolitiek

En zo worden de “ geneugten van het leven” langzaam afgepakt.

25   4  
Wanny

Je kunt discussiëren of je corona wel of niet gevaarlijk genoeg vindt om maatregelen te nemen. Als dat wel zo is, dan is het volstrekt logisch dat je zoveel mogelijk voorkomt dat veel mensen samenkomen op 1 plek als dat niet perse noodzakelijk is. Helaas valt voetbal daar ook onder, hoe graag we met z'n allen ook naar NAC gaan.

De vergelijking met de supermarkt gaat in zoverre niet op, dat mensen toch boodschappen zullen moeten kunnen doen. Terwijl een bezoek aan het stadion geen eerste levensbehoefte is.

23   11  
DeDislekt

Helaas is er geen wetenschappelijk bewijs tot nu toe dat er besmetting bij menigte ontstaan. Kijk maar naar demonstraties, black lives matter protesten, ect.

Graag hoor ik van de overheid vanavond welk wetenschappelijke achtergrond het uitsluiten van supporters ondersteund. Ik zie veel berichten in de NOS, maar verder dan artsen die speculeren kom ik niet.
Na 6 maanden moeten we wel weten hoe dit virus zich verspreid, en als Rutte vanavond nog steeds 100% moet handelen met 50% van de kennis, dan is er sinds maart 0% kennis bijgekomen.

Ach.. wellicht ben ik te kritisch, of te naïef

25   43  
YLLWBLCK

Hoe sneu dat we in Breda weer wijzen naar 010 en 013. We zijn echt ver afgegleden met onze Calimerodopjes. Als je echt zo beperkt kunt denken dat dit aan deze 2 steden ligt, zegt dat wel wat. Lang leve ons, de NAC aanhang, de brave, sociale en ruimdenkende supporters. Misschien is dit wel waarom geen enkele supporter van andere clubs iets met KKD NAC te maken wil hebben

12   44  
Rubenac

BSR Edit: Graag alleen inhoudelijke reactie voetbal gerelateerd.

32   12  
Dun Diëe

@Steefl, de wedstrijd Atalanta vs Valencia vergeten? In de omgeving Bergamo zijn ze dat in elk geval niet nadat ze de helft van hun 65 plussers hebben begraven.

6   2  
SjorsNAC

Ik hoop het niet, dan hebben ze niks geleerd. Gerichte lokale lockdowns en maatregelen om de impact te beperken. Bij NAC was het gewoon goed geregeld. Tenzij er meer cijfertjes zijn waar wij geen weet van hebben, we zullen het wel horen. RUK zou het zijn.

28   4  
Chris W.M.

@Dun Diëe

Maar dat lag er juist weer aan dat die wedstrijd niet in Bergamo gespeeld is, maar in Milaan. Waardoor alle 40.000 Atalanta supporters in bussen en auto's naar Milaan moesten afreizen, en om de tijd te doden restaurants en cafés opzochten. Dat heeft veel meer ellende veroorzaakt dan de wedstrijd in het stadion an sigh.

Feit is dat de meeste mensen in een thuissituatie besmet worden. Daarom dat je vanaf vanavond maar maximaal 4 personen thuis mag ontvangen, zo lees ik. Dan snap ik op zich nog wel dat ze, om draagkracht te behouden voor deze maatregel, het niet toestaan dat er vervolgens duizenden mensen in stadions naar voetbal of concerten mogen gaan kijken.

Wel bijzonder om te lezen hoeveel mensen echt denken dat deze maatregelen specifiek tegen voetbalsupporters gericht zijn.

15   5  
NAC

Deze maatregelen gelden 3 weken.

Dan is er een kans dat we tegen cambuur weer mogen.

12   2  
Wanny

@ SjorsNAC

Op een gegeven moment kun je geen gerichte locale maatregelen meer nemen, omdat het er te veel worden. Dan is het veel duidelijker om gewoon overal dezelfde regels te hanteren.

Tis klote, maar van een Avondje NAC was toch al geen sprake meer.

16   7  
NB

Hoe vervelend ook, volkomen begrijpelijk.

13   6  
Lamington

BSR Edit: Graag alleen inhoudelijke reactie voetbal gerelateerd.

12   1  
Dippo

Regels worden zeer goed opgevolgd bij Nac, looprichtingen, 1,5 mtr afstand bij de tap, iedereen geeft elkaar de ruimte. Is er dan aangetoond dat de meeste besmette mensen in een voetbalstadion geweest zijn, geloof ik eigenlijk vrij weinig van. En waarom worden clubs waar het niet goed gaat, net als met vuurwerk niet aangepakt i.p.v. het gehele profvoetbal.
Ik heb er de balen van godver, sorry.

8   4  
n@©

Helemaal geen publiek is meteen wel heel drastisch. Volgens mij was er nog best een tussenstap denkbaar geweest.

17   11  
Belgische Naccer

Het zal niet waar zijn...

En het kan ook geen toeval zijn, dat deze maatregel wordt ingeleid door de 2 grootste

K*T clubs die Nederland rijk is...

Houdoe en bedankt.

12   5  
Vrouwke

Dit is gewoon belachelijk! Het gaat in de stadions op 1x fey na gewoon hartstikke goed. Totaal niet bewezen dat mensen in de stadions besmettingen oplopen. Maar de voetbal en de horeca zijn weer het slachtoffer. Lekker makkelijk.

Nee lekker iedereen afgelopen zomer op vakantie laten gaan en weer massaal aan de amateursport gezellig met een heel team in de kleedkamer en kantine. Hele volle kerken en moskeeën. Studentenfeestjes omdat ze niks mogen. Daar komen de besmettingen vandaan, niet uit een voetbalstadion.
Kon ze altijd redelijk het volgen het kabinet maar inmiddels zijn het een paar mafklappers aan het worden

8   3  
Tinie

@tinus 076, eigen supporters houden zich ook niet aan regels

5   0  
joop

ZWAAR KLOTE

8   5  
Cool hand

Zet de commentaren maar uit. Te veel ergernis.

18   1  
sjef de gevulde koek

EENS DAN WORD DE HEMEL STRALEND BLAUW!!!!!!!!

16   2  
Barbapapa

Als we het aankleden als demonstratie mag er publiek komen. Deze staan volgens mij in de uitzonderingen, dus om de week demonstreren tegen de jong elftallen!

Maar dit zat er dik in. Het zingen lijkt mij buiten niet eens het grootste probleem. Maar de 1,5 meter afstand wordt gewoon niet overal geborgd. Ook al doen clubs als NAC er alles aan.
Financieel maakt dit voor NAC gelukkig niet al te veel uit. Alleen de supporters die geld sowieso niet terug krijgen mochten komen. Missen wel horeca inkomsten. De grote financiële klap komt volgend jaar. Als ze de 6000 scc cadeau kunnen gaan geven omdat mensen niet konden komen.

Promoveren lijkt mij dus een must om dit te overleven. Anders heeft NAC volgend jaar een uitdaging......

14   12  
ome cor

Omdat een voetbalstadion geen openbare gelegenheid is (de club bepaalt wie er binnen komt) zou het eerlijker zijn wanneer de clubs waar geen problemen geconstateerd worden zo door mogen gaan en clubs waar het mis gaat zonder publiek verder moeten.

Dus wel 63 man toelaten bij Telstar, 18 bij Dordrecht en 4 bij jong Utrecht. Dat is 1/3 van wat er normaal komt daar en zelfs dan kunnen ze nog 3,5 meter afstand nemen.

Clubs die het verkloten straffen en andere clubs niet straffen.
Als NAC met het zingen daar bij hoort, dan is dat zo. Dan moet je niet hypocriet naar Rotterdam of Tilburg wijzen. Hier wordt ook ingedronken en andere regels overtreden. Schijnheiligen.

7   4  
n@©

'Buiten mogen de groepen groter zijn: vijftig personen.'

Ik probeer in oplossingen te denken. Per vak, of desnoods per ingang mogen 50 bezoekers worden toegelaten. Ons stadion bestaat uit een vak of 25 schat ik, dan zouden er nog zo'n 1.250 bezoekers mogen binnen komen. Of een ingang of 10 (via hoektorens, Bea, kantoren, uitvak, ...), dan zouden er nog 500 bezoekers mogen komen.

Niet ideaal, maar nog altijd beter dan geen bezoekers?

17   5  
Pierre hoed

BSR Edit: Graag alleen inhoudelijke reactie voetbal gerelateerd.

9   6  
Nacman

De supermarkt zien hun bier omzet weer massaal stijgen want mensen gaan nu gezamenlijk met vrienden en familie thuis de wedstrijd kijken zonder anderhalf meter onzin

7   2  
Lamington

Ik vind het plan van Barbapapa uitvoerwaardig

11   23  
Ben

Ook veel eigen supporters houden zich NIET aan de regels en zitten te schreeuwen en te zingen! Wat me ook opviel dat vanuig ons NAC daar niet op ingegrepen werd!!!

Dussss..... helaas een terechte en begrijpelijke maatregel!

2   10  
den hulk

wedstrijden zonder publiek waar moet nac het geld halen om van hooydonk te behouden of kay de rooy te halen te weinig inkomsten

3   10  
Scheids!

De Stilburgers, die nu eens een keertje niét stil bleven, zijn de spreekwoordelijke druppel van deze maatregelen, maar ook door die dekzwabbers uit Rotterdam zuid, die gelang de wedstrijd vorderde dichter bij elkaar gingen staan en harder schreeuwden. Houd er maar rekening mee dat het éinde seizoen betekent voor ons bezoekje aan onze mannen!
Nú iets verzinnen om hen op een andere manier te steunen!!

9   7  
Bredafun

Wat denken hier nu mee te bereiken. Nu gaan de supporters elkaar opzoeken om toch gezamenlijk n wedstrijd te kijken, thuis, in de kroeg, gemeenschapshuis etc. dat speelt allemaal binnen af. En is in mijn ogen gevaarlijker dan buiten in n stadion.
De kruiken hebben t weer goed voor elkaar!
Wat n volk daar pfff

7   1  
Wanny

@ Barbapapa

Ik denk dat deze maatregel voor NAC financieel eerder gunstig is. Het publiek dat nu binnen kwam heeft vrijwel allemaal een seizoenkaart zonder restitutie. Of die wel of niet komen, dat maakt financieel niks uit.

Maar als er publiek komt moet je wel allerlei kosten maken rondom de wedstrijd.

10   14  
Fred

Ook NAC-supporters houden zich HEEL DOM niet aan de regels en krijg je dus dit!

Zodra er een vaccin is, kunnen we weer naar het stadion.

7   5  
Ouwe spionkop

BSR Edit: Graag alleen inhoudelijke reactie voetbal gerelateerd.

0   3  
Ojee

Vanuit de Haagse Ivoren Toren: geldt voorlopig alleen voor de eerste 3 weken en voor alle sport (dus ook amateurs en ook andere sporten). Daarna wordt er geëvalueerd.

Is wel kut, want ik had net een kaartje voor NAC - Jong Ajax. Zou de eerste wedstrijd dit seizoen met het gezin Ojee worden.

7   5  
Lamington

Hulk
Er waren al meer (gouden) scc's verkocht dan er mensen binnen mochten. Horeca omzet is NHG. Per saldo moesten reguliere scc's al gecompenseerd worden en blijft gelijk.
Geen publiek kan wellicht kosten schelen in personele en operationele kosten.

Voor de korte toekomst:
NAC moet scc houders en 1912 mensen een vrijblijvende sponsoring mogelijkheid geven. Voor 5, 10, 20, 25 of 50 euro per maand. Dat kan een leuke impuls voor de club zijn en dat geld was je toch al kwijt aan (openbaar) vervoer en eten/drink, voor, tijdens en na. Zeg 10.000 man gemiddeld een tientje per maand is koud een miljoen eind juli.

En normale scc houders de optie geven om af te zien van compensatie.

4   2  
Moppernac

Kaij de Rooij op 4 oktober €375.000,00 en dan pas binnen halen

4   9  
Dedislekt

BSR Edit: Graag alleen inhoudelijke reactie voetbal gerelateerd.

9   1  
toontje

Het was niet slim wat er in Rotterdam en Tilburg gebeurde maar dit stond al lang in de agenda van de overheid bij te veel besmettingen weer zonder publiek voetballen en dan komen die overtredingen om in voetbaltermen te blijven van Rotterdam en Tilburg mooi van pas .
En die krijgen nu de zwarte piet toegeschoven .
Was zaterdag ook bij NAC -Jong PSV en het is godsonmogelijk om je bek te houden.
6   16  
Rick

En wie is de grote boosdoener
Die kut kruiken natuurlijk

0   5  
Atleet

BSR Edit: Graag alleen inhoudelijke reactie voetbal gerelateerd.

10   0  
Uit Je Naaht

@Stoel 15

"(...) niks over studenten/scholen. Naar mijn mening gebeuren daar de meeste besmettingen (treinen zitten vol met studenten weer, studenten die ook op school totaal geen afstand houden)".

Pure onzin. Universiteiten zijn helemaal dicht, al een half jaar. Ik ben docent aan de universiteit en werk me helemaal scheel aan het opnemen van collegevideo's voor online. Heb al maanden geen student meer gezien. Deze studenten nemen al heel lang genoegen met matig, online surrogaat-onderwijs. Natuurlijk zijn er enkele studentenverenigingen waar mensen zich misdragen hebben, maar dat geldt net zozeer voor de voetbalwereld (kuch, Tilburg, kuch, Rotterdam).

19   4  
Dun Diëe

Ik begrijp de frustratie wel, maar toch even een argument tegen de mensen die zeggen dat ze niemand kennen die naar Nac is geweest en besmet is geraakt...

Het gaat niet alleen om de doden of de mensen die op de IC belanden. Het blijkt dat een heel groot deel van de mensen met milde klachten die niet op de IC heeft gelegen nog maanden lang klachten geeft, en eigenlijk tot nergens toe in staat is. Dat je niemand kent die het heeft gehad is het geluk dat het virus nog niet écht om zich heen heeft geslagen omdat gelukkig de meeste mensen goed op zichzelf passen.

Daarnaast, degenen die overlijden, ondanks dat het er relatief weinig zijn, sterven een verschrikkelijke dood (voor zover iets prettig zou kunnen zijn): je stikt langzaam omdat je longen vollopen met bloed. En je bent helemaal alleen omdat niemand bij je in de buurt mag zijn.

Ik zal er wellicht wat anders tegenaan kijken omdat ik in Madrid woon, maar hier was het een regelrechte nachtmerrie. Hele families verwoest: grootouders van vrienden die eenzaam zijn gestorven en in allerhaast gecremeerd, vaders die na een half jaar nog in het ziekenhuis ligt en moeders die eindelijk een beetje bijgekomen is en nu pas mzelfstandig de dag door kan komen.

Dat het nu overdreven regeltjes lijken is enkel omdat degenen die verantwoordelijkheid hebben over dit land koste wat het kost dit soort situaties willen voorkomen. Eigenlijk zou je misschien eerder kunnen dat er te traag en laconiek gereageerd wordt in Nederland als je ziet hoe het elders fout kan gaan.

Goed mijn betoog wordt een beetje lang: kortom, het betaalde voetbal krijgt nu verschrikkelijke klappen maar de grote schuldige is gewoon dat vervelende virus. Niet de verantwoordelijken die het virus proberen tegen te houden. Het is gewoon een klote situatie en het enige wat je kan doen is gewoon accepteren dat het momenteel gewoon even ontzettend kut is.

8   1  
bier en friet

Waarom ineens zo drastisch, net nu die arts van Feyenoord een onderzoek heeft aangekondigd om de besmettelijkheid in stadions in te stellen?

Er is nog zoveel onbekend over het virus en de hele economie en samenleving wordt geschaad omdat er niet gericht ingegrepen kan worden. Dan komt er een onderzoek dat heel veel duidelijkheid kan verschaffen. Je hebt in zekere zin 'vrijwillige proefpersonen' (de supporters binnen dat onderzoek) om het experiment mee te doen. Met die uitslagen kun je mogelijk grote delen van de economie en samenleving de grofmazige maatregelen besparen. Ik zou zeggen dat ieder goedwillend persoon dit toe zal juichen.
En dan krijg je een paar dagen na aankondiging van dat onderzoek, out of the blue (zeker na juist een 'goed weekend qua supporters') een algeheel verbod, waardoor het onderzoek niet meer mogelijk is en we met de grofmazige onderzoeken blijven zitten die alles ten gronde richten. Ik kan er met mijn verstand niet bij.

9   4  
NAC BVB

Rare beslissing eigenlijk want wat er in (S)Tilburg was gebeurd , was niet eens in het stadion!
En Feyenoord hield zich afgelopen wedstrijd wel rustig...
Zeg nou zelf mensen toch een rare beslissing?!
En daarbij dit was er in Breda ook gebeurd als NAC na zolang Europees voetbal speelde, en de supporters niet in het stadion mochten...
Dan krijg je ook zulke taferelen...

Voetbal is emotie dat is iets wat ze in Den Haag niet begrijpen.... ( de politiek dan)
Schijnbaar mogen er in de randstad wel zulke dingen gebeuren , ( denk maar aan die blm demonstratie op de dam waar notabenen de burgermeester het slechte voorbeeld gaf)

13   2  
F4 NAC

Symboolpolitiek.. door supporters uit de stadions te weren waar de regels te beheersen zijn gaan mensen in groepen thuis naar wedstrijden kijken.
Wijzen naar supporters van willem ii en feyenoord is een beetje kortzichtig; volgens mij ging in het tilburg juist fout omdat supporters het stadion niet in mochten en de lokale burgervader opzichtig gefaald heeft..

10   1  
DunErwt

Er hebben mensen hard gewerkt om supporters in het stadion te kunnen krijgen. Zich daarbij aan alle regels houden die ze kregen voorgeschreven.
Voor deze mensen vind ik het echt sneu en zuur om na een paar wedstrijden al dit werk teniet gedaan word.

13   0  
Rednas

Het waren 2 mooie wedstrijden..

5   7  
The Matrix

BSR Edit: Graag alleen inhoudelijke reactie voetbal gerelateerd.

7   1  
Frank

Jammer allemaal en - voor wat betreft voetbal buiten - onnodig. Steeds duidelijker wordt dat besmettingen vooral binnen optreden als veel mensen bij elkaar zijn in slecht geventileerde ruimtes. Dat zie je op scholen, bij “samenscholingen” thuis, in studentenhuizen, religieus getinte bijeenkomsten (daar laat ik het maar even bij), enzovoort enzovoort.

Voetbalstadions behoren momenteel tot de meest veilige plekken waar mensen kunnen samenkomen. Ook zingen en schreeuwen in de buitenlucht kan nauwelijks kwaad, zolang de 1,5 maar wordt gehanteerd.

Het is slechts omdat het RIVM nog niet van zijn geloof durft af te vallen, en het grote belang van aerosolen in binnenruimtes niet durft te benoemen tot het “bewezen is”, dat er nu een schot hagel wordt afgevuurd in plaats van precisiemaatregelen voor binnenlocaties. Wel een lange zin, waarvoor excuus.

Het is helaas niet anders, en we zullen in elk geval enkele weken lang dit moeten ondergaan. En dat, lieve medesupporters, is jammer. Sterkte allemaal, en tot in betere tijden. HUP NAC!

19   2  
Chris W.M.

Om 17.00 worden alle clubs middels een videocall ingelicht over de maatregelen. We zullen dus wellicht al voor de persconferentie horen wat er gaat gebeuren vanuit NAC.

Ow ja, en Cambuur en de Graafschap gaan dus niet promoveren....

28   4  
Dos

Dit is GEEN maatregel met een vingerwijzing naar de voetbalsupporters, maar een gevolg van de maatregel dat er niet meer dan 50 mensen bij een buitenbijeenkomst mag zijn.
Hoe vervelend ik het ook vind, dit is niet meer dan logisch wat er nu gebeurd. Ze moeten iets en ik zou niet weten welke andere maatregelen beter waren geweest.

En deze opmerking gaat veel duimpjes omlaag opleveren, maar dat sommigen feyenoord bedanken voor deze maatregelen slaat nergens op. In ons stadion is ook gewoon uit volle borst gezongen de afgelopen wedstrijden, dus wat dat betreft werd er door ons ook niet echt aan de regels en richtlijnen gehouden. Volkomen begrijpelijk dat het gebeurde, maar we moeten nu niet gaan doen dat wij allemaal zo heilig coronaproof bezig waren.

Al met al is dit gewoon zwaar balen, voor iedereen.

6   23  
Muijske

Ik kan er niet om rouwen. Ik mocht toch niet. Ben nog steeds van mening . We gaan allemaal (mag om beurten) of we gaan niet.

6   1  
Tinus076!

@Tinie mij hoor je ook niet zeggen dat de eigen supporters zich niet hebben gedragen maar zoals je misschien wel hebt kunnen lezen zolang de nac supporters zich aan de maatregelen in het stadion houden word er door de burgemeester gedoogd dat er gezongen word!

En zoals ik heb kunnen zien is alleen die regel dan 'overschreden'!

Wat dat betreft is het dus gewoon goed gegaan!

10   5  
Badeend

Tuurlijk is dit balen voor alles en iedereen, maar wél een gevolg van het feit (!) dat we ons niet of slechts heel matig aan regels houden. Het algemene belang is het indammen van corona, en daarmee het voorkomen van ernstig zieken en doden. Als je dat niet snapt, of je #doetnietmeermee - dan hoor je niet in een samenleving, maar in een 'alleenleving'.

Het wijzen naar Tilburg of Rotterdam is ook sneu en ongepast. Beide incidenten hadden overal plaats kunnen vinden - of hebben daadwerkelijk overal plaatsgevonden, alleen daar lagen ze toevallig even onder de loep.

Zachte heelmeesters....

3   2  
L.

@THE MATRIX
Als ik niet de vreselijke gevolgen in mn directe omgeving bij een paar leeftijdsgenoten had meegemaakt (itt bij influenza) , had ik je schijven meteen geloofd...

35   9  
Fred1

Iedereen in Nederland is maar bezig met de gevolgen maar zelden zie ik gerichte actie tegen de oorzaak.
In deze tijden wordt er héél veel van ons allen verlangt en we hadden het bijna onder de knie als iedereen nog even wat geduld had gehad.
Ik erger me kapot aan die idioot van Engel met zijn viruswaanzin, en “ ik doe niet meer mee” ik wist dat er in die familie 2 gekken op Fort Oranje rondliepen maar dat er nog eentje was die zo nodig nog krankzinniger is wist ik niet.
Kijk eens welke eencelligen zich daarbij aansloten, wil je daar bij horen? Nee toch ?
De jeugd heeft de neiging om de ideeën van dit soort werkschuwe opruiers op te volgen omdat die het evangelie prediken wat ze graag horen.
Je lekker afzetten tegen alles wat moet.....
En NATUURLIJK is het onterecht dat het voetbal weer de lul is, maar niet alleen het voetbal maar ook de horeca , bevoorraders van de horeca en mensen die in probleem gebieden werken.
Terwijl de ene demonstratie na de andere doorgang mag hebben wat 0,0 effect heeft tot een positievere samenleving, je ziet nog steeds op alle hoeken van de straten jeugd bij elkaar drommen om zogenaamd te chillen, de studenten gaan helemaal los , ik zie eindeloze bruiloftstoeten van allochtonen die helemaal los gaan.
Pak samenscholingen aan, laat de jeugd niet los gaan want die mankeren amper iets maar zijn wel de grootste besmetters.
Waarom hoor je nooit iets over een bridgeclub waar veelal oude vandagen middels speelkaarten elkaar heel de avond virussen door zitten te spelen.
Ik ben absoluut voor strengere maatregelen maar pak dan wel degenen aan die het veroorzaken.
Een café eerder sluiten is niet de oplossing , als het gaat zoals bij NAC dan is geen publiek bij een wedstrijd al helemaal belachelijk.
Dit is schijnveiligheid en lost het probleem niet op, op deze wijze zijn de mensen in de zorg en mensen die dringend verzorging nodig hebben weer de lul.
EN VOORAL !
LAAT IEDEREEN ZIJN VERANTWOORDING NEMEN , WE ZIJN TOCH GEEN KLEUTERS ONDER ELKAAR.
Deze winter nog ff doorbijten , kijk af en toe eens naar je medemens en dan kan iedereen volgend voorjaar weer los.
Even gezond nadenken.

0   12  
Atleet

Dat jullie hier een topic van maken 😂😂😂😂

5   5  
ola

feiten boven gevoelens.

0   0  
Barbapapa

@Wanny
Wat je zegt kan wel eens kloppen. Had wel eens gehoord dat ze wel nog wat van de omzet krijgen, maar ken de contracten niet. Dus als ze daar niets van krijgen is dit inderdaad ‘goedkoper’.

4   0  
Corleone

Kaj de Rooij Over een paar dagen ophalen voor 1 ton ze zullen wel moeten zakken nu met de prijs nu hun inkomen zakt hadden ze maar niet zo hebberig moeten zijn

9   5  
Pietjebel

Gratis linksback Emanuelson ophalen bij utrecht

6   1  
ABC

Eens met DOS en Badeend. En grotendeels eens met Fred. Dat erover drie weken wordt geëvalueerd is logisch, maar dit wordt een winter zonder publiek bij het voetbal. Dit gaat echt veel langer duren dan 3 weken.

9   5  
Kisku

Kunnen we niet als grappenhaus ,paar tientjes betalen en weer met publiek spelen,is goed dat je niet bij jumbo stada binnenkomt,zijn meer mensen dan in een stadion ppppfffffff

7   6  
Vlaai

Zolang de competitie maar wordt afgemaakt en wij promoveren vind ik alles best!

4   2  
Heksenketel

Dit is natuurlijk concurrentievervalsing en in het voordeel van de "Jong-elftallen". Die weten wat het is om zonder publiek te spelen :-).

19   4  
H.V.M.

Fred, je bent de laatste week met je reacties wel in topvorm!
Prima.

In o.a. winkelstraten, supermarkten, bouwmarkten etc. is de drukte hetzelfde als vóór het Corona tijdperk.
Dan hebben we in deze tijd helaas ook nog te maken met grootschalige (illegale) feestjes.
Wel eens een Moskee zien leeglopen???
Komen er bijna meer naar buiten dan bij een gemiddelde KKD wedstrijd en die hebben nog binnen gezeten ook!
Daarbij moet je maar hopen dat ze allemaal een mondkapje dragen!!

Mij lijkt dat bij bovenstaande voorbeelden de kans op een besmetting groter is dan bij een (gemiddelde) voetbalwedstrijd.
Covid 19 is geen gewoon griepje en moet uiterst serieus genomen worden.
Iedereen hoort zijn verantwoordelijkheid te nemen!
Het lijkt er echter sterk op dat o.a. de beleidsbepalers wat door beginnen te slaan.
Als we kijken naar de tot nu toe gespeelde wedstrijden in het NAC stadion, kan ik niet anders concluderen dat de kans op besmetting aldaar uitermate klein moet zijn.
Volgens mij loop je in een willekeurige supermarkt méér risico!

Ik wens iedereen de komende periode sterkte, want leuk is anders!

9   7  
Hedde'um

Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de normale zorg niet meer plaats kan vinden. Een hulpmiddel daarbij zijn supporters te weren uit het stadion om dusdanig het risico van het spreiden van het virus te onderdrukken. Ik denk dat wij allemaal wel iemand kennen die in het ziekenhuis ligt of heeft gelegen die acute zorg nodig heb. Dit kan door de overbezetting van de ic niet meer plaats vinden. Ik zal wel gemind worden maar het is volkomen terecht dat er deze maatregelen komen.

Of dit nou met de zusjes of kakkerlakken te maken heeft of niet. Voetbal is in onze maatschappij maar een fractie van de totale gemeenschap. Ondanks dat het verre van handig en verstandig is en dat ik het totaal afkeur wat er daar gebeurd is.

Ik vind dat wij als NAC (supporters) in en rondom het stadion heel volwassen zijn omgegaan met de regels die ons zijn opgelegd door de overheid. Op naar vrijdag! COME ON ENNAACEEE

3   5  
Anita

De goede moeten altijd voor de kwaaien lijden. Niet eerlijk en onterecht 💛🖤💛

12   5  
NAC BVB

Mark Rutte is gewoon geen voetbal liefhebber!
Hij is bij NAC een paar keer komen kijken , gewoon om zieltjes te willen winnen....
Heeft hij bij meer clubs gedaan.....
Totaal niet serieus nemen zulke popiejopies!
Veel cultclubs liggen onder de grond door de VVD!

Zeg dan gewoon mensen verplicht met mondkapjes in het stadion,
Elke club in Nederland had ze ontworpen....
Kom je bijv. bij KLM zit je wel hutjemutje op elkaar gepakt ( met mondkapje)
Toevallig komen er toen ook allemaal meer besmettingen toen iedereen op vakantie mocht!

De grote bedrijven spekken en de kleine de strot dichthouden........

Nou ja even over het voetbal weer!

Hopelijk blijft Van Hooijdonk junior dan heeft NAC sowieso een goede pinchhitter!

5   9  
Schrikbarend

met ze allen naar het stadion vrijdag, schreeuwen van buiten wel naar binnen

5   14  
Arie

Met dank aan die pestlijer uit de VVD kliek van Rutte in Tilburg. Wie nu nog niet ziet dat dit moedwillige acties zijn heeft een plaat voor zn kop.

Hij zou een punt hebben gehad als voor iedereen die erheen ging een identificatieplicht geldde en na 2 weken wordt gekeken hoeveel besmettingen er in die groep zijn. Maar dat krijgt natuurlijk niet de gewenste uitkomst, dus doen ze het niet.

Doe er mee wat je wil, joee.

10   10  
ABC

Afgelopen voorjaar ging het reproductiegetal onder de 0.5. Regels waren streng en werden grotendeels goed gevolgd. Daarna kwam er meer ruimte, veel mensen vroegen daar ook om , en we zien de gevolgen. We zijn nu nog veel verder van huis. Ik ben niet de man om andere mensen de les te lezen. Maar het is zaak om via strenge maatregelen het reproductiegetal zo snel mogelijk naar onder een 0.5 brengen. En daarna kun je gecontroleerd weer wat meer ruimte krijgen en eisen. Tot er een vaccin is, is er helaas geen andere oplossing. Het gaat behoorlijk veel tijd kosten om weer op een veilig reproductie getal te zitten. Het is niet anders. Het zijn gewoon keiharde getallen waar je niet omheen kunt. Dit najaar en winter helaas voetbal zonder publiek denk ik. En nog de nodige andere maatregelen die niemand leuk vindt.

4   2  
Toontje1964

Elk nadeel heeft zijn voordeel!!!!

Eindhoven heeft al bijna geen geld,dus nu spelen zonder publiek zou ze alleen maar verder de afgrond induwen.
Nac heeft geld maar nog geen kaj de rooij dus ik zeg vol erop inzetten nu kan het nu moet je toeslaan.....

6   10  
Scheppioni

Met dank dit aan de kruiken ....

2   1  
Sjakie plakkie

Maar nergens lees ik een duidelijke uitleg om het waarom verbieden ?
Is het gevolg van bezoeken sportwedstrijden de toename van de besmettingen ?

Ik zou dat toch wel is willen weten.

3   1  
Nachoreca1

Sprak vandaag iemand bij nac breda ...ze vrezen intern dat het echt niet bij 3 weken blijft. En als je een beetje na kan denken gaan ze dit ook voorlopig niet meer terug draaien. Aangezien ik mijn geld aan horeca verdien is het wel een gitzwarte dag voor mii...terug bij af idd...

3   2  
Pmds

Vreemd dat wanneer het misgaat BUITEN het stadion er niemand meer naar BINNEN mag in het stadion...

Daarnaast is het makkelijk scoren om dat gajes van voetbalsupporters aan te pakken waar toch vrijwel de hele maatschappij een afkeer van heeft.

Ik verwacht een averechts effect, mensen kijken bij vrienden thuis en houden daar geen afstand. Controle is nu totaal weg.

5   5  
Falco

Wat een stel schijnheilige zijn jullie toch. Idd er valt niks te juichen dus dan is het makkelijk om niet te doen, maar stel wij hadden nu succes. We zouden Europees spelen of we zouden van Ajax winnen, dan zouden wij gewoon stil zijn? Hahah tyf toch op man. We zijn de lul, maar ga aub niet wijzen naar andere supportersgroepen. We hebben nu gewoon niks om voor te juichen, dat is de hele frustratie bij de meesten.

2   1  
t.0.0.n

Wie afgelopen zaterdag bij de wedstrijd is geweest weet eigenlijk diep in zijn NAC hart dat wij allemaal geen haar beter zijn dan alle andere voetbal supporters. Ik zit zelf in F6, ook daar zie je mensen het iets te gezellig hebben en het is te triest voor woorden dat je je mede-supporter moet aanspreken op zijn of haar gedrag en dat dit gepaard moet gaan met foto’s van een ondertussen overleden familie lid op die IC om je mede-supporter terug in het gareel te krijgen. Ook de buren in F7 hadden echt geen geluidsband aan staan toen het overal-waar-we-komen werd ingezet. Dus we zijn echt niet roomser dan de paus als NAC supporter. Bewijs nu eerst maar even dat je buiten het stadion de regels wel na kunt leven en zorg dat r-factor zo snel mogelijk naar beneden kan, dan zien we elkaar snel weer in het stadion.

Laad alle berichten na dit bericht in